Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Euroviisut 2019 Israelissa

Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

*****
23
11%
****
83
40%
***
58
28%
**
28
14%
*
14
7%
 
Ääniä yhteensä: 206

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2027
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 15 Touko 2019, 17:56

Bellissima kirjoitti:
15 Touko 2019, 16:13
iiiduli kirjoitti:
15 Touko 2019, 13:55
Mä en edes kaipaa edustajaksi mitään Sunrise Avenueta tai Antti Tuiskua. Paljon mielummin otan jonkun täysin uuden artistin, jolla riittää intoa hommaan. Tsekin Mikolas Josef on aika hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon hyvää viisut voi tuoda mukanaan uudelle nousevalle artistille.
Tavallaan samaa mieltä, mutta... Sitten taas on olemassa se varsin mahdollinen skenaario, että viisut vain osoittautuvat liian isoksi ja jännittäväksi jutuksi kokemattomalle esiintyjälle, ja lopputulos on rinnastettavissa autokolarin katseluun. (Sandhja...)[/size


Totta toki tämäkin. Nähtiinhän tää aika hyvin Belgian Eliotin kohdalla. Ja muistan kyllä, että aika paljon sai jännittää myös Softenginen poikien puolesta.
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

Karistoteles
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 426
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Karistoteles » 15 Touko 2019, 18:25

Suomen esitystä on moitittu tylsäksi. Mutta Slovenia ja Tshekki vasta tylsiä ovatkin ja silti ne ovat finaalissa. Samoin on moitittu, että Look Away`ta hoetaan liikaa. Mutta kun San Marino hokee jotain aivan tyhjänpäiväistä na na naata, niin kas finaalissa ollaan. Mutta ehkä oli sittenkin parempi pudota jo semifinaaleissa kuin tavoitella finaalissa jotain sijaa 25.

suchanovellife
Siemailija
Siemailija
Viestit: 183
Liittynyt: 13 Tammi 2015, 17:28

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja suchanovellife » 15 Touko 2019, 18:32

Nämä Suomen kansainvälisesti saamat kommentit vahvistavat veikkaukseni siitä, että viisufanit eivät todellisuudessa aina ymmärrä laulamisesta paljoakaan :heh: UMK:ssa laulaminen kuulosti tosiaan melko pahalta, mutta syynä oli varmasti eniten Ylen surkea äänentoisto. Eilen semissä Sebastian taas lauloi oikeasti puhtaasti ja etenkin korkeat äänet menivät nappiin, matalissa äänissäkään ei menty pahasti nuotin viereen vaan kyse on ilmeisesti Sebun äänen ominaisvärinästä. Silti kommenttipalstoilla on hirveä kasa "bad vocals"-kommentteja ihmisiltä, jotka eivät oikeasti tiedä asiasta mitään, vaan pelkästään toistelevat toisiltaan oppimaansa :roll: Victor Crone lauloi koko biisin nuotin vierestä ja ikävän kuuloisella tekniikalla, mutta häneen kohdistuva kritiikki on olematonta.

Avatar
lumi11
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 528
Liittynyt: 02 Maalis 2008, 17:35

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja lumi11 » 15 Touko 2019, 18:45

Look awayn alku oli kyllä tosi hutera. Se olisi sävellyksellisesti tai sovituksellisesti pitänyt rakentaa hieman toisin, ettei heti ekana kuuluu Sebastianin heikkous.
Ei laulu puhtaudellisesti varmaa ollut, mutta KERRANKIN taustalaulu todella hienosti tuki esitystä ja vahvisti.


Olen todella tyytyväinen taustalaulajiin tässä esityksessä, KIITOS heille.

