Belgrad 2008: Finaali 24.5.

ESC 2008 -arkisto.
Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7516
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja skidi » 27 Touko 2008, 17:54

Näin nyt kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että oli oikein hyvät viisut. Minä en jaksa ainakaan enää miettiä, kuka äänesti ketäkin ja millä perustein. Melkein toivoisi, ettei kyseessä olisi kilpailu ollenkaan vaan pelkkä lavashow.. Mutta okei, pitäähän se kilpailumomenttikin siinä olla, että olisi jotakin jännitettävää (ja veikkailtavaa) ja tietenkin että tiedettäisiin, kuka koko hässäkän seuraavana vuonna maksaa :) Itselleni kuitenkin paras anti ovat taas uudet päänsisäiset ja -ulkoiset äänet.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 23681
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31
Viesti:

Re: Kun kysytään, niin vastataan

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 27 Touko 2008, 18:18

Wadde kirjoitti:Mutta Suomihan voitti viisut kuitenkin :raaps: Eikä siitä ole kuin kaksi vuotta :raaps: Eikö siitä voisi päätellä, että voi nämä kisat voittaa ihan pelkästään hyvällä kappaleella ja esityksellä? :hiips:
Lordi pitäisi pikku hiljaa osata nähdä poikkeustapauksena. Vaikka (euroviisuihin yleensä verrattuna) todella omintakeisen idean, sen erinomaisen toteutuksen, onnistuneen markkinoinnin ja taitavasti luodun ennakkokohun yhdistelmänä euroviisuvoitto tulikin Suomeen, missä ovat muut "pelkästään hyvällä kappaleella ja esityksellä" semifinaalisysteemin aloittamisen jälkeen menestyneet?

Tähän asti alin voittopistekeskiarvo on ollut hieman yli 6 pistettä (Kreikka 2005). Lordia lukuun ottamatta joka ainoa 5½ pisteen keskiarvon viitenä viime vuonna ylittänyt kilpailija on tullut maasta, jolla on vahva siirtolais- ja/tai blokkiäänestystuki ja joka sijoittuu tyypillisesti heikoimmillaankin finaalin keskikastiin (Serbia, Venäjä, Kreikka, Turkki, Bosnia-H., Ukraina). Jos vielä näiltä kilpailijoilta poistetaan laskuista ilmeisimmät blokki- ja siirtolaistukijat, jää pistekeskiarvo heistäkin Ruslanaa ja Sakista lukuun ottamatta kaikilla alle 5½:n. Ja Ruslanasta ja Sakiksestakin on jo neljä vuotta. Norjan viitossijaa hehkutetaan mutta pistekeskiarvo jäi 4,3:een. Vaatimattomat 72 pistettä jäi matkaa tähän asti alimpaan voittopistekeskiarvoon. "Melkein" saatiin ei-diasporavoittaja. :uujee: Viime vuonna paras ei-vakimenestyjä jäi vielä kauemmaksi (Bulgarian ka. 3,8).
sziget kirjoitti:"Jokin erityinen kytkös" on hämärää puhetta. Milloin kytkös on erityinen ja milloin tavallinen? Mihin raja vedetään?
Sepä se. Rajaa ei vedetä. Vaatimus pystyä yksiselitteisesti jakamaan äänet ansaittuihin tai ansaitsemattomiin muistuttaa pitkälti mm. täällä usein esille nousevaa keskustelua siitä, miten viisufani määritellään ja kuka on oikeutettu kutsumaan itseään faniksi. Kummassakaan ei ole kyse mistään on/off-jutusta, vaan jatkumosta. Selvää rajaa ei ole olemassa eikä tarvitsekaan olla.

Ideaalisessa Eurovision laulukilpailussa sama biisi ja esitys saavuttaisi yhtä hyvän tuloksen riippumatta siitä, mitä maata se edustaa ja mistä maasta artisti(t) ja lauluntekijä(t) ovat kotoisin. Tällä hetkellä näin ei likimainkaan ole, joten on ongelma, joka pitäisi korjata. Koska keskivertokatsoja kyllä huomaa, että ideaalisesta, tasapuolisesta kilpailusta ollaan kaukana, vaikkei välttämättä osaakaan syyttää tilanteesta oikeaa tahoa, kilpailulla on myös vakava uskottavuusongelma. Uskottavuusongelma on vielä vaikeampi korjata ja vain vaikeammaksi käy vuosi vuodelta nykymeiningin jatkuessa. Koska kyse on arvostelulajista, ideaalikilpailu ei tietenkään koskaan voi toteutua mutta huomattavasti nykyistä lähemmäs sitä pitäisi päästä.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17662
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Margot » 27 Touko 2008, 18:48

Ensinnäkin, muakin kyllä turhautti finaalin aikana ennalta-arvattavat 12 pisteen saajat ja olen sitä mieltä, että tällaisenaan koko kilpailun idea vähän vesittyy.

Sitten kuitenkin... Esim. Timoteuksen pohdinnat ovat mielestäni fiksuja, mutta niissä on taustaoletuksena, että "moraalisesti oikein" äänestettäessä kaikissa Euroopan kolkissa tykättäisiin suunnilleen samasta musiikista. Onko realistista ajatella, että vaikkapa suomalaisilla ja azerbaidzanilaisilla on samantapainen musiikkimaku? Entä voidaanko olettaa, että joka vuosi mukana olisi vähintään yksi niin ylivoimaisen hyvä kappale, että sen pitäisi saada pisteitä kaikkialta tai suurimmalta osalta? Entä jos parhaimmatkin ovat vain ihan kivoja ja herättävät innostusta joissakin maissa, mutta eivät läheskään kaikissa?

Tietysti jokaisen kappaleen pitäisi pärjätä tai olla pärjäämättä ihan minkä tahansa edustajana, mutta voisiko esim. Ruotsin kappale olla Makedonian kappale tai Bosnia-Hertsegovinan kappale olla Iso-Britannian kappale? (Esimerkit melko hatusta heitettyjä, ei pidä liian kirjaimellisesti ottaman.) Eikö eri alueiden/maiden musiikkimauissa kuitenkin ole eroja? Vrt. "suomalaiset ovat hevikansaa" -hokema.

Loppuvesitys: En halua arvostella enkä kumota kenenkään mielipiteitä enkä ole pohdiskellut asiaa jokaiselta kantilta vuosikausia. Heitin vaan päällimmäiset ajatukset pois vaivaamasta.
What color is your life?

ossiaa
Maistelija
Maistelija
Viestit: 33
Liittynyt: 21 Tammi 2007, 00:14

Re: Kun kysytään, niin vastataan

Viesti Kirjoittaja ossiaa » 27 Touko 2008, 18:51

Timoteus kirjoitti: Ideaalisessa Eurovision laulukilpailussa sama biisi ja esitys saavuttaisi yhtä hyvän tuloksen riippumatta siitä, mitä maata se edustaa ja mistä maasta artisti(t) ja lauluntekijä(t) ovat kotoisin. Tällä hetkellä näin ei likimainkaan ole, joten on ongelma, joka pitäisi korjata. Koska keskivertokatsoja kyllä huomaa, että ideaalisesta, tasapuolisesta kilpailusta ollaan kaukana, vaikkei välttämättä osaakaan syyttää tilanteesta oikeaa tahoa, kilpailulla on myös vakava uskottavuusongelma. Uskottavuusongelma on vielä vaikeampi korjata ja vain vaikeammaksi käy vuosi vuodelta nykymeiningin jatkuessa. Koska kyse on arvostelulajista, ideaalikilpailu ei tietenkään koskaan voi toteutua mutta huomattavasti nykyistä lähemmäs sitä pitäisi päästä.
Timoteus sanoo (jälleen kerran) naulan kantaan. Mitä mieltä on kilpailla, jos sillä ei ole väliä kuka voittaa? Vaikka Suomi ennen vanhaan todennäköisesti kärsi vanhasta jury-systeemistä ja "länsi-blokeista", oli pistelaksu kuitenkin ennen yksi viisujen kohokohta. Nyt se on pelkkä vitsi.

Olen yhä sitä mieltä, että todellisten äänien laskeminen olisi yksi vakavasti harkittava vaihtoehto. Tällöin diaspora-äänten vaikutus minimoituisi, koska Venäjän naapureiden, Balkanin ja Pohjoismaiden väkimäärät ovat pieniä. Lisäksi, kun maan "ulos" antamat äänet voisi lisätä oman kappaleen saamiin ääniin, niin kantaväestön äänestysaktiivisuus lisääntyisi. Ja se olisi hyvä myös bisnekselle.

Olisi joka tapuksessa mielenkiintoista kuulla jokin ehdotus yliopiston poliittisen tutkimuksen laitokselta, jossa vastaavia asioita tutkitaan.

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17662
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Margot » 27 Touko 2008, 22:17

Tuli mieleeni vielä jotain, joten oksennetaan sekin nyt tänne.

