ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Euroviisut 2019 Israelissa

Kymmenen suosikkiasi ensimmäisestä semifinaalista?

1. 🇨🇾 Kypros: Tamta – Replay
96
7%
2. 🇲🇪 Montenegro: D mol – Heaven
27
2%
3. 🇫🇮 Suomi: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away
89
7%
4. 🇵🇱 Puola: Tulia – Fire of love (Pali się)
76
6%
5. 🇸🇮 Slovenia: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
93
7%
6. 🇨🇿 Tšekki: Lake Malawi – Friend of a friend
86
7%
7. 🇭🇺 Unkari: Joci Pápai – Az én apám
83
6%
8. 🇧🇾 Valko-Venäjä: ZENA – Like it
49
4%
9. 🇷🇸 Serbia: Nevena Božović – Kruna
74
6%
10. 🇧🇪 Belgia: Eliot – Wake up
92
7%
11. 🇬🇪 Georgia: Oto Nemsadze – Keep on going
39
3%
12. 🇦🇺 Australia: Kate Miller-Heidke – Zero gravity
86
7%
13. 🇮🇸 Islanti: Hatari – Hatrið mun sigra
102
8%
14. 🇪🇪 Viro: Victor Crone – Storm
70
5%
15. 🇵🇹 Portugali: Conan Osíris – Telemóveis
71
5%
16. 🇬🇷 Kreikka: Katerine Duska – Better love
81
6%
17. 🇸🇲 San Marino: Serhat – Say na na na
84
6%
 
Ääniä yhteensä: 1298

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 12538
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Hazard » 17 Huhti 2019, 12:47

Lienee sopiva aika aloittaa analyysit.

1-3 :kypros: :kreikka: :tsekki:
Kypros voittanee semin. Saattavat vaihtaa toisen ennakkosuosikin, Kreikan, kanssa päittäin 12 pistettä, mutta Kyproksella on yksinkertaisesti pätevämpi kappale. Tuskin menestyy kuin Fuego, mutta pärjää kiitettävästi silti. Tšekin kepeys kerää kannatusta molemmilla osa-alueilla. Ei voi kuitenkaan haastaa Kreikkaa ja Kyprosta.

4-6 :islanti: :australia: :serbia:
Uumoilen kolmen kärjen jälkeen tulevan normaalia suurempi hajurako. Islanti voi päätyä mielipiteitä jakavan kokonaisuutensa vuoksi mille tahansa sijalle neljästä kymmeneen, mutta finaalipaikka on ainakin taattu puhelinäänestäjien avulla. Leikitään sen olevan siinä keskivaiheilla. Australialla vähän sama tilanne, joskin erilaisen kappaleen kanssa. Yleisön tuki on, mutta tuomarien uskon pääosin hylkivän sitä. Serbian lasken jonkinlaiseksi mustaksi hevoseksi, mutta en tässä kohtaa uskalla laittaa sitä korkeammalle. Haistan tuomarilellikin.

7-8 :viro: :slovenia:
Tyylikäs Viro on puolueettomasti silmissäni kohtuullisen varma jatkaja. Kerää tasaisesti pisteitä joka puolelta. Suomi on paras kaveri. Slovenian oletan olevan tuomarien suosiossa poikkeuksellisen kattoontuijotusbiisinsä kanssa. On siellä pari kaveriakin boostaamassa sijoitusta.

9-12 :sanmarino: :belgia: :montenegro: :unkari:
Kannattaa asennoitua siihen, että San Marino menee finaaliin. Toverit puuttuu, muttei se välttämättä siihen kaadu. On siinä huumoriarvon lisäksi ihan oikeasti pätevä biisikin, joka vetoaa yleisöön. Mielsin aikaisemmin Belgian karsiutujaksi. Nyt kun katson tätä semiä tarkemmin, niin onhan finaalissa (ehkä) vielä paikka tuomarilellikille. Yleisölle liian vaatimaton. Seuraavana esiin tulee puolueettomuuden vastakohta, sillä haluan ja vähän jopa uumoilen Montenegroa finaaliin. Biisihän on melodisesti hyvinkin vetävä ja jos harmoniat osuvat, niin tässä on kandidaatti finalistiksi. Unkari on kestomenestyjä, mutta Jocilla on tänä vuonna ikävä kyllä massaan hukkuva kappa. Unkarin pitänee luottaa tuomariston tukeen, mistä en ole ihan satavarma. Kavereita kyllä on.

13-16 :valkovenaja: :suomi: :portugali: :puola:
Valko-Venäjän ZENAlla on mahdollisuus kiivetä yllättävän ylös kivan poppiksensa kanssa. Liekö vaan riittämätön tänä vuonna? Suomi päätynee hyvälläkin livellä maksimissaan kahden-kolmen sijan päähän finaalipaikasta. Meidän(kin) kappa on riittämätön. Portugali on outolintu, Puola lienee ensikuuntelulla melusaastetta.

17 :georgia:
Georgialla ei taida olla ketään yhtä vaatimatonta taistelemaan jumbosijasta. Onpa surullinen tilanne maalle.
If you’ve never seen the dark, then you’ve never seen the stars.

jiiii
Siemailija
Siemailija
Viestit: 105
Liittynyt: 05 Helmi 2019, 21:00

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja jiiii » 17 Huhti 2019, 15:48

Mun veikkaus:
1. Kreikka
2. Kypros
3. Slovenia
4. Islanti
5. Belgia
6. Portugali
7. Serbia
8. Viro
9. Unkari
10. Australia
__________________

11. Tsekki
12. San Marino
13. Valko-Venäjä
14. Suomi
15. Puola
16. Montenegro
17. Georgia

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27103
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Rousku » 17 Huhti 2019, 20:32

Samiasd kirjoitti:
09 Huhti 2019, 22:34
En osaa sanoa, kuka äänestäisi Portugalia, varsinkin kun se hukkuu tuolle esiintymispaikalle. Suomen voi pelastaa vain hyvät tuomariäänet. Puola on varmasti vähän liian erikoinen puhelinäänistäjille, mutta arvostaisivatkohan tuomarit hyvää liveä? :miettii:
Ei Portugali mitä huku, vaan päinvastoin erottuu erikoisuuttaan massatapetti-radiopoppisten välissä. Ei se silti ääniä takaa, voi olla liian eriskummallinen. Puolan taas uskon tälläkin kertaa miellyttävän puhelinäänestäjiä värttinämäisellä virityksellään. Raadit nyrpistävät nenäänsä.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 43430
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 17 Huhti 2019, 20:33

