Suomi 2005: Turku 4.2

ESC 2005 -arkisto.

Turun semin paras viisu?

Äänestys on voimassa 02 Tammi 2040, 06:16 asti

Linda - Your Lasting One
4
3%
Tommi Läntinen - Mitä Vaan
9
6%
Jennie - Kiss me
36
23%
Teddy vs Mc Chriss - Unconditional Love
17
11%
Elena Mady - An Actress
63
41%
Gary Revell Jr - You're a Star
26
17%
 
Ääniä yhteensä: 155

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 07 Helmi 2005, 09:15

Roope kirjoitti:
barbarossa kirjoitti:Iltalehti on intoutunut kirjoittamaan eilisestä. Elenan biisin nimi tosin on kummallisessa muodossa.
Ja Janne Hyöty :Paperiversiossa luki lisäksi että Jennie oli itse soittanut Janne Hyökylle ja sanonut tahtovansa osallistua Euroviisuihin, kiva että joskus näinpäin.
Jos Janne Hyöky menisi naimisiin, voisi hän saada yhdistelmänimen Janne Hyöky-Aalto. :roll:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 07 Helmi 2005, 09:20

Katten-Gustaf kirjoitti:6. An Actress - Miten YLE kehtaakin?
Tästä pannukakusta ei voi syyttää edes YLEn valitsijamiehiä (ja -naisia), kun kyseessä on kutsusäveltäjän tekemä "taideteos".
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Miik » 07 Helmi 2005, 10:01

Aiku täällä omn tunteet kuumentuneet! Itse en ole voielä edes ehtinyt videolta katsastaa tätä semiä, mutta illalla ajattelin radiosession jälkeen virittäytyä tv:n ääreen, jotta tiedän, mistä täällä puhutaan!

Lopputulokseen olen tyytyväinen, koska kaksi suosikkiani meni jatkoon! :P
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja ZetZet » 07 Helmi 2005, 10:03

Niin muuten, olen samaa mieltä kaikkien niiden kanssa jotka tässäkin ketjussa ovat kehuneet Jaanaa ja Heikkiä. Juontajavalinta on minusta ollut tällä kiertueella vallan onnistunut, mikä nähtiin taas Turussa. Sen sijaan Boney N näyttää töllössä joka kerta kököltä.

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings » 07 Helmi 2005, 10:24

Mä oon taas alkanut pitämään Actressistä mitä enemmän sitä oon kuunnellut. Kuuntelin vihdoin ja viimein sen Marilynin haastattelun joka on netissä. Sanatarkkaan kopioitu biisin sanoiksi, joten hieman minuakin pelottaa että jos menee diskauksen puolelle. En ole kyllä mikään ekspertti tulkitsemaan EBUn sääntöjä mutta nuo sanat ovat suoraan kopioitu toisesta lähteestä eli mistään uudistuotannosta ei voi olla kyse. Kovin harmittaisi jos koko juttu tähän kaatuisi. Tosin en usko että Turun kolmonen millään voittaisi pottia Tampereella (eteenkään nyt kun puh-äänestys on käytössä, raadeistä uskon sen kuitenkin pääsevät läpi) koska mukana on myös voimakkaan visuaalisia esityksiä, kuten Urban Community ja Jennie. Suomalaisten tv-katsojien (keskivertosellaisten) uskon äänestävän mieluummin jotain diskohömppää tai hauskaa/rajua camppia (vrt. T2TT:n selvä voitto, vaikka tosi Garyhän ei nyt päässyt jatkoon) kuin taiteellista, hieman vaikeaselkoisempaa, tosin taiteellista kokonaisuutta. :P
Terveisiä kotiin. Joka kotiin.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26528
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 07 Helmi 2005, 10:56

GiveMeWings kirjoitti: Tosin en usko että Turun kolmonen millään voittaisi pottia Tampereella (eteenkään nyt kun puh-äänestys on käytössä, raadeistä uskon sen kuitenkin pääsevät läpi) koska mukana on myös voimakkaan visuaalisia esityksiä, kuten Urban Community ja Jennie. Suomalaisten tv-katsojien (keskivertosellaisten) uskon äänestävän mieluummin jotain diskohömppää tai hauskaa/rajua camppia (vrt. T2TT:n selvä voitto, vaikka tosi Garyhän ei nyt päässyt jatkoon) kuin taiteellista, hieman vaikeaselkoisempaa, tosin taiteellista kokonaisuutta. :P
Tämä olikin mielenkiintoinen seikka esille nostettavaksi! Olen nimittäin jossain määrin ihmetellyt suomalaisen maun erilaisuutta kansainvälisessä finaalissa ja näissä kotoisissa karsinnoissa. Laitanpa tähän pohjaksi Suomen pisteiden kärkiviisikon puhelinäänestysajan kisoista.
2004 (finaali):
12: Ruotsi (It Hurts)
10: Serbia-M. (Lane moje)
8: Ukraina (Wild dances)
7: Kypros (Stronger every minute)
6: Kreikka (Shake it)

