ESC 2016: äänestysuudistus

Euroviisut 2016 Tukholmassa

Mitä mieltä äänestysuudistuksesta?

Hyvä juttu! :tapu:
53
46%
En tiedä! :sorivaan:
51
44%
Huono juttu! :eiei:
12
10%
 
Ääniä yhteensä: 116

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

Öh, mitähän tästä nyt pitäisi olla mieltä. Toisaalta pidän uudistuksesta, toisaalta en. Viisuvoittaja saa siis mahdollisesti jopa jotain 1000 pistettä voittaessaan. :plop: Ääh. En tiedä. Pitää sulatella.
lharju kirjoitti:
Jonttu kirjoitti:Juryn pj:n hommat jää tosi vähiin: "Gud iivning from Helsinki, wat ä mäknifisent shöy, hier aar tö points of tö Finis zyöri. Änd auör tvelv points gou tu Sviiden."
Minun puolestani voisivat jäädä vieläkin vähemmälle, ja jättää ainakin tuon lihavoidun osuuden kokonaan pois. Pisteidenlaskua olisi saatu menneinä vuosina lyhennettyä ainakin 30 minuuttilla, jos kaikki pisteidenantajat eivät hölöttäisi kaikenlaista turhaa. Ne kun eivät kiinnosta kuitenkaan juuri ketään. Kaikkein noloimpia ovat pisteidenantajat, jotka ovat edustaneet jotain Ukkabukkalandiaa kahdeksan vuotta sitten ja sijoittuneet sijalle 17, ja alkavat laulaa sitä viisuaan. Ihan kuin kukaan enää muistaisi.
Minusta tuo small talk on monesti ollut ihan kiva. Joskus tosin myös myötähäpeää nostattava. :puna:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3750
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Stargazer »

^ Redraman räppäys 2014 never forget.
Why? Because it's Eurovision.
Empire of the freaks, all drinks on me

Avatar
Kodiac
Happy Hour
Happy Hour
Viestit: 451
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Hyvä uudistus, nyt varmistetaan se, että tuomaristot eivät voi lytätä täysin kansan suosikkeja. Parempi tämä on kuin viime vuonna käytetty. En oikein ymmärrä, miksi tästä pitäisi valittaa. Säilyypähän jännitys loppuun saakka, onhan tuo voittaja tosiaan ollut usein selvä jo parinkymmenen maan äänestettyä.

Ja tosiaan, oleellisinta on se, että nyt juryt eivät pääse enää täysin jyräämään kansan ääntä. Tämmöisellä systeemillä viisuihin tulee (pitkällä tähtäimellä) hieman revittelevämpiä biisejä.
Viimeksi muokannut Kodiac, 18 Helmi 2016, 15:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vesna
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 493
Liittynyt: 15 Maalis 2011, 13:54

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Vesna »

Käydäänkö tässä uudessa tavassa siis puhelinäänten kohdalla kaikki finalistit yksi kerrallaan läpi? Tosi ikävä jos tulee nolla pistettä :(

Alkuperäisessä tavassa oli hyvä että jokainen maa joka ehti julkistaa pisteet sai aina sanoa sen douze pointsin. Nyt tapahtuu Melloista ja joistain missikisoista tuttu antikliimaksi, jossa joko toiseksi sijoittuneen nimi lausutaan viimeisenä tai sitten julkistetaan pelkkä voittaja heti kolmannen sijan jälkeen, eikä toiseksi tulleen nimeä lausuta ollenkaan.
jee euroviisut kirjoitti: Toisaalta nyt myöskään naapuri- ja diasporaäänestys ei ole samalla tavalla näkyvää, kun puhelinäänten tarkempi kombinatoriikka ei ole tv-lähetyksessä näkyvää.
Naapuri- ja diasporapisteiden juomapeli oli yksi hauskimmista jutuista :lohduton: :rip:

Avatar
jv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1211
Liittynyt: 21 Marras 2005, 15:36
Paikkakunta: Helsinki, Suomi

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja jv »

