Suomen Idols

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 13 Joulu 2013, 15:46

musta Joseph jopa ansaitsisi voiton "aitona Idols osallistujana" eikä Mitra Jonen "löytönä". Mitra tuskin olisi edes mukana ilman tuotantotiimin ideoimaa "roadtrippiä".

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2787
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias » 13 Joulu 2013, 16:12

No johan nyt! Finaalissa kilpailevat siis paras ja huonoin. :heh:

Oikeastaan koko kisa haaksirikkoutui jo siinä vaiheessa, kun Alma, Catharina ja Erika tippuivat. Jäljelle jäi Mitraa lukuun ottamatta joko värittömiä tai muuten vain ihan pellejä kisaajia, joista se laulutaidoton pelle on "loistavien esiintymistaitojensa" ansiosta finaalissa, vieläpä tuomareiden vuolaan ylistyksen siivittämänä. Vaikka Idolsissa haetaankin ns. pakettia, eikö kyseessä ole kuitenkin laulukilpailu, jossa ehkä laulutaidollakin voisi kuvitella olevan jotain merkitystä?

Josephin valmiudesta lavalle voidaan olla montaa mieltä. Toiset ilmeisesti käsittävät esiintymistaidoksi naiivisti sen, että vähän osaa hytkyä ja juoksennella jokaisen menevän kappaleen tahdissa samoin? Hyvän laulajan ja esiintyjän tarvitsee tehdä muutakin, kuten osoittaa olevansa muuntautumiskykyinen ja tulkitsemistaitoinen. Nämä ominaisuudet puuttuvat Josephilta. Kuinka monta balladia hän on kilpailun aikana esittänyt? Kuinka Joseph on tulkinnut biisejä? Mitä uusia puolia olemme saaneet hänestä nähdä? Niinpä.

Sen sijaan Mitrassa on kaikki se, mitä Josephissa ei. Hänen tulkintansa koskettavat aina ja mikä tärkeintä, hän elää kappaletta. Kaiken lisäksi laulu on kerrasta toiseen puhdasta ja äänenkäyttö taitavaa. Mitrakin esiintyy, vaikka ei kirmaakaan lavalla kuin liikaa energiajuomaa litkinyt kakara. Samanlaisia vahvuuksia tuli esiin myös Erikan ja Catharinan esityksissä. Almastakin oli kehkeytymässä loistava esiintyjä ja laulutaitokin oli parempi kuin sankarillamme Josephilla. Ja mikä ääni!

Selvä, eilen Josephin toinen veto meni paremmin kuin ensimmäinen - aivan selkeästi. Suurilta osin onnistumisen pystyy kuitenkin laskemaan Pete Parkkosen ammattitaitoisuuden piikkiin. Mitä minä sanoin kuulosti ensikuulemalta paitsi jumalattoman hienolta biisiltä, myös erittäin vaikealta eläytyä. Ilman Peteä homma olisi vajonnut pohjamutiin.
"Katsoin, että hän kantoi jalkapalloa, mutta se olikin salaatti." - TomppaJr keskellä Monninkylää.

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11427
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja JeSSSe » 13 Joulu 2013, 17:20

Mä en mikään suuren suuri Joseph-fani ole, mutta ei J mun mielestä mitenkään huono laulajakaan ole. Esiintyminen on ollut yksi tän kauden parhaista, ehdottomasti. Luontevaa liikkumista, ei tartte myötähäpeää tuntea. Ei ihan ehkä mun juttu, mutta ei lähellekään niin huono mitä dissaajat täällä antaa ymmärtää.
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3296
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 13 Joulu 2013, 17:27

