Esikatselut ja -kuuntelut

Euroviisut 2015 Wienissä

Paras esikatseluohjelma?

ESC esikatselumaraton, yle tv2
30
59%
Euroviisaat / De Eurovisa, yle fem
16
31%
Inför ESC, svt
5
10%
 
Ääniä yhteensä: 51

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4093
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Esikatselut ja -kuuntelut

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen »

Kuulemani ja näkemäni perusteella tänä vuonna on euroviisujen yhteydessä tavallistakin vähemmän aihetta puhua ns. musiikillisista ansioista. Nyt ei ole muiden maiden edustajilla edes mitään ulkomusiikillisesti niin huikeaa tarjolla (Conchita Wurst, Cezar ym.), että mielenkiinto pysyisi yllä. PKN erottuu tämänvuotisessa tarjonnassa edukseen enemmän kuin uskalsin odottaakaan, kun kilpakumppaneilta tuntuu olevan uskallus ja ideat kateissa.

Lienen lähes yhtä vanha käpy kuin Turun Sanomien musiikkikriitikko, joka kertoo seuranneensa viisuja vuodesta 1961 asti. Oma ensimmäinen muistikuvani viisuista on vuodelta 1963, ja 1960-luvun loppupuolelta olen seurannut jokseenkin säännöllisesti. En tiedä, olemmeko viisut ja minä lopulta kasvaneet erillemme ja lähitulevaisuudessa eroamme ystävinä, vai onko tämän vuoden tarjonta tosiaan poikkeuksellisen mielenkiinnotonta. Remains to be seen eli jäännöksiä nähtävänä.
Suomi voitti rahvahaniänet, Ruočči sud’d’uliston da sen mugah kogo Euroviizut. Neče on viritännyh kummastelendua viizufanoin keskes.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13752
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Esikatselut ja -kuuntelut

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

sziget kirjoitti:Ja Puolan laulaja kerjää säälipisteitä pyörätuolilla (mutta meidän PKN:n täytyy saada huippupisteet, koska me suomalaiset ollaan niin suvaitsevaisia, building bridges, you know).
Katinka kirjoitti:
Margot kirjoitti: Jep, kieltämättä vähän nauratti, että ainakin Euroviisaissa (oisko ollut myös YLE2:n maratonissa?) Puolan kohdalla yhtäkkiä otettiinkin esille pyörätuolin korostaminen negatiivisena juttuna ja se, ettei kappale kuitenkaan ole riittävän tasokas. :hihi:
Tässä ollaan asian ytimessä! Puolan pyörätuolia käyttävä laulaja siis kerää sääliä pyörätuolillaan ei niin tasokkaalla kappaleellaan! :heh: Mutta meillä Suomessa ollaan rohkeita ja suvaitsevaisia, jippii! PKN 10 pistettä rohkeudesta ja asenteesta. :heh:
Näkemissäni esikatseluissa ainoastaan Ruotsissa uskallettiin arvioida Suomen kappaleen musiikillisia ominaisuuksia, muissa annettiin korkeita pisteitä ulkomusiikillisiin syihin vedoten. Kappaleesta ei useinmiten puhuttu yhtikäs mitään. Tämä asia on ärsyttänyt itseäni eniten! Muiden maiden kappaleita on sensijaan ruodittu hyvinkin tarkkaan.
- Niin, onko siis mielestänne oikein, että kommentaattorit takertuvat pyörätuoliin sääliherutuselementtinä koska eivät pidä kappaleesta? Että jos esittäjä on poikkeava ja kappaleensa ei omaan makuun iske, niin on asiallista syyttää esittäjän sellaisia ominaisuuksia, jolle tämä ei mitään voi, epäreilun pisteidenkalastelun lähteenä.

En pidä Puolan kappaleesta, mutta mielestäni tuolalinen kommentointi on aina asiatonta ja ennakkoluuloista.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Esikatselut ja -kuuntelut

Viesti Kirjoittaja Margot »

^ Mun mielestä nimenomaan on asiatonta. Oman maan kohdalla ollaan niin suvaitsevaisia, mutta se suvaitsevaisuus ei olekaan pintaa syvemmällä, vaan heti lähdetään kommentoimaan pelkkää vammaa, kun ei olekaan oma lehmä ojassa. Voi ihmiset. :eiei:

Eli tavallaan huvittavaa, tavallaan aika surullista.
What color is your life?

Avatar
Katinka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1859
Liittynyt: 05 Joulu 2004, 18:03
Paikkakunta: Kuopio

Re: Esikatselut ja -kuuntelut

Viesti Kirjoittaja Katinka »

^ Siis ei ole todellakaan oikein nostaa vammaa esiin missään tapauksessa! Jos ollaan oikeasti tasa-arvoisia, arvioidaan musiikkikappaleita oman maun ja musiikillisten perusteiden mukaan. Saa olla tykkäämättä kappaleesta tai tykätä siitä kuten kenen tahansa muunkin kohdalla. Se on mielestäni oikeaa tasa-arvoa. Tuossa tapauksessa raadin käytös oli ala-arvoista.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11924
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Esikatselut ja -kuuntelut

Viesti Kirjoittaja sziget »

^^^ TV2:n raati oli tuossa mielestäni törkeämpi mutta Euroviisaat tavallaan vielä hullumpi. Eva ja Johan näkivät Puolan yhteyden Building bridges -teemaan ja silti sortuivat ihan samaan eli alkoivat nipottaa siitä, missä videon kohdassa pyörätuolia pitäisi esitellä ja onpa halpaa, kun vasta lopussa näkyy. Video kun nimenomaan ei peittele mitään eikä kalastele säälipisteitä vaan näyttää asiat asioina ja valaisee biisin sanomaa. Ymmärrän, jollei biisi nappaa, mutta siihen se rääpiminen olisi saanut jäädä.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Lukittu