2004 (semi):
12: Viro (Tii)
10: Serbia-M. (Lane moje)
8: Ukraina (Wild dances)
7: Kypros (Stronger every minute)
6: Albania (Image of you)

2002:
12: Ranska (Il faut du temps)
10: Viro (Runaway)
8: I-Britannia (Come back)
7: Ruotsi (Never let it go)
6: Latvia (I wanna)

2000:
12: Latvia (My star)
10: Tanska (Fly on the wings of love)
8: Viro (Once in a lifetime)
7: Ruotsi (When spirits are calling my name)
6: Kroatia (Kada zaspu andeli)

1998:
12: Viro (Mere lapsed)
10: Israel (Diva)
8: I-Britannia (Where are you?)
7: Alankomaat (Hemel en aarde)
6: Ruotsi (Kärleken är)
Kas noin. Viro ja Ruotsi siellä ovat kestosuosikkeja ja muutenkin Suomi äänestää varsin tavallisen eurooppalaisen linjan mukaisesti eli kyllä ne kärkeen sijoittuneet viisut Suomessakin pääsääntöisesti ovat kärjessä. Huomionarvoista on kuitenkin se, että erityisesti balladit (Lane moje, Stronger every minute, Il faut du temps, Kada zaspu andeli, mere lapsed) ja muut "vakavammat" viisut (My star, FOTWOL) keräävät Suomen listoilla enemmän suosiota kuin Euroopassa keskimäärin. Kuitenkin Suomen karsinnoissa viime aikoina campit ja muut perusviisuilut, etenkin 11th hour ja Kiss me (T2TT:n menestyksen voi selittää pääosin artistilla), ovat voittaneet puhelinäänestyksiä ns. vakavamman musiikin nenän edestä. Mistä suomalaisten äänestyskäyttäytymisen ero syntyy? Muutamia mahdollisia, uskottavia selityksiä, jotka eivät toki sulje toisiaan pois, ovat seuraavat:
  • Suomen karsintojen balladien taso ei ole lähelläkään kansainvälisesti menestyvien balladien tasoa.
  • Äänestäjäjoukko on olennaisesti erilainen. Suomen karsinnassa monella lienee enemmän intressejä vaikuttaa ja jopa vaikuttaa äänestämällä kymmeniä tai satoja kertoja (äänestysaikaahan on loppujen lopuksi järjettömän paljon!), jolloin otoksesta saattaa tulla vääristynyt. Syytävätkö campin ystävät vain enemmän rahaa puhelinäänestykseen kuin ns. vakavamman musiikin kannattajat? Tjaa-a. Toisaalta kansainvälisessä finaalissa voi olla sekin pointti, etteivät ihmiset äänestä ketään, ellei jokin tee todella suurta vaikutusta ja campit, vaikka saattaisivatkin piristää ja miellyttää, ehkä harvemmin tekevät niin vahvaa vaikutusta, että perussuomalainen siitä hyvästä ottaisi puhelimen kauniiseen käteen ja äänestäisi.
  • Useat suomalaiset äänestävätkin karsinnassa sitä kappaletta, jonka kuvittelevat pärjäävän, eivätkä sitä, jota pitävät parhaana. Tämä olisi kenties kaikkein huolestuttavinta. Valitettavasti mattimeikäläisten tiedot nykyisistä euroviisumenestyjistä ovat nimittäin sen verran ohuet, ettei heidän kannattaisi asiansotkijaraatia leikkiä. On esim. aivan uskomatonta, kuinka usein edelleen törmää näkemykseen, ettei se-ja-se yhtye tai kappale pärjäisi viisuissa, kun "raadit ei sellaisesta tykkää". Niin mitkä raadit? Jaa-a... :roll: Kovin, kovin monen käsitys euroviisumenestyjästä on päivitetty viimeksi 1980-luvulla ja jos sillä käsityksellä äänestetään, niin se on huono juttu se.[/list:u]

    Ihmettelen siis enimmäkseen siksi, kun en jaksa uskoa, että nämä Eleventh hourit ja Kiss met olisivat ihan aidosti mitään "koko kansan suosikkeja" ja jos ne olisivat jonkin muun maan viisuja (pl. ehkä Ruotsi tai Viro), eivät ne menneiden trendien perusteella Suomesta kansainvälisessä finaalissa juurikaan pisteitä saisi.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Klaus.k
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 84
Liittynyt: 02 Marras 2004, 17:30

