UMK19: yleiskeskustelu

Euroviisut 2019 Israelissa
Lukittu

Suosikkisi UMK-kappaleista?

Release me
21
13%
Superman
45
29%
Look away
91
58%
 
Ääniä yhteensä: 157

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5927
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11
Paikkakunta: Tampere

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja iiiduli »

Mä vaan toivoisin, että Suomesta löytyis avointen karsintojen kautta samanlainen nuori kyky kuin Tsekkien Mikolas Josef. Mutta taitaa olla toiveajattelua.
Elämä ajaa ohi kohta
Joten skippaa se kotisohva

Avatar
YourMother
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 975
Liittynyt: 04 Maalis 2018, 15:43
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja YourMother »

Timoteus kirjoitti: 29 Tammi 2019, 21:36
TomppaJr kirjoitti: 29 Tammi 2019, 19:09 Ymmärrän täysin sen, mitä Autio tuolla hakee: onhan Suomi nyt ainutlaatuisen (pl. Iso-Britannia) erikoinen viisumaa siinä suhteessa, kuinka tehokkaasti oikeasti isot nimet viisuedustuspestiä pakoilevat.
Eikö suurin osa Länsi-Eurooppaa paini samanlaisen ongelman kanssa? Belgia ja Itävalta ovat valinneet sisäisesti aivan tuntemattomia nimiä täksi vuodeksi eivätkä pari edellistä sen tunnetumpia kai olleet. Irlanti repii edustajiaan pystymetsästä milloin ei saa jotakuta setäytynyttä ex-poikabändiläistä edustajakseen. Espanja valitsee edustajansa kykykilpailun kautta ja ajoittain valitsee sisäisesti jonkun, jonka suurin meriitti oli pärjätä jossakin kykykilpailussa monta vuotta aiemmin. Alankomaiden täytyi tehdä Suomet eli luopua avoimesta karsinnasta saadakseen ketään tunnettuja mukaan.

Ehkä olet huomannut vain suomalais- ja brittifanien valitusta siitä, miksi kukaan tunnettu ei lähde. Ei monessa muussakaan maassa lähde, mutta niiden maiden faniyhteisöjen narina ei vain näy meille asti.

En oikeastaan tiedä, onko Itä-Euroopassa ratkaisevasti parempi tilanne, vai onko useimpien Itä-Euroopan maiden edustus kv. fanifoorumeilla vain niin pieni, ettei sen turhautuminen näy eikä kuulu. Ihmettelen aika paljon, jos esim. Slovenian, Tšekin ja Romanian viime vuosien karsijat ovat maidensa suurimpia popstaroja. Mutta en kyseisten maiden skenestä mitään tiedä. Ehkä ovatkin. :sorivaan:
Erittäin hyvin sanottu.
Koska muuten on viimeksi ollut joku ihan oikeasti iso nimi jonkun maan edustajana? Sellainen joka tunnetaan ainakin Euroopassa ennestään.
Aika harvinaiselta vaikuttaa, ei niitä siellä joka vuosi vilise.

Toisaalta en ymmärrä tätä pakkomiellettä staroihin. Yleensä voittajat ovat ihan uusia tuttavuuksia viisuyleisölle, ellei jopa omalle maalleen. Se on se biisi ja se kokonaisuus joka ratkaisee, ei tähtipöly.
Onko esim. Suomi tyytyväinen vasta sitten kun kaikki starat on kokeiltu ilman kummoista menestystä? Voidaanko sitten miettiä uusiksi että millä ne pisteet sieltä saattaa irrota?
CV: Pessimistien Ompeluseuran pj, Soppatieteen Vihtori, kolminkertainen ehdokas, edellisen elokuvan tekijä.

