Kuntavaalit 2017

Diese Welt - päivän polttavat uutisaiheet tai poliittinen keskustelu

Valvoja: Roope

Minkä puolueen ehdokasta aiot äänestää?

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
3
6%
Suomen Keskusta
2
4%
Kansallinen Kokoomus
0
Ei ääniä
Ruotsalainen kansanpuolue
2
4%
Suomen Kristillisdemokraatit
1
2%
Vihreä liitto
25
46%
Vasemmistoliitto
7
13%
Perussuomalaiset
6
11%
Suomen Kommunistinen Puolue
0
Ei ääniä
Kommunistinen Työväenpuolue
0
Ei ääniä
Liberaalipuolue
1
2%
Piraattipuolue
1
2%
Suomen Eläinoikeuspuolue
0
Ei ääniä
Feministinen puolue
0
Ei ääniä
Itsenäisyyspuolue
0
Ei ääniä
Jokin muu
1
2%
En aio äänestää
2
4%
En saa äänestää
3
6%
 
Ääniä yhteensä: 54

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23996
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Rousku » 09 Huhti 2017, 23:59

^Se on siitä kiinni, mihin vaaleihin vertaa. Viime kuntavaaleihin nähden Kokoomus hävisi.

Pikapikaa vilahti jokin ääniharavataulukko ruudussa, ja jos oikein ehdin nähdä niin Helsingissä Halla-ahon äänimäärä olisi putoamassa. Siitä olen yllättynyt. Samoin kuin loppukiristä, jota Keskusta näköjään ottaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 38078
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 10 Huhti 2017, 00:12

Vihreille huikea vaalivoitto. :violette: Oma ehdokas meni myös läpi.
Closed my eyes
So I couldn't see it
Felt so numb
But now I'm ready to feel it

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23996
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Huhti 2017, 00:23

^Teillä Porissa kyllä näköjään persut vielä isompi puolue kuin vihreät. Harvinaisempaa noinkin isoksi kaupungiksi. Vassarit sentään painelivat ohi.

Vantaalla ei saada ääniä laskettua. Sielläkin persuilla enemmän suosiota kuin massa keskimäärin.

Edit: No niin nyt meni persut vassarien ohi :niinpa: Muutamia kymmeniä tai satoja ääniä tulee koko maassa olemaan eroa, kummallekin 224 tuhatta ääntä ja rapiat päälle. Käynpä sammuttamassa terassilla polttelemani punaisen vaalikynttilän ja painun pehkuun.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8136
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja sziget » 10 Huhti 2017, 02:33

Paavo Väyrynen meni läpi Helsingissä. Samoin Jörn Donner, Abdirahim Mohamed alias Husu, feministien Katju Aro, piraattien Petrus Pennanen. En sekaantunut pormestarivaaliin, jonka Vapaavuori voitti. Jouduin silti äänestämään poikkeavasti. Ei mukavaa, mutta minkäs teet. Asiat olivat nyt tärkeämpiä kuin mukavuus.
Rousku kirjoitti:Pikapikaa vilahti jokin ääniharavataulukko ruudussa, ja jos oikein ehdin nähdä niin Helsingissä Halla-ahon äänimäärä olisi putoamassa. Siitä olen yllättynyt.
Sampo Terho ei ollut viimeksi ehdolla. Nyt hävisi selvästi Halla-aholle. Puheenjohtajakisaa tässä ennakoitiin, eikä maltillinen imago välttämättä auta Terhoa siinä. Halla-aho on ollut turvassa kotimaan politiikan tyrskyiltä.
Pallomerta seilaan, aikakautta peilaan

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23996
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Huhti 2017, 02:50

Mitä ne siellä Vantaan Päiväkummussa oikein käkkii, äänistä laskettu vasta 30 % :raaps:

Edit: No nyt valmistui. En nyt tiedä, mitä Kokoomus tässä oikein riemuitsee, kun pudotusta viime kuntavaaleista oli kuitenkin selvästi (1,2 prosenttiyksikköä). Helsingissä tuli voitto, kiitos Vapaavuoden, mutta esim. Vaasassa turpiin oikein kunnolla, ja siellä se menee kyllä Soten piikkiin. Hyvinvoivat liberaalit haluavat humaanimpaa politiikkaa kuin mitä Kokoomuksella on esittää, ja siirtyvät Vihreisiin?