Stargazer kirjoitti: Pari kysymystä: entä maat, joissa ei ole puhelinäänestystä, kuten San Marino? Annetaanko sieltä vain raatipisteet 1-12 vai tuplataanko ne 2-24? Entä onko mahdollista, että voittaja on kompromissi, joka ei ollut puhelinäänestäjien eikä raatien suosikki?
Tästä artikkelista, erityisesti alhaalla olevasta, turkoosinvärisestä, 9-sivuisesta faktalaatikosta löytyvät viimeisetkin yksityiskohdat. Jury- ja puhelinäänet eivät koskaan korvaa toisiaan ongelmatilanteissa.
http://www.eurovision.tv/page/news?id=b ... since_1975

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4003
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Viisufani »

Olenko ymmärtänyt, oikein, että yleisön suosikin asema vahvistuu tämän uudistuksen myötä? Jos vahvistuu, niin sehän voi olla todella loistava juttu. :tuuletus:

Onhan tässä kuitenkin huonojakin puolia. Ainakin se, että yleisöääniä ei kerrota maakohtaisesti erikseen, kuten aivan aluksi luulin. Ja toisekseen myös se, että raatien pisteistäkin luetaan vain ne 12 pistettä, jolloin 1 - 10 pistettä tuomareiden pisteissä tulevat ruutuun automaattisesti (kuten pisteet 1 - 7 aikaisemmin).

Oikeastaan en osaa tähän mielipidettäni sanoa ennen kuin näen, miten tämä toimii käytännössä. Eurovisujen finaalin jälkeen mielipiteeseen voi kyllä vaikuttaa hieman se, mikä on tulos.

Jälleen yksi iso muutos Euroviisuihin. 1990-luvun lopulla orkestereiden käyttö jäi pois, 2004 tuli ensin käyttöön yksi semifinaali, 2008 siirryttiin kahden semifinaalin käytäntöön, tuomareiden vaikutus lopputulokseen tuli jossain välissä, en muista milloin ja nyt tämä. Ei tämä liene ainakaan paras edellä mainituista uudistuksista. :roll:
Paremman maailman puolesta.

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja rosetta »

Stargazer kirjoitti:Tuli mieleen sellainen juttu, että kun yleisöäänten pisteitä luetellaan ja ne ovat joistakin kymmenistä joihinkin satoihin, niin se varmaan luetaan perinteisesti sekä enkuksi että ranskaksi. Toisin sanoen ei enää riitä, että osaa ranskaksi maiden nimet ja "douze points", vaan nyt pitää pystyä sanomaan vaikkapa "La Finlande, quatre-vingt-onze points!" Onnea vain Petralle, Månsille ja tuleville juontajille ranskan lukusanojen opiskeluun :heh:
Kun kerran muutenkin tehdään suuria muutoksia, niin voisihan tuon ranskankin jättää pois, sehän on jäänne ajalta jolloin ranska oli valtakieli. :miettii:

Ei minulla mitän ranskaa vastaan ole (olen jopa opiskellut sitä ;)), ja tiedän että tuo on on joidenkin mielestä ehdoton "perinne", mutta ranskan kieli kun nyt ei ole enää Euroopassa siinä asemassa kuin se oli euroviisujen syntyessä, ja toisaalta vain ranskan käyttö englannin lisäksi syrjii muita Euroopan valtakieliä kuitenkin...

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30498
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Vesna kirjoitti:Käydäänkö tässä uudessa tavassa siis puhelinäänten kohdalla kaikki finalistit yksi kerrallaan läpi? Tosi ikävä jos tulee nolla pistettä :(
Euroviisuhenkeen ei ole yleensä kuulunut kenenkään epäonnistumiselle riekkuminen. Niitä esiintyjiä, jotka eivät saa kärkipisteitä, ei pisteidenlaskun aikana ole näytetty. Toivon ja uskon, ettei tämä asia ratkaisevasti muutu.