Äidillä soinut Zero Gravity kunnolla päässä näistä ykkössemin biiseistä. :hihi: Mikään muu ei kuulemma ole soinut niin paljoa päässään. Se ei silti kuulemma tarkoita sitä, että hän tykkäisi biisistä. :lohduton:
"Liikaa poikia... liian vähän aikaa"

(TomppaJr Messenger-keskustelussamme)

suomalainen
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 519
Liittynyt: 04 Helmi 2016, 20:17
Paikkakunta: Espoo

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja suomalainen » 19 Huhti 2019, 11:33

Tämän semin jatkoonmenijöitä on vaikea arvioida. Mutta veikkaan että:

Aika varmasti jatkossa:
Kypros
Tsekki
Unkari
Australia
Viro
Kreikka
San Marino

50/50:
Puola
Suomi
Slovenia
Serbia
Islanti

En usko finaalipaikkaan:
Montenegro
Valkovenäjä
Belgia
Georgia
Portugali

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6340
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja WildDance » 19 Huhti 2019, 12:56

Minäkin heitän omat arvaukset.

Uskon, että on varmasti finaalissa:

:kreikka: Kreikalla on todella vahva ja radio-ystävllinen kappale. Jos live-esitys ei mine ihan mönkään, niin tämä on satavarmasti finaalissa. Kreikalla on kavereita semissä.

:kypros: Kyproksella on sellainen biisi, mikä toimii heti ensikuuntelukerralla. Helppo ja tarttuva. Iso ennakkosuosikki tässä semissä.

:islanti: Tämän ympärillä on niin paljon hypeä, että pelkään pahasti, että tämä on kirkkaasti finaalissa. En sitä toivo. Erottuuhan tämä joukosta.

:australia: Tämä on sellainen wtf-hetki. Kappale herättää varmasti mielipiteitä. Australia nyt on Australia.

Uskon, että on melko varmasti finaalissa:

:tsekki: Näen, että Tšekin biisillä on hyvät mahdollisuudet finaaliin, vaikka en niin itse tästä välitä. Helppo ja kepeä rallatus. Radioystävällinen. Tässä semissä on paljon outolintuja, joten se lisää tämän mahdollisuuksia.

:slovenia: Tätä on todella vaikea arvioida. Tämä voi olla ihan floppi tai tämä voi sijoittua todella korkealla. Slovenian viisuhistorian tuntien, mikään ei ole varmaa. Uskon tällä hetkellä, että tämä puree yleisöön ja raatiin. Herkkä ja seesteinen.

:sanmarino: Minä näen tämän melkovarmasti finaalissa. Serhat pistää bileet pystyyn! Tämä sytyttää myös ensimmäisellä kuuntelukerralla, joten siitä on viisuissa apua.

:serbia: Tämä on kaunis, perinteinen ja Nevena laulaa todella hyvin. Serbialla on naapurimaiden tuki. Tämän jatkopaikka on melko varmaa.

:belgia: Raati auttaa tätä aivan varmasti paljon. Kappale on helppoa kuunneltavaa "ei-viisufaneille". Radioystävällinen.


Niin ja näin:

:unkari: Unkari on monesti yllättänyt minut jatkopaikallaan. Tällä kertaa pidän Unkarin biisistä, mutta se voi olla ehkä hieman vaikeasti lähestyttävä.

:portugali: Vähän sama juttu, kun Unkarin biisissä. Portugalin biisi voi olla vähän liian vaikeasti lähestyttävä. Nähdäänkö tämä sekamelskana vai taideteoksena? Voi Slovenian lailla olla tosi iso hitti tai kunnon floppi.

:viro: Onko kappale vähän liian tavallinen? Toisaalta se voi olla hyvä asia, koska semi on täynnä outolintuja, mutta riittääkö se? Viro on flopannut minusta ennenkin yllättävillä biiseillä. Riippuu paljon tuleeko raadilta tälle yhtä paljon tukea kuin Kreikalle ja Belgialle.


[Melko varmat karsiutujat:

:valkovenaja: Näen, että tämä on melko varmasti ulkona, mutta jotain pientä toivon kipinää voi olla. Todella yksinkertainen ja kepeä rallatus.

:puola: Puolan biisi on aika hankala ja vaikea. Tämän matka taitaa tyssätä semiin, ellei liveen keksitä jotain todella huisia.


Varma karsiutujat:

:georgia: Tämä on taas näitä Georgian erikoisuuksia. En näe tätä finaalissa. En usko, että Georgian kavereiden tuki auttaa sitä tällä kertaa.

:montenegro: En usko, että tällä on mitään mahdollisuuksia. Kappale on todella turha. Näiden kavereiden peli oli pelattu jo ennen tuota esiintymisnumeroa. Naapurimailta voi sadella irtopisteitä, mutta jatkossa tämä ei ole.

:suomi: Niinh. Suomi on takuillut finaalin pääsyn kanssa paljon parempien ja mieleenpainuvampien biisien kanssa. Tämä on vain unohdettava. En näe tässä mitään. Miksi kukaan äänestäisi tätä? En ole kuullut keneltäkään Suomen ulkopuolelta asuvalta, että tämä olisi heidän suosikki. Kamppailee jumbosijasta Montenegron ja Georgian kanssa.


Vielä lippurivit. :mrgreen:

Oma veikkaus: :kreikka: :kypros: :islanti: :australia: :tsekki: :slovenia: :sanmarino: :serbia: :belgia: :portugali:
Oma toive: :serbia: :sanmarino: :australia: :valkovenaja: :slovenia: :kreikka: :belgia: :viro: :unkari: :kypros:
"In my end is my beginning."

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16104
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 21 Huhti 2019, 19:54

Nyt kun pääsiäisenä on aikaa, niin alanpa käymään semiä läpi yrittäen arvioida eri viisujen finaalipaikkamahdollsuuksia. Olen siis yrittänyt arvioida kunkin viisun finaalipaikkatodenäköisyyden viiden prosentin tarkkuuteen pyöristettynä.

Kypros 90%
Illan suurimpia ennakkosuosikkeja, tarttunee suureen yleisöön ensikuulemalta. Bonuksena vielä sekä Kreikka että Georgia samassa semissä.

