ESC 2014: finaali 10.5.

Euroviisut 2014 Kööpenhaminassa

Suosikkisi finalisteista?

1. Ukraina: Maria Yaremchuk – Tick-tock
0
Ei ääniä
2. Valko-Venäjä: TEO – Cheesecake
0
Ei ääniä
3. Azerbaidžan: Dilara Kazimova – Start a fire
0
Ei ääniä
4. Islanti: Pollapönk – No prejudice
0
Ei ääniä
5. Norja: Carl Espen – Silent storm
1
2%
6. Romania: Paula & Ovi – Miracle
2
4%
7. Armenia: Aram Mp3 – Not alone
1
2%
8. Montenegro: Sergej Ćetković - Moj svijet
0
Ei ääniä
9. Puola: Donatan & Cleo – My Słowianie
4
8%
10. Kreikka: Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise up
2
4%
11. Itävalta: Conchita Wurst – Rise like a phoenix
13
25%
12. Saksa: Elaiza – Is it right
0
Ei ääniä
13. Ruotsi: Sanna Nielsen - Undo
3
6%
14. Ranska: Twin Twin – Moustache
3
6%
15. Venäjä: Tolmachevy Sisters – Shine
2
4%
16. Italia: Emma – La mia città
1
2%
17. Slovenia: Tinkara Kovač – Round and round
0
Ei ääniä
18. Suomi: Softengine – Something better
6
11%
19. Espanja: Ruth Lorenzo – Dancing in the rain
1
2%
20. Sveitsi: Sebalter – Hunter of stars
0
Ei ääniä
21. Unkari: András Kállay-Saunders – Running
3
6%
22. Malta: Firelight – Coming home
0
Ei ääniä
23. Tanska: Basim – Cliché love song
1
2%
24. Alankomaat: The Common Linnets – Calm after the storm
7
13%
25. San Marino: Valentina Monetta - Maybe
3
6%
26. Iso-Britannia: Molly – Children of the universe
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 53

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12961
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 13 Touko 2014, 08:41

JuliaS kirjoitti:Onko kellään analyysiä siitä, miksi lukuisat vihaiset vahvaääniset naiset pärjäsi niin huonosti? Heistä paras (Italia) finaalissa vaan sijalla 21. Kyllähän ne varmaan vähän söi toisiaan ainakin tokassa semissä mut mielestäni se ei riitä syyksi, niin huonosti se meni. Ja miksihän heitä alun perinkään oli niin paljon? :mitvit:
Minkä takia nyt milloinkin on mitäkin? Ehkä mielettömän upea Ranskan Amandine viime vuonna teki suuren vaikutuksen ja innoitti osallistumaan tai valitsija-asiantuntijat hakemaan vastaavaa. "Vihaiset vahvaääniset naiset" ei kuitenkaan ole mikään yhtenäinen joukko, varsinkaan taitojensa osalta. Minun korviini Mei ja Emma lauloivat huonosti, puhumattakaan, joistain muista semiin jääneistä, jos lasket samaan kategoriaan, joiden nimiä en muista, se lauravoutilaisen horrorserkku esim. Mein soundi oli semissä pelkästään tunkkaisen paksu ja Emma tass veteli vähän mitä sattuuu, vaikka olikin muutoin asiallinen. Biisinsä oli vain aika umpitylsä. Brittien Molly lauloi paremmin, vaikkei täydellisesti, mutta se taas upposi brittiläineen nuhjuiseen pölyyn eli huonoon ylöspanoon.

Nainen voi laulaa vahvasti hyvin tai huonosti, biisi voi olla hyvä tai huono ja esityksen muut tekijät vaikuttavat ja siksi menestys vaihtelee - kyllähän esimerkiksi sievällä pikkutytön äänellä laulavissakin on eroja, tai vaikkapa pyhäkoulupojan äänelllä lurittelevissa ja se tuottaa erilaisia sijoituksia. Itse saatan tykätä jos on hyvä, mutta tänä vuonna en päätynyt finaaliesitykset nähtyäni äänestämään yhtäkään, vaikka Mollya pidin etukäteen yhtenä potentiaalisimmista menestyjistä. Siksi haluankin nyt muistella ihanaa Amandinea :ihana: eli linkkaan tähän
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26784
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Rousku » 13 Touko 2014, 10:43

Miksi Georgian raati mokasi finaalin :mitvit:. Semissä osasivat äänestää vielä ihan kivan erimielisesti. Vai onko siellä joku iso radiopamppu, joka ei tiennyt ettei saakaan päättää tuloksia, tai jou toimistosihteerikö ei ymmärtänyt miten raatiäänet merkitään lomakkeelle, ja lättäisi raadin yhteisäänet jokaisen raatilaisen pisteiksi?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Margot » 13 Touko 2014, 12:05

Israelin ja Italian naiset esiintyivät molemmat huonosti, vaikka pidän molempien kappaleista paljon.
What color is your life?