Jos olisin asioista päättämässä, puhelinäänten 6–10 viimeistä sijaa luettaisiin yhtenä pötkönä alussa greenroom-reaktioita näyttämättä. Alemmasta keskikastista alkaen kaikki sijat luettaisiin yksitellen ja artisti etsittäisiin kuvaan. Mutta koska en asiaa päätä, voi mennä tietenkin toisinkin.
Vesna kirjoitti:Alkuperäisessä tavassa oli hyvä että jokainen maa joka ehti julkistaa pisteet sai aina sanoa sen douze pointsin. Nyt tapahtuu Melloista ja joistain missikisoista tuttu antikliimaksi, jossa joko toiseksi sijoittuneen nimi lausutaan viimeisenä tai sitten julkistetaan pelkkä voittaja heti kolmannen sijan jälkeen, eikä toiseksi tulleen nimeä lausuta ollenkaan.
Puhelinäänestyksen voittajahan ei välttämättä voita kokonaiskisaa. Viime vuonna ei olisi voittanut, ei tällä uudistetullakaan mallilla. Mutta varmaankin puhelinäänestyksen kärkikaksikko luetaan perä perää niin nopeasti, ettei keskivertokatsoja ehdi laskea päässä tulosta.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
jv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1211
Liittynyt: 21 Marras 2005, 15:36
Paikkakunta: Helsinki, Suomi

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja jv »

Uudistushan on tehty täysin TV-lähetyksen dramaturgian ehdoilla. Se, että raadit eivät voi taktikoiden painaa arveltua puhelinäänestyssuosikkia yhtä paljon kuin parina viime vuotena on sivutuote.
Minua arveluttaa kaksi asiaa, toinen TV-lähetyksen kannalta ja toinen pisteidenjaon oikeudenmukaisuuden kannalta.
a) Kun maiden pisteiden ilmoittajat pölähtävät ruutuun ilmoittamaan ainoastaan 12 pistettä, he joko välähtävät ruudussa niin pikaisesti, ettei koko kuvalinkkiyhteydessä juuri ole pointtia, tai sitten löyhän löpinän, tyhjien fraasien ja järjestäjille annettujen kohteliaisuuksien suhde itse asiaan (pisteiden ilmoittamiseen) on ihan kohtuuton.
b) Niillä mailla, joissa puhelinäänestäjät ja raadit ovat yksimielisiä naapurin tai muun kaverivaltion äänestämisestä, on nyt tilaisuus saada tälle äänestyskäyttäytymiselle tupla painoarvo, enemmänkin, jos eli kun äänet mennevät ristiin muille maille annettavien pisteiden osalta. Eikä auta selitellä, että äänestysblokkeja on useita ja kovin monet maat hyötyvät tasaisesti naapuriäänestämisestä. Totuus on se, että joissakin blokeissa insestinen äänestys on huomattavasti voimakkaampaa ja johdonmukaisempaa kuin toisissa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Mitä äänestysuudistusta ketjun otsikon kysymys koskee?

Edit: siis tästäkö puhutaan?

Jos, niin olisiko kuitenkin niin, että semien äänestystapa pysyisi nykyisellään?

Periaatteessa pidän tuossa siitä, että jury ja puhelinäänestäjän eivät voi dissaamisellaan tyystin eliminoida toistensa suosikkeja. Ja arvelen, että jännitystä riittäisi paremmin loppuun asti. Muuten en tiedä, mitä pointtia on valita maakohtaisesti näytettäväksi juryjen pisteet eikä puhelinäänestäjien. Siksikö, että puhelinäänestäjistä nyt tietää, mitä naapuria tai ex-kotimaataan ne äänestää, jolloin raatipisteet ovat mahdollisen korruption bongaamiseksi paljon mielenkiintoisempaa näyttää heti julki?

Toivoisin, että tulosten julkistamisesta jäisivät pois yhteyden odottelut, tervehdykset ja ylivuotavat ylistykset, kuinka suurenmoinen show teillä on, ja typerät vitsintygät. Päästäisiinkö tuolla siihen :uujee:
Viimeksi muokannut Rousku, 18 Helmi 2016, 17:04. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6848
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Wadde »

Muutama kysymys:

1. Puhelinäänestyksen tulokset julkistetaan siis kaikkien maiden yhteispisteinä? Siis jos Suomi on ollut puhelinäänestyksen 1. Ruotsissa ja sijoilla ynnä muut ties missä muualla, niin lähetyksessä sanotaan, että "Suomi oli sijalla 20."? Saadaankohan me kuitenkin jälkikäteen selville, mikä oli maakohtainen puhelinäänestystulos missäkin?