Montenegro 5%
Hengetön rallattelu kokemattomilta esittäjiltä, ja sijoittunut lähes kaikissa suosiota mittaavissa äänestyksissä viimeisten joukkoon. Kuka tätä siis äänestäisi, tai miksi tuomarit tätä rankkaisivat omaan kärkeensä? Lisää tuohon vielä kaikkein pahin mahdollinen esiintymispaikka. Jännittämisen arvoisin asia tämän kohdalla on, riittävätkö Serbialta ja Slovenialta tulevat blokkiäänet semin jumbosijan välttämiseen. Pidän Montenegroa molemmat semit huomioiden varmimpana karsiutujana.

Suomi 35%
Joo, vähän pahaahan se tekee arvioida Suomen mahdollisuudet näin alas, varsinkin kun pidän kappaleesta itse. Ikävä kyllä pelkään Suomen hukkuvan tälle esiintymispaikalle, eikä Sebastianin livelaulu ainakaan Madridin pre-partyssä vakuuttanut. Ja hieman epäilen, onko Daruden tunnettavuuskaan kovin kummoinen valttikortti, kun siitä yhdestä kansainvälisestä hitistä on jo kaksi vuosikymmentä.

Puola 35%
Okei, myönnän, että ainakin erottuu, mikä on puhelinäänten saannin kannalta varsin tärkeä kriteeri. Esiintymispaikka kuitenkin on mitä on, ja raadeille tämä taitaa olla liian outo. Lisäksi Puola oli semifinaaliarvonnassa epäonninen ja tuli erotettua useimmista tärkeimmistä diasporatukijoistaan (Iso-Britannia, Irlanti, Norja, Saksa, Liettua, Ruotsi... ja Ukrainakin lähti kesken kaiken Puolaa tukemasta).

Slovenia 85%
Oma suosikkini, joten todennäköisyydessä saattaa olla hieman toiveajattelua mukana. Silti, uskon raatien arvostavan tätä, ja puhelinääniä ajatellen erottuu ainakin joukosta - ainakin, jos esitys pysyy (kuten ymmärtääkseni pysyykin) Slovenian karsinnoista tutun pelkistettynä. Bonuksena blokkipisteitä Serbialta ja Montenegrolta.

Tsekki 80%
Yllättävänkin toimivan kepeä biisi, ja livenä toimii yllättävänkin hyvin. On tälläkin silti uhkana alkupuolen esiintymispaikka ja se, että tämä edustaa maata, jonka on ansaittava kaikki pisteensä.

Unkari 65%
Olen jo tottunut siihen, että A dal tuo Unkarille aina finaalipaikan. Vuonna 2017 pidin Jocia melko varmana finalistina, mutta tämänkertaista viisua pidän edeltäjäänsä heikompana (en vain omasta mielestäni vaan ihan objektiivisesti ajateltuna). Tiedän tällä olevan silti kannatusta ja ainakin vuonna 2017 Joci onnistui esityksensä suhteen.

Valko-Venäjä 20%
Geneerinen turha purkkapop karismattomalta esittäjältä. Lisäksi Valko-Venäjän uskollisimmat äänestäjät lipsahtivat melko lailla eri semiin (ja Ukraina kokonaan pois kisasta).

Serbia 70%
Kai tämän pitäisi yleisönsä löytää. Kaunis biisi ja artisti osaa hommansa. On silti riskinä, että tämä on keskivertokatsojalle turhan geneerinen. Montenegrolta ja Slovenialta luvassa blokkipisteitä, mutta Serbian harmiksi tärkeimmät diasporatukijat (Itävalta ja Sveitsi) väärässä semissä. No, Ranskalta on kyllä diasporapisteitä tippumassa.

Belgia 65%
Kuulostaa todennäköiseltä raatisuosikilta, ja eiköhän tämä puhelinääniäkin kerää. Toisaalta biisin live-esitys Belgian The voicessa oli kyllä yllättävänkin vaisu eikä Belgialla juuri ole automaattisia äänestäjiä.

Georgia 15%
Vaatimaton mitäänsanomattomuus, joka on jäänyt lähes vaille huomiota kaikissa näkemissäni suosiomittauksissa. Miksi tätä äänestettäisiin?

Australia 80%
Positiivisella tavalla erottuva, mutta ei kuitenkaan liian outo. Viime vuonna Viro meni selvästi jatkoon heikommalla popoopperalla. Jotenkin päässäni on myös yhä juuttuneena Australia on aina finaalissa -skeema. Ja onhan tällä loppupuoliskon esiintymispaikkakin.

Islanti 85%
Vuoden suuri antiperversioni, joten noinkin "alhaisessa" luvussa on (ehkä) ripaus toiveajattelua. Uskallan silti elätellä toiveita, että raadit pudottaisivat tämän liian outona.

Viro 80%
Eiköhän tässä ole ainakin Suomen 12 puhelinäänestyspisteen kohde. Yleisemmin, helposti omaksuttava, raatiystävällinen, ja näin paljon "outouksia" sisältävältä loppupuolelta turvallinen hengähdystauko. Esiintymispaikkakin on varsin hyvä.

Portugali 40%
Turhan outo keskivertokatsojalle tämäkin, mutta onpahan ainakin mieleenjäävä esitys (ainakin karsinnoissa), loppupään esiintymispaikka ja diasporapisteitä Espanjasta ja Ranskasta.

Kreikka 90%
Toimiva, suosiota kerännyt pop erittäin hyvältä esiintymispaikalta. Lisää tuohon vielä käytännössä automaattiset 24 pistettä Kyprokselta.

