Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

ESC 2007 -arkisto.
Avatar
Juurovissön
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9125
Liittynyt: 18 Tammi 2006, 15:55
Paikkakunta: Turku

Vs: Semifinaali Show

Viesti Kirjoittaja Juurovissön »

Tosi upea show, virkeät juontajat, ilosinen tunnelma ja väliaikanumerot ja postikortit raikkaita ja hauskoja! Vieressä istuneet britit huokailivat myös ihastuksesta. Hyvä Suomi!

Finaaliin menijöistä olen näiden kans samaa mieltä: Unkari, Serbia, Moldova, Turkki, Valko-Venäjä ja Latvia...

Paras voittakoon, itse äänestin Unkaria!
Ekki líta undan það dagar alltaf – á ný. En aldrei þér ég gleymi einn í mínum heimi – er hjá þér sama hvernig fer. -Magni Ásgeirsson

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Violette »

Ihan naurettavaa huonon häviäjän rutkutusta taas kerran. Itäisen Euroopan viisut nyt vain olivat tällä kertaa parempia! Ja kannattaa tosiaan muistaa myös se, että mukana oli tosiaan 28 maata, se on aika paljon se ja täytyy kyllä saada muitakin kuin naapuriääniä, jos haluaa päästä edes kymmenen parhaan joukkoon. Länsi-Euroopan maat voisi tosiaan lopettaa tuon naurettavan kitinän ja alkaa lähettää parempia biisejä kisoihin.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
ESC
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 889
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 21:45
Paikkakunta: Helsinki-Frankfurt

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja ESC »

Timoteus kirjoitti: ^

"Epävirallisen" lisäksi luultavasti sepitetyt tulokset. Näiden fanisivuilla pyörivien semifinaalitulosten suhteen kannattaa harrastaa erittäin ankaraa lähdekritiikkiä. Niitä liikkuu joka vuosi eivätkä ne tähän asti ole olleet muutamia yksittäisiä tiedonjyväsiä lukuun ottamatta oikeita (paitsi vuoden 2005 semifinaalin kokonainen pistetaulukko, joka julkaistiin virallisilla sivuilla ennen aikojaan).
Viime vuonna kyseinen lähde Kreikasta julkaisi saman listan ja se oli aivan oikea!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Väärät laulut finaaliin

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

UsvaAuer kirjoitti: Itkettiinkö 90-luvulla länsiviisuista, kun Irlanti voitti neljästi viiden vuoden sisällä? Miksi viisujen painopisteen siirtyminen itään nyt itkettää?
Tuskin on ollut ihan niin paljon syytäkään. Pelkästään länsieurooppalaista kärkikymmenikköä ei viisufinaalissa tai -semissä ole nähty sitten vuoden 1993. Vähän kyseenalaista on, oliko tuokaan vuosi sellainen. Kärkikymmenikköön sijoittunut Kreikka oli tuolloin kuitenkin maantieteellisesti kilpailun neljänneksi itäisin maa, "poliittista itää" ei varsinaisesti mukana edes ollut. Vaikka tulokset olisivat määräytyneet satunnaisesti, 19,8 %:n todennäköisyydellä kärkikymmenikköön ei olisi mahtunutkaan mitään itäisempää maata.

Vertailun vuoksi eilisen läntisin jatkoonmenijä Slovenia oli semifinaalin yhdenneksitoista läntisin maa. Todennäköisyys saada näin itäekslusiivinen kärkikymmenikkö satunnaisvalinnalla olisi vain 0,33 %. Jos peliin sotketaan politiikka ja maantieteestä piittaamatta katsotaan vielä Kypros ja Israelkin "länneksi", näin "itäisen" kymmenikön saisi satunnaisesti poimimalla vain 0,06 % todennäköisyydellä. Tällöin tosin pitää kuitenkin hyväksyä Turkki "itäisemmäksi" kuin Kypros ja Israel.

Yhtä kaikki, yhtä maantieteellisesti painottunutta kärkeä euroviisuista ei tätä ennen luullakseni löydy. Lähimpänä, ja tämäkin on kovin haettua, on vuoden 1969 kärkikahdeksikon läntisyys. Koko kärkikahdeksikko kuului silloin kilpailun kymmeneen läntisimpään maahan (tn. 0,35 %).

Sitä paitsi itäblokin voitottomuutta on aikanaan "itketty" ja ihmetelty fanipalstoilla. Ainakin vielä vuosina 2000-01 (Viron voittoon asti), kun näitä fanipalstoja ensimmäistä kertaa kurkkailin, näin oli. Siihen asti kun olivat voittaneet vain vanhat tutut maat. Sittemmin ovat osat vaihtuneet.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2009
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer »

Joka vuosi tästä samasta aiheesta keskustellaan. Timoteus tilastotieteilijänä on varmaan tutkinut tätä äänten jakautumista (ja ehkä joka vuosi antaa aiheeseen liittyvän vastauksen jossain monista ketjuista). Onko siis niiden tilastojen mukaan, mitä viisuista nyt voi tehdä, nähtävissä idän ja lännen äänestyskäyttäytymisessä kotiinpäinvetoa?

