Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

ESC 2005 -arkisto.
Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14185
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja JuhaUK »

Kuva

Herrjee, osastolle kuin kaksi marjaa Looran kanssa!! :shock:
Hello Hi!

Avatar
Soppis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8811
Liittynyt: 18 Touko 2004, 23:03
Paikkakunta: Tampere

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Soppis »

Vähän ihmettelin kun kirjauduin Kuppilaan ja tänne on tullut 61 viestiä Libanonista :shock:

Kuva

You and me, can't you see, we're playing with fire?
Tell me now, do you feel this burning desire?

Avatar
JVN
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1573
Liittynyt: 03 Helmi 2004, 15:54
Paikkakunta: Turku

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja JVN »

Vastatakseni Kaivannolle:

Katalaani ei yksinkertaisesti ole EU:n virallinen kieli siksi, että se ei ole virallinen kieli koko Espanjassa, vaan ainoastaan niillä alueilla, joilla sitä puhutaan. Sama tilanne siis kuin saamella Suomessa - eihän saamikaan ole EU:n virallinen kieli!

Ymmärrän, että käytät pientä Maltaa vertailukohteena - mutta Balttien maat ovat sentäÄn suhteellisen "suuria"- täällä Liettuassakin asuu 4 miljoonaa ihmistä ja yli miljoona liettuankielistä muualla maailmassa. Samalla logiikalla siis Suomenkaan ei pitäisi olla EU:n virallinen kieli...

JVN

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: POLITIIKKAA JA VÄHÄN EROTIIKKAAKIIN

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

kaivanto kirjoitti:Tietääkseni Koraani ei tällaista sisällä. Jerusalem on myös islamin ja kristittyjen pyhä kaupunki.
Sisälsipä tai ei, siitäpä en tiedä (ja olen kuullut ristiriitaisia mutten mitään miltään sellaiselta taholta, jota pitäisin aidosti puolueettomana, pitänee tutustua Koraaniin jossain vaiheessa itse). Islamin nimissä arabimaat ovat kuitenkin tehneet itsenäiseen valtioon kohdistuneet hyökkäyksensä tavoitteenaan ei sen enempää tai vähempää kuin juutalaisten eliminoiminen. Israelin tilanne ei suinkaan ole ainoa, jossa islam osoittaa synkempää puoltaan. Päinvastaisista vakuutteluista huolimatta islam vaikuttaa kaikelta muulta kuin rauhanomaiselta uskonnolta. Noh, nämähän voi selittää uskonnon väärinkäytöksenä vallan välineenä mutta hei, eroaakos ääri-islamismi sitten jotenkin äärisiionismista?
kaivanto kirjoitti:Palestiinan arabit ovat Palestiinan arabeja: ai että pakkosiirrettäisiin johonkin muuhun autiomaahan? Ja kuten kerroin, liberaalina vastustan vanhanaikaista nationalismia, joka sortaa vähemmistöjä.
Mutta mistä lähtien Palestiinan arabit ovat olleet palestiinalaisia, siis aito, oma kansansa? Ymmärtääkseni mikään etninen, kielellinen, kulttuurinen tai historiallinen seikka ei ennen Israelin itsenäistymistä erottanut palestiinalaisia omaksi kansakseen jordanialaisista. Pitää muistaa, että Palestiina on kauan käytössä ollut nimi alueelle, joka ei ole edes erityisen tarkkaan rajattu. Britannialle maailmansotien välissä kuuluneella Palestiinan mandaatilla (joka kattoi karkeasti ottaen nykyiset Israelin ja Jordanian alueet) ei ollut mitään tekemistä nykyisin palestiinalaisiksi kutsutun kansan kanssa, eikä arabeilla ollut ymmärtääkseni olemassa mitään erottelua palestiinalaisiin ja jordanialaisiin. Jordanvirran itäpuolinen alue erotettiin tästä mandaadista itsenäiseksi Jordanian valtioksi ja länsipuoliselle alueelle oli tarkoitus muodostaa sekä juutalaisvaltio että arabivaltio, mutta muut arabimaat kuitenkin kaatoivat ehdotetun jaon. Israelin julistauduttua itsenäiseksi vuonna 1948 arabit (siis eivät juutalaiset!) kehottivat palestiinalaisia poistumaan maasta voidakseen hyökätä sinne ja "ajaa juutalaiset mereen". Syynä sodalle ei ollut palestiinalaisten pelastaminen sorron alta (etenkin kun mitään sortoa ei silloin ollut tapahtunutkaan), vaan puhdas juutalaisvastaisuus.

