Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Euroviisut 2018 Portugalissa

Saara Aalto – Monsters

*****
115
47%
****
68
28%
***
38
16%
**
13
5%
*
9
4%
 
Ääniä yhteensä: 243

murka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2630
Liittynyt: 08 Loka 2008, 16:31

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja murka »

jukkanen kirjoitti: 13 Touko 2018, 16:55 Maailmantähdet myyvät paljon levyjä, myyvät loppuun paljon megaluokan konsertteja ympäri maailmaa, ovat spotify-, youtube-, itunes-, yms. listojen kärjessä, ihmiset osaavat mainita nimeltä usean hitin, osaavat ulkoa pitkälti biisien sanoja, yms.
Montako Aallon hittiä keskivertosuomalainen osaa mainita? Entäpä jonkun muun maalainen? Montako kulta- tms. levyä hänellä on? Uransa alkutaipaleellahan hän vielä lienee.
Saara Aalto on saanut suhteettoman paljon lokaa niskaansa. Sen lisäksi hänen kappaleitaan ei ole omakustanteina soitettu radiokanavilla jne. Toivottavasti asiaan tulee Warnerin myötä muutos koska uusimmassa levyssä on monta Monstersia parempaa kappaletta.

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

hra47 kirjoitti: 13 Touko 2018, 17:35
12pointsii kirjoitti: 13 Touko 2018, 17:01 Toivottavasti Saara yrittää vielä uudestaan. Ehkä joku muukin maa voisi kiinnostua hänen talentistaan.
Herttaisesta olemuksestaan huolimatta vaikuttaa sangen omapäiseltä oman tiensä kulkijalta. Onko hän sellainen artisti, joka taipuu osaavampien neuvoihin ja apuun? Nythän vihdoin kaiken sen kuukausia jatkuneen hypetyksen jälkeen kohdattiin järkähtämätön deadline, jolloin Saaran ja hänen lähipiirinsä taiteelliset valinnat lopullisesti punnittiin. Friedman oli joo varmaan shown suunnittelija, mutta kuinka pitkälti niissä suunnitelmissa kuunneltiin Saaran tahtoa ja toiveita? Ylen panostukset saivat ihan väärät muodot ja menivät ihan vääriin paikkoihin, eivätkä aiheuttaneet televisiokatsojissa wow-efektiä. Lavalle rontattiin vain suureellinen lavaste, jonka taiteellinen yhtymäkohta itse biisiin ja sen sanomaan jäi välittymättä. Biisi oli hyvä, mutta showssa ei ollut lopulta mitään erityistä (noh, ne parjatut ja kauhistellut sotilasunivormut toivat hiukan särmää). Toivoin jopa top10-sijoitusta (biisi olisi sen ansainnut), mutta epäilykseni että finaaliin mennään rimaa hipoen jos mennään, osoittautui oikeaksi.
Todistetuksi tuli se että mikä toimii Xfactorissa ei toimi viisuissa. Epäilen että oli sovittu aikaisemmin että jos joskus pääsee viisuihin niin Brian on ainoa vaihtoehto.

murka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2630
Liittynyt: 08 Loka 2008, 16:31

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja murka »

Juhani50 kirjoitti: 13 Touko 2018, 17:42 Ongelma oli siinä että yhteen esitykseen tungettiin liikaa eri elementtejä.... aivankuin oli temppurata josta täytyy selviytyä kolmessa minuutissa... Biisi ja Saaran laulu eivät huonoja ollenkaan. Miten kukaan pystyi keskittymään laulu arviointiin kun kokoajan oli eri elementtejä joita tuli liukuhihnalta. Tässä syy vähäiseen pistemäärään.
Tässä yksi ongelma. Ja siinä mukana portaiden kiipeämistä ja kontaktin katkeamista yleisöön selän kääntäen. Nyt saisivat jo koreografit ottaa opiksi! Tai ainakin Saara ja pitää päänsä kahdessakin erissä mielessä. Enemmän kontaktia yleisöön.

TV-kuvaus oli nyt mitä sattui olemaan ajoittain...

