Levyraati 18: Video video

Een speeldoos - foorumin omat levyraadit
Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9474
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja sziget » 12 Kesä 2019, 22:28

TomppaJr kirjoitti:
12 Kesä 2019, 02:21
Minä en kohdistanut kommenttiani WildDancelle, vaan yleisesti ketjussa esiintyneelle painostavalle ilmapiirille, joka aiheutti kilpailun valvojalle ahdistusta. Sille en voi mitään, jos et usko tätä.
Uskon kun sanot, mutta kriittisimmät kommentit olivat häneltä ja siinä valossa viestisi luettiin. Hänen oli käytännössä pakko vastata, ellei hyväksynyt negatiiviset vs. myönteiset hahmot -luokitteluasi.
TomppaJr kirjoitti:Lisäksi ihmisten kutsuminen hahmoiksi on osa normaalia kielenkäyttöäni, mikä on tarttunut itseeni muualta.
Hahmo-sana on OK. Ongelma oli siinä, että kritiikkiä esittänyt henkilö määriteltiin negatiiviseksi. Kyseinen kritiikki oli kuitenkin suunnattu tekoihin ja tekemättä jättämisiin eikä henkilöihin.
wigwam kirjoitti:
12 Kesä 2019, 02:37
Ps. en haukkunut myöskään äänestämättömiä ronskisti. Suorastaan ronski ja törkeä syytös. :draamaa: Häpeä szigetti :femme:
Enkä häpeä. :heh: Pidin "ronskia" keskustelua liioiteltuna ongelman siihenastiseen vakavuuteen nähden. Kolme missiä yhdessä kilpailussa oli vain tilastollinen sattuma. Yksittäiset viestit olivat kyllä asiallisia. Sunnuntaina panin merkille, että enemmistö olikin vaihteeksi ihmeen suvaitsevaista. En toivottanut järjestäjää giljotiiniin vaan ihmettelin, miksei äänestyksen missanneille riittänyt vastaavaa ymmärrystä.
Samiasd kirjoitti:
12 Kesä 2019, 09:17
Viesti myös ilmoitettiin ulkopuolisen toimesta.
Näin arvelin. Silloin valvojien pitää tietysti ottaa kantaa ilmoitettuun viestiin. Edeltävä keskustelu on olennainen. En tiedä, eikö valvojien ohjeistus mahdollistanut asian ratkaisemista kollektiivisella muistutuksella, kun sitä keinoa ei ollut vielä käytetty. Olisin pitänyt sitä kohtuullisena.

:miettii: Lähinnä mieleen tuleva esimerkki on Unkari 2017 -ketjusta, jossa tyrmäsin Origo-viisun harkitun tylysti sanoituksen ja videon perusteella (seison yhä tuon arvion takana). Siihen vastasi nimimerkki, joka nimitteli minua rasistiksi ja missasi täysin viestini pointin. Sen sijaan ta1ja ymmärsi, etten puhunut artistista henkilönä vaan tulkitsin kappaletta. Ylläpito puuttui lopulta väittelyyn yleisellä muistutuksella. Minusta se oli riittävä väliintulo, vaikka asiattomasti oli kirjoittanut vain yksi henkilö. Mutta en siis tiedä, ilmoittiko kukaan kenenkään viestiä ylläpidolle. Jos ei, ei kai ollut tarvettakaan antaa varoitusta.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6656
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 13 Kesä 2019, 15:36

Niin joo jotain aatoksia pitää ilmeisesti esittää. Minun piti lähettää tähän raattiin ihan aluksi Pariisin Kevään Kesäyö, jonka video on minusta vähintäänkin hämmentävä. Päätin kuitenkin lähettä edellämainitulta jumalyhtyeeltä Odotus-kappaleen videon (paras veisu heidän laajassa tuotannossa btw), mutta sitten muistinkin parin päivän päästä (tai sisällä, en muista), kuinka olin tovi sitten ajatellut lähettää Rakkauden työkalun videon, jos olisi videoraati. Nih. Tarkammin ajateltuna olisi ollut varsin läpinäkyvää osallistua samalla artistilla kolmatta kertaa, joten hyvä tyytyä yhtyeeseen, jolla on osallistunut vasta kerran. :mrgreen:
"Nuo kolme koiraa eivät pelkää mitään. Siksi ne ovat niin pelkäämättömiä."

