Joulumusiikki

Muzika i ti - asiakeskustelua musiikista, joka ei ole Euroviisuja
Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29880
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Rousku » 24 Joulu 2016, 23:21

Apua, peräkkäin Tuikkikaa oi joulun tähtöset, Varpunen jouluaamuna ja Konsta Jylhän joululaulu, kaiken kukkuraksi jonain iskelmälaulajaversiona :apuva:. Virtaa vuolahina tuskan veet, niinpä kai.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46399
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 25 Joulu 2016, 00:09

Linkkasin jo "Viisuartistien muuta tuotantoa" -ketjuun tämän, mutta sopii myös tännekin.

Olen kuunnellut tässä ennen joulua jo hyvän ajan Kalomiran uusinta joululaulua, koska se uppoaa muhun pirteydellään täydellisesti. Voisi olla kuin tanskalainen kasarieuroviisu. <3

#justiceforrutger

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6691
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 12 Joulu 2017, 16:27

Raskasta Joulua IV oli positiivinen yllätys. Nähtyäni kappalelistan ensimmäistä kertaa olin hieman skeptinen, koska mukana oli paljon jo aiemmilla levyillä kuultuja kappaleita. Edellisillä uusintalevytyksillä on ollut ongelmana se, että ne on on esitetty lähes tulkoon samoilla sovituksilla, mitä edellisessä levytyksessä. Tällä kertaa sovituksia oli kunnolla ravisteltu. Erityisesti Kuului laulu enkelten uusi versiointi toimi todella hyvin. :uujee:
"Nuo kolme koiraa eivät pelkää mitään. Siksi ne ovat niin pelkäämättömiä."

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13121
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 19 Joulu 2017, 23:57

Haloo Helsingin joulubiisi. Sinällään brittiläisen joululeffan sondtackin kujeet on opiskeltu tarkkaan, mutta nyt on niin, että Ellin maneeri on lähetenyt lapasesta. Minua alkaa kurkkussa ärsyttää niin, että tuntuu epämiellyttävältä

Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 14181
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Hazard » 20 Joulu 2017, 07:28

^ Hieno biisi. En aluksi löytänyt tälle oikeaa sävelkorvaa mutta toisella kuuntelulla tykästyin. Minua häiritsi varsinkin se, kuinka Ellin ääni korostuu epämiellyttävästi joulusävelmässä. Tuntui siltä, ettei se sovi lainkaan tälläiseen musiikkiin. Ehkä voin todeta olevani vähän väärässä.
Moi!

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2051
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04
Paikkakunta: San Marino

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 20 Joulu 2017, 10:46

Tänä aamuna minulle yhtäkkiä valkeni, että Sibeliuksen Jo joutuu ilta ja Karl Collanin Muistojen joulu on sävelletty samaan Topeliuksen Julvisa-runoon. Ensimmäistä säkeistöä lukuun ottamatta säveltäjät ovat vain poimineet runosta eri säkeistöt lauluihinsa. Ja sen ensimmäisen säkeistönkin suomennos on lauluissa erilainen. Sibeliuksen version suomentaja on Aino Suonio ja Collanin version on suomentanut Pekka Sipilä. Tämä on mielestäni erittäin kiehtova asia. Joka päivä sitä oppii uutta vielä tälläkin iällä :shock:
”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.” (George Orwell: Eläinten vallankumous)

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 28620
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Pete » 20 Joulu 2017, 23:22

Aki Samulin "Toive" on kaunis uusi joululaulu. :joojoo:

Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46399
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 22 Joulu 2017, 15:02

Serduchka kirjoitti:Linkkasin jo "Viisuartistien muuta tuotantoa" -ketjuun tämän, mutta sopii myös tännekin.

Olen kuunnellut tässä ennen joulua jo hyvän ajan Kalomiran uusinta joululaulua, koska se uppoaa muhun pirteydellään täydellisesti. Voisi olla kuin tanskalainen kasarieuroviisu. <3

Tämän joulun ykköshitikseni muodostunee Buranovskiye Babushkin jo toiseen ketjuun linkkaamani Novogodnyaya!
#justiceforrutger

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9183
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja romualdo » 23 Joulu 2017, 10:21

eilen kuulin tangokuninkaamme Matti Korkialan hienon esityksen Loistakoon Liekki... tälläiset erityisen komeat j-laulut jäävät vain jonkun iskelmäradion soittoon, ja noiden tuhansia kertoja soitettujen maanvaivojen varjoon (eli kuulumattomiin), siis joulumaan yms. puhki soitettujen vuoksi ..., koska kaikkea leimaa tavis ja tavismaisuus.... mutta melko (ennätyksellisen) hyvin että olen silti varjeltunut sika-laululta tähän mennesä..

