ESC 2015: finaali 23.5.

Euroviisut 2015 Wienissä

Valvojat: Samiasd, kwak, Pete, MrMemory

Kolme suosikkiasi finalisteista?

Slovenia: Maraaya – Here for you
29
8%
Ranska: Lisa Angell - N'oubliez pas
3
1%
Israel: Nadav Guedj - Golden boy
14
4%
Viro: Elina Born & Stig Rästa - Goodbye to yesterday
59
16%
Iso-Britannia: Electro Velvet – Still in love with you
6
2%
Armenia: Genealogy - Face the shadow
1
0%
Liettua: Monika Linkytė & Vaidas Baumila - This time
3
1%
Serbia: Bojana Stamenov - Beauty never lies
7
2%
Norja: Mørland & Debrah Scarlett - A monster like me
8
2%
Ruotsi: Måns Zelmerlöw - Heroes
25
7%
Kypros: John Karayiannis - One thing I should have done
4
1%
Australia: Guy Sebastian - Tonight again
9
3%
Belgia: Loïc Nottet - Rhythm inside
39
11%
Itävalta: The Makemakes – I am yours
2
1%
Kreikka: Maria Elena Kyriakou – One last breath
1
0%
Montenegro: Knez - Adio
21
6%
Saksa: Ann Sophie – Black smoke
8
2%
Puola: Monika Kuszyńska - In the name of love
4
1%
Latvia: Aminata – Love injected
25
7%
Romania: Voltaj – De la capăt / All over again
7
2%
Espanja: Edurne - Amanecer
10
3%
Unkari: Boggie – Wars for nothing
3
1%
Georgia: Nina Sublatti - Warrior
11
3%
Azerbaidžan: Elnur Huseynov – Hour of the wolf
2
1%
Venäjä: Polina Gagarina – A million voices
16
4%
Albania: Elhaida Dani - I'm alive
1
0%
Italia: Il Volo - Grande amore
41
11%
 
Ääniä yhteensä: 359

Avatar
maire
Siemailija
Siemailija
Viestit: 187
Liittynyt: 04 Joulu 2014, 20:46
Paikkakunta: Tammisaari

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja maire » 24 Touko 2015, 21:31

Oli sinänsä hieman tylsää että olin varma voittajasta jo kolme kuukautta sitten...jo ennen kun olin edes kuullut ne muut. Mutta ihan hyvä näin...vaikka en olisi pahastunut jos Italia olisi voittanut.
Pitänee ruveta lyömään vetoa kun olen viimeiset 6 vuotta veikannut voittajan oikein.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6161
Liittynyt: 27 Marras 2003, 23:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja lharju » 24 Touko 2015, 21:47

sziget kirjoitti:Conchita voitti numerolla 11. Irlanti esiintyi 2013 viimeisenä suosikki Norjan ja Georgian G:son-balladin jälkeen, tuloksena jumbosija. Esiintymisnumero vaikuttaa puhelinääniin mutta ei estä suosituinta voittamasta. Heikompi kappale lopussa olisi voinut päinvastoin hukkua Venäjän varjoon. En fanittanut Il Voloa, mutta sen kannatus keskivertoradiopoppia palvovien raatien ulkopuolella tuli selväksi.
Ei sillä ole väliä mikä on yksittäisen kappaleen esiintymisnumero. Olennaista on myös se minkälaisessa seurassa on ja millaisia esiintymisnumeroita muilla kappaleilla on. Nämä määrittelevät sen, millainen dramaturgia viisulähetyksissä on.

Vuoden 2013 finaali on ihan eri asia kuin vuoden 2015 finaali. Vuoden 2015 finaali oli dramaturgisesti hyvin alkupainoitteinen. 2013 finaali taas hyvin loppupainotteinen. Eräs yksinkertainen tapa on verrata, millä esiintymisnumeroilla parhaiten menestyneet maat kilpailivat.

Vuoden 2013 finaalin kärkikymmeniköstä 7/10 kilpailivat loppupuoliskolla. Kärkiseitsikosta vain yksi kilpaili alkupuoliskolla. Erityisesti esiintymisnumeroilla 18–24 oli vuoden 2013 finaalin dramaturginen keskittymä. Tuolla välillä kilpailleet kappaleet sijoittuivat sijoille 1, 17, 2, 6, 3, 7, 4. Kun tuli Irlannin vuoro numerolla 26 dramaturginen kohokohta oli jo päättynyt. Toisaalta täytyy muistaa, että Irlanti kärsi tämän nykyisen äänestysjärjestelmän omituisuuksista raadollisimmillaan. Sehän menestyi sekä puhelin- että raatiäänissä puolenvälin tienoille mutta ei onnistunut yhteistuloksissa saamaan kuin 3 pistettä. Tämä on toki yksi syy miettiä, kuinka järkevä nykyinen äänestysjärjestelmä on. :roll:

Vuoden 2015 finaali oli poikkeuksellisen alkupainoitteinen, minkä vuoksi se oli dramaturgisesti katastrofaalinen. Kärkikymmeniköstä 7/10 esiintyi alkupuoliskolla. Loppupuoliskon aikana sosiaalinen media, esim. Twitter täyttyi lukuisista kirjoituksista, jossa tasoa kritisoitiin ja pikkujulkimot voivattelivat biisien huonoutta. Kävi siis vähän niin kuin tässä ketjussa ennen finaalia uumoilinkin. Mutta kuten tilastot osoittavat, viimeisiltä esiintymisnumeroilta on keskimäärin helpompi nousta menestykseen. Tätä toivottavasti kukaan viisuista vähänkään tietävä enää kyseenalaistaa. Timoteus on täällä Kuppilassa muistaakseni osannut selittää kyseisen ilmiön vielä yksityiskohtaisemmin ja analyyttisemmin.