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 13 Touko 2014, 13:25

Nomoro kirjoitti:
Leonardo kirjoitti: Oli muuten aika jännä juttu, että entisen Neuvostoliiton alueelta Baltian maiden äänestäjät olivat nihkeämpiä Conchitan kannattajia kuin useimpien muiden alueen maiden.
Minulle se ei ole mikään yllätys, jos vähemminkin seuraa LGBT ihmisten oikeuksia tai vähemmistöjen oikeuksia ylipäätään. Ja Liettuassa tätä yhteisöä vastaan kamppaileminen on yleistä esim. Gaypridea vastaan hyökätään rajusti ja mediassa ei saa puhua myönteisesti seksuaalivähemmistöistä. Menee off topic mutta...[/i]
En ole ihan varma, ymmärsitkö ajatukseni oikein. Hämmästelin siis sitä, että Armenian (2.), Georgian (2.), Azerbaidzhanin (3.), Venäjän (3.), Valko-Venäjän (4.) ja Moldovan (4.) puhelinäänissä Itävalta sijoittui korkeammalle kuin Latvian (5.), Liettuan (5.) ja Viron (8.) puhelinäänissä (Ukrainassa 5.). Ei kai noissa em. kuudessa maassa sentään olla suvaitsevampia näissä kysymyksissä kuin Baltiassa? Ehkäpä kuitenkin niin, että vielä ahdasmielisemmässä asenneilmastossa oltiin valmiimpia ottamaan tällä tavalla kantaa kuin Baltiassa, jossa ongelmista huolimatta oikeudet ovat paremmalla tasolla ja näistäkin asioista voi mediassa noita muita entisiä neuvostotasavaltoja vapaammin keskustella.
JuliaS kirjoitti:Onko kellään analyysiä siitä, miksi lukuisat vihaiset vahvaääniset naiset pärjäsi niin huonosti?
Vahvaääniset naiset eivät minustakaan onnistuneet esityksissään, joten siinä kai suurin syy menestymättömyyteen. Ta1jan luonnehdinta Britannian uppoamisesta brittiläiseen nuhjuiseen pölyyn oli kerrassaan osuva. Juuri sellainen tuo esitys oli ja kappalekin on sellainen, ettei se voisi mistään muualta olla kotoisin eikä juuri missään muualla voi suureen suosioon päästä. Vähän kävi sääliksi brittifaneja, jotka olivat niin luottavaisia Mollyn menestykseen. Mitä enemmän kappaletta kuulen, sitä koomisempia sävyjä sen brittiläinen mahtipontisuus saa.

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3282
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja toivo » 13 Touko 2014, 14:03

Finaalissa kyllä kiinntyi huomio emmelie de forestin viime vuotiseen voittokappaleeseen. Miten niin huonolla jumputuksella on voitettu kisat viime vuonna? :eiei:

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12961
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 13 Touko 2014, 14:03

Leonardo kirjoitti:kappalekin on sellainen, ettei se voisi mistään muualta olla kotoisin eikä juuri missään muualla voi suureen suosioon päästä. Vähän kävi sääliksi brittifaneja, jotka olivat niin luottavaisia Mollyn menestykseen. Mitä enemmän kappaletta kuulen, sitä koomisempia sävyjä sen brittiläinen mahtipontisuus saa.
Tähän haluan kyllä sanoa :heh: että minusta kappale oli parhaita koko kisassa ja oikein, se on innostuneesti, vapaasti ja mukaan kutsuen, esitettynä se olisi voinut Mollyn äänellä yltää vaikak mihin. Minun mielestäni. Olin täysin riemuissani kun se julkaistiin. Mutat esitys oli niin anteeksipyytelevä ja nuhruinen että eihän siitä mitään tullut.

Jäin ihan miettimään että miksi tykkään, kun et Leonardo suinkaan ole ainoa joka on pitänyt heikkona ja koomisenakin enkä kuitenkaan ole mikään brittiläisen kulttuurin lähtökohtainen suurihailija :heh: :miettii: - minusta siinä oli kyllä samaa hyvää nostalgiaa kuin Amy Winehousessa, Adelessa ja Duffyssa, brittiläistä popsoulia - esityksestä päätellen näin oli ajateltukin ja sitten kaivettu jotain 1960-avaruuspoppia ja boheemisalonkeja faithfullin ja jaggerin hengessä. Mutta biisihän ei ollut sellaista sisäsoulia, vaan se oli flowerpower hippibiisi ja esittämisen referensseinä olisi pitänyt olla Hair-musikaalin ulkokuvat, San Fransiscon ulkokuvat, Vietnamin ulkomielenosoitukset, Woodstock, Jefferson Airplane ... miekkarit, ulkoilma ja auringonpaiste!
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3396
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 13 Touko 2014, 14:17

^^ Mua se Emmelien uusi siivu sytytti vielä vähemmän. Mun mielestä Emmelien ääni ei kuulostanut olevan ihan kunnossa, vai olikohan hermoista kyse. Oonkohan ainoa, joka arveli näin..
Jálomá lommá, jálomá lomma

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3661
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59
Paikkakunta: Liminka

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 13 Touko 2014, 16:03

Pisteenlasku oli jälleen jännittävää seurata Euroviisu-finaalin aikana. Itävallan voitto oli minulle pieni yllätys. Suomen 11.sija oli vielä isompi yllätys. Toivoin kyllä Suomen menestyvän, mutta en uskonut kuitenkaan noin hyvään sijoitukseen.

Siskoni ja minä petyimme Maltan finaalimenestykseen, joka oli huomattavasti heikompaa kuin olisimme sen halunneet olevan. Olihan Maltan laulu molempien mielestä yksi tämän vuoden Euroviisujen parhaimpia lauluja.