Oikeastihan kilpailu on jo lähtökohtaisesti vähän kieroutunut. Jokainen maa lähettää edustajan ja sitä maata sitten hoetaan koko ajan (esim. pisteet ilmoitetaan maiden mukaan, ei artistien tai kappaleiden). Voitto on koko kansan riemu ja tappio koko kansan häpeä, vaikka enemmistöllä ei tietenkään ole mitään tekemistä edustuskappaleen kanssa. Jo lähtökohdat ovat siis varsin kansallismieliset eikä kyse ole siitä, että Euroopan parhaat kappaleet kisaisivat keskenään, vaan siitä, että jokainen maa saa lähettää yhden kappaleen.
What color is your life?

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27380
Liittynyt: 14 Marras 2003, 12:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Pete » 27 Touko 2008, 22:23

En tiedä, oliko tämä tieto jo täällä, mutta pannaanpa sitten vaikka ilmaisena uusintana Ylen sivuilta:
Euroviisufinaalilla 1,2 miljoonaa katsojaa

Suomalaiset seurasivat sankoin joukoin lauantai-iltana Belgradista lähetettyä vuoden 2008 Eurovision laulukilpailun finaalia. Tv-vastaanottimien ääressä kilpailua katsoi keskimäärin 1,2 miljoonaa katsojaa.
Liukuvärjäystä ilman piilomerkityksiä

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12675
Liittynyt: 18 Tammi 2008, 00:14

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 27 Touko 2008, 22:37

^^ Olen hyvin pitkälle samaa mieltä Margotin kanssa siitä että on itseasiassa väärin olettaa, että eri euroopan alueilla musiikkimaku olisi samanlainen. Kulttuuristen tekijöiden vaikutus on niin suuri ja hyvä niin.

Itseasiassa viisujen lähtökohta on yhteneväinen joidenkin hellimälle ja syntyaikoina nykyistä voimakkaammin tavoitellulle ajatukselle euroopasta omana "entiteettinään", yhtenäisenä kulttuurialueena. Sitä se tietyssä mielessä toki onkin, mutta samalla kulttuurisesti heterogeninen ja paikallinen, kuten kaikki tietävät, eurooppalainen identiteetti on olemassa, mutta se rakentuu ihan eri tavalla kuin jonkun yhdysvaltojen sulatusuuni tai edes kanadan multikulttuurisuus.

Ja kun edellinen on tosiasia, niin äänestämisestä ei ikinä saada reilua yksittäisempien ja vähäväkisempien kulttuurien osalta. Miten hyvänsä niitä systeemejä rakennellaan niin isoimpien ehdoilla mennään. Siksi koko kilpailuajatus on järjetön, sillä arvotuksessa kulttuurialueen koko antaa lisäpisteitä ja saa ehdokkaan näyttämään "laadukkaammalta". Kilpailuasetelmasta pitäisi luopua, mikäli tarkoituksena on esitellä euroopplaista musiikkikirjoa. Mikäli taas tarkoituksena on rakentaa yhtenäistä, yhtenäiskulttuuriin perustuvaa eurooppalaista "valtiota" omine "kansallisine" makuineen ja tunnuksineen, silloin kilpailu palvelee poikkeavuuksien karsimisessa.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 23681
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31
Viesti:

Re: Kun kysytään, niin vastataan

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 27 Touko 2008, 22:54

Timoteus kirjoitti:Tähän asti alin voittopistekeskiarvo on ollut hieman yli 6 pistettä (Kreikka 2005). Lordia lukuun ottamatta joka ainoa 5½ pisteen keskiarvon viitenä viime vuonna ylittänyt kilpailija on tullut maasta, jolla on vahva siirtolais- ja/tai blokkiäänestystuki ja joka sijoittuu tyypillisesti heikoimmillaankin finaalin keskikastiin (Serbia, Venäjä, Kreikka, Turkki, Bosnia-H., Ukraina). Jos vielä näiltä kilpailijoilta poistetaan laskuista ilmeisimmät blokki- ja siirtolaistukijat, jää pistekeskiarvo heistäkin Ruslanaa ja Sakista lukuun ottamatta kaikilla alle 5½:n. Ja Ruslanasta ja Sakiksestakin on jo neljä vuotta. Norjan viitossijaa hehkutetaan mutta pistekeskiarvo jäi 4,3:een. Vaatimattomat 72 pistettä jäi matkaa tähän asti alimpaan voittopistekeskiarvoon. "Melkein" saatiin ei-diasporavoittaja. :uujee: Viime vuonna paras ei-vakimenestyjä jäi vielä kauemmaksi (Bulgarian ka. 3,8).
Hmm. Jatkoinpa tästä. Yhdeksän euroviisumaata (Turkki, Venäjä, Bosnia-Hertsegovina, Kreikka, Ukraina, Serbia/Serbia-Montenegro, Armenia, Georgia ja Azerbaidžan) on 2000-luvulla aina halutessaan selvinnyt puhelinäänestysmenestyksellään euroviisujen finaaliin. Ihmeyhdeksikköön eivät kuulu Big 4 -maat ja Ruotsi, jotka ovat kyllä olleet mukana kaikissa finaaleissa mutta edelliset vain statuksensa turvin ja jälkimmäinenkin laskeutui tänä vuonna tavallisten kuolevaisten joukkoon jäämällä raatipaikan varaan.

Semifinaaliaikakauden 2004-08 viisuissa on kilpaillut kaikkiaan 197 kappaletta, joista ihmeyhdeksikön viisuja on 35 (18 %). Ihmeyhdeksikkö on vienyt top 10 -sijoituksista 26 (52 %), top 5 -sijoituksista 15 (60 %), top 3 -sijoituksista 12 (80 %) ja voitoista 4 (80 %). Ukrainan kotikisafloppia lukuun ottamatta kaikki ihmeyhdeksikön viisut ovat mahtuneet finaalin viidentoista kärkeen.

Verratkaamme ihmeyhdeksikön 30 parhaan semifinaaliaikakauden finaaleissa saavutetun pistekeskiarvon listaa muiden 36 osallistujamaan vastaavaan. Listat ovat seuraavanlaiset:

Ihmeyhdeksikön top 30 (35 viisusta):
1. Ukraina 2004: Wild dances 8,00
2. Serbia-M 2004: Lane moje 7,51
3. Kreikka 2004: Shake it 7,20
4. Venäjä 2006: Never let you go 6,70
5. Serbia 2007: Molitva 6,54
6. Venäjä 2008: Believe 6,48
7. Bosnia-H 2006: Lejla 6,19
8. Kreikka 2005: My number one 6,05
9. Ukraina 2007: Dancing lasha tumbai 5,73
10. Turkki 2004: For real 5,57
11. Ukraina 2008: Shady lady 5,48
12. Kreikka 2008: Secret combinaton 5,19
13. Venäjä 2007: Song # 1, 5,05
14. Armenia 2008: Qele qele 4,74
15. Turkki 2007: Shake it up, shekerim 3,98
16. Ukraina 2006: Show me your love 3,92
17. Serbia 2008: Oro 3,81
18. Serbia-M 2005: Zauvijek moja 3,61
19. Armenia 2006: Without your love 3,49
20. Kreikka 2006: Everything 3,46
21. Kreikka 2007: Yassou Maria 3,39
22. Armenia 2007: Anytime you need 3,37
23. Turkki 2008: Deli 3,29
24. Azerbaidžan 2008: Day after day 3,14
25. Bosnia-H 2008: Pokušaj 2,62
26. Bosnia-H 2004: In the disco 2,60
27. Bosnia-H 2007: Rijeka bez imena 2,59
28. Turkki 2006: Süper star 2,46
29. Turkki 2005: Rimi rimi ley 2,42
30. Georgia 2007: Visionary dream 2,37

Muiden 36 osallistujamaan top 30 (162 viisusta):
1. Suomi 2006: Hard rock hallelujah 7,89
2. Malta 2005: Angel 5,05
3. Kypros 2004: Stronger every minute 4,86
4. Ruotsi 2004: It hurts 4,86
5. Romania 2006: Tornerò 4,65
6. Ruotsi 2006: Invincible 4,59
7. Liettua 2006: We are the winners 4,38
8. Norja 2008: Hold on be strong 4,33
9. Romania 2005: Let me try 4,16
10. Israel 2005: Hasheket shenish'ar 4,05
11. Latvia 2005: The war is not over 4,03
12. Moldova 2005: Boonika bate doba 3,89
13. Bulgaria 2007: Water 3,83
14. V-Venäjä 2007: Work your magic 3,54
15. Sveitsi 2005: Cool vibes 3,37
16. Norja 2005: In my dreams 3,30
17. Tanska 2005: Talking to you 3,30
18. Unkari 2007: Unsubstantial blues 3,12
19. Albania 2004: The image of you 3,03
20. Kroatia 2005: Vukovi umiru sami 3,03
21. Israel 2008: The fire in your eyes 2,95
22. Moldova 2007: Fight 2,66
23. Saksa 2004: Can't wait until tonight 2,66
24. Unkari 2005: Forogj, világ! 2,55
25. Irlanti 2006: Every song is a cry for love 2,51
26. Espanja 2004: Para llenarme de ti 2,49
27. Romania 2007: Liubi, liubi, I love you 2,05
28. Latvia 2008: Wolves of the sea 1,98
29. Makedonia 2007: Mojot svet 1,78
30. Portugali 2008: Senhora do mar 1,64

Sijalla kuin sijalla ylemmältä listalta löytyvän viisun pistekeskiarvo on parempi, ykkössijaa lukuun ottamatta vieläpä ylivoimaisesti parempi. Ehkä ihmeyhdeksikön viisut ovat olleet keskimäärin parempia kuin muiden 36:n mutta ovatko ne ihan oikeasti voineet olla niin paljon parempia, että poppoon kuudenneksi huonoinkin kappale on mennen tullen parempi kuin muiden maiden 162 viisusta 27:ksi paras (eli parhaaseen kuudesosaan kuuluva!)?

