Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Zibbz – Stones

*****
4
18%
****
10
45%
***
3
14%
**
4
18%
*
1
5%
 
Ääniä yhteensä: 22

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2968
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja jdjj22 »

:sveitsi:
Maa: Sveitsi
Vuosi: 2018
Kappale: Stones
Esittäjä: Zibbz
Säveltäjä: Corinne Gfeller, Stee Gfeller, Laurell Barker
Sanoittaja: Corinne Gfeller, Stee Gfeller, Laurell Barker
Sijoitus semifinaalissa: 13./19
Pisteet semifinaalissa: 86
Sanat: https://eurovision.tv/participant/zibbz

Olemme edenneet kivi-paperi-sakset pelissämme vuoden mittaan kiveen tai tässä tapauksessa kiviin, joita viisulan viikon esittelyssämme käytetään monikossa. Kuten kappalekin myös artistinimen taakse kätkeytyy monikko, Zibbz (tai tyylitellymmin ZiBBZ) duon muodostavat nimittäin sisarukset Corinne "Coco" Gfeller ja Stefan "Stee" Gfeller. Kaksikko perusti Zibbzin vuonna 2008, nimen he keksivät väännöksenä englanninkielisestä sanasta sisarukset eli siblings. Alun perin Zürichista kotoisin oleva duo on vuodesta 2011 eteenpäin perustanut toisen tukikohdan myös Los Angelesiin. Olipa heillä sveitsiläisellä Joiz kanavalla vuosina 2011-2015 oma viikoittainen tosi-tv-ohjelma, jossa seurattiin sisarusten elämää elokuvakaupungissa sekä heidän pyrkimyksiään edetä musiikkimaailman tikkailla.

Vuonna 2013 Zibbz julkaisi ensimmäisen albuminsa "Ready? Go!" ja jatkoa seurasi vuonna 2017 lätyllä "It Takes A Village". Molemmat kokonaisuudet menestyivät hyvin bändin kotimaassa Sveitsissä, muutoin kaupallinen menestyi jäi mainituilla levyillä vielä vaatimattomaksi. Ennen euroviisukokemustaan Corinne ja Stefan ehtivät tehdä yhteistyötä lukuisien muiden artistien kanssa, Corinne laulajan ominaisuudessa mm. Donna Summerin, Princen, The Sessions Bandin, Thirty Seconds to Marsin, LP:n, Marc Storacen ja Scott Weilandin kanssa, Stefan rumpalin ja tuottajan roolissa muun muassa Gölän ja Bastian Bakerin katalogeissa. Lisäksi mielenkiintoisena lisäfaktana Zibbz kaksikko sävelsi vuoden 2012 miesten salibandyn maailmanmestaruuskilpailuiden teemakappaleen.

Sveitsissä päätettiin vuonna 2018 järjestää pienimuotoinen kuuden kappaleen viisukarsinta ja Zibbz oli yksi näistä kuudesta toiveikkaasta osallistujasta, joiden silmissä kiiltelivät euroviisunäkyvyys sekä läpipääsy yhä suurempiin karkeloihin mukaan. Kansallinen karsinta olikin Corinnen ja Stefanin juhlaa, he saivat täydet pisteet sekä raadeilta että sveitsiläiseltä yleisöltä, jotenka voittaja oli tällä kertaa poikkeuksellisen selvä. Ennen toukokuun tosikoitosta duo ehti filmata biisilleen tyylikkään musiikkivideon, osallistua kiitettävästi viisukevään oheistapahtumiin sekä promota muutenkin ajatusrikasta kiusaamisenvastaista sävellystään. Kaikesta huolimatta Sveitsi ei tuonakaan vuonna lukeutunut kilpailun ennakkosuosikkeihin ja vedonlyöjät povasivat maalle vaikeuksia edetä semifinaalista eteenpäin.

