Tangomarkkinat 2009

Muiden musiikkikilpailujen ja Musiikin arkisto.

Suosikkisi finalisteista?

Eerika Grönlund
3
6%
Markus Kokkonen
9
17%
Amadeus Lundberg
29
54%
Kaija Lustila
7
13%
Marko Maunuksela
5
9%
Virpi Piippo
1
2%
 
Ääniä yhteensä: 54

Avatar
youkka
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 325
Liittynyt: 01 Helmi 2004, 21:38
Paikkakunta: Hollola

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja youkka » 10 Heinä 2009, 20:04

Minun on myös heitettävä sekaan puolustuspuheeni, vaikka ehkä hivenen jäävi olenkin. Yhdyn hillitysti juurovissönin närkästykseen siitä, että tangokandidaatit kalpenisivat euroviisuehdokkaille taidossa tahi voittamisen halussa. Minusta vaikkapa tämän vuoden karsinnoissa nähtiin monta laimeaa ja ponnetonta yritelmää (esim. Janita, Kwan, Remu ja Sani) sekä kyseenalaista ammattitaitoa vaikkapa Harrietilta ja Tapsalta. Eikä Siltsukaan ollut lainkaan yhtä liekeissä kuin tangolavalla taannoin. Toisaalta tässäkin ketjussa on jo kummasteltu Maunukselan liiallista esiintymisvimmaa ja kehuttu Lustilan voitontahtoa. Puhdittomuutta ja tohdottomuuttako sitten nekin?

En myöskään aivan saa kiinni ta1jan palavasta halusta saada tangotulkintoihin lisää intohimoa ja hurmiota. Mitä se on? Jippuangstia, Annavissimäistä polvipaatosta vai anastasiaprihodkotyylistä epävireistä mättöä? Oliko Olavi Virrassa muuten jotain hämmentävän intohimoista, vai oliko sittenkin vain mies, ääni ja sopiva ajatus sanojen takana? Ja ovatko kaikki sanoituksetkaan lopulta niin yltiötunteellisia? Minusta mukana on myös kevyesti maalailevaa ja jopa ilomielistä lyriikkaa.

Lopuksi haluaisin korostaa, että tango on melko vaativaa laulettavaa, ja siltä se saisi kuulostaakin. "Puoliklassinen" laulutapa ja pitkät linjat erottavat tangon muusta kevyestä musiikista. Siihen ei aivan tuosta vaan liimailla intohimotarroja ilman laulusuorituksen kärsimistä tai lipsumista komiikan ja teatraalisuuden puolelle.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13111
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 10 Heinä 2009, 20:27

Jipun imelyyden ja sellaisen sääntöjä noudattavan tavan välillä on kyllä paljon vaihtoehtoja. Olavi Virta pitää mielestäni suhteuttaa omaan aikaansa ja kyllä mielestäni sen tapa tulkita oli kuitenkin aikanaan tunteellinen ja paatoksellinen. Itseasiassa siinä määrin, että sitä pidettiin omana aikanaan korkeakulttuurisissa piireissä ihan juuri siksi uhkaavan banaalina.

Tajuan kyllä että tango on vaativaa ja että sitä on totuttu laulamaan tangomarkkinoilla aivan kuten sanoit, puoliklassisesti ja sääntöjen mukaan. Se on kuitenkin, tuosta syystä tai jostain toisesta kivettynyt paikoilleen. Aikoinaan Topi Sorsakoski ei varmaankaan ollut teknisesti paras ja maneereiltaankin itseasiassa miltei rasittava, mutta onnistui silti tuomaan tangoon jotain, mikä teki siitä silloin mielenkiintoista. Intohimolla, heittäytymisellä ja hurmiolla pyrin kuvaamaan niitä asioita jotka minusta tangolle ovat ominaisimpia. Mutta niitä voi ilmaista muutoinkin kuin olemalla siirappisesti tai muutoin överi. Se mitä kaipaan on siis keskeiset elementit säilyttävää tuulettavaa ja modernia taiteellista näkemystä koko touhuun.