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

jukkanen kirjoitti: 13 Touko 2018, 17:42 Jos laulaja ja kappale eivät ole riittävän hyviä, on suuri houkutus lipsua yrittämään saavuttaa suosio vippaskonsteilla ja härpäkkeillä. Kannattaisi satsata siihen mikä on tärkeää. Taitava esiintyjä hallitsee estradin ja tavoittaa ja vakuuttaa katsojansa ja kuulijansa ilmankin sirkusnumeroita.
Pakko myöntää että olet osittain oikeassa. Saaran olisi pitänyt olla rohkea oma itsensä yksin lavalla. Tämä on asuineen sitä ominta Saaraa tämän biisin yhteydessä...

https://youtu.be/anAYXsGi3XA
Saara laulajana oli kyllä top 3 tasoa viisuissa

Avatar
Kurkisti
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 91
Liittynyt: 12 Huhti 2018, 20:57

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Kurkisti »

Otetaanpa vähän toisenlainen näkökulma euroviisuihin. Nehän ovat viihdeohjelma, ei mikään urheilukilpailu, jossa voidaan sentin tarkkuudella objektiivisesti mitata kuka "hyppäsi korkeimmalta" ja kuka hävisi kilpailun pudotettuaan riman muita matalammalta.

Aika monet suomalaiset näyttävät kuitenkin kokevan euroviisut (edelleen) urheilukilpailun tapaisena tapahtumana, jossa meidän edustajamme ja samalla suomalaisten hyvyys muiden maiden silmissä mitataan: miksi valitsimme tämän kappaleen, kun jokin toinen olisi ollut parempi ? (tai kansaa ei saa päästää valitsemaan kappaletta, koska se valitsee väärin).

Kokemusten perusteella euroviisuissa aika harvoin kuitenkaan löytyy todellisia hittejä - puhutaan kappaleista jotka on tehty euroviisuissa menestymistä varten ja joilla ei sitten muuten ole sen suurempia menestysmahdollisuuksia. Kun näin on, niin miksi euroviisuissa pitäisi voittaa tai menestyä hyvin, eihän se vielä takaa juuri mitään?

Menestystähän meille tuli kuitenkin tällä kerralla enemmän kuin kolmella aiemmalla yrittämällä: olimme sijalla 25/43.
Odotukset vain olivat paljon isommat, ehkäpä jopa epärealistisen suuret, ja tämän vuoksi olemme sitten hyvin pettyneitä.
Toki olisin sitä itsekin Saaralle suonut enemmän, mutta tällä kerralla kävi näin.

Euroviisut kannattaakin ottaa viihteen kannalta, ei kilpailuna parhaasta tai edes hyvästä kappaleesta. Miten täysin erityyliset kappaleet ylipäänsä voisi asettaa paremmuusjärjestykseen? Se on mahdoton tehtävä: yksi pitää heavy metal -musiikista ja toinen pop-oopperasta, mutta kumpikaan näistä ei ole suurten massojen musiikkia. Tämä näkyi hyvin esim. Ruotsin kappaleen kohdalla, joka menestyi teleäänestyksessä huonommin kuin Monsters, mutta oli raatien suosikki, jota taas Monsters ei ollut.

Pitäisikö Suomen sitten alkaa tehdä euroviisuihin kappaleita, jotka miellyttävät raateja? Ei mielestäni, koska raadit eivät ole musiikin todellisia kuluttajia ja vain viisijäsenisten raatien mielipide voi olla sattumanvaraista. Tai sitten niin kuin Kojon "Nuku Pommiin" -kappaleen tapauksessa, kappale ei ollut euroviisunormin mukainen ja sai sen mukaisen kohtelun.