Jonkin verran myös Slovenian ja San Marinon huono finaalimenestys vähän harmitti. Toki olen tottunut ettei kaikki omat suosikit aina pärjää loistavasti, mutta molemmille toivoin parempaa menestystä. Äitinikin muistaakseni jollain tavoin piti San Marinon laulusta.

Mutta Hollanti meinasi voittaa ja heidän menestyminen (toinen sija) oli erinomainen asia. :uujee: Riemuitsin tietenkin jokaisen Hollannin täysien pisteiden kohdalla. Suomen menestymisestä tuli mieleen, että oli kaikkein hienointa varmaan siinä se, miten paljon Suomi nousi sinne sijalle 11. Kyllähän Suomi meinasi sijoittua jopa 9., ja 10.sijakin jäi ainoastaan kahden pisteen päähän. Tosin oli Hollannin menestyksen lisäksi todella hienoa myös ainakin se, että Espanja sijoittui hienosti 10.sijalle.
Viimeksi muokannut Viisufani, 13 Touko 2014, 16:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Paremman maailman puolesta.

Avatar
Mohno
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 821
Liittynyt: 03 Elo 2005, 11:47
Paikkakunta: Stockholm, Sweden

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Mohno » 13 Touko 2014, 16:30

Noista raatiäänistä sen verran vielä, että sitä parasta mahdollista systeemiä juryn enemmistömielipiteen esilletuomisen ja yksittäisten manipulaatioyritysten eliminoimisen suhteen ei EBU vielä ole tuottanut - mutta toivottavasti on kehitteillä.

Yksi täälläkin esille tuoduista vaihtoehdoista on jättää häntäpää arvostelematta, jolloin tuomaristo ei voi kärjistetysti dissata inhokkejaan. Mutta siinäkin tapauksessa pystyy yksittäinen tuomari aina vaikuttamaan suoraan lopputulokseen, jolloin on mahdollista, että tilaisuus tekee väärinkäyttäjän.

Siksi, mielestäni yksi mahdollisuus olisi, että tehdään vähän niin kuin ampumahiihdon maailmancupissa eli jätetään kunkin maan osalta kaksi huonointa tuomarisijaa huomioimatta eli 3/5 tuomareista päättää kulloinkin kunkin maan sijoituksesta. Tällöin sooloilu olisi tuloksetonta ja enemmistön ääni tulisi kuitenkin esille. Jättämällä nimenomaa ne huonoimmat arvostukset pois (eikä esim sekä korkein että matalin sija) pidetään huoli siitä, että lähestymistapa on positiivisen palkitseva eikä rankaiseva. Kukin tuomari joutuisi tällöin myös sellaisen tilanteen eteen, jossa häntä olisi helppo arvioida juuri tuomarina: kuinka monta arvosteluasi jäikään huomioimatta? Kilpailu tuomarien kesken siitä, kuka heistä on huomioiduin, voisi osaltaan myös toimia mielivaltaista väärinkäyttöä vastaan.

Tilannetta, jossa koko tuomaristo olisi tavalla tai toisella "vaikutuksenalainen", tämä ei tietenkään muuta. Niin vakavaan ongelmaan pitää sitten pyrkiä vaikuttamaan muilla - järeämmillä - keinoilla, ja kukin osallistujamaa asetettakoon tällöin vastuuseen tuomaristostaan.
Viimeksi muokannut Mohno, 13 Touko 2014, 17:06. Yhteensä muokattu 6 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26784
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Rousku » 13 Touko 2014, 16:32

"Solisti pönöttää lavalla yksin" tuntui kyllä olevan tämän vuoden menestyskonsepti :shock:. Perinteisiä tanssijoita enemmän olivat muodissa voimistelu- ja sirkuslaitteet (ja nähtiinhän taikatemppukin), mutta ei niillä parhaita sijoja napattu.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2483
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 13 Touko 2014, 16:42

toivo kirjoitti:Finaalissa kyllä kiinntyi huomio emmelie de forestin viime vuotiseen voittokappaleeseen. Miten niin huonolla jumputuksella on voitettu kisat viime vuonna? :eiei:
:uujee:
Tätä tuli viime vuonna kovasti ihmeteltyä -vaikkakaan "jumputus" ei ole mielestäni osuva kuvaus.
Nyt taas ihmettelen, että voiko 'Rise like a Phoenixin' kaltainen unohdettava kailotus voittaa musiikkinsa ansiosta! Edelleen olen sitä mieltä, että ei.

Emmeliestä sen verran, että oli jotenkin kaunistunut... leikeltykö?!
Viimeksi muokannut Ihme_Mies, 13 Touko 2014, 16:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Without music, life would be a mistake."

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3661
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59
Paikkakunta: Liminka

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 13 Touko 2014, 16:42

JuliaS kirjoitti:^ Kyllä UMK mun mielestä onkin onnistunut. :peukku:
Jep, UMK alkaa olla onnistunut kilpailu. Toki nyt on helpompi siihen olla tyytyväinen, kun Suomi menestyi aijempaan nähden huomattavasti paremmin.
Paremman maailman puolesta.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12961
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 13 Touko 2014, 16:53

