Pohjoismaiset hiihtolajit

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12918
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 11 Tammi 2014, 17:26

Upea voitto Noriaki Kasailta! :tapu: Ihan herkistyin siinä kun kaikki muut hyppääjät ja valmentajat tulivat onnittelemaan. :ihana:
"Söpöt pojat vie mun hengen"

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 24130
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 11 Tammi 2014, 23:24

Minäkin vain hytkyin onnellisena! :ihana: Huomenna uusiksi!
”Onkohan tämä rakennus joku vanha sikala?”
”Se on Etu-Töölön lukio...”

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12918
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 08 Maalis 2014, 17:27

(Ehkä) toivo yhdistetyssä ei olekaan täysin menetetty; Ilkka Herola on viime aikoina ollut ihan ihmeellisessä vireessä, tänäänkin Kollenilla neljäs. :uujee: :tapu:
"Söpöt pojat vie mun hengen"

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja riksa[ » 24 Marras 2014, 18:36

Hiihdon maailmancup-kausi käynnistyy lauantaina, ja en voisi olla enemmän innoissani!

Myös uutinen: Marit Björgen ilmeisesti jatkaa seuraaviin olympialaisiin, ainakin hän on sopinut Craft-urheiluvaatemerkin kanssa nelivuotisen sopimuksen ja Craft kertoo (alla olevan videon kuvauksessa) Björgenin nimenomaan käyttävän vaatteita Etelä-Korean olympialaisiin asti.

Oli kyllä suuren suuri yllätys. :shock: Björjen on seuraavissa olympialaisissa lähes 38-vuotias. Tosin onhan Aino-Kaisakin vihjaillut jatkavansa Lahden kisoihin asti, jolloin hän on 38. Ja saavuttihan Hilde Pedersenkin vielä 41-vuotiaana ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa sekä henkilökohtaisen olympiamitalin Torinossa.

I'm not as think as you drunk I am

ESC-fani
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 500
Liittynyt: 07 Elo 2010, 00:05
Paikkakunta: Tampere

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja ESC-fani » 16 Tammi 2015, 23:12

Eipä ole suuria toiveita mitaleiden suhteen kun MM-kisat lähestyvät.

Mäkihyppy: Miesten henk. koht. kisassa top 15 -sijoitus on jo ihan hyvä, joukkuekisassa top 5 olisi kova nykytasolla.
Yhdistetty: Ilkka Herola voi yllättää, mutta mitali taitaa olla liian suuri toive vielä näissä kisoissa.
Maastohiihto: Mahdollisuus muutamaan mitaliin, mutta missä matkalla, sitä on vaikea veikata. Helpointa naisten viestissä ja parisprinteissä. Henk. koht. kisoissa sprinteissä on aina kaikki mahdollista, mutta normaalimatkoilla tuskin norjalaisia päihitetään.
I was in Kyiv 2017

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9462
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja sziget » 20 Helmi 2015, 00:09

Falunin MM-kisat alkoivat sprinteillä. Justyna Kowalczyk jäi neljänneksi. :aivanmaassa: - Kehnon alkukauden jälkeen kaikki eivät pitäneet häntä edes mitalisuosikkina näissä kisoissa. Tour de Skin lopussa hän katkesi 9. sijalta ja päätyi sairaalaan. Falunin sprintissä esitys oli kuitenkin vahva, taktiikka vain petti finaalissa.

Iloinen uutinen oli, että Kowalczyk aikoo jatkaa uraansa olympialaisiin 2018 asti. Sotshin jälkeen hän hautoi jo lopettamista. Kotimaassaan hän on ollut jatkuvasti suosittu, miksei olisi. Vuonna 2010 hänet valittiin Viva-lehden äänestyksessä Puolan kauneimmaksi naiseksi. :kaunis:
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26315
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 25 Helmi 2015, 18:32

Eilen Falunissa naisten 10 km:n väliaikalähtökilpailu käytiin sakenevassa räntäsateessa. Keli oli huoltojoukoille haasteellinen ja alkupään lähtijät hyötyivät kelin huononemisesta kilpailun aikana. Tulosluettelo muodostui hyvin erikoiseksi. Ruotsi ja Yhdysvallat onnistuivat huollossa erinomaisesti, Suomi kohtalaisesti, Norja ja Venäjä olivat suossa, Saksa niin syvällä, ettei hiustupsuakaan näkynyt.