Jos katsotaan asiaa shown kannalta, niin Suomella oli näyttävä show. Shown puutteestahan esityksiä on viimevuosina juuri moitittu. Tänä vuonna show oli sellainen, joka varmuudella muistetaan - siis juuri sellainen kuin haluttiin. Se oli myös Saaran näköinen, sillä isoa showtahan Saara juuri toivoi. Yksi kauneuspilkku siinä mielestäni kuitenkin oli, eli ne sotilaspuvut eivät sopineet tämän ajan henkeen. Se oliko tällä sitten sen suurempaa merkitystä jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Esitys saattoi jakaa mielipiteitä: osa piti, osa taas ei. Mutta kuten Kojo aikoinaan sanoi, ei hän ollut euroviisuissa miellyttämässä keskimääräistä katselijaa/kuuntelijaa, vaan hän halusi tehdä omaa musiikkiaan. Sama pätee tässäkin tapauksessa.

Muistetaan nyt se että Monsters-kappale oli Spotify-listoilla neljänneksi kuunnelluin viisuosallistujista ennen finaalia. Sillä oli siis vankka kannattajakuntansa, joka ei nyt sitten ollut samanlainen kuin euroviisuissa äänestäneet: So what?

Pistesijoitusta mielenkiintoisempi luku olisikin Monsters-kappaleesta pitäneiden lukumäärä. Ei siitä enemmistön tai edes keskimääräisen euroviisuäänestäjän tarvinnutkaan pitää, riittää että pitäneitä on merkittävä määrä ja nimenomaan siinä segmentissä jolle se oli suunnattu. Tätä kautta Saara sai lisää tarvitsemaansa tunnettuutta Euroopassa ja jopa muillakin mantereilla, joka oli se mihin pyrittiinkin.

Kiitokset Saaralle hyvästä showsta ja hienosta esityksestä!

Avatar
Shchuka
Siemailija
Siemailija
Viestit: 102
Liittynyt: 21 Touko 2013, 11:13

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Shchuka »

hra47 kirjoitti: 13 Touko 2018, 17:35Friedman oli joo varmaan shown suunnittelija, mutta kuinka pitkälti niissä suunnitelmissa kuunneltiin Saaran tahtoa ja toiveita?
Saara on saanut valtavasti mahdollisuuksia, tukea ja huomiota. Silti häneltä puuttuu edelleen identiteetti. Eniten radiossa soitetut laulajat tunnistaa melkein heti, vaikka biisi olisi uusi. He ovat tehneet itsestään kansakunnan omaisuutta. Tekemisen taustalla on pitkäjänteinen työ, kova bisnes ja markkinointi ja suunnitelmallisuus, joiden puristuksessa artistin on taivuttava siihen, mikä eniten myy.

Minusta Saaralla ei ole vieläkään musiikillista identiteettiä. Tuntuu kuin hän pyrkisi jatkuvasti yksittäisillä yrityksillä ryysyistä rikkauksiin, tuntemattomuudesta maailmanvalloitukseen. Tekemisen kulttuuri kuitenkin puuttuu, harmaa arkinen työ, joka tekee laulajasta yleisölle tutun.

Jos Saara tahtoo tehdä kaiken juuri niin kuin itse haluaa, ratkaisu siihen on oma bisnes. Se voisi olla myös kehitystä ajatellen hyvä askel, koska raha opettaa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Suomikin on täynnä laulajia, jotka puurtavat illasta toiseen ajaen hyvin pitkiä matkoja ja tehden raskasta työtä saamatta siitä kuitenkaan kummoistakaan rahallista korvausta. He saavat olla rauhassa, koska heitä ei tunneta, mutta elantonsa he kuitenkin pystyvät laulamalla hankkimaan.

Toisinaan tuntuu siltä kuin jotkut olettaisivat, että Saaralle kuuluu menestys. Ei se kuitenkaan kuulu sen enempää kuin muillekaan laulajille. Yrittää voi, mutta elämä ei ole velvollinen tekemään Saarasta superjulkkista. Hänen on tehtävä sellainen itse itsestään, ja jos se ei onnistu, niin sitten on tyytyminen siihen, mihin joutuvat tyytymään lukemattomat muutkin laulajat.

Saaran ääni on parempi kuin keskiverron Suomen edustajan, mutta sitten kun ammattilaisia, erityisesti pitkän koulutuksen saaneita, ruvetaan pistämään riviin, niin ei Saara siitä joukosta mitenkään erotu.