Rousku kirjoitti:"Solisti pönöttää lavalla yksin" tuntui kyllä olevan tämän vuoden menestyskonsepti :shock:. Perinteisiä tanssijoita enemmän olivat muodissa voimistelu- ja sirkuslaitteet (ja nähtiinhän taikatemppukin), mutta ei niillä parhaita sijoja napattu.
Näin tänävuonna näytti tosiaan olevan, joskin ykkönen ja kakkonen olivat aika erilaisia. Sanoin Alankomaiden ketjussa, että hienoa oli, että kärkiehdokkaat ja muutamat muut olivat sävellyksen, sovituksen, tulkinnan ja visualisoinnin muodostamia kokonaisteoksia. Nyt olisi ensivuonna kiva, jos nopeiden humppien suhteen löydettäisiin samaan tapaan uutta, irtauduttaisiin MF perinteestä, jossa tehdään ne usein toistetut muuvit MF puvustuksessa, sabluuna josta on muodostunut ja jokan on pitkään ollut normi ja kahle uptempo-biisien viisuesityksissä. Kaipaisin jotain jossa esiintyjien ja visualisoidun esityksen tilan välisiä rajoja tanssibiiseissä häivytettäisiin ja etsittäisiin jotain tämän vuoden Alankomaiden tapaan telkkarille suunnattua, mutta tanssibiisislle ominaisella tavalla.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 42947
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 13 Touko 2014, 16:59

Katsoin viimein äsken selvänä pisteidenlaskun brittien kommenteilla (tänä vuonna en meinaa katsoa suomenkielisillä kommenteilla kisoja ollenkaan). Mulla ei tosiaan ollut mitään hajua, mikä maa otti johdon alussa. Suomi aloitti kovin hitaasti ja venäjähän (kirjoitan pienellä, koska arvostukseni kyseistä maata kohtaan on nyt NIIN pieni) siellä kärjessä viipotti aluksi. Onneksi putosi sieltä piakkoin jo pois, mutta eipä ollut puoleen väliin mennessä tänäkään vuonna voittaja vielä täysin selvä. ;) Lopussa Conchita puristi kyllä voittomarginaalin aika suureksi, miltei meni Lordin pistemäärän ohi.
"Nothing holding me down
Nothing holding me down
Nothing holding me down now"

(Kate Miller-Heidke - Zero Gravity)

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26784
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Rousku » 13 Touko 2014, 17:19

^Muistakaamme kuitenkin, että venäläiset puhelinäänestäjät pitivät Conchitaa kolmanneksi parhaana (ja Ukrainaa neljänneksi parhaana). (Ehkä) moraaliltaan kauhean rappeutunut kansa :draamaa:.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3282
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja toivo » 13 Touko 2014, 17:59

^ Tuo oli hyvä huomio. Kansa on tykännyt consitasta. Aika hassua sinänsä, että venäjä antoi pisteitä itävallalle ja silti sieltä tulee jos jonkinlaista kommenttia consitasta

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3396
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 13 Touko 2014, 18:35

^ Ei se mielestäni ole hassua. 143,5 miljoonan ihmisen maasta löytyy aika monta mielipidettä.
Jálomá lommá, jálomá lomma

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3661
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59
Paikkakunta: Liminka

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 13 Touko 2014, 19:20

Olihan Itävallan voitto ihan kohtalaisen selvä toki, mutta ei mielestäni aivan sentään ylivoimainen. Muistaakseni piste-ero Hollantiin oli se 52 pistettä.

Niin Suomen menestyksestä sen verran, että lienee ensi vuoden UMK-kilpailuun enemmän pyrkijöitä kuin oli tälle vuodelle. Luulisin nimittäin kohtalaisen menestyksen innostavan osallistumaan. :miettii:
Paremman maailman puolesta.

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2262
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja tomato » 13 Touko 2014, 19:31

Rousku kirjoitti:^Muistakaamme kuitenkin, että venäläiset puhelinäänestäjät pitivät Conchitaa kolmanneksi parhaana (ja Ukrainaa neljänneksi parhaana). (Ehkä) moraaliltaan kauhean rappeutunut kansa :draamaa:.
Ukraina on myös itse lähettänyt dragin viisuihin joka pärjäsi varsin hyvin. Tais olla vähän aikaansa edellä. Russia Goodbye!

Maza
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 90
Liittynyt: 07 Touko 2007, 21:53

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Maza » 13 Touko 2014, 19:38

Mistä ihmeestä Yle löytää vuosi vuodelta ääliöimpiä selostajia Euroviisuihin? Tämän vuotisista on kyllä jo aika vaikeaa laskea tasoa.

bonafides
Maistelija
Maistelija
Viestit: 33
Liittynyt: 15 Maalis 2005, 16:49
Paikkakunta: Turku

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja bonafides » 13 Touko 2014, 19:47

toivo kirjoitti:^ Tuo oli hyvä huomio. Kansa on tykännyt consitasta. Aika hassua sinänsä, että venäjä antoi pisteitä itävallalle ja silti sieltä tulee jos jonkinlaista kommenttia consitasta
Suomessa voi tuolta villeimmän keskustelufoorumin euroviisukeskustelusta käydä vilkaisemassa niitä vähän radikaalimpia mielipiteitä voittajasta.. :roll: Kyllä Suomessakin riittää tallaajaa joka lähtöön.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6402
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 13 Touko 2014, 23:27