Nokialla vihreät tuplasi sekä ääniosuutensa että paikkamääränsä :shock: 9,7 % -> 20,4 %, nousivat ihan Kokoomuksen niskaan hengittämään. Perinteisessä duunarikaupungissa vassarit pitivät pintansa (SKP:n kustannuksella; siihen on paikallinen syy), mutta persujen ohella demarit romahtivat. Tosin onhan Nokia hyvää vauhtia muuttumassa Tampereen esikaupungiksi.

Mutta kaiken kaikkiaan minusta tässä on kiinnostavinta, ketkä nyt ovat oikein siirtyneet vihreiden äänestäjiksi ja miksi. Joissakin kaupungeissa eteneminen on ollut niin hurjaa, ja jopa maalaiskunnissa (joku Padasjoki vihreille kolmasosa valtuustopaikoista; perinteinen kepupitäjä Kangasniemi 3,3 % -> 11,8 %, jne.)
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 38078
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 10 Huhti 2017, 07:54

Tässä alkaa oikeasti elätellä pikkiriikkisiä toiveita vaaleista, joissa valta vaihtuu oikeistolta vasemmistolle. :uujee: Työtä sen eteen on tehtävä, mutten pidä ollenkaan mahdottomana, etteikö sitä voisi tapahtua.
Closed my eyes
So I couldn't see it
Felt so numb
But now I'm ready to feel it

Avatar
andre06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3636
Liittynyt: 02 Maalis 2014, 01:59
Paikkakunta: Porvoo

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja andre06 » 10 Huhti 2017, 08:23

Upea rymistely kyllä Vihreillä, myös omassa kaupungissani. :violette:
Suis née ce matin, je m’appelle Mercy

Madame Monsieur - Mercy

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6186
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 23:10

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja rosetta » 10 Huhti 2017, 09:28

Todella upeaa ja hienoa tuo Vihreiden menestys :tuuletus: :tapu: Toivottavasti lähitulevaisuudessa nousevat myös jo sinne "kolmen suuren" joukkoon, ettei siellä aina olisi ne samat iänikuiset tylsimyspuolueet ;)

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4963
Liittynyt: 01 Marras 2013, 14:06

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Elvis » 10 Huhti 2017, 09:59

Hienoa nähdä, että Vihreät ovat nousukiidossa. :joojoo:
"Hands up to the sky, I’m screaming.
People with the broken feelings,
Lost in mazes, lost to find themselves."

Melovin - Wonder

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 23681
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31
Viesti:

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 10 Huhti 2017, 22:31

Ehdokkaani sai äänestysalueeltani yhden äänen. En muista ennen olleeni näin uniikki äänestäjä. :tajuton:
Rousku kirjoitti: En nyt tiedä, mitä Kokoomus tässä oikein riemuitsee, kun pudotusta viime kuntavaaleista oli kuitenkin selvästi (1,2 prosenttiyksikköä).
Ainahan puolueet selittävät tappiot voitoiksi jos vähänkin mahdollista. Kokoomus hävisi hallituspuolueista vähiten ja säilytti suurimman kuntapuolueen aseman, millä ei käytännön merkitystä ole, mutta seurasithan ketjussa itsekin taistelua valtakunnallisesta viitossijasta, millä sitä ei ole senkään vertaa.