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Klaus.k » 07 Helmi 2005, 11:06

Täällä saitilla jaksetaan olla ihmeen positiivisia. Itse alan jo vaipua synkkyyteen, sen verran huonoja kaiki ehdokkaat ovat olleet. Suomesta tuntuu mahdottomalta löytyä kompinaatio:hyvä & hyvänköinen laulaja, hyvä kappale ja hyvä esitys. Mikä siinä on ettei tätä pakettia saada kasaan? On vaikea uskoa, että nämä tähänastisista kuullut kappaleet ovat todella kaikista parhaat . Eikö siellä muka todellakaan ollut mitään erilaista kuin mitäänsanomatonta?

Yle voisi järjestää jonkun teema illan, missä soitettaisiin karsinutuneita demoja. Tuuntuu ,että valinnoissa ollaan takerruttu vain ulkoisiin seikkoihin, kappaleen sisällöstä/sanomasta välittämättä. Ts sanoen hälläväliä onko siinä mitään aineksia vai ei ja ehkä siellä vaikuttavat nämä levy-yhtiöt asiatkin. Valittiinhan rockhenkiselle Hanna Pakarisellekin täysin vääräntyylisiä biisejä ensilevylleen ja ihmiset olivat pääsääntöisesti hämmentyneinä kun saivatkin levyllisen Britney Spears musiikkia a`la Hanna.

Yle voisi myös vaatia semeihin/finaaliin valituilta " yksityiskohtaisiesti mietityn selostuksen" esityksestä. Näinhän tehdään esim mtvmusicawardseissakin. kaikki on millimetrilleen etukäteen suunniteltua ja jokaisen pitää rakentaa kappaleen teeman mukainen show jo kuukasia ennen.Enkä usko etä se tappaa luovuuden, Suomen staroilla siitä ei ole pelkoa.

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4699
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 07 Helmi 2005, 11:10

Hyviä pointteja Timoteuksella. Tiivistettynähän tuon voisi sanoa niin, että Suomen karsinnassa kansa äänestää voittoon sen laulun, jonka uskoo parhaiten menestyvän. Sitten arvioidessa muiden maiden lauluja, äänestetään omaa suosikkia, sitä parasta laulua. Voi olla, että jotkut ajattelevat näin:

"Mä äänestän tota viisua, kun se ei kuitenkaan pärjää, vaikka onkin hyvä... saapa se ainakin vähän ääniä täältä Suomesta..."

Sitten Olsenin veljekset menevät ja voittavat kisan, ja Il faut du temps sekä Lane moje menestyvät.
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Klaus.k
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 84
Liittynyt: 02 Marras 2004, 17:30

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Klaus.k » 07 Helmi 2005, 11:23

Mikä ihme Eleda Mady fanclub täällä on? hänhän on todella surkea esiintyjä ja laulaja. Tuo kappale voisi toimia jos sen laulaisi joku kaunis ja hyväääninen glamourtytteli, mutta keski-ikäisen pankkineidin piipityksenä täysin naurettava. Kappaleesta sinänäsä pidä , mutta taas yksi ja merkittävä osa-alue mättää: sen esittäjä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26528
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 07 Helmi 2005, 11:45

Klaus.k kirjoitti:Yle voisi myös vaatia semeihin/finaaliin valituilta " yksityiskohtaisiesti mietityn selostuksen" esityksestä. Näinhän tehdään esim mtvmusicawardseissakin. kaikki on millimetrilleen etukäteen suunniteltua ja jokaisen pitää rakentaa kappaleen teeman mukainen show jo kuukasia ennen.Enkä usko etä se tappaa luovuuden, Suomen staroilla siitä ei ole pelkoa.
Mä olen täällä muutamaan kertaan maininnut Maltan mallin käyttökelpoisuuden. Siis jonkinlainen esikarsinta suljetuin ovin (en nyt ota kantaa, miten valitsijaraati siihen pitäisi koostaa, todennäköisesti nykyisten esiraatienkin koostumuksessa on kuitenkin ollut vikaa), jossa kappaleet ihan oikeasti esitetään. Euroviisut on erityisesti nykyään niin pitkälti esittämiskilpailu, että pelkkien demojen kuuntelu on vanhentunut valintatapa. Maltallahan tämä on toiminut semifinaalina, eli demoista on karsittu 50 kappaletta tähän salaiseen semifinaaliin ja semifinaalista edelleen 16-24 finaaliviikonlopulle TV:ssä esitettäviksi.