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3472
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 15 Touko 2019, 18:47

Säkeistöjen lauluosuudet olivat laihaa vesisoppaa. Saattaa olla, että Sebun soundin ominaisvärinä ei vain pure minuun, mutta biisin dynamiikka jäi tulkinnan osalta hyvin kaksipiippuiseksi. Lavakarisma tuntui hukkuvan laulun kaiveluun ja esityksestä ei välittynyt energia. Grafiikat olivat ihan onnistuneet, mutta viisumittakaavassa jää näyttävämpien toteutuksien varjoon. Suomen maana huolin aina finaaliin, mutta tämä kokonaisuus ei todellisuudessa finaalipaikkaa ansainnut. Ville ja Sebu hoitivat kuitenkin edustusroolinsa mainiolla pilkkeellä! Kiitos siitä. :surrur:
fui eu

Avatar
Nevski
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 854
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32
Viesti:

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Nevski » 15 Touko 2019, 19:25

Jonttu kirjoitti:
15 Touko 2019, 16:45
Täh että yliyritystä? Viime vuonna ehkä sitä oli, nyt taas pikemminkin aliyritystä. Kun kuulin ekan biisin, ajattelin että ei voi olla tosi - näin keskinkertainen kappale on päässyt sekä Daruden että Ylen suodattimen läpi kolmen finalistibiisin joukkoon. Ja tiesin että loput ovat samaa tasoa sillä kun biisejä on vain 3, ei yksikään voi olla keskinkertainen, kaikkien on oltava hyviä. Jos Ylellä olisi käytössään joku Björkmanin suomalainen vastine, hän olisi tyrmännyt biisit heti kertalaakista eikä hyväksynyt niitä kisaan mukaan. Suomessa ei tunnuta ollenkaan olevan kartalla siitä millaista tasoa vaaditaan jotta kisassa pärjätään, keskitason musaa on ihan turha lähettää mihinkään. Oli ihan päätöntä että itse UMK-finaaliin oli panostettu enemmän kuin itse tärkeimpään eli kappaleisiin.

Ja sitten vielä Krista ja Mikko näyttelevät niin yllättynyttä kun finaaliin ei päästy, huoh... :roll:
Huomasihan sen siinä Ylen Darude-dokkarissa, että porukka oli ihan ulapalla, kun studiossa se yksikin äijä kysyi "onkos sielä viisuissa ollu tällästä pakettia ennen?".... :eiei: Hyvin lähti siis homma liikkeelle. Ei oltu kartalla ei yhtään mistään. Björkman se olisi osannut heti kertoa viimeisimmät trendit ja jipot viisuihin liittyen.

Huvittaa nyt jälkikäteen se, miten Yle valitsi Daruden meitä edustamaan, mutta oikeasti Yle valitsi vain biisintekijän/miksaajan Suomelle. Villehän sen laulajan itse valitsi, ei Yle. Ja lukuveinhän on kirjoittanut Sebu. Eli lopulta Yle valitsi periaatteessa välikädeksi Villen päättämään lopullisesta laulajasta ja biisintekijästä. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Hyvinhän se meni. :tapu: No saatiin vähän erilainen UMK taas vaihteeksi.

Kiva että ne taustalaulut nyt onnistui. Liekkö kaikki keskittyminen ja panostus ja "yliyrittäminen" mennytkin niihin...


Ollaan me kyl melkonen maa, ku iha liikaa jo yritetään. Ai että. :rofl: Odotan innolla tulevaa viisukarsintakautta. En puhu UMK-kaudesta, kun eihän sitä tiedä jos koko UMK loppuu ;)

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2587
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Edwina » 15 Touko 2019, 19:42

Tuottaja Autio sanoi Iltalehdessä, että ”kutsuvieraskisa on ollut hyvä tapa valita edustaja” ja ”toukokuussa kerrotaan miten UMK jatkuu.”