Toisaalta kotiinpäinvetokin voi puhtaasti olla sitä, että eri alueet Euroopassa tykkäävät erilaisesta musiikista ja artistien erilaisista musiikkireviireistä. Venäjällä suosittu artisti on todennäköisesti suosittu kaikkialla ex-Neukuissa ja Ruotsissa suosittu kaikkialla Pohjoismaissa.

Minusta fiksuinta on hyväksyä, että Euroopan määritelmä on muuttunut vuosien saatossa. Euroopan painopiste on entistä enemmän idässä.

Suomi perinteisenä idän ja lännen porttina voisi toimia yhdistävänä siltana. Ensi vuonna lähettäkäämme sanomaltaan idän ja lännen sopuisaa yhteiseloa ylistävän viisun!

Avatar
Tarja
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 65
Liittynyt: 16 Huhti 2007, 22:10
Paikkakunta: Kokkola

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Tarja »

UsvaAuer kirjoitti: Miten Tarja ääntäisi Doğulun?

Kolmas kirjain ei ole g vaan ğ, joka turkin erikoisuuksia osaamattomalle on helpoin ääntää mykkänä. Maaliskuussa tätä Erzurumissa yritin opetella, mutta vaikeaa on! Kuulosti hieman samalta kuin tsekin "r, jonka päällä hattu".
Mistään en mitään tiedä, enkä varsinkaan turkinkielen ääntämisestä. Kuullosti vaan jotenkin niin hassulta se "Doulu".  Kiitos ja anteeks  :kiitos: Menenkin tästä  :hiips:
Asioilla on tapana järjestyä.

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2009
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer »

Äh, ei se mitään. Oli vaan niin hauskaa, kun kerrankin toimittajat olivat nähneet vaivaa opetellakseen erikoisempienkin kielten ääntämystä, niin ihmiset eivät tajua sitä.

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Sananen jatkoonmenijöistä:

Valko-Venäjää
-Koldun veti alavireisesti, mutta mielestäni itse esitys muuten oli huippu hyvä, plussaa, ettei lavalla ollut yhtään vähäpukeistä pyllynpyörittäjää. Ansaisti toki finaalipaikkansa.

Makedonia
-tämän jatkoonmenohan oli tilastollisesti melko varmaa. Kappale on vaatimaton, solisti hyvä. En usko finaalimenestykseen.

Slovenia
- jee, vihdoin annettiin arvoa myös musiikillisille ansioille. Esitys oli toki hieman ylidramaattinen, mutta laulu on niin kaunis ja Alenka upea, joten tsemppiä vaan semiin. Hyvä Slovenia!!

Unkari
-vaikken itse tästä tykkääkän, niin esitys oli hieno, paljon parempi kuin esikatseluvideo. En ihmettele finaalipaikkaa ollenkaan.

Georgia
-toinen oikeasti musikaalisilla ansioilla pärjännyt, ei tässä mitään sympatiapisteitä tarvittu. Aivan upea esitys, uskon finaalimenestykseenkin. Hyvä Georgia!!

Latvia
-joopa joo. Mutta tätäkin varmaan tarvittiin tänä vuonna. Ehkäpä tämän menestys lopullisesti kertoo, että halutaan taas melodiaa viisuihin. Omiin suosikkeihini nämä silinterit eivät finaalissa kuulu.

Serbia
-on tämä vaan niin upea, kolmas todellinen sävellys. Upea tulkinta, hieno viisu. Uskon menestykseen, jopa voittoon.

Bulgaria
-vähän epävarmaa laulua, mutta hyvä silti, ansaitsi finaalipaikkansa.

Turkki
-tämän läpimenohan oli varmaa, mutta en vaan tykännyt solistista, jotenkin niin halvan oloinen koko esitys.