Hallitus-oppositio-asetelma näkyy yllättävänkin selvästi. Kaikki hallituspuolueet hävisivät. Neljä viidestä oppositiopuolueesta nosti kannatustaan. Luultavasti demaritkin saivat enemmän uusia äänestäjiä kuin menettivät vanhoja, jos tarkastelu olisi mahdollista rajata niihin äänioikeutettuihin, jotka olivat vaaliluettelossa molemmilla kerroilla. SDP:n kannattajakunnan ikärakenne on niin yläpainotteinen, että jos kukaan ei olisi muuttanut vaalikauden aikana puoluekantaansa, puolue olisi menettänyt pelkän luonnollisen poistuman myötä enemmän kuin 0,2 %-yksikköä.
Rousku kirjoitti:Mutta kaiken kaikkiaan minusta tässä on kiinnostavinta, ketkä nyt ovat oikein siirtyneet vihreiden äänestäjiksi ja miksi.
Hallitusta on haluttu näpäyttää ja valinta on osunut siihen puolueeseen, joka on tehnyt terävintä oppositiopolitiikkaa? Demareita on vaivannut linjattomuus. RKP ja KD ovat näyttäneet käytännössä hallituksen tukipuolueilta. Vasemmistoliitto lienee liian äärevä useimmille liikkuville äänestäjille.

En usko, että vihreiden kannatusnousussa korostuu mikään yksittäinen ryhmä. Jos tuloksia saataisiin sosiodemografisten muuttujien mukaan eriteltyinä, arvelen, että vihreiden kannatus on noussut osapuilleen saman verran melkein kaikissa ryhmissä. Ilman laajaa kyselytutkimusta tämä on tietenkin vain arvaus.

Mielenkiintoista nähdä, miten eduskuntavaaleissa käy. Nythän vihreiltä jäi osa kannatuksesta realisoimatta. Vihreillä ei ollut lainkaan ehdokkaita 105 kunnassa ja yhden käden sormilla laskettava määrä 95:ssä muussa.
Rousku kirjoitti:Nokialla (...) vassarit pitivät pintansa (SKP:n kustannuksella; siihen on paikallinen syy)
Tarkoitatko valtuustokonkari Herkku Hernesniemen kuolemaa? Eittämättä iso menetys SKP:lle. SKP tosin romahti valtakunnallisestikin yhdeksästä paikasta kahteen, joten muitakin syitä täytyy olla. Esim. Helsingissä ja Jyväskylässä puolue menetti paikan, vaikka istuva valtuutettu pyrki jatkokaudelle.

Muut pienpuolueet etenivät. Piraattien ja liberaalien vaaliliitot tuottivat kolme paikkaa, joista kaksi meni piraateille (Helsingissä ja Jyväskylässä) ja yksi liberaaleille (Espoossa). Feministinen puolue sai paikan Helsingissä, Itsenäisyyspuolue kaksi Laitilassa. Mikään näistä puolueista ei saanut paikkoja (osa ei ollut edes olemassa) viime vaaleissa.

Olavi Mäenpää putosi Turun valtuustosta 24 vuoden jälkeen, mutta jotta valtuustoelämä ei olisi liian tylsää, Oulussa valtuustoon äänestettiin Aidon suomalaisen yhteislistan Junes Lokka. :rofl: Ellei nimi ole tuttu, olkaa onnellisia. Jaksamisia Ouluun.

Yksi hajahuomio vielä. Kuusamossa kuusi perussuomalaista jäi nollille. Millä siellä on kiristetty ilmeisen haluttomia ihmisiä ehdolle? :sekava:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23996
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Rousku » 11 Huhti 2017, 19:13

^Kokoomuksen voitosta ovat pitäneet ääntä muutkin kuin puolue itse. Ehkä se sitten riittää voitoksi, että on edelleen suurin, vaikkei olekaan yhtä suuri kuin viimeksi. Orpo vaikutti vilpittömän tyytyväiseltä, ei siltä miltä poliitikko yleensä selittäessään tappiota voitoksi. Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten keskinäinen järjestys minua kiinnosti Soinin taannoisten takiaispuheiden takia. Ei sillä muuten todellakaan ole väliä. Vajaat tuhat ääntä niiden hajurakoa koko maassa.

