Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Euroviisut 2017 Ukrainassa

Francesco Gabbani – Occidentali's karma

*****
82
50%
****
37
23%
***
23
14%
**
10
6%
*
11
7%
 
Ääniä yhteensä: 163

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6700
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Wadde » 14 Touko 2017, 19:13

Rousku kirjoitti: Olisiko suosio osaltaan voinut olla itseään ruokkiva kupla :miettii:. Kaikki ovat halunneet youtubesta käydä katsomassa, millainen se hehkutettu apinabiisi nyt sitten on, tämä on nostanut videon katsojalukuja, mikä taas on lisännyt hehkutusta. Tai sitten kun biisi kuitenkin julkaistiin kohtalaisen aikaisin ja sai kai radiosoittoakin, olisiko se muutamaltakin kuulijalta jo kulunut puhki, ei jaksa enää? (Euphoria oli kestävämpää tekoa.)
Ja mä mietin, kuinka iso osa niistä katsojaluvuista oli pelkästään Italiasta. Onhan siellä sitä väkeä omastakin takaa. :miettii:

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4875
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 14 Touko 2017, 19:37

Rousku kirjoitti:
Valkealalainen kirjoitti: Miksi ihmeessä tämä oli esimerkiksi kuvattu niin täysin päin ahteria?! Esimerkiksi Ruotsin esityshän näytti telkkarissa lähestulkoon täydelliseltä. Tässä sen sijaan näytettiin kamalan paljon jotakin kaukokuvaa lavasta, jolla joitakin pikku-ukkoja näkyi hyppivän
Haluaisin muutenkin tietää, minkä verran kuvaukseen vaikuttaa kukin delegaatio itse, ja minkä verran järjestäjät.
tomato kirjoitti:
Valkealalainen kirjoitti:Miksi ihmeessä tämä oli esimerkiksi kuvattu niin täysin päin ahteria?! Esimerkiksi Ruotsin esityshän näytti telkkarissa lähestulkoon täydelliseltä. Tässä sen sijaan näytettiin kamalan paljon jotakin kaukokuvaa lavasta, jolla joitakin pikku-ukkoja näkyi hyppivän - ketä muka kiinnostaa katsoa sellaista! Sanremossa esitys oli kuvattu loistavasti.
Kuka näistä kuvauksista vastaa? Onko mailla sananvaltaa toteutukseen?
Italiassa ei kai kovin laadukasta osaamista ole täydellisesti hiotusta ohjelmanumeroista?
Oma käsitykseni on, että italialainen tv-viihde on kaikinpuolin aikamoista sekoilua :mrgreen:
Aivan takuulla kunkin maan delegaatiolla on paljonkin sananvaltaa näihin kuvakulmiin ym. Tai ainakin ruotsalaisilla takuulla on. Miten Ruotsin esitys muuten olisi ollut niin valovuosien päässä tästä Italian hässäkästä? Siinä on kyllä oiva esimerkki sekä huippuunsa hiotusta täydellisyydestä että täysin päättömästä hölmöilystä... Italialaisesta tv-viihteestä minulla ei ole juuri minkäänlaista omakohtaista kokemusta, joten en osaa ottaa kantaa siihen, kuinka tyypillistä tällainen sekoilu kyseiselle kansalle on. Jos kovinkin tyypillistä, niin ehkä ne eivät sitten löydä mitään vikaa tästäkään pläjäyksestä!
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2262
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja tomato » 14 Touko 2017, 19:42

Ruotsin Excelillä hiotut numerot ovat liian limaisia, esiintyjästä riipumatta.
Pieni rosoisuus on vaan hyvästä. Tässä oli rosoa liikaa.

Tää on ollut niin iso hitti italiassa jotta sieltä varmaan kerännyt Youtube -katsojia.

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3288
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Stargazer » 14 Touko 2017, 21:38

rosetta kirjoitti:Tämä oli ihan käsittämättömän alhaalla :shock: Tuntuu että raadit tosissaan halusivat torpata ennakkosuosikin...
Ei kai mistään raatitorppauksesta ei voida puhua, kun puhelinäänestäjätkään eivät syttyneet? Toki Portugalin ja Bulgarian raadit varmaan painoivat jossain määrin alas parantaakseen omia asemiaan, mutta samoin toimi Italiankin raati, joten sillä ei ollut merkittävää vaikutusta lopputulokseen. Siitä vasta olisi mekkala syntynyt, jos raadit olisivat nostaneet Italian voittoon ohi Portugalin (ei sitä vaaraa kyllä missään vaiheessa ollut).