Avatar
Terasbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6273
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja Terasbekoni » 13 Kesä 2019, 16:02

^ Rakkauden työkalu oli Leevi and the Leavingsiksi yllättävänkin hyvä biisi. Enpä tiennyt, että yhtyeen tuotantoon sisältyy noinkin depechemodemaista matskua. :peukku: Aliarvostetuksi jäi tässä raadissa.
ESC2020 TOP-10: 1. Liettua 🔥 2. Iso-Britannia 3. Kroatia 4. Tšekki 5. Sveitsi 6. Norja 7. Australia 8. Bulgaria 9. Islanti 10. Ukraina

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9474
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja sziget » 13 Kesä 2019, 23:16

Pisteharkinnassa olivat ainakin Auri, Leevi, HAKEN, Delta Goodrem ja Woodkidin molemmat teokset. Partabiisille en lämmennyt, mutta videolle olisi voinut irrota enemmänkin kuin annetut kaksi pistettä.

:ranska: Jarren rasittavuuteen asti kuuluisa hitti on Oxygène Part 4 (1976). Historiallista perspektiiviä oli hyvä saada mukaan, ja siihen kasarivideo Zoolook sopi mainiosti. Onnekas valinta, kun tuloslistan yläpuoliskolle päätyi ja videopisteitäkin sai.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
wigwam
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2558
Liittynyt: 27 Tammi 2006, 14:42
Paikkakunta: Kouvola

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja wigwam » 14 Kesä 2019, 19:11

Kun WildDancen ja minun toimintani kerran rinnastettiin toisiinsa, niin haluan vielä tuoda esiin, että minä kritisoin (osittain pilke silmäkulmassa) joukkoa henkilöitä, jotka eivät täyttäneet velvollisuuttaan samalla nostaen kissan pöydälle, mihin kukaan muu ei alkuun reagoinut. Ei tarvisi nostaa asiaa esille, mikäli jonkinlaiset seuraukset äänestämättömyydestä olisi olemassa. WildDancen toistuva kritiikki kohdistui henkilöön, jolla ei ollut mitään velvollisuutta ensinnäkään julkistaa ääniä yhtään nopeammin ja ylipäätäänkin henkilöön, jolla oli päätösvalta siihen, milloin äänet julkaistaan ja miten. (asialliset parannusehdotukset totta kai ok) Ainoastaan kritiikki tiedotuspolitiikan mysteerisyydestä oli mielestäni asianmukaista.

Myönnän toki, että olisin voinut itsekin tuoda asiani esille poliittisesti korrektimmin, mutta en myöskään usko, että kukaan sanomisistani loukkaantui. Pahoittelen, jos olen väärässä.

WildDance kirjoitti:
09 Kesä 2019, 15:41
Ei jaksaisi. :roll:
WildDance kirjoitti:
09 Kesä 2019, 15:59
Mymmeli kirjoitti:
09 Kesä 2019, 15:57
zzz
Nimenomaan...
WildDance kirjoitti:
09 Kesä 2019, 16:09
Huoh. :roll:
WildDance kirjoitti:
09 Kesä 2019, 16:58
No minulta ei kyllä heru sympatiaa. Päinvastoin. Huono asenne.
WildDance kirjoitti:
10 Kesä 2019, 00:56
Surkeaa... Sanon minä! Ensikerralla voi sitten jättää isännöistijän oikeuden käyttämättä, jos se on tätä luokkaa. Tämä on todella röyhkeää käytöstä.
WildDance kirjoitti:
10 Kesä 2019, 01:46
Toivottavasti tajuaa jatkossa jättää isännöimästä kisoja, vaikka voittaisi.


En haluaisi tulla rinnastetuksi tällaiseen, vaikka kirjoitustyylini välillä vähän raflaava olisikin. En kuitenkaan myöskään halua WildDancea ihan liikaa kritisoida, sillä pettyminen on luonnollista, kun on varannut aikaa tulosshown seuraamista varten.

Mutta juu, tämä tästä aiheesta.
www.sodadream.is
Dare to Dream

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9474
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja sziget » 14 Kesä 2019, 22:53

Foorumikeskustelulle on tyypillistä, että kun "kaikki" ovat jostain asiasta samaa mieltä, aina ilmestyy joku vastarannan kiiski. Tämä näkyi sivuilla 3 - 6 ja myös tuossa Unkari-draamassa. Asetuin silloin oppositioon ylistyksiä vastaan ja ilmaisin oman näkemykseni viisusta niin jyrkästi, että kokematon lukija kuvitteli minun hyökkäävän Joci Pápain kimppuun. (En lynkkaisi samalla tavoin varmaa karsiutujaa, jolle kaikki haukottelevat. Origohan oli fanisuosikki ja menestyi myös kilpailussa.)