Mattokauppias kirjoitti:Josephin valmiudesta lavalle voidaan olla montaa mieltä. Toiset ilmeisesti käsittävät esiintymistaidoksi naiivisti sen, että vähän osaa hytkyä ja juoksennella jokaisen menevän kappaleen tahdissa samoin? Hyvän laulajan ja esiintyjän tarvitsee tehdä muutakin, kuten osoittaa olevansa muuntautumiskykyinen ja tulkitsemistaitoinen. Nämä ominaisuudet puuttuvat Josephilta. Kuinka monta balladia hän on kilpailun aikana esittänyt? Kuinka Joseph on tulkinnut biisejä? Mitä uusia puolia olemme saaneet hänestä nähdä?
Voimme kai olla yhtä mieltä siitä, että Josephille ei mitkään perusballadit sovi. Hyvä vain, että ei ole edes yrittänyt vetää sellaista. :heh: Muuten herra on esittänyt ihan yhtä monipuolisen (niukasti) eri kategorioista kappaleita kuin Nomi tai Sara. Rockia, rytmikästä reggaemusaa, suomeksi, enkuksi, rappia, popahtavampaa linjaa.

Kyllä mä tajuan miksi Josephista ei tykätä. Onhan hänessä omat ylimieliset piirteet ja lauluäänellä ei voi kehuskella. Jos karisma ja esiintyminen ei nappaa, olishan se melko rasittava mölisijä. Onneksi monet näkevät Josephissa myös sen erityisen talentin tuomareita myöten. :cool:
ah yeah yeah yee, yeah yeah yee fuego

Avatar
Vilsku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1534
Liittynyt: 25 Kesä 2010, 21:01

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja Vilsku » 13 Joulu 2013, 21:39

JeSSSe kirjoitti:Mä en mikään suuren suuri Joseph-fani ole, mutta ei J mun mielestä mitenkään huono laulajakaan ole.
Mua niin sapettaa nämä lauseet. Ei se ole MIELIPIDEKYSYMYS onko joku huono/hyvä laulaja. Äänestä voidaan olla montaa mieltä, karismastakin, jopa esiintymisestä, mutta laulutaito on edelleenkin objektiivisesti arvioitavissa oleva asia. Ja Josephin laulutaidot ovat käsittämättömän heikot. :roll:

Lisäksi kuten jo mainittu tässä ketjussa, Josephin esiintyminen on lähinnä hytkymistä, tanssimista ja lavalla päättömästi juoksemista... Enkä näitä ansioita kielläkään, Josephin vahvuus on heittäytymiskyky, ilmiselvästi. Esiintymisen pitäisi kuitenkin olla myös läsnäoloa, tulkintaa, katsekontaktia kameraan jne. Up-tempo biiseillä, ja ADHD energialla pärjää tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos sillä voittaa Idolsin, on se vääryyttä. :eiei:

Mitra on persoona, tulkitsija, laulaja ja artisti. Joseph on koko kansan ADHD-pelle. :joojoo:

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 13 Joulu 2013, 23:53

^ musta toi on aika kärjistetysti sanottu, jopa osoittaen huonoa makua henkilöltä joka ilmiselvästi on perillä laulutaitoon liittyvästä tekniikasta tms olisit nyt edes jättänyt sen ADHD:n(-pellen) pois, etenkin kun kun käsite ei liity millään tavalla musiikkiin vaan kuvaa aivan jotakin muuta.

Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6102
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja Happy » 14 Joulu 2013, 00:05

Mä niin toivon että Joosef voittais, ois aika kiva näpäytys näille suunsoittajille :uujee:
Ei oo finaalissa turhan takia, laulutaidollaan ja lavakarismallaan sinne saakka päässyt ja oikeutetusti :peukku:

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 14 Joulu 2013, 00:24

lisäyksenä minäkin toivon Josephin voittoa, olkoot sitten kokokansan "Idolspelle" :heh: Mitralle toivon jotakin vielä suurempaa, kansainvälistä uraa Koopin rinnalla tuossa bändissä :peukku: Toivottavasti se paperi löytyi sieltä bäkkäriltä kun kynäkin oli jo valmiina :heh:

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12962
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 14 Joulu 2013, 00:55

Happy kirjoitti:laulutaidollaan
Erittäin tehokkaasti se onnistuu ne laulutaitonsa harjoituken puutteen ja siitä johtuvan osaamattomuuden taakse kyllä kätkemään. Ja tämä on tosiaan ihan objektiivinen tosiasia, ei mielipidekysymys.