Kahdenkymmenen kärkeen sijoittui kuusi lähtijää numeroilta 1–10 ja toiset kuusi numeroilta 11–25. Tätä myöhemmiltä lähtönumeroilta kahdenkymmenen kärkeen ylsi vain Ruotsin (3 naista), Yhdysvaltain (2 naista) ja Suomen (3 naista) urheilijoita. Kaikesta huolimatta kulta- ja hopeamitalistit, Charlotte Kalla ja Jessica Diggins, löytyivät korkeahkoilta lähtönumeroilta 49 ja 37. Jättiyllättäjä oli numerolla 3 pronssille hiihtänyt Caitlin Gregg. 34-vuotiaan Greggin paras henkilökohtainen arvokisasijoitus ennen tätä oli Vancouverin olympialaisten 30:s sija samalta matkalta, paras maailmancup-sijoitus 14:s.

Entä jos...

Hiihdon MM-kisoissa lähtöjärjestystä ei arvota. Kuuma ryhmä koostuu niistä 30 lähtijästä, jotka ovat maailmancup-pisteissä korkeimmalla. Kuuma ryhmä sijoitettiin parittomille numeroille 7–65 maailmancupin käännetyssä järjestyksessä, jolloin siis cupia johtava Bjørgen sai numeron 65, kakkonen Johaug numeron 63, ja niin edelleen. Loput lähtijät sijoitetaan järjestykseen FIS-pisteiden (eräs toinen hiihtäjien rankkaustapa) mukaan niin, että kuuman ryhmän ulkopuolisista ennakkoon parhaat viisi saivat viisi ensimmäistä numeroa. (Sen sijaan kuudenneksi paras heitettiinkin numerolle 64, seitsemänneksi paras numerolle 62, jne.)

Entä jos...

Suomella olisi voinut olla rankingpisteitään kovempi hiihtäjä parhailla lähtönumeroilla. Harkinnassa oli, että ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen olisi kilpaillut juuri tällä matkalla SM-kisoissa Jämillä tammikuussa ja MM-kisoissa Falunissa. Jos Mäkäräinen olisi sijoittunut Jämillä mitaleille, mikä on täysin realistista, koska hän voitti matkan SM-kultaa toissa vuonna, hänen FIS-pisteensä olisivat riittäneet Falunissa alkupään lähtönumeroon. Myös ilman kivääriä kilpaillessaan Mäkäräinen on ollut huomattavasti lähempänä maailman kärkeä kuin Gregg ennen eilistä, esim. Val di Fiemmen MM-kisoissa 14:s ja Salpausselän kisoissa 9:s samalla matkalla. Tällä kaudella Mäkäräisen hiihtovauhti on ollut ampumahiihdon maailmancupin puolella, jos mahdollista, entistäkin jäätävämpää.

Entä jos...

No, ampumahiihdon koti-MM-kisat ovat ymmärrettävästi huippukautta tekevälle Mäkäräiselle tärkeämmät eikä mitään haluttu riskeerata. Kukapa Falunin säitä olisi kuukausi etukäteen arvannut. Mutta silti.

Entä jos...
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9462
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja sziget » 01 Maalis 2015, 23:35

Keli, voitelu ja kalusto puhuttivat monilla muillakin matkoilla. Naisten 10 km jäi silti tilastokummajaiseksi, jonka jälkeen erään maan bileet jatkuivat ennallaan päätöslajiin asti.

Pitäisi kai hyppiä riemusta, kun Suomi ei jäänyt ilman mitalia. Ei myöskään Kowalczyk, joka oli Sylwia Jaśkowiecin kanssa kolmas parisprintissä. Puola löi Suomen mitalitilastossa, kun joukkuemäestä tuli pronssia. Taulukossa on 14 maata samoin kuin Val di Fiemmessä 2013. Silloin Slovenia ja Kazakstan olivat mitalimaita, nyt Italia ja Tšekki, muut samoja 2013 ja 2015. Val di Fiemmestäkin Suomi sai vain yhden pronssin.