No, euroviisuäänestyslogiikalla ovat. :hiips:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6161
Liittynyt: 27 Marras 2003, 23:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja lharju » 27 Touko 2008, 22:55

Margot kirjoitti:Esim. Timoteuksen pohdinnat ovat mielestäni fiksuja, mutta niissä on taustaoletuksena, että "moraalisesti oikein" äänestettäessä kaikissa Euroopan kolkissa tykättäisiin suunnilleen samasta musiikista. Onko realistista ajatella, että vaikkapa suomalaisilla ja azerbaidzanilaisilla on samantapainen musiikkimaku?
ta1ja kirjoitti:^^ Olen hyvin pitkälle samaa mieltä Margotin kanssa siitä että on itseasiassa väärin olettaa, että eri euroopan alueilla musiikkimaku olisi samanlainen. Kulttuuristen tekijöiden vaikutus on niin suuri ja hyvä niin.
Mun mielestäni esimerkiksi sellaisissa lauluissa kuin "In the disco" tai "Call me" ei ole mitään bosnialaista, mutta kas kummaa, niin vaan tuli korkeat pisteet muista entisen Jugoslavian maista. Olisiko Kroatia antanut "Call me":lle 10 pistettä, jos se olisi edustanut Suomea, Portugalia tai Puolaa? :roll:
Georgian "Peace will come" ei myöskään kuulosta mitenkään erityisen kaukasuslaiselta, mutta kumma vaan tuli korkeat pisteet kaikista entisen Neuvostoliiton maista. :roll:

Sen totta kai ymmärtää, että jotkut "Moja stiklan" kaltaiset omaperäisyydet, jotka todella edustavat sellaista musiikkityyliä, jota ei kuunnella Balkanin ulkopuolella ja jonka omankielinen sanoituskin sisältää lähinnä inside-läppää, joka ei aukea niille, jotka eivät tunne kulttuuria, kerää korkeat pisteet lähialueelta ja muilta ei mitään, mutta aika moni diaspora-menestyjistä kuulostaa ainakin minun korviini musiikilta, joka voisi tulla melkein mistä tahansa maasta.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17662
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Margot » 27 Touko 2008, 22:59

^ Tuohon en kyllä osaa sanoa mitään, koska mun korva ei tunnetusti sano ollenkaan, millaista mikäkin musiikki on. Surullisen kuuluisana esimerkkinä otettakoon se, että olen yrittänyt viimeiset neljä vuotta kuulla Makedonia 04:n epätavallisen rytmin siinä onnistumatta.

En siis kykene keskustelemaan siitä, ovatko "epäilyttävät" menestyjät oikeasti jotenkin alueelleen tyypillisiä vai eivät. Tosin äänestyskäyttäytymiseen vaikuttavat varmasti myös esimerkiksi artistit, jotka ovat usein tunnettuja naapurimaissakin.
What color is your life?

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2734
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 13:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja hra47 » 27 Touko 2008, 23:00

ta1ja kirjoitti:^^ Olen hyvin pitkälle samaa mieltä Margotin kanssa siitä että on itseasiassa väärin olettaa, että eri euroopan alueilla musiikkimaku olisi samanlainen.
Ei kai kukaan ole noin olettanutkaan. Diasporan tunnustaminen ei edellytä tuollaista ajattelua. Kyse ei ole on/off-periaatteella naksuvasta asiasta. Asiaa kannattaa ajatella enemmänkin muovailuvahana jossa on eri värejä sotkettu yhteen.

Mietiskelin tuossa ominaisuuksia, jotka vaikuttavat maiden menestymiseen tai menestymättömyyteen viisuissa, sekä siihen millaisia ne ovat äänestäjinä. Listailin tällaisia ominaisuuksia:

Väestöpohjan suuruus
Vaikuttaa siihen kuinka paljon väkeä on turisteina ja siirtolaisina ulkomailla. Toisaalta pienet hyttyssarjalaiset (San Marino, Andorra, Malta, Monako, ...) eivät pääse nauttimaan samasta edusta. Niiden antamia pisteitä toisaalta heiluttelevat helposti turistilaumat. Saiko esim. Ruotsi tänä vuonna Maltalta 12 pistettä, vain koska ruotsalaisten turistibussi sattui olemaan oikeaan aikaan paikalla? Väestöltään isompien naapureiden turistit heiluttelevat pienempiensä tuloksia (Venäjä Suomen, Suomi Viron...)

Rajanaapureiden lukumäärä
Äänestysturismi. Kulttuurinen yhtenäisyys. Enemmän tilaisuuksia saada naapuriääniä.

Siirtolaisväestö ulkomailla
Lähettääkö vai vastaanottaako maa siirtolaisia. Vastaanottaja muuttuu lähtömaan viisusatelliitiksi ja ääniautomaatiksi. Sitä vahvemmin, mitä heiveröisempi maan natiivi väestöpohja on tai kiinnostus viisuja kohtaan.

Valtion pinta-ala
Kuinka paljon valtioita alueella on (kulttuurinen yhtenäisyys, kuinka monta tilaisuutta saada naapuriääniä). Valtioiden koko kasvaa keskimäärin pohjoiseen mentäessä. Etelä-euroopassa, erityisesti Balkanin alueella runsaasti pieniä valtioita kulttuurisesti yhtenäisellä alueella. Pohjola selvä häviäjä tässä suhteessa. Kookkaat maat, vähän naapureita. Kulttuurisesti hyvin poikkeava suhteessa e-eurooppaan.

Pitänee keksiä lisää kunhan jaksaa... tossa nyt kuitenkin oleellisimpia. Tämän tarkoitus ei ollut sit tehdä tyhjäksi sitä, että musiikillakin on vaikutusta. Pitää vaan pyrkiä ymmärtämään tämän viisupedon luonne kokonaisuudessaan. On/off-ajattelulla siihen ei päästä.

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17662
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Margot » 27 Touko 2008, 23:06

Luultavasti ainut ratkaisu, jolla poistettaisiin kansallismielinen äänestäminen, olisi kansallishengen poistaminen kilpailusta kokonaan. Tällöin säännöt voisivat olla esimerkiksi sellaiset, että kuka tahansa saisi lähettää kappaleitaan kansainvälisen raadin arvosteltavaksi. Tämä raati sitten valitsisi vaikkapa 25 kappaletta finaaliin, täysin riippumatta kappaleiden lähtömaasta. Äänestyksessä laskettaisiin absoluuttisia ääniä jokaisesta maasta, jossa finaali näytetään eikä tulosten julkistamisessa mitenkään eriteltäisi, mistä maasta äänet ovat tulleet.

Tämä tietysti vesittäisi monien mielestä koko kisan alkuperäisen idean. Kyllä munkin mielestä vähän. Pointtini on siis se, että on todella vaikeaa kitkeä epäreilua edustuskappaleen kotimaahan perustuvaa äänestämistä, kun koko asetelma on alunperinkin sellainen, että maat kilpailevat toisiaan vastaan, eivät kappaleet.
What color is your life?