Cha Cha Cha,
toinen silmä jo karsastaa,
ja puhe sammaltaa,
kun tää toinen puoli must vallan saa.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13752
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Suomi eroaa siinä, että meillä vain suurimpien starojen voi kuvitella saavan jonkinlaista tuotannollista apua. Enkä tarkoita vain rahaa, vaikka se on hyvin tärkeää. Vaan biisin kirjoittamista, tuottamista ja lumihiutale-härpäke-erikoismikkiständi-ajattelua. Muualla tuntemattomistakin esiintyjistä saadaan kilpailukykyisiä, kun on poptuotantokulttuuri, johon sisältyy tyylitajua ja osaamista. Meillä sellainen ei kiinnosta. Meillä on harvinaisen sisäänpäinkääntyneet musiikkimarkkinat, joissa ei ole kunnollista kilpailua. On oligarkia lakeijoineen. Eikä sitä piiriä kiinnosta ulkomaat, artistit eikä musiikki, vaan kotimaiset helpot markkinat. Huima ero siihen, että etsitään uusia kykyjä, joille ostetaan tai kirjoitetaan myyviä biisejä ja rakennetaan tuotanto, joka takaa korkean perustason.
Viimeksi muokannut ta1ja, 29 Tammi 2019, 22:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Renaissancefire
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1111
Liittynyt: 13 Maalis 2015, 15:14
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Renaissancefire »

Joku kykykilpailuvoittaja voisi olla ihan hyvä edustaja, heillä ei vaan useinkaan taida olla kovin vahvaa omaa suuntaa enkä totta vie luota Ylen visioon näissä asioissa. Siksi joku jo valmiiksi tunnettu on varma valinta. Onneksi Darude selvästi tietää mitä on tekemässä.
E guardavo il mondo da una porta mai completamente aperta

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

Tässä alkaa pikkuhiljaa toipua pettymyksestä kun oli niin Robinin valintaa odottanut. Joo ulkomaiset foorumit tuntuvat arvostavan Daruden valintaa kommenttikentät ovat täyttyneet yllättävän positiivisista viesteistä ja tubessa on paljon uusia kommentteja sandstorm videolla. Joku väitti että se olisi saanut 10M katselukertaa lisää 7:ssä tunnissa??? Joten vastaanotto maailmalla on hyvä mikä on kai sitten tärkeämpää kuin minun henk koht alkupettymys :heh:
Biisit sitten ratkaisevat kaiken eiköhän tuo kaveri genrensä hallitse vaikka ei kuulu omaan musiikkimakuuni.
Noista staroista jotka kieltäytyivät voisi mainita vielä sanasen. Jos he pelkäävät edustusta eikö fanit voisi sitten kannustaa heitä osallistumaan. Jos haluavat idolinsa osallistuvan viisuihin niin sanoisivat sen ääneen. Joten haastan kaikki Robin fanit :heh:
ROBIN GAME CHANGER 2020 CALLING :peukku: #nofear :heh:

Avatar
antsa798
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5352
Liittynyt: 17 Helmi 2018, 10:58
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja antsa798 »

En lähtenyt tekemään euroviisubiisejä, vaan lähdin tekemään hyviä biisejä.
Hienosti sanottu Darudelta.
Viimeksi muokannut antsa798, 29 Tammi 2019, 22:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
We're like fire and gasoline
Come and light it up with me
So high on adrenaline
You're my adrenalina

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5927
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11
Paikkakunta: Tampere

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja iiiduli »

Siinä mielessä mietin, että Robin ois oikeesti voinut olla meijän edustaja, kun hän kuitenkin ilmeisesti haaveilee myös kansainvälisestä urasta. Ja nyt tauon jälkeen mahdollisuus sellaiseen olisi mitä mainioin. Euroviisut olisivat sitten antaneet mukavan alkuboostin ja tunnettavuutta ympäri Eurooppaa. Mutta ilmeisesti sitä tunnettavuutta ei Robinin leirissä haluta viisujen kautta.
Elämä ajaa ohi kohta
Joten skippaa se kotisohva

Avatar
Silirimpsis
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 934
Liittynyt: 18 Tammi 2010, 17:55
Paikkakunta: Waterloo

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Silirimpsis »

Paljon hyvää juttua täällä.