Yhdistetyssä näkyi jo pientä piristymistä, Ilkka Herolan ja Jim Härtullin neljäs sija parisprintissä oli kelpo tulos. Lahdessa 2017 Suomi varmasti jyrää. :p
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja riksa[ » 30 Maalis 2015, 23:37

Riikka Sarasoja-Lilja päätti odotetusti uransa, jonka käytännössä ainoa huippukohta oli Val di Fiemmen mm-kisojen parisprintin pronssi, joka toki on huikea saavutus. Muuten palkintosijat jäivät hänelle tuntemattomiksi kansainvälisissä karkeloissa. Kiitokset Riikalle tarjoamistaan elämyksistä ja tunteista laidasta laitaan. Ihan jokainen ei kuitenkaan mm-mitalistiksi yllä, eli kyllä ura oli siinä suhteessa hyvin onnistunut.

Matti Heikkinen sen sijaan jatkaa vuoden 2018 olympialaisiin asti! :tuuletus: En voisi olla tyytyväisempi! :tuuletus:
Matti on ihana. :surrur:

Marit Björgen on kertonut nauttivansa työstään ja olevansa kallellaan uran jatkolle. Tämä tuli yllätyksenä, sillä tosiaan sponsorisopimuksen myötä kuvittelin, että on selvää, että hän hiihtää vielä kauden 2017-2018. No, saa nähdä kuinka monta vuotta vielä jaksaa. Voisi kuitenkin kuvitella, että jos ensi kauden selättää, niin jatkaa siitäkin, sillä seuraavat kaudet ovat taas arvokisoja täynnä.
I'm not as think as you drunk I am

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26315
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 05 Helmi 2017, 08:53

Hieman ihmetyttää, millä periaatteella FIS laatii maailmancupkalenterit. Tänä viikonloppuna Pyeongchangin ensi talven olympiamaisemissa käydään maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupia, mutta osanotto on valitettavan laimeaa. Maastohiihdon puolella kukaan miesten tai naisten maailmancupin kahdenkymmenen kärjestä ei vaivautunut paikalle. Eilisessä naisten skiathlonissa matkaan lähti vain 30 hiihtäjää, joten jokainen maaliin asti hiihtänyt sai maailmancupin pisteitä. Ainoa suomalaisosanottaja keskeytti. Miesten kisassa osanottajia oli sentään sen verran, että osa jäi pisteittäkin.

Yhdistetyssä maailman huippujakin on mukana, mutta puolet maista on liikkeellä B-joukkueella tai jäänyt pois kokonaan. Eilisessä kilpailussa osallistujia oli 32, joten pisteitä riitti kaikille paitsi kahdelle.

Lahden MM-kisojen läheisyys selittää osallistujakatoa, mutta onhan se kalenteria suunniteltaessa ollut tiedossa. Eikö Pyeongchangille todella löytynyt kalenterista järkevämpää paikkaa? Ei ole maailmancupin arvolle sopivaa, että lajin huiput puuttuvat ja pisteitä saa osallistumisesta. Järjestäjillekin vaisu osanotto on tietenkin ikävää.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9462
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja sziget » 05 Helmi 2017, 17:25

^ Ampumahiihdossa viimeisten maailmacupkisojen ja MM-kisojen väliin jää ne samat kaksi ja puoli viikkoa kuin maastohiihdossa. Anterselvassa 19.-22.1. ei silti näkynyt vastaavaa osallistujakatoa. Ehkä Italia oli mieluisampi paikka, jos osa kilpailijoista jäi sinne vaikka leireilemään. Pyeongchangiin ampumahiihtäjät lähtevät jos lähtevät maaliskuussa. Oliko IBU viisaampi kalenterin laadinnassa vai ovatko maastohiihtäjät vain laiskoja?
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26315
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 05 Helmi 2017, 19:26

Juuri aikaero- ja matkarasitusta ajattelin. Euroopan kisoissa ongelmaa ei ole. Kahdessa viikossa pitäisi Itä-Aasiaankin matkaamisesta toipua, mutta voihan se sotkea valmistavaa harjoittelua. Moni maa, myös Suomi, oli lisäksi aikatauluttanut kansallisia mestaruuskisojaan Pyeongchangin päälle. Ehkä niillekään ei ollut kalenterissa parempaa paikkaa.