Voisiko tähän ketjuun avata koko finaalin ketjuäänestyksen?
Linja-autojen ja rakkauden perässä voi juosta tai odottaa seuraavaa.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja sziget » 14 Touko 2014, 02:32

lharju kirjoitti:Esimerkiksi Britannian ja Irlannin raatien rivistö Puolalle on sangen tyrmäävä. Lähes kaikilla viimeisenä. Mieleen tulee ajatus, että ovatkohan raadit jopa ennakoineet puolalaissiirtolaisten äänivyöryn ja jättäneet oikein tarkoituksella sen takia Puolan hännille?
Se olisi jo ihan samanarvoista toimintaa kuin puhelinäänten osto tai raatipisteiden vaihto. Kesympi mutta yhtä ikävä selitys olisi, että raadit arvasivat Puolan saavan paljon ääniä, koska kansalla on "huono maku". Siksi raati ei lainkaan arvioinut kappaleen tasoa johonkin harmittomaan San Marinoon verrattuna vaan halusi nimenomaan varmistaa, ettei se nouse pisteille. Tällaiseen nämä säännöt yllyttävät.
lharju kirjoitti:Luulen, että EBU ei ole tarkoituksella yrittänyt karsia kilpailusta kaikkea erilaista pois. EBU luulee olevansa looginen, kun molemmat äänestyskomponentit vaikuttavat yhtä paljon, eikä tajua sitä, että raatiäänestys antaa kuitenkin sellaisen mahdollisuuden aktiiviselle vastustamiselle, mihin puhelinäänestyksellä ei pystytä.
Jos olet oikeassa, sääntöjen pitäisi muuttua pian, sillä EBU tuntee tulokset ja yleisön reaktiot aivan varmasti. Tästähän voisi lyödä vetoa. Oma veikkaukseni on, että säännöt pysyvät, koska ne ovat täydellisesti synkassa pohjoismaisen viisukäsityksen kanssa. Diasporaäänestys oli yhteinen ongelma, joten siihen reagoitiin. Inhokkien junttaaminen häntäsijoille ei häiritse pohjoismaita, koska ne eivät itse ota mitään riskejä (paitsi Suomi ennen UMK:ta). Vai luuliko joku, että Sean Banan voisi oikeasti voittaa MF:n? :draamaa:
Mohno kirjoitti:Siksi, mielestäni yksi mahdollisuus olisi, että tehdään vähän niin kuin ampumahiihdon maailmancupissa eli jätetään kunkin maan osalta kaksi huonointa tuomarisijaa huomioimatta eli 3/5 tuomareista päättää kulloinkin kunkin maan sijoituksesta. Tällöin sooloilu olisi tuloksetonta ja enemmistön ääni tulisi kuitenkin esille.
Nähdäkseni tuo ei muuttaisi juuri mitään. Tuomarit diggaavat ja inhoavat kappaleita porukalla, voimakasta polarisaatiota esiintyy vähän, eikä yksi vastaääni heiluta tulosta. Esim. Itävallassa yksi tuomari jätti Armenian sijalle 21, mutta muilta tuli sijat 1-1-2-1 ja kansalta sija 2, yhdistettynä täydet 12 pistettä. Britannia näyttää jakaneen raateja jonkin verran.
Rousku kirjoitti:Miksi Georgian raati mokasi finaalin :mitvit:. Semissä osasivat äänestää vielä ihan kivan erimielisesti.
Entäs Montenegro? Sen raatitulosta ei hylätty, vaikka pisterivit ovat lähes identtisiä. Italialle sijat 5-5-5-5-5, Ranskalle 11-11-11-11-11, San Marinolle 7-6-6-6-6, Maltalle 3-4-4-4-4, Armenialle 1-1-1-1-2, Sveitsille 13-13-12-13-12, Unkarille 2-2-3-3-3 jne. :rofl:
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Jancha
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 18
Liittynyt: 04 Loka 2009, 13:59
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Jancha » 14 Touko 2014, 05:22

Oli todellakin yllätys, että viisuissa voi voittaa edelleen eriskummallisuutensa vuoksi ja suuri osa äänestäjistä pitää antamaansa ääntä jonkinlaisena virallisena kannanottona suvaitsevaisuuden puolesta. Tässä ei ollut menneiden vuosien Danaan muuta eroa kuin ne partakarvat. Ensi vuonna nähdäänkin varmaan kunnon friikki-show, kun joka toinen maa lähettää kisoihin edustamaan jonkin kummajaisen. Esimerkiksi huuleton huuliharpun soittaja, joka väliin viheltelee laulun sanat, voisi olla kova juttu. Itse en pitänyt Itävallan Wurstin lauluäänestä, sillä se kuulosti paikoin vanhahkon naisen ääneltä. Toki hän pysyi nuotissaan hyvin, joskaan itse sävellys ei ollut mitenkään erikoinen, eikä siinä ollut mitään koukkua. Ehkä siinä oli makuuni liikaa päälle liimattua draamaa ja teatraalisuutta, joka loukkaa James Bond -tunnussävelmiä, mikäli sitä niihin verrataan.

Kuulosti siltä, kuin Ruotsin edustaja, Nielsen, ei olisi yltänyt finaalissa aivan nappi-kymppi suoritukseen. Ääni väreili liikaa ja jotkin ylänuotit onnistuivat vain ohuesti. Saattoi jännittää liikaa.

Alankomaiden country -tyylinen vetäisy oli hyvä, hillitty, tasapainoinen kokonaisuus. Ei siis mitenkään viisumainen veisu. Positiivinen yllätys tulosluettelon kärkipäässä.

Norjan veisu oli mielestäni sävellyksellisesti hienoin, joskin tulkinta jäi siinäkin paikoin hieman ohueksi.