- oon sitäpaitsi ihan varma, että se joka löytää raikkaan näkökulman, esimerkiksi kykenee vetämään pridhokomaisen karusti ja vakuuttaen ja silti pitämään tekniikan riitävästi kasassa, tai jotain muuta aitoa ennenäkemätöntä, laulaa yleisön sydämiin, kunikaaksi ja saa aikaan tangolle ison nosteen.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

nakke nakuttaja1
Maistelija
Maistelija
Viestit: 48
Liittynyt: 23 Syys 2008, 18:14

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja nakke nakuttaja1 » 10 Heinä 2009, 21:23

youkka kirjoitti:Minun on myös heitettävä sekaan puolustuspuheeni, vaikka ehkä hivenen jäävi olenkin. Yhdyn hillitysti juurovissönin närkästykseen siitä, että tangokandidaatit kalpenisivat euroviisuehdokkaille taidossa tahi voittamisen halussa. Minusta vaikkapa tämän vuoden karsinnoissa nähtiin monta laimeaa ja ponnetonta yritelmää (esim. Janita, Kwan, Remu ja Sani) sekä kyseenalaista ammattitaitoa vaikkapa Harrietilta ja Tapsalta. Eikä Siltsukaan ollut lainkaan yhtä liekeissä kuin tangolavalla taannoin. Toisaalta tässäkin ketjussa on jo kummasteltu Maunukselan liiallista esiintymisvimmaa ja kehuttu Lustilan voitontahtoa. Puhdittomuutta ja tohdottomuuttako sitten nekin?
Kyseenalaista ammattitaitoa ? Sairastumiselle ei kukaan mitään voi. Ihan varmasti kumpikin artisti teki parhaansa siinä tilanteessa. Aina ei vaan voi päättää että koska sairastuu. Onneksi T.Kansa on nyt taas täysissä ruumiin ja sielun voimissaan, sillä siinä on laulaja jolle vaikea on vertaa löytää ,eikä ammattitaitoa tarvitse epäillä. Toivottavasti Harrietin äänihuulet ovat parantuneet siitä rääkistä, joka tuli flunssassa ja kuumeessa laulamisesta.

Cyrano
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4856
Liittynyt: 22 Marras 2005, 14:55

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Cyrano » 10 Heinä 2009, 21:38

Tangosta puheenollen TEEMA-kanavalta tulee paraikaa dokumentti tangosta.
Kun rakkaus kerran voittaa, pois ihmisten kateus silloin jää.
Kun päivä tuo kerran koittaa, se kaikki kansat yhdistää.
Voi rakkaus tuskan poistaa, ei ihmiset sotiaan silloin käy.
Vain aurinko lämmin loistaa ja pelkoa ei missään näy.

Avatar
youkka
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 325
Liittynyt: 01 Helmi 2004, 21:38
Paikkakunta: Hollola

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja youkka » 10 Heinä 2009, 23:11

ta1ja kirjoitti:Se mitä kaipaan on siis keskeiset elementit säilyttävää tuulettavaa ja modernia taiteellista näkemystä koko touhuun.
- oon sitäpaitsi ihan varma, että se joka löytää raikkaan näkökulman, esimerkiksi kykenee vetämään pridhokomaisen karusti ja vakuuttaen ja silti pitämään tekniikan riitävästi kasassa, tai jotain muuta aitoa ennenäkemätöntä, laulaa yleisön sydämiin, kunikaaksi ja saa aikaan tangolle ison nosteen.
Pääsin paremmin jyvälle ajatuksestasi - kiitos, että jaksat selittää sitkeästi. Kaikki nuo kuvailemasi toiveet voin sinänsä allekirjoittaa, mutta samalla ajattelen, että vaadit pienen kansan tangotulkeilta aika paljon. Mistä moisia kykyjä löytyisi ja miksi he hakeutuisivat kisaan, jota niin kovasti parjataan? Tangokisa vaatii yllättävän paljon sitoutumista, matkustamista, taloudellista panostusta ja aikaa. Esikarsinta, semifinaali, meritangot, levytys, kuntotesti, Ilmajoen musiikkijuhlat, infotilaisuudet sekä monta päivää Seinäjoella. Yhteensä noin 15 kappaleen harjoittelu, pukujen hankkiminen ja tänä vuonna myös itsensä etukäteismarkkinointi nettiäänestystä varten kysyvät sitkeyttä ja monenasteista uhrautumista. Kisoihin ei siis voi vain tulla ja hurmata olemalla tuulettavan moderni. Tämän valtavan työmäärän takia on ikävää arvostella tangokandidaattien voitontahtoa. Mikäli se ei lavalla välity, kyse lienee pikemmin taidon kuin tahdon puutteesta.

