Kommentoi "Children of the Universe" -sanoituksia (UK 2014)

Sanoituskilpailukausi 2014
Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Kommentoi "Children of the Universe" -sanoituksia (UK 2014)

Viesti Kirjoittaja Tom Tom » 09 Joulu 2014, 12:52

Kun olet pisteyttänyt sanoitukset, voit tienata pisteseurannan kommentoimalla sanoituksia jälkikäteen. :joojoo:

.
.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 31410
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommentoi "Children of the Universe" -sanoituksia (UK 20

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 10 Joulu 2014, 13:59

Mikä ihmeen politiikkamöykkykilpailu tästä nyt oikein tuli? :rofl:

Valtiot kaatuvat
No nyt oli niin akuankka13:n näköinen teksti, ettei mitään rajaa. :heh: Hyvällä tavalla siis! (Kuitenkaan tämä ei lopulta ollutkaan hänen...) Riimit olivat nokkelia, ja pitkät yhdyssanat osuivat paikoilleen täydellisesti. Tunnelma oli myös miellyttävän aggressiivinen, ja viittauksilta itsenäisyyspäivän tapahtumiin ei voinut välttyä. Hyvä!

Tekoväri
Omani. Tämä on huono ja kömpelö sanoitus teennäisellä loppumuutoksella. Ärsyttää, kun en saanut (omasta mielestäni) hyvästä ideasta tuon parempaa lopputulosta aikaiseksi. :draamaa: Laulettavuuskin on ihan pielessä. :draamaa: C-osakin on erittäin huonosti hyödynnetty. :draamaa: Miksi tein muutetun lopun kun niistä itse aina marmatan? :draamaa:

Taivas päällä maan
Taidokasta sanailua toki, mutta en tiedä, johtuiko tämä minusta vai sanoituksesta, mutta mielenkiintoni tätä kohtaan ei ihan kestänyt kolmen minuutin ajan. Taivas on tässä, kun harvainvaltaa harjoitetaan, henki pois vastustajilta, selväksi tuli. En edes keksi tästä mitään viisaampaa sanottavaa, "ihan kiva". :heh:

Diktaattoritar
Hieman hataruutta tunnelman säilyttämisessä (pateen maisteleminen, c-osan leikkisyys), mikä saa kokonaisuuden kaksijakoiseksi. Hieno sanallinen ilmaisu voittaa muutamia tökerömpiä ilmaisuja, ja mieltä tämä jäi vaivaamaan mukavasti. Kiinnostava teos!
Itsensä tunteminen on elämän aava
-UFOPOLI

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 14788
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommentoi "Children of the Universe" -sanoituksia (UK 20

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 10 Joulu 2014, 17:58

Mielenkiintoista miten samankaltaisille apajille täällä on menty. :hihi: Tekoväri oli sinällään kiintoisa pieni poikkeama linjasta, toisaalta se jäi minusta vähän lällyksi eikä se täysin saavuttanut biisin tunnelmaa tai Mollyn olemusta. :sorivaan: Valtiot kaatuvat sekä Taivas päällä maan käsittelivät käytännössä samaa asiaa, mutta eri puolilta. Jälkimmäinen vei voiton epäsuoremmuudellaan.
I šta ćemo sad?

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10869
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommentoi "Children of the Universe" -sanoituksia (UK 20

Viesti Kirjoittaja sziget » 13 Joulu 2014, 02:21

1. Valtiot kaatuvat
"Psykopaattinarsisti" oli erään anarkokommunistin maalaama viholliskuva Helsingin Sanomien anarkismijutussa (30.11.). Todellinen herkkupala tarttui toimittajan haaviin itsenäisyyspäivän Lähiöst linnaan -mellakan yhteydessä, kun eräs Ilari kuvaili marssijoiden poliittisia tavoitteita: "Olisihan se ollut hienoa päästä sisälle asti. Paikka on juuri remontoitu, olisi voinut laittaa kristallikruunut paskaksi." (Metro-lehti 8.12.)

2. Tekoväri
Viisun hippiaspekti voisi olla aihevalinnan taustalla. Paletissa on mustaa ja valkoista, mutta kertoja sekoittaa niistä pelkkää harmaata ja valittaa kontrastin puutteesta, höh. Lopussa moralisoiva käänne hämmensi: tekninen ratkaisu harmauteen ei kelpaakaan. Ovatko lääketiede ja silmälasitkin Luojan luoman peukalointia, jonka kertoja torjuu? Vai ironisoiko käännös inhimillistä pelkuruutta: värejä olisi tarjolla, mutta kertoja jämähtää tuttuun harmauteen? Vähän abstraktia.

3. Taivas maan päällä
Viittaa selvästi Putinin Venäjään (oligarkia, vahva johtajuus, miliisi, fasistit). Retoriikka ei kuitenkaan ole sieltä vaan mistä lie Pohjois-Koreasta. Kuka väittää Venäjän olevan taivas? Pikemminkin tarina menee niin, että Venäjällä on yhä ongelmia ja Putin on tällä hetkellä (ja ehkä vielä 20 vuotta) pätevin mies ratkaisemaan ne, joten tukekaamme häntä. Valtiojohtoinen media suoltaa valheita, mutta tekstin ironia ei pure, kun johtaja kuvataan uskonnolliseksi messiaaksi, joka Putin ei ole, vaikka veljeileekin ortodoksisen kirkon kanssa taktisista syistä. Olisi voinut joko kuvata kohdetta tarkemmin tai katkaista suorat kytkennät Venäjään ja Ukrainaan tyystin.

4. Diktaattoritar
Tässä on enemmän väljyyttä tulkinnoille, varmaan se johtuu vain lukijan surkeasta historian tuntemuksesta. Nyky-Britanniaan viittaa arkkitehti Zaha Hadid, kaikki muu menneisyyteen, imperiumin laajeneminen ja ristiretket entiseen suurvaltaan. Ehkä katoliseen, kun neitsytäitiä korostetaan. Kärjistykset eivät nyt häirinneet.
Pormestari Buckman: Poikaseni, minulla oli kerran vahva luottamus pieruun. Tuli paskat housuun. (2001 Maniacs)

Viestiketju Lukittu