Näin ollen ei ole mikään ihme, että tämän vuoden finaalin loppupuoliskolla esiintyneet loistavat esitykset saivat melkoisen etumatkan äänestyksessä, kun miltei kaikki haastajat esiintyivät alkupuoliskolla. Itseäni Il Volossa sykähdytti nimenomaan se, kuinka se erottui niin loistavasti kaiken sen tuuban jälkeen, mitä finaalin loppupuolisko piti sisällään. Il Volo ja Polina erottuivat joukosta loistavasti, koska ne olivat ainoita äänestäjäystävällisiä lauluja finaalin lopussa. Uskon vahvasti, että monet katsojat ovat huokaisseet helpotuksesta, kun vihdoinkin tuli jotain kunnollista, ja esitykset ovat jääneet paremmin mieleen, koska ne esiintyivät niin lopussa. Mutta kuinka olisikaan käynyt, jos Il Volo olisikin joutunut esiintymään jossain alussa ja Måns olisikin saanut esiintymisnumeron 27. Veikkaan, että äänestäjät olisivat ajatelleet Månsista samalla tavalla kuin Il Volosta. Pidän täysin mahdollisena, että Måns olisi voinut voittaa puhelinäänestyksen ylivoimaisesti, jos se olisi esiintynyt finaalissa numerolla 27. Nyt se hukkui massaan Guy Sebastianin ja Loïc Nottet'n läheisyydessä mutta onnistui siitä huolimatta nousemaan myös puhelinäänestyksessä kärkikolmikkoon.

Tarkoitus ei ole inttää ketään vastaan, vaan lähinnä vielä perustella tarkemmin ajatuksiani. Uskon Il Volon puhelinäänestystuloksessa olevan huomattavan paljon esiintymisjärjestyksen tuomaa apua, koska koko finaalin loppupuolisko oli muuten todella heikkotasoinen Venäjää ja Latviaa lukuunottamatta.

2015 finaalin alkupainotteisuus tuo mieleen kaksi muutakin finaalia: 2005 ja 2011. Myös näinä vuosina finaalin alkupuoliskolla on esiintynyt poikkeuksellisen paljon tulostaululla korkealle sijoittuneita esityksiä. Mutta voiton vei sitten kuitenkin tarpeeksi sopiva kappale loppupuoliskolta (molemmilla kerroilla esiintymisnumerolta 19) ja illan viimeisenä esiintyneen balladin suosio nousi semifinaaleista miltei räjähdysmäisesti (2005: Latvia, semin 10. -> finaalin 5.; 2011: Ukraina, semin 6. -> finaalin 4.).

sziget kirjoitti:Miksi sen kuvitellun radiohitin pitää nimenomaan voittaa, kun se ei ole tämän kilpailun suosituin laulu?
No eihän sen tietenkään välttämättä tarvi voittaa. :sorivaan: Ehkä edellisessä viestissäni yritin vain sanoa jotain positiivista voittajasta kaiken tämän nurinan keskellä. :heh:

Ja tosiaan, tähän loppuun vielä se pakollinen disclaimer: Itse pidin Il Volosta enemmän kuin Månsista.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2781
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias » 24 Touko 2015, 22:51

Ensimmäinen viisumatka takana ja mahtava kokemus seurata finaalia lavan vieressä - ja toki semitkin tuli läheltä nähtyä. :kups: Tuloksista tulikin hyvin tylsät, vaikka Belgiassa ja Latviassa olisi ollut potentiaalia vaikka mihin. Järkyttävästi tuli kyllä ennätyksiä vähän joka saralla tänä vuonna. Ihan absurdit viisut kaiken kaikkiaan. En pysty edes purkamaan kaikkia ajatuksiani. :sekava:
"Katsoin, että hän kantoi jalkapalloa, mutta se olikin salaatti." - TomppaJr keskellä Monninkylää.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3825
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 06:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 24 Touko 2015, 22:58

Voittaja ei ollut yllätys. Hieman närästää se, että pelkillä puhelinäänillä Italia olisi voittanut Ruotsin lähes sadalla pisteellä. Mutta minkäs tekee, kun joka osa on kunnossa, biisi, vaikka onkin David Guetta-sieni, suhteellisen hyvä lauluosuus ja siinä perässä mediataiteilijalta nappastu animaatio. Varma on, että Ruotsin biisiä on viilattu ja tehty pitkät viikot. Samaa toivon Suomeenkin, sitä että tekijät eivät päästä käsistään keskeneräisiä biisejä, koska niitä taas oli Umkit täynnä.

Muistan parin kuukauden takaisen kirjoitukseni, jonka aihe sitten jatkui pitempäänkin, jossa mietiskelin tehokeinoja, iskevyyksiä ja muuta millä kuulija siepataan kiinni. Siis biisintekemistä, säveltämistä, tuottamista ym. Joku nimimerkki suositteli painumista psykiatrin juttusille. Ehkäpä Ruotsissa sanani olisivat ihan tavallista puhetta, jota ei tuomita nyrkillä päin naamaa.