UMK siis jatkuu. lol

Avatar
Terasbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5386
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Terasbekoni » 15 Touko 2019, 19:46

^ Ja suojatyöpaikat pysyvät ja Suomi karsiutuu. :peukku:
ESC 2019 TOP 10: 1. Alankomaat 2. Islanti 3. Italia 4. Portugali 5. Slovenia 6. Norja 7. Pohjois-Makedonia 8. Albania 9. Israel 10. Tšekki

Avatar
Nevski
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 854
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32
Viesti:

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Nevski » 15 Touko 2019, 19:56

Iltasanomat: Euroviisut kuumensivat suomalaisten tunteet – näin Yle vastaa murskakritiikkiin: jatkosta käynnissä kiivas pohdinta
https://www.is.fi/musiikki/art-2000006106643.html

Mitä sitten tulisi muuttaa ja mitä Ylellä on suunnitelmissa ensi vuoden viisuja varten? Ilta-Sanomat tavoitti puhelimitse keskiviikkona euroviisujen tuottaja Anssi Aution, joka vastasi kuumimpiin viisukysymyksiin.

Suomen viisutaival tyssäsi jälleen semifinaaliin. Missä tänä vuonna mentiin pieleen, viisutuottaja Anssi Autio?

– Euroviisut on arvaamaton kisa. Meidän artistit hoitivat ihan loistavasti oman osuutensa ja esitys oli loppuun asti viimeistelty ja hieno.

Selvä. Miten UMK järjestetään ensi vuonna? Uudistuuko se?

– Monenlaisia vaihtoehtoja ja ajatuksia on ilmassa. Esimerkiksi yksi niistä on tämä kutsuvierasartistikilpailu ja toinen paluu siihen vanhaan malliin. Mutta on olemassa myös monia muita vaihtoehtoja. Tulemme toukokuun aikana ilmoittamaan, millaisena UMK tulee jatkumaan.

– Katsomme rauhassa ja suunnittelemme, mitä tässä nyt tehdään.


Ovatko euroviisut Suomelle aivan ajanhukkaa?

– Euroviisut ovat kilpailu, jossa monelle maalle se kilpailu ei ole pääasia, vaan mukanaolo ja hieno esitys. Toivoisin, että se olisi Suomessakin niin. Euroviisuissa voi voittaa niin monella tavalla.

Miksi jotkut maat sitten menestyvät vuodesta toiseen?

– Puolet äänistä tulevat euroviisuissa yleisöltä ja puolet juryltä. Eikö se ole perinteisesti vähän niin, että tietyt maat äänestävät toisiaan? Tietenkin on sattumaa, kuinka paljon naapureita sattuu samaan semifinaaliin meidän kanssamme. Jos samassa semifinaalissa on paljon naapurimaita, heidän äänensä jäävät saamatta.


Euroviisut ovat Ylelle myös suuri kuluerä. Miten rahapolitiikkaan vaikuttaa, ettei tulosta tule?

– Meillä on ollut rahallisesti samanlainen panostus viisuhin jo vuosikausia, eli UMK ja euroviisut on tehty jo monta vuotta samalla budjetilla. Se, miten nämä rahat jakautuvat, on eri asia.

– Jokainen varmasti tajuaa, miten se vaikuttaa euroviisujen budjettiin, jos pitää ensin tehdä 18 kilpailijalle esitykset UMK:hon versus se, että tehdään yhdelle artistille esitykset. Mutta samalla budjetilla tätä on hoidettu.


Vaikuttaako negatiivinen euroviisukeskustelu suomalaisartistien halukkuuteen lähteä euroviisuihin?

– Julkinen paine vaikuttaa ihan varmasti. Lynkkausmeininki varmasti vaikuttaa siihen, että jotkut artistit eivät lähde mukaan. Julkinen paine on suuri. Toinen syy on, että monet artistit ovat suuntautuneet kotimaan markkinoille.

Hohhoijaa. Euroviisut on arvaamaton kisa. No ei ihan täysin ole.

" Puolet äänistä tulevat euroviisuissa yleisöltä ja puolet juryltä. Eikö se ole perinteisesti vähän niin, että tietyt maat äänestävät toisiaan? Tietenkin on sattumaa, kuinka paljon naapureita sattuu samaan semifinaaliin meidän kanssamme. Jos samassa semifinaalissa on paljon naapurimaita, heidän äänensä jäävät saamatta."