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8167
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Touko 2008, 00:17

Timoteus kirjoitti: Ideaalisessa Eurovision laulukilpailussa sama biisi ja esitys saavuttaisi yhtä hyvän tuloksen riippumatta siitä, mitä maata se edustaa ja mistä maasta artisti(t) ja lauluntekijä(t) ovat kotoisin. Tällä hetkellä näin ei likimainkaan ole, joten on ongelma, joka pitäisi korjata. Koska keskivertokatsoja kyllä huomaa, että ideaalisesta, tasapuolisesta kilpailusta ollaan kaukana, vaikkei välttämättä osaakaan syyttää tilanteesta oikeaa tahoa, kilpailulla on myös vakava uskottavuusongelma.
Ongelma on ja ongelmaa ei ole. Tilanne on jakomielinen, kun samanaikaisesti halutaan kahta toisensa poissulkevaa asiaa: katsojien pitää saada valita voittaja (puhelinäänestys), mutta tuloksen pitää olla reilu ja tasapuolinen (ei puhelinäänestystä). Media on kiinnostunut vain siitä, miten oma viisu pärjää (kansallismielisyys hyvä). Sama media osoittaa sormella siirtolaisia, kun "niiden" viisu pärjää liian hyvin (kansallismielisyys paha).
Margot kirjoitti: Oikeastihan kilpailu on jo lähtökohtaisesti vähän kieroutunut. Jokainen maa lähettää edustajan ja sitä maata sitten hoetaan koko ajan (esim. pisteet ilmoitetaan maiden mukaan, ei artistien tai kappaleiden). Voitto on koko kansan riemu ja tappio koko kansan häpeä, vaikka enemmistöllä ei tietenkään ole mitään tekemistä edustuskappaleen kanssa.
Niinpä niin. Maat kilpailevat keskenään ja se on hauskaa, mutta tuloksissa lähtökohta ei saisikaan näkyä. Tulosten pitäisi perustua pelkästään musiikillisiin ja esityksellisiin ansioihin. Ensin annetaan katsojille vapaus äänestää niin puolueellisesti kuin haluavat; sitten ihmetellään, kun he tekevät niin.
ta1ja kirjoitti: Ja kun edellinen on tosiasia, niin äänestämisestä ei ikinä saada reilua yksittäisempien ja vähäväkisempien kulttuurien osalta. Miten hyvänsä niitä systeemejä rakennellaan niin isoimpien ehdoilla mennään.
Onhan se melko reilua vähäväkisiä kohtaan, että San Marino saa antaa saman määrän pisteitä kuin Venäjä. Sitä en tiedä, miten eri maiden venäläismieliset saataisiin äänestämään Venäjän sijasta San Marinoa. Ei minun tarvitsekaan tietää, koska en ole vaatinut puhelinäänestystä sen enempää kuin paheksunut Venäjän menestystäkään.
Pallomerta seilaan, aikakautta peilaan

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2734
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 13:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja hra47 » 28 Touko 2008, 00:34

sziget kirjoitti: Niinpä niin. Maat kilpailevat keskenään ja se on hauskaa, mutta tuloksissa lähtökohta ei saisikaan näkyä. Tulosten pitäisi perustua pelkästään musiikillisiin ja esityksellisiin ansioihin. Ensin annetaan katsojille vapaus äänestää niin puolueellisesti kuin haluavat; sitten ihmetellään, kun he tekevät niin.
Tässäkään ei ole kyse pelkästä on/off-tilanteesta, vaan siitä kuinka paljon kamelin selkä kestää ennen kuin se menee lopullisesti poikki. Ei kukaan hyväksy kotiinpäinvetoa äänestyksessä jos sitä kysytään, mutta silti kaikki sitä tekevät. Järjestelmän tehtävä olisi estää tämä. Tänä päivänä kun eri väriset munat eivät ole enää siististi eri koreissa, vaan levinneet vähän sinne sun tänne, kansallisvaltioiden rajoihin perustuvat äänestysalueet ovat alkaneet vuotamaan siinä määrin, että se näkyy koko ajan räikeämmin lopputuloksissa. Jos ilmansuuntiin aletaan osoittelemaan, niin idässä tilanne saattaa olla, että siellä valtiot ja kansat eivät osu kohdakkain yhtä tarkasti kuin lännessä.

Muita muutoksia sitten 70- ja 80-lukujen on se, että valtioiden rajat ovat madaltuneet ja ihmiset liikkuvat muutenkin enemmän ja vaivattomammin ulkomailla.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24071
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Rousku » 28 Touko 2008, 03:45

Laskeskelin, miten olisi käynyt, jos vain finalistit olisivat saaneet äänestää, kuten jotkut (mm. Terry Wogan) ehdottavat. (Nopeasti ja unisena, voi olla virheitä):

Kärjessä Norja ja Kreikka olisivat vaihtaneet paikkoja keskenään. Samoin Serbia ja Turkki.

Israel ja Bosnia olisivat nousseet pykälän ylöspäin kumpikin, Azerbaidzhanin kustannuksella.

Pohjoismainen yhteistyö olisi jyrännyt niin että Islanti olisi noussut peräti kolme pykälää ja Tanskakin kaksi. Maksajiksi olisivat joutuneet Georgia -1, Latvia -2 ja Portugali -2.

Ruotsi olisi noussut yhden pykälän, samoin Ranska. Kroatia peräti kaksi. Albania olisi romahtanut neljä sijaa Suomen kanssa tasoihin (samat pisteet yhtä monelta äänestäjämaalta, en tiedä, mikä kriteeri seuraavaksi ratkaisisi keskinäisen sijoituksen). -Itse asiassa finaalissa mukana olleet ex-jugoslaavit olisivat pärjänneet yhteissijoituksella mitattuna paremmin, jos vain finalistit olisivat saaneet äänestää.

Sitten häntäpäässä Saksa ja britit jäisivät tyystin pisteittä, ja Puola nousisi yhden sijan ylöspäin.

Eli voittajia viikinkiblokki (+8) ja jugoblokki (+2), häviäjiä ex-neukkula (-5) ja diasporalänsi (=Kreikka ja Portugali, -4). Näiden ulkopuolelta myös Albania kärsi raskaasti.

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1357
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 19:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Haksis » 12 Kesä 2008, 13:13

tällainen olisi pitänyt olla lopputulos!

1.Ukraina :voitto:

2.Israel :hopea:

3.Armenia :pronssi:
---------------------------------
4. Turkki

5. Islanti

6. Azerbaidzhan

7. Kreikka

8. Bosnia-Hertzegovina

9. Iso-Britannia

10. Venäjä

11. Georgia

12. Serbia

13. Norja

14. Latvia

15. Kroatia

16. Romania

17. Tanska

18. Suomi

19. Espanja

20. Albania
--------------------------------------------
21. Ranska

22. Ruotsi

23. Portugal

24. Saksa

25. Puola

Cyrano
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4856
Liittynyt: 22 Marras 2005, 15:55

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Cyrano » 14 Kesä 2008, 15:07

Olin odottavalla kannalla sääntömuutosten takia.
Ekan semin jälkeen olin tyytyväinen, että paremmat kappaleet meni jatkoon ja pellet jäi rannalle.
Toisessa semissä tapahtui sama, tosin ei yhtä selkeästi kuin ekassa.

Olin pelännyt, että Belgrad olisi "välivuoden skandaalikisat".
Toisin kävi: Kahden semin jälkeen oli odotettavissa hyvä finaali.

Mutta mutta - missä vika kun finaali kuulosti (melkein) yhtä puuduttavalta kuin monena vuonna,
vaikka tänä vuonna kisojen paremmisto oli selvinnyt finaalin asti!

Se tosiseikka että finaalin voitti maa joka oli eniten panostanut kappaleen markkinointiin
pistää miettimään Euroviisujen tulevaisuutta.
Kun rakkaus kerran voittaa, pois ihmisten kateus silloin jää.
Kun päivä tuo kerran koittaa, se kaikki kansat yhdistää.
Voi rakkaus tuskan poistaa, ei ihmiset sotiaan silloin käy.
Vain aurinko lämmin loistaa ja pelkoa ei missään näy.

Mikkelsson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4724
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 16:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Mikkelsson » 15 Kesä 2008, 15:38

Cyrano kirjoitti: Mutta mutta - missä vika kun finaali kuulosti (melkein) yhtä puuduttavalta kuin monena vuonna,
vaikka tänä vuonna kisojen paremmisto oli selvinnyt finaalin asti!
Aamen. Itse jättäisin tuon "melkein" vaan pois. Odotukset olivat kovasti korkealla, mutta finaali vaan jotenkin valahti läpi, saatiin voittaja ja sitten nukkumaan.

Aiemmin edes pisteidenlasku on ollut jännittävää, mutta nyt sekin tuntui vaan hosumiselle. Yhdentekevä voittaja ei ainakaan parantanut tunnelmia.

-Olen vanha raakki, mutta tympäisee kun nämä ovat nykyään niin kertakäyttöfestarit. Vanhoja viisuja jaksan kelata kerta toisensa jälkeen, katsoa p*skatkin biisit uudestaan ja uudestaan, mutta näitä on nähty riittävästi jo suoran lähetyksen jälkeen.

Avatar
Katten-Gustaf
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11843
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 18:29
Paikkakunta: Siellä sun täällä...

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Katten-Gustaf » 15 Kesä 2008, 15:52

Mikkelsson kirjoitti:Vanhoja viisuja jaksan kelata kerta toisensa jälkeen, katsoa p*skatkin biisit uudestaan ja uudestaan, mutta näitä on nähty riittävästi jo suoran lähetyksen jälkeen.
Olipas hyvin tiivistetty. Tässä varmaan se oleellisin syy, etten ole edelleenkään katsonut digiboxin kovalevyltä tuota finaalia uudestaan. Äsken jo mietin, että poistanko sen sieltä, kun DVD:kin on saatavissa. Mut sit aloin pohtia, että viitsinkö ostaa edes sitä DVD:tä?