2. Ovatko raadit edelleen vain viiden hengen raateja?

Toisin sanoen siis esimerkiksi Softenginen aikaan Suomessa olisi ollut ilo ylimmillään raatipisteiden jälkeen ja sitten olisi tullut köniin? :heh: Vai mikä olisi ollut Softenginen lopputulos? :miettii:

Avatar
jv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1211
Liittynyt: 21 Marras 2005, 15:36
Paikkakunta: Helsinki, Suomi

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja jv »

^ kysymykseen 1: (suunnilleen) kyllä. ymmärtääkseni lähetyksessä sanotaan vain tyyliin "Suomi sai puhelinäänestyksessä yhteensä 34 pistettä".

Avatar
jv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1211
Liittynyt: 21 Marras 2005, 15:36
Paikkakunta: Helsinki, Suomi

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja jv »

Rousku kirjoitti:Mitä äänestysuudistusta ketjun otsikon kysymys koskee?
Edit: siis tästäkö puhutaan?
Jos, niin olisiko kuitenkin niin, että semien äänestystapa pysyisi nykyisellään?
Pisteiden yhteenlaskutapa on sama kuin finaalissakin (tämä uusi), mutta tulokset ilmoitetaan TV-lähetyksessä kuten ennenkin, eli kerrotaan vain 10 finaaliin selvinnyttä setvimättä pistemääriä.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Oikeastaan näin radikaalista muutoksesta keskustelu ei minusta kuuluisi enää otsikon "järjestelyt" alle, vaan ansaitsisi oman ketjunsa. Koska äänten yhdistämistapa muuttuu, muutoksella voi periaatteessa ainakin olla vaikutusta tulokseenkin.

Sitten vain joku laskemaan (jos sitä kokonaan eriteltyä infoa oli saatavissa), mitä tämä laskutapa (ehkä) olisi vaikuttanut viime vuoden tuloksiin. Tai no joo, jos finaaliin olisi mennyt joku muu biisi kuin todellisuudessa meni, niin sittenhän ei voi laskea.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30498
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

jv kirjoitti:a) Kun maiden pisteiden ilmoittajat pölähtävät ruutuun ilmoittamaan ainoastaan 12 pistettä, he joko välähtävät ruudussa niin pikaisesti, ettei koko kuvalinkkiyhteydessä juuri ole pointtia, tai sitten löyhän löpinän, tyhjien fraasien ja järjestäjille annettujen kohteliaisuuksien suhde itse asiaan (pisteiden ilmoittamiseen) on ihan kohtuuton.
Näinpä. Pikavälähdyksessä :heh: on se lisäongelma, että äänestyksestä tulee entistäkin vaikeampi seurattava. Nykyäänkään en meinaa pysyä kärryillä siitä, mitä tulostaululla tapahtuu muualla kuin ihan kärjessä.

Ilmeinen tarkoitus on leikata pisteidenlukijoiden ruutuaikaa, jotta lähetysaikaa saadaan vapautettua puhelinäänestystuloksen julkistukselle. Minusta tämän ajan voisi mieluummin ottaa väliaikanumeroilta. Nykyään äänestysajan päättymisen ja pisteidenlaskun välille tarvitaan käytännön syistä väliaikanumero. Nyt jos/kun heti äänestysajan päätyttyä aletaan lukea raatipisteitä, vapautuu siitä tarvittavat kymmenkunta minuuttia (?) lähetyksen loppuun.
Wadde kirjoitti:Saadaankohan me kuitenkin jälkikäteen selville, mikä oli maakohtainen puhelinäänestystulos missäkin?
Saamme, ihan samoin kuin nykyäänkin.
Wadde kirjoitti:Toisin sanoen siis esimerkiksi Softenginen aikaan Suomessa olisi ollut ilo ylimmillään raatipisteiden jälkeen ja sitten olisi tullut köniin? :heh: Vai mikä olisi ollut Softenginen lopputulos? :miettii:
Softengine oli raatiäänissä seitsemäs ja puhelinäänissä seitsemästoista, mutta uudella laskutavalla yhteistuloksena olisi ollut ilmeisesti kymmenes sija. Silloisilla säännöillä taakse jäänyt Puola olisi sijoittunut edelle mutta Norja ja Tanska puolestaan jääneet taakse. Tässä en tietenkään voi huomioida tätä "puuttuvat tulokset korvataan muiden maiden tuloksilla" -sääntöä, koska sen yksityiskohdat eivät ole tiedossa.
Rousku kirjoitti:Oikeastaan näin radikaalista muutoksesta keskustelu ei minusta kuuluisi enää otsikon "järjestelyt" alle, vaan ansaitsisi oman ketjunsa.
Meinasinkin jakaa ketjun, mutta täällä oli jo äänestys ja kaikki, kun ehdin linjoille. Sitä ei (ehkä) saa siirtymään mukana. No, taidan jakaa ketjun silti.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3750
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Stargazer »

