Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

*****
53
54%
****
20
20%
***
12
12%
**
4
4%
*
9
9%
 
Ääniä yhteensä: 98

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Toni »

Ah, joo! Muistankin nähneeni jossain Lordi-dokumentissa sellaisen äijän, jolla on sellainen porakone(en näköinen härveli?) kädessään, jolla niitä siipiä sitten oli tarkoitus nostaa. Mutta tuo mies hyöri ymmärtääkseni lavan reunalla. Siellähän oli myös pyromiehiä mukana.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5195
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen »

TÄMÄ ON YLIVOIMAISESTI SUOMEN KAIKKIEN AIKOJEN PARAS EDUSTUSVIISU! :voitto:

Eikä todellakaan kaikkein vähiten sen ansiosta, että tämä toi Suomelle vihdoin voiton. :heh:

Tutustuin Lordin musiikkiin ensimmäisen kerran ala-asteella, kun joku soitti levyraadissa heidän kappaleensa Would You Love A Monsterman. Inhosin sitä biisiä aivan sietämättömästi! Levyraadissamme ei muistaakseni saanut antaa millekään kappaleelle pyöreää nollaa, joten yhden pakkopisteen Lordi sentään sai minultakin. Mutta ei tasan tarkkaan yhtään enempää. Enpä silloin arvannut... :rofl:

Kun sitten kuulin Lordin osallistuvan euroviisukarsintoihin, toivoin kenen tahansa muun voittavan kuin tämän vastenmielisen yhtyeen. Vaan kuinkas kävikään.

Kevään 2006 aikana aloin kuitenkin vähitellen sietää yhtyettä, ja lopulta se voitti minut puolelleen. Ja voi sitä suunnatonta riemua, kun voitto napsahti kohdalle! Seurasin viisufinaalia yksin kotona, koska äitini oli yövuorossa töissä, ja huusin varmaan kuin palosireeni Suomen ykkössijan varmistuessa. Tai sitten vain möllötin tv-ruutua suu ammollaan hämmästyksestä, kykenemättä mihinkään toimintaan - en muista enää. Mutta sitä Jaana Pelkosen selostusta en unohda koskaan..! Se finaalilähetys oli kyllä jotain aivan uskomatonta seurattavaa. :kups:

Olkaamme Lordille ikuisesti kiitollisia siitä, että he osallistuivat Euroviisuihin. <3

Sen haluan vielä sanoa, että Tomi Putaansuu on nero. Sellaisen henkilön, joka on keksinyt jotakin niin älytöntä kuin Lordi, on PAKKO olla nero! :peukku:

***** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Pieniä virheitä esittelytekstissä, mutta ei anneta sen haitata. :hihi:

Olin juuri tuohon aikaan suuri Lordi-fani, ja pidän vieläkin muutamista bändin kappaleista. HRH on toki legendaarinen biisi ja toi hienosti voiton Suomelle. Samana vuonna oli kyllä muutamia parempiakin viisuja, joille olisin suonut voiton myös. Kuitenkin neljä tähteä Lordille. :joojoo:
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Tosi kiva että voittivat, mutta itse en tykkää. Naamarileikeistä en välitä , tulee vaan se Hevisaurus mieleen, enkä Lordin äänestä. Muutenkaan kappale ei iske muhun. Kaksi heikkoa tähteä.
Love shine a light

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9448
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Weewa »

Annan tälle ehdottomasti viisi tähteä! :tapu: Viisi tähteä tulee tällä kertaa koko paketille: mukavalle biisille, Lordi-bändille, hirviöasuille, Tomi Putaansuun mörisevälle äänelle, pyroille ja loistavalle show'lle! :peukku: Olin itse Ateenassa paikan päällä ja voitto tuntui aivan uskomattomalta. Tuntemattomat ihmiset tulivat halaamaan ja onnittelemaan, ja eräskin poika huokaisi, että "Suomella on ollut niin paljon kauniita lauluja, ja sitten te voitatte tällä?" :rofl:

Ihanaa, että Suomi voitti ja vielä tällä biisillä. <3 Iso peukku Lordille! :peukku: Olkoot tämä sitten vaikka esimerkkinä, että omaa juttua kannattaa tehdä ja luottaa siihen. :mrgreen:
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Tom Tom »

mpappa kirjoitti:Naamarileikeistä en välitä , tulee vaan se Hevisaurus mieleen, enkä Lordin äänestä.
Itse haluaisin sen Hevisauruksen viisuihin. :tuuletus:

Saisivat varmasti kunnon sijoituksen kuten mummot tänä vuonna. :joojoo:
.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Leo »

Syksyllä 2005 ihmettelin, mikä Lordi, sillä tiesin heistä vain hirviömaskit, musiikistaan en mitään. Perjantain 13. päivän karsinnan jälkeen kirjoitin viisuvihkooni pisteet ja arvion: "10 pistettä. Rajua heviä. erottuu massasta. Voittaako Suomen karsinnat ja voittaako Suomi Euroviisut Ateenassa?" Sitä en tiedä, mistä tuo arvio kynääni tuli, koska aiemmin en ollut Suomen loppukilpailuvoittoa arviointivihkooni kirjoittanut. Tämä siis ensi kuulemalta. Kun Lordi sitten voitti Suomen karsinnat, alkoi tulla uutisia ympäri Euroopan ja maailman, että Suomen edustaja kiinnostaa ulkomailla poikkeuksellisen paljon. Viikko kotimaan voiton jälkeen jollakin kv.euroviisusivustolla (en muista millä) oli sanatarkasti: "Winning consept." silloin aloin kuvitella, miltä kuulostaisi maagiset sanat "And finally.....FINLAND 12 points.." Tätä makustelin mielessäni pitkin kevättä ja hyvältä tuntui :heh: . Näin Lordin Tampere-talon euroviisugaalassa kaksi viikkoa ennen voittoa, ja show näytti upealta.

Kun Ateenan ikimuistoisessa illassa alkoi pisteidenanto ja sieltä sitten tuli niitä maagisia sanoja "And finally FINLAND 12 points" oli se yhtäaikaa iloa, huutoa, ylpeyttä, niin myöskin rauhallisuutta: näinhän sen pitikin mennä!

Sitten itse kappaleeseen ja ylöspanoon. Melodia on vahva ja tarttuva. Sovituksessa on runsaasti koukkuja, huippuna se lyhyt kenraalipaussi ennen c-osaa. Sanoissa on rujoa helvetti- ym. hirviösanastoa, mutta minuun kolahtaa se "jokers, who´ll be new kings". Lordin ääni on omassa genressään hyvä. Lavashow oli Aftonbladetin mukaan visuaalinen klassikko pyroineen, siipineen kaikkineen ja siinä olen ihan samaa mieltä.

Genre ei ihan ominta alaani ole, mutta edelleen pidän HRH yhtenä parhaimmista Suomi-viisuista. Ja kuten Leonardo osuvasti totesi, Lordin voitto mahdollisti viisufanin ikuisen unelman "Euroviisufinaalia katsomassa Suomessa" toteutumisen seuraavana keväänä. Hauskaa oli myös näin kesäkuun alussa, pari viikkoa viisuvoiton jälkeen, kun menin pizzeriaan. Radiosta kuului HRH ja asiakkaat pöydissään rupesivat kuka hymyilemään, kuka laulamaan ja monen jalka vippaamaan euroviisuvoittajamme tahtiin. Viisuvoitostamme edelleen iloisena ja ylpeänä suomalaisena annan euroviisuvoittajallemme viisi kirkasta tähteä :tuuletus: .