Kierrettiin tässä juuri pohjoismaisia musiikkitaloja ja kuunneltiin mm. MGP junior-keikka Norjassa. Kyllä näissä nykypopin eurooppalaisissa menestyjämaissa myös lapsitähdet menestyvät laulutaidoillaan. Se on edellytys jonka jälkeen etsitään ne joilla on karismaa, ei ängetä tai tungeta ketään perse edellä puuhun. Ainakin minusta se on yleisön aliarviointia ja karhunpalvelus artistiudesta haaveleville, että täällä kehdataan tyrkyttää yleisölle vakavalla naamalla tyyppejä, joilla ei ole perusasiat hallussa. Ja samalla huijataan haaveilijat kuvittelemaan, että joku esiintyminen ilman musiikillista sisältöä riittää, jos siis oikeasta ja vähänkään pidemmästä urasta haaveilee. Eikä satu olemaan myyttinen hahmo Matti Nykäsen mittakaavassa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 14 Joulu 2013, 01:21

[quote="ta1ja" On hirvittävää yleisön aliarviointia ja kamala karhunpalvelus artistiudesta haaveleville, että täällä kehdataan tyrkyttää yleisölle vakavalla naamalla tyyppejä, joilla ei ole perusasiat hallussa.[/quote]

eli kolme neljästä Idols tuomarista teki myös karhunpalveluksen kaikille niille "lahjakkaammille" jo kisasta pudonneille sekä aliarvioi katsojia suosittelemalla Josephia toiseksi finaaliin menijäksi? :heh:

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12962
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 14 Joulu 2013, 01:49

aj1964 kirjoitti:eli kolme neljästä Idols tuomarista teki myös karhunpalveluksen kaikille niille "lahjakkaammille" jo kisasta pudonneille sekä aliarvioi katsojia suosittelemalla Josephia toiseksi finaaliin menijäksi? :heh:
Kyllä se minusta oli ihan tyhmää suosittelua. En tiedä miksi noin tekivät, ehkä niillä on rima sitten todella alhaalla - en usko että itse kuuntelisivat Josephia kuitenkaan. Kuuntelitteko oikeasti miten ne osuudet meni, jotka Joseph siitä duetostakin lauloi. Ihan luokatonta laulua, biisi oli ihan Peten varassa, joka jotain osaakin, esiintymisen ohella.

- Tai sitten on niin, että se Joseph on noin ohjelman tuotannollisista näkökulmista toivottava siinä finaalissa, viihdearvoa siis tällä asetelmalla enemmän kuin jollain muulla.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

akfan33_ZZ
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 476
Liittynyt: 30 Joulu 2012, 01:44

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja akfan33_ZZ » 14 Joulu 2013, 12:25

Levymyyntiähän tässä haetaan, mutta alalla kilpailu on tänään niin kovaa,
että kuinkahan paljon kannattaa satsata laulutaidottomaan artistiin, kun parempiakin on saatavilla.
Ja kisojahan kyllä riittää, heti alkaa UMK ja VOF tämän Idols finaalin jälkeen.
Josen menestys voi johtua yksinkertaisesti siitä, ettei hyviä miesartisteja
nyt vaan sattunut tähän kisaan.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11257
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 14 Joulu 2013, 13:31

Melkeinpä toivon, että Joseph voittaa, jos kerran tuomarit haluavat uuden Ilkan. Minun finalistikaksikkoni olisi ollut Nomi ja Catharina.
I will be your bimbo
Take me in your limbo

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 14 Joulu 2013, 18:44

tässä on käymässä vähän hassusti koko Idolisille. Jos Joseph voittaa niin voisi sanoa että surkein(?)laulaja voittaa ja toisaalta formaatti kaivaa itselleen kuoppaa Mitran voittaessa. Mitä seuraavaksi, pitääkö Jonen ensikaudella taas lähteä etsimään "ammattilaisia" hakijoiden ulkopuolelta että saadaan riittävän tasokas voittaja? Kun muuten joku "suihkussa huvikseen lauleskeleva" saattaisi voittaa :heh:
Ihan vinkiksi! Menkää sitten niin pitkälle että otatte vaikka yhteyttä Tapani Kansaan. Muistelen hänen valittaneen että alan konkareiden on nykyään vaikea saada näkyvyyttä telkussa ellei suostu kaiken maailman "tartu mikkeihin" koska tositvtähdet kiinnostavat ihmisiä enemmän...suostuisikohan hän Jonen pyyntöön? :joojoo:

toivottavasti tää on viimeinen kausi..................