Moldova
- jos ei oteta lukuun Natalian hirveää asua, niin kyllä tämän paikka on finaalissa. Kisojen kaunein tyttö.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Aancon
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9787
Liittynyt: 22 Tammi 2006, 20:41
Paikkakunta: Riika, Latvia

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Aancon »

UsvaAuer kirjoitti: Toisaalta kotiinpäinvetokin voi puhtaasti olla sitä, että eri alueet Euroopassa tykkäävät erilaisesta musiikista ja artistien erilaisista musiikkireviireistä. Venäjällä suosittu artisti on todennäköisesti suosittu kaikkialla ex-Neukuissa ja Ruotsissa suosittu kaikkialla Pohjoismaissa.
Tätä mä oon just aina yrittäny sanoa mut en jaksanu taas alkaa ku se ei sitä ikinä ymmärretä. Tietenkin esim balkanilla on samantyylinen musamaku monessa paikassa ja siks ne biisit mielyttää siellä niitä naapurimaiden asukkaita. Mutta monen mielestä tuntuu olevan väärin äänestää sitä lempibiisiä, tärkeämpää olisi äänestää maata joka on mahdollisimman kaukana... just joo...
Ir laiks, viss kādreiz beidzas. Viens vārds, ej, lai tev veicas. Durvis vējš tūlīt aizraus ciet,
arī man jāaiziet.

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja rosetta »

Toni kirjoitti: Samaa mieltä!!! Hyvä biisi menestyy aina! Lännestä ei oo vaan tullu tarpeeks hyviä biisejä. Piste.
Huvittavaa kun muilla palstoilla olen nimenomaan yrittänyt puolustella "itää" & tuloksia (vaikka aika tuhoon tuomittu yritys kyllä ollut), mutta tähän on kyllä sanottava kuten kaikki eilisistä tuloksista järkyttyneet (mitä itse en muuten ole), että totuuden nimissä olisihan Islannin ja Andorran ainakin pitänyt päästä jatkoon, mahtavia biisejä & esityksiä kumpikin. Ja todella hyviä oli monia muitakin. Elikkä lännen argumentti kuuluu, että "oikeudenmukaisessa" äänestyksessä edes yksi tai kaksi "lännen" biisiä olisi kyllä päässyt jatkoon.

Eli kyseessä ei ymmärtääkseni oli huonon häviäjän ruikutus ym, vaan se että lännellä ei ole mitään mahdollisuuksiakaan... Tässä yksi kommentti esctodaysta, joka tiivistää aika hyvin monien kannan:
"This competition has NOTHING to do anymore with the quality of the songs or the performances. The East has destroyed it with voting politically. "
Viimeksi muokannut rosetta, 11 Touko 2007, 22:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Niin, mutta kertoneehan tulos myös sen, että idässä äänestetään mitä ilmeisemmin enemmän kuin lännessä. Jos länsi äänestäisi yhtä aktiivisesti ja keskittäisi äänensä "omilleen", niin tulos olisi ehkä toisenlainen.

Nyt kumminkin mennään näin ja ne maat menestyvät, joilla on enemmän viisuihin kiinnostustakin. Ei se oikeastaan ole ollenkaan väärin.

Ja nyt kun Itä-Euroopan maitakin alkaa olla jo enemmän kuin se kymmenen, niin kaikki nekään eivät enää mahdu mukaan. Erityisen tyytyväinen olenkin siitä, että tänä vuonna semiin jäivät juuri ne kaksi oikeasti huonointa itäviisua, Kroatia ja Montenegro.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Violette »

Andorran olisi kyllä minustakin kuulunut mennä jatkoon, mutta Islannin putoamisesta en ole yhtään yllättynyt. Tylsä ja liian melankolinen kappale minun makuuni, mutta mulla ei olekaan suomalainen musiikkimaku...  :hiips: Ymmärrän siis ihan hyvin, miksei sitä äänestetty kymmenen parhaan joukkoon.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Varoitus: Tämä viesti on tajuttoman uskomattoman pitkä. Blackburn, JeSSSe ja muut tajuttoman uskomattoman pitkistä viesteistä ahdistuvat voivat sivuuttaa sen.

UsvaAuer kirjoitti: Joka vuosi tästä samasta aiheesta keskustellaan. Timoteus tilastotieteilijänä on varmaan tutkinut tätä äänten jakautumista (ja ehkä joka vuosi antaa aiheeseen liittyvän vastauksen jossain monista ketjuista). Onko siis niiden tilastojen mukaan, mitä viisuista nyt voi tehdä, nähtävissä idän ja lännen äänestyskäyttäytymisessä kotiinpäinvetoa?
Ensinnäkin haluan todeta, että naapuriäänestys, josta purnaajat usein tapaavat puhua, on terminä harhaanjohtava. Naapuriäänestys ei ole ongelma, koska kuten tässä ketjussa on useampikin oikein todennut, ei mikään äänestysblokki voi keskinäisellä kähminnällä taata kaikille kärkisijoja, jos blokin ulkopuolisilta mailta ei pinnoja heru. "Äänestysblokit" eivät sinänsä ole epäreilujakaan, jos ne perustuvat siihen, että lähellä sijaitsevien maiden maut ovat samat. Osittain perustuvatkin, osittain taas eivät, esim. Bosnia-Hertsegovina sai Kroatian kympin ja Slovenian kahdeksikon umpisurkealla ABBA-pastissillakin.

