Suomi 2005: jälkipuinti

ESC 2005 -arkisto.
Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Mie olen edelleen ylpea Geirista ja koko Suomen tiimista. Why on kaunis kappale, ehka liian raskasoutuinen sirkuksesta pitaville Eurooppalaisille. Ei voi mitaan. Geir mahtava tyyppi ja lupasi olla mukana ensikin vuonna vahintaan saveltajana! :D

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13257
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Aivan LOISTOBIISI, -ARTISTI, ESITYS ja EDUSTUS kaikkinensa.. Petyin, mutten jarkyttynyt lopputuloksesta... Tahan taitaa alkaa jo niiku tottumaan. SUOMI OLI LOISTAVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
kwak
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9492
Liittynyt: 06 Joulu 2004, 19:09
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja kwak »

Mun mielestä Geirillä on erittäin hyvä ja vahva ääni sekä Suomen taustakuoro oli todella tyylikäs ja ammattitaitoinen, mutta se kappale....!!! Kappale oli vaan niin mitäänsanomaton. :( Edes erinomaiset edustajat eivät pelastaneet huonoa laulua. :/ No, ensi vuonna uudestaan. :)
Keep your head high above the water

Avatar
Soldier_of_Love
Happy Hour
Happy Hour
Viestit: 457
Liittynyt: 15 Helmi 2004, 19:26

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Soldier_of_Love »

Geir lauloi hyvin, biisi oli hyvä, äänipuoli nyt oli mitä voi odottaa siinä ilmasuunnassa olevan yks jos toinenkin asia.

Ongelmana minusta lähinnä aneeminen esiintyminen, lavasteet, valoshow...ainakin telkkarissa näytti tosi haaleelta. Jennie + kunnon discoshow ois varmaan pärjännyt paljon paremmin.

Mitäs jos kokeiltais jotain parempaa ensi vuonna. Eihän Suomi ole pärjännyt jääkiekossakaan ilman että ruotsalaiset ovat käyneet opettamassa meitä, ja heti kun ne lähti, niin tulokset katosivat saman tien. Eli, pyydetään jotain ruotsalaista ammattilaista tekemään meille biisin ja myös valitsemaan laulajamme, silloin olis varmaan paljon paremmat mahikset pärjätä.

Itse veikkaan että Norjalla on hyvät mahikset päästä pitkälle tänä vuonna. Siinä on sekä hyvä show, tarttuva yksinkertainen biisi että hyvä laulaja. Ruotsikin on mielestäni vahvoilla. Iloisin oisin tosin jos se rumpuaan rummuttava täti-immeinen veis voiton, hänessä on sitä aitoutta ja bändikin on ihan tosissaan vauhdissa. Tissikauteutta poteville täällä lymyileville ihanille feministeille huomautettava, että tällä tädilläkin on kunnon eurotissit, ja ettei siinä mitään väärää ole. Joillakin on, joillakin ei.
ISOT HALIT Kuppilan ihanalle pinkille porukalle, ihanille pikkupossuille! HALI HALI!

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Jennielle olisin povannut jopa huoompaa sijaa kuin semifinaalin 17.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Soldier_of_Love kirjoitti:Mitäs jos kokeiltais jotain parempaa ensi vuonna. Eihän Suomi ole pärjännyt jääkiekossakaan ilman että ruotsalaiset ovat käyneet opettamassa meitä, ja heti kun ne lähti, niin tulokset katosivat saman tien. Eli, pyydetään jotain ruotsalaista ammattilaista tekemään meille biisin ja myös valitsemaan laulajamme, silloin olis varmaan paljon paremmat mahikset pärjätä.
Tähän on nyt pakko lainata Kaivantoa ja todeta, että siellä kisassa on kyllä 37 muutakin maata mukana ja niitä muitakin pitäisi pystyä miellyttämään. Okei, Ruotsissa on aika hyvin onnistuttu valitsemaan menestyviä paketteja puhelinäänestysaikanakin mutta en näe, miten Ruotsin tie voisi viisuissa olla se "Suomen juttu", jolla sitä menestystä sitten lopulta tulisi. Muutama maahan on tuota Ruotsilta lainaamista jo kokeillut (Norja viime vuonna, Liettya nyt) mutta huonolla menestyksellä, miksi Suomi olisi poikkeus? Pitäisi miettiä ennen kaikkea kokonaisuutta. Perinteiselle ABBA-humppa-Ruotsi-viisulle on vaikea löytää Suomesta uskottavaa esittäjää ja niin kauan kuin sellaista ei ole, niin se formaattiviisu Ruotsista ei pelasta mitään.