Saattaa olla, että tangokulttuurin edustajat ja tangoyleisö ylläpitävät tahtomattaan kivettynyttä ilmapiiriä. Moititaan, että kuninkaallisia on liikaa, mutta samalla halutaan seurata kisaa joka vuosi. Arvostellaan kilpailijoita värittömiksi, mutta samalla kauhistellaan, jos joku on kovin erikoinen. Haetaan persoonallisuuksia, mutta todetaan, että sillä ja sillä ei ollut tangoääntä. Kaivataan uudistuksia, mutta samalla moititaan uusia sovituksia. Ja toisaalta aika moni tanssilavan tallaaja - toisin kuin ta1ja - tahtoo vain aivan tavallisen, iloisen ja ystävällisen tanssittajan iltojensa iloksi. Näistä lähtökohdista kaikkia on mahdoton miellyttää. Mutta lopuksi ja vakuudeksi vielä: tangokandidaattien tahdonvoimaa en ainakaan viisuihin vedoten lähtisi ihan heti moittimaan.

Amppari_
Maistelija
Maistelija
Viestit: 38
Liittynyt: 26 Syys 2008, 13:57

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Amppari_ » 10 Heinä 2009, 23:39

Sivumennensanoen tässä on se Amadeuksen omavalintana esittämä laulu, sen alkuperäisesittäjien eli Hortto Kaalon tulkintana .( Luin jostain ,että Amadeuksen isä on yksi Hortto Kaalon jäsenistä ). Romanimusiikkia siis :

http://www.youtube.com/watch?v=fs_AX70C9H8

Avatar
youkka
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 325
Liittynyt: 01 Helmi 2004, 21:38
Paikkakunta: Hollola

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja youkka » 11 Heinä 2009, 00:20

Kyseenalaista ammattitaitoa ? Sairastumiselle ei kukaan mitään voi. Ihan varmasti kumpikin artisti teki parhaansa siinä tilanteessa. Aina ei vaan voi päättää että koska sairastuu. Onneksi T.Kansa on nyt taas täysissä ruumiin ja sielun voimissaan, sillä siinä on laulaja jolle vaikea on vertaa löytää ,eikä ammattitaitoa tarvitse epäillä. Toivottavasti Harrietin äänihuulet ovat parantuneet siitä rääkistä, joka tuli flunssassa ja kuumeessa laulamisesta.[/quote]

Tapsan kohdalla tarkoitin laulun keskeyttämistä, en suinkaan itse laulamsta. Ja mikäli Harriet oli jo semissä sairas, sitä en tiennyt.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 11 Heinä 2009, 02:02

Kiitos Youkka asiantuntevista ja perusteellisista viesteistäsi - ne ovatkin melkein ainoat, joita tästä ketjusta lukee mielellään :peukku: Kaikilla muilla kun tuntuu olevan enemmän tai vähemmän valittamista Tangomarkkinoista. :eiei: Uudistusta halutaan, mutta jo tehdyt melko mittavat uudistukset eivät kuitenkaan kelpaa, ja silti ei kerrota mitä halutaan (paitsi niitä upeita valmiita, karismaattisia, veijarimaisia tähtiä sinne esiintymään)... :eiei:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9575
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja sziget » 11 Heinä 2009, 02:40

mariah1979 kirjoitti:höh mun suosikki anni parkkila tippu,en ymmärrä :niinpa: :jupinaa:
En minäkään. :(
Fabrizio kirjoitti:Jännä havainto, että Pohjanmaan omat laulajat Kaija ja Marko esiintyivät (nro:t 9 ja 10) viimeisinä.
Ja molemmat olivat vallan mahdottoman vitsikkäitä. Koomikoille pitäisi järjestää omat pellefestivaalit. Nyt he vievät finaalipaikat niiltä, jotka yrittävät pärjätä laulamalla.
ta1ja kirjoitti: :niinpa: Suomalainen tango ansaitsis parempaa kuin pölyttyneet coverit (joo joo uudelleensovitukset) ja huonot iskelmäversiot suomirockista/popista.
Hyviä tangoja ei kasva joka oksalla. Kärki ja Mononen ainakin paljastavat, kuka osaa laulaa. Mutta Juicen Pyhä toimitus ja vastaavat ovat silkkaa populismia. Juicea tai Pelle Hermannia voisi leikkiä vapaavalintaisessa numerossa, kun on ensin laulanut edes yhden kunnollisen tangon.