Armenian miekkonen ei pystynyt olemaan täysin biisin kokoinen, joten vaisuksi jäi. Olisi vaadittu enemmän herkkyyttä hiljaisissa kohdissa ja enemmän räkää revittelyissä.

Hienosti Softenginen pojat pärjäsivät, en uskonut sen yltävän noinkin ylös tulosluettelossa. Biisissä on potentiaalia ja pojat soittavat taidokkaasti, mutta jokin tuotannollinen viimeinen silaus jäi kokonaisuudesta uupumaan. Vaikeaa sanoa mikä, mutta se ratkaiseva "jokin". Siis ratkaiseva siihen, että diggaisin täysillä biisiä, viisuvoittoa on Suomen turha haaveilla vähään aikaan. Lordi oli aikansa teko-friikki. Toki biisi oli naseva ja kokonaisuus täydellinen.

Ranska otti tällä kertaa jumbosijan, koska nyt on siis parta in ja viikset out. Mutta jospa ensi vuonna kisaisi joku slaavilainen mummo kansallispuvussa aitojen muhkeiden viiksien kera, niin ehkäpä kympin sakkiin..

Selostajista sen verran, että kyllä J.Hietamäkeä on joinakin vuosina kuunnellut radion kautta viisuselostajana mielellään, nyt ei vaan jostain syystä juttu kulkenut. Naisjuontajan kanssa ei kemiat tuntuneet täysin kohtaavan. Hän on muistaakseni selostanut menestyksekkäästi neste ralli -kisoja.

Ja toivottavasti kukaan ei nyt vedä näistä mielipiteistäni herneitä nenäänsä, eikä tiputa aamupuuroa partaansa. Oi ah, ihana sananvapaus.
Ei määrä, vaan laatu.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11257
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 14 Touko 2014, 08:49

Rousku kirjoitti:Perinteisiä tanssijoita enemmän olivat muodissa voimistelu- ja sirkuslaitteet (ja nähtiinhän taikatemppukin), mutta ei niillä parhaita sijoja napattu.
Sitä mietin itsekin katsoessani, että tanssinta on todellakin mennyt pois muodista. Olen edelleen samaa mieltä kuin olen ollut viimeiset ties kuinka monta vuotta, että lavallaolijoiden enimmäismäärää olisi syytä nostaa esimerkiksi kahteentoista, jolloin voisi saada sekä tanssijat että taustalaulajat eikä tarvitsisi valita näiden kahden välillä.
I will be your bimbo
Take me in your limbo

Avatar
Mohno
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 821
Liittynyt: 03 Elo 2005, 11:47
Paikkakunta: Stockholm, Sweden

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Mohno » 14 Touko 2014, 09:13

sziget kirjoitti:
lharju kirjoitti:Esimerkiksi Britannian ja Irlannin raatien rivistö Puolalle on sangen tyrmäävä. Lähes kaikilla viimeisenä. Mieleen tulee ajatus, että ovatkohan raadit jopa ennakoineet puolalaissiirtolaisten äänivyöryn ja jättäneet oikein tarkoituksella sen takia Puolan hännille?
Se olisi jo ihan samanarvoista toimintaa kuin puhelinäänten osto tai raatipisteiden vaihto. Kesympi mutta yhtä ikävä selitys olisi, että raadit arvasivat Puolan saavan paljon ääniä, koska kansalla on "huono maku". Siksi raati ei lainkaan arvioinut kappaleen tasoa johonkin harmittomaan San Marinoon verrattuna vaan halusi nimenomaan varmistaa, ettei se nouse pisteille. Tällaiseen nämä säännöt yllyttävät.
Voiskos tähän brittituomarien äänestyskäyttäytymiseen löytyä sellainen yksinkertainen syy, että he pitivät biisiä todella huonona (en ihmettelisi). Tiettävästi britit eivät ole juuri koskaan lämmenneet itäeurooppalaisille, esim. Balkanin biiseille, ainakaan samassa määrin kuin muu Eurooppa. Se että siirtolaiset äänestävät omiaan ei liene yllätys.
sziget kirjoitti:
Mohno kirjoitti:Siksi, mielestäni yksi mahdollisuus olisi, että tehdään vähän niin kuin ampumahiihdon maailmancupissa eli jätetään kunkin maan osalta kaksi huonointa tuomarisijaa huomioimatta eli 3/5 tuomareista päättää kulloinkin kunkin maan sijoituksesta. Tällöin sooloilu olisi tuloksetonta ja enemmistön ääni tulisi kuitenkin esille.
Nähdäkseni tuo ei muuttaisi juuri mitään. Tuomarit diggaavat ja inhoavat kappaleita porukalla, voimakasta polarisaatiota esiintyy vähän, eikä yksi vastaääni heiluta tulosta. Esim. Itävallassa yksi tuomari jätti Armenian sijalle 21, mutta muilta tuli sijat 1-1-2-1 ja kansalta sija 2, yhdistettynä täydet 12 pistettä. Britannia näyttää jakaneen raateja jonkin verran.
Se että tuomareilla on samankaltainen maku ei mielestäni ole ongelma vaan ennemminkin seurausta siitä, että ovat alansa ihmisiä. Ongelmallisempaa on, mikäli jollain Kati Kovácsilla on hampaankolossa esim Suomea kohtaan siksi, että eräs hänen kaimansa sattuu olemaan suomalainen julkkis, ja siksi äänestää Suomen alas. Tämä oli vain esimerkki, jonka todellisuustaustasta ei ole mitään takeita, mutta tämänkaltaista yksilön manipulaatiota pitäisi mielestäni rajoittaa. 1/5 on mielestäni valtavan suuri osuus ja vastuu yhdelle ihmiselle. Ennen kun raadit koostuivat 11 jäsenestä ja äänestys oli absoluuttista (ei suhteellinen sijoitus) tällaista ongelmaa ei päässyt syntymään samassa määrin.

