Kommentoi "Same heart" Sanoituksia (Israel 2014)

Sanoituskilpailukausi 2014
Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6431
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Kommentoi "Same heart" Sanoituksia (Israel 2014)

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 16 Joulu 2014, 18:31

Muistathan ensin pisteyttää :vonkaus:
JOS ET OLE PISTEYTTÄNYT :jupinaa:

Olet siis pisteyttänyt (?)


Sana on vapaa :joojoo:
Kuuntelen kuin tiikeri heinistä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21609
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommentoi "Same heart" Sanoituksia (Israel 2014)

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 18 Joulu 2014, 21:49

Kielen kuolema
Asiapitoinen aihe, mutta laulettavuus oli harvinaisen onnetonta. :sekava: Koko ajan liian pitkiä tavuja ja alkeellisia tavupainovirheitä. Kielenvaihdos sinällään ihan nokkela ajatuksen tasolla, mutta sen aikana sujuvuus kärsi entistä pahemmin. Laulettavuuden kuolema. :rip:

Ei mene tämä kuin elokuvissa
Surrealistinen nonsense-sanoitus (tai ainakin sen yritys) arkisesta pikku kömmähdyksestä. Tämä "genre" olisi hauska nähdä täydellisellä laulettavuudella. :heh: Kuningas klausin paluuta olen ainakin itse salaa jo odottanutkin. :hihi:

Cthulhun uni ja post-metafiktio
Omani. Tai siis omamme. Syvällinen teos syvyyden voimista ja maailmanlopusta ja sen sellaisesta. Sanoitusprosessi alkoi Kampin bussiterminaalissa, josta se jatkui Akateemisen kirjakaupan sekä laaturavintola McDonaldsin kautta viime hetken paniikkiin Facebook-chatissa. :heh: Mukana minä, akuankka13 ja Edward Sibelius.

Toinen liikaa
Mahtipontista ja aiheeseen sopivaa, kuten myös teknisesti erittäin pätevää. Vähän silti jäi hutiloitu maku, enkä ihan päässyt jyvälle, että kuinka konkreettisesti tätä oikein tulisi tulkita. Mihin Maata kiertävälle radalle päähenkilö oikein on uhriaan ujuttamassa? :shock:
Voi pullukkaa!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommentoi "Same heart" Sanoituksia (Israel 2014)

Viesti Kirjoittaja sziget » 23 Joulu 2014, 20:31

1. Kielen kuolema
Pidän natsikäännöksistä, teinhän juuri yhden itsekin, ja Israel kutsumassa natseja pelastamaan on touché. Miehitetyillä alueilla Israel on fasistinen valtio jo nyt ja muutenkin lähellä sellaista. Sori, pakko sanoa. Lapsen näkökulmasta loikataan Suomi24-tasoiseen yhteiskunta-analyysiin: nyt tapetaan kaunokirjoitus, seuraavaksi koko suomen kieli. Vaikka enkkusäkeistöillä on visionäärinen tarkoitus, teksti hajoaa niissä ja jää ikään kuin kesken. Musiikin vihaisuus ja kertojan "huoli" kulttuurin puolesta ovat eri paria, ehkä sittenkin väärä biisi.

2. Ei mene tämä niin kuin elokuvissa
Musiikki ja tarina törmäävät virkistävästi. Massiivinen raivoaminen arkisen pikku vastoinkäymisen takia huvittaa ainakin minua, jos hetkeksi unohtaa kilpailun ja pisteet. Onhan se "suvannosta", kun ripa on irti ovesta, avainta ei löydy mistään ja myrsky raivoaa. Ei ehkä mene niin kuin Strömsössä, mutta Solsidanissa asiat usein menevät aika vastaavasti. Kunnes löytyy pölkky tai joku ohi kulkeva pölkkypää, joka mäsäyttää oven "säpäliksi" ja saadaan onnellinen loppuratkaisu niin kuin elokuvissa!

3. Cthulhun uni ja post-metafiktio
En kiusallakaan googleta Cthulhunia. :ylppis: - Ehkä teksti onkin suunnattu Syksy Räsäselle eikä Kuppilan taviksille ja tyhmiksille. Jokin sisäinen yhtenäisyys siinä näyttää silti kutoutuvan, enkä olisi arvannut tekijöitä olevan trioksi asti. Ydinfraasi "Lähde kanssani uimaan" on toimiva vaikkei maksimaalisen voimallinen. Otsikko on tahallisen ärsyttävä tai intentionaalisen irritoiva, mutta en googleta, en.

4. Toinen liikaa
"Tämä kaupunki on liian pieni meille kahdelle", sanotaan westerneissä. Ehkä vanhoista länkkäreistä olisi voinut ammentaa suoremminkin. Lihaa luiden ympärille, jotain yksilöllisempää kuin orjia ja kahleita. Kanveesi kuuluu käännöskisojen klassikkokliseisiin, on toki kotonaan tässä. Alkutekstistä kehitelty nimifraasi oli hyvä ja painoi pisteytyksessä.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21609
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommentoi "Same heart" Sanoituksia (Israel 2014)

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 23 Joulu 2014, 20:34

sziget kirjoitti:3. Cthulhun uni ja post-metafiktio
En kiusallakaan googleta Cthulhunia. :ylppis:
*Cthulhua :tosion:
Voi pullukkaa!

Viestiketju Lukittu