Ja kas kun olikin Mika Toivasen orkestroimassa kisassa kaksi Mika Toivasen biisiä pakollisina numeroina. Koko tapahtuman voisi nimetä päähenkilönsä mukaan Mikatoivasmarkkinoiksi. :rullaati:
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9575
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja sziget » 11 Heinä 2009, 03:03

youkka kirjoitti:Saattaa olla, että tangokulttuurin edustajat ja tangoyleisö ylläpitävät tahtomattaan kivettynyttä ilmapiiriä. Moititaan, että kuninkaallisia on liikaa, mutta samalla halutaan seurata kisaa joka vuosi. Arvostellaan kilpailijoita värittömiksi, mutta samalla kauhistellaan, jos joku on kovin erikoinen.
Kauhistelu on liian lievä sana. :heh: Mutta kun toinen kahdesta numerosta on pakollinen, kyllä se saisi asettaa kilpailijat edes auttavasti samalle viivalle. On väärin, että yksi joutuu vetämään laahaavan sovituksen perinteisestä tangosta ja joku Marko-setä saa riekkua kuin Vesku Loiri huumoriroolissa. Ja joku kolmas voi selvitä kisasta laulamalla pelkästään Juicea ja A. W. Yrjänää. Tangokuninkaaksi en sellaista kutsuisi, vaikka voittaisi.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
youkka
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 325
Liittynyt: 01 Helmi 2004, 21:38
Paikkakunta: Hollola

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja youkka » 11 Heinä 2009, 09:37

sziget kirjoitti: Mutta kun toinen kahdesta numerosta on pakollinen, kyllä se saisi asettaa kilpailijat edes auttavasti samalle viivalle. On väärin, että yksi joutuu vetämään laahaavan sovituksen perinteisestä tangosta ja joku Marko-setä saa riekkua kuin Vesku Loiri huumoriroolissa. Ja joku kolmas voi selvitä kisasta laulamalla pelkästään Juicea ja A. W. Yrjänää. Tangokuninkaaksi en sellaista kutsuisi, vaikka voittaisi.
Tästä olen osapuilleen samaa mieltä, ja tilanne oli täysin sama jo semifinaalissa. Paitsi sovitustyylissä myös äänialaoissa oli Turussa melkoista vaihtelua matalasta korkeaan ja suppeasta laajaan. Minusta kilpaillijoille voisi olla tarjolla hieman laajempi joukko vaihtoehtoja, joista omaa tyyliä voisi hakea. Pattitilanteet pääettäisiin kai arpoen.
Bändiltähän tämä vaatisi muutamia uusia sovituksia varastoon, mutta ei kai sekän niin vaarallista olisi.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13111
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 11 Heinä 2009, 11:15

youkka kirjoitti:Kaikki nuo kuvailemasi toiveet voin sinänsä allekirjoittaa, mutta samalla ajattelen, että vaadit pienen kansan tangotulkeilta aika paljon. Mistä moisia kykyjä löytyisi ja miksi he hakeutuisivat kisaan, jota niin kovasti parjataan?
tonywerner kirjoitti:Uudistusta halutaan, mutta jo tehdyt melko mittavat uudistukset eivät kuitenkaan kelpaa, ja silti ei kerrota mitä halutaan (paitsi niitä upeita valmiita, karismaattisia, veijarimaisia tähtiä sinne esiintymään)... :eiei:
Ihan aluksi: itse en kyllä epäile kandidaattien tahtoa, enkä suuntaa tätä rutinaani yksittäisille artisteille. Sitten muuhun. Mielestäni oon kyllä yrittänyt kuvailla niin tarkkaan kuin kykenen - en ole laulaja enkä musikantti muutoinkaan - mikä mättää ja mitä haluaisin.
youkka kirjoitti:Ja toisaalta aika moni tanssilavan tallaaja - toisin kuin ta1ja - tahtoo vain aivan tavallisen, iloisen ja ystävällisen tanssittajan iltojensa iloksi.

Mistä tullaankin tähän. Youkka, itse sanoit, että tangon erottaa normi-iskelmästä se että se vaatii laululta paljon ja se pitää siksi laulaa puoliklassiseslla tekniikalla. Mielestäni tango ja etenkin jos jotain kuninkaallista haetaan, on muuta kuin lavatanssittaja-laulajan paikan hakupesti.