No, arabit epäonnistuivat ja seurauksena ns. "palestiinalaiset" asettuivat pakolaisleireille Israelia ympäröiviin maihin. Tässä vaiheessa muilla arabimailla olisi ollut täysi mahdollisuus integroida palestiinalaiset maihinsa, mutta poliittista tahtoa ei siihen ollut, olihan "palestiinalainen kansa" ja sen ahdinko oiva lyömäase Israelia vastaan. Loppu on historiaa. Nykyään palestiinalaiset ovat toki oma kansansa lähes kuusikymmenvuotisen yhteisen historiansa myötä mutta näkemykseni mukaan eivät olleet sitä vuonna 1948. Kotinsa he jättivät vapaaehtoisesti (tai heimoveljiensä propagandan myötä, miten sen haluaakin ilmaista) ja omaa maata heillä ei koskaan ollutkaan; mikä olisi tehnyt muihin maihin integroimisesta pakkosiirron?

Kysymyksen voisi muotoilla myös toisinpäin: Pitäisikö juutalaiset sitten pakkosiirtää omasta maastaan pois? Ilmeisesti olet tätä mieltä, jos Israelin valtiolla ei mielestäsi ole oikeutta olla olemassa. Niin, ja kaikesta tästä vuodatuksesta huolimatta olen itse sitä mieltä, että palestiinalaisille pitäisi saada oma valtio, sillä rauhaisaan arabien ja juutalaisten yhteiseloon on täysin mahdotonta uskoa. Ja tämä valtio voidaan kyllä toteuttaa vaikka pakkosiirroin, eli vähemmistöt pois enemmistön keskeltä (koskee siis myös erinäisiä juutalaissiirtokuntia), ja rajat selviksi. Jos valtiot sijaitsisivat osittain toistensa sisällä erillisinä saarekkeina, tilanne ei siitä juuri parantuisi.
kaivanto kirjoitti:No, eipä sotketa asioita. Olisiko vikaa ollut myös harjoitetussa talousjärjestelmässä? Me kaikki liu'umme vääjäämättä kulttuurisesti yhteen, mutta samalla olisi mukavaa myös vaalia kieliä ja rauhanomaisia perinteitä. Härkätaistelusta ja ketunmetsästyksestä ei niin olisi väliksi.
Neuvostoliitto oli ehkäpä huono esimerkki mutta Jugoslavian historia ei kuulu niihin rauhanomaisimpiin, eikä kyse taatusti ole pelkästä talousjärjestelmästä. Nykyäänkin monessa Afrikan maassa on jatkuvia kahakoita eri etnisten ryhmien välillä. Israelista on puhuttukin jo tarpeeksi mutta voisipa Irakinkin ottaa esille. Vahvasti uskon, että siitäkin alueesta saataisiin vakaampi, jos sunnat, šhiiat ja kurdit saisivat oman valtionsa väkinäisen liiton sijaan. Tietysti maan nykyinen anarkia ei johdu niinkään eri kansanosien kahakoinnista keskenään mutta jos maata ei saa kurissa pidettyä kuin julma diktaattori voimakeinoin, niin jotakin on vialla.
kaivanto kirjoitti:Israelissa ja arabimaissa on monenlaisia ihmisiä. Tällainen vertailu ei ole kovin hedelmällistä. Juntit ja konservatiivit ovat juntteja ja konservatiiveja kaikissa maissa. Sinulla ja minulla on varmasti enemmän yhteistä useamman arabin kanssa kuin suomalaisen johtuen ihan siitä, että arabeja on enemmän.
Hienoa! Kiina ja Intiakin ovat täten kulttuurisesti Eurooppaa.
kaivanto kirjoitti:Joo, mutta puhuinkin viime vuosista. "Kuuntelimme 10.000 demoa ja t.A.T.u. vain oli paras!" Missä venäläisten tekijöiden puolustajat!
Aika vähissähän ovat suomalaistenkin tekijöiden puolustajat, kun monen suomalaisenkin viisufanin mielestä ei ole mitään vikaa siinä, että Suomen karsinta on avoin koko maailmalle
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Niko
Maistelija
Maistelija
Viestit: 46
Liittynyt: 17 Syys 2004, 10:51
Paikkakunta: Tampere