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7543
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja skidi » 16 Joulu 2013, 09:05

Minusta tuossa kävi oikeastaan aika hyvin. Kumpikaan viimeksi pudonneista ei ollut valmis laulajan uralle, joten pari lisävuotta tekevät heille hyvää. Ties vaikka kuinka hyviä esiintyjiä heistä on kasvamassa. Vaalea oli vielä aivan liian mitäänsanomaton, ihan hyvä varmaan jossain lukion kevätjuhlassa mutta ei todellakaan artisti. Peura ajovaloissa taas on ollut koko ajan kauhusta kankea, ei kukaan voi tosissaan ajatella, että hänet voisi viskata aikuisten musamarkkinoille raadeltavaksi. Josephin taisi kyllä oikeasti Pete nostaa finaaliin, mutta mikäs siinä. Tuskin hän nyt sentään voittaja tuleekaan olemaan mutta saattaa hyvinkin tätä kautta löytää oman pienen yleisönsä jatkoakin ajatellen.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11427
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja JeSSSe » 16 Joulu 2013, 12:45

Vilsku kirjoitti:
Mua niin sapettaa nämä lauseet. Ei se ole MIELIPIDEKYSYMYS onko joku huono/hyvä laulaja. Äänestä voidaan olla montaa mieltä, karismastakin, jopa esiintymisestä, mutta laulutaito on edelleenkin objektiivisesti arvioitavissa oleva asia. Ja Josephin laulutaidot ovat käsittämättömän heikot. :roll:

Lisäksi kuten jo mainittu tässä ketjussa, Josephin esiintyminen on lähinnä hytkymistä, tanssimista ja lavalla päättömästi juoksemista... Enkä näitä ansioita kielläkään, Josephin vahvuus on heittäytymiskyky, ilmiselvästi. Esiintymisen pitäisi kuitenkin olla myös läsnäoloa, tulkintaa, katsekontaktia kameraan jne. Up-tempo biiseillä, ja ADHD energialla pärjää tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos sillä voittaa Idolsin, on se vääryyttä. :eiei:

Mitra on persoona, tulkitsija, laulaja ja artisti. Joseph on koko kansan ADHD-pelle. :joojoo:

Jepjep :roll: Eihän Joseph varmastikaan hyvä laulaja ole mikäli arvioidaan jollain absoluuttisella mittarilla ja verrataan laulajaan, jolla takana opintoja lauluun liittyen. Mutta ei Josephin taitoja tarvitse sillä mittarilla punnitakaan. Luojan kiitos tässä kisassa ei tosiaan haeta laulajaa, joka on pitkälle kouluttautunut laulamisessa ja laulaa joka kappaleen täydellisesti. Yleensä tälläiset laulajat ovat auttamattoman tylsiä, persoonattomia. Mitra on vähän jo siinä rajalla, että alkaako olla tylsä, mutta jotenkin sen kuitenkin onnistuu välttämään.

Siinä kategoriassa, johon Joseph tyylillisesti kuuluu, ei tarvitse olla täydellinen laulaja. En tiedä millä mittarilla sinä objektiivisesti laulutaitoa arvioit, mutta kyllä ihmettelen jos Joseph sun mielestä on HUONO laulaja. Mä voin sanoa itse olevani HUONO laulaja ja Joseph on mun laulutaidoista kyllä valovuosia edellä :heh:
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12962
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 16 Joulu 2013, 13:04

JeSSSe kirjoitti:Siinä kategoriassa, johon Joseph tyylillisesti kuuluu, ei tarvitse olla täydellinen laulaja.
Mihin kategoriaan Joseph tyylillisesti sitten kuuluu?