Ogae-äänestyksissä on aina floppaavia fanisuosikkeja (Unkari 2011, San Marino 2013 ja Israel 2014 tulevat ensimmäisenä mieleen), mutta ensimmäistä kertaa ikinä sekä vedonlyönnin että fanien ykkössuosikkina ollut maa suoriutui odotettua heikommin :miettii: Aiemmin (2009, 2012, 2013) yhdistetyn vedonlyönti- ja fanisuosion tuloksena on ollut suvereeni voitto ja siksi on kiinnostavaa pohtia, miksi se ei nyt realisoitunut.

Ogae-äänestyksissa on mielestäni havaittavissa tietynlaista lumipalloefektiä. Pisteet jakautuvat ensin parin klubin kohdalla tasaisemmin, mutta sitten kun yksi tai kaksi selkeää suosikkia alkaa nousta esiin, niille alkaa sataa täysiä pisteitä lopuistakin äänestyksistä. Viime vuonna näin kävi Ranskan kohdalla, jota yhtäkkiä kesken kauden alettiin nostaa Venäjän haastajaksi niin fanipiireissä kuin vedonlyönnissäkin. Lopputulos viisuissa oli niin ikään kuudes sija, joka ei ole huono, mutta pettymys odotuksiin nähden. Erona viime vuoteen oli nyt se, että yleistaso oli heikko eikä Italialle siksi tuntunut olevan haastajaa vaan se sai olla yksin kukkona tunkiolla viisulavalle asti, jolloin muut maat veivät pidemmän korren livetoteutuksessa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28198
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Rousku » 14 Touko 2017, 22:00

Stargazer kirjoitti: ensimmäistä kertaa ikinä sekä vedonlyönnin että fanien ykkössuosikkina ollut maa suoriutui odotettua heikommin :miettii:
Kuka oli viime vuonna fanien ykkössuosikki? Ja mistä/missä mitatusta fanisuosiosta nyt puhut? Kuvittelin, että Sergei olisi ollut.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3288
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Stargazer » 14 Touko 2017, 22:31

^ Fanisuosikilla tarkoitin Ogae-äänestyksen voittajaa, viime vuonna se oli Amir. Venäjä johti muistaakseni aluksi, sitten alkoi tulla isoja pisteitä vuorotellen molemmille ja lopulta Ranska voitti. Sergei tuli kuitenkin toiseksi. Ranska kävi vedonlyönnissä parhaimmillaan kakkosena, mutta ei ollut missään vaiheessa vedonlyöjien ykkössuosikki.
Myös Kuppilan yhteispuntarissa Venäjä oli aluksi johdossa, mutta Ranska ohitti sen huhtikuun lopussa eli samoihin aikoihin kun viimeiset Ogae-äänet nostivat Ranskan fanien ykköseksi. Muistelen samanlaisen kehityskulun tapahtuneen myös kv-foorumeilla ja Youtube-listauksissa. Tasaista kyllä oli.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6176
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja lharju » 15 Touko 2017, 09:08