Siis miten tää tyyppi kehtaa? Naapuräänestys on syynä sille että ei menestystä tule? :rofl: Huhhuh, tekosyitä vaan. Ei myönnä, ei myönnä sitten millään, että sössitty on ja pahasti vuodesta toiseen.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3440
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja hra47 » 15 Touko 2019, 19:57

Samaisessa artikkelissa:
– Suomen esitys oli upea ja meidän edustajamme hoiti homman upeasti. Euroviisut on arvaamaton kisa, hän viestittää.
Kumma juttu, että Suomen osalta euroviisut tuntuu olevan hyvinkin arvattava kisa. Mistähän johtuu.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Jonttu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4343
Liittynyt: 22 Joulu 2012, 22:44

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Jonttu » 15 Touko 2019, 20:26

Kuuntelin tossa vanhaa kappaletta Raa-Raa-Rasputin ja hyräilin sitä uusin sanoin:

Luu-luu-lukuvei, lähetetään lukuvei,
Ja Suomi jälleen rannalle jää,
Luu-luu-lukuvei, madafakin lukuvei,
Nyt Yle viimein jo herätkää!

:humppa:
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris
Je vivrai cent mille ans
Je m’appelle Mercy

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 43430
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 15 Touko 2019, 20:42

^^^ Anssi Autio on s*atanasta! :jupinaa:
"Liikaa poikia... liian vähän aikaa"

(TomppaJr Messenger-keskustelussamme)

Avatar
wigwam
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2293
Liittynyt: 27 Tammi 2006, 14:42
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja wigwam » 15 Touko 2019, 20:48

Ankeaa vedota menestymättömyydessä tikanheittoihin ja naapureiden äänestämiseen, kun eikös se jo viime vuonna todistettu, ettei mikään maa mene automaattisesti semistä finaaliin. Viisufanit ovat päästäneet Aution & kumppanit aivan liian helpolla vuodesta toiseen... Ei muuta kuin odottelemaan Aution ontuvia selityksiä menestymättömyydestä taas ensi vuonna vai yritetäänkö jotain pientä tuulen virettä aiheuttaa?
www.sodadream.is
Dare to Dream

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25345
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 15 Touko 2019, 21:06

Jonttu kirjoitti:
15 Touko 2019, 16:45
Kun kuulin ekan biisin, ajattelin että ei voi olla tosi - näin keskinkertainen kappale on päässyt sekä Daruden että Ylen suodattimen läpi kolmen finalistibiisin joukkoon. Ja tiesin että loput ovat samaa tasoa sillä kun biisejä on vain 3, ei yksikään voi olla keskinkertainen, kaikkien on oltava hyviä. Jos Ylellä olisi käytössään joku Björkmanin suomalainen vastine, hän olisi tyrmännyt biisit heti kertalaakista eikä hyväksynyt niitä kisaan mukaan.
Oliko Ylen suodatinta olemassa?

Saaran ja Daruden sisäisistä valinnoista tiedottamisessa oli eräs ero. Saaran kohdalla biisit olivat mukana prosessissa alusta alkaen. Niitä oli tehty albumia varten jo ennen viisuedustuksen vahvistumista, ja Ylen väki oli tiettävästi kuullut mahdollisia kilpailukappaleita (ehkä Monstersinkin) ennen kuin nimet olivat paperissa. Darudelta tilattiin sika säkissä, jos prosessi eteni niin kuin sitä julkisuudessa on kuvattu.

Oliko Ylellä edes veto-oikeutta biiseihin? Vaikka olisi ollut, sen käyttämiseen on voinut olla korkea kynnys. Kukapa kehtaisi Darudelle ilmoittaa, että häneltä tilattu työ ei täytä sille asetettuja vaatimuksia. Olisinkohan itsekään kehdannut? No, olisi pitänyt kehdata. Tilaajan moka. Toinen tilaisuus pakittaa ja siirtyä varasuunnitelmaan tuli siinä vaiheessa, kun kappaleet saivat laimean vastaanoton. Yhden artistin karsinnassa olisi pitänyt olla siinäkin vaiheessa mahdollista vaihtaa johonkin muuhun. Ehkä viisufanit kitisevät niin paljon, ettei kritiikkiin suhtauduttu vakavasti. "Ainahan ne itkevät", Ylellä tuhahdettiin ja luotettiin siihen, että Darude tietää mitä tekee.