Ja edelleen: ketkä ovat Josephin oletettu osatava yleisö?
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11427
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja JeSSSe » 16 Joulu 2013, 13:14

Mun mielestä Joseph on aika selkeästi esittänyt juuri sen tyylisiä kappaleita, johon kategoriaan kuuluu. Rock/pop, mun mielestä, en todellakaan väitä olevani oikeassa. Maroon5, 30 seconds to Mars... Välttämättä mitään suurta sukseeta en Josephista ennusta kuitenkaan, se jää nähtäväksi ja riippuu pitkälti millaisia kappaleita saa esitettäväkseen jatkossa.

En siis edelleenkään kuulu Josephin suuriin fanittajiin, mutta pidän Josephia mielenkiintoisena artistinalkuna. Vaikka esimerkiksi Diandra laulajana on paljon Josephia taitavampi, on Josephin etuna se, että on helpompi lähteä rakentamaan uraa, tulevia levyjä ym, kun on kohtalaisen selkeä tyyli olemassa. Diandra pystyy vetämään lähes mitä tahansa, mutta selkeä tyyli on hakusessa.
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 16 Joulu 2013, 13:36

^ jospa Didikin löytäisi sen oman tyylinsä vaikkapa keväällä "Tähdet tähdet" ohjelmassa :heh: Odottaisin "vesikielellä" hänen versiota Heartin biisistä Alone josko formaatti sitä tajuaisi hänelle tyrkyttää!?
No tekeehän Diandra omaa levyäkin...

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12962
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 16 Joulu 2013, 14:16

JeSSSe kirjoitti:helpompi lähteä rakentamaan uraa, tulevia levyjä ym, kun on kohtalaisen selkeä tyyli olemassa.
Mainitsit 30STM:n ja Maroon5:n. Jared Leto on kyllä kaiketi loistava viihdyttäjä, mutta Josephiin nähden aika merkittävästi täysin vertailukelvoton. Se laulaa ne vaativat kappaleensa hyvin. Jotka se on kirjoittanut. Karisman takana on valtava määrä ammattitaitoa, hikeä, kyyneleitä, oppimista, joka kuuluu ja näkyy. Sama pätee Adam Levineen.

Josephilta puuttuu tuosta "tyylistä" tai "kategoriasta" omat biisit, oma bändi, oma näkemys ja sanominen. Vaikka siitä laulullisesta heikkoudesta ei edes puhuttaisi. Ei sen tyylissä ole mitään selkeää: suosikkien imitoiminen lavaperformanssina ei ole mitään muuta kuin imitaatiota. Joseph ei sano äänellään mitään, se ei osaa ilmaista itsestään mitään. Eikä kyse ole pelkästä vireestä, vaan muusta tulkinnasta, rytmittämisestä jne.

Edelleenkään en halua tyrmätä, treeniä, biisejä, sanomisen miettimistä niin kaikki mahdollista, mutta ottaa päähän, että kuvitelma rokkenrollista on että riittää että ravaa pitkin lavaa ja esittää ulkokohtaisesti jotain epämääräistä, rok rok. Ei riitä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 16 Joulu 2013, 15:46

biisilista Maikkarilta Finaaliin..

Mitra Kaislaranta:

Ironic
Me ei olla enää me
Äkkisyvää

Joseph Miettinen:

Stand by Me/Beautiful Girls
Tänään lähtee
En aio pysähtyy

euroviisuholisti
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 852
Liittynyt: 31 Joulu 2012, 08:11

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja euroviisuholisti » 16 Joulu 2013, 16:23

Idolsissakin on sitten finaali. Kilpailu hieman lässähti, kun Alma tippui siitä pois. Eihän se Rasmuksen biisin versio mikään paras mahdollinen ollut, mutta ehdottomasti Alma olisi kuulunut finaaliin.

Joseph on pärjännyt todella hyvin kisassa omalla energisyydellään ja oli rohkea ja hieno veto osaltaan ottaa muiden biisejä omiin nimiin muuttamalla niiden sanoituksiakin. Ei ole tainnut aikaisemmin näkyä idolsin historiassa tälläistä, että hittibiisi olisikin täysin muutettu mieleisekseen.

