Kommentoi "Cake to Bake" -Käännöksiä (Latvia 2014)

Sanoituskilpailukausi 2014
Avatar
Aleksi
Press
Press
Viestit: 17235
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Kommentoi "Cake to Bake" -Käännöksiä (Latvia 2014)

Viesti Kirjoittaja Aleksi » 30 Joulu 2014, 19:08

Mikäli et ole pisteyttänyt ja maistanut kakkuja, loukkaannun syvästi ja estän pääsysi tälle alueelle.


Jos pisteytykset on jo tehty, kulkulupa kakkujen kommentointiosastolle myönnetty. :kokki:
My Bad Dream Baby
Tonight's for me and you
Don't wake me, Bad Dream Baby
'Cause my dreams don't come true

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 14788
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommentoi "Cake to Bake" -Käännöksiä (Latvia 2014)

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 30 Joulu 2014, 22:43

Peppu pystyyn
Cep kūku -osioista tämä oli paras, mutta toisaalta koko aihe oli vähän hämmentävä: mikä yhteys tällä on Pihlajakadun tapahtumiin? Olisin pitänyt enemmän jos tätä ei olisi sijoitettu mihinkään tiettyyn paikkaan tai aikaan.

Elämäni tarina
Loppukauden alhaisehko julkaisurima pysyy alhaalla hamaan tappiin asti. :heh: Multa pääsivät "oikeat" ideat jo loppumaan, joten päätin sitten tehdä tällaisen pönön potpurin (virtuaalikeksi sille joka keksii mistä). :mrgreen: Sanoita-ketjun kuva olisi ollut toinen vaihtoehto: miten kakun päällä ollut kermavaahto ei pääse sulamaan mikrossa?

Vuoden Someilmiö 2015
Eikös noista kakku-/leipomisblogeista yms. ole ollut vähän kaikkialla juttua jo parinkin vuoden ajan? :miettii: Vai irvaillaanko tässä juuri sille? :heh: Kivan kevyellä ilolla on kuitenkin aihetta lähestytty. :uujee:

Paljon kakkua
Ihanan lapsellinen. :heh: Oivaltavasti rakennettu kakun ja linnan kaksoismerkityksen ympärille, vaikka helposti voi luulla sen olevan liian iisiä. Manki ja perässä seuraava kiukuttelu ratkaisi lopulta koko potin. :tapu:
I šta ćemo sad?

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8285
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: sat poro pet

Re: Kommentoi "Cake to Bake" -Käännöksiä (Latvia 2014)

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 31 Joulu 2014, 00:52

Peppu pystyyn
Tyypillinen hupailuteksti minulta. Pihlajakadun olin tarkoittanut tässä vain metafiktiiviseksi miljöökuvaksi – ei tullut yhtään mieleen, että se voisi olla jokin yleisesti tunnettu paikka jossain.

Elämäni tarina
Ihan mielenkiintoinen ja tunnelmallinen tarina, mutta tavunpituudet heittävät niin pahasti häränpyllyä, ettei mikään voi sitä kompensoida. Luonnollisesti en myöskään pidä kuukuttelujen korvaamisesta filosofoivalla löpinällä.

Vuoden Someilmiö 2015
Kevyt ja helppo pikku hupailu, jossa on ihan kivoja pikku nokkeluuksia. Laulettavuudessa ei suuria moitteita, joskaan 'pian' ei mielestäni ole yksitavuinen sana.

Paljon kakkua
Mukavan pähkähullu teksti, joka on niin teknisesti kuin sanallisestikin kansakilpailijoitaan edellä. Sopii kappaleeseen loistavasti jne.
Qaj.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 31409
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommentoi "Cake to Bake" -Käännöksiä (Latvia 2014)

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 01 Tammi 2015, 13:49

Peppu pystyyn
:rofl: Kappaleen pönö tunnelma on tavoitettu todella suloisesti. Tykkäsin! Laulettavuudessa muutamia asioita oli nähty hieman eri tavalla, mitä itse olin nähnyt, mutta eipä tuo suuremmin nyt haittaa.