Tässä tapauksessa WildDance edusti oppositiota, kun enemmistö omaksui lauhkean asenteen. Minusta vastareaktio oli aivan luonnollinen varsinkin suhteessa edellisen raadin jälkipuheisiin. En kokenut sitä henkilöön kohdistuvaksi.
wigwam kirjoitti:
14 Kesä 2019, 19:11
En haluaisi tulla rinnastetuksi tällaiseen, vaikka kirjoitustyylini välillä vähän raflaava olisikin.
Rinnastus tarkoitti, etten pitänyt kenenkään viestejä erityisen loukkaavina. Keskustelussa oli ylikuumenemisen riski, jonka takia Tompan mainitsema "rauha maassa" -muistutus olisi kyllä saattanut olla hyödyllinen. Kun se vaihe ohitettiin kokonaan, ilmaan jäi leijumaan Happyn sanoiksi pukema fiilis, että haluttiinkin vain näpäyttää yhtä kirjoittajaa. Siksi oli hyvä, että Tomppa ja Samiasd kommentoivat asiaa omalta kannaltaan.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
inomu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2126
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:01
Paikkakunta: Turkki

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja inomu » 16 Kesä 2019, 02:08

12. sija on toistaiseksi parhain sijoitukseni :voitto: Kiitos pisteitä antaneille, Terasbekoni taisi olla ainut täysien pisteiden antaja :uujee:
Vaihtoehtoja tähän raatiin oli valtavasti, mutta päädyin ottamaan tämän Coldplayn kappaleen, koska siinä yhdistyy hyvä video yhteen suurimmista suosikkikappaleistani :ihana: Video on ollut myös Grammy-ehdokkaana parhaasta musiikkivideosta. En lähettänyt mitään alle miljoonan katsojan videota, koska sille on syynsä, että hyvillä musiikkivideoilla on yleensä miljoonia katsojia ja huonoilla ei. :joojoo:
Because you're a sky full of stars
You're such a heavenly view

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1196
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 18 Heinä 2019, 20:59

Timoteus kirjoitti:
11 Kesä 2019, 21:49
Joskus voisi olla sellainen raati, jossa jokaisen osallistujan pitäisi kirjoittaa kappaleelleen lyhyehkö esittelyteksti. Mikään teos ei synny tyhjiössä. Välillä teoksen ymmärtämisen kannalta on hyvinkin tarpeellista tietää jotakin sen syntytarinasta.
Tämä hyppäsi jostain mieleen, kun raadissa 21 on tosiaan esittelytekstit. Tuliko idea mieleen tuolloin?


Etsiskelin myös tämän raadin tarkempia videopisteitä, mutta niitä ei taidettukaan ikinä julkaista? Vai enkö vain huomannut niitä jossain? Olisi kiva nähdä nekin tarkemmin, ja varmaan tilastonikkaritkin arvostaisivat.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26348
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 18 Heinä 2019, 21:17

Tegu- kirjoitti:
18 Heinä 2019, 20:59
Tuliko idea mieleen tuolloin?
Ei varsinaisesti. Tässä yhteydessä tuli vain mieleen ilmaista ajatus ääneen. ESC Nationin vastaavista kilpailuista osan konseptiin esittelytekstit ovat kuuluneet. Toisissa taas ollaan niin salaperäisiä, että kappaleet kilpailevat peitenimillä ja niistä tarjotaan äänestäjille pelkät mp3:t ilman metatietoja.

Videopiste-erittelyä ei ole tosiaan taidettu julkaista. :miettii:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1196
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 18 Heinä 2019, 21:30

^ Ahaa, no enpä tiedä muiden foorumeiden käytännöistä tosiaan. Ihan mielenkiintoisia konsepteja. Tosin tuo salaperäinen mp3-tiedosto ei toimi enää niin hyvin näin Shazamin ja kumppaneiden aikakaudella.
Eveveve kirjoitti:
11 Kesä 2019, 02:35
Onnittelut voittaja UFOPOLIlle! :voitto:
Otetaan tästä satunnainen lainaus, että saa ilmoituksen järjestäjälle, jos vaikka videopisteitä saataisiin joskus. Eikä onnitteluja voi olla liikaa, voisinpa jopa pistää voittokappaleen soimaan taas. :joojoo:

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26348
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 18: Video video

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 18 Heinä 2019, 21:46

Tegu- kirjoitti:
18 Heinä 2019, 21:30
Tosin tuo salaperäinen mp3-tiedosto ei toimi enää niin hyvin näin Shazamin ja kumppaneiden aikakaudella.
Pointti onkin ollut enemmän se, että nimitiedoilta voi välttyä, jos niitä ei halua nähdä. Jos joku välttämättä haluaa selvittää esittäjän ja kappaleen nimen, sitä on käytännössä mahdoton estää.

Eveveve ei muuten välttämättä saa mitään ilmoitusta ketjuun tulleesta vastauksesta. Riippuu hänen profiiliasetuksistaan.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Vastaa Viestiin