Selvennykseksi vielä. Ei kaikki biisintekeminen täydy päätyä hitintekemiseen, ehdoton taiteellinen nuolenveisto on minulle lähempää ajattelemista mikä liittyy musantekemiseen ja yleensä taiteentekemiseen.
Haalea,laimea, ei juuri mitenkään tehty taide on sitä mitä sanon paskaksi.

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1635
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer » 25 Touko 2015, 00:53

Todella mielenkiintoinen tämä keskustelu raadeista ja puhelinäänistä.

Kummassakin on omat hyvät ja huonot puolensa, on hyvin vaikea sanoa, onko nykyjärjestelmä (raadit+puhelinäänet) parempi kuin entinen järjestelmä (pelkät puhelinäänet).

Aivan selvästi raadit käyttävät valtaansa joissain maissa väärin. On mainittu, että polittisesti epäsuotuisia maita tai kovia haastajia on jätetty raatien pisteissä hännille. On ollut myös puhetta raatien lahjonnasta ja pisteiden vaihdosta (täältä vuodelta ei ole tuotu esille epäilyjä?).

Raatien puolesta puhujat väittävät, että raadit nostavat korkeatasoisempia kappaleita. Tätä väitettä on vaikea perustella, koska korkeampi taso on aina mielipideseikka. Sen sijaan raadit ilmeisesti pystyvät vaikuttamaan esiintymisjärjestyksen aiheuttamaan vääristymään. Ja ilmeisesti raadit ovat jossain määrin myös korjanneet diasporan aiheuttamaa vääristymää.

Raatien miinukseksi voidaan myös laskea tämä spekulatiivinen keskustelu. Että jos raateja ei olisi, niin silloin se tai tämä olisi voittanut.

Ehkä juuri tästä viimeisestä syystä kallistun sittenkin raatien poistamiseen.

Muuten, eikö Italia ollut voitolla joku toinenkin vuosi puhelinäänien perusteella? Silloin Italialla oli joku kamala piano ja ukko -viisu. Muistaakseni silloinkin Italia taisi olla finaalin häntäpäässä... (Muistkuva hatara, koska se viisu oli täysi nolla minulle.)

Olisi kiva, jos näitä raatien ja puhelinäänien eroja olisi muiltakin vuosilta jossain koottuna.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8139
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja sziget » 25 Touko 2015, 01:13

Italia keräsi puhelinäänissä 14 ykkössijaa ja Ruotsi kolme. Måns voitti vain Norjassa, Tanskassa ja Australiassa. Millaisen määrän puhelinääniä Italia olisi tarvinnut raateja vastaan? Maksimi on 468, jos kaikki 39 maata antavat täydet pisteet. Olisiko sekään riittänyt?
lharju kirjoitti:Pidän täysin mahdollisena, että Måns olisi voinut voittaa puhelinäänestyksen ylivoimaisesti, jos se olisi esiintynyt finaalissa numerolla 27. Nyt se hukkui massaan Guy Sebastianin ja Loïc Nottet'n läheisyydessä mutta onnistui siitä huolimatta nousemaan myös puhelinäänestyksessä kärkikolmikkoon.
Täällä Maa, kuuleeko lharju? Mihin massaan Måns muka hukkui, kun kaikki kehuivat Loïcin ja Guyn erilaisuutta sen lisäksi, että Australia kiinnosti jo sinällään? Ennen heitä ja Norjan jälkeen kaikki olivat varmasti hereillä. Uskotko tosissasi, että puoli Eurooppaa vaihtaa suosikkia kuin paitaa vain dramaturgian takia? "Pidän Månsista. Hups, en pidäkään vaan oopperasta, koska se on niin kivasti tässä lopussa." Kerrataan vielä:
Timoteus kirjoitti:Puhelinäänestyspisteet (39 maata):
1. Italia 356
2. Venäjä 286
3. Ruotsi 272