Nämä eivät ole viimeiset maailmancup-kisat ennen MM-kisoja. Otepäässä hiihdetään vielä Lahtea edeltävänä viikonloppuna, mutta siinä ei voi ainakaan matkarasituksesta puhua. Yhdistetyn kiertue jatkaa ensi viikonlopuksi Sapporoon. Japanin kansallinen ryhmä kasvattaa osallistujaluetteloa, mutta tuskin Euroopasta moni lentää pelkästään Sapporoa varten.

Myös mäkimiehet kisaavat Sapporossa ja Pyeongchangissa ensi ja sitä seuraavalla viikolla. Jännä nähdä, ketkä sinne lähtevät. Maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta taistelevilla ei taida olla varaa ottaa neljää nollatulosta.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 24130
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 06 Helmi 2017, 12:15

Timoteus kirjoitti:Myös mäkimiehet kisaavat Sapporossa ja Pyeongchangissa ensi ja sitä seuraavalla viikolla. Jännä nähdä, ketkä sinne lähtevät. Maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta taistelevilla ei taida olla varaa ottaa neljää nollatulosta.
Yleensä Sapporon osakilpailuissa on aina hervoton osallistujakato (mikä tekee kilpailuista mielestäni aina tavattoman mielenkiintoisia :heh: ), mutta nyt on todella jännää nähdä, miten Pyeongchangin olemassaolo vaikuttaa tähän. Kuten mainitsit, ei kellään ole varaa missata neljän osakilpailun pisteitä. Kaksi vielä on siinä rajoilla.
”Onkohan tämä rakennus joku vanha sikala?”
”Se on Etu-Töölön lukio...”

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26315
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 10 Helmi 2017, 06:35

Nyt löytyy osallistujaluettelot Sapporon yhdistettyyn ja mäkihyppyyn.

Aika dramaattinen ero. Yhdistetyssä mukana viisi miestä maailmancupin kahdenkymmenen kärjestä ja yhteensä 44, mäkihypyssä kahdeksantoista top 20:stä ja yhteensä 63. Toinen puuttuvista top 20 -mäkihyppääjistä on loukkaantumisen takia koko loppukauden sivussa oleva Severin Freund; toinen on Andreas Kofler, jonka poissaoloon en löytänyt mitään erityistä syytä. Kofler puuttui myös viime viikonlopun Oberstdorfin lentomäen kisoista, joten ehkä jokin muu syy kuin aikaerorasituksen välttäminen kuitenkin on.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12918
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 10 Helmi 2017, 12:59

^ Mäkihypyssä varmasti vaikuttaa se että Korean kisat ovat jo keskiviikkona ja torstaina eikä vasta ensi viikonloppuna (joka siis on kalenterin osalta nyt tyhjä), joten Aasian päässä vietettävä aika kasvaa vain hieman normaalista samalla kun tarjolla on tuplasti enemmän pisteitä. Yhdistetyssä lienee ollut helpompi päätös jättää Sapporo väliin juuri välipäivien takia.
"Söpöt pojat vie mun hengen"

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 24130
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 10 Helmi 2017, 13:32

Muistaakseni Koflerilla oli jo Willingenissä vaikeuksia, ja kun hän ei koskaan ole ollut mikään lentomäki-ihminen, niin Oberin väliin jättäminen oli melko luonteva ratkaisu. Ehkä hyppy ei muiden hypätessä lentomäessä palannut alkukauden hämmentävän tasaiseen kuosiin (Koflerin mittapuulla siis. :heh: ), joten hän päätti jättää Aasian kisatkin väliin.