Yleensäkin blokkiäänestys idässä on sitkeämpää ja Länsi-Eurooppa tarvitsee todella erottuvan esityksen, kuten Lordin, lyödäkseen kiilaa väliin. "Tavallisen hyvällä" kappaleella sieltä ei Länsi-Euroopalle ääniä heru. Esim. Tanska 2005 oli Länsi-Euroopan äänestäjien mielestä vuotensa semifinaalin paras kappale mutta koko Balkanilta (ex-Jugoslavia, Albania, Bulgaria, Kreikka = kahdeksan maata, Kypros voidaan laskea yhdeksäntenä samaan blokkiin minkään väitteen totuusarvon muuttumatta) tuli pisteitä vain kahdeksan, siis keskimäärin alle piste per maa. Länsiviisuista Balkanin mieleen olivat silloin vain Norja ja pienemmässä määrin Sveitsi, jota sitäkin edusti virolainen yhtye. Niillekään ei yli neljää pistettä heitetty kuin vahingossa, ainoat poikkeukset Bosnian seitsemäinen Norjalle ja Slovenian viisi pinnaa Sveitsille. "Lähettäkööt parempia kappaleita" on siis sinänsä kiva neuvo Länsi-Euroopalle mutta "hyvä kappale", siten kuin käsite Länsi-Euroopassa ymmärretään, näyttää tuovan pisteitä vain puolelta Eurooppaa. Se on kuitenkin vain osa ongelmaa. Ongelman koko kuvan vuoksi niitä pisteitä ei tule täysimääräisesti edes puolelta Eurooppaa, ainakaan semifinaalissa.

Oikea ongelma on siis siirtolaisäänestys, joka on luullakseni viime vuosina vain voimistunut. Omilta emigranteilta tulevat äänet eivät enää ole oikein kisan hengen mukainen juttu. Omat silmäni siirtolaisäänestyksen voiman suhteen avasi vasta vuoden 2005 finaali ja sen ensimmäinen äänestäjämaa, Itävalta, jonka pinnojen jälkeen kärkinelikkona paistattelivat kolme jugoslaavimaata ja Turkki, joista yhdenkään kappaleen oli todella vaikea uskoa olevan keskivertoitävaltalaisen mieleen. Lopulta kappaleista paraskin sijoittui seitsemänneksi, muut kärkikymmenikön ulkopuolelle. Ja eiväthän ne keskivertoitävaltalaisen mieleen olleetkaan, Itävallassa vain sattuu asumaan 350 000 ex-jugoslaavia ja 180 000 turkkilaista (väestönlaskennan 2001 mukaan, ml. kansalaisuuden saaneet, joita linkin takana oleva taulukko ei näytä).

Kun tuloksia alkoi katsella "sillä silmällä", case Itävalta 2005 ei ollut mikään yksittäistapaus. Itä-Eurooppa jyrää omilleen paitsi omat isot pisteensä, myös aimo osan Länsi-Euroopan isoista pisteistä siirtolaismassoillaan. Saksankielisten maiden, Benelux-maiden ja Ranskan huippupisteitä livahtaa tästä syystä umpisurkeillekin tyrkyille, jotka eivät voi olla maiden kantaväestön mieleen. Iberiassa ja Skandinaviassa tilanne on hieman parempi mutta toisaalta Iberian osalta Sanda Ladosin ja Greenjollyn sekä Skandinavian osalta Maja Taticin ja Feminnemin keräämät paikoin kohtalaisen suuretkin pisteet viittaavat siihen suuntaan, etteivät Romanian, Ukrainan ja Bosnian näistä maista menestysviisuillaan saamat maksimipinnatkaan yksin kantaväestön aikaan saamia ole.

Sveitsissä tilanne taitaa olla kaikkein pahin. Siellä singlelistalla viidenneksi noussut Lordi sijoittui viime vuonna semifinaalin puhelinäänestyksessä tätä huonommin - kuudenneksi. lol Edellä olivat Bosnia, Albania, Turkki, Portugali ja Makedonia, jotka, yllätys yllätys, erottuvat edukseen myös jossakin toisessa tilastossa (albanialaisia Sveitsissä on noin 100 000, vaikka sitä tuossa taulukossa ei ole katsottukaan aiheelliseksi eritellä). Tämän vuoden semissä Sveitsin äänet lienevät olleet jälleen luokkaa 12 Serbia, 10 Albania, 8 Turkki, 7 Portugali, 6 Makedonia, 5 Kroatia, 4 Itävalta, eikä niillä ole tuon taivaallista tekemistä sveitsiläisen maun kanssa.

