Ukraina 2016: Jamala – 1944

Euroviisut 2016 Tukholmassa

Jamala – 1944

*****
75
55%
****
18
13%
***
19
14%
**
5
4%
*
20
15%
 
Ääniä yhteensä: 137

Avatar
Silirimpsis
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 932
Liittynyt: 18 Tammi 2010, 17:55
Paikkakunta: Waterloo

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Silirimpsis »

ta1ja kirjoitti:^ en minäkään halua viisuihin politiikkaa, mutta ei sanoma silti törkeä ole, vaan kertoo karmeuksista ja vääryyksistä joista ei pidä vaietakaan.
Ukraina ja Venäjä ovat käytännössä sotatilassa, vaikka tulitauolla Minskin II sopimuksen perusteella. Ainakin YK:n mukaan vielä viime joulukuussa Donbassissa kuoli 9000 ihmistä sodan/konfliktin takia.

Niin että jos Ukrainan viisu ei ole törkeää politiikan tekemistä, niin mikä sitten voisi olla? Poliittista painoa lisäsi vielä se, että Ukraina (tai Ukrainan yleisradio) ilmoitti, että ei osallistu viisuihin 2017, mikäli Venäjä voittaa nyt. Tällainen ukaasi kulki söpösti käsi kädessä Jamalan kisabiisin kanssa.

Nyt on mahdotonta sanoa, voittiko todella äänestäjien mielestä paras biisi ja paras esitys vai voittiko Ukraina aivan muista syistä. Pidettäisiin siis mieluummin nämä viisut puhtaana ja viihteellisenä musiikkitapahtumana. Tai sitten, että se politiikka olisi kevyempää, ovathan esimerkiksi rauhanlaulutkin omalla tavallaan poliittisia.
Somewhere in her smile she knows

Avatar
Samza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1114
Liittynyt: 19 Helmi 2011, 20:38

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Samza »

En eilen vielä uskonu tän voittoon. Onneksi näin kuitenkin kävi. :surrur:
"OH, SWEET MARY MOTHER
OF FUCK, THAT'S GOOD!"

Avatar
ESC_Hullu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7131
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja ESC_Hullu »

raadit oli hyvin Jamalan sanoman linjoilla ,mutta ukrainalaiset puhelinäänestäjät anto 12 p venäjälle samoin venäjä 10 ukrainalle ( v raati myöskään ei antanu pisteitä ) mun venakko ja ukraina frendit ei yhtään tykkää tästä sodanlietsonta asetelmasta ....

Karistoteles
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 426
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Karistoteles »

Finalisteista eniten tunteita sykähdyttänyt esitys. Saatan nyt puhua omiani, mutta koen tässä kappaleessa sielunsisaruutta esim. karjalaisten itkijänaisten esityksiin. Hekin purkivat surunsa ja tuskansa pakahduttavaan lauluun.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja romualdo »

kuuntelin tuossa jonkinverran Jamalan aikaisempia lauluja eli tuo jokseenkin hellyttävä Käki plus sitten se toinen... ensiksi mainittu parempi. Onnittelut Ukrainaan, valtavan hyvinhän maa on menestynyt aiemminkin. Tämä kappale oli harvoja tämän vuotises tarjoilus joka koko ajan kasvatti intensiteettiään, taustat hienot, varsinkin tuo suht tasasin väliajoin kuultava kumahdus, ikäänkuin spiraalimaisesti kehänä pyörivän kertosäe aihion taustalla. En ehkä ihan uskonut että eurooppalaisilla olisi ollut näinkin hyvä ja valveutunut ja empaattinen maku. Siis että ihan äänestyksen 1:ksi. Parasta Itävallan, Unkarin ja Puolan ohella. Niin ja politiikaa pitää olla mukana vähintään tämän verran...