Huonompi puoli on vain siinä, että kisan jälkeen ei enää kilpaillakkaan toisiaan vastaan, vaan kaikkia muitakin artisteja vastaan. Josephin rahkeet kisan jälkeiseen menestykseen ovat mielestäni paljon vähäisemmät, vaikka kyllähän Joseph on ainakin idolsissa pystynyt pärjäämään personaalisuudellaan, mutta riittääkö laulutaito enää kisan jälkeen?

Mitra on osoittautunut jo idolsissa olevansa valmis artisti, mutta Mitran kohdalla eniten vaikuttavaa tuleva(t) levy(t), mutta melko varmuudella kyllä Mitra tulee pärjäämään loistavasti. En muista, että yksikään toinen idols-kokelas olisi ollut noin vakuuttava heti alusta asti.

euroviisuholisti
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 852
Liittynyt: 31 Joulu 2012, 08:11

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja euroviisuholisti » 16 Joulu 2013, 16:26

Aikaisempina idols-kausina yritettiin voittaja valita jo tuotantotiimin ja tuomareiden kautta. Tapahtuukohan tällä kertaa samaa? Ei onneksi ole yhtään levypomoa ja tuottajaa tuomareissa, kuten aikaisempina kausina. Ehkä se vähän hillitsee tuota "valitaan voittaja"-mentaliteettia.

euroviisuholisti
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 852
Liittynyt: 31 Joulu 2012, 08:11

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja euroviisuholisti » 16 Joulu 2013, 16:29

Jos Josephista vielä jotakin sanoo, niin kyllä vertaus Antti Tuiskuun on ihan oikea.

Antti Tuiskua on haukuttu todella paljon uransa aikana, mutta siinä vain Tuiskun poika porskuttaa ja levyt vaikuttavat myyvän melko hyvin.

Kyse onkin siitä, että myykö se oma tyyli ja musiikki myöhemmin.

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3296
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 16 Joulu 2013, 17:43

aj1964 kirjoitti:biisilista Maikkarilta Finaaliin..

Mitra Kaislaranta:

Ironic
Me ei olla enää me
Äkkisyvää

Joseph Miettinen:

Stand by Me/Beautiful Girls
Tänään lähtee
En aio pysähtyy
Oletettavasti Morrisetten Ironic ei kuulu lempibiiseihini. Ehkäpä Mitra saa siihen uutta tulta alle. Muuten kivan kuuloisia kappaleita, odotan kiinnostuneena. Äkkisyvää ja En aio pysähtyy ovat varmaan tämän vuoden uudet biisit finalisteille. Yhteistä kappaletta, joka sopisi molemmille olisi ollut haastava tehdä. :heh:

Täällä oli puhetta Mitran ja Josephin tulevaisuudesta musiikkimarkkinoilla. Mitra tulee saamaan levytyssopimuksen, voittaa tai ei. Hänen menestys riippuu täysin kappaleiden laadusta. Tänä päivänä Suomessa on paljon taitavia naisartisteja, että ihan millä tahansa lurituksella ei pärjää. Hyviä kansaanmeneviä popmelodioita ja haikeita tekstejä niin Mitralla on pitkäura edessä. Toisaalta voisin nähdä hänen tekevän hieman soul/kantrihenkistäkin musiikkia.

Joseph on taas kinkkisempi. Ehkäpä jotain reggae/räp-poppia rockmausteilla. Hänestä on leivottu teinityttöjenihqutus, mutta on vaikea nähdä hänen tekevän jotain helppoja rakkauslauluja. Toisaalta Idols-stigma pitää huolen, että häntä ei oteta helpolla vakavasti "oikeissa" musiikkipiireissä. Jos saa hyvän tiimin ympärilleen, voi saadakin jotain aikaan, mutta toisaalta on helppo kuvitella miten Joseph tekee surkean levyn, joka jää hänen viimeiseksi.