Kokonaan toinen juttu on sitten se, miksi yleensä kisailla, jos ei kisaile omalla sävellyksellä? Mitä iloa siitä ruotsalaisviisulla mahdollisesti tulevasta menestyksestäkään olisi? Itsehän olen sitä mieltä, että ulkomaalaissäveltäjät pitäisi sulkea Suomen karsinnoista kokonaan pois.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
kaivanto
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1623
Liittynyt: 12 Helmi 2004, 03:40
Paikkakunta: Villa Gesell, Argentiina
Viesti:

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja kaivanto »

Kiitos.

Yksi valintasysteemi on kokeilematta ja tämän tieteellisempää ei ole: pannaan joku eurooppalainen gallupfirma valitsemaan 1000 hengen raati, joka edustaa mahdollisimman tarkasti puhelinäänestäjiä semifinaali-iltana. Ei siis MISSÄÄN NIMESSÄ mitään ulkomaisia viisufaneja tai -ammattilaisia, yhtä pihalla ne ovat kuin Suomen kansa. Saattaisi olla myös melko hyvä PR-temppu.

Ruåtsalaisia emme ole, vjenäjäläisiksi emme halua, olkaamme siis suomalaisia! Jos YLEssä ei luoteta 100% -kotimaiseen, niin alkajaisiksi voisivat edes muuttaa säännöt samanlaisiksi kuin Ruotsissa. Ei ulkomaalaisille biiseille, kyllä laina-artisteille.
E per un'istante ritorna la voglia di vivere...
≈ Hanki elämä mutsilles!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Tuollainen olisi kieltämättä hyvä ja toteuttamiskelpoinen ajatus ja suuresti ihmettelen, ettei missään maassa ole tuota vielä tehty.

Suomen ongelma ei tosin rajoitu yksin siihen, että valitsisimme karsinnassamme väärin, aika paljon on yleensä tehty väärin jo esiraativaiheessa ja se johtuu pitkälti siitäkin, että arviointitapa on kaikin puolin vanhanaikainen. Esitykset televisioitavan viihdeshow'n karsintaan valitaan pelkän demokuuntelun perusteella, miksi? No, tietysti mikä tahansa muu tapa lisäisi kustannuksia mutta oikeampi valintatapa olisi esim. Maltalla käytössä oleva suljetuin ovin järjestettävä esikarsinta, jossa (pääosin) lopulliset esittäjät oikeasti esittävät kappaleensa.

Jotain tällaista voisi Suomeenkin ajatella mutta missä mittakaavassa ja millä käytännön järjestelyillä, siinä sitten täytyy miettiä vähän muitakin realiteetteja. Mielestäni tällainen voisi olla esimerkiksi vaihtoehtoinen, demokuuntelulle rinnakkainen väylä julkiseen karsintavaiheeseen pääsylle. Uskonpa, että nämä esityskarsinnan läpäisevät kappaleet pärjäisivät karsinnassa demokuunteluiden kautta tulleita paremmin.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2312
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja tomato »

Kaivannon idea on hyvä ja toteuttamiskelpoinen hieman pienemmälläkin otoksella. Jotain tuontapaista olen itsekkin ehdotellut. Virohan on kuunnellut ulkolaisten mielipiteitä varsin menestyksekkäästi.

Uskon myös suomalaisia kiinnostavan mitä muut ajattelevat meidän viisuista ja tämän olevan mielenkiintoisempi valintatapa kun puhelinäänestys.
Was tomi...

joan
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 7
Liittynyt: 12 Helmi 2005, 19:30

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja joan »

Semiä katsoessa mietin useammankin kappaleen kohdalla, että jos TÄMÄ olisi ollut SUOMEN edustuskappale niin meidät olisi pilkattu pihalle koko kisoista ja lyöty vielä porttikielto päälle - näitä olivat esim. Norja, Latvia ja se Romanian epätoivoinen "yrittäjä" jonka puolesta nolotti ehkä kaikkein eniten - ja sinne vain menivät finaaliin että pamahti..