On kyllä totta että en ole lavoja liiemmin viimeaikoina kierrelleyt. Mutta sen sijaan 1990-luvun alkupuoliskolla, silloin kun Agents - ja tässä täytyy korjata hieman - kiitos Esa Pulliaiselle sovituksineen - nousi, niin sitä seurasi kyllä punavuori ym. hiphurraa-taidepaska jenginkin keskuudessa aikamoinen lavatanssiepisodi. Itsekin kävin muutamatkin kurssit, autoilla lähdettiin lavoille jne. En tarkoita, että tuota marginaalista nirppanokkaista helsinkiläisporukkaa pitäisi liiemmälti palvella, mutta käsittääkseni iskelmä- ja tanssimusiikki sekä mainittu Sorsakoski läpäisivät uusia kansakerroksia yleisesti ja myivät erittäin hyvin. Ja mielestäni se tosiaan johtui siitä, että tangoa - ja iskelmää - tuolloin pölytettiin reipaasti ja tehtiin sitä musiikkia, joka toimii myös levyllä, ei pelkästään lavalla. Samassahan onnistui, ihan toisesta tyylilähtökohdasta Jari Sillanpää. Iskelmäähän on viime aikoina vaivannut se, että keikat vetävät, levyt eivät ole niin mielenkiintoisia.

Vielä laulusta sen verran, että mielestäni, kun tätä nyt mietin, vaativuudestaan huolimatta tango ei ole kuitenkaan ole ollenkaan parhaimmillaan klassisesti vedettynä, eiväthän nämä oopperastarbojemme tangolevyt mitenkään ole sytyttävimmästä päästä. Tango on kuitenkin kansanmusiikkia - mikä ei tarkoita etnonaukumista, onhan latinokansanlaulu ollut oooppera-aarioidenkin lähtökohtana. Kansanmusiikkina siltä kuitenkin odottaa sitä aitoa heittäytymistä - jonka tavoitteluun on taiteellisessa mielessä monta mahdollista tietä eikä sille siksi voi antaa tarkkoja ohjeita.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
youkka
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 325
Liittynyt: 01 Helmi 2004, 21:38
Paikkakunta: Hollola

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja youkka » 11 Heinä 2009, 12:04

ta1ja kirjoitti:[
youkka kirjoitti:Ja toisaalta aika moni tanssilavan tallaaja - toisin kuin ta1ja - tahtoo vain aivan tavallisen, iloisen ja ystävällisen tanssittajan iltojensa iloksi.

Mistä tullaankin tähän. Youkka, itse sanoit, että tangon erottaa normi-iskelmästä se että se vaatii laululta paljon ja se pitää siksi laulaa puoliklassiseslla tekniikalla. Mielestäni tango ja etenkin jos jotain kuninkaallista haetaan, on muuta kuin lavatanssittaja-laulajan paikan hakupesti.
Itse asiassa olen kanssasi juuri samaa mieltä siitä, että tässä on ristiriitaa. Minäkin odotan tangokuninkaalliselta enemmän kuin vain mukavaa tanssittajuutta. Jos itse voittaisin ja saisin valita tulevan toimenkuvani, pitäisi ilman muuta loisteliaita konsertteja suurissa saleissa, ja ehkä muutamia lavakeikkoja sopivien matkojen päässä heittäisin päälle. Keskittyisin levyn tekoon ja hioisin sitä rauhassa saaden studiolta niin paljon aikaa kuin haluaisin. Mutta kun tällainen asema pitää ensin tanssittamalla ansaita, eikä siihen ole edes yltäneet kuin Jari ja Arja. Eiväthän klassisten kisojenkaan voittajat heti saa vaativimpia rooleja.

Yksi merkittävä kehityksen jarru saattaa olla se, että tuore kuninkaallinen istutetaan vieraaseen bändiin, jonka kanssa ei etukäteen myydyn keikkarumban keskellä tuosta vain etsitä uutta otetta. Lisäksi bändillä on tapana vaihtua heti kunkinkuusvuoden jälkeen siten, että "tutor-bändit" ottavat suojiinsa uudet kuninkaalliset. Tässä suhteessa tangokuninkaalliset kärsivät kovasti verrattuna vaikkapa Agentsiin ja Sorsakoskeen. Jos oma hieno bändi omasta takaa olisikin, ymmärtäisin, että sitä ei saa kuninkuuskeikoille mukaan raahata.

Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18596
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Toni » 11 Heinä 2009, 12:35