Muistuttaisin tämmöisestä: Darude kertoi haastattelussa, että se yksi biisi on elättänyt hänet 20 vuotta. Siinä on aikamoinen varjo samalla biisintekijälle, ja jopa mahdoton ylittää. Minusta oli hienoa, että Darude otti nyt haasteen vastaan. Haaste on todella iso ja mahdollisimman julkinen.

Ja kappaletta on lisäksi laulamassa herkästi kyrpiintyvä, aavistuksen Jim Morrisonmainen Mikko Kuustosen vävy. Kuulostaa todella hyvältä! (No, Kuustosen osuutta lukuunottamatta...) Antaa hyvän mahdollisuuden duolle roolijakoon mediassa, jos Darude onnistuu olemaan semmonen innostunut ja symppis "hyvä poliisi".
Somewhere in her smile she knows

Avatar
Night_Owl
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1063
Liittynyt: 27 Tammi 2016, 01:57

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Night_Owl »

ta1ja kirjoitti: 29 Tammi 2019, 22:10 Suomi eroaa siinä, että meillä vain suurimpien starojen voi kuvitella saavan jonkinlaista tuotannollista apua. Enkä tarkoita vain rahaa, vaikka se on hyvin tärkeää. Vaan biisin kirjoittamista, tuottamista ja lumihiutale-härpäke-erikoismikkiständi-ajattelua. Muualla tuntemattomistakin esiintyjistä saadaan kilpailukykyisiä, kun on poptuotantokulttuuri, johon sisältyy tyylitajua ja osaamista. Meillä sellainen ei kiinnosta. Meillä on harvinaisen sisäänpäinkääntyneet musiikkimarkkinat, joissa ei ole kunnollista kilpailua. On oligarkia lakeijoineen. Eikä sitä piiriä kiinnosta ulkomaat, artistit eikä musiikki, vaan kotimaiset helpot markkinat. Huima ero siihen, että etsitään uusia kykyjä, joille ostetaan tai kirjoitetaan myyviä biisejä ja rakennetaan tuotanto, joka takaa korkean perustason.
Jep. Ja toinen on se, että isojen starojen karismaan ja taitoihin voi luottaa. UMK:ssa on liian usein nähty näitä, joiden karisma on tasoa nolla tai live-esiintyminen muuten tosi hataraa. On monesti jouduttu jännittämään tyrkkyjen kohdalla, että "no, jos on livenä hyvä..." Toki muutamia helmiä sielläkin on, mut eipä niitä oo tajuttu lähettää. Ja tämä osoitettiin nyt Saaran myötä, että vaikka artistilla olisi lahjoja ja taitoja vaikka muille jakaa, niin tuotanto, lavaesitys ja biisit ratkaisevat myös paljon. Jos Saaran esitys olisi ollut tasoa X Factor, niin varmasti oltais oltu korkeammalla, vaikka ei tälläkään esityksellä oltais musta ansaittu tokavikaa sijaa.
Cry him out

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11924
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Muumio jäi valitsematta, koska Egypti ei ole mukana. Melkein samanikäinen elektropoppari valittiin. :draamaa:

Olen tyytyväinen. Jostain Kuppilan valituksista tulee kyllä mieleen, onko täällä porukan keski-ikä 80+ vai mitä hittiä. Yle sössii aina kaiken, varvas on kipeä, pää on kipeä, televisiosta tulee pelkkiä uusintoja, oi luoja ota minut jo pois täältä! Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ei Humppa-Veikkoja valittu. Hei oikeasti, Antti Tuisku olisi pudonnut jonnekin Britannia 2010 -koriin, ja let's face it: Robinin parhaat avut viisuissa olisivat nuoruus ja nätti nassu.
Jadine kirjoitti: 29 Tammi 2019, 19:42 Minä kannatan avoimia karsintoja ihan noin muutenkin. Minulle UMK:n ja viisujen ylipäätään pääjuttu ei ole, kuka voittaa, vaan se on kiva mahdollisuus tutustua uuteen musiikkiin.
Samoin, mutta UMK:lle kiitos siitä, ettei jämähdetty 2012-kaavaan vaan uskalletaan uudistua. Saara Aallon valinta oli oikein, vaikka samalla jouduttiin tallomaan toisten varpaille. Darude on tarpeeksi iso nimi oikeuttamaan valintatavan jatkon. Karsinnat palaavat varmasti aikanaan, sitä odotellessa voi seurata muiden maiden karsintoja. :p
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

kultainenvenla
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 220
Liittynyt: 09 Tammi 2019, 22:26