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4807
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Sagapo »

Entäpä jos Suomen karsintaan pitäisikin lähettää demonauhan sijaan demovideo?
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Avatar
Katinka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1859
Liittynyt: 05 Joulu 2004, 18:03
Paikkakunta: Kuopio

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Katinka »

joan kirjoitti:Semiä katsoessa mietin useammankin kappaleen kohdalla, että jos TÄMÄ olisi ollut SUOMEN edustuskappale niin meidät olisi pilkattu pihalle koko kisoista ja lyöty vielä porttikielto päälle - näitä olivat esim. Norja, Latvia ja se Romanian epätoivoinen "yrittäjä" jonka puolesta nolotti ehkä kaikkein eniten - ja sinne vain menivät finaaliin että pamahti..
Kylläpä olen samaa mieltä. Norjan kappaleen kohdalla sanoin juuri tuon saman asian. Laulusolistista tuli mieleen Andy McCoy, voi kauhistus jos Hanoi Rocks olisi heilunut Suomen edustajana. Ainakin olisi herätetty huomiota... :puna: :puna: Meidän on kyllä yritettävä ihan omalla tyylillä eikä sorruttava matkimaan muita.
Belgrad 2008!!

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Jos jaksatte, niin käykää kommentoimassa Iltalehden kyselyyn "Mikä meni pieleen Euroviisuissa?" Että tulisi vähän asiaakin sekaan, eikä vaan samaa "Suomi saa aina nolla pistettä, koska olemme niin paskoja" -jauhantaa.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2009
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer »

Katinka kirjoitti:
joan kirjoitti:Semiä katsoessa mietin useammankin kappaleen kohdalla, että jos TÄMÄ olisi ollut SUOMEN edustuskappale niin meidät olisi pilkattu pihalle koko kisoista ja lyöty vielä porttikielto päälle - näitä olivat esim. Norja, Latvia ja se Romanian epätoivoinen "yrittäjä" jonka puolesta nolotti ehkä kaikkein eniten - ja sinne vain menivät finaaliin että pamahti..
Kylläpä olen samaa mieltä.
Minä en nyt ymmärrä ollenkaan joanin logiikkaa. Siis ketkä olisivat pilkanneet pois? Suomalaiset itsekö?

Maut ovat todella erilaisia. Itse olen tykännyt näistä viisuista kaikista.

Kaivannon kannanotto oli hyvä!

Onko mitenkään yritetty vaikuttaa asioista päättäviin tahoihin? Ovatko viisujärjestöt lähettäneet kannanottojaan tai yksittäiset viisufanit?

Minusta siitä on lähedettävä, että Suomea edustaa suomalainen sävellys. Kaikkelle muullekin olen avoin.

Avatar
Fjalle
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 73
Liittynyt: 05 Maalis 2005, 19:26

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Fjalle »

Kyllä Suomi saa olla älyttömän ylpeä !! :peukku: :peukku:
Todella upea esitys, ja hyvin elegantti muihin esityksiin verrattuna ! Aluksi en pitänyt koko kappaleesta, mut tän esityksen jälkeen se parani huomattavasti ! :)
"Itke en kun loppuu tää"

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Esityksen jälkeen se kappale oli jo loppunut, ihmekös kun parani.

Kello on vasta noin vähän ja nyt jo on niin väsynytttä... :/
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2312
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja tomato »

UsvaAuer kirjoitti:
Katinka kirjoitti:
Ois hyvä jos vaikka Viisuklubi(t) ehdottais moista vaikka jollain yleisönosaston palstalla. Itse ehdotin muuta vuosi sitten, etä meillä ois samanlainen valinta kun Virolla. No toi ei mennyt läpi mutta toinen idea meni eli "Euroviisut" sanasta luovuttiin :cool:
Was tomi...

Tommi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2962
Liittynyt: 12 Marras 2003, 21:21
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Tommi »

Miks luovuttiin Euroviisut-sanasta? Se oli hyvä!

Miun mielestä tulisi vaikka yhden kerran kokeilla samanlaista järjestelmää kuin esim. Ranskassa, Venäjällä tai tänä vuonna Sveitsissä, eli sisäinen raati valitsee artistin, jolle tehdään hyvä biisi. Artistin tulisi olla sellainen, joka osaa tarvittaessa järjestää show:n lavalla.
I'm not a slut from Holland and I'm not fucking old bitch from Sweden.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja lharju »