Miten se Marko_TLL sanoikaan osuvasti alkuviikosta, kun juteltiin, että sitä oottaa kuin lehmä kesää ja laitumelle pääsyä aina viisufinaalia ja, kun se on ohi, iskee tyhjyys, jolle ei täytettä ole, vaikka katsois uudestaankin kisat. Se vaan on ohi. Ei jaksa innostaa, niin ei.

Nytkin on tullut huomattua, että mp3:n biisejä kun kelaa, niin vaan ne tosisuosikit tulee kuunneltua tän vuoden biiseistä (ja niitä on vähän), muut tulee ihan automaattisesti skipattua. Vanhoja helmiä sentään kelaa yhä uudestaan ja uudestaan, jopa niitä, joita piti aikanaan ihan kamalina, niille jaksaa nauraa, mut nää uudet ei nappaa ei pätkääkään.

Pistää miettimään harrastuksen vaihtoa... Tai sit tää on vaan taas tää aika vuodesta. Vuodenvaihteessa, kun ekat biisit on jo valittu, sitä on taas - vissiin - ihan toista mieltä, kai.
...kan inte säga nej,
jag måste släppa tag,
du vinner över mig...

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 21:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Ate » 15 Kesä 2008, 21:05

25. LATVIA: Pirates of the Sea – Wolves of the sea *
Melko nolo. En voi ymmärtää tän pääsyä finaaliin.

24. SAKSA: No Angels – Disappear **
Taitavia tyttöjä. TOKI! Tylsä, odotettu sijoitus häntäpäässä.

23. ISO-BRITANNIA: Andy Abraham – Even if **
Levottomat jalat :heh: En vaan lämpene tälle.

22. ROMANIA: Nico & Vlad – Pe-o margine de lume **½
Ihan nätti balladi, mut ei iske. Taitavat artistit ja äänistäkin tykkäsin. Nico syntynyt v. ’79. TOKI!

21. AZERBAIJAN: Elnur & Samir – Day after day ***
Tää kuulosti paremmalta kuin koskaan. Biisin sanoista ei saa kyllä mitään selvää. Day after day – okei. Taustoista tykkään, mutta pakkoko on huutaa!

20. RUOTSI: Charlotte Perrelli – Hero ***
Tää jätti vähän kylmäksi. Eikä niin vähääkään. Oli melodeilla paljon paljon parempi.

19. RANSKA: Sébastien Tellier – Divine ***
Erikoinen. On se erikoinen (genten ja AntSan äänellä) :rofl: Niin artisti, biisi kuin kuvauskin.

18. GEORGIA: Diana Gurtskaya – Peace will come ***½
Tästä aloin pitää vasta paikan päällä. Historian ehkä paras pukutemppu nähtiin tässä.

17. PUOLA: Isis Gee – For life ***½
Opin pitämään tästä vasta paikan päällä, tyylikäs balladi. En ihan kestä niitä Isisin hampaita. Muutenkin tytössä kaikki oli aitoa.

16. KROATIA: Kraljevi Ulice & 75 Cents – Romanca ***½
Kiva, vanhanaikainen kappale. En ehkä kestä sitä papparaista siellä lavalla sohimassa sen keppinsä kanssa. :heh:

15. ESPANJA: Rodolfo Chikilicuatre – Baila el chiki chiki ***½
Perrea, perrea! Hauska. Sitä tämä oli! Varsinkin ne kaks taustatanssijaa :heh:

14. SERBIA: Jelena Tomasevic – Oro ****
Onhan tämä tyylikäs. Jelenakin näytti paremmalta kuin maansa karsinnoissa. Jotain kuitenkin jäi puuttumaan :miettii:

13. ARMENIA: Sirusho – Qele qele ****
Kisojen parhaat pyrot oli tässä esityksessä. Tempaisee mukaansa vaikka hieman jankkaava onkin. Laulajana ei niitä kisojen parhaita. Nätti kuitenkin.

12. NORJA: Maria Haukaas Storeng – Hold on be strong ****
Rauhoittava esitys kaiken ketkutuksen ja huutamisen seassa. Tyylikäs.

11. PORTUGALI: Vânia Fernandes – Senhora do mar ****
Ehkä parasta Babićia? Toimii. Tyttö oli hieman tylynoloinen lavalla, mitä ei lavan ulkopuolella ollut.

10. ALBANIA: Olta Boka – Zemrën e lamë peng ****
Koskettava, kaunis laulu. Lavalla ei niin hyvä kuin levyllä.

9. KREIKKA: Kalomira – Secret combination ****
Tyttö oli ainakin innoissaan aina kun hänet näki. Ei kisojen parhaita laulajia tämäkään, mutta lauluääni toki miellyttävämpi kuin puheääni. Kiva ralli.

8. SUOMI: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa ****½
Oli se vaan hyvä. Täysin ansaittu finaalipaikka. Tästä sai olla ylpeä. :tapu:

7. TURKKI: Mor ve Ötesi – Deli ****½
Tää toimii! Oli jossain vaiheessa jopa ykkössuosikki. Parasta lopun revittely. :rok:

6. BOSNIA & HERZEGOVINA: Laka – Pokušaj *****
Ihan seko! Tää saa hyvälle tuulelle. Ljuubaviiii. :ihana:

5. UKRAINA: Ani Lorak – Shady lady *****
Pesee Ruotsin mennen tullen. Sähäkkä kissa. Hieno esitys.

4. VENÄJÄ: Dima Bilan – Believe *****
Biisistä itsessään tykkään tosi paljon ja esityskin ihan mukiinmenevä. Plushenko olisi saanu jäädä kotiinsa. :niinpa:

3. ISLANTI: Euroband – This is my life *****
Tää kuulosti livenä paremmalta kuin koskaan! Loistavat laulajat, loistava biisi. :tuuletus:

2. TANSKA: Simon Mathew – All night long *****
Kisojen kivoin artisti. Mä tiesin koko ajan, että tää menee finaaliin. Tää tempaa mukaansa. :peukku:

1. ISRAEL: Boaz Mauda – The fire in your eyes *****
Tää iski kunnolla vasta ekan kerran ku harkkoja istuin halliin seuraamaan. Kylmät väreet meni pitkin kroppaa koko biisin ajan. Ihan mielettömän hieno! :kups:
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 01:32
Paikkakunta: Pori

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 16 Kesä 2008, 09:24

Ate kirjoitti:25. LATVIA: Pirates of the Sea – Wolves of the sea *
JUKOLAUTA!! :jupinaa:
Huumoria poika, huumoria. Eikö se ymmärrä huumoria?
21. AZERBAIJAN: Elnur & Samir – Day after day ***
SIIIIIIIIIS JUKOLAUTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :jupinaa:
4. VENÄJÄ: Dima Bilan – Believe *****
Anna mun kaikki kestää!! :draamaa:
2. TANSKA: Simon Mathew – All night long *****
KUNNON POIKA!!! :tuuletus:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25712
Liittynyt: 26 Marras 2003, 16:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 16 Kesä 2008, 09:43

gentedimare kirjoitti:
2. TANSKA: Simon Mathew – All night long *****
KUNNON POIKA!!! :tuuletus:
:rofl: Hurmaavia olette, kumpainenkin. :rofl:

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 21:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Ate » 17 Kesä 2008, 16:23

gentedimare kirjoitti:
Ate kirjoitti:4. VENÄJÄ: Dima Bilan – Believe *****
Anna mun kaikki kestää!! :draamaa:
No mitä, hyvä biisi (sun omalla äänellä) :heh:
Viimeksi muokannut Ate, 17 Kesä 2008, 17:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 01:32
Paikkakunta: Pori

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 17 Kesä 2008, 17:30

:hahaha:
Toi sun viestis näyttää ihan pönöltä kun et ole osannut lainata siihen mun viestiä..... :draamaa:

MUHAHA
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 21:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Ate » 17 Kesä 2008, 17:33

Oho :heh: Korjattu :heh:
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
Metsis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3253
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 15:26
Paikkakunta: Turku

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja Metsis » 18 Kesä 2008, 00:31

On se kyllä niin samis. Ihan kuin ois mun lista. :perspusu:
Katsos, onni on kuin päivänpaiste, mitä kirkkaampi paiste on, sen mustempi varjo vierelläsi. Pilvisellä säällä ei ole varjojakaan.
Hilja Valtonen - Neekerityttö peilaa

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1635
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Belgrad 2008: Finaali 24.5.