Ei mikään tangoartisti tuo Marko Maunuksela. :rofl: Mutta tädit on varmasti ihan lääpällään. :niinpa: Eli eiköhän tuo voiton vie.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 11 Heinä 2009, 12:56

ta1ja kirjoitti:
tonywerner kirjoitti:Uudistusta halutaan, mutta jo tehdyt melko mittavat uudistukset eivät kuitenkaan kelpaa, ja silti ei kerrota mitä halutaan (paitsi niitä upeita valmiita, karismaattisia, veijarimaisia tähtiä sinne esiintymään)... :eiei:
Ihan aluksi: itse en kyllä epäile kandidaattien tahtoa, enkä suuntaa tätä rutinaani yksittäisille artisteille. Sitten muuhun. Mielestäni oon kyllä yrittänyt kuvailla niin tarkkaan kuin kykenen - en ole laulaja enkä musikantti muutoinkaan - mikä mättää ja mitä haluaisin.
Minä en kohdistanut tuota negaatiotani ainoastaan sinuun, vaan yleisesti melkein kaikille keskustelijoille. Kovasti energiaa sinäkin kuitenkin kulutat aiheen puimiseen, vaikka myönnät ettet ole mikään alan asiantuntija, vaikka et tiedä mikä mättää ja vaikka epäilen ettei sinua oikeasti kiinnosta p:n vertaa vaikka koko karkelot lopetettaisiin :heh:
Meninkö ounasteluissani ihan metsään :mitvit:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15663
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja JukkaV » 11 Heinä 2009, 16:27

Minun - tyhmän, mauttoman ja hölmön ihmisen - mielestäni kaikki näistä Seinäjoelle yltäneistä artisteista menisivät täysin tanssilava-artisteista. Artistien tuottaminen ei lienekään Tangomarkkinoiden ainoa tarkoitus. Mielestäni kyseessä on myös persoonan hakemista. Esimerkiksi pari tangoprinsessaa on laulanut itsensä persoonana kisoissa esille - ja nimenomaan Sanna Pietiäinen (jonka myöhemmällä uralla ongelmana ovat olleet esitetyt laulut, jotka eivät ole tuoneet äänen kirkkautta ja laajuutta esille) ja Katja Ängeslevä (josta ei ole kuulunutkaan sittemmin yhtään mitään valitettavasti) ovat hyviä esimerkkejä. Samoin osa prinsseistä ja prinsessoista on kadonnut jonnekin, osa taas on toki saanut hyvän uran (mm. Ari Klem, Annika Eklund, Tarja Lunnas)

Toisaalta myös erinomaisen tulkitsijan tai laulajan tie julkisuuteen tulisi voida olla toinen kuin nykyinen järjestelmä, jossa lähinnä vain Tangomarkkinoiden kautta se on mahdollinen. Esimerkiksi ihmettelin aikoinani, miten Susanna Heikki pääsi Tangomarkkinoilla niin pitkälle, sillä mielestäni hän ei Seinäjoella kuulostanut edes laulajalta. Sen sijaan myöhemmin hän mielestäni puhkesi kukkaansa ja olisi ansainnut Syksyn Sävelen voiton kappaleellaan Vie kotiin minut.

Tangomarkkinoilla on hyvin tärkeää olla juuri sitä mitä on. Tangon tulkinta on tärkeä taito. Tämän vuoden kisoista jää mieleeni hyviä yrityksiä, joista osa voi peittyä Mika Toivasen sovituksiin ja osa eri kappaleisiin. Tunnelmaa ei saada ihan tyhjästä, vaan kappaleen sanat on osattava muutenkin kuin ulkomuistista. "Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa" on toki helposti laulettavissa teknisesti (vaikka nuotin vierestä), mutta aavaan mereenkin on hyvä saada jokin tunnelma, mutta vielä tärkeämpi on minun mielestäni maa, jota voi ihastella.

Päivänselvää on, että kirkkaimpia timantteja sädehtii tosi harvassa paikassa. Jari Sillanpää ja Arja Koriseva ovat näitä parhaimpia, tosin sekin kirkkaus on himmennyt hiukan.

Makuja on monia. Itse en pitänyt Kaija Lustilan Suuret setelit -vedosta, sillä siinä ei ollut minusta arvokkuutta tippaakaan. Sen sijaa ihastuin Virpi Piipon Katujen kuningatar -esitykseen. Amadeus Lundbergin kappale oli tuntematon, mutta artisti toi ääntään esille hyvin. Sen sijaan Ruoste ei oikein soinut minun korviini mielekkäästi. Moni muu on varmasti eri mieltä kanssani.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13111
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 11 Heinä 2009, 17:45

tonywerner kirjoitti:Minä en kohdistanut tuota negaatiotani ainoastaan sinuun, vaan yleisesti melkein kaikille keskustelijoille. Kovasti energiaa sinäkin kuitenkin kulutat aiheen puimiseen, vaikka myönnät ettet ole mikään alan asiantuntija, vaikka et tiedä mikä mättää ja vaikka epäilen ettei sinua oikeasti kiinnosta p:n vertaa vaikka koko karkelot lopetettaisiin :heh:
Meninkö ounasteluissani ihan metsään :mitvit:
Menit. Usko mitä haluat, mutta tango kuuluu lempigenreihini. Ihan kaikella ystävyydellä tonywerner, lauoit kyllä varsin ylimieleistä kuittia, jonka tarkoitus on vaientaa keskustelu. Tiedän kyllä, etten ole mikään musiikin asiantuntija, ja siksi sen sanonkin aina, mutta tämä ei kai kuitenkaan ole mikään ihan puhdas ammattilaisten palsta, jossa puheoikeus jaetaan vain niillä kriteereillä.