Osittain jälkiviisastelen. Suhtauduin Look awayhin varovaisen myönteisesti, kun se julkaistiin. Ehkä se oli pakotettua optimismia. Muitakaan vaihtoehtoja ei ollut tulossa, joten täytyi yrittää pitää ainoasta ehdokaskappaleesta, joka ei ollut täysi tapetti. Kyllästyin kappaleeseen kuitenkin nopeasti. UMK:n live-toteutus herätti toiveet uudestaan henkiin. Visuaalinen toteutus oli kenties vaikuttavin näkemäni Ylen viisuesitys. Jopa pelkästään kuunneltuna pidin enemmän live- kuin studioversiosta. Kappaleen ongelma oli latteus; live-laulu toi siihen studioversiosta puuttunutta tunnetta ja rosopintaa. Ehkä laulaja ja laulutapa olivat genreen väärät, koska olin tätä mieltä jokseenkin yksinäni. Ulkkaripalstoilla UMK-live dumattiin tai ohitettiin olankohautuksella.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Taikahuilu
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 74
Liittynyt: 27 Helmi 2018, 20:22

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Taikahuilu » 15 Touko 2019, 21:16

Taikahuilu kirjoitti:
18 Huhti 2019, 11:10
^ Osuit naulan kantaan! Tämä on hissimusiikkia, sopii hyvin myös puhelimessa jonotusmusiikiksi. Ja siksi tylsää, mitään sanomatonta purkkaa. PKN oli mestari tähän verrattuna.

Itse odotan tästä semi 1:n jumboa :titanic:
Sori, et lainaan itse itseäni...
Soulseek
...mut nyt on kisoista jäljellä enää se, että kuullaan ne lopulliset pistemäärät

Avatar
Mymmeli
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 399
Liittynyt: 22 Helmi 2019, 13:27

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Mymmeli » 15 Touko 2019, 21:18

Olisi kyllä huvittavaa, jos tämä olisi jumbo :rofl2:
Kaikki tekee virheitä, joskus jopa minä! :ylppis:

Antero
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 973
Liittynyt: 08 Maalis 2004, 19:47

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Antero » 15 Touko 2019, 21:24

Wadde kirjoitti:
15 Touko 2019, 12:39
Massiel kirjoitti:
15 Touko 2019, 12:17
Miksei Suomessa tajuttu Softenginen menestyksen jälkeen, että pirtsakas poikabändi on takuuvarma menestysresepiti. Tsekki näytti tämän ymmärtäneen.
2015 kun oltaisiin lähetetetty Satin Circus tai Jouni Aslak, niin tilanne olisi tällä hetkellä täysin eri.
Saatikka Opera Skaala, mutta kun YLE-tiimissä keksittiin kutsua mukaan muuan PKN. Erikoisuudella saavutetaan samanlainen jättipotti kuin aikoinaan Lordilla, kuviteltiin... vaan kuinkas sitten kävikään :roll:
Viimeksi muokannut Antero, 15 Touko 2019, 21:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3440
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja hra47 » 15 Touko 2019, 21:24

^^ Mitä huvittavaa siinä olisi, jos vähänkään ajattelee Villen ja Sebastianin tunteita...
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Nevski
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 854
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32
Viesti:

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Nevski » 15 Touko 2019, 21:29

Eiköhän ruveta muotoilemaan sitä adressia ja päästään nimiä keräilee?

Mikä otetaan näkökulmaksi? Mitä toivomme Yleltä?

Viisufanit toivovat sitä ja tätä.... ?