Muuten, eka kertaa pitkässä viisuhistoriassani kävi niin, että katsoin alusta huolimattomasti vain 2-3 esitystä ja sitten suljin tv:n ja kuuntelin radiosta loput esitykset. Väsyttikin tavanomaista enemmän - kisanattaintuneisuutta. Ja huomasin taas kerran miten vähän esityksillä oli lopulta kosketuspintaa omaa makuani vasten ... aika tasapaksua tuotantoa esim. laulupuolella kärsineen Tsekin ja muutoin kiinnostamattoman Maltan kohdalla. Mutta esim. Englanti kuulosti nyttemmin vähän paremmalta. Nimenomaan kuunneltuna... Latvia, alankomaat..., taiteilijapausseineen, och osin tuo ärsyttävä yleisö ei malttanut siinäkään kohdassa kunnioittaa kappaleen sovituksen tehokeinoa ... huusivat kuin hyjeenat, mikä tietysti on erityksen hienoa noissa... oikean tunnelman luomisessa. Vähän ennen Puolan kappaleen alkua siellä joku hemmo huusi "Oleee!" :)
italia oli jälleen yksi sympaattisimmista koko lavaesitystä myöten. Erilainen. Luonnollinen. Ei pöyhkeilevä, leuhka kuten niin monet muut esitykset yliampuvien valojen kera. Unkari oli kasvattanut viehätystään eniten, varsin sympaattinen ja tehokas ylöspano. :ihana: Toivottavasti Ukrainan hieno esitys tuo jatkossa taas enemmän melodisuutta, omaperäisyyttä ja kansallisia piirteitä.


Motivaationi oli ja on siis ennätys (!?) alhaalla, miksi olisin seurannut luonnottoman myöhään ja turhan pitkäksi venytettyä lähetystä, jossa esityksetkin olivat prikulleen samanlaisia asusteita, kuvakulmia ym. myöten kuin mitä olivat semifinaaleissa ???? ! Jopa väliaikanumerot kappaleiden väleissä olivat ihan samoja! Ei näin... ! Myös yletön ruotsin (aika kapea-alainen) viisuhistorialla hehkuttelu alkoi mennä sekin jo yli ...
Viimeksi muokannut romualdo, 16 Touko 2016, 09:49. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6848
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Wadde »

Lichi kirjoitti:Ja raadeissa edelleen sama ongelma, että raadit eivät äänestäessään ole nähneet koko äänestystä, vaan aiemmat harjoitukset. Näissä maat ovat voineet onnistua ihan eri tavalla, kuin finaalissa.
Niin no raati äänestää kenraaliharjoituksen perusteella, jonka pitäisi ammattilaisilla olla 100-prosenttisesti sama kuin finaaliesityskin. Voihan joku olla täydellinen kenraaliharjoituksessa ja mokata itse kisassa. Tähän ei varmasti muutosta saada, koska ajallisesti raatien ja yleisön äänten yhdistäminen ei muuten onnistu.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33061
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Pete »

Andzak kirjoitti:^^Sota/jäätynyt konflikti ei ole lähellä Kiovaa, missä viisut varmasti järjestettäisiin.
Kuinka NTU voi taata EBU:lle, ettei konflikti leviä viisualueelle? Ei kukaan voi. En edelleenkään näe mahdollisena tämän hetken tilanteessa, että kisat pidettäisiin Ukrainassa. :eiei: Uskon, että päätös eri pitopaikasta tehdään pian.
Riskinä seniorilaumat

Avatar
Puutarhuri
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1743
Liittynyt: 10 Helmi 2016, 15:23

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Puutarhuri »

Silirimpsis kirjoitti: Nyt on mahdotonta sanoa, voittiko todella äänestäjien mielestä paras biisi ja paras esitys vai voittiko Ukraina aivan muista syistä.
Tietysti ihmisten äänestyksiin vaikuttaa syyt jos toisetkin, tietääköhän itsekään mitkä. Ja sehän on käytännössä mahdotonta, ettei politiikka olisi maiden välisissä kisoissa yksi vaikuttaja. Varsinkin jos on konflikteja. (Sitä paitsi se vain lisää viihdearvoa, Euroviisut ovat kuitenkin tv viihdettä.)

Näköjään tämä poliittinen sävyte nyt oli tämän vuoden "teema", jollaiseksi se helposti nousi koska Venäjällä oli korskea ennakkosuosikkibiisi ja Ukrainalla vaikuttava sota-aiheinen kappale. Molemmista kohkattiin etukäteen. Ensi vuonna sama asia ei enää äänestäjiä kiinnosta ja vuorossa on taas jotain uutta.

