Suomi 1990: Beat – Fri?

Suomi 1990: Beat – Fri?

*****
5
8%
****
19
31%
***
19
31%
**
10
16%
*
9
15%
 
Ääniä yhteensä: 62

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja lharju »

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1990
Kappale: Fri?
Esittäjä: Beat
Säveltäjä: Kim Engblom, Tina Krause, Janne Engblom
Sanoittaja: Stina Engblom
Kapellimestari: Olli Ahvenlahti
Sijoitus: 21./22
Pisteet: 8
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1990fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Finland1990.html

Beat-yhtye perustettiin vuonna 1979 Turun ruotsinkielisellä yläasteella St. Olofs Skolanissa, kun koulun oppilaat Tina Pettersson (s. 1966), Tina Krause (s. 1963) sekä veljekset Kim (s. 1963) ja Janne Engblom (s. 1965) päättivät alkaa esiintyä yhdessä. Vuonna 1980 Beat osallistui Nuorten taidetapahtumaan, jossa yhtye sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle. Seuraava vuonna Beat kävi levyttämässä ensimmäisen singlensä. Vuoden 1981 syksyllä Beat sai valtakunnallista julkisuutta, sillä yhtyeen laulu Tulevaisuuden lapset pääsi kilpailemaan Syksyn sävel –kilpailuun, jossa se sijoittui peräti toiseksi. Jo tässä vaiheessa Beatin tavaramerkkinä oli heidän komealta kuulostanut neliääninen stemmalaulanta. Myös yhtyeen miespuoliset jäsenet ovat satsanneet hiuksiinsa koko yhtyeen olemassaolon ajan.

Vuonna 1982 ilmestyi Beatin ensimmäinen albumi A Hope for Peace, mutta se ei noussut valtakunnalliseen suosioon. Beat keikkaili säännöllisesti koko 80-luvun ajan ja nautti suosiota erityisesti suomenruotsalaisen yleisön keskuudessa, vaikkei yhtye missään vaiheessa ollutkaan mikään koko kansan tuntema. Silloin tällöin Beatia pyydettiin mukaan valtakunnallisiin musiikkitapahtumiin: esimerkiksi vuonna 1988 Beat esiintyi Suomen euroviisukarsinnoissa yhdessä Timo Tervon ja Jonnan kanssa laululla Mayday, mayday, joka sijoittui neljänneksi.

Vuonna 1990 Beatin jäsenet Kim, Janne ja Tina Krause sävelsivät Suomen euroviisukarsintoihin laulun Fri?, johon tekstin kynäili veljesten äiti Stina Engblom-Colliander. Laulu oli yksi kolmesta ruotsinkielisestä laulusta, jotka pääsivät Suomen euroviisukarsintojen finaaliin. Suomessa oli 80-luvun ajan kypsynyt ajatus siitä, että Suomen euroviisu voitaisiin esittää toisella kotimaisella kielellä. Ruotsinkielisten laulujen läpimurto Suomen viisukarsinnoissa oli alkanut vuonna 1982, jolloin Ami Aspelundin Mitt äppelträd sijoittui toiseksi. Myös vuosina 1988 ja 1989 ruotsinkielinen kappale sijoittui toiseksi. Jotkut ovat jopa esittäneet, että vuonna 1990 Yleisradio olisi tarkoituksella ohjeistanut asiantuntijaraatia äänestämään Suomelle ruotsinkielisen euroviisun, sillä ruotsin kielen uskottiin avautuvan paremmin eurooppalaisille tv-katsojille. Niin tai näin, asiantuntijaraati äänesti karsinnan kolme ruotsinkielistä laulua kaikki neljän parhaan joukkoon, ja sen ainoan suomenkielisenkin laulu esitti muissa pohjoismaissa suosiota nauttinut Arja Saijonmaa. Voittajaksi tiukassa äänestyksessä selvisi kolmen pisteen erotuksella Beatin Fri?, joka lähti edustamaan Suomea Zagrebin Euroviisuihin. Laulussa muistutettiin, että vaikka kansallisvaltiot olisivatkin nyt vapaita, me ihmiset olemme edelleen esimerkiksi mainosten ja ennakkoluulojen vankeja.