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Niko »

Vilpittömästi: tervetuloa Libanon ja kaikki muute EBU:n ulkoeurooppalaiset maat mukaan! Ehkäpä niiden avulla myös eurooppalaiset maat muistaisivat että kyseessähän oli kilpailu, jossa lauluissa piti olla mukana jokaisen maan kansallisia piirteitä.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13257
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja AntSa »

MEGAHIENOA jos/kun LIBANONin laulu kuullaan ensi vuonna KIEVissä!!!! Lisää eksotiikkaa ja maiden mausteita vaan mukaan viisukeitokseen!!!! IHANA MAROKON viisu 1980!!!!!! Oisko LIBANON mimmosta hyntkytystä...?! :wink:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
kaivanto
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1623
Liittynyt: 12 Helmi 2004, 03:40
Paikkakunta: Villa Gesell, Argentiina
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja kaivanto »

JVN kirjoitti:Vastatakseni Kaivannolle:

Katalaani ei yksinkertaisesti ole EU:n virallinen kieli siksi, että se ei ole virallinen kieli koko Espanjassa
Juuri tämän epäkohdan takia vanhat kansallisvaltiot pitääkin lakkauttaa - alueiden Eurooppa on tulevaisuus. Katalaanin puhujia on enemmän kuin suomen puhujia. Miksi heidän oikeutensa eivät toteudu EU:ssa? Sama koskee mm. baskeja, friulilaisia ja muitakin alkuperäiskieliryhmiä, joita on enemmän kuin esim. maltalaisia. Kielipolitiikkaa on väistämättä mietittävä Euroopassa uudelleen. Ja sitten vielä "uuseurooppalaiset": arabian, hindin, kiinan jne. puhujiakin alkaa täällä olla aika paljon...

Lähi-Idästä en lausu enää mitään muuta kuin, että ei pitäisi yrittää arvailla tai väärin tulkita mitä mieltä olen. Sanoin, että nykyisenkaltaisella Israelin valtiolla ei ole oikeutta olla olemassa. Vastustan kaikkia kiihkoilijoita, tappakoot toisensa tai lähetettäköön autiosaarelle. Monikulttuurista Israelia jääkööt asumaan ne, jotka osaavat pidättäytyä väkivallasta. Tasapuolisesti: en pidä juutalaisista, kristityistä enkä muslimeista, jos he käyttävät uskontoa lyömäaseena toisten ihmisten oikeuksia vastaan.
E per un'istante ritorna la voglia di vivere...
≈ Hanki elämä mutsilles!

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2312
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja tomato »

Malta taitaa kuulua myös oikeastaan Afrikkaan?
Täytynee lähteä tutkimaan minne mannerlaattaan se on kiinnittynyt :roll:
Was tomi...

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4807
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Sagapo »

Lyhyesti kommentoin kaikkeen edelliseen:

Laulukilpailu, josta niin paljon pidämme ja joka niin paljon herättää tunteita, on Eurovision laulukilpailu. Ei Euroopan laulukilpailu. Mukaan tulkoot siis kaikki Eurovision eli Euroopan yleisradioliiton jäsenmaat. Libanon on sellainen.
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Mihinköhän se EURO- siinä Eurovisiossa viittaa, ellei Eurooppaan? Puhumattakaan EUROOPAN Yleisradioliitosta sitten... :roll:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4807
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Sagapo »

Kyllähän rahayksikkö euroakin käytetään muualla kuin Euroopassa. :) Mut okei joo, on tätä vähän vaikea selittää.
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5636
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja itikka »

Ja jos palataan Libanoniin, niin juorujen mukaan esittäjäkin olisi selvillä:
Aline Lahoud

Tämän ovat tytön sukulaisetkin virallisesti kuulemma jo vahvistaneet. Ikää Alinella on 23 vuotta ja hän on libanonilaisen laulajan Salwa Al Qatreeb'n tytär.