Itse toivoisin seuraavia uudistuksia:

-Avoimempaa tiedotusta viisukarsinnoista
-Toivon että Yle suunnittelisi karsintakauden huolella valmiiksi, eikä julkistaisi mitään turhia lupauksia
-Yle saisi kuunnella enemmän yleisön palautetta ja ottaisi jopa viisufaneja mukaan suunnittelemaan tulevaa karsintakautta
-Yle voisi lopettaa glitterhössötyksen ja saisi tehdä viisukarsinnoista uskottavan musiikkikisan
-Lähdetään biisi edellä ja etsitään siihen kokenut ja hyvä laulaja. Ei ole pakko olla maailmalla kuuluisa artisti.
-Karsintabiisejä on hiottava ja harjoiteltava paljon. Esitykset ovat oltava timanttia JO karsinnoissa.
-Kehitetään lavatekniikkaa, kuvaustekniikkaa ja lavashowta, otetaan mukaan vaikkapa opiskelijoita toteuttamaan uutta lavastusta, lavatekniikkaa, valaistusta, videotrikkejä, virtuaalitodellisuustrikkejä jne. Emma-gaalahan on nykyisin isosti tehty XAMK-opiskelijoiden toimesta. Hyvältähän tuo Emma-gaala on näyttänytkin.
-Apua saa pyytää myös ulkomailta
-UMK:sta on luovuttava, tilalle otettava rehellisesti EUROVIISUKARSINNAT

YLE hoi, voin tulla teille johonkin suunnittelupalaveriin ilmaiseksi. Maksan itse matkat Helsinkiin ja yöpymiset. Voin tulla vaikka vapaaehtoiseksi avustamaan viisukarsinnoissa.

Antero
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 973
Liittynyt: 08 Maalis 2004, 19:47

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Antero » 15 Touko 2019, 21:48

Ehkä tällainen viesti ei kuulu tähän, mutta suurin ja ratkaisevin ongelma on se, että meillä ei tehdä eikä tuoteta hyviä biisejä. Kuuleehan sen päivittäin radiostakin, millaista roskaa suomeksi laulettuna soitetaan päivästä toiseen. Levy-yhtiötkö ne pakottavat tekemään moista??
Varmasti meiltä löytyy hyviä tekijöitä. Heidät pitää saada esiin.
Saara Aalto kertoi aikoinaan suosikkiviisukseen Kyproksen viisun vuodelta 2004. Todella hieno melodia. Mutta Saarapa ei omassa edustuksessaan laulanut sellaisia lauluja, vaan viisumuottiin tuotettua ruotsalaishömppää.
Daruden edustuksen ehtona oli vapaat kädet tehdä omanlaistaan musiikkia. Hänpä sitten päättikin tehdä oletettuun viisumuottiin puristettua "omaa" musiikkiaan.
Esimerkiksi Voice of Finlandin kautta on tullut paljon hyviä laulajia, jotka ovat painuneet yksi toisensa jälkeen unohduksiin. He ansaitsevat mahdollisuuden laulaa hyvää, uutta suomalaista musiikkia. Ammattitaitoiset musiikin tekijät hyvien tuottajien kanssa tekemään yhteistyössä näiden laulajien kanssa hyviä, uusia biisejä. Sellainen kutsukilpailu ensi vuonna ja samalla valintamenetelmällä vaikkapa kymmenestä tällaisesta valitaan Suomen euroviisu 2020.

Avatar
12pointsii
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 466
Liittynyt: 16 Tammi 2011, 23:12
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja 12pointsii » 15 Touko 2019, 21:49

Mymmeli kirjoitti:
15 Touko 2019, 21:18
Olisi kyllä huvittavaa, jos tämä olisi jumbo :rofl2:
Minusta olisi todella surullista, mutta todennäköistä.
'Cause only you can make me fly like I'm Superman

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3440
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja hra47 » 15 Touko 2019, 21:53