Tietysti tuossa on paljon käytännön säätämistä ja vielä avoimia kysymyksiä mutta jokin Suomen viisuvalinnoissa on vialla. Tänä vuonna olen pitänyt sekä kappaleiden että esitysten tasoa aiempaa merkittävästikin korkeampana mutta toisaalta surullista on kuitenkin se, että esiraadin näkemys on _edelleen_ aivan liian suppea. Ainoa minut yllättänyt ei-ihan-perusviisu, joka on esiraadin läpi mennyt, on Unconditional love. Muut ovat samaa vanhaa radiopoppia ja viisuballadia, camppia ja etnoa, jotkut vähän parempaa, jotkut vähän huonompaa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
manic
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 903
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 17:32
Paikkakunta: helsinki

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja manic » 07 Helmi 2005, 11:58

Pahiten iski Elenan kampaus joka kyllä oli niiiin last season että hui. Elena, jos luet tämän: Mene ennen Tampereen kisoja ammattilaiskampaajalle, ei kannata pilata koskettavaa biisiä halvan näköisellä ja huonostivalkaistulla suherolla. muilla esiintyjillä oli saman suuntaisia ongelmia... :roll: bellydance: Visuaalisen puolen mukana esitys joko lähtee lentoon,tai lässähtää... :roll:

Avatar
barbarossa
Tiskijukka
Tiskijukka
Viestit: 7998
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja barbarossa » 07 Helmi 2005, 12:35

Luotanko mä jotenkin Yleen liikaa, en tiedä, mutta kai sielläkin olisi jo havaittu, jos An Actressin teksti olisi sääntöjenvastainen eikä päästetty sitä, kutsusta huolimatta, edes semiin? Kyllähän sieltä toinenkin biisi diskattiin, eli luulisi jonkinlaisen kontrollin pelaavan ja sääntöjen olevan muidenkin kuin fanien hallinnassa. :wink:

Ja mitä tulee Klaus.k:n kommenttiin positiivisesta ilmapiiristä täällä, niin itse kuulun ainakin siihen koulukuntaan, jonka mielestä harrastuksen pitää olla mukavaa. Jos euroviisuvalinnat alkavat ahdistaa ja aiheuttaa liikaa mielipahaa täytyy vaihtaa harrastusta. 8)
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja ZetZet » 07 Helmi 2005, 12:42

Ilmoittaudun kuuluvaan samaan koulukuntaan Barban kanssa. Sitäpaitsi on kiintoisaa huomata, miten jokainen tulkitsee näitäkin tekstejä omasta näkökulmastaan - minä kun olen ollut sitä mieltä että tällä kertaa Suomen karsinnassa on ollut mukana parempia kappaleita kuin muutamalla aikaisemmalla kerralla ja olen ollut siitä hyvilläni. Ja samalla ihmetellyt, miten täällä tuntuvat korostuvan nimenomaan ne negatiiviset mieliptieet joissa surkutellaan surkeaa tasoa ja sitä ettei Suomi tälläkään kertaa pärjää.

Summa summarum: tuskinpa täällä ollaan mitenkään yltiöpositiivisia. Tekstin kuin tekstin lopullinen merkitys kun syntyy aina vasta lukijan päässä, ja kun meitä lukijoita on tälläkin foorumilla jo neljäsataa, on niitä tulkintojakin vähintään yhtä monta.

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings » 07 Helmi 2005, 12:44

Olen miettinyt asiaa ja oma mielipiteeni on seuraava. Elena Madyn kappale on lähellä diskausta.

1) Kopio. Sanat ovat julkaistu aiemmin, Marilynin haastattelu on sanatarkka, intonaatiota myöten eli kyseessä on kopio. Haastattelu on paitsi julkaistu aikanaan, myös ollut internetissä iät ja ajat kuunneltavana.

2) Sääntöjenvastainen. Turussa osa esityksen ihmisen tekemistä äänistä tuli selvästikin nauhalta koska kukaan lavalla ollut ei niitä mikrofoniin puhunut. Tämä on sääntöjen vastausta.

Samalla logiikalla muutkin olisivat voineet käyttää taustanauhoja jos YLE kerta tällaisen sallii. Epäilen, että YLE ei ole asiata edes sen suuremmin miettinyt, mutta nyt olisi korkein aika miettiä ennenkuin kappale mahdollisesti valitaan edustamaan Suomea ja joudutaan diskaamaan jälkikäteen.

Mitä mieltä muut ovat?
Terveisiä kotiin. Joka kotiin.

Reetta
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 13
Liittynyt: 03 Joulu 2004, 22:51

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Reetta » 07 Helmi 2005, 12:45

Mäkin varmaan voisin muutaman sanan tässä kirjoitella eli...