Aline edusti syyskyyssa Libanonia Megahit-kisassa (Välimeren laulukilpailu) kappaleella It's over ollen kuudes.

Edustuskappaleen säveltäjäksi on pyydetty Jad Rahbani-nimistä herraa.

Lisätietoa:
http://www.art-lb.com/
http://www.esctoday.com/
Viimeksi muokannut itikka, 09 Marras 2004, 15:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Życie jest drogą, życie jest snem
A co będzie potem? - nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Skończy się droga, życie... i sny

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14185
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja JuhaUK »

Juuri kun luin toisaalta libanonilaisesta megastarasta Nancy Ajramista ja aioin spekuloida... :roll: tuolla uusin video:

http://www.oghnia.com/video-display-alb ... ID=YaSalam
Hello Hi!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Saksalaisen Tageszeitungin mukaan Libanon olisi vetäytynyt kisasta. Saksan kielen taitoni ei ole kovinkaan vahva mutta syyt eivät näy tuon mukaan olevan taloudellisia, vaan poliittisia. En sitten tiedä lähteen luotettavuutta mutta ehkäpä saamme virallisempaakin infoa lähipäivinä. Tänäänhän on viimeinen päivä vetäytyä Eurovision laulukilpailusta ilman sanktioita.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
pressa
Siemailija
Siemailija
Viestit: 171
Liittynyt: 28 Marras 2003, 19:11
Paikkakunta: karis / karjaa

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja pressa »

Dear Friends at Ogae Family

I am Sadly informing you all that Lebanon , represented by Tele Liban, decided eventually to withdraw from ESC 2005.
The decision was made 2 days ago, after meetings between Tele Liban managment and Lebanese Minister of Information. The decision was taken due to Financial reasons and not for political reasons.
Mr. Nahi Lahoud, the person who was after Tele Libans intrest in ESC, informed me a short while ago over the phone, that The decision was based only on financial reasons, since EBU demanded the sum of 60.000 Euros as participation fee for lebanon. A sum tha Tele Liban didnt have in consideration!
In a Cabinet meeting of the Lebanese Parliament, the issue of Israel participating was discussed, many opposed, but eventually the majority voted with the participation of Lebanon, The minister of Information commented " We certainly will not hide and endanger our culture just because Israel is participating, maybe we should even stop taking part in olympic games for the same reason" . Anyway, just to add that EBU gave a deadline of Friday December 17th, for Tele Liban to confirm or finally withdraw.
I spoke to Aline Lahoud ( The singer who was supposed to sing for Lebanon) she was a bit sad, but still happy she said, she will not loose hope that maybe next year she can still be the first singer to represent Lebanon!

Tele Liban, said they just withdraw for this year, and that next year they will put the ESC issue of the top priority list!
I guess we should just wait and see !!!
Euroviisuklubi --- yhdessä ollaan enemmän !

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Tjahas, eli syy oli sittenkin taloudellinen ja TAZin toimittaja oli vain pistänyt artikkeliinsa omia päätelmiään. No, talous on ahdasmielisyyttä parempi ja helpommin korjattavissa oleva syy, joten hyvä näin, ja ehkäpä vuoden kuluttua kustannuksiinkin on sitten jo osattu varautua.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
male
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5449
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:13
Paikkakunta: Helsinki

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja male »

Ja nyt sitten taas aina luotettavassa ESC Todayssä että Libanon osallistusi... No, virallinen lista saadaan myöhemmin tänään.
"Well, if you must know, I have written fourteen books and as I am the only one who has read them I can tell you that they have all been very well received."