jk. jos haluatte kuulla erityisen selkeää artikulointia niin laittakaa Järviradio päälle... ainoa kanava mitä on pystynyt kuuntelemaan... ei soittolistaa heillä ... ja harvinaisempia lauluja saa kuulla, kuten eilen mm. Jyrki Anttilaa... <3
jk.kiitos Serdulle tuon kivan mummoesityksen linkkaamisesta, hieno kuvaa-itsesi- "keppi" HEILLÄ!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9587
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja sziget » 24 Joulu 2017, 14:55

HS:n Mari Koppinen valitteli joululaulujen sovinnaisuutta. Poikkeuksina menneisyydestä mainitaan Irwinin ja M. A. Nummisen joululevyt 70-luvun alusta. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005495778.html

Jälkimmäiseltä löytyy esim. Rauli Badding Somerjoen Iloisen tontun tarina (san. Jarkko Laine), jossa pukki määrää tontun kaupungille julistamaan joulun sanomaa. Huonostihan siinä käy. Laulu kuvaa loistavasti sitä, millainen sika joulupukki on. Riistää ja höynäyttää työväkeä, kerää itse rusinat pullasta. :niinpa:
Serduchka kirjoitti:Tämän joulun ykköshitikseni muodostunee Buranovskiye Babushkin jo toiseen ketjuun linkkaamani Novogodnyaya!

:p
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13121
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 26 Joulu 2017, 00:39

^Mari Koppinen, en oikein jaksa innostua teksteistään. Ne huitelevat aikalailla mitä sattuu. Marin mainitsemat 1970-luvun levyt ovat toki hauskoja ja mukaansatempaavia, albumien sivallukset myös osuvat kohteisiinsa, mutta Mari heittää suitsait sukkelaan 40 vuotta joulumusiikkihistoriaa tuossa roskikseen. En tiedä miksi ja miksi Maria vain harvoin kiinnostelee perehtyä syvemmin ja laajemmin aiheisiinsa joista kirjoittaa. Hänhän on ensinnäkin vastuussa siitä, että myös Hesarin kulttuuritoimitukseen on tuotu naistenlehdistä tutut viihteelliset ihmissuhde-avautumis artikkelit kultturianalyyttisen otteen tilalle. Siis tämä ilmiö, jossa toimittaja ei ole kiinnostunut muusikon musiikista, vaan "persoonasta" ja "koskettavista paljastuksista" eli artistia vaaditaan avautumaan ihmissuhteistaan, lapsuudestaan, traumoistaan, alkoholismistaan jne sen sijaan että keskusteltaisiin teoksista ja taiteesta. Viittaan tässä Danny ja Erika artikkeliin ja oli joku muukin. Vastenmielinen ja taidetta banalisoiva ilmiö.

Lisäksi Mari ei kirjoittamisensa perusteella yleensä vaikuta olevan analyyttinen kriitikko, vaan fanittelee enemmän tai vähemmän avoimesti joitain artisteja. Hän myös tuntuu inhoavan joitain genrejä lähtökohtaisesti, kuten raskaampaa rokkia. Niinpä tuossakin kolumnissa piikitellään Raskasta Joulua alun (varpunen jouluaamuna hevisovituksella, piikki Marco Hietalan erittäin tykättyyn versioon) lausein. Aiempina vuosinahan Mari esimerkiksi on arvostellut ja luonut katsauksia vuoden joulumusiikkituotantoon, tai vuoden levyihin ja jättänyt aina lähtökohtaisesti raskaat joulut mutta myös metalllähtöiset artistit, vaikka julkaisivat Marin tarkastelemilla alueilla. Samana päivänä kuin tuo kolumni julkaistiin Mari kertoi että tänävuonna julkaistiin kaksi uutta populaarimusiikin joulualbumia. Mainitsematta jäi esimerkiksi erittäin onnistunut Tarja Turusen from Spirits and Ghosts (Score for a dark Christmas). Tarja on häilyväinen artisti joka on syyllinen paljon suuresti epäilyttäviinkin tuotoksiin, mutta tässä steampunk-goottilevyssä maaliin menee ja kirkkaasti. Erinomaisia, mielenkiintoisia sovituksia elektronisin ja oikein soittimin.Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9183
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja romualdo » 24 Tammi 2018, 21:00

oi tuo meidän Mari, hänen kolumneistaan on lähinnä jäänyt mieleen se missä hän arvostelee Alfa-Tv:n kanavarunkoa, heh-kaivakaapa tuo juttu esille vaikkapa sieltä omista leike kokoelmistanne... tiedättehän nuo irtirepäistyt aikakaus- ja sanomalehtien sivut joiden tarkempaan tutkimiseen löytyy aikaa sit sitku- ja joskus tuonnempana niinku...