Antero kirjoitti:
15 Touko 2019, 21:48
Ammattitaitoiset musiikin tekijät hyvien tuottajien kanssa tekemään yhteistyössä näiden laulajien kanssa hyviä, uusia biisejä. Sellainen kutsukilpailu ensi vuonna ja samalla valintamenetelmällä vaikkapa kymmenestä tällaisesta valitaan Suomen euroviisu 2020.
Tuossa valintatavassa on vaan edelleen se huono puoli, että suurin osa säveltäjistä tekee turhaa työtä kun vain yksi valitaan. Onhan Suomen viisukarsinnoissa ollut hyviä säveltäjiä hyvillä biiseillä, mutta kun kohtalona on aina häviäminen kansan syvien rivien musiikkimaun edessä, ovat he vetäneet omat johtopäätöksensä ja vetäytyneet leluineen hiekkalaatikolta.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Tegu-
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 336
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 15 Touko 2019, 21:55

Katsoin Don't Look Away -dokkarin vasta nyt, kun se jäi eilen väliin. Kiva, että tämmöisiä dokkareita tehdään. Tykkään aina katsella tämmöisiä väläyksiä kulissien takaa. Tämä dokkari toi myös hyvin esiin inhimillisen puolen koko ruljanssista. Kuvauksetkin ovat jatkuneet ihan Tel Aviviin asti.

Siitä tulikin mieleen, että mitä jos kuvauksia olisikin jatkettu vielä, ja saataisiin koko kisat samaan pätkään? Toisaalta nyt kun tietää, että finaaliin ei päästy, niin olisi ehkä vähän ikävä olla kuvattavana vieläkin. Mutta niinhän dokkareissa voi käydä? Ei ole aina onnellisia loppuja. Ehkä se silti vain tuntuisi enää turhalta mässäilyltä. :miettii:

Ja tosiaan alussa kuultu Daruden sanoin "ihan ensimmäinen demo mitä mä oon vaan heittäny läjään" sisälsi mielenkiintoisia soundeja, joita ei lopullisessa versiossa kuultu. Hauska nähdä, että ainakin Lowland (Petri Alanko) on myös häärännyt taustalla, vaikka nimeä ei tekijöissä näykään. Ei sitten tiedä, että missä vaiheessa ja kenen vaikutuksesta soundi muovautui nykyversioksi. Ja ei, en tarkoita, että ekaa demoa pitäisi sellaisenaan ottaa.

^ Olikos sille Yle- ja UMK-keskustelulle muuten oma ketjunsa?

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3440
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja hra47 » 15 Touko 2019, 21:55

Niin joo ja ehkä tätä kehityskeskustelua kannattais jatkaa tuolla yleistä-alueen Nostetaan Suomi suosta-ketjussa...
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8867
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja sziget » 15 Touko 2019, 22:06

Esitys oli niin hyvä kuin se ilman UMK-taikakuutiota voi olla. Jäätiköt ja uudelleen kuvattu hukkumisjakso näyttivät hienoilta, mutta menetys ei ollut täysin korvattavissa. Kokonaisuutena pidin tästä enemmän kuin Monstersista. Käyrä oli silti laskeva eikä enää käännettävissä, kun ehdokasbiiseihin vähän petyttiin. Negatiivisuus täällä ja mediassa oli suhteetonta.
wigwam kirjoitti:
15 Touko 2019, 01:01
Daruden viisuprojeksi lähti mielestäni metsään jo siinä vaiheessa, kun tavoitteena oli lähteä tekemään omasta linjastaan selkeästi "kaupallisempaa ja popimpaa materiaalia".
Mielestäni "kaupallinen" on väärä sana. Darude otti päinvastoin riskin, kun lähti todistamaan, että kertsivetoinen popbiisi taittuu häneltä. Uskoi viisujen olevan sille sopiva areena eikä ehkä tajunnut, että yleisö toivoi tutumpaa Darudea. Tässä genressä mikään tavallinen ei riittänyt, olisi vaadittu jokin ihmeellinen superbiisi kiinnostuksen säilyttämiseksi.