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer » 23 Kesä 2008, 03:03

Mikkelsson kirjoitti:
Cyrano kirjoitti: Mutta mutta - missä vika kun finaali kuulosti (melkein) yhtä puuduttavalta kuin monena vuonna,
vaikka tänä vuonna kisojen paremmisto oli selvinnyt finaalin asti!
Aamen. Odotukset olivat kovasti korkealla, mutta finaali vaan jotenkin valahti läpi, saatiin voittaja ja sitten nukkumaan.

Aiemmin edes pisteidenlasku on ollut jännittävää, mutta nyt sekin tuntui vaan hosumiselle. Yhdentekevä voittaja ei ainakaan parantanut tunnelmia.
Itsekään en ole jaksanut finaalia toistamiseen katsoa. Tosin into on tainnut aiempinakin vuosina lopahtaa tasan siihen finaaliin... Viisut ovat aina olleet minulle kevään merkki ja niiden mentyä ohi siirrytään jo toiseen vuodenaikaan!

Olisiko tänä vuonna finaalin tylsyys johtunut siitä, että niin moni viisu oli jo semeistä tuttu ja BIG4:lta taas ei mitään odotettukaan? Vanhan kertauksen makua.

Omalla kohdallani Venäjän voitto latisti valtavasti viisuintoa. Tai oikeastaan koko diasporailmiö, joka on tullut jäädäkseen ja jonka kanssa on vaan opittava elämään. Mutta vaikeaa on, vaikka kuinka ajattelen, että itä on antanut niin paljon uutta puhtia viisuille ja viisut eivät ole koskaan olleetkaan "oikeudenmukaisia". 90-luvun viisuja nyt katseltuna mm. Maltan menestys mitä kauheimmilla bottom-viisuilla oli aikoinaan yhtä suuri epäoikeudenmukaisuus.

Pohjimmiltaan ongelmanratkaisu lienee siinä, että viisut pitäisi oppia ottaa kevyemmin! Nyt internetyhteisöjen aikakautena se vaan tuntuu olevan aina vaan vakavampaa. Silloin kun fanitti viisuja pyhässä yksinäisyydessään, ne olivat jotenkin yksinkertaisempi juttu.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6161
Liittynyt: 27 Marras 2003, 23:46
Paikkakunta: Helsinki

Tajuttoman pitkä viesti

Viesti Kirjoittaja lharju » 27 Kesä 2008, 02:56

Piti raapustaa jotain tästä tämän vuoden finaalista, mutta minulla oli pitkään yksi ongelma, joka esti sen. En halunnut katsoa finaalia uudelleen. Ja nytkin olen sitä mieltä, etten välttämättä olisi halunnut tehdä sitä, sillä minulle kävi samalla tavalla kuin Timoteukselle, kun hän nelisen vuotta sitten alkoi kuunnella vuoden 1989 viisuja. Tunnelman hän tiivisti näin:
Timoteus kirjoitti:Uhhuh.. kun tässä kuuntelin vuosikertaa 1989, tulin lähinnä pahalle tuulelle. En todellakaan muistanut sen olevan noin huono.
Eurovision laulukilpailu on nykyään ihan perseestä. Tänä vuonna meille tarjottiin surkeita yhdentekeviä lauluja, ja kun ”kilpailun” jännitysaspektikin on kuollut jo aika päiviä sitten, koska sijoitukset on jaettu jo suurten muuttovirtojen myötä ennen kuin koko instituutio on syntynyt, niin pistää vähän miettimään, että mitä järkeä tässä koko touhussa on.

Tuskinpa tätä finaaliakaan olisi jaksanut seurata, jos en olisi ollut kokemassa ainutlaatuista viisutunnelmaa kulttuuriravintola Kannaksessa hauskassa seurassa hyvien antimien äärellä. :poks:

Ei näitä ollut helppo laittaa järjestykseen, koska niin moni laulu oli vain ”ihan kiva” tai ”ok”, mitään sen kummempaa herättämättä. Sanoisin, että sijojen 4-16 välinen tasoero on pienin ikinä.

12 p. KROATIA: Kraljevi ulice & 75 cents – Romanca
Aivan mahtava veto Kroatialta. Tässä on kuulkaas sellaista ennakkoluulottomuutta, jonka ohella lordit ja teräsbetonit kalpenevat. Suomella ei olisi ikinä pokkaa lähettää mitään näin rohkeaa viisuihin. Miten esitys voikaan olla kolmen minuutin ajan samaan aikaan kaihoisa ja surumielinen mutta että myös hauska ja hymyn huulille tuova olematta kuitenkaan vitsi, joita tänä vuonna kuultiin aivan tarpeeksi. Kaikin puolin laskelmoimaton slaavilainen mustalaistangonen, jonka ympärille tehtiin nerokas esitys. Vaikka kroatialaiset aivan varmasti itse tajusivat, ettei 99% viisukatsojista tule ymmärtämään horisevaa pappaa, joka esittelee keppiään (tässä on mun banaani :mitvit:) ja skrätsää gramofonilla, niin he eivät siitä välittäneet – lavalle vaan 100 miljoonan katsojan ihmeteltäväksi. Oikea asenne! Liikuttavan hieno laulu ja esitys. Varmaan ainoa kaikista 43 laulusta, joka herättää allekirjoittaneessa edes jonkinlaisia tunteita.

10 p. NORJA: Maria Haukaas Storeng – Hold on, be strong
Tämän menestyminen palauttaa vähän uskoa ihmiskuntaan. Hieno, varteenotettava pop-kappale tai piiloiskelmä, joka ei ole pelkästään euroviisumusiikkia, vaan tällaisiahan soi myös ihan oikeilla radiokanavilla. Hyvin esitetty, kaunis tunnelma, raflaava melodia. Paketti oli kasassa… tai ainkin riittävän hyvä paketti tämänvuotisiin viisuihin. :heh:

8 p. UKRAINA: Ani Lorak – Shady lady
Tämä oli vain aivan mahtava esitys. Vaikka tiesin, että Ani Lorak on ammattilainen, joka varmasti pistää vakuuttavan show’n pystyyn, niin olin silti toisen semifinaalin aikana suorastaan mykistynyt kuinka upean paketin Ukraina meille tarjosi. Todella taitava laulaja, joka osaa laulaa, esiintyä ja näyttää hyvältä. Suomesta ei tällaisia laulajia löydy. Henkeäsalpaavan upea show, joka vangitsee katsomaan. Biisikin on niin toimiva ja tarttuva. Vuoden harvoja oikeasti hienoja valopilkkuja. Vähän kyllä häiritsi esityksen jälkeen Anin kiittäminen. Aluksi sitä oltiin kolme minuuttia niin seksitästä pahatarta, mutta sitten heti esityksen yleisön aplodien aikana hän näytti kärsivältä kuin kala kuivalla maalla. Hieman illuusio romahti :heh:

7 p. RUOTSI: Charlotte Perrelli – Hero
Mihinköhän tämän nyt sijoittaisi? Pidän laulusta kuin hullu puurosta, ja levyllä sekä Melodifestivalenissa se vielä toimi. Silloin huomasi kuinka taitavasti tehdystä biisistä oli kyse. Mukana ei ollut yhtään turhaa nuottia ja jokainen sävelkulku oli mietitty tarkkaan. Kempen Abba-soundikin miellytti kovasti. Mutta sitten livenä viisulavalla – ei pystynyt vakuuttamaan sitten mitenkään. Olikohan vika sitten artistissa vai esityksessä, mutta se oli jotain todella vaisua ja väkisin väännettyä. Laulu olisi ansainnut huomattavasti paremman kohtalon. Ehkä yksi heikoista tekijöistä oli itse Charlotte. Ei ollut valitettavasti kovinkaan vakuuttava Belgradin lavalla, ja kun laulajakin näyttää lähinnä ulkoavaruudesta kaapatulta, niin ei kai ihmisten sympatioita voi odottaakaan.

6 p. KREIKKA: Kalomira – Secret combination
Taattua poppia Kreikalta, jälleen kerran. Hyväntuulinen renkutus, jonka kertsi jää junnaamaan päähän. Kreikan kohdalla ei enää tarvitse mainita, kuinka miellyttävää on, että heidän lauluistaan kuuluu kansalliset musiikkiperinteet, koska se tuntuu olevan jo itseisarvo vuodesta toiseen. Kalomira oli oikein sähäkkä artisti, joka sopi tällainen poppiksen esittäjäksi, joskin se heiluminen ja tissien ravistelu meni ehkä vähän överiksi… ”I’m not easy but I’m true”, TOKI :heh:

5 p. SUOMI: Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa
Uskokaa pois vain, tämä olisi todennäköisesti näin korkealla ilman suomi-lisääkin. Joukosta hyvin erottuva, pilke silmäkulmassa esitetty tarttuva hevihumppa, joka huokuu tsingiskhan-henkeä, jota nykymaailmassa puuttuu aivan liikaa. Teräsbetoni edusti lavalla Suomea vakuuttavasti ilman minkäänlaisia väkisinyrittämistä. Toivottavasti Suomi pysyy jatkossakin tällä linjalla eli lähetetään sinne sellaista, mitä meillä oikeasti osataan. Kyllä sellaistakin voidaan maailmalla arvostaa, sillä eihän mikään muu Suomen karsinnan biiseistä olisi päässyt edes tänne finaaliin asti. Suomi ja Kroatia peräkkäisillä esiintymisnumerolla tarkoitti illan kahta vilpittömintä ja vähiten laskelmoitua esitystä peräkkäin.