Sibelius-Akatemiaan on todella kova karsinta. Joillekin aloille hakijoita voi olla vaikka kuinka paljon, mutta sisään ei oteta kuin yksi tai kaksi. Ennen sisään pääsemistä hakijan taustalla on jo valmiiksi pitkät opinnot. Lisäksi tarvitaan runsaasti lahjakkuutta. Kuitenkaan monet akatemian käyneistäkään eivät työllisty musiikin alalle, vaikka ovat rautaisia ammattilaisia. He joutuvat hankkimaan toisen koulutuksen, jotta saisivat työtä.

Tämä ihan vain muistutukseksi siitä, että edes vuosikymmenten työ, kova karsinta ja pitkät opinnot eivät takaa menestystä tai edes elatusta.

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

^laitappas riviin niitä keskivertoa parempia suomalaisia ehdokkaita joista Saara ei mielestäsi yhtään erotu edukseen? Ihan mielenkiinnosta haluaisin nähdä listasi vai oliko tuo vain joku heitto...

Avatar
Silirimpsis
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 933
Liittynyt: 18 Tammi 2010, 17:55
Paikkakunta: Waterloo

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Silirimpsis »

Kurkisti kirjoitti: 13 Touko 2018, 18:37 Jos katsotaan asiaa shown kannalta, niin Suomella oli näyttävä show. Shown puutteestahan esityksiä on viimevuosina juuri moitittu. Tänä vuonna show oli sellainen, joka varmuudella muistetaan - siis juuri sellainen kuin haluttiin. Se oli myös Saaran näköinen, sillä isoa showtahan Saara juuri toivoi. Yksi kauneuspilkku siinä mielestäni kuitenkin oli, eli ne sotilaspuvut eivät sopineet tämän ajan henkeen. Se oliko tällä sitten sen suurempaa merkitystä jää ikuiseksi arvoitukseksi.
Show oli todellakin harvinaisen näyttävä ja hieno ja Suomen viisuhistoriassa näyttävin ikinä. Tuo sotilaspuku saattaa olla yksi kauneuspilkku, kun vielä muistetaan, että kaksi viisumaata käy sotaakin keskenään. Ehkä se suurempi ongelma kuitenkin oli, että liikaa siinä oli kaikkea. Ne simppelit pre-esiintymiset, joihin palstalla oli ennen kisaa linkkejä, jättivät paljon enemmän tilaa kuulijalle hengittää. Samoin se pianoveto oli ihmeen toimiva ja olisi ollut sitä, vaikka Saara olisi laulanut vain yhdellä kielellä.

Kaamea pettymyshän tulos oli. Henkilökohtaisesti oli tosi huono viisufinaali, kun kaunis Portugalikin jäi vihon viimeiseksi. :lohduton: Molemmat suosikit finaalin jumbosijoilla voisi olla jonkinmoinen ennätys.

Ei ole varmaan helppoa Saarallakaan nyt, kun sai vapaat kädet ja tulos oli tämä. Finaalipaikka estänee pahimmat paskamyrskyt. Tsemppiä toivotellen!
Somewhere in her smile she knows

Avatar
Silirimpsis
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 933
Liittynyt: 18 Tammi 2010, 17:55
Paikkakunta: Waterloo

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Silirimpsis »

Jossitteluista vielä sen verran, että jos jollain palstalaisella on mahdollisuus piipahtaa rinnakkaistodellisuudessa, niin kertokoon täällä, miten Dominon kävi finaalissa! Esillepanohan oli raikas ja yksinkertainen.
Somewhere in her smile she knows

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

^top 10-20 onnistuneen toteutuksen ja riittävän hyvän positiivista energiaa säteilevän biisin takia. Saaran ääni sopii myös todella hyvin siihen. Saa olla erimiel... :heh:

Elliotviisu
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 230
Liittynyt: 13 Touko 2018, 12:07

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Elliotviisu »