San Marino 60%
Oikeasti, älkää naurako. Ensinkin haluan muistuttaa siitä faktasta, että tähän mennessä kahden semin ajalla (2008-2018) semifinaalin päätöspaikalla kisanneista 22 viisusta 19 eli 86% on läpäissyt semin. Lisäksi Serhat oli aiemmallakin osallistumiskerrallaan sentään semin 12. huolimatta heikommasta biisistä ja alkupuoliskon esiintymispaikasta.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Carboni
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 306
Liittynyt: 19 Tammi 2016, 23:27

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Carboni » 21 Huhti 2019, 23:10

1. :kypros: Kypros : 95% jatkoon
2. :montenegro: Montenegro : 10% jatkoon
3. :suomi: Suomi : 25% jatkoon
4. :puola: Puola : 50% jatkoon
5. :slovenia: Slovenia : 75% jatkoon
6. :tsekki: Tsekki : 65% jatkoon
7. :unkari: Unkari : 70% jatkoon
8. :valkovenaja: Valko-Venäjä : 30% jatkoon
9. :serbia: Serbia : 80% jatkoon
10. :belgia: Belgia : 65% jatkoon
11. :georgia: Georgia : 10% jatkoon
12. :australia: Australia : 80% jatkoon
13. :islanti: Islanti : 95% jatkoon
14. :viro: Viro : 50% jatkoon
15. :portugali: Portugali : 60% jatkoon
16. :kreikka: Kreikka : 95% jatkoon
17. :sanmarino: San Marino : 45% jatkoon

figure8
Siemailija
Siemailija
Viestit: 171
Liittynyt: 08 Joulu 2012, 18:40

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja figure8 » 23 Huhti 2019, 13:28

Erittäin todennäköiset finalistit:

:cyprus: Biisi toimii kerrasta, on pärjännyt fanilistauksissa erittäin hyvin ja esityksen takana on oikea dreamteam. Tässä semissä on niin vähän peruspoppiksia (ja ne muutamatkin ovat heikkoja) että yllättyisin jos tämä ei ole puhelinäänten top5:ssä huonosta esiintymispaikasta huolimatta.

:greece: Epäilin hieman aikaisemmin, mutta esiintymispaikka on loistava + Katerine huikea livenä + kappale erittäin raatiystävällinen, veikkaan tätä seminsä raativoittajaksi. Tähän päälle vielä Kreikka-lisä, niin finaaliin kyllä menee helposti. En ole vielä varma, onko kokonaisuus liian indiehtävä kipuamaan puhelinäänissä kolmen tai edes viiden parhaan joukkoon, mutta pidän sitä todennäköisenä.

:iceland: Erottuu massasta tällaisessa outolintusemifinaalissakin. Veikkaisin alustavasti semifinaalinsa puhelinäänivoittajaksi, mutta niin taisin veikata myös AWS:ia, joka meni heikosta semistä niukasti jatkoon. Molemmat tapaukset kuuluvat minulla vuosikertansa isoimpiin suosikkeihin, joten pelkään että tämä sokaisee arviointikykyäni ja Islanti karsiutuu. :niinpa: Islannin karsinnan raatilaisista 7/10 tosin rankkasi tämän ensimmäiseksi, ja vuoden 2018 äänestysmuutoksessa yksittäisten raatilaisten dissauksella ei enää onneksi ole paljoa painoarvoa. Raadeilla on niin paljon muitakin inhokkeja tässä semissä, että uskon Hatarin olevan raatiäänissä kymmenennen sijan tienoilla huonoimmassakin tapauksessa.

Todennäköiset finalistit:

:portugal: Telemoveis taitaa olla yksi avantgardeimmistä(?) euroviisuista koskaan, joten veikkaaminen on luonnollisesti vaikeaa. Se, että muutama tämän vuoden artisteista on maininnut Portugalin yhdeksi suosikeistaan on hyvä merkki. Toinen hyvä merkki on biisin hieno menestys fanilistauksissa. Mutta kuinka hyvin tämä aukeaa isolle yleisölle? En pysty ottamaan karsiutumista pois laskuista, mutten myöskään Watch my Dancen tapaista semivoittoa.

:serbia: Montenegrosta, Sloveniasta ja Ranskasta tulee yhteensä 30-36 automaattista puhelinäänipistettä. Muutamia pisteitä myös Tšekiltä ja Unkarilta, ehkä myös ortodokseilta (V-Venäjä, Georgia, Kypros, Kreikka). Muualla ei ehkä toimi eikä ehkä tarvitsekaan, mutta Serbiaa auttaa se tosiasia, ettei tässä semissä oikein muita balladeja ole. Raadeilla tämä on top10:ssä. Jos top5:ssä, niin menee varmasti finaaliin. Jos sijoilla 7 – 9, niin karsiutuminen on jo mahdollista, mutta silloinkin vain niukasti.

:slovenia: Onko tämä uusi City Lights vai uusi O Jardim? Tajuaako Eurooppa tämän mystisyyden ja hienouden, vai jääkö seinäruusuksi? :miettii: Veikkaan tummaksi hevoseksi, ehkä jopa finaalin top10:iin, mutta yritän valmistautua pahimpaan.

:tsekki: Paperilla tämä on ihan tarttuva poppis, mutta toteutus on varsin aneeminen. Varsinkin Ukrainan karsinnassa esitetty versio, joka todennäköisesti esitetään myös itse viisuissa. Raadeilla tämä on kymmenen parhaan joukossa joka tapauksessa, ja ehkä top5:ssä jos esitys menee nappiin. Puhelinäänestäjät ovat todennäköisesti nirsompia joka voi koitua kohtaloksi, kun kyseessä on Tšekki, jonka pistesaldo alkaa nollasta.

:australia: Pidin tätä vielä valintahetkellä varmana finalistina, mutta jotenkin en ole enää varma. :miettii: varsinkin lavatoteutus on iso kysymysmerkki, koska sitä pitää muuttaa Tel Aviviin. Tuntuu, että tämä saattaa olla liian ooppera indiepopfaneille ja liian indiepop oopperafaneille. Kelpaako kummallinen sekoitus tarpeeksi monelle? En pidä Australian raatisuosiotakaan itsestäänselvyytenä, mutta voitti tämä kyllä karsinnassaan raatiäänetkin. Uskon tällä hetkellä, että Australia menee finaaliin – mutta suurfloppi ei ole mahdottomuus.

:belgium: Paketti on itsessään tarpeeksi vahva saadakseen vähintään kohtuullisen (7. – 9. sija huonoimmassa tapauksessa) pistepotin raadeilta, vaikka esitys visuaalisesti olisikin heikko (esim. mm. Itävalta 2013, Alankomaat 2015, Tšekki 2017). Puhelinäänisuosiota on vaikea arvioida, ennen kuin näemme lavaesityksen. Tässä semissä raadit todennäköisesti kyllä pelastavat, vaikka puhelinäänitulos olisi Sennekin kaltainen, mutta en ole satavarma tuleeko pisteitä riittävästi.