Elämäni tarina
Todella vaikea arvioitava. Tekstissä on outoa mystiikkaa, joka vie mukanaan todella voimakkaasti. Toisaalta en ole ihan varma, että sopiiko tämä yhtään millään lailla tähän kappaleeseen... Cepcepien muuttaminen runoksi oli minusta huono ratkaisu, toistojen poistaminen ei niinkään.

Vuoden Someilmiö 2015
Omani. Liian hyvä kappale, jotta tähän osaisi sanoittaa mitään. :draamaa: Raakile sanoituksestani oli olemassa jo viime helmikuussa, mutta se oli niin kelvoton, että piti joululomalla "hieman" kosketella tätä. Suomeksi: kokonaan uudet säkeistöt ja kertsistäkin puolet. :heh: Huhhuh, sain kuin sainkin kaikki vuoden viisut sanoitetuksi. :kups:

Paljon kakkua
No tämä nyt ei iskenyt sitten lainkaan. Joojoo, ihan nokkela oivallus kakun syvimmästä olemuksesta, mutta jotenkin tämä luotaantyönsi minua. Tekniikka oli kisan parasta, siitä plussat. :peukku:
Itsensä tunteminen on elämän aava
-UFOPOLI

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 29307
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Kommentoi "Cake to Bake" -Käännöksiä (Latvia 2014)

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Tammi 2015, 23:54

Äänestän kerrankin hyvissä ajoin ja kommentoin myös, niin saan käsiini kaikki gaalakakun leipomiseen tarvittavat ainesosat. :hiphei: :juhla:

01. Peppu pystyyn

Tämä sanoitus on takapuolesta. Oikein hyvä sanoitus takapuolesta. :mrgreen: "Pyllynposket soimaan pane / Michael Jacksonkin on kade" on erityisen oivallinen säepari. Pepulleen saaminen toisessa säkeistössä hämmensi sekunnin, kunnes ymmärsin seuraavan rivin jatkavan lausetta. Ehdin jo miettiä, onko kyseessä jonkinlainen nenilleen saamisen alempi muoto. Kuva

Onko Pihlajakatu tarkoitettu Salkkari-viittaukseksi vai valikoituiko se kadun nimeksi sattumalta? Olisi kai muitakin kolmitavuisia sanoja ollut, jos päähenkilön ei ole tarkoitus olla saippuasarjasta tuttu. Minä en tunnistanut.

02. Elämäni tarina

Toistoja on purettu turhan ankaralla kädellä ja varsinkin kuoron cep kukkuut käyvät vaikeiksi seurata. Ja kovin on haikea teksti näin iloiseen biisiin. Ensimmäinen säkeistö liikkuu vielä tunnelmaltaan oikeilla urilla, sitten romanssi kuivuu kasaan. :aivanmaassa: Ehkä tekijä on hakenut "esitän onnellista, vaikka sisältä olen rikki" -efektiä, mutta tämä ei välity. Onnen vaihtuminen infuusioon on tehokas kielikuva, jos aiheen hyväksyy.

3. Vuoden Someilmiö 2015

Some, some, some. :rullaati: Some pursuaa korvista, vaikka olenkin sitä parhaani mukaan välttelevä reliikki. Teksti on luettava somekritiikkinä, joten liketän sitä. :peukku: Ansaintamalli jätetään tarkoituksella selittämättä. Some on itsessään sellainen taikakalu, että somessa hirveistäkin leipomuksista syntyy rahasampo. Vitsiä ei luultavasti kannata pilata liialla ajattelemisella. Toisessa säkeistössä ideat kai loppuivat, kun tykkäysmääriä pitää katsoa puhelimesta kahdesti. Vai onko tämäkin näkemys siitä, kuinka köyhää aktiivisomettajan elämä on? #iseewhatyoudidthere

04. Paljon kakkua

Sarjassamme "ei ollut järkeviäkään ideoita, joten...". Aihe löytyi yllättävän nurinkurisesti. Aluksi piti kirjoittaa vain jälkkärin saamisesta koulussa (jälkiruoan vai jälki-istunnon, kas siinä pulma). Vasta sitten muistin, että onhan aikuisillekin vastaavalla tavalla kaksitulkintainen rangaistus, ja jälkkäri sai siirtyä säkeistöön. Kakun saaminen ei ainakaan minua pelota. Kuva
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Viestiketju Lukittu