Raatipisteet (38 maata):
1. Ruotsi 353
2. Latvia 249
3. Venäjä 234
4. Australia 224
5. Belgia 186
6. Italia 171
Kissa pöydälle. Raadit nostivat Ruotsia 81 pistettä ja pudottivat Italiaa 185 pistettä verrattuna puhelinäänten pisteisiin. 266 pisteen ero on aivan posketon, kun Sanremo-voittajat sentään osaavat laulaa. Yhdistämisen jälkeen loppupisteissä on eroa 73 pistettä, mikä ei näytä niin pahalta, jos ei tiedä mitä tapahtui. Voi sanoa suoraan, että raadit eivät jättäneet Italialle mitään mahdollisuutta. Tähän nähden spekulointi esiintymisnumeroilla ja draaman kaarella on pelkkää nappikauppaa.
lharju kirjoitti:Vuoden 2015 finaali oli poikkeuksellisen alkupainoitteinen, minkä vuoksi se oli dramaturgisesti katastrofaalinen. Kärkikymmeniköstä 7/10 esiintyi alkupuoliskolla.
Mainitsin jo Conchitan. Jos otat hetkeksi subjektiiviset lasit pois silmiltä, huomaat vuoden 2014 olleen ihan yhtä alkupainotteinen. Kolme megasuosikkia alkupäässä, lisäksi Ukraina, Norja ja aina vaaralliset Romania ja Kreikka. Uskon toki, että balladit 2015 pitkästyttivät sinua, mutta oli loppupäässä muitakin ennakkoon kovia kuin Venäjä, esim. Zeljko ja kaksi G:sonia (vaikka Espanja ei toiminut livenä). Draamaakin oli, kun vuoden pasifistisin ja sotaisin viisu kuultiin peräkkäin.
lharju kirjoitti:Ehkä edellisessä viestissäni yritin vain sanoa jotain positiivista voittajasta kaiken tämän nurinan keskellä. :heh:
Biisistä ehkä voisi (jos ei pidä sitä plagiaattina), mutta siinä millä tavalla voitto tuli en näe mitään hyvää. Viimeksi raadit paheksuivat rintavia naisia, nyt söpöjä poikia, ja "hyvää makua" on aina se Ruotsin viisuburgeri. Kun Italia ei ole senkään vertaa diasporan hyötyjämaa kuin Puola, lyttäystä ei voi puolustella edes sillä.
Pallomerta seilaan, aikakautta peilaan

phale
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 582
Liittynyt: 23 Touko 2006, 06:39

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja phale » 25 Touko 2015, 01:44

UsvaAuer kirjoitti:On ollut myös puhetta raatien lahjonnasta ja pisteiden vaihdosta (täältä vuodelta ei ole tuotu esille epäilyjä?).
Eikös kahden maan raatipisteet jouduttu hylkäämään? Jotain epämääräistä siellä on siis ollut.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 38099
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 25 Touko 2015, 04:54

lharju kirjoitti:Heroes-kappaleella on suurempi hittipotentiaali kuin Grande amorella, ja jos viisuvoittajasta voi tulla suuri radiohitti ympäri Eurooppaa, niin sen uskoisi tekevän viisuinstituutiolle vain hyvää.
Nimenomaan. :peukku: Olen niin iloinen, että raati torpeedoi Italian voiton. :tuuletus: :heh:
Closed my eyes
So I couldn't see it
Felt so numb
But now I'm ready to feel it

Avatar
Wilson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6067
Liittynyt: 17 Syys 2005, 16:12
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Wilson » 25 Touko 2015, 06:16

Tällainen on meidän viisustudion puntari, neljä viisufania antoi pisteensä.


ESC-Final Ranking den 23-5-2015.

1) Estonia 38; 2) Norway 37; 3) United Kingdom 36; 4) Montenegro 34; 5) Austria 34; 6) Sweden 34; 7) Cyprus 33; 8) France 32; 9) Australia 32; 10) Slovenia 31; 11) Romania 31; 12) Azerbaijan 30; 13) Belgium 28; 14) Israel 27; 15) Italy 27; 16) Spain 22; 17) Greece 22; 18) Germany 22; 19) Russia 19; 20) Armenia 19; 21) Serbia 19; 22) Latvia 19; 23) Lithuania 18; 24) Poland 17; 25) Hungary 16; 26) Albania 11; 27) Georgia 10.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6161
Liittynyt: 27 Marras 2003, 23:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja lharju » 25 Touko 2015, 07:52

sziget kirjoitti: Jos otat hetkeksi subjektiiviset lasit pois silmiltä, huomaat vuoden 2014 olleen ihan yhtä alkupainotteinen.
Luovutan. Sovitaan sitten niin, että olin täysin väärässä.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12672
Liittynyt: 18 Tammi 2008, 00:14

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 25 Touko 2015, 08:18

Ruotsin voitosta ja tuomariäänistä laitoin jo yleiselle puolelle 50/50 ketjuun, mutta tähän lyhyesti: Tuomaristoäänestys palvelee ruotsalaista ja skandinaavista musiikkivientiä ja Euroviisuista on tullut skandimusiikin markkinointiväline. Ero tilanteeseen ennen tuomaristojen mukaantuloa on dramaattinen:

Nykyisellä tuomarisysteemillä skandinavian maat ovat vuodesta 2009 voittaneet 4/7 kertaa

Biisinkirjoittajista vuodesta 2009 alkaen 6/7 vuonna biisi on skandinaavista alkuperää (vain Rise like a phoenix ei ollut) ja 3/7 vuonna Ruotsista.

Koko tuomariston valtakauden aikana voittobiisi ei ole tullut länsi-euroopan ulkopuolelta.

Huomioitava että euroviisuorganisaatio on skandijohdossa. Ohjeistukset eri maiden raadeille tulevat viisujohdosta.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Hometown
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 238
Liittynyt: 16 Tammi 2009, 23:47

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Hometown » 25 Touko 2015, 09:53

Kylläpä alkaa näyttää ikävältä, vähän kuin Suomen viisukarsinnat eräinä viime vuosista. Uskon silti, ettei skandinaavien menestys ole ollut pelkkää tuomaripeliä. Kyllä esimerkiksi Rybakin ja Loreenin takana oli varmasti eurooppalaisten enemmistö.