LINDA
Tää oli aika mitäänsanomatonta diipadaapaa, sietikin tippua, ei ollu biisissä potkua eikä esiintyjälläkään sitä lavakarismaa, ehkäpä vois hieman kehittyä ja sit takas?

TOMMI LÄNTINEN
Hyvä vaan että rokkivaari tippu, kyllä tota suomessa kuuntelee, mutta euroopassa ihan shittiä...

JENNIE
Tässä oli jo yritystä. Tosin laulajan englannin kielen taidossa toivomisen varaa, ei saanu selvää väliosissa. Hyvin kokos itsensä kerttiksiin, mut siihen se sit jäikin. Reteestä yritti vetää, mutta jäi vähän puolitiehen, siis että tää on sellanen joka hukkus viisuihin. Ja vielä aika kokematon esiintyjä. Biisissäkin toi kertsi toimi, vaikka noi suukot on aika kulunu värssy.

TEDDY VS. MC CHRISS
Tästä pidin. Biisissä sellanen letkee meininkin. Duon mies oli ainakin tosi hyvä, rento esiintymien ja pilkettä silmäkulmassa, löyty sitä lavakarismaa vaikka muille jakaa. Naiseen vähän letkeyttä ja pikkasen harjottelua toho unconditional sanaan niin hyvä siitä tulee, tän sois vaikka jo Kiovan koneeseen menevän. Lopuks vielä että tosta naisesta (naama ja ääni) tulee mieleen frendien Janice, you know?

ELENA MADY
No mitäs tästä nyt sanois. Kiva idea mutta liian erikoinen. Naisella ei oo oikein kunnon lavakarsimaa eikä lauluääntä, laulettaviin osuuksiin. Ja miten se sit toimis et se höpöttäs väli osat? Ku luulisin että tommosia videoklippejä ei saa viisuissa käyttää, aika yks toikkoinen esitys jos se vaan puhuu noi,ku ei oo sitä lavakarismaa mielestäni. ja just toi että ku sanat kopioitu haastattelusta niin mitäs säännöt sanoo? Mut tää ois saanu jäädä tähän pisteeseen. ei ainkaa Kiovaan. Tää menee just siihen yliyrittämiseen.

GARY REVEL JR
Tää oli just sitä diipadaapaa, hyvä vaan että tippu. kiva yritys mut ei siltikään, ei sävätttäny ei.

LOPUKSI
Mun mielestä Kiovaan vois tällä hetkellä pistää ANNA STENLUNDIN tai sit TEDDY VS. MC CHRISS. Ne on ainoot letkeet ja luonnoliset biisit. Ei yliyritetä tehdään se mitä osataan eikä yritetä liikaa ja mennä mettään pahasti. Tyytyväinen olen jos jompikumpi potin nappaa...

Reetta
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 13
Liittynyt: 03 Joulu 2004, 22:51

hmmm

Viesti Kirjoittaja Reetta » 07 Helmi 2005, 12:51

Vielä tosta ELENA MADY:stä tosiaan diskata vois ton biisin, ku mun mielestä ihmisäänen käyttö taustanauhoissa on kielletty, ainakin aikoinaan tossa MARIA MAGDALEENASSA, tuli samaa kalapaliikkia että onko tehny ääniä ihmisillä.
Mut toi biisi on kyl sellanen joka ei toimis tuolla, ja just toi sanojen kopionti jne. Vois kattoo vähän sääntöjä ylen väki.

Avatar
salla
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 943
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 21:11

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja salla » 07 Helmi 2005, 13:38

Täällä ollaan taas niin vihaisia, että...ei halua Suomi pärjätä kisoissa,,,ei! Alan oikeesti nyt kannustaa inhokkiani Kimmo Kouria, ihan vaan sen takia, että mennään sitten Kiovaan vitsillä. Ei jaksa lähtee millään keskinkertaisella vaan mennään mokaamaan kympillä. Parempi se nolla pistettä,kuin vaikka 8. Nonnii, rauhoitutaan...

LInda: mistä näitä nobodeja ilmestyy aina eukkareihin? Mitäänsanomaton veisu ja esitys.

Jeannie: "kiss me, hit me!"...voi hyvät hyssykät. Tää wannabe-Kylie ei ollut toki illan heikoin esitys, mutta ei vakuuttanut minua. Yök!

Ressutrio: Aina kun on hip hop-biisi, niin pitäähän siihen ihan katu-uskottavuuden takia saada joku tumma kaveri heilumaan lainahöyhenissä. En muista sen sanoneen muuta kuin "la la la" ja " aim sou sori, ai was in a hori"...kamala renkutus!!!