Siirtolaisäänten voimaa luonnollisesti lisää kantaväestön äänten vähyys ja hajautuminen. Tässä mielessä 28 kappaleen semifinaali oli jo ajatuksena katastrofi. Semifinaalissa katsojia ja äänestäjiä on aina vähemmän kuin finaalissa. Liian suuri määrä kappaleita on lisäksi saattanut passivoida potentiaalisia äänestäjiä. 28:sta kappaleesta löytyy helposti liian monta äänestämisen arvoista. Jos yksi tai kaksi on katsojan mielestä ylitse muiden, niitä tulee ehkä äänestettyä, mutta entä jos tasavahvoja huippuja onkin viisi tai kuusi? Tuleeko silloin äänestettyä mitään? Jos äänestäjät ovatkin yhtä aktiivisia, äänet joka tapauksessa jakautuvat aiempaa useammalle kappaleelle. Siirtolaisäänten määrä on sama kuin aina (teoriassa, toki siirtolaistenkin äänestyskäyttäytyminen vaihtelee) ja kun "oikeat" äänet jakautuvat pienempiin osiin, keskittäminen tuottaa parempaa tulosta.

28 kappaleen semissä siirtolaistueton "tavallisen hyvän" kappaleen lähettänyt maa olisi joutunut taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Idässä ei edes lähtökohtaisesti ole voinut taistella kuin jämäpisteistä jos niistäkään ja Länsi-Euroopan maista noin puolessa tilanne on ollut samantyyppinen. Otettavissa olleet pisteet olisi todella pitänyt ottaa. Jos samoista äänistä on kuitenkin kamppaillut jokin muu samantyyppinen ja -tasoinen paketti, niin se on sitten ollut finaalipaikalle sayonara. Luulen esim. Andorran ja Itävallan syöneen toistensa kannatusta. Toisen puuttuessa toinen olisi ehkä voinutkin mennä jatkoon.

Ilman vähintään kohtalaista (aktivoituessaan 30+ pistettä tuovaa) siirtolaistukea finaaliin menivät vain Slovenia ja Latvia. Valko-Venäjällä ja Moldovallakaan ei sellaista omasta takaa ole mutta suoraan finaalissa olevilla isoveljillä, Venäjällä ja Romanialla, on. Moldova sai viime vuonnakin suurimmat pisteensä niistä maista, joissa romanialaisia on paljon, joten eivätköhän romanialaiset Nataliaakin äänestäneet. En toki väitä muiden kuin Slovenian ja Latvian menneen finaaliin pelkillä siirtolaisäänillään, vaan ainoastaan sitä, että useimmilla jatkoonmenijöistä oli automaattisia pisteitä enemmän kuin karsiutujien enemmistöllä. Odotan kokonaista pistetaulukkoa ennen kuin annan mitään lopullisia lausuntoja siitä, mitä semifinaalissa oikein tapahtui vai tapahtuikokaan siinä mitään dramaattista vääryyttä.

Eipä silti, enpä olisi itsekään tainnut päästää finaaliin tästä semistä kuin ehkä kaksi Länsi-Euroopan maata, jos olisin diktaattorina voinut finalistit määrätä. Se ei kuitenkaan ole kovin merkityksellistä. Merkityksellistä sen sijaan on se, että toistuessaan tämäntyyppiset tulokset ovat uhka koko kilpailun tulevaisuudelle, olivat Itä-Euroopan viisut parempia tai eivät. Jaksavatko länsieurooppalaiset katsoa viisufinaaleja, joiden osallistujamaiden enemmistöä he eivät osaa sijoittaa kartalle? Jos eivät, pysyvätkö Länsi-Euroopan maat kisassa mukana? "Jääkööt pois sitten" voi olla jonkun Itä-Euroopan viisuista enemmän viehättyvän ensireaktio kysymykseen mutta silloin on uhattuna kilpailun taloudellinen pohja ja luonnollisesti myös Suomen osallistuminen (tuskinpa YLE pysyisi mukana, jos vaikkapa kaikki muut Pohjoismaat heittäisivät pyyhkeen kehään).
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2009
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer »

Siirtolaisäänet, no niin tietenkin! Nyt kun muistutit, niin muistanpa minäkin, kun niitä Itävallan antamia pisteitä hämmästeltiin pari vuotta sitten.

Tälle ilmiölle ei vaan taida olla mitään tehtävissä?

Onko se teknisesti sula mahdottomuus kehittää sellainen ääntenlaskur, joka laskee vain yhden äänen/numero? Toisaalta suostuisivatko äänestyksillä rahaa takovat edes tällaisia kehittämään?

Avatar
Dime
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 12
Liittynyt: 07 Touko 2007, 00:17
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Dime »

Tuohon Timoteuksen pitkään viestiin viitaten, ennemminkin uskon, että EBU muuttaa semifinaalien rakennetta niin, että Länsi-Euroopan mailla olisi paremmat mahdollisuudet, sen sijaan, että länsimaa toisensa jälkeen heittäisi hanskat tiskiin. Esim. jakamalla semifinaalin kahteen aikavyöhykkeeseen muodostettaisiin itä- ja länsikiintiöt.