Sitäpaitsi tiedän ja olen varsin vuolaasti sanononut mikä mielestäni mättää. En toista, koska epäilen, että nimenomaan et halua sitä kuulla.
:heh: :hali:

youkka kirjoitti:Yksi merkittävä kehityksen jarru saattaa olla se, että tuore kuninkaallinen istutetaan vieraaseen bändiin, jonka kanssa ei etukäteen myydyn keikkarumban keskellä tuosta vain etsitä uutta otetta. Lisäksi bändillä on tapana vaihtua heti kunkinkuusvuoden jälkeen siten, että "tutor-bändit" ottavat suojiinsa uudet kuninkaalliset. Tässä suhteessa tangokuninkaalliset kärsivät kovasti verrattuna vaikkapa Agentsiin ja Sorsakoskeen. Jos oma hieno bändi omasta takaa olisikin, ymmärtäisin, että sitä ei saa kuninkuuskeikoille mukaan raahata.
No aivan - tätä en ollut tullut ajatelleeksi ja olet oikeassa. Samalla tuo tuo esiin sen, mitä olen yrittänyt korostaa (vaikkei se kyllä ehkä tekstin seasta aukea): minua tosiaan vaivaa formaatti, ymmärrän, niin kuin aiemmin sanoit, että yksittäisen artistin on tangomarkkinakoneessa aika vaikea tehdä paljoakaan eri tavalla ja saattaahan se olla, että yrittäjät nimenomaan karsiutuvat ennen kuin niitä telkkarin kautta pääsee näkemään. Mielestäni se uudistus, mikä on nyt sovituksissa tehty, ei vie asioita ainakaan siihen suuntaan, mitä itse kaipaan, vaan pikemminkin sinne tanssilavoille. Itse en niinkään kaipaa suuria konserttisaleja, kuin koskettamista :heh: , mutta varmaankin jo "pysäyttäminen ja koskettaminen" ja mukava tanssittaminenkin ovat juuri sillä lailla ristiriidassa kuin kuvasit.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Hazel » 11 Heinä 2009, 20:24

Anteeksi yksipuolinen ja tylsä kommentointini, mutta AMADEUS finaalissa :ihana: :draamaa: :kups:
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46342
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 11 Heinä 2009, 21:03

Minä laitan ehdottomasti Kaijan ja Amadeuksen kaksintaisteluun
"Chase me into, down the rabbit hole"

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13111
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 11 Heinä 2009, 21:03

^ ^, ^ :heh: Eiköhän tosta Amadeuksesta voittaja tule. Se Tähkä sovitus oli kyllä hirvee, edellinen Uniklubi oli parempi, mutta Haaveet kaatuu niin kamala, että oli pakko paeta telkkarin äärestä.

Eerika Grönlund on nyt näistä jäljelläolevista suosikkini, itseasiassa ihan asiallinen. En ihan tajua mitä toi Maunuksela tekee näin pitkällä. Onnistui säikäyttämään mut molemmilla kerroilla.

Ei tähän varsinaisesti liity, mutta olipa mielenkiintoinen ohjelma Eino Grönistä ennen tätä finaalia. Eikka on kyllä vetänyt älyttömän hienosti, ilman kiirettä, tilaa antaen, tunteella ja palolla sekä herkästi - niin pakotonta ja luonnollista. Ja ne silloiset sovituksetkin yksinkertaisia ja vaikuttavia.
Viimeksi muokannut ta1ja, 11 Heinä 2009, 21:08. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25752
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 11 Heinä 2009, 21:05

Mie haluan Kaija Lustilan Tohloppiin! :surrur:

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46342
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 11 Heinä 2009, 21:18

Mä voisin nyt antaa mielipiteeni esiintyjien äänistä:

Amadeus - Muuntautumiskykyinen, sillä aivan erilainen ääni hänellä Rakkaus ei oo pysyvää kappaleessa
Kaija - Perinteisen upea tangoääni
Marko - Aivan hirveä
Eerika - Erilainen kuin Kaijan, mutta ihan hyvä kuitenkin
"Chase me into, down the rabbit hole"