Wadde kirjoitti:Saadaankohan me kuitenkin jälkikäteen selville, mikä oli maakohtainen puhelinäänestystulos missäkin?
Saadaan. Pisteet tulevat eriteltyinä eurovision.tv:n sivuille jälkikäteen kuten tähänkin asti. Lisäksi on mahdollista, että ne näkyvät lähetyksessäkin pikaisesti tähän tyyliin.
Liitteet
äänestys.jpg
äänestys.jpg (33.36 KiB) Katsottu 1242 kertaa
Why? Because it's Eurovision.
Empire of the freaks, all drinks on me

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Timoteus kirjoitti:Nykyään äänestysajan päättymisen ja pisteidenlaskun välille tarvitaan käytännön syistä väliaikanumero. Nyt jos/kun heti äänestysajan päätyttyä aletaan lukea raatipisteitä, vapautuu siitä tarvittavat kymmenkunta minuuttia (?) lähetyksen loppuun.
Tämä kyllä kelpaisi, jos vastapainoksi jurypisteiden ilmoittaja ilmoittaisi kaikki korkeimmat pisteet. Eniten kuitenkin haluaisin niitä turhia kohteliaisuuslätinöitä lyhyemmäksi. (Olisin valmis uhraamaan jopa kissinau koollinkin.)

Erittäin OT, mutta viime vuonna Albanian raati antoi Suomelle paremmat pisteet kuin Virolle :shock: Parhaan vaikutuksen PKN teki FiK-lähetyksista tuttuun Bojken Lakoon (sijoitus hänellä 11/15).
Viimeksi muokannut Rousku, 18 Helmi 2016, 17:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6848
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Wadde »

Kiitoksia kaikille selventävistä vastauksista! Näin äkkiseltään uudistus kuulostaa ihan ok:lta, mutta se tässä hiertää, että pienet raadit saavat valtavasti huomiota kun taas sadattuhannet puhelinäänet kuitataan tuolleen samassa köntsässä. Miksei toisin päin? Ja ovatko raadit tosiaan edelleen vain viisihenkisiä? Minusta viimeistään nyt olisi pakko nostaa raadeissa istuvien henkilöiden määrää, muuten muutaman ihmisen valta (ja lähetyksessä saama huomio) on kohtuuton.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2016: äänestysuudistus

Viesti Kirjoittaja Rousku »

^Niin no minä ajattelin, että raatien mahdolisisia sopupelipisteitä olisi kiinnostava yrittää bongailla.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3750
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Stargazer »

Rousku kirjoitti:Sitten vain joku laskemaan (jos sitä kokonaan eriteltyä infoa oli saatavissa), mitä tämä laskutapa (ehkä) olisi vaikuttanut viime vuoden tuloksiin.
Löytyy tämän keskustelun ensimmäiseltä sivulta.

Huvitin itseäni ja laskin myös millaiset olisivat vuoden 2011 tulokset uudella pisteytysjärjestelmässä, koska silloin edellisen kerran raati- ja yleisösuosikki ei ollut sama. Suluissa oikea sijoitus vuonna 2011.

1. Azerbaidzan 405 (1.)
2. Italia 350 (2.)
3. Ruotsi 327 (3.)
4. Ukraina 285 (4.)
5. Kreikka 260 (7.)
6. Bosnia-Herzegovina 241 (6.)
7. Tanska 229 (5.)
8. Iso-Britannia 223 (11.)
9. Irlanti 220 (8.)
10. Georgia 217 (sai enemmän puhelinääniä kuin Saksa) (9.)
11. Saksa 217 (10.)
12. Serbia 200 (14.)
13. Slovenia 199 (13.)
14. Moldova 180 (12.)
15. Itävalta 170 (18.)
16. Venäjä 168 (16.)
17. Ranska 166 (15.)
18. Romania 165 (17.)
19. Islanti 132 (20.)
20. Unkari 124 (22.)
21. Suomi 122 (21.)
22. Liettua 121 (19.)
23. Espanja 111 (23.)
24. Viro 106 (24.)
25. Sveitsi 55 (25.)