Tommi: kamalaa....en jaksa kommentoida...

Elena: potentiaalia löytyy, mutta Elenalla on kovin vaisu ääni. JOs petraa Tampereelle omaa lauluaan, niin tämä ehkä, mutta vaan ehkä!!!

Gary: Gary oli täysi kymppi. Mahtava show, upea biisi, ihana äänenväre, mutta mummot säikähti kun Gary onkin ollut pornomalli. Hui! Sääli, siinä meni menestyksen resepti. Tyhmä Suomi!!!!!!!!!!

Ok, Kimmo Kiovaan! Go Kimmo go!!!!
t: takinkääntäjä Salla

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 07 Helmi 2005, 14:02

GiveMeWings kirjoitti:1) Kopio. Sanat ovat julkaistu aiemmin, Marilynin haastattelu on sanatarkka, intonaatiota myöten eli kyseessä on kopio. Haastattelu on paitsi julkaistu aikanaan, myös ollut internetissä iät ja ajat kuunneltavana.

Mitä mieltä muut ovat?
Ja minä kun jo mielipiteeni ilmaisin!! Mutta sanon uudestaan: JO ON KUMMA ETTEI SUUREMPAA MELUA OLE TÄSTÄ SYNTYNYT!!!!! Yle itse oli aina ensimmäisten joukossa diskaamassa jos minkä syyn takia jotain muuta maata pois itse finaalista. Mutta nyt vaan kääntää selkänsä.... ON SE KUMMA!!!!

JA GARYN OLISI SITTEN PITÄNYT JÄTTÄYTYÄ KISASTA POIS!!!!! HEI HALOO!!!!!!!!!
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26528
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 07 Helmi 2005, 14:11

GiveMeWings kirjoitti:2) Sääntöjenvastainen. Turussa osa esityksen ihmisen tekemistä äänistä tuli selvästikin nauhalta koska kukaan lavalla ollut ei niitä mikrofoniin puhunut. Tämä on sääntöjen vastausta.
Tämä on hei ihan aidosti murheista pienin tai ei oikeastaan murhe ollenkaan, elleivät fanit siitä sellaista tekisi. Tottakai semifinaaliesityksen kuviot oli YLEn kanssa etukäteen sovittu, ja jos YLE olisi semifinaalien suhteen ollut pilkuntarkka, se olisi vaatinut miesosuuksien spiikkaajaa lavalle. Nyt näin ei tehty, vaan YLEn siunauksella kappale esitettiin Turussa näin, joten ei YLE sitä _sen takia_ voi hylätä. EBUa taas eivät voisi kansalliset karsinnat vähempää kiinnostaa, eikä EBU hylkää ketään kansallisten karsintojen sääntöjenvastaisuuksien takia (lienee itsestäänselvyys?). Eihän Albanialla olisi muuten ollut edustusta lainkaan viime vuonna eikä olisi tänäkään vuonna, koska kaikki Albanian karsintabiisit ovat olleet yli kolmiminuuttisia. On ne albaanitkin vaan idiootteja, kun eivät tajua hylätä kaikkia sääntöjen vastaisia karsintabiisejään ja vetäytyä kisasta. :roll:

Noiden miesosuuksien spiikkaaminen lavalla ei edes ole mikään monimutkaisesti toteutettava asia, eikä biisi siihen kaadu, joten jos nyt ei tehtäisi kärpäsestä härkästä. Tampereella - ainakin Kaivannon mukaan ja olettaisin hänen tietävän mistä puhuu - kappale esitetään (lue: pitää esittää) niin, että ihmisääntä ei taustanauhalla ole.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Antero
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 982
Liittynyt: 08 Maalis 2004, 19:47

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Antero » 07 Helmi 2005, 16:08