Mielestäni koko juryäänestyksen taka-ajatuksia on pyrkimys saada esille vaikutteista vapaa ammatilaismielipide populistisen yleisöäänestyksen rinnalle. Nyt ollaan vaan lähdetty linjalle, jossa yhden henkilön mielipiteellä on liian suuri vaikutus koko ryhmän mielipiteeseen.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12961
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 14 Touko 2014, 10:35

Mohno kirjoitti:Voiskos tähän brittituomarien äänestyskäyttäytymiseen löytyä sellainen yksinkertainen syy, että he pitivät biisiä todella huonona (en ihmettelisi). Tiettävästi britit eivät ole juuri koskaan lämmenneet itäeurooppalaisille, esim. Balkanin biiseille, ainakaan samassa määrin kuin muu Eurooppa
Kyllä, jos samalla hyväksytään sellainen mahdollisuus, että itä-euroopan tuomarit pitävät, selkeitä ja todistettavia väärinkäytöksiä lukuunottamatta, naapurimaiden biisejä todella hyvinä. Maku on myös valtaa ja makutuomiot vallankäyttöä, myös ammattilaiset ovat omalle maulleen usein täysin sokeita ja vetävät yhtäläisyymerkkejä maun ja laadun väliin.Eli:
Mohno kirjoitti:Se että tuomareilla on samankaltainen maku ei mielestäni ole ongelma vaan ennemminkin seurausta siitä, että ovat alansa ihmisiä.

Tämä on kyllä ongelma, silloin kun muutaman ihmisen maku saa kohtuuttoman vallan ja kun makukysymyksiä ei osata edes sen vertaa erottaa laatukysmyksistä että kyettäisiin tarkasteleman omia mieltymyksiä laajemmassa viitekehyksessä, suhteuttamaan, vaan ammutaan täysillä. Ja etenkin jos ryhdytään moralisoimaan teoksia. Kuten Puolan tapauksessa. Asiantuntijaraatien tehtävän pitäisi nimenomaan olla myös tällaisten vääristymien havaitseminen.
Mohno kirjoitti:Mielestäni koko juryäänestyksen taka-ajatuksia on pyrkimys saada esille vaikutteista vapaa ammatilaismielipide populistisen yleisöäänestyksen rinnalle.
Ammattilaismielipide ei nykyisellään vaikuta avartavalta, vaan kapeuttavalta, se on eräänlaista ammattilaispopulismia, pinnallista ja omassa ammattilaispiirissä suosiota ja hyväksyntää kerjäävää.
Jancha kirjoitti:Oli todellakin yllätys, että viisuissa voi voittaa edelleen eriskummallisuutensa vuoksi ja suuri osa äänestäjistä pitää antamaansa ääntä jonkinlaisena virallisena kannanottona suvaitsevaisuuden puolesta.
ihmettelen, että itävallan edustajaa äänestäneiden pään sisään voidaan mennä ihan noin vain ja sitten esitetään kyseenalaistamatta vaikkapa, että Norjalla oli laadukkain sävellys. Itävällan äänestämisen tulkinnan logiikkaa seuraille voisi aivan hvyin sanoa, että Norjasta viehättyivät ne jotka aina äänestävät balladeja koska ne ovat niiiin hianoja, vakavaa taidetta. ja jos karski tatuoitu mies laulaa herkästi niin sehän on ihan varmasti aitoa ja totta, eikä yhtään perustu kuulijan mielikuvilla manipulointiin.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
kwak
Press
Press
Viestit: 8923
Liittynyt: 06 Joulu 2004, 19:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja kwak » 14 Touko 2014, 13:33

Ranskan Twin Twin oli suorista finalisteista kuppilalaisten suosikki. :ranska: Avataan tähän ketjuun vielä lopullistenkin finalistien suosikkiäänestys.
Suosikkisi suorista finalisteista?
Espanja: Ruth Lorenzo – Dancing in the rain 17 13%
Iso-Britannia: Molly – Children of the universe 24 18%
Italia: Emma – La mia città 30 23%
Ranska: Twin Twin – Moustache 35 27%
Saksa: Elaiza – Is it right 9 7%
Tanska: Basim – Cliché love song 15 12%
Ääniä yhteensä : 130
Keep your head high above the water

Jancha
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 18
Liittynyt: 04 Loka 2009, 13:59
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja Jancha » 14 Touko 2014, 13:52

ta1ja kirjoitti: ihmettelen, että itävallan edustajaa äänestäneiden pään sisään voidaan mennä ihan noin vain ja sitten esitetään kyseenalaistamatta vaikkapa, että Norjalla oli laadukkain sävellys. Itävällan äänestämisen tulkinnan logiikkaa seuraille voisi aivan hvyin sanoa, että Norjasta viehättyivät ne jotka aina äänestävät balladeja koska ne ovat niiiin hianoja, vakavaa taidetta. ja jos karski tatuoitu mies laulaa herkästi niin sehän on ihan varmasti aitoa ja totta, eikä yhtään perustu kuulijan mielikuvilla manipulointiin.
Joo, no ei tietenkään kaikki ole noin mustavalkoista. Veikkaan ja luulen niin, että MONI äänestäjä suuntaa äänestyksensä jonkin aatteen puolesta tai sitä vastaan. Etkö havainnut sen kaltaista käyttäytymistä jopa paikalla olevan viisuyleisönkin keskuudessa? (mm. buuaukset Venäjän esiintyjille ja pisteiden antajalle) Omasta mielestäni tämän tulisi pysyä viisukilpailuna, mutta kaikenlaiset lieveilmiöt johdattavat kilpailua aivan muille raiteille. Monen mielestä se on hyvä asia, itse saanen olla eri mieltä.