4 p. ARMENIA: Sirusho – Qele Qele
”Älä katso minua, kouri minua, per-kele!” Tää on niin tätä 2000-luvun viisuilua. Miten arvostelet biisin, joka on levyllä tai esikatseluvideolla aivan loistava mutta livenä katastrofi? Sirushon semiesitys oli jotain aivan järkyttävää, mutta finaalissa tyttö petrasi huomattavasti. Biisi on audiona ehdottomasti yksi näiden kisojen väripilkkuja, joten laitetaan sen ansiosta tämä näinkin korkealle, mutta livenä Sirushon sotkuinen tukka, selvästi ulkoaopitut maneerit ja kolme turhaa tanssijaa eivät todellakaan olleet eduksi näin hyvälle sävellykselle. Armenian YLIVOIMAISESTI paras, so far.

3 p. RANSKA: Sébastien Tellier – Divine
IHAN MIELETTÖMÄN HIENO VETO RANSKALTA! Varmaan epäkaupallisin euroviisu ikinä. Ranskan Herra Mirandos ei lähtenyt konstailemaan, vaan toi sellaisen esityksen, jota viisuissa ei olla ikinä nähty. Elektropoppia ja mahtavan arkielämästä etääntynyt esitys, jossa ensimmäistä kertaa käytettiin tehokeinona omaperäistä tv-kuvausta. Ihan loistava idea, oli se sitten ranskalaisten itsensä tai ruotsalaisten kuvaajien keksimä. Minä en tule todennäköisesti ikinä enää törmäämään Sébastien Tellieriin missään, mutta olen niin iloinen, että viisujen kautta olen päässyt havaitsemaan, että tällaistakin maailmassa on olemassa. Sai Suomen ja Espanjan jälkeen suurimmat aplodit kulttuuriravintola Kannaksessa.

2 p. ISLANTI: Euroband – Ths is my life
Islanti on lähettänyt pelkästään hyviä biisejä vuoden 2003 jälkeen, mutta he eivät ole saaneet ansaitsemaansa menestystä. Mukavaa, että semifinaaliuudistuksen jälkeen heidät kuitenkin voidaan nähdä edes joskus finaalissa asti. Tiukkaa ysäriklubitavaraa tarjosi meille Fridrik ”kolme lastani ja vaimoni jännittävät Islannissa miten isi pärjää” Omar ja Regina ”Itä-Saksan ensimmäinen viisuedustaja” Osk, jotka esiintyivät todella vakuuttavasti, ja olivat aidosti ja vilpittömästi koko sydämellään mukana lavalla toisin kuin Ruotsin haahka. Menevä biisi, sanat nyt ovat turhankin kornit, mutta eiköhän tässä genressä se voida antaa anteeksi… :heh:

1 p. TURKKI: Mor ve Ötesi – Deli
Turkki pääsi ensimmäistä kertaa pistesijoille sitten vuoden 1997 :shock: Katu-uskottava bändi, hyvin esitetty radiorokki, kiva kertsi, hyvät soolokitararevittelyt. Mitäpä tästä muuta voisi sanoa. Kaikin puolin hyvä veto Turkilta.

11. SERBIA: Jelena Tomašević – Oro
Onhan tämä kaunista kuultavaa ja tyylikkäästi toteuttu, ei voi kiistää. Huokaus mystistä balkanilaista tunnelmaa. Biisistä vain puuttuu kokonaan yhtä uniikki tunnelma, mitä Lane mojessa, Lejlassa ja Molitvassa on. Sellainen tunnelma onkin sellaista, jota ei voi tekemällä tehdä. Se syntyy jos on syntyäkseen. Tiedoksi vain Zeljkolle, koska joudumme varmasti kuulemaan biisejäsi vielä pitkään.

12. ALBANIA: Olta Boka – Zemrën e lamë peng
Taitaapi olla meikäläisen mielestä Albanian paras ikinä, ja ihan mielelläni tätä finaalissa kuuntelin, vaikka finaalipaikka taisi olla ennemmin siirtolaisten ansiota. Kaunis seesteinen slaavilainen tunnelma, ja Oltan nuori ääni sopi hyvin kokonaisuuteen. Jopa Hoxhan aikainen sotilaspuku napapaitana jaksaa innostaa jollain perverssillä tavalla.

13. ROMANIA: Nico & Vlad – Pe-o margine de lume
Ensimmäisen semifinaalin surkeassa tasossa edukseen erottunut Romania maallistui kovasti finaaliin päästyään. Tyylikäs iltapukuballadi ja todella hienosti laulettu ja vakuuttavasti esitetty, mutta kuitenkin sen verran tavanomainen, että sijoitus finaalissa ensimmäiseltä esiintymisnumerolta ei ollut yllättävä. Silti Romanian ei tarvitse missään nimessä hävetä tätä suonikohjuviisuaan.

14. BOSNIA-HERTSEGOVINA: Laka – Pokusaj
Performanssitaiteena ihan viisujen kärkikamaa. Itse ainakin haluaisin, että kaikki karaoke-esitykseni näyttäisivät tältä. Mielenkiintoisessa laulussakin on ansionsa, erityisesti pidän mystisestä tunnelmasta. Idea on kieltämättä liikuttava. Meni ehkä omasta mielestäni kuitenkin vähän turhan paljon kikkailun puolelle.

15. ESPANJA: Rodolfo Chikilicuatre – Baila el chiki chiki
Kyllä vaan! Tämä ei ole mikään laulu, tämä on ilmiö. Sen sai huomata viimeistään kulttuuriravintola Kannaksessa. Matkalla viisukatsomoon Espanjan biisi herätti ihmisissä lähinnä turhautumisen tunteita, mutta kun Rodolfon vuoro tuli, pöydässä oli jo kolmas kuohuviinipullo, ja eikös ihmiset tanssineet tuoleilla ihan kikseissä: ”uno, el brikindans, dos, el crusaíto...” Aplodit olivat illan toiseksi suurimmat Suomen jälkeen :heh: ”Mä arvasin, että Espanja iskee juntteihin” (tonywernerin äänellä). Sanoitus ja idea ovat nerokkaita, toteutustapa ei niinkään. Verka oli showstopper Helsingissä, joka pysäytti kaikki katsomaan show’taan, tämä hukkui esitysten joukkoon.

16. ISO-BRITANNIA: Andy Abraham – Even if
Toivottavasti Iso-Britannia vetäytyy kisoista pois. Terry Wogan suutahti ihan syystä! Vaikka olikin päivänselvää, että huonolla esiintymisnumerolla näin tavanomainen laulu, joka vielä edustaa maata, jolla ei ole kavereita Euroopassa, jää viimeisille sijoille, niin eihän se ole millään tavalla oikeudenmukaista. Parasta Britanniaa sitten vuoden 2002, kivasti rullaava ajaton biisi, joka olisi varmasti olemassa viisujenkin ulkopuolella, ja hauskasti esitetty. Ei todellakaan ansainnut viimeistä sijaa. Jos BBC lähtee pois, niin ehkä EBU:ssa tosiaan tajutaan, että jotain tarttis tehdä...

17. PORTUGALI: Vânia Fernandes – Senhora do mar
Mitenkäs tämä nyt näin alas jäi? :shock: No yritän järkeillä tämän sijoituksen näin: Babić varmaan ajatteli, että tehdäänpä sellainen draamaballadi, joka saa viisufanit pissaamaan hunajaa. Ja siinäpä se on, tämä on tekemällä tehty. Dramaattisuutta ei voi tehdä tekemällä. Se joko syntyy tai ei synny. Cvet z jugassa oli oikeaa dramatiikkaa. Tässä Ursula kyllä paasaa, mutta mistä? Jää ulkopuoliselle epäselväksi. Suuri kiitos kuitenkin Portugalille siitä, että lähettivät pitkästä aikaa näihin kilpailuihin musiikkia, ja kyllähän tälle finaalipaikan soi.

18. ISRAEL: Boaz Mauda – The fire in your eyes
Tätä lienee moni odottanut, ainakin ne neljä, jotka ovat jaksaneet lukea tänne asti. Joka vuosi täytyy näköjään olla yksi biisi, jota kaikki vain ylistävät, fanit ja tavikset, ja sitten ne vielä perhana menestyvät oikeasti. Minun mielestäni tämä on vain ihan tavallinen balladi. Biisi on kaunis lähinnä lyhyen intronsa aikana kun Boaz laulaa a capellana. Hyvin laulettu ja vakuuttavasti esitetty, mutta that’s it. Kiva, että kaikki muut saavat tästä kiksejä.