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Juu, saatu on, ja Libanon on sillä mukana. Aika omituista.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja lharju »

Diggiloo.net ainakin pitää Libanonin mukaantuloa todennäköisenä, toisin kuin Tsekin, jonka sivulla ei luo yhtään mitään. Diggiloo.net:issä on myös mainittu Libanonin artisti, eli jo tässä ketjussa edellä mainittu Aline Lahoud. Tämähän ei tietenkään ole tae mistään, mutta ainakin yksi lähde, jonka mukaan voisi luulla, että Libanon on tulossa jo tämän vuoden viisuihin.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Siis kyllähän tuo Libanonin osallistuminen on ihan vahvistettua, joskin tuo Aline Lahoudin lähettäminen oli käsittääkseni enemmän huhu kuin vahvistettua tietoa. Libanon löytyy kuitenkin EBU:n lopulliselta osallistujalistalta, eikä se enää voi vetäytyä sanktioitta.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4807
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Sagapo »

Kappas, eipä kukaan ole kirjoittanut tänne mitään pitkään aikaan Libanonista. Eikö maa kiinnosta?

Aline Lahoud on todellakin maan neitsytedustaja, ja tässä jossain välissä kerrottiin Libanonin tv-yhtiön taholta, että kappale tulee olemaan joko englannin- tai ranskankielinen. Libanonin kieltä, mikä se sitten onkaan nimeltään, emme vielä siis viisuissa kuule.

Nyt homma on edennyt niin, että Libanon on päättänyt valita kielekseen ranskan! :) Kappaleen nimi on Quand tout s'enfuit.

Ranskan kieli on siis kovasti tekemässä comebackia (vai pitäisikö sanoa retouria!). Tänä vuonna kuulemme rakkauden kieltä todennäköisesti Libanonin lisäksi Ranskan ja Monacon viisuissa, kenties Sveitsinkin jälleen ja ehkä jonkin muunkin maan...
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Sagapo kirjoitti:Libanonin kieltä, mikä se sitten onkaan nimeltään, emme vielä siis viisuissa kuule.
Öh, arabia? Ja sitähän olemme jo kuulleet.
Sagapo kirjoitti:Tänä vuonna kuulemme rakkauden kieltä todennäköisesti Libanonin lisäksi Ranskan ja Monacon viisuissa, kenties Sveitsinkin jälleen ja ehkä jonkin muunkin maan...
Monacon ja Ranskan ranskankielisyyttä voinee pitää varmana, eikä vain todennäköisenä, etenkin kun Monacokin on jo viisunsa valinnut ja se on nimeltään ja sanoiltaan ranskankielinen (kieltä voi toki vaihtaa mutta tuskin niin tekevät). Mutta että Sveitsi? Tokkopa Vanilla Ninjan tytöt edes osaavat ranskaa. Sen sijaan on hyvinkin todennäköistä, että Belgia valitsee ranskankielisen viisun, nythän valintavuoro on RTBF:llä.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Eurovision Song Contest Lebanon

Arvatkaa kahdesti, mikä maa ainoana puuttuu sivun alareunasta osallistujamaiden listalta. Varmaankin pelkkä huolimattomuusvirhe, vai mitä? :roll:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5636
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja itikka »

Ilmeisesti kenelläkään ei ole vielä tietoa kappaleen julkaisupäivämäärästä?

Alinen kauneutta ei voi muuta kuin hämmästellä, niin luonnonlapselta näyttää.... :oops:

Kuva

Ranskankielinen kappale ei kyllä yllättänyt yhtään, onhan ranska maan puhutuimpia kieliä, varmaankin heti arabian jälkeen puhutuin. Olihan maa kuitenkin Ranskan hallintoaluetta I maailmansodasta aina itsenäistymiseensä (1943) asti.

Eli jos ranskankielinen blokki pitää yhtä, niin pisteitä saattaa ropista, samoin kuin sympatiaääniä ensiyrittäjälle. Ja kappaleesta riippuen jopa erinomainen sijoitus saattaa olla luvassa...