Viisukarsintavoiton jälkeen Fri? levytettiin myös englanniksi (Free?) ja suomeksi (Vapaa – Free?). Beat pääsi levyttämään myös toista albumiaan.

Suomea lähti siis ensimmäistä kertaa edustamaan ruotsinkielinen kappale. Myös Suomen vakituinen euroviisukapellimestari Ossi Runne oli jäänyt eläkkeelle, ja hänen saappaisiinsa astui Olli Ahvenlahti. Runne lähti kuitenkin mukaan Zagrebin viisumatkalle, sillä hän selosti viisufinaalin Yleisradiolle. Suomen euroviisua pidettiin nuorekkaana, ja lisäksi yhtyeen neliääninen yhteislaulu oli herättänyt ihastusta euroviisuviikolla. Suomelle odotettiin myös esityskielen takia vähintäänkin kohtuullista sijoitusta, etenkin muiden pohjoismaiden ääniin luotettiin. Menestys jäi silti jälleen erittäin vaisuksi. Suomi keräsi ainoastaan 5 pistettä Islannista ja 3 pistettä Israelilta. Kahdeksan pistettä tarkoittivat jaettua jumbosijaa yhdessä Norjan kanssa.

Beat ei menestynyt Euroviisuissa, mutta seuraavana vuonna Moskovassa järjestetyissä laulukilpailuissa he sijoittuvat mukavasti kolmanneksi. Vuonna 1992 Beatin jäsenet Kim ja Janne Engblom nähtiin viisukarsinnoissa Riki Sorsan esityksen taustalla. Samana vuonna Beatin jäsenet päättivät lopettaa yhtyeensä toiminnan. Beatin jäsenet ovat kuitenkin jatkaneet työskentelemistä musiikin parissa.


Suomen karsintaa 1990

:voitto: Beat – Fri?

:hopea: Susanne Sonntag - Jag tror på friheten

:pronssi: Arja Saijonmaa - Gabriela

4. Tomas Ek - Du går så skyggt

Beat voittaa

Beatin haastattelu tv-nyttissa
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Mä oon tykännyt tästä melkeinpä siitä saakka, kun tän ekan kerran kuulin. Minusta tää on vähän aliarvostettu.
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 36596
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Tää on aivan loistava viisu! :ylppis: Järkyttävän aliarvostettu, viisi tähteä!
Meow cat, please meow back.

Avatar
inomu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2673
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja inomu »

Ei ansaittu viimeinen sija, oli tuona vuonna paljon huonompiakin kappaleita mukana. Tää on mielestäni ihan mukava pop-kappale. 3 tähteä suon itse tälle!
Dancing to electropop like a robot from 1984

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19771
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Omaperversioni Suomen viisuhistoriassa. Mystinen kappale, jossa kitarasoolot ovat todella toimivia. Myös yhteislaulu ja ruotsin kieli ovat mukavia. Liveveto viisuissa ehkä vähän eepäonnistui, mutta ainakin studioversio on neljän tähden arvoinen. :peukku:

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Leonardo »

Minustakin tämä oli selvästi aliarvostettu, olisi ansainnut enemmän pisteitä ja paljon paremman sijoituksen. Tosi kiva tunnelma ja ajatuksia herättävät sanat. :peukku: Sävelkulku on myös oikein kiva. Nelikon laulu menee mukavasti yhteen, mutta Engblomin veljesten äänenkäytössä on jotakin minua häiritsevää. Tämä esitys olisi hyvin voinut olla Israelin viisuesitys ulkoisilta seikoiltaan, jotakin hyvin Israel-tyylistä oli koreografian, asujen ja Engblomien kampausten muodostamassa kokonaisuudessa. :mrgreen:

Vahvat kolme tähteä.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4023
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu »

Näitä viisuja en katsonut silloin ollenkaan. En tahtonut tietää niistä mitään. Baarissa sitten yöllä kuulin että Suomi oli jäänyt viimeiseksi. Totesin: "Hyvä". Kovasti olin vastaan sitä, että Suomesta lähtee ruotsinkielinen biisi euroviisuihin.
No eipä Suomen tulokseen vaikuttanut lauloivatko suomeksi vai ruotsiksi, sama kohtalo tulee. Eihän kukaan välitänyt Suomesta mitään, tuskinpa tiesivät missä se on. Ne hienot ja kovin musiikkia ymmärtäväiset viisutuomarit.
Eihän Fri? haise sen pahemmin kuin jokin ladetsvinge tai diggiluu, ei murene hilpeitten viisubiisien karismojen edessä, ei kaadu taitamattomuuden ojaan. Ihan hipsuvainenhan Fri? on. Esiintymisessä olisivat voineet hoitaa hommelinsa paremmin. Jäykkiä, tekoiloisia, arkoja koko nelikko oli. Teatteria, sirkusta, taikatemppuja, jotakin muuta kuin paikallaanoleilua olisi pitänyt esityksessä olla. Jos olisivat vetäneet karhun hatusta ja käskeneet sen ruveta kuukävelemään Mikael Jaksolaisen lailla, niin olisivat ehkä saaneet sen viidenneksi viimeisen palkinnon. Kolme hatullista Eppu Normaalin "Hatullinen paskaa" -levyn silppua.

Avatar
helidon
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 549
Liittynyt: 12 Helmi 2013, 08:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja helidon »

Ja tää viiden tähden ihana popbiisi jätettiin viimeiseksi viisuissa. En ymmärrä...

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13257
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Suomen karsinnan versio oli much better kuin hieman laimea loppukilpailuesitys Zagrebissa. Kivat stemmat, tyttöjen äänistä olen aina pitänyt tässä enemmän kuin kundien.

Esiintymisasut olivat kyllä aika... suoraan pesukoneesta puhdasta päälle.. :rofl:

KOLME! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Mulla on tästä aina jäänyt vähän sellainen amatöörimäinen kuva. Biisi on jotenkin kuin keskineräinen? Olisi vaatinut vielä lisää työstämistä. Annetaan nyt kolmonen, kun ulkomusiikilliset seikat olivat jotakuinkin kondiksessa.
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9448
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Weewa »

Ai niin, Suomelta on ollut joskus tällainenkin viisu. Mä aina unohdan tämän kappaleen meidän kunniakkaasta viisuhistoriastamme. Kappale on musta vaan aika tylsä, eikä oikein herätä mielenkiintoa. Kaksi tähteä. :sorivaan:
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja rosetta »

Muistan olleen innoissani kun tämä valittiin Suomen edustajaksi, en vähiten yhtyeen komeiden pitkätukkapoikien vuoksi ;)
Sitä en muista katsoinko edes tuolloin viisufinaalia :puna:, mutta kyllähän esitys joka tapauksessa nyt katsottuna aika laimealta vaikuttaa... Suomen karsinnan versio on selvästikin ollut parempi, kuten jo sanottiinkin.
Kolme tähteä.
Leonardo kirjoitti:Tämä esitys olisi hyvin voinut olla Israelin viisuesitys ulkoisilta seikoiltaan, jotakin hyvin Israel-tyylistä oli koreografian, asujen ja Engblomien kampausten muodostamassa kokonaisuudessa. :mrgreen:
Tuo oli hauska huomio, ei ollut itselleni tullut mieleen ;) Israelilla tosin on yleensä iskevämmät kappaleet...

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2963
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Edwina »

Valitettavan huono kappale, en voi antaa kuin yhden tähden.
Epävireistä ja aloittelijamaista. Mitätön sävellys. Ruotsinkieli ei haittaa, eikä ole koskaan haitannutkaan millään lailla.
Kappaleen voi laulaa vaikka indokiinaksi, jos se vain on hyvä. En ihmettele viimeistä sijaa. Hohhoijaa. :eiei:

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8839
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Oikein tyylikäs viisu, neljä tähteä.
Qaj.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5195
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen »

Olen aina jonkin verran pitänyt tästä kappaleesta. Ja ruotsin kielestä tulee aivan ehdottomasti lisäplussaa! Hienoa, että kaksikielisestä maastamme lähetetään joskus Euroviisuihin myös ruotsinkielisiä kipaleita. :peukku:

**** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Leo »

Vihdoin viimein koitti se vuosi, jolloin Suomi lähetti ensimmäistä kertaa ruotsinkielisen viisun euroviisuihin. Se vain oli harmi, ettei ensimmäinen edustaja ollut Ami Aspelundin Mitt äppelträd tai Helena Millerin Svart och vitt, jotka todennäköisesti olisivat pärjänneet loppukilpailussa huomattavasti paremmin.
Mukava oli nähdä suomalainen yhtye euroviisuedustajanamme. Beatin Tulevaisuuden lapset oli ollut hieno Syksyn Sävel kakkonen vuodelta 1981. Euroviisukappale Fri?, vaikka nopeatempoinen olikin, ei ollut tarpeeksi tarttuva. Oikeastaan se laahasi ja kertoäse oli aika monotoninen eikä noussut lentoon; jotain jäi puuttumaan. Sädehtivä Tina Pettersson oli liikaa sivussa Kimin ja Jannen ollessa päätähtinä. Viimeinen sija ei kuitenkaan ollut ansaittu, vaan harmin paikka. Kokonaisuus oli tarkkaan mietitty ja stemmalaulanta hallussa. Kolmosen annan.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Kun tämä voitti Suomen karsinnan, olin aivan innoissani. "NYT ME PÄRJÄTÄÄN". Uskoin vakaasti, että tämä erottuu nuorekkaalla meiningillään edukseen. Voittihan edellisenä vuonna Jugoslaviakin. :heh: Zagrebin liveveto oli sitten hirvittävä pettymys. Orkesteri soitti miten sattui ja säestys kuulosti ihan kamalalta. Pistin sen silloin Ahvenlahden piikkiin ja pelonsekaisin tuntein odottelin joka kevät niitä "Ollin sovituksia."...

Kyllähän meidän olisi pitänyt Saijonmaa lähettää. Jos olisi ruotsiksi laulanut, niin olisiko voittanut? Robinson oli myös vahva suosikkini ja on edelleen. Harmi ettei sitä hienoa "Yön poika"-biisiä ole kaiketi levytetty. Ei edes Ressu Redfordin toimesta. Odottelin sitä jo silloin syksyllä 1990 Ressun soololevylle. Turhaan.

Joka tapauksessa Beat ja Fri saa minulta mukavat kolme tähteä. Onhan tämä kuitenkin ihan mukavasti kulkeva biisi. Ja tykkään siitä heidän kokopitkästäänkin. Siinä oli monta kivaa biisiä, joita en ole kuullut vuosiin. Auringon maa :ihana:

Esittelyssä olisi muuten voinut mainita Tina Pettersonin soolouran ja kaksi ihan mukavasti menestynyttä kokopitkää vuosilta 1994 ja 1996. :joojoo: Aivan ihana Ootan sua kuin kuuta nousevaa soi vieläkin radioissa :peukku:

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1317
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Mikel »

Vahvat neljä. :ylppis: Liveveto meni tosin vähän penkin alle, eikä se orkestraatiokaan kummoinen ollut, mutta biisi on mahtava edelleen. :joojoo: Suomi-viisujen parhaimmistoa.
But may the slightest light start a fire

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

MuzaMaza kirjoitti:Ja tykkään siitä heidän kokopitkästäänkin. Siinä oli monta kivaa biisiä, joita en ole kuullut vuosiin. Auringon maa :ihana:
Pitää lainata itseään ja mainostaa, että tuo Beatin euroviisun sisältävä levy on kuunneltavissa nyt myös Spotifyssa. Suosittelen. :peukku:

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Ai tämäkin on ehtinyt viisulassa pyörhätää, enkä ole huomannut. Silloin kun valittiin, niin muistelisin ajatelleeni, että ei sitten yhtään epämuodikkaampaa ja suomenruotslasiella tavalla juntimpaa, eli setä- ja tätimäistä ehdokasta homssuisessa, epämääräisessä muusikkolookissa (siihen aikaan vielä muusikot suomessa yleensä eivät suoranaisesti edustaneet tyyli-ikoniutta, vaan, no, laajalla rintamalla erilaisia versioita huonosta tai epämuodikkasta mausta) ehdokkaista keksitty. Väljähtyneisyyden huipentumana pidin - samaan aikaanhan oli tekno ja acid bileet nousussa, Berlin klubi avattu, tai ainakin avattiin ihan just.