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja kultainenvenla »

Tunnelmat illalla pressin ja pettymyksen jälkeen ovat jo tosi hyvät. Daruden ja Sebastianin yhteiset biisit olivat hyviä, Sebastianin rouheus tuo edm-juttuun jotain ei-tyypillistä.

Tästä voi tulla tosi hyvä!

Paljon riippuu tietty showsta. Vaikea nähdä nyt yhtään että mimmonen se voisi olla.

Siirryin jo toivomaan Darudelle tosi hyvää sijoitusta ihan siksi, että ensi vuonnakin joku noista isoista nimistä (Robin!) uskaltaisi lähteä - että Euroviisujen maine parantuisi, että artistit huomaisivat että siellä voi tehdä omaa juttua ja saada sitä näkyvyyttä. Toi on ihan totta, että ei sinne Länsi-Euroopan parhaat artistit monessakaan muussa lähde, mutta miksei Suomi voisi muuttaa sitä kulttuuria? :peukku:

Niin kauan kun saadaan ammattitaitoinen edustaja, mä kannatan sisäistä valintaa. Vanhanlainen UMK oli sekin ihan kiva, mutta siinä on riski siitä pahimmasta eli aloittelevan tähden jäätymisestä ja karisman puutteesta isolla lavalla. Jasmine-traumat on syvät!

Avatar
hercules
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1947
Liittynyt: 12 Touko 2018, 21:06

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja hercules »

Suomi noussut vedonlyönneissä kahdeksanneksi, ainut maa niin korkealla jolla on edustaja tiedossa. Mmmm. Tässähän alkaa jo turhankin optimistiseksi :heh: Täytyy sanoa, että pidän solistin "rokkikukkomaisuudesta", eivätkä nuo Daruden biisit nyt huonojakaan ole olleet mitä nyt päätin itseäni sivistää ja kuunnella niitä hänen youtube-kanavaltaan.

Jään seuraamaan mitä studioraidat pitävät sisällään...
Nyt ne verhot kii

Avatar
Night_Owl
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1063
Liittynyt: 27 Tammi 2016, 01:57

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Night_Owl »

Mietin kans, että eihän se haittaisi, jos laulua olisi vain vähän biisissä. Onhan sitä viisut ennenkin voitettu lähes pelkällä instrumentaalilla (Nocturne), toki ihan eri genreä.
Cry him out

Avatar
hercules
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1947
Liittynyt: 12 Touko 2018, 21:06

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja hercules »

aj1964 kirjoitti: 29 Tammi 2019, 22:12 Tässä alkaa pikkuhiljaa toipua pettymyksestä kun oli niin Robinin valintaa odottanut. Joo ulkomaiset foorumit tuntuvat arvostavan Daruden valintaa kommenttikentät ovat täyttyneet yllättävän positiivisista viesteistä ja tubessa on paljon uusia kommentteja sandstorm videolla. Joku väitti että se olisi saanut 10M katselukertaa lisää 7:ssä tunnissa???
Kymmenestä miljoonasta en tiedä, mutta yllättävästi kyseinen video on saanut ihmiset sitä kommentoimaan!
Nyt ne verhot kii

Avatar
ritsu89
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 758
Liittynyt: 16 Marras 2007, 22:19

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja ritsu89 »

Vitsi mikä voittaja-asenne! Darude sanoo suoraan, ettei uskonut kykyihinsä tehdä euroviisubiisiä ja Rejman ilmoittaa, että tämän vuoden tavoite on, ettei tule nolla pistettä. Vaikee uskoa näihin kun eivät itsekään usko mahdollisuuksiinsa. Muutenkin Rejman vaikutti siltä, että se on pakotettu sinne. Todella kyrpiintyneen oloinen.