Andzak
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 636
Liittynyt: 12 Tammi 2016, 13:31
Paikkakunta: Turku

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Andzak »

^^Ei ole Venäjän intresseissä laajentua valloittamaan/miehittämään koko Ukrainaa, se olisi täysin absurdia ja täysimittaista sotaa, joka aiheuttaa Venäjälle nykyistä tukalammat oltavat. Venäjä ei valloittanut Georgiaakaan vaan miehitti alueita, jotka ovat kallellaan Venäjän suuntaan tehden niistä epämääräisiä itsehallintoalueita, jotka ovat ei-kenenkään maata. Venäjä pysyy Itä-Ukrainan alueella, koska siellä on venäjämielisiä kaikista eniten Ukrainassa. En kuvaisi tilannetta kovinkaan aktiiviseksi sodaksi, miehitys kuitenkin on menossa. Ukrainassa on nykyään kaksi Ukrainaa, läntinen Ukraina kuten Lviv Puolan rajalla on täysin rauhallinen ja turvallinen kaupunki. Tuskin Venäjä lähtee euroviisujen takia suurempaan hyökkäykseen, rahat on kohta loppu. En näe turvallisuusuhkaa ja on väärin rangaista Ukrainaa Venäjän teoista ottamalla kisat pois.

Massiel
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 991
Liittynyt: 03 Joulu 2004, 13:12
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Massiel »

Kun Jamala alkoi esittää tätä kappaletta ja koko sali hiljeni minusta alkoi tuntua, että tässä on voittaja.

Avatar
Aleksi
Press
Press
Viestit: 20365
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Aleksi »

Juu, en lämpene Jamalalle vieläkään. Onnea kuitenkin teille, jotka tätä urhoollisesti kannatitte, mutta 1944 ei ole minun kuppini teetä. :sorivaan:

Ja pettymys tuo, totta tosiaan, väliaikaista kaikki on vaan..
Got a fire and a country heart 🔥

Ryuuta
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 14
Liittynyt: 24 Touko 2015, 12:58

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Ryuuta »

Silirimpsis kirjoitti:Pidettäisiin siis mieluummin nämä viisut puhtaana ja viihteellisenä musiikkitapahtumana.
Samat sanat, politiikka kuuluu Euroviisuihin yhtä vähän kuin urheilukilpailuihin.
Andzak kirjoitti:Tuskin Venäjä lähtee euroviisujen takia suurempaan hyökkäykseen, rahat on kohta loppu.
Jutut Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ovat pelkkää lännen propagandaa, oikeasti Venäjä ei ole missään vaiheessa hyökännyt Ukrainaan. Mitä Krimiin tulee, niin se liittyi oma-alotteisesti Venäjään rehellisen kansanäänestyksen jälkeen, tässä on hyvä tietää että enemmistö krimiläisistä on etnisesti venäläisiä.

Avatar
andre06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4103
Liittynyt: 02 Maalis 2014, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja andre06 »

Saimme mahtavan voittajan! :kups: :kups:

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja rosetta »

:tuuletus: :kups:

Eipä ole koskaan ennen viisuvoittaja saanut itkemään onnesta, mutta nyt sai.

Tämä on kaikin tavoin niin hienoa, myös kappaleen sanoman vuoksi. Ja vaikuttavin kappale ja esityshän tämä totta kai oli.

Vieläkin vaikea uskoa tätä voittoa todeksi :uujee:

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12791
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

^^ Olette ihastuneita tähän voittajaan, vaikka tuli tällainen kompromissitulos? :shock: Australialle voitto olisi selvästi kuulunut. :lohduton:

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6396
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Jännitin Jamalan puolesta niin, että melkein unohdin hengittää. Itkin onnesta, kun Jamala voitti. Huikea vuosi sai arvoisensa voittajan. <3
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12791
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

^ Sinäkin?! :niinpa: Olisiko Venäjän tai Australian voitto ollut mielestäsi paha juttu? (Ukraina kyllä on minusta toki Venäjää parempi voittaja, mutta selvästi Australiaa huonompi. Ja lisäksi tämä on Ukrainan voittajista sentään se parempi.)
Viimeksi muokannut MIH96, 15 Touko 2016, 19:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41743
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Rousku »

MIH96 kirjoitti:^^ Olette ihastuneita tähän voittajaan, vaikka tuli tällainen kompromissitulos? :shock: Australialle voitto olisi selvästi kuulunut. :lohduton:
Minä olen ihastunut voittajaan, vaikka se olisi sijoittunut seminsä jumboksi.