Avatar
Aleksi
Press
Press
Viestit: 20384
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Aleksi »

Iki-ihana Suomipoju :uujee: Vaikka en olekaan raskaan musiikin ystävä, tämä saa minulta rutkasti arvostusta. Neljä ja puoli tähteä.
Got a fire and a country heart 🔥

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10648
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja WildDance »

Joo... :roll: Meni Suom sitten tällä voittamaan. Kappale on niin kamala. Itse häpesin tätä. Kunnioitan silti sitä, että Lordi toi voiton Suomelle, vaikak en sitä itse voikkaan käsittää. Kivat pyrot :peukku:

:suomi:
Viimeksi muokannut WildDance, 19 Marras 2013, 11:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"I'm gonna stand here like a unicorn
Out here on my own

Baby, promise me you'll hold me again
I'm still broken from this hurricane"

🦄🌪️

kumpare+50
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 511
Liittynyt: 04 Syys 2012, 13:50

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja kumpare+50 »

Olin muuten Joensuussa sinä yhtenä viikonloppuna sukulaisten luona kylässä, kun tämä hirvitys vei kisassa voiton ja yksi sukulainen siellä Joensuussa täytti tasan 50 vuotta samalla viikolla. Samana viikonloppuna tulivat nämä kisat, joita seurasimme sielläkin. Seurattiin Suomen voittoa ja sehän tuli. En ole ikinä tätä vihannut (vrt. vanhempi Lordin tuotanto enemmän). Oli suorastaan mahtavaa, kun tämä voitti ja tästä voisikin vaikka aloittaa. Varmaan täysin samaa mieltä myös sukulaiset olivat siellä Joensuussa. Sai odottaa pitkään tämän voittoa. :mrgreen: Myös viiden tähden kappale. :joojoo:

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4023
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu »

Ajalta jolloin isoisä lampun osti. Silloin Suomi voitti euroviisut. Artisti oli nimeltään: Lordi. 5 muistomerkkiä, jotka ovat semmoisia ettei kuka tahansa erkki uskalla ies vilkasta.

Avatar
JedHead
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 194
Liittynyt: 07 Tammi 2013, 11:22

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja JedHead »

Tämä ei kyllä voi saada minulta kuin yhden tähden :eiei: Ikävää, että Suomen piti voittaa tällä kappaleella, kun niin paljon parempiakin olisi vuosien aikana ollut tarjolla. Karsinnoissakin olisi ollut useita parempia vaihtoehtoja edustajaksi. Esitys kuitenkin oli ihan hieno...
Here I stand, no guns, no guard.
Come face me now, my soul, my heart.

#nofear2016

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7501
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja klaus-12 »

Ah, muistan vieläkin ylen tekstityksen tähän kappaleeseen ulkoa
!Viisi!
Žvižej fucked up the solo

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6397
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Elvis »

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Karismaattinen yhtye, näyttävät asut ja pyrot.
Vahva laulaja, hyvä sanoitus ja mieleenpainuva sävel.
Minua hieman harmittaa se, että Lordi on unohdettu Suomessa.
Heidän uudella levyllään on mahtavia kappaleita ja Lordi on parhaita live-esiintyjiä Suomessa.

Suomen paras viisu! (Kristan jälkeen :heh: )
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11302
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni »

Kyllä se reilu vitonen on. :joojoo: Eihän tämä biisi varsinaisesti edusta mitään suosikkigenreäni, mutta koska kylmät väreet ovat tämän pärähtäessä soimaan aina sen verran suuret, ovat täydet pisteet aivan ehdottomasti paikallaan. Muistoilla on totta kai oma osuutensa asiaan (eikä niiden merkitystä ole mielestäni mitään syytä väheksyäkään), mutta onhan tässä myös todella onnistunut, mahtipontinen ja vähän melankolinenkin melodia. Lisäksi Lordin jäsenet vaikuttavat tosi hauskoilta ja symppiksiltä tyypeiltä, ja oikeastaanhan koko yhtye kaikessa camp-henkisyydessään oli kuin luotu viisuihin. :heh:

Harmi muuten, ettei alkuperäisen version eeppistä introa saatu mahdutettua mukaan tuohon kolmeen minuuttiin. Urut <3
ESC24 TOP-10: 1. Kroatia 2. Itävalta 3. Liettua 4. Norja 5. Alankomaat 6. Iso-Britannia 7. Latvia 8. Azerbaidžan 9. Ruotsi 10. Viro

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4897
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja toivo »

Mää en tajua miten jotkut kehtaa antaa tälle vähemmän kuin 5 tähteä. :jupinaa:

Tässä oli kaikki mitä vaaditaan euroviisuvoittoon. Kerrankin se oli Suomi, joka varasti kaiken huomion Euroviisuissa. Euroviisuhistorian paras voittaja ! Kiitokset vielä Lordille rohkeudesta lähteä mukaan euroviisuihin! Itsestäni tuli myös euroviisufani vuonna 2006. :mrgreen:

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2963
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Edwina »

Erittäin hyvä ja rohkea veto Suomelta ja Lordilta!
Lordi vei muuta porukkaa 6-0. Mr. Lordi hoiti edustamisen älyttömän hyvin erinomaisella englannintaidollaan ja sai ihmiset puolelleen sympaattisuudellaan.
Tämä ennennäkemätön pläjäys ansaitsi voiton. Vihdoinkin Suomi voitti. Viisi tähteä! :peukku:

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19771
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »


Avatar
Kukkonen
Maistelija
Maistelija
Viestit: 36
Liittynyt: 06 Loka 2015, 20:38

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja Kukkonen »

jee euroviisut kirjoitti:Päivälleen kymmenen vuotta sitten helvetti jäätyi.
Luin joskus jostain kommentin, että Lordin olis pitänyt lähteä viisuihin kappaleellaan It Snows In Hell. Löytyy samalta levyltä, kuin Hard Rock Hallelujah. Esittivät It Snows in Hell-viisunsa torilla voitonjuhlassa.

Avatar
janiwolf
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1642
Liittynyt: 19 Huhti 2015, 09:10
Paikkakunta: Vantaa

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja janiwolf »

uskomatonta että tästäkin on jo kymmenen vuotta :eeek: :shock:
Raha kasvaa hattuun ja lasten vaatteet pomo vaatii.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8077
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja hra47 »

Mä olin tosi romuna kun tämä vei voiton Shanghain valojen edestä, mutta onneksi voitto Ateenassa lievitti tuskaa, eikä tarvinnut jäädä pähkäilemään olisiko SV pärjännyt sittenkin paremmin. Neljä tähteä, vain koska pidän edelleen Kerkko Koskisen biisiä parempana.
"Mä nousin tähtiin palata en sieltä voi..."
- Mä elän vieläkin

poika90
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3787
Liittynyt: 03 Helmi 2016, 13:24
Paikkakunta: OULU

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja poika90 »

Tämä on rehellisesti yksi parhaista Suomen viisukappaleista ja ansaitsi silloin täysin voittonsa. Olihan se mahtava tunne, kun me Suomalaiset ollaan kerrankin voittajia. Lordi kyllä varasti täysin shown jo ennen voittoa ja heillä oli niin selvät sävelet promoamisessa. Olisi kyllä niin mahtavaa jos Suomi saisi vielä edes kerran uudestaan voiton, että pääsisin katsomaan kotikisoihin viisuja. :suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Miksi se yleisöä kiittelee, kun raadithan sen voiton varmisti. :heh:

Avatar
kapineiti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3261
Liittynyt: 02 Helmi 2021, 21:53
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Suomi 2006: Lordi – Hard rock hallelujah

Viesti Kirjoittaja kapineiti »

Tätä vuosikertaa läpikäydessä pakko tulla heittämään nopea kommentti Lordille; yhä tänäkin päivänä aiheuttaa tässä päässä tipan linssiin ja jäätävät kylmikset. <3 Oli se vaan niin mahtavaa, kun Suomi toi voiton kotiin ja tyylillä, vaikkei silloinen yhdeksänvuotias kapi osannutkaan vielä vuonna 2006 asiaa kunnolla sisäistää - tärkeintä kuitenkin oli myös silloin, että ''monsterijäbä'' voitti. :heh:

Ah ja nykyisen, liki 27-vuotiaan kapin soittolistoihin Lordin biisit kuuluvat kyllä visusti. Hienoa settiä vetävät edelleen, vaikkei alkuperäisestä kokoonpanosta enää olekaan kuin Mr. Lordi jäljellä. :peukku:
Smash your competition, baby
Show us some good entertainment
Victory's your only payment
Gladiator, gladiator

Vastaa Viestiin