Ei Euroviisut kuole, älä edes yritä pelotella vihjaamalla sellaista!  :twisted:

Cyrano
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4856
Liittynyt: 22 Marras 2005, 14:55

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Cyrano »

Minun näkökulma putoajiin ja jatkajiin on lyhyesti tämä:

- Putoajissa oli paljon rokettirollia, joka ei kuulu Euroviisuihin.

- Semifinaaleista finaaliin selvinneistä monet ovat balladeja, jotka kuuluvat Euroviisuihin, joka on LAULUkilpailu.
Kun rakkaus kerran voittaa, pois ihmisten kateus silloin jää.
Kun päivä tuo kerran koittaa, se kaikki kansat yhdistää.
Voi rakkaus tuskan poistaa, ei ihmiset sotiaan silloin käy.
Vain aurinko lämmin loistaa ja pelkoa ei missään näy.

Avatar
Dime
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 12
Liittynyt: 07 Touko 2007, 00:17
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Dime »

No mikäs se oli se Suomen 2006 voittajabiisi tyylilajiltaan...  lol

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30473
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

UsvaAuer kirjoitti: Siirtolaisäänet, no niin tietenkin! Nyt kun muistutit, niin muistanpa minäkin, kun niitä Itävallan antamia pisteitä hämmästeltiin pari vuotta sitten.

Tälle ilmiölle ei vaan taida olla mitään tehtävissä?

Onko se teknisesti sula mahdottomuus kehittää sellainen ääntenlaskur, joka laskee vain yhden äänen/numero? Toisaalta suostuisivatko äänestyksillä rahaa takovat edes tällaisia kehittämään?
Ei se teknisesti mikään ongelma ole mutta taloudellisesti tosiaan ehkä on. Nytkin on olemassa raja mutta se on 20 ääntä per numero. :roll: Tosin "ääni per numero" -rajoituksen sijaan haluaisin "ääni per kappale per numero" -rajan (jos toteutettavissa). Useamman kappaleen äänestämisessä ei mielestäni ole mitään vikaa.

Siirtolaisäänten voimaan voi rajallisesti vaikuttaa, vaikkei puhelinäänestystuottojen haluttaisikaan tippuvan. Ensisijaisen tärkeää olisi pitää samana iltana kilpailevien kappaleiden määrä säädyllisenä. Tämä on tärkeää jo äänten hajautumisen vuoksi. Ilmankin siirtolais- tai naapuriääniä puhelinäänestyskisaan on tärkeintä osata valita jotakin erilaista kuin muut.

Toinen mahdollisesti toimiva ratkaisu olisi muuttaa pisteytystä. Sijoituspisteet douze pointsin sijaan voisivat tuottaa aidompia tuloksia. Silloin ei auttaisi, vaikka olisi kymmenen maan listoilla ykkönen, jos loput kolmekymmentä jättävät viimeiseksi. Viime vuonna Makedonia meni finaaliin kymmenen (ja Turkki kolmentoista) maan pisteillä, kun Puola putosi kahdenkymmenen (Belgia 17:n ja Islanti 16:n) maan tuesta huolimatta. Sijoituspisteillä järjestys olisi erittäinkin varmasti ollut toinen. Kun kokonaisia puhelinäänestystuloksia ei kuitenkaan julkisteta kuin muutamista maista, on vaikea sanoa varmaksi juuri mitään.

Hyvinkin luovia ratkaisukeinoja voi heittää ilmoille. Entäpä jos tehdään kisasta interaktiivisempi ja äänestytetään kansaa muutaman kappaleen välein kuin tämän vuoden Melodifestivalenin Andra chansenissa konsanaan. Jos semissäkin olisi kappaleita äänestetty neljän peräkkäisen kappaleen ryhmissä (jokaisesta ryhmästä voittaja suoraan finaaliin ja kakkonen koko kavalkadin lopuksi koittavaan jatkoäänestykseen), ei finaalissa Turkkia nähtäisi. Makedonia luultavasti nähtäisiin kyseisen ryhmän (Portugali, Norja, Malta) kammottavuuden vuoksi. Puhelinäänestystuotto saattaisi tämäntyyppisellä äänestyksellä jopa nousta. Mutta joo, tää nyt ei ole vielä mikään täysin mietitty "formaatti".
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Aancon
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9787
Liittynyt: 22 Tammi 2006, 20:41
Paikkakunta: Riika, Latvia

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Aancon »