Silirimpsis kirjoitti: 13 Touko 2018, 19:24 Jossitteluista vielä sen verran, että jos jollain palstalaisella on mahdollisuus piipahtaa rinnakkaistodellisuudessa, niin kertokoon täällä, miten Dominon kävi finaalissa! Esillepanohan oli raikas ja yksinkertainen.
Käväisin rinnakkaistodellisuudessa äskettäin. Dominolla päästiin finaalin sijalle 12.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33082
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Pete »

Kiitos Saaralle hienosta edustamisesta. :hali: Seuraavalla kerralla sitten vaikka kauniilla pianoballadilla kisaan. :peukku:

Muistattehan osoittaa tukenne Saaralle kuuntelemalla hänen uutta levyään Spotifyssa. :supati:
Riskinä seniorilaumat

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3507
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja JuliaS »

Minen usko, että Domino olisi ollut edes finaalissa.
Like a monument to all the time we spent

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

Huh huh, kun tähän ketjuun oli viime lukeman tullut paljon viestejä. :shock:

En ruvennut kaikkea edes lukemaan, mutta sen vaan sanon, että Saarasta saa olla silti ylpeä, vaikka taas tuli toinen sija... loppupäästä katsoen.
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
hercules
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1924
Liittynyt: 12 Touko 2018, 21:06

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja hercules »

Kun tähän show puoleen on paljon kommentoitu, niin haluaisin tuoda vielä esille että meillä oli omanlaisensa _artisti_. Artisti alleviivattuna, millä tarkoitan että Saaralla on oma tunnettu tyylinsä ja tapansa esiintyä. Ja jos Saaraa yhtään tuntee artistina niin vaatimattomuus ja vähäeleisyys ei kuulu hänen esiintymiseensä. Eli itse esitys oli hyvin "saaramainen", mistä voi olla ihmiset montaa eri mieltä. En usko enkä oikeastaan halua ajatella että euroviisuihin ehkä tulevaisuudessakin valitut tunnetut suomalaiset artistit pakotettaisiin tietynlaiseen "muottiin", vaan he saisivat esiintyä sellaisina artisteina kuin ovat ja tehdä YLE:n tuella mahdollisimman vakuuttavan esityksen :)
Nyt ne verhot kii

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10648
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja WildDance »

Olen niin ylpeä meidän Saarasta. Hän antoi kaikkensa. Saara on niin ammattimainen ja vahva artisti. Olen todella onnellinen, että hän sai toteutettua unelmansa. Monsters on Suomen biisiksi todella kansainvälinen ja sykähdyttävä. Esitys oli taidokas ja osoitti, että Saara on tähti.

Saara on minulle niin tärkeä esikuva. Olen seurannut häntä jo alusta asti ja aina pitänyt hänestä. Itkin eilen ilosta, kun hän nousi viisulavalle. Se oli Saaralle niin tärkeää. Kuinka monelle muulle suomalaiselle artistille Euroviisut ovat olleet yhtä tärkeä tapahtuma? En halua vertailla Saaraa kenenkään, mutta onhan se hienoa, että meitä edusti artisti jolle viisut ovat oikeasti sydämen asia. Sijoitus on toki pettymys, mutta se ei ole missään tapauksessa Saaran syy. Saara, olet rakas! <3

5/5
"I'm gonna stand here like a unicorn
Out here on my own

Baby, promise me you'll hold me again
I'm still broken from this hurricane"

🦄🌪️

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja rosetta »

Todella surullista että näin kävi :(

En osaa eritellä syitä tarkemmin, eikä niitä kukaan voi varmuudella tietääkään, mutta ehkä asiaan vaikutti myös sitten sivukalju, tai -kaljut ;) Eihän tuollainen irokeesikampaus kellään kauniin näköistä ole, ja se teki Saarasta kieltämättä aika pelottavan näköisen ja oloisen (näin on moni kommentoinut), jota osaltaan teki myös se pienoinen huutaminen.
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12801
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

Ne pikkuoravaäänet, tietenkin! :mitenlie: Tässäkö syy siihen, ettei tämä kelvannut raadeille?