Jos joku muu voi vaatia voittoa, se ei ole Australia vaan Venäjä.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6396
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Damin kappale on jotenkin edelleen kolkko. Jamalan tunnelataus oli jotain sanoinkuvaamatonta. :ihana:
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6848
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Wadde »

Ryuuta kirjoitti:
Silirimpsis kirjoitti:Pidettäisiin siis mieluummin nämä viisut puhtaana ja viihteellisenä musiikkitapahtumana.
Samat sanat, politiikka kuuluu Euroviisuihin yhtä vähän kuin urheilukilpailuihin.
Mihin vedetään raja? On siis politiikkaa laulaa sukunsa tragediasta? Mites PKN viime vuonna, poliittinen sanoma silläkin oli? Venäjäkin oli rauhan asialla viime vuonna, eikös sekin ole politiikkaa? Krista oli seksuaalivähemmistöjen asialla, olisiko pitänyt diskata?

hanko
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 65
Liittynyt: 22 Helmi 2015, 14:37

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja hanko »

Karistoteles kirjoitti:Finalisteista eniten tunteita sykähdyttänyt esitys. Saatan nyt puhua omiani, mutta koen tässä kappaleessa sielunsisaruutta esim. karjalaisten itkijänaisten esityksiin. Hekin purkivat surunsa ja tuskansa pakahduttavaan lauluun.
Ajattelin just samoin. Tää Ukrainan kappale oli niin kuin itkuvirsi menetyksestä ja sodan mielettömyydestä. En jotenkin itse kyllä nähnyt tätä sillä tavalla poliittisena, että se olisi suoraan Venäjää vastaan osoitettu. Enemmän näin tässä sellaisen henkilökohtaisen tarinan tuskasta ja surusta, mikä ainakin mua kosketti vallan paljon.

Avatar
rewind
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 579
Liittynyt: 26 Touko 2008, 09:35

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja rewind »

sienimursu kirjoitti:Kauhistutti katsoa venäläisten kommentteja, huorittelua, nazi-syyttämistä jne
Voi luoja :roll: :eiei:

Katsoin pistelaskun jälkikäteen bufferista ja riemuitsin, että loppuvaiheessa olivat vastaikkain juuri Ukraina ja Venäjä ja että Daavid voitti Goljatin. Ukraina oli jo valmiiksi kisojen moraalinen voittaja.

Suoraan sanoen minusta on typerää vaahdota, ettei politiikka kuulu viisuhin, kun esimerkiksi juuri Venäjän hallinto aivan korkeinta johtoa myöten käyttää viisuja ja muita vastaavia "hyvän mielen" tapahtumia oman agendansa ajamiseen. Joka muuta väittää, on joko sokea tai fanittaa Venäjää.

Jos politiikka on ongelma, olisi ehkä parempi palauttaa viisut pienen piirin karkeloiksi ja sulkea pois kaikki naapurimaidensa valtaajat ja ihmisoikeuksien tallojat.
El Robocop!

Avatar
Matkamankka
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 87
Liittynyt: 08 Touko 2016, 18:48

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Matkamankka »

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/m ... 2823256.ab

Itse en hahmota kaikkea tekstiä kunnolla, kykenisikö joku paremmin ruotsia puhuva kertomaan mistä kyse? :mitvit:
Käsitykseni mukaan joku antoi ns. "väärät" pisteet?
Viimeksi muokannut Matkamankka, 15 Touko 2016, 22:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
What is it worth? Is it worth not bein' solo?
How much love can you give me? What's the total?

Avatar
Murrimarri
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1268
Liittynyt: 27 Marras 2015, 20:51
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Murrimarri »

Tanskalainen tuomari on ymmärtänyt rankkaus systeemin väärin ja laittanut lempparilaulullensa (australia) vikan sijan, kun taas inhokki ukraina ekan sijan. :mrgreen:
"We are safe in the circle of light, nothing bad will never across the line."

Avatar
Murrimarri
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1268
Liittynyt: 27 Marras 2015, 20:51
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Murrimarri »

Ukraina olisi saanut ilman tuota virhettä 0 pistettä kun taas Australia 12. Näin australia olisi ollut lähempänä Ukrainaa. uskomaton kämmi
"We are safe in the circle of light, nothing bad will never across the line."

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6848
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Wadde »

Tanskan raati antoi siis Ukrainalle 12 pistettä, vaikka oikea tulos olisi ollut nolla pistettä. Joku raadin jäsenistä oli käsittänyt pistesysteemin väärin ja antanut isoimman pistemäärän sille, jota piti huonoimpana. (Mitenhän se oli mahdollista. :roll: ) No, Ukraina olisi voittanut silti, mutta ero Australiaan olisi ollut vain 9 pistettä. Tietty mitä sitten, jos tällaisia paljastuu muualtakin?