Itse en häiriinny keskittymästä vain ja ainoastaan kappaleeseen ja sen tulkintaan, esittipä sen sitten parrakas naismies -ilmestys tai lihaksikas, tatuoitu mies. Show on aina show, jolle en anna painoarvoa, mikäli hyvää viisua haluan kuunnella kotona stereoista ilman kuvaa. Niinkuin monen mielestä "vanhanaikaisesti" yhä teen. Keskityn musiikkiin, kun kuuntelen.
Ei määrä, vaan laatu.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12961
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: ESC 2014: finaali 10.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 14 Touko 2014, 14:45

Jancha kirjoitti:Joo, no ei tietenkään kaikki ole noin mustavalkoista. Veikkaan ja luulen niin, että MONI äänestäjä suuntaa äänestyksensä jonkin aatteen puolesta tai sitä vastaan. Etkö havainnut sen kaltaista käyttäytymistä jopa paikalla olevan viisuyleisönkin keskuudessa? (mm. buuaukset Venäjän esiintyjille ja pisteiden antajalle) Omasta mielestäni tämän tulisi pysyä viisukilpailuna, mutta kaikenlaiset lieveilmiöt johdattavat kilpailua aivan muille raiteille. Monen mielestä se on hyvä asia, itse saanen olla eri mieltä.

Itse en häiriinny keskittymästä vain ja ainoastaan kappaleeseen ja sen tulkintaan, esittipä sen sitten parrakas naismies -ilmestys tai lihaksikas, tatuoitu mies. Show on aina show, jolle en anna painoarvoa, mikäli hyvää viisua haluan kuunnella kotona stereoista ilman kuvaa. Niinkuin monen mielestä "vanhanaikaisesti" yhä teen. Keskityn musiikkiin, kun kuuntelen.
Toki on selvää, että Itävallasta tuli myös Venäjän nykypolitiikan vastustuksen symboli, mutta sen menestystä ei voi typistää tuohon, eikä väittää, että voitto olisi isku vasten musiikillisten sisältöjen arvottamista. Voittokappale oli viisukontekstissa vakuuttava sävellys ja se tulkittiin erinomaisesti. On makukysymys natsasisko se musiikkityylillisesti omiin mieltymyksiin. Vaikka ensi vuonna seurauksena olisikin sitten eriskummallisuuksien esiinmarssi. Nimittän jokainen voittaja on aina saanut aikaan perässähiihtäjien aallon ja osa näistä perässähiihtäjistä on aina ollut musiikillisesti köykäisiä, pinnallisiaa seuraajia. esimerkiksi Norjan Secret Gardenin kauniin voittoviisun jälkeen vastaavia kappaleita ilmaantui, osa teennäisiä ja tyhjiä, kuten Edean Aava. Jne.

Lisäksi edelleen olen sitä mieltä että "vain musiikkiin keskittyminen" sisältää myös ideologista arvottamista. Koska taidemusiikkin kaanon ja etenkin akateemisesti legitimoitu kaanon on niin vahva, taidemusiikin tapaan vastaanotetttavat biisit tapaavat saada arvonnousua, jonka lähde on puhtaasti tyylillajillinen. Tarkoitan musiikkia, joka on tehty hiljaa kuunneltavaksi. Tästä hyötyvät viisuissa ennenkaikkea balladit, kun kesto on rajoitettu kolmeen minuuttiiin ja progressiiviset ym. taidemusiikille ominaiset vaikutteet liian vaikeaselkoisina helposti jo lähtökohtaisesti rajautuvat pois (miteit vaikka tämän vuoden Georgiaa, joka tyrmättiin). "Ilman esitystä" esityksin varustetu balladit mielletään viisuissa vakavaksi musiikiksi vastakohanaan kevyt hömppä ja sirkus. Nykypäivän radiolistamusiikin arvoa on tietoisesti viisuissa ja viisuraatien arvottamisessa kohotettu, mutta yhä edelleen mitä etäämmälle pelkästään kuunneltavan musiikin kriteereistä kohden ruumiillista nautittavauuta, so. nopaa tempoa, tanssittavuutta, groovea, rytmiä, liikutaan sitä alttiimpi ehdokas on viisuissa sirkusnumeroksi leimaamiselle. Kun äänestäjät omien tottumustensa mukaisesti äänestävät mistä tykkäävät raadeilla on taipumus leimata tällainen pitäminen shown harhaanjohtamaksi, tyhjäksi, typeräksi, mauttomaksi, mitä milloinkin ja korostaa koko kaanonarvottamisen historian voimalla omia näkemyksiään.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Viestiketju Lukittu