Niin... ja hauska tuo Israelin puuttuminen listasta... selkeä vahinko.... :wink:
Życie jest drogą, życie jest snem
A co będzie potem? - nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Skończy się droga, życie... i sny

Avatar
peppino
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 193
Liittynyt: 24 Marras 2004, 12:36
Paikkakunta: Joensuu

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja peppino »

Muuten, Alinella näyttää olevan tänään 24-vuotissynttärit.. Salute! :all_coholic: hups, eiku smilie_auf:
Enkä mie naamaa!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

itikka kirjoitti:Eli jos ranskankielinen blokki pitää yhtä, niin pisteitä saattaa ropista
Historia on osoittanut, ettei pidä. Löytyy useita pienille pisteille puhelinäänestysaikana jääneitä ranskankielisiä viisuja, jotka eivät niitä vähiäkään pisteitä ole välttämättä saaneet ranskankielisistä maista. Esimerkiksi:
-Monaco 2004, 10 pistettä (ei pisteitä Belgialta tai Sveitsiltä, Ranska ei lähettänyt semiä, Andorralta, jossa myös ranskankielinen vähemmistö, tuli 4 pistettä)
-Ranska 2003, 18 pistettä (ei pisteitä Belgialta, Sveitsi ei mukana)
-Sveitsi 2002, 15 pistettä (3 pistettä Ranskalta, ei pisteitä Belgialta)
-Ranska 2000, 5 pistettä (ei pisteitä Belgialta eikä Sveitsiltä)
-Belgia 2000, 2 pistettä (ei pisteitä Ranskalta eikä Sveitsiltä)
-Ranska 1999, 14 pistettä (ei pisteitä Belgialta, Sveitsi ei mukana)
-Ranska 1998, 3 pistettä (ei pisteitä Belgialta eikä Sveitsiltä)

Jos kappale ei siis puhelinäänestäjiin vetoa, se ei nappaa minkäänlaista bonusta ranskan kielestä. Andorran ja Monacon mukaantulo _saattaa_ muuttaa tilannetta jossakin määrin mutta siitä ei ole vielä merkittävää todistetta. Viime vuonna molemmat antoivat huomattavat pisteet (7 ja 12) Ranskalle ja Andorra todellakin lisäksi äänesti Monacoa semifinaalissa mutta toisaalta nuo saattavat olla perusteltavissa pikemminkin maiden väestöpohjalla kuin kielellä. Saa nähdä, kuinka paljon lilliputeilta liikenee Libanonille pisteitä, jos liikenee. Mihinkään varmoihin pisteisiin Libanon ei kuitenkaan voi luottaa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22138
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Timoteus kirjoitti:Sen sijaan on hyvinkin todennäköistä, että Belgia valitsee ranskankielisen viisun, nythän valintavuoro on RTBF:llä.
Tai sitten kuulemme toisinnon Sanomista.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Onko ranskalla mitään virallisen vähemmistökielen asemaa Libanonissa?

Aika ilkeää muuten tuo huolimattomuusvirhe... Toivottavasti EBU laittaa tarkkailijansa Libanoniin.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
male
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5449
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:13
Paikkakunta: Helsinki

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja male »

Timoteus kirjoitti:Eurovision Song Contest Lebanon

Arvatkaa kahdesti, mikä maa ainoana puuttuu sivun alareunasta osallistujamaiden listalta. Varmaankin pelkkä huolimattomuusvirhe, vai mitä? :roll:
Enää alareunassa maita ei ole. EBU nimittäin Kjell EKholmin mukaan lähetti Libanoniin eilen varotuksen ja käski lisäämään Israelin. Kuitenkaan kohdassa "participants 2005" ei Israelia ole mainittu. Ekholmin mukaan Libanonia uhattiin jopa hylkäyksellä.

Mitäs Libanonin TV aikoo tehdä sitten kun Israel esiintyy. Tehdäänköhän niin kuin arabimaissa 70-luvun lopulla kun Israel esiintyy? Eli esityksen aikana tuli uutisia ja kun näytti että Israel voittaa niin katkaistiin lähetys.
"Well, if you must know, I have written fourteen books and as I am the only one who has read them I can tell you that they have all been very well received."

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30471
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Libanon 2005 (vetäytyi kisasta)

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

En ihmettelisi. :roll: Siinä tapauksessa Libanon tosin ilman muuta hylättäisiin.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Lukittu