Kiikun kaakun:

:hungary: Ei toimi läheskään yhtä hyvin kuin Origo, mutta riittänee ainakin karsintarajalle. Muitakin etnoja löytyy tästä semistä (Puola, Georgia, Portugalinkin voinee laskea tähän) mutta tämä on helpoimmin lähestyttävä. Raadeille tämä on todennäköisesti liian yksinkertainen, mutta tosin niin oli Origokin ja sekin sai parilta raadilta täydet. :miettii:

:estonia: Viron karsinnan raati sijoitti kappaleen sijalle 9 kahdentoista kappaleen finaalissa. Tämä ei olisi ongelma, jos karsinnan taso olisi ollut päitä huimaava, mutta itse löysin finaalista vain pari raatilellikkiä. Huonosti laulettu laiska melodia ei kerää viisuraadeiltakaan arvostusta. Tässä semifinaalissa erottuu tosin hyvin joukosta peruspoppiksena, mutta riittääkö yleisön tuki finaaliin asti? :miettii: Esiintymispaikka Hatarin ja Conanin välissä saattaa auttaa, mutta omaan korvaani vikisevän laulusuorituksen heikkous korostuu Islannin jälkeen.

:sanmarino: Tällaisella diskomusiikilla on faninsa, ja San Marinon asettaminen paalupaikalle antaa toivoa, että esitys saattaa olla hyvällä tavalla yliampuva. Raadit tulevat olemaan ongelma, joten puhelinäänituloksen pitänee olla todella korkea.

:belarus: Häviää kaksintaistelun Replaylle, mutta Zena on esiintyjänä helpommin lähestyttävä kuin Tamta ja vienee häneltä joitain ääniä. Biisi on tarttuva, mutta saattaa olla liian yksinkertainen ja on pärjännyt kehnosti kaikissa fanilistauksissa.

Todennäköiset karsiutujat:

:poland: Puolalla on tunnetusti diasporaetua, mutta sillä ei mennä pitkälle, kun raadit todennäköisesti dissaavat yksinkertaista etnorokkilastenlauluhybridiä ja tämä ei muutenkaan toimi jokaisessa Euroopan kolkassa.

:finland: Viisukuppilakaan ei päästäisi tätä finaaliin ja varsinkin tältä esiintymispaikalta Look Away tulee hukkumaan. Raadit nostavat mutta tuskin finaaliin asti.

Erittäin todennäköiset karsiutujat:

:montenegro: Tylsä sekasotku, mutta Montenegrolla on usein epäilyttäviä raatituloksia, joka riittänee välttämään jumbosijan.

:georgia: Tylsä sekasotku, joka on raadeillekin varmaan liian outo ja vaikeasti hahmotettava. Jumbo.


P.S. Miten saan noi sydänliput muutettua pyöreiksi kuvakkeiksi? :puna:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21767
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 23 Huhti 2019, 16:45

^ Emojein. 🇸🇲🇷🇺🇺🇬🇻🇳🇿🇼 :heh:
Voi pullukkaa!

Avatar
Mymmeli
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 399
Liittynyt: 22 Helmi 2019, 13:27

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Mymmeli » 30 Huhti 2019, 15:32

Mymmeli kirjoitti:
13 Maalis 2019, 12:22
:rakkaus:
1. :slovenia:

:mrgreen:
2. :valkovenaja:
3. :kypros:
4. :australia:

:)
5. :portugali:
6. :serbia:
7. :islanti:
8. :puola:

:lohduton:
9. :sanmarino:
10. :belgia:
11. :suomi:
12. :viro:
13. :kreikka:

:nohyi:
14.:montenegro:
15. :georgia:
16. :unkari:
17. :tsekki:
Päivitystä :joojoo:
Kaikki tekee virheitä, joskus jopa minä! :ylppis:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21767
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 01 Touko 2019, 14:02

Havahduin kunnolla vasta nyt, kuinka erikoisella tavalla epätasaiset semifinaalit ovat tänä vuonna. :sekava: Ykkösessä on jotenkin kauhean tasaisesti eri tähtiarvosanoille jakautuneita kappaleita. Kakkonen onkin sitten ihan toista maata...
TomppaJr kirjoitti:
10 Maalis 2019, 22:17
SEMI 1

KuvaKuvaKuvaKuvaKuva
(4,1–5,0)

2. 🇷🇸 Nevena Božović - Kruna (4,9)
3. 🇮🇸 Hatari - Hatrið mun sigra (4,8)
5. 🇸🇲 Serhat - Say Na Na Na (4,7)
8. 🇨🇾 Tamta - Replay (4,2)


KuvaKuvaKuvaKuva
(3,1–4,0)

10. 🇬🇪 Oto Nemsadze - Keep on Going (4,0)
12. 🇸🇮 Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi (3,8)
13. 🇧🇾 ZENA - Like It (3,8)
14. 🇦🇺 Kate Miller-Heidke - Zero Gravity (3,8)
17. 🇨🇿 Lake Malawi - Friend of a Friend (3,7)
19. 🇫🇮 Darude ft. Sebastian Rejman - Look Away (3,1)


KuvaKuvaKuva
(2,1–3,0)

21. 🇵🇹 Conan Osíris - Telemóveis (2,9)
25. 🇲🇪 D mol - Heaven (2,7)
27. 🇧🇪 Eliot - Wake Up (2,6)
28. 🇭🇺 Joci Pápai - Az én apám (2,5)
29. 🇪🇪 Victor Crone - Storm (2,3)


KuvaKuva
(1,1–2,0)

38. 🇬🇷 Katerine Duska - Better Love (1,3)

Kuva
(0,0–1,0)

41. 🇵🇱 Tulia - Fire of Love (Pali się) (0,8)
Voi pullukkaa!

Avatar
Wilson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6398
Liittynyt: 17 Syys 2005, 16:12
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Wilson » 02 Touko 2019, 19:22

Neljän kärki tässä semifinaalissa ovat niin minun musiikkimakua Tšekki, Kreikka, Viro ja Belgia :kups: . ja pidän myös meidän edustajasta ”Suomesta”. Minusta Suomi pitäisi mennä heittämällä finaaliin. :joojoo:

Puntarini on tämän näköinen

Semifinal 1

9,65-2019-Tjeckien-Lake Malawi “Friend of a Friend”
9,60-2019-Grekland-Katerine Duskaa “Better love”
9,50-2019-Estland-Victor Crone ”Storm”
9,45-2019-Belgien-Eliot “Wake up”
8,95-2019-Finland-Darude feat. Sebastian Rejman “Look away”
8,85-2019-Ungern-Joci Pápai ”Az én apám”
8,80-2019-Island-Hatari ”Hatrið mun sigra”
8,70-2019-San Marino-Serhat “Say na na na”
8,40-2019-Cypern-Tamta ”Relay”
8,25-2019-Polen-Tulia “Pali się (Fire of love)”
10
8,20-2019-Montenegro-D-moll “Heaven”
8,15-2019-Slovenien-Zala Kralj & Gašper Šantl “Sebi”
7,25-2019-Vit-Ryssland-ZENA “Like it”
7,10-2019-Georgien-Oto Nemsadze “Sul tsin iare”
7,05-2019-Portugal-Conan Osíris ”Telemóveis”
6,95-2019-Serbien-Nevena Božović “Kruna”
6,60-2019-Australien-Kate Miller-Heidke ”Zero Gravity”

Carboni
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 306
Liittynyt: 19 Tammi 2016, 23:27

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Carboni » 06 Touko 2019, 11:22

Carboni kirjoitti:
02 Huhti 2019, 22:09

1. Cyprus (1-3)
2. Montenegro (16-17)
3. Finland (13-15)
4. Poland (13-15)
5. Slovenia (1-3)
6. Czech Republic (9-12)
7. Hungary (9-12)
8. Belarus (13-15)
9. Serbia (9-12)
10. Belgium (4-6)
11. Georgia (16-17)
12. Australia (7-8)
13. Iceland (4-6)
14. Estonia (4-6)
15. Portugal (9-12)
16. Greece (1-3)
17. San Marino (7-8)
Tuossa kirjoittamani ranking hieman yli kuukausi sitten. Kyllähän tähän on muutosta tullut kun on alkanut oletuspisteitä laskemaan ja harjoituspätkiä näkemään ja kuulemaan

1. Cyprus (2-3)
2. Montenegro (16-17)
3. Finland (16-17)
4. Poland (8-12)
5. Slovenia (8-12)
6. Czech Republic (4-7)
7. Hungary (4-7)
8. Belarus (13-15)
9. Serbia (4-7)
10. Belgium (8-12)
11. Georgia (13-15)
12. Australia (4-7)
13. Iceland (2-3)
14. Estonia (8-12)
15. Portugal (8-12)
16. Greece (1)
17. San Marino (13-15)

Viisuilija_110
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1232
Liittynyt: 29 Loka 2018, 15:24
Paikkakunta: Porvoo

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Viisuilija_110 » 07 Touko 2019, 18:13

Ensimmäisten harjoitusten jälkeiset veikkaukset. :joojoo:

85-100% finaalissa
:kreikka: :australia: :kypros:
65-85% finaalissa
:islanti: :slovenia: :serbia: :viro: :tsekki:
40-65% finaalissa
:unkari: :belgia: :sanmarino: :portugali:
20-40% finaalissa
:suomi: :puola: :georgia: :valkovenaja:
0-20% finaalissa
:montenegro:

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3472
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 07 Touko 2019, 20:49

Hanhis kirjoitti:
10 Huhti 2019, 01:05
Kuka tulee voittamaan semin? :shock: Kreikka tai Belgia raatien voimin?
Kreikka voittaa, mutta finaalissa se unohdetaan kuin Norja viime vuonna konsanaan.

Olen tullut siihen tulokseen, että Slovenia jää vaille finaalipaikkaa. Se on hyvä kappale, mutta ei vedä raadin tai yleisön huomiota tarpeeksi puoleensa. Vajoaa unholaan loppupään esitysten aikana. Puolestaan raatiystävällisempi Tsekki läpäisee tiensä finaaliin ja niin tekee myös Georgia kaikkien yllätykseksi. Sen ylväs paatos uppoaa kansan syviin riveihin. :mrgreen:

Tässä semissä kytee kuitenkin monta yllätyksen mahdollisuutta. Isoja voittajasuosikkeja ei ole yhtään (vai onko?), joten täysin selviö jatkopaikkoja ei ole montaa. Kreikka tuntuu ainoalta kenen finaalipaikasta uskallan olla täysin varma. Voihan Hatari osoittautua huonoksi vitsiksi, Kyproksen live olla löysä tai Suomen perinne-edm löytää idästä yllättäviä pistepotteja ja nousta niiden avulla finaaliin.

Mutta heihoi, viikko enää ensimmäiseen semifinaaliin! :surrur: :eeek: Jännä mun hirveä jne.
fui eu

Avatar
Mymmeli
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 399
Liittynyt: 22 Helmi 2019, 13:27

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Mymmeli » 07 Touko 2019, 21:55

Mä en kyllä yllättyisi yhtään, jos Islanti karsiutuisi. Tai jos pääsee finaaliin en usko että on korkeilla sijoilla.
Kaikki tekee virheitä, joskus jopa minä! :ylppis:

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6668
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Wadde » 08 Touko 2019, 08:46

Olen aivan varma, että Islanti ei ole finaalissa.

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1481
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 08 Touko 2019, 09:54

Islanti on aikamoinen arvoitus. Ei hämmästyttäisi finaaliin pääsy mutta ei putoaminenkaan. Kai tuo tyyli on tarkoitettu parodiaksi, mutta ei se minuun vetoa oikein missään mielessä.
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2587
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Edwina » 08 Touko 2019, 11:24

Minun oli todella vaikea löytää kymmenen suosikkia tästä semistä, kun vastasin alussa olevaan kyselyyn.
En tykkää kuin 5-6 kappaleesta. Suomi on kylläkin näiden joukossa.

Ainakin seuraavat kelpaavat finaaliin:

- Suomi
- Viro
- Kypros
- Belgia
- Puola

Ja

- San Marino

Vendi8
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 666
Liittynyt: 18 Huhti 2012, 13:30
Paikkakunta: Sonkajärvi

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Vendi8 » 10 Touko 2019, 18:29

Toiveeni finaaliin menijöistä(esiintymisjärjestyksessä): :kypros: :suomi: :puola: :slovenia: :unkari: :belgia: :australia: :islanti: :kreikka: :sanmarino:

Veikkaukseni finaaliin menijöistä(esiintymisjärjestyksessä): :kypros: :slovenia: :tsekki: :unkari: :serbia: :belgia: :australia: :islanti: :viro: :kreikka:

Näen Montenegron, Georgian ja Valko-Venäjän lähes varmoina karsiutujina. Varmoina finalisteina näen Kyproksen, Islannin ja Kreikan. Slovenia, Unkari ja Australia tuntuvat myös melko todennäköisiltä finalisteilta(voi toki näistä kolmesta joku flopata). Serbia on viime vuosina ollut rajatapaus, niin varmaa on nytkin. San Marinon kohdalla uskon yleisöääniin, mutta pelkään raatiin tiputtavan sijoitusta liikaa. Suomia toivon finaaliin, mutta pelkään ettei varsinkaan raatiäänet riitä. Samoin Puolan kohdalla. Portugalia ei pidä unohtaa, mutta luulen tällä hetkellä sen olevan liian outo yleisölle. Tsekkiin moni uskoo, itse olen epäilevämpi, mutta voi hyvin päästäkin finaaliin. Viro voi hyötyä siitä, että esiintyy outojen kappaleiden välissä. Belgian haluan finaaliin ja uskonkin, jännittää kuitenkin liven puolesta, onnistuuko.