Avatar
Night_Owl
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1063
Liittynyt: 27 Tammi 2016, 01:57

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Night_Owl »

ritsu89 kirjoitti: 29 Tammi 2019, 22:55 Vitsi mikä voittaja-asenne! Darude sanoo suoraan, ettei uskonut kykyihinsä tehdä euroviisubiisiä ja Rejman ilmoittaa, että tämän vuoden tavoite on, ettei tule nolla pistettä. Vaikee uskoa näihin kun eivät itsekään usko mahdollisuuksiinsa. Muutenkin Rejman vaikutti siltä, että se on pakotettu sinne. Todella kyrpiintyneen oloinen.

Viime vuonna yritettiin ehkä vähän liikaakin, tänä vuonna sitten näin... :heh: Noo pessimisti ei pety.
Cry him out

Avatar
Kahvipapu
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 496
Liittynyt: 11 Joulu 2007, 21:24
Paikkakunta: Tampere

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Kahvipapu »

YourMother kirjoitti: 29 Tammi 2019, 21:59
Koska muuten on viimeksi ollut joku ihan oikeasti iso nimi jonkun maan edustajana? Sellainen joka tunnetaan ainakin Euroopassa ennestään.
Aika harvinaiselta vaikuttaa, ei niitä siellä joka vuosi vilise.

Toisaalta en ymmärrä tätä pakkomiellettä staroihin. Yleensä voittajat ovat ihan uusia tuttavuuksia viisuyleisölle, ellei jopa omalle maalleen. Se on se biisi ja se kokonaisuus joka ratkaisee, ei tähtipöly.
Olihan 2013 joku Bonnie Tyler? Varmasti kansainvälisesti "isoin stara" tällä vuosikymmenellä. Mutta tuo on ihan totta ettei iso nimi takaa menestystä tai hyvää biisiäkään.

Mitä muuten tuolla pari sivua sitten on känisty edustajiemme iästä? Kun on 40 mittarissa, pitäis laittaa pillit pussiin tai ainakin olla näyttäytymättä viisulavalla? Tsiisus. Onhan tuo Sebastianiin verrattu Fabrizio Moro myös yli 40 eikä Italia kuitenkaan hirveän huonosti viime vuonna menestynyt...

Avatar
ritsu89
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 758
Liittynyt: 16 Marras 2007, 22:19

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja ritsu89 »

Night_Owl kirjoitti: 29 Tammi 2019, 22:57
ritsu89 kirjoitti: 29 Tammi 2019, 22:55 Vitsi mikä voittaja-asenne! Darude sanoo suoraan, ettei uskonut kykyihinsä tehdä euroviisubiisiä ja Rejman ilmoittaa, että tämän vuoden tavoite on, ettei tule nolla pistettä. Vaikee uskoa näihin kun eivät itsekään usko mahdollisuuksiinsa. Muutenkin Rejman vaikutti siltä, että se on pakotettu sinne. Todella kyrpiintyneen oloinen.
Viime vuonna yritettiin ehkä vähän liikaakin, tänä vuonna sitten näin... :heh: Noo pessimisti ei pety.
Totta tosiaan nyt kun muistutit viimevuodesta, nii mielummin tää inhorealismi kuin se maaninen itsepetos :niinpa:

Avatar
Universal Love
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1840
Liittynyt: 26 Marras 2016, 12:47

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Universal Love »

Ai sanoivatko ihan oikeasti tuolla tavalla? :heh:
No, kyllä itse ainakin uskon, että Darudella on riittävästi kykyjä
luoda edes kohtuullinen kappale Viisuihin. Se vain huonompi homma, jos
ei itse usko. Silloin vaikeampi saavuttaa potentiaalista huippuansa.