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46342
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 11 Heinä 2009, 21:25

Parhaat pääsivät kaksintaisteluun :mrgreen:
"Chase me into, down the rabbit hole"

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46342
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 11 Heinä 2009, 21:43

:kups: Apua, Amadeus voitti :kups: :ihana:
"Chase me into, down the rabbit hole"

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Mansikka » 11 Heinä 2009, 21:49

Minusta Kaija oli ihan ylivoimaisesti paras koko porukasta ja olisin suonut hänelle voiton.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13111
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 11 Heinä 2009, 21:50

Kyllähän tämä oli silleen aika selvä jo aikaa sitten, mutta ehkä meni ihan hyvin. Onhan se nuori ja nätti ja ihan kivasti laulaa, kaiketi symppiskin, niin että ehkä se on tangolle voimauttavaa. ( :heh: toi muotitermi) :heh:
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
youkka
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 325
Liittynyt: 01 Helmi 2004, 21:38
Paikkakunta: Hollola

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja youkka » 11 Heinä 2009, 21:58

Pika-analyysi:

Kaija: Upea Rannalla, vetoava Näiden tähtien alla ja kärsimyksellisesti virettä hakenut Juhlatango. Kaijassa oli kyllä enemmän ainesta kuin uskoinkaan ja säteilyä nuoremmillekin jaettavaksi. Teknisesti häiritsevät kurkkuäänet ja ylävibrat kääntyivät lopulta sympaattisisuudeksi.

Amadeus: Tuskallisen poukkoileva ja karkailevan käden häiritsemä Romanesca. Aivan uusi nousu Tähkässä, joka kuori pojasta esiin orientaalimausteisen popparin, joka kyllä kuulostikin ajoittain ulkomaalaiselta. Upea ja vapautunut juhlatango soi kuninkuuden arvoisesti.

Eerika: Varma ja vakuuttava molemmissa vedoissaan. Hävisi Kaijalle säteilyssä mutta voitti tekniikassa, joten hienoinen harmitus tippumisensa oli.

Marko: Hienosti taisteltu. Ääni ei vakuuta terveenäkään, mutta kyllä mies pysäyttävästi esiintyy.

Virpi: Jäi varsin vaisuksi vaikka löysikin muutaman maukkaan nyanssin.

Markus: Markon vastakohta, jolla lienee hienoinen vuorovaikutusongelma esiintyessään. Mies aavisti tippumisensa heti, kun Haapamäki perusteli Maunukselan jatkopaikkaa esiintymisellä.

Juontajat: Loistava Johanna ja sopivan statisti Peltsi. Johanna oli karsinut sopivasti murrettaan ollen lisäksi energisempi, vapautuneempi ja selväsanaisempi.

Ainoat miinukset: Haapamäen hautajaispuhetyyliset lavertelut joka käänteessä.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 28608
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja Pete » 11 Heinä 2009, 22:06

Minä en sitten kuitenkaan vaivautunut television ääreen. :puna: Voittolaulun kuitenkin näin. Mikäli kuulin oikein, niin voittajahan on erinomainen, mikäli hän todella on absolutisti. :tapu: :heh:

Oliko televisiototeutus parempi kuin aikaisemmin? :mitvit:
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13111
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 11 Heinä 2009, 22:16

youkka kirjoitti: Teknisesti häiritsevät kurkkuäänet
Tarkoittavatko nämä esimerkiksi niitä matalia kohtia siinä Uniklubin Näiden tähtien alla kappaleessa? Minusta se olisi itseasiassa ollut yllättäen (en voi sanoa pitäväni Uniklubista ja näistä sovituksista olen sanonut riittävästi yleisesti ottaen) illan vaikuttavin juttu, mutta ne matalat kohdat häiritsivät minua. Ja mistä johtuu, että se iskelmä/tango-ärrä, se niin kovasti pärisevä, on niin käytetty - minusta se ei kuulosta kivalta, onko siihen jokin erityinen syy, tekninen tms? Se häiristi Kaijalla myös, mutta muistaakseni Uniklubissa sitä ei kuulunut..
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15663
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Re: Tangomarkkinat 2009

Viesti Kirjoittaja JukkaV » 11 Heinä 2009, 22:23

Olenko ainoa, jonka mielestä Eerikan ja Kaijan lauluäänistä puuttui herkkyys?
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Viestiketju Lukittu