Hei, tiedotus, jos jollakin on mahdollisuus tallentaa, äänittää nämä seuraavat esitykset niin ottakaa yhteyttä yksityis-viestillä, olokaa hyvä:

Yle radio 1, vielä 3 tunnin ajan kuunneltavissa Jouluaiheisia lauluja ja sieltä seuraavat numerot: kts. Yle Areena, vielä ehdit - radio - ... jne.-Shulz (sov. Hjelt) Te lapsoset lapsoset kiiruhtakaa (Karita Mattila, sopraano, sekä chorus Cathedralis Aboensis ja Turun FO/Pertti Pekkanen) on muuten erikoisen hieno esitys, ja kyllä, teoksen nimestä tulee mieleen tietysti Monacon v. -61...

-O.Merikanto (sov.Grans) : Joulukuusi, (Hannu Jurmu, tenori ja Lohjan Ko Juha Nikkola.)nämä miä haluaisin ihan tallenteena että jos joku vois auttaa nii kyl tulee korvau...hyvitystä jollain muotoa.


jk. ai niin, vielä yksi esitys samasta (tai lähinnä olevasta,en nyt tarkistanut...) :


P.J Hannikainen : Oi terve joulukuusi - Helsingin Laulu - Hanna Remes.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9183
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja romualdo » 24 Tammi 2018, 22:43

toivelistani jatkuu... :

hät hätää vielä nämä :

Joulumusiikkia 24.12 24 min. ;

-Pretorius : in dulci jubilo ...

-Seimeen syntynyt ...

-Ja neitsyt pikku poijuttansa ... Soile Isokoski... (aivan ihastuttavan taitava paljon palkittu sopraano) ...

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9183
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja romualdo » 25 Tammi 2018, 22:24

ja jos joku tähtisilmä saisi vielä tallennettua tuon Aino Vennan Avaruus biisi, lumiukko-anima. ... jne, kaikki tietää tään, vavisuttavan hieno esitys ... seuraavaksi hienoin tulkinta saattaa tulla Leif Lindemanilta, eikä Korisevan Arjushkakaan jää yhtikäs liian kauaksi...

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29880
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Rousku » 17 Joulu 2018, 15:39

Instrumentaalisempaa joulumusaa niille joita ei akkapellat miellytä:Rise, angel, shine, love!

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6015
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Elvis » 19 Joulu 2018, 22:15

Olen jäänyt ihan koukkuun tähän. Hieman erilainen joululaulu. :surrur:
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12508
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 19 Joulu 2018, 22:19

Minulla on sattuneesta syystä soinut tänä jouluna erityisesti tämä. Yllätyin kovasti, kun joulushoppailun lomassa tästä soi kaupassa jokin cover-versio. :shock:

Hidden deep in that beat
There’s
a calling for that leap
Got
no control but I know
There’s a fire in my soul

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29880
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Rousku » 26 Joulu 2019, 07:54

No nyt! Bachin jouluoratorio on vähän kuin must, olen tyytynyt johonkin Youtuben tarjoamaan kuivakkaan Harnoncourt-versioon (kun kumminkin arvostan perinnesoittimia), mutta nyt tulla tupsahti eteen tällainen Englannin barokkisolistien ja Monteverdi-kuoron mehevämpi tulkinta:

Kantaatit 1 - 3

Kantaatit 4 - 6

Jää jouluohjelmistooni!
Viimeksi muokannut Rousku, 26 Joulu 2019, 08:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29880
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Joulumusiikki

Viesti Kirjoittaja Rousku » 26 Joulu 2019, 08:07

romualdo kirjoitti:
24 Tammi 2018, 22:43
toivelistani jatkuu... :

-Ja neitsyt pikku poijuttansa ... Soile Isokoski... (aivan ihastuttavan taitava paljon palkittu sopraano) ...
Jaa tämä?Kyynelissä silmät, joopa joo, sehän se suomalaiseen jouluun kuuluu... Bachin jouluoratorion alkukuorossa sen sijaan käsketään kieltää kaikki valitus ja ruikutus :rok:, kas nythän on joulu ja nythän on joulu ja nythän on joulu taas.

(Soilen soundi on hieno, tosi tumma sopraanoksi, kuin syvänvihreää pullolasia... tumma ja kirkas yhtä aikaa. Kiinnitin siihen huomiota kun kuuntelin Lappeenrannan laulukilpailua vuonna 1987 (sitä tuli radiosta) ja kiihkeästi toivoin hänelle voittoa, ehkä tainnut olla ainoa, ja tulihan se sieltä! Siis joku nobody tavis kanttori-urkuri, ja noin upea ääni :shock:)
Rise, angel, shine, love!

Vastaa Viestiin