Avatar
rewind
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 579
Liittynyt: 26 Touko 2008, 09:35

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja rewind »

WildDance kirjoitti: 13 Touko 2018, 21:16 Olen niin ylpeä meidän Saarasta. Hän antoi kaikkensa. Saara on niin ammattimainen ja vahva artisti. Olen todella onnellinen, että hän sai toteutettua unelmansa. Monsters on Suomen biisiksi todella kansainvälinen ja sykähdyttävä. Esitys oli taidokas ja osoitti, että Saara on tähti.

Saara on minulle niin tärkeä esikuva. Olen seurannut häntä jo alusta asti ja aina pitänyt hänestä. Itkin eilen ilosta, kun hän nousi viisulavalle. Se oli Saaralle niin tärkeää. Kuinka monelle muulle suomalaiselle artistille Euroviisut ovat olleet yhtä tärkeä tapahtuma? En halua vertailla Saaraa kenenkään, mutta onhan se hienoa, että meitä edusti artisti jolle viisut ovat oikeasti sydämen asia. Sijoitus on toki pettymys, mutta se ei ole missään tapauksessa Saaran syy. Saara, olet rakas! <3

5/5
Ihanasti kirjoitettu :) En ole seurannut Saaraa varmastikaan yhtä tiiviisti, mutta minustakin hän on hieno ja osaava artisti ja ansaitsee kiitosta ja kannustusta.
El Robocop!

Kollega
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6516
Liittynyt: 07 Tammi 2007, 10:49

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Kollega »

Daily mail:ssä on kohtalaisen kielteissävytteinen artikkeli Euroviisuista. Suomen kohdalla on voimakkaasti esillä se, miten tanssijat ovat mielestään natsimaisia. Tuli lukiessa mieleen, mahtoikohan tämä mielikuva viedä paljonkin ääniä Suomelta, koska muistelen sen olleen aiemminkin julkisuudessa?

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... elley.html

poika90
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3787
Liittynyt: 03 Helmi 2016, 13:24
Paikkakunta: OULU

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja poika90 »

Minusta eilen esityksen ongelmia oli se, että Saara lauloi minusta huonommin, kuin semissä ja Saara jäi oikeasti viisuklisee esityksellä monien seuraavien esitysten varjoon. Esim alkupuolelta Saara olisi erottunut paremmin poppiksena ballaadien keskeltä. Ja yksi syy voi olla, että minusta Saara yliyrittää hieman liikaa ja hän on kylmän aloinen. Mutta silti minusta saara olisi ansainnut paremman sijan vähintään t0p 12-17 sijan.
Miksi se yleisöä kiittelee, kun raadithan sen voiton varmisti. :heh:

Avatar
Kurkisti
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 91
Liittynyt: 12 Huhti 2018, 20:57

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Kurkisti »

Kollega kirjoitti: 13 Touko 2018, 21:48 Daily mail:ssä on kohtalaisen kielteissävytteinen artikkeli Euroviisuista.
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... elley.html
Niin, kyseessähän on täydellinen lyttäys. Kuten aiemmin kirjoitin, UK:ssa euroviisut nähdään lähinnä huonona vitsinä. Tähän kuvaan tuo Daily mailin kirjoitus istuu kuin nenä päähän.

Ja kuten yritin aiemmin sanoa, myös meidän olisi hyvä päästä irti liian totisesta suhtaumisesta euroviisuihin.

Avatar
Silirimpsis
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 933
Liittynyt: 18 Tammi 2010, 17:55
Paikkakunta: Waterloo

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Silirimpsis »

rosetta kirjoitti: 13 Touko 2018, 21:24
En osaa eritellä syitä tarkemmin, eikä niitä kukaan voi varmuudella tietääkään, mutta ehkä asiaan vaikutti myös sitten sivukalju, tai -kaljut ;) Eihän tuollainen irokeesikampaus kellään kauniin näköistä ole, ja se teki Saarasta kieltämättä aika pelottavan näköisen ja oloisen (näin on moni kommentoinut), jota osaltaan teki myös se pienoinen huutaminen.
Kiva, kun toit tuon esille, kun en itse kehdannut. Onneksi ei sentään ollut naamassa tribal-tatskaa ja rengasta nenässä! Siellä natsisotilaiden keskellä Saara saattoi lähettää tiedostamatta viestiä, että ei pelkää enää monstereita, koska on semmoinen itse. :) Olisikohan Valon enkeli look-a-like toiminut paremmin?