Nomin ja Saran en toivo levyttävän vielä pariin vuoteen. Almalta olisi kuitenkin hauska kuulla omaa musaa. Naisräppiä mutta ei mitään autotune-Sabotagea. Rehellisempää settiä!
ah yeah yeah yee, yeah yeah yee fuego

Avatar
Vilsku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1534
Liittynyt: 25 Kesä 2010, 21:01

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja Vilsku » 16 Joulu 2013, 21:39

JeSSSe kirjoitti:
Jepjep :roll: Eihän Joseph varmastikaan hyvä laulaja ole mikäli arvioidaan jollain absoluuttisella mittarilla ja verrataan laulajaan, jolla takana opintoja lauluun liittyen. Mutta ei Josephin taitoja tarvitse sillä mittarilla punnitakaan. Luojan kiitos tässä kisassa ei tosiaan haeta laulajaa, joka on pitkälle kouluttautunut laulamisessa ja laulaa joka kappaleen täydellisesti. Yleensä tälläiset laulajat ovat auttamattoman tylsiä, persoonattomia. Mitra on vähän jo siinä rajalla, että alkaako olla tylsä, mutta jotenkin sen kuitenkin onnistuu välttämään.

Siinä kategoriassa, johon Joseph tyylillisesti kuuluu, ei tarvitse olla täydellinen laulaja. En tiedä millä mittarilla sinä objektiivisesti laulutaitoa arvioit, mutta kyllä ihmettelen jos Joseph sun mielestä on HUONO laulaja. Mä voin sanoa itse olevani HUONO laulaja ja Joseph on mun laulutaidoista kyllä valovuosia edellä :heh:
Nyt menet asiaan aiheen vierestä. En ole missään vaiheessa sanonut, että parhaan laulajan tulisi automaattisesti voittaa. Päinvastoin, jos olet lukenut aikaisempia viestejäni tässä ketjussa (tai muualla vrt. Mikael Saari 2013 UMK) - olen vain todennut että ENSIN tulee laulutaito, sitten ne muut avut (kuten ta1jakin aiemmin tällä sivulla totesi), mutta mielestäni voittajalla tulisi olla edes perushyvä laulutaito. Olen samaa mieltä siitä, että monesti liian teknisesti taitavat esiintyvät tunteettomasti ja pyrkivät vain tekniseen täydellisyyteen ja onnistuvat olemaan tylsiä (eivät toki kaikki). Olennaisinta olisi löytää tasapaino tekniikan, tunteen, tyylin ja esiintymisen välillä.

Objektiivisesti laulutaitoa arvioidaan tekniikan perusteella. Sitä miten hyvin pysytään sävelessä (ehdoton ykkösasia), mutta myös esim. miten hyvin hengitystekniikka toimii, artikulaatio, tuen käyttö äänelle, painotukset, vokaalien lausuminen, korukuvioiden säännöstely... jne. No jotain Josephin laulutaidoista kertoo se että tunnen itse kymmenittäin parempia laulajia (ja ei en kuulu mihinkään muusikkosisäpiireihin tai tunne luonnottoman paljon ihmisiä...).

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11427
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja JeSSSe » 16 Joulu 2013, 22:56

Oli miten oli, kyllä Joseph MUN MIELESTÄ paikkansa on kilpailun finaalissa ansainnut. Aika näyttää mihin asti Joseph pääsee urallaan.
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1767
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja aj1964 » 16 Joulu 2013, 23:03

mun mielestä myös. Laulaakin riittävän hyvin kun rahkeet riittivät finaaliin :heh: Siihen ei pitäisi olla kenelläkään nokan koputtamista..

Avatar
tanko
Jalat ristissä
Jalat ristissä
Viestit: 613
Liittynyt: 14 Joulu 2013, 19:16
Viesti:

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja tanko » 17 Joulu 2013, 21:36

Mitra voittaa, siitä ei liene epäselvyyttä...
Saara ♕ The Queen
EYPΩVIΣIΩN - Undo my sadness
AᗺBA ✈️ ARRIVAL

akfan33_ZZ
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 476
Liittynyt: 30 Joulu 2012, 01:44

Re: Suomen Idols

Viesti Kirjoittaja akfan33_ZZ » 19 Joulu 2013, 01:00

Näissä kisoissa on tapahtunut niin paljon yllätyksiä, että finaalissa tulee kyllä tosi jännät paikat.
Kansa on arvaamatonta ja kummallakin on kannattajansa, enpä panisi rahojani kummankaan puolesta.

Vastaa Viestiin