Jotkut sanoo täällä ja muualla että "lännellä ei ole edes mahdollisuutta"... Onko kaikki tosiaan unohtanut jo Suomen vuoden takaisen voiton? Olipas se lyhyt riemu.
Ir laiks, viss kādreiz beidzas. Viens vārds, ej, lai tev veicas. Durvis vējš tūlīt aizraus ciet,
arī man jāaiziet.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja lharju »

Aancon kirjoitti: Jotkut sanoo täällä ja muualla että "lännellä ei ole edes mahdollisuutta"... Onko kaikki tosiaan unohtanut jo Suomen vuoden takaisen voiton? Olipas se lyhyt riemu.
Länsi voi tosiaan menestyä. Viime vuonna siihen tosin tarvittiin poikkeuksellisen spektaakkelimaisen näyttävä hirviöshow, jollaista ei ollut ennen Euroviisuissa nähty (Suomi), poikkeuksellisen taitava ja helkkarin hieno esiintyjä (Ruotsi) tai esitys, joka poikkesi todella edukseen tyylikkyydellään ja ammattitaidollaan (Irlanti). Sen sijaan Itä-Euroopan mailla on helpompi breikata tavallisilla lauluilla, erittäin osuvana esimerkkinä Timoteuksen mainitsema "Je t'adore", joka sai pisteitä 17 maasta ja "Ninanajna", joka sai pisteitä 10 maasta. Kummastakohan euroopalaiset oikeasti pitivät enemmän?

Sellaisia huhuja on kuultu Euroclubilla, että Andorran sijoitus olisi ollut 11. En tietenkään anna tälle minkäänlaista uskottavuutta, mutta jos oletetaan, että näin tosiaan olisi, ja Makedonia olisi sijoittunut 10:ksi vain muutaman pisteellä enemmän kuin Andorra, joka on kerännyt pisteitä laajemmin Länsi-Euroopasta, siinä missä Makedonia on saanut taas vain perinteiset naapuri- ja siirtolaisäänet, niin länsimailla on kyllä ihan helkkarin hyvä syy "kitistä".
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja lharju »

rosetta kirjoitti:
lharju kirjoitti: Taviskatsomo tosiaan rupesi tulosten selvittyä buuamaan ja veikkaisinpa, että syynä oli yksinomaan Andorran tippuminen. Sai nimittäin selvästi suurimmat suosionosoitukset Areenalla, ainakin fanikatsomon ulkopuolella.
Minä taas uskon buuausten tulleet lähinnä Maltan ja Kyproksen kannattajilta, molemmilla kuului olleen vankka kannattajakunta salissa(kin)... Ja valtava pettymys putoaminen molemmille maille. Tosin kuten yllä sanoin, koko semifinaalin tulos tuntuu useimpien mielestä olleen buuausten arvoinen...
Itse istuin yläkatsomossa semifinaalin aikana, ja siellä oli hauska havannoida, kuinka fanikatsomo ja alakerran "tavis"katsomo reagoivat eri tavalla lauluihin. Andorra sai ylivoimaisesti suurimmat aplodit taviskatsomolta, ja esim. biisikertauksien aikana Andorran pätkä oli ainoa, jonka aikana osa taviksista rupesi spontaanisti taputtamaan. Mun näkemykseni mukaan nimenomaan taviskatsomosta kuului se lopun buuaus, tietysti joku fanikatsomossa istunut voisi kertoa buuattiinko sieltä. En tietenkään väitä, että he olisivat vain ja ainoastaan Andorran tippumisen takia buuanneet, mutta se on varmasti yksi todennäköisempiä syitä. En usko, että tavalliset suomalaiset olisivat kovasti surreet Kyproksen tai Maltan perään :roll:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Violette »

Fanikatsomon takarivi ainakin buuasi hyvin kovaan ääneen siinä vaiheessa, kun Moldovan nimi julistettiin viimeisestä kirjekuoresta. :roll: Kauheen hyvää käytöstä.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
barbarossa
Tiskijukka
Tiskijukka
Viestit: 7772
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja barbarossa »

Mä luulin, että koko sali täyttyi buuauksesta, sitä tuntui tulevan kaikkialta.  :eeek:
Varmaan suunnattu yleensä äänestystulosta kohtaan, ei juuri nimenomaisesti Moldovaa kohtaan. :miettii:
Ja olen siis aina ollut sitä mieltä, ettei buuaus sovi viisuihin, eli en minä sillä. :hiips:
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Tässä eräältä epäviralliselta nettisaitilta poimittu semin pisteet... mukamas...  :miettii:

01. Moldova (298)
02. Serbia (287)
03. Latvia (245)
04. Belarus (212)
05. Hungary (185)
06. Slovenia (175)
07. Macedonia (149)
08. Bulgaria (130)
09. Georgia (124)
10. Turkey (107)
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Violette »

En mäkään oleta että se Moldovalle olisi nimenomaisesti suunnattu, ihan älyttömän törkeää joka tapauksessa.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14185
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Re: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja JuhaUK »

Yksi seikka minusta osittain kaataa siirtolaisäänestysteoriaa: Puola. Sieltä on tunnetusti lähtenyt viime vuosina käsittääkseni eniten siirtolaisia muihin Euroopan maihin töihin, niin miksi Puola ei koskaan pääse edes finaaliin? Ehkä viisut eivät kiinnosta puolalaisia, mutta todennäköisemmin viisujen taso  ei vaan ole ollut tarpeeksi kova.
Hello Hi!