Ja nyt kun tuota esitystä miettii, niin pyörässä meni minuutin verran aikaa ja ylikin ennen kuin tuli ihmisten ilmoille. Ei ehkä ollut kovin hyvä idea.
Somewhere in her smile she knows

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

Pete kirjoitti: 13 Touko 2018, 20:47 Kiitos Saaralle hienosta edustamisesta. :hali: Seuraavalla kerralla sitten vaikka kauniilla pianoballadilla kisaan. :peukku:

Muistattehan osoittaa tukenne Saaralle kuuntelemalla hänen uutta levyään Spotifyssa. :supati:
Monstersin kuuntelut lähenee 4M eikö se ole sitten platinan arvoinenkin?

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja aj1964 »


Avatar
12pointsii
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 782
Liittynyt: 16 Tammi 2011, 23:12
Paikkakunta: München

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja 12pointsii »

aj1964 kirjoitti: 13 Touko 2018, 23:23
Pete kirjoitti: 13 Touko 2018, 20:47 Kiitos Saaralle hienosta edustamisesta. :hali: Seuraavalla kerralla sitten vaikka kauniilla pianoballadilla kisaan. :peukku:

Muistattehan osoittaa tukenne Saaralle kuuntelemalla hänen uutta levyään Spotifyssa. :supati:
Monstersin kuuntelut lähenee 4M eikö se ole sitten platinan arvoinenkin?
Kannatan että vaikka jo ensi vuonna Saara uudelleen, riisuttu ja simmpeli mutta voimakas esitys, tunteisiin vetoava rakkausbiisi, äänenkäyttö huippua... ja karismaa löytyy.
Is there something wrong with who I am ?

Avatar
YourMother
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 975
Liittynyt: 04 Maalis 2018, 15:43
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja YourMother »

Miten ihmeessä Monsters voi olla vanhanaikainen jos sen on tehneet Ruotsalaiset, ja Ruotsalaiset menestyvät sillä poppiksellaan joka vuosi ilman poikkeusta (sitä yhtä ei lasketa koska se vahvistaa säännön), oli biisi/esitys kuinka korni tahansa? En tajua yhtään miten nämä molemmat asiat voivat olla tosia yhtäaikaa. :sekava:

Minäkin näkisin Saaran mielelläni uudestaan viisuissa, mutta ei vielä vähään aikaan. Palaavia artisteja muistetaan yleensä viisuyhteisössä lämmöllä (en tosin tiedä miten Suomen kohdalla) ja se pitää ajoittaa oikein. Sanotaan noin viiden vuoden päästä?
CV: Pessimistien Ompeluseuran pj, Soppatieteen Vihtori, kolminkertainen ehdokas, edellisen elokuvan tekijä.

Cha Cha Cha,
toinen silmä jo karsastaa,
ja puhe sammaltaa,
kun tää toinen puoli must vallan saa.

Avatar
kummituseläin
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 208
Liittynyt: 01 Maalis 2006, 01:30

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja kummituseläin »

[/quote]
Kuten aiemmin kirjoitin, UK:ssa euroviisut nähdään lähinnä huonona vitsinä.
[/quote]

Näinhän tuo. Kyyninen suuntaus syntyi käsittääkseni Terry Woganin aikana sen jälkeen kun siirryttiin puhelinäänestykseen, jolloin se naapuripisteiden myötä oli ymmärrettäväkin. Norton jatkaa samalla vakiintuneella linjalla - näppärä v1ttuilu on hauskaa. Kaipa tämä on osa BBC:n eurovisiotuotetta, mutta itseäni jossain määrin häiritsee, että esittäjistä, esityksistä ja kappaleista tehdään avoimesti pilkkaa ja erityisesti se, että sama "hauska" laajenee vielä pisteidenantajienkin pukeutumiseen ja ulkonäköön. Toki hän visusti osaa välttää ne kuopat, joissa some kääntyisi vastaan, eli pilkka kohdistuu pelkästään niitä kohtaan, joiden kohdalla etukäteen luotetaan, että enemmistö on varmasti mukana nauramassa.