Havina
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 58
Liittynyt: 09 Maalis 2019, 12:10

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Havina » 12 Touko 2019, 15:37

Veikkaukseni:

Finaalissa
:kypros: :slovenia: :tsekki: :serbia: :australia: :kreikka: :puola:


Ehkä finaalissa
:unkari: :belgia: :islanti: :viro:


Ei finaalissa
:montenegro: :suomi: :valkovenaja: :georgia: :portugali: :sanmarino:
Viimeksi muokannut Havina, 13 Touko 2019, 22:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Queen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2746
Liittynyt: 29 Syys 2016, 13:32

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Queen » 12 Touko 2019, 15:52

Queen kirjoitti:
11 Maalis 2019, 16:42
Varmasti jatkossa (95%): :kypros: :australia: :kreikka:
Todennäköisesti jatkossa (75%): :serbia: :suomi: :belgia: :puola: :portugali:
Viimeiset jatkopaikat (50%): :slovenia: :unkari: :islanti: :viro:
Tuskin (25%): :tsekki: :valkovenaja: :sanmarino:
No way (5%): :montenegro: :georgia:

Harkkojen jälkeen päivitystä...

Varmasti jatkossa (95%): :australia: :kreikka: :islanti: :serbia:
Todennäköisesti jatkossa (75%): :puola: :kypros: :slovenia:
Viimeiset jatkopaikat (50%): :unkari: :suomi: :georgia: :valkovenaja:
Tuskin (25%): :viro: :belgia: :portugali: :tsekki: :sanmarino:
No way (5%): :montenegro:

Uskon siis että kaikilla on mahdollisuuksia paitsi Montenegrolla. :joojoo:
💙Dahlia Mustavaara💜Ulla Taalasmaa💙Isabella Holm💜
💚Emma Barton🧡Bernice Blackstock💚Harriet Finch🧡
💛Vecepia Towery💜Abi-Maria Gomez💛Mike Holloway💜
💙Hayley & Blair💙Brook & Claire💚Brendon & Rachel💚

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1435
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 18:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Haksis » 12 Touko 2019, 16:15

Varmat jatkajat: :australia: :kreikka: :kypros:
Olin aivan varma, että tämä vuosi on se vuosi kun Australia karsiutuu, kuitenkin harjoitukset ovat menneet hyvin ja voipi olla että Kate matkaa Australian kanssa finaaliin. Kreikka ja Kypros ovat "varmoja" finalisteja. Tamta laittaa euroopan jalan vipattamaan ja Kreikkalaiset heräävät vihdoin äänestämään sankoin joukoin paremman rakkauden puolesta.

Todennäköiset jatkajat: :islanti: :serbia: :portugali:
Islannin ja Portugalin kohdalla on kyse siitä miten juryt nämä näkevät. Islanti tulee saamaan vihaajien lisäksi paljon rakkautta omilta kannattajiltaan. Portugalilla riippuu täysin livevedosta jonka kanssa on ollut paljon ongelmia viisuviikon aikana, Tulee saamaan ääniä, mutta tällä on myös vaarana se että juryt ovat vastaan. Serbia on ollut aika pimennossa koko viisujen ajan eikä ole juurikaan herättänyt keskustelua. Nevenalla on hieno biisi ja loistava ääni. Diaspora tuo myös etua varmasti. Menee jatkoon.

Viimeiset jatkopaikat: :belgia: :slovenia: :unkari: :puola: :viro:
Belgia, Slovenia ja Unkari taistelevat viimeisistä paikoista, samoista pisteistä ja äänistä genren osalta. Slovenia vaikuttaa pieneltä floppaavalta fanisuosikilta, ymmärtääkö tv-katsomo tämän tunteellisen pläjäyksen? unkarin Joci tuntuu sellaiselta joka marssii finaaliin viimeisten joukossa, ei erota juurikaan hyvällä tai huonolla tavalla vaan nimenomaan kappaleena joka repii 4-7 pistettä sieltä täältä. Viro kärsinyt samanlaisista teknisistä ongelmista kuin Portugali. Se toimii vaa´ankieliasemana. Puola voi olla mitä tahansa viimeisen ja top3 välillä.


Lähellä jatkopaikkaa mutta ei taida riittää :valkovenaja: :georgia: :tsekki: :suomi:
Georgia voi olla potentiaalinen yllättäjä tummalla huutoballadillaan, vaatii ehdottomasti onnistuneen liveshown täysin jotta painelee jatkoon, samoin Suomella on täysin sama tilanne. Livevedon on onnistuttava 100% ja herätettävä tv-yleisö. Valko-Venäjä hukkuu muutaman balladin väliin ja kappale ei ole kummoinen. Tsekkiä pedattiin alussa varmaksi karsiutujaksi ja sitten mustaksi hevokseksi. Harjoitusten perusteella hyvä fiilis tuntuu kadonneen ja ison lavan myötä tämä tuntuu kolkolta. En jaksa uskoa Tsekin hyvään putkeen enää ja se katkeaa tiistaina.

Ei mitään asiaa: :montenegro: :sanmarino:
Varmaan 99% viisufaneista on Montenegron laittanut karsiutumaan ja en näe syytä miksi menisi jatkoon. Jos painelee finaaliin on se viisuhistorian suurin yllätys. San Marino perinteinen viisuhuumoripläjäys ja Serhat on itsessään jo Meemi. Tuskin tarttuu valtaväestöön ja raateihin tämä tekele vaikka olisi hauskaa nähdä finaalissa.