Vähän niin kuin kuuluisa oopperatähti päättäisi viisuissa näyttää, että osaan muuten laulaa myös rokkia. Tai Moldovan SunStroke Project olisi 2017 ilmoittanut, että jo riittää hössötys epic sax guysta, meillä on nyt eeppinen ukulelejäbä.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Zazpikaleak
Siemailija
Siemailija
Viestit: 132
Liittynyt: 21 Helmi 2019, 12:11

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Zazpikaleak » 15 Touko 2019, 22:43

Tämä kuulosti todella tylsältä ja kuluneelta eilen, vaikka en ole kuunnellut ollenkaan UMK:n jälkeen. Enpä siis osaa olla kovin pahoillani Suomen karsiutumisesta. Toivottavasti mennään ensi vuonna paremmalla kappaleella.
Liebe ist für alle da :hali:

Leonora "Love is forever"

Avatar
Silirimpsis
Siemailija
Siemailija
Viestit: 151
Liittynyt: 18 Tammi 2010, 17:55
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Silirimpsis » 15 Touko 2019, 23:09

Ironista, että kun Suomi ja Yle onnistuvat kerrankin lavashowssa, joka voidaan toteuttaa jopa jossain hiton Turussa, niin Euroviisujen päälavalla ei onnistukaan. :eiei:

Hyvin Sebu lauloi, tai huonomminkin olisi voinut, mutta siihen olin vähän pettynyt, että kappaletta ei ollut juurikaan uudistettu tai edes hiekkapaperoitu. Jotain vaisua kööriä siellä oli, mutta ei esimerkiksi virkistäviä naisääniä tai Darudekuvioita.

Ja Anssi Naapurimaa-Autio, just joo... Eipä ollut Islannillakaan kovin naapurimaita saati sitten Australialla.
Yrittänyttä ei panna.

Avatar
MissBucharest
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 742
Liittynyt: 02 Helmi 2006, 20:48

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja MissBucharest » 15 Touko 2019, 23:33

Iltasanomat kirjoitti:
– Euroviisut ovat kilpailu, jossa monelle maalle se kilpailu ei ole pääasia, vaan mukanaolo ja hieno esitys. Toivoisin, että se olisi Suomessakin niin.
Oon niiin tätä mieltä! Naurattaisi ellei v*tuttaisi suomalaisten ainainen peppukipeys siitä, että ME ei taaskaan pärjätty. Ei tarvii ihmetellä, miksi kukaan ei halua edustaa Suomea viisuissa.
Wir feiern bis der Tierarzt kommt

Avatar
Queen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2746
Liittynyt: 29 Syys 2016, 13:32

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Queen » 15 Touko 2019, 23:42

Iltasanomat kirjoitti: – Euroviisut ovat kilpailu, jossa monelle maalle se kilpailu ei ole pääasia, vaan mukanaolo ja hieno esitys. Toivoisin, että se olisi Suomessakin niin.
Kyseenalaistan vähän että pitääkö paikkansa mutta jos pitää, niin ei voi muuta ku ihailla näiden monien muiden maiden asennetta. :peukku: Tässä ois monille hyvä lähtökohta ajatella viisuista ylipäätään. :joojoo:
💙Dahlia Mustavaara💜Ulla Taalasmaa💙Isabella Holm💜
💚Emma Barton🧡Bernice Blackstock💚Harriet Finch🧡
💛Vecepia Towery💜Abi-Maria Gomez💛Mike Holloway💜
💙Hayley & Blair💙Brook & Claire💚Brendon & Rachel💚

Tiermas24
Naukkailija
Naukkailija
Viestit: 52
Liittynyt: 17 Maalis 2019, 11:52

Re: Suomi 2019: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away

Viesti Kirjoittaja Tiermas24 » 15 Touko 2019, 23:46

eihän siitä veren maku suussa kilpailemisesta mitään hyötyä ole ei se ainakaan kannusta osallistumaan ennemmänkin päin vastoin kyllä pitäisi lähteä siitä että viisut olisivat iloinen festari tapahtuma tai keikka tilaisuus ei niinkään kilpailu jota pitää hampaat irvessä suorittaa ja räkä poskella

Vastaa Viestiin