Vaikka Ruotsin voittoa tänä vuonna voidaan kritisoida monesta syystä, ruotsalaisten suhtautuminen viisu-instituutioon on esimerkiksi kelpaavaa. Suuri enemmistö kansasta ja ilmeisesti musiikintekijöistäkin on vuodesta toiseen aktiivisesti mukana etsimässä ja tukemassa omaa ehdokasta.

Tässä mielessä ruotsalaiset ovat kyllä voittonsa ansainneet. Mutta liika on liikaa, varsinkin jos se tulee tuomaripelillä.

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2877
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 00:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja toivo » 25 Touko 2015, 09:59

^ " Huomioitava että euroviisuorganisaatio on skandijohdossa. Ohjeistukset eri maiden raadeille tulevat viisujohdosta"

---> Siis Ruotsille junailtiin voitto. Ruotsi sai hyvän esiintymisnumeron, Ruotsi sai enemmän aikaan rojujen laittamiseen lavalle, Raateja käskettiin äänestämään radiohittiä, että Italia saatiin pois voittokamppailusta. Varmaan Azerbaijankin junailtiin finaalin sen takia, koska oli ruotsalaisten sävellys. Euroviisut on täynnä ruotsalaisten tekemiä kappaleita. Vuosi vuodelta Euroviisut on muuttumassa yhä enemmän ruotsi painotteiseksi ja muistuttamaan melodeja. :jupinaa:

Euroviisut = Melodifestivalen.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8189
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 19:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja romualdo » 25 Touko 2015, 10:22

moraalinen voittaja Italia oli tietysti parasta Montenegron ohella. Huikeita kappaleita, ei heikkoja juuri lainkaan, otan siis aiempia sanojani takaisin, ehkä yksi upeimpia 2000-luvun finaaleja ja upein lava...mitä milloinkaan on nähty. Venäjän laulu myös ehkä yksi kautta aikojen hienoimpia kakkosia... Romania myös tosi hyvä... PKN:n vähättelijät menkööt itseensä... jo tälläisenäänkin tämä kisa on ollut jo valovuosia varsinainen solistien kauneuskisa... Onneksi musiikillinen taso on vielä jotakuinkin pysynyt... ja nyt en puhu semifinaaleista... melkein kaikki "oikeat" siellä loppukisassa olivatkin... 10 pist. Järjestelyille, postikorteille ym. Harmi että ns. "voittajalaulu" on monesti suunnilleen ns. keskiverto, tietysti, kun kaikki saavat äänestää... esityksessä pitää olla "toimintaa" ... vai pitääkö? Kiva teksti tässä mums Månsin laulussa...ja melodialtaan osin vähän erilainenkin... hauskaa että muutkin ottivat nyt tuon mums -etuliitteen käyttöön... ja tosiaan uskomattoman tylsä esiiintymisasu!
jk- niin ja tietysti ne ns. asiantuntijaraadit poistettava - tehkäämme kaikkemme tämän säännön aikaansaamiseksi - saunan taakse koko ajatus! Idiootit!!!
Viimeksi muokannut romualdo, 25 Touko 2015, 22:26. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15639
Liittynyt: 23 Marras 2003, 16:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja JukkaV » 25 Touko 2015, 12:03

Olisipa kiva, jos jokin lehti nyt kysyisi Aija Puurtiselta kommentteja tähän lopputulokseen.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1357
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 19:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Haksis » 25 Touko 2015, 12:06

toivo kirjoitti:^ " Huomioitava että euroviisuorganisaatio on skandijohdossa. Ohjeistukset eri maiden raadeille tulevat viisujohdosta"
Euroviisut on täynnä ruotsalaisten tekemiä kappaleita. Vuosi vuodelta Euroviisut on muuttumassa yhä enemmän ruotsi painotteiseksi ja muistuttamaan melodeja. :jupinaa:

Euroviisut = Melodifestivalen.
Toisaalta Melloissa on se n.30 kappaletta joista puolet voidaan kelpuuttaa ainakin viisuihin kun katsoo tasoa. Tänä vuonna oisin Ruotsilta lahjottanut joikhaajan, Dinah Nahin, Mariette Hanssonin ja Isan jollekkin muulle maalle.

Mutta minkä sille tekee, että Ruotsalaiset osaavat euroopassa musiikinteon ja varsinkin pop ja housepuolen. Avicii, Alesso, Axwell, Ingrosso, E-Type, Steve Angello, Adrian Lux, Max Martin, Eric Prydz, RedOne ja tottakai Gsson ja Kempe. Eipä tarvii ihmetellä, että mikä maa on hallinnut koko tämän vuosituhannen Euroopan ja melkeinpä koko maailman musiikkimarkkinoita ja eritoten Housen, Popin ja muun konemusiikin osalta. Se muiden valtioiden aika herätä ja ruveta tuomaan sitä omaa juttuaan jolla erotutaan joukosta ja saadaan näkyvyyttä. Miksi Ruotsin pitäisi laskea omaa musiikillista tasoaan?

Miksei esim iso-Britannia lähde haastamaan omilla vahvuuksilla, sieltä saadaan maailman parasta drum ´n´basea, jota ei hirveästi ole viisuissa nähty mitä nyt viime vuoden Unkarissa hieman. Tai miksi Belgia ja Hollanti ei lähetä enemmän konemusiikkia koska se on heidän valttikortti?