Itsellä sormet ristissä, että onnistunut kuitenkin luomaan jotain kivaa. :)
2017-2021: 1. Moldova 2. Liettua 3. Serbia 4. Latvia :tapu: (Soittolista22)

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11924
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

wigwam kirjoitti: 29 Tammi 2019, 17:30 Komppaan myös, että Anssi Autiolta hyvin typerää antaa medialle lausunto, jossa pettyneeseen sävyyn paljastaa useiden kärkiartisteiden kieltäytyneen ja antaa sen kuvan, että "otettiin se mitä saatiin, varavaihtoehdonvaravaihtoehdonvaravaihtoehto.".
Minusta se oli rehellistä puhetta Autiolta. Muuten joku voisi kuvitella, ettei Yle älyä tai kehtaa pyytää Sunrise Avenueta. En moiti kieltäytyjiä, vaikka joitakin ihmettelen. Samu Haber ei tarvitse viisuja mihinkään, mutta mitä hävittävää Robinilla olisi omasta tai taustavoimien mielestä? Silloin ymmärrän, jos artisti on hyvin viisukielteinen. Se leimahan viisuista jää, että myöhemmin ne aina mainitaan ja niistä kysytään.
Arvid kirjoitti: 29 Tammi 2019, 21:33 + Suuri meemi-arvo (tällä on yllättävän paljon vaikutusta yleisön äänestyksessä viisuissa). Jos biisi on eeppinen, tällä on jopa erityinen merkitys. Tällöin ihmiset haluavat, että tämä todella menestyy (voittaa).
Hyvä pointti. Moldovan menestyksen 2017 uskottiin perustuneen osittain Epic Sax Guy -meemiin. Sehän nostettiin jopa esille itse viisulähetyksessä (joidenkin mielestä epäreilusti).
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
Puutarhuri
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1743
Liittynyt: 10 Helmi 2016, 15:23

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Puutarhuri »

Lordi James kirjoitti: 29 Tammi 2019, 21:54 Ekan semin alussa sellanen show pystyyn, että muutama muu viisu menee äänestäjiltä ohi kokonaan :suomi:
Totta tosiaan.. Nythän vasta hoksasin, että meillähän on kerrankin paikka kuin tilauksesta! Suomi aloittaa kisan, oli sitten paikka ensimmäinen tai neljäs.

Avatar
Night_Owl
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1063
Liittynyt: 27 Tammi 2016, 01:57

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Night_Owl »

sziget kirjoitti: 29 Tammi 2019, 23:21 Minusta se oli rehellistä puhetta Autiolta. Muuten joku voisi kuvitella, ettei Yle älyä tai kehtaa pyytää Sunrise Avenueta. En moiti kieltäytyjiä, vaikka joitakin ihmettelen. Samu Haber ei tarvitse viisuja mihinkään, mutta mitä hävittävää Robinilla olisi omasta tai taustavoimien mielestä? Silloin ymmärrän, jos artisti on hyvin viisukielteinen. Se leimahan viisuista jää, että myöhemmin ne aina mainitaan ja niistä kysytään.
Tämähän oli ihan selvästi nähtävillä, koska syksyllä uutisoitiin palikkojen jo olevan kasassa ja muuta vastaavaa. Sit tapahtui jotain (ilmeisesti ollut joku iso nimi tulossa, mut artisti kieltäytyi myöhemmin tai joutui jättäytymään pois) ja alkoi totaalinen hiljaisuus. Sen takia odotinkin jotain ihan varavaravaravaihtoehtoa, joten Darude oli positiivinen yllätys. Yllättävän tunnettu nimi saatiin kuitenkin ja ulkomaillakin innostuttu valinnasta. Toki tuo kommentti vähän tökerö Darudea kohtaan, mutta ilmeisesti valitettavan totta.
Cry him out

Avatar
andre06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4103
Liittynyt: 02 Maalis 2014, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja andre06 »

Darudehan sanoi ensin kieltäytyvänsä, jolloin YLE alkoi kuumeisesti kysellä Robineita ja Antti Tuiskuja mukaan. Mutta sitten Darude pyörsi päätöksensä, koska YLE antoi hänelle täydet taiteelliset vapaudet. Alkuun kieltäytynyt artisti oli siis Darude alunperinkin.
Viimeksi muokannut andre06, 29 Tammi 2019, 23:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Night_Owl
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1063
Liittynyt: 27 Tammi 2016, 01:57

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Night_Owl »

andre06 kirjoitti: 29 Tammi 2019, 23:42 Darudehan sanoi ensin, että kieltäytyi, jolloin YLE alkoi kuumeisesti kysellä Robineita ja Antti Tuiskuja mukaan. Mutta sitten Darude pyörsi päätöksensä, koska YLE antoi hänelle täydet taiteelliset vapaudet. Alkuun kieltäytynyt artisti oli siis Darude alunperinkin.