Vaikka kuinka kilpailuista onkin kysymys, on se kuitenkin kummallista, että monet jaksavat jauhaa siitä, mitä säännöt nyt milloinkin sanovat. Kuitenkin tarkoitus on erityisesti olla luova ja keksiä uusia ja hienoja juttuja, joilla kuulijat eri puolilla Eurooppaa hurmattaisiin. Eikä ajateltaisi vain ahtaasti sääntöjä. Ja turhaa kait kantaa huolta, eiköhän YLEssä ole sääntökirjat Laihonkin biisin kohdalla tarkkaan luettu.
KUnhan vielä tämän illan laulut on kuultu, voipi paremmin sanoa, missä mennään. Mutta on sanottava, että loppujen lopuksi tulossa on varmasti yksi kaikkien aikojen kovatasoisin Suomen karsinta. Mielenkiintoista kuulla ja nähdä, kenet ensin maakuntaraadit pudottavat pois ja kenet sitten kansa lopulta Kiovaan päättää lähettää.
Vastakkain taitavat olla persoonallisemmat jutut sekä sitten nämä nopeatempoiset tuotteet, joissa on ihan varmasti oma jujunsa, mutta ovatko ne sittenkin liiaksi tusinatuotteita. Viron laulu on hyvä esimerkki tällaisestä. Menoa on ja nättejä tyttöjä, mutta mitä jää mieleen. Ei tämän kirjoittajalla paljonkaan mitään.
Eli. Panostetaanko esim. nuoreen naiseen ja menobiisiin vai kokemukseen ja persoonallisempaan otteeseen. Samuli Laihon biisi voisi aivan hyvin olla koko Euroviisujen erikoisuus viime vuoden Serbian hienon laulun tyyliin. Mutta. Vasta lopulta karsintojemme finaaliesitys sen kertoo, olisiko siitä hyväksi edustuskappaleeksi.

Avatar
kaivanto
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1600
Liittynyt: 12 Helmi 2004, 03:40
Paikkakunta: Villa Gesell, Argentiina
Viesti:

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja kaivanto » 07 Helmi 2005, 16:30

Timoteus kirjoitti:Tampereella - ainakin Kaivannon mukaan ja olettaisin hänen tietävän mistä puhuu - kappale esitetään (lue: pitää esittää) niin, että ihmisääntä ei taustanauhalla ole.
Näin on minulle YLEstä vakuutettu. Minuun otettiin yhteyttä, kun asia oli tullut täällä Viisukuppilassa esiin.

EBUa kiinnostaa vain, että Kiovaan valitut edustussävelmät ovat sääntöjenmukaisia. Jokainen osallistuva TV-yhtiö saa tehdä valinnan ihan miten tahansa ja kyllä on tehnytkin (Tän pahemmin ei uskalla sanoa, ettei Tehtaankadulla hermostuta...) :wink:
E per un'istante ritorna la voglia di vivere...
≈ Hanki elämä mutsilles!

Avatar
barbarossa
Tiskijukka
Tiskijukka
Viestit: 7998
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja barbarossa » 07 Helmi 2005, 18:18

Miksi Sanna Kojo soitti kahta muuta Turusta jatkoon mennyttä, muttei Elenaa? :(
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6178
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja lharju » 07 Helmi 2005, 18:37

Koska hänellä on vielä vähän järkeä päässä? :roll: :roll: :roll:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6178
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

PROVO

Viesti Kirjoittaja lharju » 07 Helmi 2005, 22:55

JukkaV kirjoitti:Eepu4, jospa järjestetään yhdessä kidutusjuhlat, päätähtinä Jvvv, Jónsi ja JeSSSe sekä Colby? Näiltä tuntuu kadonneen herkkyystaju kokonaan...
Itteltäs puuttuu herkkyyden taju, kun kehtasit vielä julkisesti myöntää, että jätit Rapsodian hännille v. 1992 puntarissasi :x :x :x

Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
kaivanto
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1600
Liittynyt: 12 Helmi 2004, 03:40
Paikkakunta: Villa Gesell, Argentiina
Viesti:

To be or not to be (on the top)

Viesti Kirjoittaja kaivanto » 08 Helmi 2005, 02:29

No, nyt vihdoin kuuntelin sen Marilynin haastattelun. Kyllä tosta alkuperäisyydestä ikävät amatöörit ja ammattilaiset tulevat kohua pitämään yllä, jos tämä olisi Suomen edustusbiisi. Teoskynnys määritellään amerikkalaisissa oikeussaleissa, mutta kyse on nyt siitä onko tämä Euroviisujen sääntöjen mukainen. Säännöt taas ovat TV-yhtiöiden yhteisesti sopimat, joten kyse on juridiikasta vain siltä osin, että sääntöjen sopijat ovat niiden tulkinnasta samaa mieltä.

En siis tuomitse, vaan olen huolissani, kun tiedän, että maailma on niuhottajia ja besserwissereitä täynnä. Henkilökohtaisesti ajattelen, että ihan sama tekeekö tällaisen kollaashin Marilynin haastattelusta vai biisin perustuen Cicciolinan käännettyyn haastatteluun (Yarin Auringossa es. Mari Rantasila) tai jos joku tekisi biisin Matti Nykäsen parista legendaarisimmasta lausahduksesta. Ja onhan viisuissa ollut ennenkin musiikillisia ja tekstillisiä lainauksia vaikka mistä, mutta ei nyt tietysti mitään ihan tähän verrattavaa tule mieleen.