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24002
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Rousku » 25 Touko 2015, 12:12

^Jos ruotsalainen pop on noin korkeatasoista, niin miksi piti lanseerata viisuihin raadit osoittamaan sen korkeaa tasoa? Eikö olisi riittänyt, että kyllä eurooppalaiset osaavat ihan itsekin äänestää sitä, mistä pitävät (eli niitä ruotsipoppiksia)?

Onhan sitä paitsi muitakin lajityyppejä kuin pop ja house. Rockia, jazzia, countrya, mahtiballadeja muussakin kuin popgenressä... ja imelää oopperasiirappihöttöä :mrgreen:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12672
Liittynyt: 18 Tammi 2008, 00:14

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 25 Touko 2015, 12:24

Haksis kirjoitti:Se muiden valtioiden aika herätä ja ruveta tuomaan sitä omaa juttuaan jolla erotutaan joukosta ja saadaan näkyvyyttä. Miksi Ruotsin pitäisi laskea omaa musiikillista tasoaan?
:uujee: Kannatan. Suomimetalli on maailmanlaajuinen käsite, samoin tietyt taidemusiikin lajit. Keskitytään niihin, erotutaan joukosta, eikä lasketa oma tasoamme :peukku:
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3453
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 18:59
Paikkakunta: Liminka

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 25 Touko 2015, 12:27

Olen ajatellut Euroviisujen voittavan laulun vaikutusta musiikillisesti seuraavan vuoden euroviisuihin (niihin lauluihin nimenomaan). Vuoden 2014 Euroviisuissa Itävalta voitti balladilla ja toiseksi (yllättäen?) tullutta Alankomaita edusti tuolloin duo, niin tänä vuonna oli todella paljon balladeja ja yllättävän palon duettoja.

Nyt kun Euroviisut voitti Ruotsi pop-laulullaan, ensi vuoden Euroviisuihin valitaan luultavasti ainakin tätä vuotta huomattavasti enemmän pop-lauluja, koska "edellisenä vuonna viisut voitettiin pop-laululla". Olisikin varmaan Suomelta hieno erottumisen keino, että valittaisiinkin balladi, koska ensi vuonna luultavasti ei valita lähellekään niin paljon balladeja kuin tälle vuodelle (2015) valittiin. :joojoo:
See You Tallin 2019

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1357
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 19:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Haksis » 25 Touko 2015, 12:36

Viisufani kirjoitti:Olen ajatellut Euroviisujen voittavan laulun vaikutusta musiikillisesti seuraavan vuoden euroviisuihin (niihin lauluihin nimenomaan). Vuoden 2014 Euroviisuissa Itävalta voitti balladilla ja toiseksi (yllättäen?) tullutta Alankomaita edusti tuolloin duo, niin tänä vuonna oli todella paljon balladeja ja yllättävän palon duettoja.

Nyt kun Euroviisut voitti Ruotsi pop-laulullaan, ensi vuoden Euroviisuihin valitaan luultavasti ainakin tätä vuotta huomattavasti enemmän pop-lauluja, koska "edellisenä vuonna viisut voitettiin pop-laululla". Olisikin varmaan Suomelta hieno erottumisen keino, että valittaisiinkin balladi, koska ensi vuonna luultavasti ei valita lähellekään niin paljon balladeja kuin tälle vuodelle (2015) valittiin. :joojoo:
Toivottavasti on monipuolinen tarjonta. Monet menevät varmasti siihen ansaan, että valitsevat helmikuussa ja maaliskuussa samantyylisiä biisejä kuin aikaisemmin valinneet. Kyllähän fakta on se, että erottuvalla biisillä mikä poikkeaa massasta pystyy hankkimaan sen top10 paikan helposti. Ruotsi, Belgia, Australia, Latvia, Israel ja Serbia olivat nimenomaan erilaista vrt koko kisojen yleisgenreen joka oli balladit. En tiedä onko sattumaa mutta eikös nämä menevimmät julkaistu maaliskuussa? Ruotsi, Belgia, Israel, Australia ainakin?

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12672
Liittynyt: 18 Tammi 2008, 00:14

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 25 Touko 2015, 13:03

Katsojalukuja ja sijoitus

1. Semifinaali 1: 871 000
2. Finaali: 632 00
6. Semifinaali 2: 330 000

E: editoitu toivon kommentin perusteella selkeämpään muotoon,
E2: vähän hullusti käyttäytyy tämä tyhjien väliinlaitto eli ei sali niitä. parasta nyt mihin nopsaan pystyn.
Viimeksi muokannut ta1ja, 25 Touko 2015, 13:17. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2877
Liittynyt: 06 Helmi 2009, 00:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja toivo » 25 Touko 2015, 13:10

^ Mää katoin monta kertaa, että semifinaali ykkösellä yli miljoona katsojaa ja semi kakkosella yli 2 miljoona katsojaa, mutta eipäs ollutkaan. :heh:

Avatar
Kodiac
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 403
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 14:27

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Kodiac » 25 Touko 2015, 13:33