Spekuloivamppoo. :heh:

// Mutta joo, vähän outoa katsoa Sapporon kisoja, kun kaikki huiput ovat paikalla. :sekava:
”Onkohan tämä rakennus joku vanha sikala?”
”Se on Etu-Töölön lukio...”

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26315
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 20 Helmi 2017, 23:06

Otepään MM-kenraalin suomalaissensaatio oli varanaisena kisaan noussut ja vasta elämänsä toisen maailmancup-kisan (ensimmäisen Suomen ulkopuolella) hiihtänyt 20-vuotias Johanna Matintalo. Matintalo oli kympin perinteisen kisassa toiseksi paras suomalainen ja kaikkiaan kahdestoista ja lunasti samalla paikkansa MM-joukkueesta.

Yle ennustaa Suomelle kahtatoista mitalia MM-kisoista. Se olisi Suomelle kovin saldo sitten vuoden 1989. Vaikuttaa ylioptimistiselta. Realismia kuitenkin on, että Suomella on mitalisauma useimmilla maastohiihtomatkoilla ja yhdistetyssä jopa kaikissa lajeissa. Näistä lähtökohdista saldon pitäisi olla parempi kuin kaksien edellisten kisojen yksi pronssi.

Kisat alkavat keskiviikkona maastohiihdon normaalimatkojen karsintakilpailuilla, joihin osallistuvat sellaiset hiihtäjät, joiden rankingpisteet eivät muuten osallistumiseen oikeuta. Käytännössä mukana on siis hieman eksoottisempien hiihtomaiden edustajia. Yle ei ilmeisesti televisioi keskiviikon kilpailuja. Pah ja pyh.

Virallisten sivujen mukaan kisoihin osallistuu 61 maata, jotka kaikki on myös lueteltu ja merkitty kartalle. Kartta ja luettelo kertovat kuitenkin eri tarinaa. Kartan mukaan Marokko osallistuu mutta Belgia ja Kiina eivät, luettelon mukaan päinvastoin. Tarkkuuskin olisi suotavaa. Kisajärjestäjät ovat tunnustaneet Länsi-Saharan osaksi Marokkoa ja myöntäneet itsenäisyyden ainakin Korsikalle, Ranskan Guianalle, Huippuvuorille, Grönlannille ja Kanadan arktisille saarille. No, ehkä tuosta ei kehkeydy diplomaattista kriisiä.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6653
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 26 Helmi 2017, 15:02

MM-kisojen tilannekatsaus. :joojoo:

Suomella ensimmäisten päivien jälkeen koossa kaksi mitalia. Toinen niistä tuli tänään, kun miesten parisprintissä Suomen joukkue Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen sijoittui kolmanneksi. Maailmanmestaruuskin oli lähellä. Juuri loppusuoralle tultaessa Niskanen oli saavuttanut johdossa olleen norjalaisen Emil Iversenin, joka kaatui suomalaisen eteen kaataen myös ohittamista aikovan Niskasen. Kaatumisen johdosta takaa tulleet Venäjän ja Italian edustajat menivät ja ottivat kirkaammat mitallit ja Suomen oli tyydyttävä pronssiin. Lähellä oli mestaruus, mutta sille ei voi mitään. :sorivaan: Sitä, onko Norjalaisille tulossa jotain sanktiota tapahtuneen johdosta ei ole vielä tiedossa. Iivo oli silminnähden pettynyt kukituksessa. :lohduton:

Toinen mitali Suomelle saatiin eilen, kun Krista Pärmäkoski hiihti hopealle yhdistelmäkilpailussa. :tapu: Taisi olla uran ensimmäinen henkilökohtainen mitali arvokisoissa. :peukku:
"Nuo kolme koiraa eivät pelkää mitään. Siksi ne ovat niin pelkäämättömiä."