Ratkaisevana iltana yksinkertaisen tyylikäs esitys sekä vakuuttava livelaulu eivät tuoneet Sveitsille finaalipaikkaa huolimatta positiivisesta pöhinästä esityksen jälkeen. Kansainväliset raadit sijoittivat maan juuri kymmenenneksi eli viimeiselle jatkopaikalle 59. pisteen kera, sen sijaan kotikatsomoissa heiteltiin runsaammin epäsuosiokiviä Zibbziä kohti, sillä heitä kappale innosti vain viidennentoista sijan ja 27. pongon verran. Yhteistuloksissa Sveitsille jäi käteen suhteellisen vaatimaton kolmastoista sija. Jälkikäteen viisufanit ovat pitäneet lopputulosta melkomoisena vääryytenä, mutta ainakin tuon jälkeen Sveitsi on panostanut vielä hieman enemmän kilpailuun ainakin seuraavien vuosien tuloksista päätellen.

Viisujen jälkeen yhtye jatkoi musisointia aktiivisesti noin vuoden ajan kunnes Corinne sai poikalapsen nimeltä Bowie Leon toukokuussa 2019, jolloin tahti luonnollisesti hidastui. Satunnaista keikkailua lukuunottamatta Zibbz on viettänyt suhteellista hiljaiseloa siitä lähtien, uusia singlejä tahi albumeita ei ole sittemmin ilmestynyt. Instagrämmärin perusteella heille kuitenkin kuuluu hyvää ja asiantolan toivomme tietenkin jatkuvan samanlaisena. Montako kiveä sinulta heruu Zibbzille? Kerro määräsi ylempänä ja sanallisesti alempana kiitos.


Zibbz – Stones (karsintaesitys)

Zibbz Facebookissa

Zibbz Instagramissa

Zibbz Twitterissä

Zibbz YouTubessa

kuva
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaikesta pitäisi olla jotain mieltä ja jos et ole, olet kuukauden joka toinen lauantai Putinin tukija,
joka syö makkarakeittoa suoraan saappaasta.

Avatar
TomppaJr
Koordinaattori
Koordinaattori
Viestit: 36799
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Kuten melkein kaikki Sveitsin viisut 2010-luvulla, melkoisella keskitiellä ollaan. Yllättäen tämä nauttii ilmeisesti jonkinlaista kansainvälistä fanisuosiota edelleen. :raaps: Itselleni tässä kappaleessa ei ole oikein mitään. Keskiheikko kolmonen.
Meow cat, please meow back.

Avatar
Nekku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2938
Liittynyt: 06 Marras 2017, 10:47

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja Nekku »

:sveitsi: :sveitsi: :sveitsi: :sveitsi:

Oikein mainio kappale. :joojoo: Olisi voinut mennä finaaliin. En tiedä sitten jättikö esitys vähän kylmäksi. :miettii:
"Kyllä tämä minun puolestani saa Lissaboniin lähteä." (TomppaJr)

I, I, I know you're living a lie
I, I, I see the scars in your eyes

Avatar
Kasper_
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5355
Liittynyt: 29 Maalis 2022, 22:01
Paikkakunta: Kotka

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja Kasper_ »

Sveitsi oli viisujen suhteen melko hukassa lähes koko 2010-luvun, mutta kyllä tämä on ehdottomasti Sveitsin parhaimmistoa siltä aikaväliltä. Kivan rokahtava ja ylipäätään mielenkiintoinen kappale, sekä yksi vuosikertansa parhaista esityksistä kerää itselleen vahvat neljä tähteä. Olisi tämä siis voitu finaalissa nähdä.

:sveitsi: :sveitsi: :sveitsi: :sveitsi:
Bejba, it's kajnda krezja :kaunis:

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:sveitsi: :sveitsi: :sveitsi: :sveitsi:

Tää on jotenkin tosi laadukas. Tästä viisusta tulee vähän mieleen Kovacsin Mama & Papa -kappaleen kertsi.
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19791
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Melko turha jankutus saa kaksi tähteä. Onneksi Sveitsi tämän jälkeen karsiuduttuaan neljä vuotta putkeen löysi viisuissa uuden suunnan ja tajusi siirtyä sisäisiin valintoihin, mikä onkin sitten näkynyt sekä Sveitsin viisujen laadussa että menestyksessä. :joojoo:

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12839
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

^ Vertailun vuoksi Sveitsin aiempi sisäisten valintojen sarja 2005-2010 toi yhden top 10 -menestyksen (Vanilla Ninja), mutta sen jälkeen tuli vaatimaton sijoitus suorana finalistina ja sitten neljä karsiutumista putkeen.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33145
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja Pete »

Olen edelleen katkera Sveitsin vuoden 2018 karsintojen tuloksista. :niinpa: Kompassin olisin itse lähettänyt. <3

Riskinä seniorilaumat

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11318
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni »

Omat kuuntelukertani: 17

Hauskaa, miten nopeasti maiden menestysaurat voivat muuttua viisuissa, ja Sveitsi nappasi tämänvuotisella tylsäkkeellään jo lähes rutiininomaisesti finaalipaikan siinä missä tämä ei päässyt edes lähelle.

Ammattitaitoinen ja sympaattinen kokonaisuus, joka puhkesi viimeistään livenä kukkaan. Nappisuoritukseen olisi kylläkin vaadittu himpun verran parempi sävellys/sovitus, sillä biisi luisuu paikoin perusränttätäntän puolelle. Laatu on silti tunnistettavissa, siispä annan tähtiä neljä!
Viimeksi muokannut Teräsbekoni, 22 Loka 2022, 11:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
ESC24 TOP-10: 1. Kroatia 2. Itävalta 3. Liettua 4. Norja 5. Alankomaat 6. Iso-Britannia 7. Latvia 8. Azerbaidžan 9. Ruotsi 10. Viro

Avatar
TomppaJr
Koordinaattori
Koordinaattori
Viestit: 36799
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

^ Vähän OT, mutta ovatko tuollaiset Kypros 2015- ja Sveitsi 2022 -tyyliset herkän simppelit miesballadit juuri koskaan jääneet semiin? :miettii: Nimenomaan ei huutoa vaan tarinankerrontaa. Tutkin puntareitani…

// Ehkä Islanti 2018 pääsee lähimmäs? Mutta se nyt vaan oli aidosti tosi huono. :heh: Joo, ei löytynyt semiaikakaudelta mitään. Eihän minimalistiset miesslovarit siis finaalissa toki menesty, mutta ainakin pääsevät sinne.
Meow cat, please meow back.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Jokin tässä ärsyttää suunnattomasti. Ehkä hyvesignalointi? Minähän en kiviä heittele! :ylppis: Parasta biisissä on, että se pistää miettimään, miksi se ärsyttää. Puhtaasti musana oli kuivakkaampi kuin muistinkaan. En ole kertaakaan kuunnellut tätä viisujen jälkeen. Kaksi tähteä. On sitä surkeampiakin.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10695
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja WildDance »

Tää on aika jenkki. Live on hyvä ja vahva. Biisikin on oikein mukiinmenevä. Nelonen.
"I'm gonna stand here like a unicorn
Out here on my own

Baby, promise me you'll hold me again
I'm still broken from this hurricane"

🦄🌪️

Avatar
TomBoi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2212
Liittynyt: 04 Marras 2016, 17:16
Paikkakunta: Vantaa

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja TomBoi »

:sveitsi: :sveitsi: :sveitsi: :sveitsi:

Ammattimainen, aito ja asenteikas kokonaisuus. Olisin kovasti toivonut tälle porukalle menestystä, mutta menestymättömyys ei yllättynyt, kun ottaa huomioon, että menestys tuntui olevan Sveitsillä tuolloin kiven ( :heh: ) alla.
MKuvau!

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2968
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Sveitsi 2018: Zibbz – Stones

Viesti Kirjoittaja jdjj22 »

Nousi viitoseen minulla viisukevään lopulla. Objektiivisesti ei ehkä niin hieno, mutta milloinkas se olisi minua kiinnostellut :mrgreen:
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaikesta pitäisi olla jotain mieltä ja jos et ole, olet kuukauden joka toinen lauantai Putinin tukija,
joka syö makkarakeittoa suoraan saappaasta.

Vastaa Viestiin