Haksis kirjoitti:
Toivottavasti on monipuolinen tarjonta. Monet menevät varmasti siihen ansaan, että valitsevat helmikuussa ja maaliskuussa samantyylisiä biisejä kuin aikaisemmin valinneet. Kyllähän fakta on se, että erottuvalla biisillä mikä poikkeaa massasta pystyy hankkimaan sen top10 paikan helposti. Ruotsi, Belgia, Australia, Latvia, Israel ja Serbia olivat nimenomaan erilaista vrt koko kisojen yleisgenreen joka oli balladit. En tiedä onko sattumaa mutta eikös nämä menevimmät julkaistu maaliskuussa? Ruotsi, Belgia, Israel, Australia ainakin?
Juurikin näin. Top 10:ssä oli kaikenlaista. Latvian kipaleeen ei ainakaan voi sanoa olevan kovin tavanomainen jollotus. Eikä sitä tee Belgiakaan. Yleensä ottaen pärjäsivät tosiaan nopeatempoiset biisit. Minusta tulos ei tosiaankaan kerro siitä, etteikö viisuissa voisi pärjätä hyvin massapopista (lähimpänä sitä taisi olla Australian kappale) erottuvalla kappaleella.

Italia oli tosiaan epäonnistunut laulussaan jury-finaalissa, mikä takuullla söi raatipisteitä. Ainahan sitä voi kaikenlaista viisujutuista valittaa. Pääasia meikäläisestä on että ompi kivoja ja erityyppisia kappaleita. Hyvä show ennekaikkea. Omia suosikkeja voi tietty fanittaa, mutta ei niiden menestymättömyyttä kannata liian raskaasti ottaa. Vaikka itsekin kyllä vähän kiroilin kun omat suosikkini (Viro ja Slovenia) saivat huonot esiintymispaikat. Mutta joskus sattuu ja toisinaan sitten ei :).

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 23681
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31
Viesti:

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 25 Touko 2015, 13:40

ta1ja kirjoitti:Katsojalukuja ja sijoitus

1. Semifinaali 1: 871 000
2. Finaali: 632 00
6. Semifinaali 2: 330 000
Aiempien vuosien katsojalukuihin vertaamalla selviää, että ykkössemi oli katsotuin semifinaali sitten Helsingin semin 2007 ja finaali oli katsotuin finaali ilman Suomea sitten vuoden 1995. Ei paha.

Karsiutuminen valitettavasti rokottaa finaalin katsojalukuja karusti joka kerta. Miljoonakerhossa ollaan aina kun Suomella on finaalissa oma edustaja.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 23681
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31
Viesti:

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 25 Touko 2015, 16:28

sziget kirjoitti:Italia keräsi puhelinäänissä 14 ykkössijaa ja Ruotsi kolme. Måns voitti vain Norjassa, Tanskassa ja Australiassa. Millaisen määrän puhelinääniä Italia olisi tarvinnut raateja vastaan? Maksimi on 468, jos kaikki 39 maata antavat täydet pisteet. Olisiko sekään riittänyt?
Tämä olikin mielenkiintoinen kysymys, joten piti laskea. Laskin niin, että nostin Italian puhelinäänestyksen ykköseksi kaikkialla mutten puuttunut muiden maiden keskinäiseen järjestykseen minkään maan puhelinäänissä. Esim. Suomen puhelinäänten kärkikolmikko 1. Viro, 2. Ruotsi, 3. Italia muuttui muotoon 1. Italia, 2. Viro, 3. Ruotsi. Raatipisteisiin en kajonnut.

50/50-pisteissä Italia kasvattaisi pottiaan 46:lla, Ruotsi menettäisi neljä pinnaa. Eroa jäisi silti 23 pistettä Ruotsin eduksi. Takana tapahtuu pikkumuutoksia, joista yllättävimpänä Kypros ja Iso-Britannia saavat pisteen lisää. Italian nousu Puolan ohi Irlannin puhelinäänissä tiputtaa Puolaa peräti kolme sijaa Irlannin 50/50-äänissä, ja tästä hyötyvät Kypros ja Britannia.

50/50-tulos, jos Italia olisi voittanut puhelinäänet kaikissa maissa: (suluissa ero todelliseen tulokseen)
1. Ruotsi 361 (-4)
2. Italia 338 (+46)
3. Venäjä 297 (-6)
4. Belgia 215 (-2)
5. Australia 193 (-3)
6. Latvia 184 (-2)
7. Viro 104 (-2)
8. Norja 102
9. Israel 97 (-2)
10. Georgia 50 (-1)
11. Serbia 49 (-4)
12. Azerbaidžan 44 (-5)
13. Montenegro 42 (-2)
14. Slovenia 37 (-2)
15. Romania 35
16. Armenia 30 (-4)
17. Albania 30 (-4)
18. Liettua 28 (-2)
19. Kreikka 23
20. Unkari 19
21. Espanja 15
22. Kypros 12 (+1)
23. Puola 7 (-3)
24. Iso-Britannia 6 (+1)
25. Ranska 4
26. Itävalta 0
26. Saksa 0
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

viisufantti
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 737
Liittynyt: 10 Tammi 2014, 20:13

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja viisufantti » 25 Touko 2015, 17:06

Aika tunteita herättävät ja kuumottavat viisut tänä vuonna :puna:

Mutta kokonaisuutena hyvät kisat. Pidin Wienin esiintymislavasta, joukossa oli monta hyvää viisua ja vaikka en Ruotsille voittoa toivonut, niin ehkä on hyvä, että ruotsi isännöi ensivuoden kisoja - siellä kun tuota kokemusta löytyy...