Andzak
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 481
Liittynyt: 12 Tammi 2016, 13:31
Paikkakunta: Turku

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Andzak » 14 Touko 2019, 10:45

Jatkoon second rehersal klippien perusteella: :unkari: :valkovenaja: :serbia: :australia: :islanti:
Välimaastossa: :kypros: :suomi: :kreikka: :portugali: :slovenia: :tsekki:
Ei jatkoon: :montenegro: :puola: :sanmarino: :georgia: :belgia: :viro:

kultainenvenla
Siemailija
Siemailija
Viestit: 118
Liittynyt: 09 Tammi 2019, 22:26

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja kultainenvenla » 14 Touko 2019, 11:20

Listani :mrgreen:

Varmat jatkajat:

Suomi - Sanokaa mitä sanotte, uskon kappaleen sanomaan. Minkä tahansa muunkin maan ilmastonmuutoskappaletta pitäisin varmana finalistina.

Tshekki - Valoisa ja värikäs, henkilökohtaisesti ellottava biisi ja hieman ärsyttävä laulaja, mutta erottuu joukosta ehdottomasti ja siksi varma finalisti.

Unkari - Vakuuttava, hetken pysäyttävä laulaja, joka ainoana vetoaa etnopuoleen etenkin vähän varttuneemmissa ja supersivistyneissä äänestäjissä. Kerää kaikkien heidän äänet ja jatkoon.

Australia - Kerää paljon ”siis mitä tossa tapahtui, haluun nähdä uudelleen” -ääniä, ja kun ne ovat niitä parhaita ääniä semissä, niin tämä on takuuvarma finalisti.

Epävarmat:

Kypros - On ollut yllättävän huono klipeissä, ja tietysti avauspaikka on heikko. Mutta show näytti tyylikkäältä ja kappalehan on viime vuodesta tuttu, joten sitä on helppo äänestää. Ilman täyttä fiaskoa veikkaan että etenee finaaliin.

Valko-Venäjä - Vaikuttanut klipeissä sekavalta, toisaalta on aika ns. perinteinen rytmiviisu ja sellaisilla voisi olla tässä semissä tilausta. Riippuu lavashowsta ja siitä, miten Tamtalla sujuu. Tässä vaiheessa ennustan putoamista.

Serbia - Hieno perinteinen naisballadi, jollaisia ei tässä semissä ole yhtään muuta. En voi pitää kuitenkaan varmana jatkajana, koska en muista miten hyvin sujuu livenä. Jos sujuu, on varma jatkaja.

Belgia - Lavashow on kappaleesta irrallaan, ja kappale on tosi tylsä. Melkeinpä kallistun ennustamaan putoamista.

Islanti - Pohdin, pystyykö suuri yleisö sulattamaan tätä kappaletta niin nopeasti kuin pitäisi, jotta jatkopaikka irtoaisi. Suuri osa puhelinäänestäjistä tulee kuitenkin aika perinteisistä maista ja tämä on varsin raju ihan raadeillekin. Kallistun ennustamaan, että putoaa.

Viro - Virkistävän tavallinen ja tuttu, helppo ottaa sisään yhdellä kuulemalla. Suht varma finalisti, mutta epävarmuustekijänä on tylsä lavashow.

Kreikka - Hyötyy paikastaan, kappalehan on tylsä. Hyvällä livellä jatkoon, huonolla ei.

San Marino - Hyötyy paikastaan ja perinteisestä viisumaisuudestaan. Epävarmuustekijä: sulkiko vanhempi kansanosa lähettimen Hatarin kohdalla?

Varmat putoajat:

Montenegro - Ei kaivanne perusteluja. Alussa ja sata kertaa nähty.

Puola - Outo ja staattinen klipeissä, moderni säväys puuttuu kokonaan. Elleivät mimmit riisu kaapujaan biisin aikana, varmasti ulkona.

Slovenia - Helkutin tylsä. Ainoa sauma on söpöys- ja epävarmuuspisteissä (tyyliin Blanche pari vuotta sitten), mutta kun se kappale on niin innoton, vaikea uskoa siihen.

Georgia - Rock on viisuissa vaikea laji, enemmän putoajia kuin onnistujia. Siksi varmasti ulkona.

Portugali - Joo, moderni lintutanssi tuskin vetoaa ”haluaisin nähdä tuon uudelleen” -tavalla kovinkaan moniin.

Päädyn siis veikkaamaan finaaliin:
Suomi
Tshekki
Unkari
Australia
Kypros
Serbia
Viro

Vielä ois kolme paikkaa jäljellä, ne ratkaistaan livessä!

Kyllä, käytin juuri safkikseni tähän :peukku:

Avatar
Mymmeli
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 399
Liittynyt: 22 Helmi 2019, 13:27

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Mymmeli » 14 Touko 2019, 12:31

Veikkaus: :kypros: :suomi: :slovenia: :unkari: :serbia: :georgia: :australia: :islanti: :kreikka: :sanmarino:

1. semifinaalin voittaja on Australia.
Kaikki tekee virheitä, joskus jopa minä! :ylppis:

Avatar
antsa798
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2743
Liittynyt: 17 Helmi 2018, 10:58
Paikkakunta: Kouvola

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja antsa798 » 14 Touko 2019, 12:39

Suomen jälkeen Kyprosta ja Australiaa kannustan tänään pääasiassa! :uujee:
I'm afraid of all I am
My mind feels like a foreign land

Avatar
ESC_Hullu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5552
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja ESC_Hullu » 14 Touko 2019, 12:40

vähän pelkään kyproksen tippumista (vaikka oma suosikki )

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3472
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: ESC 2019: 1. semifinaali 14.5.

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 14 Touko 2019, 14:29

Tänään. Vihdoin. :uujee:

Viisupuntarini top-kympistä löytyy peräti kuusi ensimmäisen semifinaaliin osallistujaa: Portugali, Slovenia, Unkari, Kypros, Australia ja Islanti. Toivottavasti niistä kaikki saavat livetoteutuksen myötä kappaleet entistä paremmin eloon ja pääsevät finaaliin.

Suomen kohtaloa saa jännittää taas vaihteeksi huolella. Hanskoja en löisi tiskiin vedonlyönnin teilaamisen vuoksi, koska yllätyksiä tapahtuu ja tässä semissä on vain pari varmaa finalistia (Kreikka, Australia). Muilla näen sauman myös karsiutumiseen.

Seitsemän tuntia aikaa, että Don't Look Away - Matka Euroviisuihin alkaa Yleltä makupalana ennen varsinaista viisulähetystä. :surrur:
fui eu

Vastaa Viestiin