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9462
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja sziget » 26 Helmi 2017, 18:07

Sergei Ustjugov on kisojen hannuhanhi. Yhdistelmäkisassa tuli jo kultaa, kun Sundby kompuroi sauvansa poikki, ja parisprintissä Norja ja Suomi lahjoittivat voiton Venäjälle. Iversen katsoi, että sisälatu oli vapaa eikä Niskanen ollut vaihtamassa sinne. Norjalaisen moka se silti oli. No ehkä hän arveli, että vauhdikkaan Niskasen sylissä voisi ylittää maalilinjan ensimmäisenä.
Timoteus kirjoitti:Yle ei ilmeisesti televisioi keskiviikon kilpailuja. Pah ja pyh.
Ei olisi ollut iso vaiva laittaa niistä tallenne Areenaan. - Avajaisten rimanalitus oli presidentti Niinistön vitsikäs puhe kotiyleisölle (eihän me noista ulkkiksista välitetä, nää on meidän kisat):
And I would like to tell you messages from Finnish team. Finnish athletists are very polite people and they have promised to save at least some medals for you too to share. Hyvät ystävät, tällainen tuisku vanhan sananlaskun mukaan, sikäli kuin sellaista on, lupaa hyvää menestystä suomalaiselle joukkueelle, eikö niin.
:niinpa:
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja rosetta » 27 Helmi 2017, 17:54

^ Varsinainen rimanalitus tosiaan :shock: (En itse katsonut avajaisista muuta kuin sen Mikael Saaren vedon, yllättäen...)

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29241
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Rousku » 03 Maalis 2017, 14:42

Katselen jotain viestihiihtoa ja taas ihmettelen selostajien puheita (samaa usein pidempien juoksumatkojen kohdalla):

Minkä takia urheilijalle olisi tärkeää pysytellä jonkun porukan peesissä? Vaikuttaako ilmanvastus niin paljon tosiaan, vai jostakin muustako on kysymys (jostakin psyykkisestä ehkä)? Eikö olisi parempi pysyä vähän kauempana, jottei mene sukset kirjaimellisesti ristiin?

Siis nyt siellä on joku kolmannen osuuden hiihtäjä putoamassa letkan kyydissä, ja selostajat kumpikin tähdentävät, että jonon jatkona on p_a_k_k_o pysyä. Eikö ole parempi kuunnella kroppansa tuntemuksia ja jakaa vauhti sen mukaan, sen sijaan että katselisi, missä ne muut ovat menossa?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26315
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 03 Maalis 2017, 15:38

^ Ainakin laskuosuuksilla peesistä näyttää olevan ihan oikeaakin hyötyä. Tasamaalla tai nousuissa hyöty taitaa olla enemmän psyykkinen. Joku viisaampi vastatkoon paremmin.

Tulin kuitenkin taivastelemaan viestin aikaeroja. Kulta- ja pronssijoukkueella oli eroa yli kaksi ja puoli minuuttia. Kahdeksanneksi hiihtänyt joukkue jäi kärjestä reilut viisi minuuttia. Sijalta 12 eteenpäin kaikki otettiin kierroksella kiinni. En muista koskaan nähneeni näin valtavia eroja miesten arvokisaviestissä. Osa tietenkin selittyy viimeisen osuuden asetelmalla. Kärjessä pidettiin kiirettä. Sijoilla 3–6 ja 8–11 hiihdettiin porukassa ja kyttäiltiin, koska edeltä ketään ei voinut ottaa kiinni ja takana uhkaajat olivat jo kaukana. Mutta silti. On kai näitä "kärjessä hiihdetään kovaa koko matka" -viestejä joskus aiemminkin sattunut.

Ainakaan 2000-luvun arvokisaviesteissä vastaavia eroja ei ole nähty. FIS:n sivuilta ei löydy täydellisiä tuloksia vuotta 2002 kauempaa, joten en pysty selvittämään, onko joskus nähty. Todennäköisesti on. Hauskin bongaus vanhoja tuloksia selatessa oli neljän vuoden takainen Val di Fiemmen MM-viestitulos. Kahdenneksitoista hiihtänyt Kanada jäi kärjestä suunnilleen saman kuin pronssijoukkue tänään.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29241
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Rousku » 05 Maalis 2017, 13:44