Hyvä huomio tuo, että uusiakin demareita on ollut pakko tulla. Vihreillä ei vielä kovin paljon luonnollista poistumaa liene. En ajatellut niinkään demografista selittävää tekijää vaan ihan sitä, mistä puolueesta on siirrytty toisen kannattajaksi, ja miksi. Nokian osalta arvauksesi ajatuksestani osui oikeaan. Ja voihan se olla, että vassarit mielletään liian ääreväksi vaihtoehdoksi. Joskus ennen vaaleja julkaistiin tutkimus, jossa oli kysytty sekä puoluekantaa että mitä muuta puoluetta voisi äänestää, ja kiinnitti huomiota demarien vihermyönteisyys.

Puolueet kai kovasti yrittävät saada listansa niin täyteen kuin suinkin, jotta olisi vähän jokaiselle jotakin tarjolla. Niitäkin kuitenkin on, jotka äänestävät kaveriaan ihan vain koska tuntevat. Mitä enemmän ehdokkaita, sitä useamman tällaisen äänen kai voi laskea saavansa? Sitä en tiedä, ajatellaanko, että joku vastenmielinen henkilö listalla voi viedä halun äänestää koko puoluetta. (Minä taas ihmettelen Kokoomuksen tapaa kysellä ehdokkaakseen kaikkia mahdollisia julkkiksia. Tästäkin oli lehtijuttu, kun joku missi(kö?) ilman mitään poliittista taustaa ihan jutunteon takia soitteli puolueisiin ja kyseli, voisiko ryhtyä ehdokkaaksi, ja Kokoomukselle sopi hyvin :joojoo:)
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 23681
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 09:31
Viesti:

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 11 Huhti 2017, 22:14

^ Kunnallisvaaleissa kynnys ehdokkaiden hyväksymiseen on matala. Käytännössä vain suurimmissa kaupungeissa suurimmat puolueet saavat täyden listan kasaan. Kuten totesit, melkein kuka tahansa tuo listalle enemmän ääniä kuin vie (tai näin puolueissa ainakin lasketaan), joten jos tilaa riittää, listalle pääsee. Ehkä joku paikallisesti tunnettu kylähullu on poikkeus sääntöön.

Voisihan tuon joku taviskin testata tai on ehkä testannutkin, että soittelee kaikki puolueet läpi ja kyselee ehdokkuusmahdollisuudesta. Luulen, että paria puoluetta lukuun ottamatta vastaus olisi ainakin ehdollinen kyllä. Useimmat puolueet halunnevat jututtaa ehdokkaansa ensin, etteivät tule vahingossa hyväksyneeksi jotakuta, jolla on hakaristi tatuoituna naamaan tai puolueen linjan kanssa täysin vastakkaiset arvot.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8136
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja sziget » 11 Huhti 2017, 23:39

Mikael Jungner (itse rannalle jäänyt) pitää demarien tulosta jopa voittona, ja olihan se sitä eduskuntavaaleihin verrattuna. Merkittävää myös, että vasemmiston yhteenlaskettu kannatus kasvoi vihreiden noususta huolimatta. Entiset persujen äänestäjät eivät ehkä kääntyneet demareiksi, mutta Helsingissä osa saattoi siirtyä Vapaavuoren taakse pysäyttämään Sinnemäkeä.
Timoteus kirjoitti:Mielenkiintoista nähdä, miten eduskuntavaaleissa käy. Nythän vihreiltä jäi osa kannatuksesta realisoimatta. Vihreillä ei ollut lainkaan ehdokkaita 105 kunnassa ja yhden käden sormilla laskettava määrä 95:ssä muussa.
Eikö kuitenkin ehdokkaiden määrä heijasta kannatuksen määrää? Jos on äänestäjiä, löytyy ehdokkaitakin. Toki jos puolueessa on nyt hyvä pöhinä päällä, kannatus voi kasvaa marginaalikunnissakin pikku hiljaa.
Timoteus kirjoitti: Oulussa valtuustoon äänestettiin Aidon suomalaisen yhteislistan Junes Lokka. :rofl: Ellei nimi ole tuttu, olkaa onnellisia. Jaksamisia Ouluun.
Lyhyt perehtyminen Jäneksen "saavutuksiin" veti sanattomaksi. No onhan Laitilassakin se kohuvaltuutettu, jolla lööppilehdet viihdyttivät lukijoitaan, mutta hän sanoo raitistuneensa eikä ole edes ylpeä tekemisistään.
Rousku kirjoitti:Puolueet kai kovasti yrittävät saada listansa niin täyteen kuin suinkin, jotta olisi vähän jokaiselle jotakin tarjolla. Niitäkin kuitenkin on, jotka äänestävät kaveriaan ihan vain koska tuntevat.
Kristiinankaupungissa kuulemma kristilliset jäivät niukasti valtuustopaikasta, kun pari ehdokasta pidättyi kaikesta kampanjoinnista eikä huolinut edes kaveriääniä. Missit yms. sentään oletettavasti haluavat mukaan, koska heillä läpimenon riski on suuri. Kunnioitusta misseille. EDIT: Sehän olisi hyvä puolueen nimi.
Pallomerta seilaan, aikakautta peilaan