Ei kun kohti UMK:ta ja vuoden 2016 euroviisuja :tapu:

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8139
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Touko 2015, 01:24

^^ Italia oli siis pelattu teoriassakin ulos ennen kuin yhtään puhelinääntä oli annettu. Voin kuvitella sen ketutuksen määrän, kun ihmiset äänestivät Italiaa hyvässä uskossa, osaamatta lainkaan varautua tähän ("didn't see it coming"), kuten eräs kirjoittaja totesi Wiwibloggsin Måns-apologian kommenteissa.

Lisää lukuja. 14/37 raatia dumppasi Italian sijalle 10 tai alemmas. Raatisuosikit kuten Latvia ja Norja toimivat Månsin puskurina Il Voloa vastaan. Kärkitrion ulkopuolisista raadeista neljä nosti Italian ykköseksi ja yksi kakkoseksi. Se ei paljon auttanut, koska Ruotsia tukivat kaikki raadit.

10/36 raatia sijoitti Venäjän Ruotsin edelle, joukossa viisi länsimaata (AUS, BEL, DEN, ESP, GRE). Virossa raati ei estänyt Venäjää saamasta täysiä pisteitä hyväksyessään sen heti Ruotsin jälkeen kolmanneksi. 26/36 raatia sijoitti Ruotsin Venäjän edelle, ja viisi raatia junttasi Venäjän sijaa 10 alemmas. Liettuan raatitulos on vitsi (2. Ruotsi, 20. Venäjä), koska kappaleet edustivat täysin samaa ruotsalaista laatua (eivät rohkeita, mutta hyvin tehtyjä). Estivätkö raadit siis Venäjän voiton Ruotsia nostamalla? Ehkä, mutta eivät yhtenä rintamana edes lännessä. Kylmä sota ei maistunut kaikille.

Hypoteesi. Jospa raadeissa todella kuviteltiin, että Ruotsi tämän hoitaa ja kansa on tyytyväinen, kun annetaan suosituimman voittaa kuten ennenkin 50/50-kaudella. "Varman" voittajan jälkeen voidaan sitten tehdä mitä lystää, paitsi Venäjää pitää vähän ymmärtää, kun biisi on niin selvästi vahvempi kuin se viime vuoden seiska. Italia oli populaari häirikkö, jota voi lyödä melkein kuin Puolaa 2014, koska eihän se Månsille pärjäisi.
lharju kirjoitti:
sziget kirjoitti: Jos otat hetkeksi subjektiiviset lasit pois silmiltä, huomaat vuoden 2014 olleen ihan yhtä alkupainotteinen.
Luovutan. Sovitaan sitten niin, että olin täysin väärässä.
Oliko tässä joku kilpailu menossa? Onhan kaikilla sama oikeus spekuloida. Italia oli kuitenkin YouTube-katseluissa ykkösenä, ja sen suosion voi olettaa vakaaksi. Ei ollut toista samanhenkistä finalistia, jonka taakse fanit olisivat yhtäkkiä rynnänneet. Ruotsi taas oli vedonlyöntien ykkönen, jonka voittoa oli rummutettu niin äänekkäästi, että jos joku ei siitä tiennyt, hän ei ehkä halunnutkaan tietää. Mistä niitä Måns-faneja olisi enää löytynyt lisää, vaikka esiintymispaikka olisi ollut millainen? Korjatkaa jos erehdyn, mutta oletan että ideaalinumerosta hyötyvät eniten keskikastin viisut, eivät megasuosikit tai potentiaaliset nollajumbot.
Pallomerta seilaan, aikakautta peilaan

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6578
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Wadde » 01 Kesä 2015, 15:32

sziget kirjoitti:^^ Italia oli siis pelattu teoriassakin ulos ennen kuin yhtään puhelinääntä oli annettu.
Siis eihän tässä todellakaan ole mitään järkeä?! :shock: Älämölö pystyyn!

Mitkä maat edes teoriassa taisteli enää voitosta, kun lauantain finaali käynnistyi?

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24002
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja Rousku » 01 Kesä 2015, 16:36

^Italia oli teoriassa pelattu ulos, jos teoria on se että Italia nostetaan kaikkialla puhelinäänten ykköseksi mutta muuten maiden järjestys puhelinäänissä pysyy entisellään. Ei välttämättä muuten.

Jos puhelinäänestäjät olisivat ankarasti dissanneet Ruotsia ja jättäneet sen kaikkialla pisteittä (ja mahdollisesti olleet pitämättä myös Venäjästä), Italia ehkä olisi voittanut? Tykkäsivät kuitenkin aika paljon myös Ruotsista.

(Ehkä vähän työläämpi laskea, millä kaikilla mailla juryäänten jälkeen edes teoriassa mahdollisuus voittoon.)
Rise, angel, shine, love!

Avatar
kalonike
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 444
Liittynyt: 27 Tammi 2013, 17:40

Re: ESC 2015: finaali 23.5.

Viesti Kirjoittaja kalonike » 02 Kesä 2015, 01:52

Pistää silmään kun yksi brittituomari ei olisi semistä kelpuuttanut Ruotsia finaaliin (laittoi sijalle 12) mutta finaalissa sijoitti ykköseksi. No, voihan sitä tietysti parissa päivässä mieli muuttua, juu...

Viestiketju Lukittu