Toisin sanoen yleisöllä olisi ollut suurempi valta suosikkiensa suhteen, Kärkikolmikko ei muuttunut, mutta yleisön suosikit Iso-Britannia ja Kreikka paransivat sijoitustaan. Raatisuosikki, mutta puhelinäänissä alas jäänyt Tanska taas olisi tippunut pari pykälää. Power to the people! :peukku:
Viimeksi muokannut Stargazer, 18 Helmi 2016, 20:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Why? Because it's Eurovision.
Empire of the freaks, all drinks on me

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Rousku »

ta1ja kirjoitti:Sitten pitäisi vaan kehittää vielä lisäksi jotkin äänestäjien suosikki- ja tuomariston tunnustus-palkinnot.
Tämäkin olisi oikein kannatettava idea! Ts. jotain tuollaista olen jo pidempään halunnut. Ja jos pakko olla väliaikanumero, miksei voisi jakaa Marcel Bezençonit ennen jurypisteiden ilmoittamista?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Timoteus kirjoitti: Nämä maat ovat kuitenkin esivalittuja, sama puhelinäänestyspuolella. Esivalintakriteereitä ei kerrota, mutta villinä veikkauksena tulokset varmaankin yhdistellään naapuri-/blokkimaiden tuloksista.
Eikö voisi käyttää suoraan arvontakoreja?

Vaikka yksityiskohdat eivät ole täysin selvillä, minusta uudistus näyttää enemmän hyvältä kuin pahalta.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41958
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Rousku »

jee euroviisut kirjoitti: Toisaalta nyt myöskään naapuri- ja diasporaäänestys ei ole samalla tavalla näkyvää, kun puhelinäänten tarkempi kombinatoriikka ei ole tv-lähetyksessä näkyvää.
Olisiko tuotannollinen tarkoitus myös vähentää näiden äänten aiheuttamaa buuausta?
Serduchka kirjoitti:Minusta tuo small talk on monesti ollut ihan kiva.
Olisin milloin tahansa valmis vaihtamaan pisteidenantajien smalltalkin siihen, että asiallisen kuivasti luettelisivat kaikki pisteitä saaneet maat. Ehtisivät sen tehdä, jolleivät lätisisi. Ja jos ei yhteys heti toimi niin sitten pisteet kertoo joku paikalla olija. Ainoa hyvä pisteidenantajaläppä jonka muistan oli se Norjan pisteiden näyttelemä yhteyskatko viime vuonna.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja lharju »

Timoteus kirjoitti:Jos olisin asioista päättämässä, puhelinäänten 6–10 viimeistä sijaa luettaisiin yhtenä pötkönä alussa greenroom-reaktioita näyttämättä.
Nehän voisivat ihan vaikka ilmestyä ruudulle.
Rousku kirjoitti: Olisin milloin tahansa valmis vaihtamaan pisteidenantajien smalltalkin siihen, että asiallisen kuivasti luettelisivat kaikki pisteitä saaneet maat. Ehtisivät sen tehdä, jolleivät lätisisi.
Samaa mieltä ehdottomasti. Pisteidenlaskua olisi saanut viime vuosina nopeutettua huomattavasti jos EBU olisi määrännyt täyskiellon kaikenlaiselle lätinälle. Vain pisteet ja that's it. Vielä 2000-luvun alussa suurin osa pisteidenlukijoista siirtyi jokseenkin heti asiaan. Nyt joka toisen pikkujulkimon pitää vetää omaa show'taan. Samaa mieltä monen muun keskustelijan kanssa siitä, että raatipisteissä luettakoon edes pisteet 8, 10 ja 12 mieluummin kuin kuuntelee turhanpäiväistä lätinää.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6848
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2016: äänestysuudistus

Viesti Kirjoittaja Wadde »

^Oscar-gaalassahan tulee tänä vuonna voimaan sääntö, että kukaan voittaja ei saa enää kiittää ketään. Sen sijaan kiitettävät ihmiset vilisevät palkintojen pokkauksen ajan ruudun alalaidassa.