^^Tämän jälkeen ihmettelen yhä enemmän, vaikka siinä kävikin toisin päin, hiihtäjä taktikointisyistä hissutteli ja menetti kullan loppukirissä. Jotenkin sitä kuvittelisi, että kannattaa vain hiihtää tasan kroppansa mukaan, riippumatta siitä mitä muut tekevät.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 29241
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Rousku » 05 Maalis 2017, 16:13

Onko vauhtireservi maastohiihdon viitasusi?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9462
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja sziget » 05 Maalis 2017, 19:31

Sprintteri Alex Harveyn voitto viidelläkympillä oli virkistävä päätös kisoille. Puolalle ensimmäinen joukkuemäen maailmanmestaruus ja Hannu-Pekka Hänniselle viimeinen mäkiselostus. 12/60 maata ylsi mitaleille, kahdeksan vähintään yhteen kultamitaliin. Petter Northugilla ei suksi enää luista, täytyi keskittyä suunsoittoon. Onnea hänelle veteraanikisoihin, ehkä Siiri Rantaselle vielä pärjää. :)

Iivo Niskaselle pisteet siitä että puolusti voittonsa jälkeen Mika Myllylää. Ruotsissa lööppilehti pöyristyi. Niskanen ei voinut tietenkään sanoa paljon, koska totuutta 90-luvusta eivät monet halua kuulla Suomessakaan.
Timoteus kirjoitti:Tulin kuitenkin taivastelemaan viestin aikaeroja. Kulta- ja pronssijoukkueella oli eroa yli kaksi ja puoli minuuttia. Kahdeksanneksi hiihtänyt joukkue jäi kärjestä reilut viisi minuuttia.
Toinen syy mainitsemasi lisäksi oli varmasti upottava keli. Krogh jaksoi painaa pakoon ja Ustjugov jahdata kelistä huolimatta, siten ero seuraaviin kasvoi ankkuriosuudellakin minuutin.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 06 Maalis 2017, 03:33

Lahden MM-kisojen mitalitaulukko:
Maa Kulta Hopea Pronssi Yhteensä
Norja 7 6 5 =18
Saksa 6 3 2 =11
Venäjä 2 4 0 =6
Itävalta 2 1 2 =5
Suomi 1 1 3 =5
Italia 1 1 0 =2
Puola 1 0 1 =2
Kanada 1 0 0 =1
Japani 0 2 3 =5
Ruotsi 0 2 2 =4
USA 0 1 2 =3
Ranska 0 0 1 =1

Pohjoismaat saivat yhteensä 27 mitalia.

Länsi-Euroopan maat (Norja, Saksa, Itävalta, Suomi, Italia, Ruotsi, Ranska) saivat yhteensä 46 mitalia.
Itä-Euroopan maat (Venäjä, Puola) saivat yhteensä 8 mitalia.

Pohjois-Amerikan maat (USA, Kanada) saivat yhteensä 4 mitalia.
Aasiasta yksi maa eli Japani sai 5 mitalia.

Melkoiset marginaalikisat nämä olivat.
Koska kisoihin otti osaa 61 maata. Niistä vain 12 maata pääsi mitaleille.
Näistäkin 12 mitalimaasta kaksi maata (Norja, Saksa) rohmusivat melkein puolet mitaleista.

Mitenkähän paljon tällaisia kisoja seurataan maailmalla ?
Arvelen, että se on sangen vähäistä.
Suuremmassa määrin tällaisia kisoja todennäköisesti seurataan lähinnä vain Norjassa, Ruotsissa, Suomessa.
Näiden maiden lisäksi jonkin verran kiinnostusta lienee mm. Venäjällä, Saksassa, Virossa, Itävallassa, Sveitsissä (?)

Suurimmassa osassa maailman maista ei taida olla juuri mitään tai ei yhtään mitään kiinnostusta tällaisia hiihdon MM-kisoja kohtaan (?)