Mutta nyt kuultuna, onhan tämä kivalla tavalla musikaalinen biisi ja laulavat hienosti. Hyvää jännitettä tässä punotaan ja säestetään. En tajua ollenkaan omaa nirppailuani enää, ihan käsittämätöntä snobbailua :heh: . Ihan neloseen en voi ... tai kyllä voin, biisi ei ole mikään super, onhan se vähän sellainen ruotsihumppakin, mutta mielelläni tätä kuuntelen ihan uudelleenkin.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Tom Tom »

En ymmärrä miksi tämä on yksi Suomen viisuhistorian mollatuimmista kappaleista. Tämähän on varsin mahtipontinen ja jää soimaan kertalaakista pääkoppaan. Tämän voisi sanoa olevan Suomen parhaimpia edustuskappaleita. *****
.

Avatar
Aintsu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17126
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Aintsu »

Menee vähän kilpalaulamiseksi, mutta kyllä tätä ihan kuuntelee. :peukku: Minunkin mielestäni tätä parjataan turhaan. Olisi ansainnut pärjätä paremmin. Kolme tähteä pörröpäille. :heh:
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja mpappa »

On tää kyllä aika hirviä, en juurikaan tykkää. Mut annan 2/5.
Love shine a light

Dublin
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 282
Liittynyt: 03 Huhti 2007, 18:49

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Dublin »

Alku lupaava, mutta B-osuus todella tasapaksu. Menevyydestä kolme tähteä.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7501
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja klaus-12 »

Dublin kirjoitti:Alku lupaava, mutta B-osuus todella tasapaksu.
Niinpä. Annan myös kolme
Žvižej fucked up the solo

ESCapade
Maistelija
Maistelija
Viestit: 28
Liittynyt: 19 Helmi 2015, 12:33

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja ESCapade »

Kuulin tämän aikoinaan vain kerran Suomen karsinnoissa, eikä jäänyt mieleeni mitään muuta kuin tuo "frii!" Itse kisalähetystä en jaksanut tarpeeksi pitkälle ja menin nukkumaan. Siksi en koskaan livenä nähnytkään noita hirveitä hyntteitä! Oli poikain ja tyttöjen look 1990 vähintään 5 vuotta ajastaan jäljessä ja Tina Krausekin kuin mikäkin jakkupukutantta. Biisistä ei tule nytkään muuta oivallusta kuin että hiukan on salsaa tms. pistetty mukaan edellisvuoden 1989 "Lambada-huuman" johdattelemana arvatenkin.

Mutta muistan, että Beatia suitsutettiin kelpo lailla kotimaan mediassa, kotikaupungissaan Turussa oli silta-arkkuihinkin spreijattu BEAT. Myös Suosikki teki näyttävän jutun, Jyrki Hämäläinen oli silloin muistaakseni menestyksen varma. Sijoituksen jälkeen olikin sitten vähän toinen ääni kellossa... Kauniimpi Tina onneksi julkaisi 1994-1995 ihan kivan levyn suomenkielistä tanssipoppia R.E.L.S-tallin avulla.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10648
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja WildDance »

En pidä :eiei: Hirveen tylsä kappale. Täysin mitäänsanomaton tekele.

:suomi:
"I'm gonna stand here like a unicorn
Out here on my own

Baby, promise me you'll hold me again
I'm still broken from this hurricane"

🦄🌪️

Avatar
maire
Siemailija
Siemailija
Viestit: 187
Liittynyt: 04 Joulu 2014, 19:46
Paikkakunta: Tammisaari

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja maire »

Kun näen tämän esityksen niin tunnen sanoinkuvaamattoman valtavan myötähäpeän...ei pysty, liian hapokas.

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4897
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja toivo »

Tää on niitä harvoja Suomen euroviisuja, jota en yleensä edes muista olevan olemassakaan. Ja nyt kun tätä kuuntelin, niin tajusin, että mukana on myös kaksi naista, oon aina luullut Beatia 4 hengen mies yhtyeeksi. Mutta aika surkea viritelmähän tää oli.

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6397
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Suomi 1990: Beat – Fri?

Viesti Kirjoittaja Elvis »

****
Kappale on letkeä ja menevä. Laulajat hyviä.
(Tosin Arja Saijonmaa olisi ollut mieleiseni edustaja.)
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Vastaa Viestiin