Eikö samaa voisi soveltaa tähänkin, jos pisteidenantaja haluaa lätistä turhia, niin se vilisisi vain tekstinä ruudussa: "Muistatteko mut? Marry Me!" :heh:

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12839
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

Stargazer kirjoitti:Toisin sanoen yleisöllä olisi ollut suurempi valta suosikkiensa suhteen, Kärkikolmikko ei muuttunut, mutta yleisön suosikit Iso-Britannia ja Kreikka paransivat sijoitustaan. Raatisuosikki, mutta puhelinäänissä alas jäänyt Tanska taas olisi tippunut pari pykälää. Power to the people! :peukku:
Paradise Oskarin sijoitus olisi näköjään pysynyt samana, mutta erona oikeisiin lopputuloksiin Liettua olisi jäänyt yhden pykälän taakse ja Unkari taas sijoittunut yhden sijan edelle.

Avatar
jv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1211
Liittynyt: 21 Marras 2005, 15:36
Paikkakunta: Helsinki, Suomi

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja jv »

Wadde kirjoitti: Ja ovatko raadit tosiaan edelleen vain viisihenkisiä?
Varmaankin ovat, kun mistään muutoksesta ei ole ilmoitettu.

infla
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 94
Liittynyt: 25 Touko 2005, 00:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2016: äänestysuudistus

Viesti Kirjoittaja infla »

Nyt tulee tyhmä kysymys, älkää lyökö! :D

Mutta missä on sanottu, että pisteidenjakaja ilmoittaa ääneen vain 12 pistettä? Huono muutos!

Muuten muutod on mielestäni hyvä. Voittaja selviää vasta lopuksi ja se tapahtuu yleisön äänillä. Hyvä hyvä hyvä!!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30498
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: ESC 2016: äänestysuudistus

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

infla kirjoitti:Mutta missä on sanottu, että pisteidenjakaja ilmoittaa ääneen vain 12 pistettä? Huono muutos!
En nyt löydä sitä tekstimuodossa eurovision.tv:ltä, mutta tässä videossa Christer Björkman kertoo asian noin minuutin kohdalla.

Tie-break-sääntö kuulostaa muuten tarpeettoman monimutkaiselta. Eurovision.tv:n FAQ:n kuudes kohta.
What happens in case of a tie on the scoreboard?

Only for the purpose of solving tie situations, a combined national televoting and jury result will be calculated. In any situation where a tie occurs, this combined country result is considered, the winner shall be the song which has obtained points from the highest number of countries.
Siis vanhanmallinen 50/50-tulos kuitenkin lasketaan ja sitä käytetään tasapelin sattuessa. Ei kuitenkaan niin, että tasapelin sattuessa katsottaisiin, kuka sai vanhalla mallilla eniten pisteitä, vaan kuka sai niitä useammalta maalta. Ja jos menee vieläkin tasan, katsotaan, kuka olisi saanut vanhoilla säännöillä enemmän täysiä pisteitä, ja niin edelleen (pudotin tämän osan lainauksesta pois).

Todella epähavainnollista, että vanha äänten yhdistämistapa jää tie-break-säännön muodossa kummittelemaan. Toivottavasti tie-breakia ei tarvita millään merkityksellisellä sijalla.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: ESC 2016: järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

rosetta kirjoitti:
Stargazer kirjoitti:Tuli mieleen sellainen juttu, että kun yleisöäänten pisteitä luetellaan ja ne ovat joistakin kymmenistä joihinkin satoihin, niin se varmaan luetaan perinteisesti sekä enkuksi että ranskaksi. Toisin sanoen ei enää riitä, että osaa ranskaksi maiden nimet ja "douze points", vaan nyt pitää pystyä sanomaan vaikkapa "La Finlande, quatre-vingt-onze points!" Onnea vain Petralle, Månsille ja tuleville juontajille ranskan lukusanojen opiskeluun :heh:
Kun kerran muutenkin tehdään suuria muutoksia, niin voisihan tuon ranskankin jättää pois, sehän on jäänne ajalta jolloin ranska oli valtakieli. :miettii:
Minustakin ranskan kielen voisi ihan hyvin jättää pois. :joojoo:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Lukittu