Kommentoi Firefly-käännöksiä (Kypros 2009)

Sanoituskilpailukausi 2009
Avatar
+ Viisut +
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5048
Liittynyt: 15 Maalis 2008, 09:46

Kommentoi Firefly-käännöksiä (Kypros 2009)

Viesti Kirjoittaja + Viisut + »

Täällä saa kommentoida Firefly-tekstejä, mutta vasta äänestämisen jälkeen. :joojoo:


























:kypros:



















Et ees äänestäny!!!!! Pois täältä!!!




















Ai olitkin jo? Jatka sitten eteenpäin.

:kypros:
Who's the one that has the right?
Treat us wrong and tell us what is right?
Bringing crowd against the squad

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Kommentoi Firefly-käännöksiä (Kypros 2009)

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Rajan takaa
Ööh... Mistä tässä olikaan kyse? Otsikko kuulostaa ihan kivalta, mutta hankala arvioida tarinankulkua, kun putoaa heti alussa kärryiltä. Laulettavuus on ihan hyvää.

Kiiltomatojen ihmeellinen elämä (Parodia tulikärpäsistä)
Jee! :tapu:

Houkutus
Tässä sentään on parempi juonenkulku kuin ensimmäisessä. Sinne tänne on lisätty kivoja sanoja, mutta ei tämä muuten sytyttänyt.

Luonnotar
Idealtaan onnistunein. Laulettavuusongelmia (esim. Luonnotar loihtii), mutta tarinankulku on sujuvaa. Laulajan osuudet puuttuvat viimeisistä säkeistöistä.

Sopulit
Heh, mukava parodia tästä hentofiilliksisestä laulusta. Ainoa laulettavuusvirhe jonka huomasin oli "Epäillä turhaan". Siitä huolimatta paljon hauskoja kohtia. :heh:
Qaj.

Avatar
TOMItu
Keittiömestari
Keittiömestari
Viestit: 3100
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Re: Kommentoi Firefly-käännöksiä (Kypros 2009)

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Pitäisikö ihan kommenttejakin kirjoittaa. Ajankäytöllisesti tämä ei ole kovinkaan viisasta, mutta pienet kommentit kehiin....

1. RAJAN TAKAA
Olisin halunnut vielä jatkaa työstämistä ja nostaa rimaa muutamalla pykälällä. Harmillista kun työ haittaa harrastusta. :kups: Kypros oli yllättävän haasteellinen käännettävä, joten sinänsä olen tuotokseen tyytyväinen.

2. KIILTOMATOJEN IHMEELLINEN ELÄMÄ
Kiiltomadoista plussaa, vaikea sana ympätä mihinkään. Hauskahko, joo no ehkä hitusen. Toisaalta tämä meni jo niin yli, että tästä voisi jopa tulla hyvälle tuulelle. Ahteri ei ole kuitenkaan kovin romanttinen sana, valitan!

3. HOUKUTUS
Selkeää kerrontaa tyyliin mänty-saha-tukki-saha-kirves-klapi. Faustisuus sanoituksen tehokeino, joka erottuu kokonaisuudesta erilliseksi lauseeksi.

4. LUONNOTAR
Kisan ehdoton helmi, todellinen voittaja ja täydellinen paketti. Mutta koska seuraavan teksti halu päästä esille on ylitsepursuavan suuri, jää tämä moraalinen voittaja kisateksti 5 jalkoihin.

5. SOPULIT
Tämä halusi päästä esille, se hänelle suotakoon muiden kustannuksella.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5343
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kommentoi Firefly-käännöksiä (Kypros 2009)

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

Olipa vaikea rytmi tässä biisissä! :shock: Hyvä etten lähtenyt kääntämään tätä, huh huh.

Mutta kisan arvostelun myötä rupesin kyllä ymmärtämään kappalettakin. Olihan tässä omaperäistä ideaa. :) Ei mun musiikkia kuitenkaan.

1. RAJAN TAKAA. Keskitasoa. Kaunista tunnelmaa kaislojen, tuulen ja kuun kera.

2. KIILTOMATOJEN IHMEELLINEN ELÄMÄ. Omaperäinen idea! Luettuani pelkät tekstit olin varma, että rankkaisin tämä kärkeen. Mutta musiikin kuuntelu ei tukenut tätä. Varsinkin sana ”kiiltomatojen” oli hyvin vaikea sijoittaa laulun rytmiin! :shock: ”Maamme suur-ruhtinasta” en osannut laulaa ollenkaan.

3. HOUKUTUS. Tekijä lukee selvästi paljon kirjallisuutta :joojoo: Tällaiseen kappaleeseen sopiikin varmasti tällainen taiteellinen teksti, jonka juoni ei heti aukene. Mutta kun oli tarttuvampiakin, c’est la vie…

4. LUONNOTAR. Selvästi onnistunein tunnelmaltaan ja sanavalinnoiltaan :) Myös rytmiltään. Minua ei haitannut laulajan osuuksien puuttuminen lopussa, enhän olisi osannut niitä laulaakaan :heh: Mutta pistää miettimään: olikohan mulla vanhentunut versio kappaleesta? Onkohan tämä kokenut muodonmuutoksia?

5. SOPULIT. Ei ei, ei tällaista puoliaggressiivista politiikkatekstiä näin tunnelmalliseen ja taiteelliseen kappaleeseen :( Ajattelin, että tämä nyt ei ainakaan voita, toisin kävi :heh: Mutta saipahan tekijä näin Varjo-cup-pisteitä ;)

Lukittu