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1918
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 06 Maalis 2017, 20:56

^Ei varmasti olekaan - kuten ei jääkiekon MM-kisojakaan kohtaan - mutta ei tarvitsekaan. Ei se vähennä yhtään niiden kisariemua, joita kiinnostaa :peukku: Kun Etelä-Korean Daegussa oli yleisurheilun MM-kisat ja paikallisilta kysyttiin niistä lehtihaastattelussa, monet eivät edes tienneet kisojen olevan parhaillaan käynnissä. Yleisurheilu kun ei ole siellä mikään iso laji.

Vuonna 1978 Lahden MM-kisojen aikaan asuin USA:ssa ja olin aika yllättynyt, kun siellä TV-uutisissa näytettiin pätkä MM-hiihdoista ja kerrottiin niistä. Sillä seudulla talven ehdottomasti merkittävin urheilutapahtuma, jota hehkutettiin päivittäin TV:ssä ja sanomalehtien etusivuilla, oli osavaltion mestaruusturnaus lukiolaisten jääkiekossa. Niin paljon siitä jauhettiin, että jääkiekosta sentään täysin piittaamattomana minäkin muistan edelleen voittajajoukkueen nimen... :heh: Mutta jos siellä olisi mennyt kysymään, mikä maa on jääkiekon hallitseva maailmanmestari, tuskin monikaan olisi tiennyt.
Mä en ole koskaan tullut toimeen fyysisen todellisuuden kanssa. Antti Rönkä: Jalat ilmassa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9462
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja sziget » 07 Maalis 2017, 18:49

Mr Kite kirjoitti:Melkoiset marginaalikisat nämä olivat.
Koska kisoihin otti osaa 61 maata. Niistä vain 12 maata pääsi mitaleille.
Osallistujamaita oli 60, koska Luxemburg vetäytyi. Korjattu luettelo maanosittain on ainakin täällä. Virallinen kisasivusto oli vähän köyhä.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 24130
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 19 Maalis 2017, 19:31

Oli älyttömän upea mäkihyppyviikonloppu Vikersundissa, vaikka tuulet vähän riepottelivatkin. Kilpailutapahtumien aikana nähtiin muun muassa peräti kaksi parannusta kaikkien aikojen pisimpään hyppyyn, sekä Aasian että Pohjois-Amerikan maanosien ennätykset ja Raw Air -kilpailusarjan päätös. Stefan Kraft voitti lopulta ennen Kamil Stochia ja Andreas Wellingeriä, kun Wellinger meni ja munasi viimeisen hyppynsä ja liki varman voittonsa.

Tällaisten kilpailujen takia minä rakastan mäkihyppyä. <3
”Onkohan tämä rakennus joku vanha sikala?”
”Se on Etu-Töölön lukio...”

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Pohjoismaiset hiihtolajit

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 21 Tammi 2018, 02:24

On tuo Norjan uusi hiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo hirmuinen hiihtäjä!
Hän otti jälleen yhden maastohiihdon maailmancup-osakilpailun voiton. Tällä kertaa Planicassa.
https://www.mtv.fi/sport/hiihtolajit/ma ... gs.D3zmutw

Slovenian Planicassa kilpailtiin siis maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailuja.
http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/20 ... 3_tl.shtml

Naisten puolella Ruotsin Stina Nilsson vei voiton.
Hopealle tuli Norjan Kathrine Rolsted Harsem ja pronssille Norjan Maiken Caspersen Falla.

Miesten sprintissä voiton vei siis Norjan Kläbo. Hopealle tuli Norjan Emil Iversen ja pronssille Ruotsin Teodor Petersen.

Suomalaisilla hiihtäjillä sprinttikilpailut menivät huonosti. Kukaan suomalaisista ei selviytynyt finaaliin.

Oberstdorfissa hypättiin lentomäen MM-kilpailut.
https://www.mtv.fi/sport/hiihtolajit/ma ... gs.kDWgSSc
Niiden kilpailujen kolme parasta:
1. Daniel Andre Tande - Norja
2. Kamil Stoch- Puola
3. Rickhard Freitag - Saksa

Paras suomalainen kilpailussa oli 40-vuotias (!) Janne Ahonen, joka sijoittui sijalle 22.

Vastaa Viestiin