Kiitos tiedosta, tää mennyt ohi multa!
Cry him out

Avatar
DaKapo
Siemailija
Siemailija
Viestit: 140
Liittynyt: 29 Maalis 2009, 17:06

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja DaKapo »

YourMother kirjoitti: 29 Tammi 2019, 21:59 Erittäin hyvin sanottu.
Koska muuten on viimeksi ollut joku ihan oikeasti iso nimi jonkun maan edustajana? Sellainen joka tunnetaan ainakin Euroopassa ennestään.

1997: Katrina and The Waves (oli julkaissut Walking on Sunshine -biisin 14 vuotta aikaisemmin)
2009: Patricia Kaas (17 miljoonaa myytyä levyä)
2009: Andrew Lloyd Webber sävelsi Jade Ewenin laulaman kappaleen ja soitti pianoa viisulavalla
2011: Blue (11 miljoonaa myytyä levyä)
2012: Engelbert Humperdinck (150 miljoonaa myytyä levyä)
2013: Bonnie Tyler

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

Night_Owl kirjoitti: 29 Tammi 2019, 23:43
andre06 kirjoitti: 29 Tammi 2019, 23:42 Darudehan sanoi ensin, että kieltäytyi, jolloin YLE alkoi kuumeisesti kysellä Robineita ja Antti Tuiskuja mukaan. Mutta sitten Darude pyörsi päätöksensä, koska YLE antoi hänelle täydet taiteelliset vapaudet. Alkuun kieltäytynyt artisti oli siis Darude alunperinkin.
Darude muka 1. vaihtoehto? En usko

Avatar
Samiasd
Pelinhoitaja
Pelinhoitaja
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

^^ Ja lähes noita kaikkia yhdistää se, että suosio oli jo takana päin.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Avatar
TomBoi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2212
Liittynyt: 04 Marras 2016, 17:16
Paikkakunta: Vantaa

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja TomBoi »

Mun mielestä ois kyllä ollu kiva, jos kaikissa näissä ehdokasbiiseissä ois ollu eri solisti, tai yks niistä vois olla vaikka instrumentaali.
MKuvau!

Avatar
TomppaJr
Koordinaattori
Koordinaattori
Viestit: 36787
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

^ Lasken listaan Itä-Euroopassa kuuluisat Sergey Lazarevin ja Ani Lorakin. :joojoo:

// Minuutissa neljä uutta viestiä. :sekava: DaKapolle viittasin.
Meow cat, please meow back.

Balkan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1203
Liittynyt: 11 Kesä 2010, 22:46

Re: UMK19: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Balkan »

andre06 kirjoitti: 29 Tammi 2019, 23:42 Darudehan sanoi ensin kieltäytyvänsä, jolloin YLE alkoi kuumeisesti kysellä Robineita ja Antti Tuiskuja mukaan. Mutta sitten Darude pyörsi päätöksensä, koska YLE antoi hänelle täydet taiteelliset vapaudet. Alkuun kieltäytynyt artisti oli siis Darude alunperinkin.
On ollut sitten melkoista ryminää, kun Darude kertoo tässä soittaneensa Autiolle päätöksestään takaisin jo samana iltana. https://yle.fi/uutiset/3-10618919 Darude siis kieltäytyi ihan muutamaksi tunniksi vain, eli todennäköisesti siellä on kosiskeltu noita muita nimiä jo paljon aikaisemmin.
'Cause we found something better,
plain answer, however
for I'll not surrender,
we found something better...

Lukittu