Jos Suomen karsinnan voitto tulisi, biisin kelpoisuus suhteessa EBU:n sääntöihin on syytä sitten tarkistaa välittömästi, että karsinnan kakkonen ei menettäisi yhtään tehokasta valmistautumisaikaa. Yhdenkään osallistuvan yhtiön edustajan ei ainakaan soisi louskuttavan leukojaan Suomea vastaan, vaan kaikkien on oltava virallisesti ja epävirallisesti sitä mieltä, että sääntöjä on noudatettu.

Tosin YLEllä on selkäänpuukottamisessa, kostotoimissa ja protestien tekemisessä Euroviisuissa pitkä historia, niin universaalisti ajatellen meitä vastaanhan silti kääntyy pienikin rike. Naku-Gary ei olisi ollut minkäänlainen riski tähän verrattuna, vaikka olisi esiintynyt Kiovassakin nakuna.

Musta Samuli Laihon "An actress" on varsin nerokas ja ihana teos, jota en kyllästy kuuntelemaan, mutta live-esitys oli mulle pettymys sekä äänen että kuvan osalta. TV-ohjauksen vetoapu tälle biisille oli epäreilua muita kohtaan.
E per un'istante ritorna la voglia di vivere...
≈ Hanki elämä mutsilles!

Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings » 08 Helmi 2005, 08:10

Nimenomaan. Samaa ajattelin itsekin aikaisemmassa viestissäni eli olen myös huolissani siitä miten jatkossa käy jos Actress tulee voittamaan. Toisena asiana ihmettelen että miksi taustanauhoja ei jätetty heti pois koska on jotenkin järjetöntä että ihmiset äänestävät kotoa käsin sellaista kokonaisuutta mitä ei loppukilpailuissa saisi samassa muodossa esittää. Esitys olisi voitu miettiä loppuun asti jo Turkuun. Uskon muuten vakaasti että esitykseen saadaan aikaan hyvä lavaspiikkaus! :wink:
Terveisiä kotiin. Joka kotiin.

Avatar
Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21773
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Roope » 08 Helmi 2005, 10:41

Turun semillä oli 488 000 katsojaa ja se oli kakkosen 11. katsotuin ohjelma eli yli 100 000 enemmän kuin Jyväskylässä, johtuiko sitten Gary-kohusta vai mistä :lol: .

Antero
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 982
Liittynyt: 08 Maalis 2004, 19:47

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja Antero » 08 Helmi 2005, 12:26

GiveMeWings kirjoitti:Nimenomaan. Samaa ajattelin itsekin aikaisemmassa viestissäni eli olen myös huolissani siitä miten jatkossa käy jos Actress tulee voittamaan. Toisena asiana ihmettelen että miksi taustanauhoja ei jätetty heti pois koska on jotenkin järjetöntä että ihmiset äänestävät kotoa käsin sellaista kokonaisuutta mitä ei loppukilpailuissa saisi samassa muodossa esittää. Esitys olisi voitu miettiä loppuun asti jo Turkuun. Uskon muuten vakaasti että esitykseen saadaan aikaan hyvä lavaspiikkaus! :wink:
Sitä täytyykin toivoa. Ettei laulu tule kovasti kuullostamaan erilaiselta kuin Turussa. OLisivat tosin voineet tämän kaiken tehdä jo siellä. Se on totta.

Avatar
am
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 220
Liittynyt: 15 Loka 2004, 09:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: To be or not to be (on the top)

Viesti Kirjoittaja am » 08 Helmi 2005, 12:27

kaivanto kirjoitti:Musta Samuli Laihon "An actress" on varsin nerokas ja ihana teos, jota en kyllästy kuuntelemaan, mutta live-esitys oli mulle pettymys sekä äänen että kuvan osalta. TV-ohjauksen vetoapu tälle biisille oli epäreilua muita kohtaan.
Tähän väliin kommentti; "An actress" -kappaleen tekijätiimi on toistaiseksi ainoana tässä karsinnassa tuottanut omalla kustannuksellaan materiaalia taustalla näkyviin projisointeihin ja satsannut tällä tavoin esitykseensä. Mistään YLEn tv-ohjauksen vetoavusta ko. kappaleelle ei siis ole kysymys. Oman materiaalin tuottaminen projisointeihin on sallittu kaikille.
"Feeling rather zen right now..."

Avatar
JUHKIS
Kapakkalaulaja
Kapakkalaulaja
Viestit: 2764
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:06
Paikkakunta: Hki

Suomi 2005: Turku 4.2

Viesti Kirjoittaja JUHKIS » 08 Helmi 2005, 12:38

Erittäin fiksu veto Elenan tiimiltä. :idea:

Viestiketju Lukittu