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10799
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 12 Huhti 2017, 07:38

sziget kirjoitti:Kunnioitusta misseille. EDIT: Sehän olisi hyvä puolueen nimi.
Tai kenties vielä ytimekkäämmin "Missimissio"? :miettii:
If you wanna be happy, remember to use your friend, the big vegetable

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23996
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja Rousku » 13 Huhti 2017, 03:13

Rousku kirjoitti:Nokialla vihreät tuplasi sekä ääniosuutensa että paikkamääränsä :shock: 9,7 % -> 20,4 %, nousivat ihan Kokoomuksen niskaan hengittämään.
Tarkastuslaskenta muutti tilannetta niin, että se onkin Kokoomus, joka hengittää vihreiden niskaan Nokialla: Paikkamäärät puolueilla ovat samat, mutta Vihreät saivat kaksi ääntä enemmän :mrgreen:. Nokia on siis maan toiseksi vihrein kunta, Jyväskylän jälkeen, jos hegemonian kannalta tarkastelee. Helsingissä, Espoossa ja Padasjoella ( :shock: ) oli kyllä prosenttiosuus äänistä suurempi, mutta Kokoomus vielä suurempi.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6161
Liittynyt: 27 Marras 2003, 23:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuntavaalit 2017

Viesti Kirjoittaja lharju » 17 Huhti 2017, 20:04

Rousku kirjoitti:Nokia on siis maan toiseksi vihrein kunta, Jyväskylän jälkeen, jos hegemonian kannalta tarkastelee. Helsingissä, Espoossa ja Padasjoella ( :shock: ) oli kyllä prosenttiosuus äänistä suurempi, mutta Kokoomus vielä suurempi.
Padasjoella osasyy vihervyöryyn johtuu ilmeisesti siitä, että vihreiden listalla oli paljon Pro Padasjoki -liikkeen jäseniä. Esimerkiksi naapurikunnassa Asikkalassa eniten ääniä sai poliittisesti sitoutumaton Kotikunta-yhteislista (23,8 %). Ilmeisesti Päijät-Hämeen kunnissa ei haluta pakkoliitosta Lahteen. Pitäisin tulosta siitäkin huolimatta merkittävänä, sillä olen elämäni aikana asioinut Padasjoella verrattain paljon, ja mielikuvani paikasta on sellainen, että siellä on ollut ainakin aikaisemmin todella korkea kynnys äänestää mitään, mikä on edes kallellaan vihreisiin päin.

Onkin mielenkiintoista nähdä, millaiseksi Padasjoki nyt muuttuu. Ainakin sen 1,5 kilometrin pätkän Padasjoen ABC:lta kirkonkylälle voisi muuttaa kaupunkibulevardiksi. :surrur: Vihreitä suosivan urbaanin nuorison kannattamia block partyjahan Padasjoella jo järjestetään. :mrgreen:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Vastaa Viestiin