Minusta tässä kuviossa on jotakin perustavanlaatuisesti väärin... vai saako sanoa "perseestä"? Tämä siis siitä huolimatta, että Norton kampanjoi vanhasti etukäteen Saaran puolesta UK ja IRE mediassa, mistä olin kiitollinen kyllä. Muuten saattaisin sivuhuomiona todeta, että brittien asennoituminen euroviisuihin on todella "suomalaista", mutta koska Silvennoinen oli likimain täydellinen Nortonin vastakohta, niin en.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja sziget »

Karsiutumisputki katkesi, esitys parani UMK:sta ja meni aiotusti, en ole pettynyt. Saara on myönteinen hahmo ja hänelle toivoin onnistumista. Kokonaisuus innosti suhteellisen harvoja. Karsiutuminen ei olisi ollut vääryys, joten hyvä näin. :peukku:
Kurkisti kirjoitti: 13 Touko 2018, 18:37 Euroviisut kannattaakin ottaa viihteen kannalta, ei kilpailuna parhaasta tai edes hyvästä kappaleesta. Miten täysin erityyliset kappaleet ylipäänsä voisi asettaa paremmuusjärjestykseen? Se on mahdoton tehtävä: yksi pitää heavy metal -musiikista ja toinen pop-oopperasta, mutta kumpikaan näistä ei ole suurten massojen musiikkia.
Täysin totta, ja silti sekä raskaalla rockilla että oopperapopilla menestyttiin jopa Suomea paremmin. Tulos ei ole arvojärjestys eikä täyttä sattumaakaan. Jokainen on omalta kannaltaan oikeassa. Romanian karsiutumista pidän vääryytenä enkä välitä, kuinka moni ajattelee samoin. Suomella saattoi olla huonoa tuuria, kun oikein toimivaa pakettia ei hyvistä lähtökohdista kehittynyt.

Kyproksella oli uskottava popdiiva ja perusviisu, jonka esityksessä keskityttiin olennaiseen. Suomi tavoitteli kai enemmän jotain vähemmistöjä, fetissikansaa, univormujen ystäviä, tai siltä se ruudussa näytti. Toinen sai kappaleesta kaiken irti, toinen ajautui pikkuisen sivuraiteille. Tulos ei ole oikea eikä väärä vaan ymmärrettävä.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
Kurkisti
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 91
Liittynyt: 12 Huhti 2018, 20:57

Re: Suomi 2018: Saara Aalto – Monsters

Viesti Kirjoittaja Kurkisti »

sziget kirjoitti: 14 Touko 2018, 01:15 Tulos ei ole arvojärjestys eikä täyttä sattumaakaan. Jokainen on omalta kannaltaan oikeassa.
Niin, tuolla DS-foorumilla huomautettiin, että jos Monsters olisi sijoittunut sijalle 11 kaikkien niiden maiden äänestyksissä joilta se ei saanut pisteitä, niin sijoitus olisi juuri tuo nyt saavutettu.

Eli suomeksi sanottuna: TOP-10:n jälkeiset sijoitukset ovat melko epäluotettava mittari, jolle me täällä Suomessa taidamme antaa aivan liian suuren painon. Keskiarvot eivät myöskään kuvaa tilannetta kovin hyvin: sen vanhan vitsin mukaan jos huoneessa on pakkasta ja istuu kuumalle levylle, niin takapuoli palaa ja varpaat jäätyy, mutta keskimäärin on ihan hyvä lämpötila :heh:

Lukittu