Tuota valintamenetelmää voisi ihan oikeasti kokeilla Suomessa joskus, mutta aina on olemassa se riski, että parhaaksi sävellykseksi osuukin kappale, joka ei sovi kyseisen artistin esittämäksi ollenkaan.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Ainahan se artisti voi Angelicat tehdä!
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Parasta olisi, että tuossa tapauksessa valittu artisti taustatiimeineen saisi vapaat kädet sen biisin suhteen, ettei sitten tulisi mitään huonoa kompromissiratkaisua. Minkään lumekarsinnan järjestämisessäkään en näe mieltä, viime aikojen yhden artistin karsintojen voittajakappaleeksi on tainnut joka ainoa kerta päätyä artistin oma suosikki ja ylivoimaisesti, mitä sillä karsinnalla siinä sitten tekee? :roll:

Jotta tällaisessa valintamenettelyssä olisi kuitenkaan mitään mieltä, pitäisi valitun artistin - mielestäni - olla jotakin erityistä. Jos suoralla edustuspaikalla saataisiin houkuteltua vaikkapa jokin vientibändeistämme (turha toivo, tiedän) tai jotakin muuta tavallisuudesta poikkeavaa, kuten vaikka a cappella -yhtye Rajaton, hyväksyisin valinnan muitta mutkitta. Sitä en kuitenkaan suvaitsisi, että valituksi tulisi joku B-luokan iskelmäartisti, josta yritetään naamioida popdiivaa.

Siis _voisi_ olla hyvä kysellä joiltakin eturivin artisteiltamme tai yhtyeiltämme, kiinnostaisiko suora edustuspaikka ilman karsintaa. Jos se ei näistä ketään kiinnosta, sitten järjestetään karsinta normaaliin tapaan.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
ava
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 201
Liittynyt: 02 Joulu 2004, 21:22

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja ava »

Rajaton tai Club for Five olisi hyviä vaihtoehtoja, ainakin jotain erikoista. Eikä tarvisi pelätä, etteivät osaisi laulaa...

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2312
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja tomato »

Agents & Jorma Kääriäinen vois toimia oikeesti!
Was tomi...

Antero
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1016
Liittynyt: 08 Maalis 2004, 19:47

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Antero »

Meillä on aika harvoin, jos koskaan karsinnoissa mukana sellaisia sopivanlaisia huumoripläjäyksiä. Aina ollaan ihan otsa kurtussa ja naama vakavana mukana. Ei taida Juicen Ilomantsin jälkeen olla ollut edes hieman hymyilyttävääkään biisiä mukana. Olispa senkin nähnyt ja kuullut, kun Irlannin ''sinfonikot'' olisivat toistaneet mikä-mikä-mikä lol
Tässä nyt vaan tulee mieleen esim. nämä Norjan ja Moldovan tämän vuotiset viisut....

Antero
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1016
Liittynyt: 08 Maalis 2004, 19:47

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Antero »

tomi kirjoitti:Agents & Jorma Kääriäinen vois toimia oikeesti!
JOrmahan on kerran viisuissa yrittänytkin....

Avatar
eepu4
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5018
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 16:26
Paikkakunta: Oulu

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja eepu4 »

Jos Moldova pärjää tänä vuonna niin Suomelta kehiin ensi vuonna Halavatun Papat. :peukku: :peukku: :peukku: ;) lol
jos todella rakastat rakkautta sanot
rakastavasi rakkaudella
niin silloin rakkaus rakastaa
niin silloin rakkaus rakastaa rakastaa sinuakin

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja ZetZet »


Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
totalhki
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1610
Liittynyt: 21 Helmi 2004, 20:26
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja totalhki »

Eläkekäiset euroviisuihin!!! :D
Musiikki on makuasia.

Avatar
Liisukka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2503
Liittynyt: 03 Touko 2004, 11:00
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Liisukka »

totalhki kirjoitti:Eläkekäiset euroviisuihin!!! :D
No ainakin Saksasta tulisi meille ääniä, jos en väärin muista niin eikös Eläkeläiset ole/ole olleet suosittuja siellä suunnassa :rofl: :rofl: :mrgreen:
"Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei, se on Rezarta-halpa! " TomppaJr Live -ketjussa Albanian 2. semin aikana

Avatar
Kosti-71
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6834
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 01:48
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2005: jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Kosti-71 »

Minusta jalkispekulointi on aivan turhaa. Kavi miten kavi. Ja nyt kavi nain. Mie en ole ainakaan yhtaan surullinen taa on elamaa. ja tanaan on uusi paiva.
Onnistumiset nostavat itseluottamusta. T: ikuinen sinkku

Lukittu