Kylläpä taas asettaa huonoon valoon tän tuomaritoiminnan. Jatkuvasti jotain epäilyttävää.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41743
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Yksi Tanskan raadin jäsen erehtynyt siinä, miten esitysten paremmuusjärjestys piti merkata, minkä takia hänen oma paremmuusjärjestyksensä laskettiin raadin yhteispisteisiin mukaan täysin päinvastaisessa järjestyksessä kuin hän tarkoitti. Tämän seurauksena Tanskan raadin yhteispisteet olivat muuta kuin piti. Kisan lopputuloksiin tämä ei kuitenkaan jutun mukaan vaikuta.

Tanskan raati on siis pisteyttänyt kappaleet näin:
Ukraina 12
Australia 10
Belgia 8
Alankomaat 7
Bulgaria 6
Liettua 5
Ruotsi 4
Iso-Britannia 3
Israel 2
Espanja 1

Piti olla näin:
Australia 12
Espanja 10
Belgia 8
Alankomaat 7
Israel 6
Ruotsi 5
Liettua 4
Bulgaria 3
Venäjä 2
Italia 1

En nyt jaksa laskea, muuttaako tuo muiden sijojen järjestystä. Ruotsalaista lehteä kiinnostaa tietysti vain voittotaistelu ja Ruotsin sijoitus, muulla ei ole väliä. Ehkä joku laskee.

Edit: En tietenkään malttanut olla laskematta. Lopputulokset tosiaan eivät minkään sijan kohdalla muutu, mutta kisa olisi ollut nykyistäkin tiukempi: Ukraina 522 pistettä, Australia 513.

(Sikäli asia ehkä liittyy Ukraina-ketjuun, että todellisuudessa Tanskan raati dissasi Ukrainaa enemmän kuin Venäjää.)
Viimeksi muokannut Rousku, 15 Touko 2016, 22:24. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3507
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja JuliaS »

Onnea vaan Jamalalle! Esityksen ja kappaleen vaikuttavuutta ei voi kiistää. Itseäni ihan vähän häiritsi turhankin itkuinen tulkinta kappaleen loppupuolella.

Viisujen musiikkitarjonnalle tällä on varmasti mielenkiintoisia vaikutuksia. Jamalan rauhansanoma on totta kai tärkeä, mutta poliittisesta vatvomisesta ei nyt sitten päästä ihan hetkeen. Harmi, jos Venäjällä jotkut ovat ylireagoineet tai uhriutuneet. (Jos ovat venäläisiä, joista täällä puhutaan, että ovat huoritelleet netissä. En ole edes yrittänyt tarkistaa, mistä on kyse.) Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyse ei ole kaikista venäläisistä.

Jos Venäjä olisi voittanut, parku ja huuto olisi ollut kauhea toisilta tahoilta.
Viimeksi muokannut JuliaS, 15 Touko 2016, 22:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Like a monument to all the time we spent

murka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2630
Liittynyt: 08 Loka 2008, 16:31

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja murka »

ESC_Hullu kirjoitti:raadit oli hyvin Jamalan sanoman linjoilla ,mutta ukrainalaiset puhelinäänestäjät anto 12 p venäjälle samoin venäjä 10 ukrainalle ( v raati myöskään ei antanu pisteitä ) mun venakko ja ukraina frendit ei yhtään tykkää tästä sodanlietsonta asetelmasta ....
Venäläiset ja ukrainalaiset pitävät toisiaan veljeskansoina. Tavalliset ihmiset eivät kehittele näitä sotia. Molempien maiden ihmiset elävät kuten parhaiten kykenevät tässä tilanteessa eivätkä haluaisi koko sotaa. Suurilla herroilla on aina suuria kujeita, joihin ei kysytä tavallisten ihmisten mielipiteitä.

Tästä offtopicina tulee viereen Võrumaalainen sanonta toisen maailmansodan ajoilta: Hitleri või Stalini, mõlembi on sittembi eli suomennettuna Hitler vai Stalin; molemmat ovat pask*empia. Virolaisethan joutuivat kokemaan aikamoista pyöritystä aikoinaan. En ihmettelisi yhtään vaikka Putinista ja Poroshenkosta olisi syntynyt yhtä legendaarisia hokemia viime aikoina.

murka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2630
Liittynyt: 08 Loka 2008, 16:31

Re: Ukraina 2016: Jamala – 1944

Viesti Kirjoittaja murka »

Rousku kirjoitti:
Wadde kirjoitti:Mielenkiintoista, että Suomessa tämä oli nimenomaan puhelinäänestäjien ykkönen, mutta raati jätti nollille.
Arvasin tuon puhelinäänivoiton, mutta olisi nyt luullut raadiltakin jotain tulevan.
Suomessa raadit elävät näköjään täysin omassa kuplassaan.

Lukittu