Avatar
Aancon
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9787
Liittynyt: 22 Tammi 2006, 20:41
Paikkakunta: Riika, Latvia

Vs: Re: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja Aancon »

JuhaUK kirjoitti: Yksi seikka minusta osittain kaataa siirtolaisäänestysteoriaa: Puola. Sieltä on tunnetusti lähtenyt viime vuosina käsittääkseni eniten siirtolaisia muihin Euroopan maihin töihin, niin miksi Puola ei koskaan pääse edes finaaliin? Ehkä viisut eivät kiinnosta puolalaisia, mutta todennäköisemmin viisujen taso  ei vaan ole ollut tarpeeksi kova.
Aamen! :hali:
Ir laiks, viss kādreiz beidzas. Viens vārds, ej, lai tev veicas. Durvis vējš tūlīt aizraus ciet,
arī man jāaiziet.

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2009
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Re: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer »

JuhaUK kirjoitti: Ehkä viisut eivät kiinnosta puolalaisia, mutta todennäköisemmin viisujen taso  ei vaan ole ollut tarpeeksi kova.
Itse olen kanssa miettinyt samaa kysymystä. Irlannissa puolalaisia on ilmeisesti suurin osuus suhteutettuna maan väkilukuun. Irlannissa viisut taas ovat niin kova juttu (onhan?), että irlantilaiset itsekin äänestävät kovasti (vrt.  Itävalta, Sveitsi, Belgia ja Hollanti). Britanniassa, toisessa puolalaisten suosikkimaassa, taas maan väkiluku on niin valtava, että siirtolaisäänet eivät nouse samalla lailla esille kuin pienemmissä maissa. Sama Saksassa. Siinä kai ne puolalaissiirtolaisten maat.

Lisäksi Puolan viisut ovat olleet huonoja - mutta huonoudestaan huolimatta kolkutelleet finaalia semin 11. sijalla.

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2009
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer »

tonywerner kirjoitti:

01. Moldova (298)
Tämähän olisi ihan kauhea visio! Semin voittaja illan viimeisenä esityksenä...  :eeek:

Avatar
My Star
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 331
Liittynyt: 29 Huhti 2007, 14:06
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Vs: Eurovision laulukilpailu 2007, semifinaali

Viesti Kirjoittaja My Star »

Aah, Serbia pääsi finaaliin ja se oli semien tärkein anti minulle.  :tapu:
Tänään sain Viisukuppilasta ilmaisen Serbian paperisen kannustuslipunkin ja
nyt sitä on hyvä täällä kotikisastudiossa heilutella  :p
Olin surullinen, että Maltan Vertigon esittäjän stailaus, koreografiat ja taustakuvitus olivat täysin epäonnistuneet. Loistavan biisin tie kaatui ulkomusiikillisiin seikkoihin.  :'(
Andorran pojat olivat niin hätääntyneennäköisiä, että arvasin ettei tie jatku enää näissä kisoissa.
Unkarin esitys oli 10+, itselleni "ihan kiva biisi" muuttui jopa TOP 3 -sarjan lauluksi.
Eirikurin putoaminen oli tylsä juttu, jopa ei-viisujen-ystävät olivat sitä mieltä, että aika hyvä biisi.
Turkin osasi arvata, tuota biisiä kuuli muuten pitkin Helsingin keskustaa eilen illalla ja tänään päivällä. Istuin pari tuntia Lasipalatsissa olevan kahvilan Cafe Javan terassilla ja Ylen screenillä soi tasan viisi biisiä: Suomi, Turkki, Iso-Britannia, Ukraina ja Sveitsi. Ihmettelin tätä, mutta kai ne olivat erikoisen viihdyttäviä... eilen illalla/yöllä ja tänä aamuna kyllä pyöri muutkin videot, mutta kun kaupat ja kahvilat avautuivat alkoi pyöriä vaan nuo viisi biisiä...Kovasti olisin Molitvan toivonut aurinkoisella terassilla kuulevani. :miettii:

:serbia: :loistava:
We are the winners of Eurovision
(We are, we are, we are, we are)

Lukittu