19. VENÄJÄ: Dima Bilan – Believe
Kyllähän näin huonossa vuosikerrassa tällaisen voitto pistää vähän miettimään onko euroviisuissa nykyään enää mitään järkeä. No, rahalla saa ja siirtolaisilla pääsee. Surullista vain, että Venäjältä on tullut vuosikausia oikeasti hyviä lauluja, ja sitten ne menevät voittamaan näin keskinkertaisella ja mielenkiinnottomalla siirappisella balladilla. Yliyrittäminen viulistineen ja luistelijoineen oli lähinnä säälittävää. Dima on varteenotettava poppari, joka olisi ansainnut voittaa paljon paremmalla laululla. Sääli vain, että vuonna 2006 hänellä oli vastassaan jotain, josta eurooppalaiset ihan oikeasti pitävät. Turhimpien viisuvoittajien TOP-10:ssa, ehdottomasti.

20. TANSKA: Simon Mathew – All night long
Puuh. Olihan tämän finaaliin pääsy ihan selviö ihan alusta lähtien. Tanska kun pärjää aina sellaisilla rennonletkeillä fiilistelybiiseillä, jotka ovat happy happy jou jou celebratea duurissa, kuten jo 2000 ja 2005 huomattiin. Tässä finaalissa korostuivat kuitenkin lähinnä vain laulun yhdentekevyys ja turhuus. Ei mikään suuri laulu, vaikka ihan kiva meininki olikin.

21. AZERBAIDZAN: Elnur & Samir – Day after day
Huoh. Taas lisää näitä viisufanit pissaa hunajaa -biisejä. Anteeksi nyt vain, tämä ei ole ollenkaan niin omaperäinen kuin te haluatte olettaa. Elnurin alkukiekaisut ovat tietysti taiteelliset, mutta heti kun rumpukomppi lähtee soimaan, niin alkaa ihan mainstream-biisi, joka voisi tulla ihan mistä vain. Vaikka te luulette, että tässä on jotain elämää suurempaa, kun lavalla on piruja ja enkeleitä, niin itse sanoitus on naiivi ja yksinkertainen. Ihan kuin joku ala-asteen oppilas olisi saanut uskonnon tunnin kotiläksykseen kirjoittaa runon enkeleistä ja paholaisesta. Kaiken lisäksi lavaesitys oli niin euroviisujen sääntöjen takia niin pelkistetty, että idea ei edes toiminut. Esikatseluvideossa homma toimi huomattavasti paremmin. Pitäkää te kaikki muut tästä, minä pidän muista esityksistä.

22. PUOLA: Isis Gee – For life
Laulun esittäjä ei näytä ihmiseltä. Sävellyksen parasta antia on tunnelma, mutta mitään muuta tässä ei olekaan. Propsit siitä, että Isis on tehnyt ja soittanut biisin kokonaan itse, mutta olisiko kannattanut kenties satsata: hyvään sävellykseen. Jos sellainen puuttuu, ei auta vaikka homma olisikin kuinka laadukkaasti toteutettu. Täytyy olla tosi mielenkiinnoton biisi jos kulttuuriravintola Kannaksen kisayleisö buuasi tälle illan ainoana esityksenä :shock:

23. GEORGIA: Diana Gurtskaya – Piss will come
AAAAAAAARGH!!! :jumankauta: :jumankauta: :jumankauta: Mä VIHAAN Diana Gurtskayaa ja KAIKKEA mikä liittyy Georgian viisuun vuosimallia 2008!!! Tälle kävi Latvia 2005:t, eli aloin vihata tätä laulua tasan yhden tietyn hetken jälkeen. Ja se yksi hetki oli torstaina 22.5.2008 2. semifinaalin loppupuolella, jolloin paljastui, että Georgia pääsi finaaliin. Tämä aiemmin kaikin puolin turha ja nolo biisi oli vain valunut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ja sitten tämä pääsikin finaaliin ja tähän piti törmätä vielä kerran elämässään. Ihan oikeasti: tekopyhä lehmä, joka ei edes laula mitenkään erityisen hyvin laulaa vanhanaikaista ja kaikin puolin kornia Amnesty-länkytystä. Jos tämä edustaisi jotakin länsimaata kuten vaikkapa Alankomaita tai Belgiaa, niin viisufanit vihaisivat tätä myös, mutta eiväthän he voi mitään pahaa sanoa Itä-Euroopan aina ah, niin eksoottisista ja taiteellisista viisuista. Kukaan Euroopassa ei olisi halunnut kuulla tämän tilalla "Era stupendoa", no eipä tietenkään niin :jupinaa:

24. SAKSA: NoAngels – Disappear
Miksi Saksa enää osallistuu viisuihin? Eikö NDR tajua, että eihän kukaan varteenotettava lähde enää koskaan edustamaan Saksaa kun Ciceroa kohdeltiin niin törkeästi Helsingin kisoissa. Tämä oli häpeä kaikille: saksalaisille, euroviisuille, tälle bändille, joka on kuulemma oikeasti oleellinen osa 2000-luvun alun saksalaista pop-musikkia, sekä pyrotekniikalle, jota tässä oli reilusti. Tarpeellisia jokainen räjähdys, toki, ja laulun tunnelmaan sopivia, TOKI. Paskaa!

25. LATVIA: Pirates of the sea – Wolves of the sea
Sanat eivät riitä. Mä en oikeasti osaa kirjoittaa tähän kaikkea sitä vihaa, mitä koen tätä Latvian entryä kohtaan. Joskus mietin, että mitä järkeä tässä maailmassa on, ja onko tämä elämä oikeasti elämisen arvoinen paikka, jos aikuiset ihmiset ihan tosissaan pukeutuvat merirosvoiksi ja tekevät esityksen, jonka kohokohta on se, että mies läpsii naista pyllystä. Ja sitten sellaisella vielä päästään finaaliin ja sijoitutaan puolenvälin paremmalle puolelle. Latvian kohdalla ei voida edes puhua siirtolaisista. Euroopassa on siis tosiaan massoittain ihmisiä, jotka ovat tuhlanneet rahansa siihen, että ovat äänestäneet tätä. Läpeensä skeida esitys. ”Laulajat” ”lauloivat” huonosti ja epävireisesti. Ennen kuin joku alkaa puhua huumorintajuttomuudesta, niin kertokaa missä se huumori on? Se, että Latvian spedet pukeutuvat hassuihin asuihin ei oikein vielä riitä. Tämä ja tämän menestys ei anna hyvää kuvaa ihmiskunnasta. Miksi täällä maailmassa edes kannattaa yrittää mitään, jos tällaista arvostetaan? Tämä on olemassaolon aliarvioimista. Kukaan ei tietenkään olisi tämän tilalla halunnut kuulla "Dj, take me awayta", no eipä tietenkään niin :jupinaa:

Jos ette vielä vihaa minua, niin nyt on viimeistään sen aika: Mun mielestäni finaalin väliaikanumero oli oikein hauskaa. Ihan loistavaa balkanilaista torihumppa-meininkiä. :tapu:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28209
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Tajuttoman pitkä viesti

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 27 Kesä 2008, 09:01

lharju kirjoitti:ainakin ne neljä, jotka ovat jaksaneet lukea tänne asti.
:puna: Ketkäköhän ne kolme muuta ovat :mitvit:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 01:32
Paikkakunta: Pori

Re: Tajuttoman pitkä viesti

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 27 Kesä 2008, 09:32

lharju kirjoitti:21. AZERBAIDZAN: Elnur & Samir – Day after day
Huoh. Taas lisää näitä viisufanit pissaa hunajaa -biisejä. Anteeksi nyt vain, tämä ei ole ollenkaan niin omaperäinen kuin te haluatte olettaa. Elnurin alkukiekaisut ovat tietysti taiteelliset, mutta heti kun rumpukomppi lähtee soimaan, niin alkaa ihan mainstream-biisi, joka voisi tulla ihan mistä vain. Vaikka te luulette, että tässä on jotain elämää suurempaa, kun lavalla on piruja ja enkeleitä, niin itse sanoitus on naiivi ja yksinkertainen. Ihan kuin joku ala-asteen oppilas olisi saanut uskonnon tunnin kotiläksykseen kirjoittaa runon enkeleistä ja paholaisesta. Kaiken lisäksi lavaesitys oli niin euroviisujen sääntöjen takia niin pelkistetty, että idea ei edes toiminut. Esikatseluvideossa homma toimi huomattavasti paremmin. Pitäkää te kaikki muut tästä, minä pidän muista esityksistä.
Minä en luule mitään. MINÄ TIEDÄN!!! :joojoo:

Minä tiedän, että tämä biisi on uskomattoman upea, käsittämätön, omaperäinen, mykistävä ja ennenkaikkea elämää suurempi. Mitään tämän kaltaista emme ole kuulleet koskaan viisuissa! :tuuletus:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Viestiketju Lukittu