Stargazer kirjoitti:Ei kai mistään raatitorppauksesta ei voida puhua, kun puhelinäänestäjätkään eivät syttyneet?
Vaikka Italian sijoitus raati- (7. sija) ja yleisöäänestyksessä (6. sija) on jokseenkin sama, niin kuitenkin hieman pistää silmään, että Italia sai vain 20 raadilta pisteitä, kun taas yleisöäänestyksessä peräti 36 maata oli nostanut Italian pistesijoille. :mulk: Monien maiden raatiäänestyksessä toistuu samanlainen kuvio: Italia on ollut ehkä kahden raatilaisen mielestä kymmenen parhaan joukossa, mutta sitten joukossa on vastaavasti vähintään pari tuomaria, jotka ovat jättäneet Italian jonnekin sijojen 16-19 tienoille. Sen vuoksi Italian "kokonaistulos" on monen maan raatiäänestyksessä juuri kärkikymmenikön ulkopuolella tai sitten just ja just pistesijoilla: kuuden maan raadit antoivat Italialle kaksi tai kolme pistettä. Raatilaiset eivät elä umpiossa. Veikkaisin, että monet ovat kuitenkin kuulleet Italian olevan yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Kun yli puolet raadeista jättää yhden suurimmista ennakkosuosikeista kokonaan ilman pisteitä, niin kyllähän se saattaa herättää ajatukset siitä, jokin tässä nyt haiskahtaa epäilyttävältä. Toivottavasti tulos on vilpitön ja raatilaiset ihan tosissaan pitivät enemmän Ruotsista, Australiasta ja Alankomaista. :roll: Tai no, en tiedä, onko se oikeastaan toivottavampaa. :heh:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 13557
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Hazard » 15 Touko 2017, 09:34

Huomasin tämänvuotisissa viisuissa äänenlaadun olevan meh-tasoinen. Televisiosta kuultuna en saanut suurellakaan volyymillä kaikkea irti edes suosikistani. Vasta kuulokkeiden turvin sain paremman kuvan artisteista. Tämäkään ei kuulostanut televisiosta katsottuna niin hyvältä, joten en ihmettele enää kovin paljoa kuudetta sijaa.
If you’ve never seen the dark, then you’ve never seen the stars.

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3398
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 15 Touko 2017, 11:29

^^Makuasioiden vilpittömyyden epäileminen on vähän vaikeaa. :miettii: Omasta mielestäni tuo ei ole epäilyttävää, en yhtään ihmettele, ettei Italialla mennyt tuon paremmin.
Jálomá lommá, jálomá lomma

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja rosetta » 15 Touko 2017, 11:31

lharju kirjoitti:Vaikka Italian sijoitus raati- (7. sija) ja yleisöäänestyksessä (6. sija) on jokseenkin sama, niin kuitenkin hieman pistää silmään, että Italia sai vain 20 raadilta pisteitä, kun taas yleisöäänestyksessä peräti 36 maata oli nostanut Italian pistesijoille. :mulk: Monien maiden raatiäänestyksessä toistuu samanlainen kuvio: Italia on ollut ehkä kahden raatilaisen mielestä kymmenen parhaan joukossa, mutta sitten joukossa on vastaavasti vähintään pari tuomaria, jotka ovat jättäneet Italian jonnekin sijojen 16-19 tienoille. Sen vuoksi Italian "kokonaistulos" on monen maan raatiäänestyksessä juuri kärkikymmenikön ulkopuolella tai sitten just ja just pistesijoilla: kuuden maan raadit antoivat Italialle kaksi tai kolme pistettä. Raatilaiset eivät elä umpiossa. Veikkaisin, että monet ovat kuitenkin kuulleet Italian olevan yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Kun yli puolet raadeista jättää yhden suurimmista ennakkosuosikeista kokonaan ilman pisteitä, niin kyllähän se saattaa herättää ajatukset siitä, jokin tässä nyt haiskahtaa epäilyttävältä. Toivottavasti tulos on vilpitön ja raatilaiset ihan tosissaan pitivät enemmän Ruotsista, Australiasta ja Alankomaista. :roll: Tai no, en tiedä, onko se oikeastaan toivottavampaa. :heh:
Komppaus kaikkeen tässä. :joojoo:

Avatar
Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21773
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Roope » 15 Touko 2017, 12:38

Francescolla ei ole juurikaan havaittavissa PED-oireita :mrgreen:Avatar
andre06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3976
Liittynyt: 02 Maalis 2014, 00:59
Paikkakunta: Porvoo

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja andre06 » 15 Touko 2017, 21:27


Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6561
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 17 Touko 2017, 15:47

Vika lie oikeasti vaan päässäni, mutta studiversiossa biisin tempo on nopeampi. Aina liveä kuunnellessa tuntuu, että menen edellä, kun yritän laulaa mukana. Studioversiota kuunnellessa ei ole tälläistä ongelmaa. :sekava:
"Nuo kolme koiraa eivät pelkää mitään. Siksi ne ovat niin pelkäämättömiä."

Avatar
Zimba
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 632
Liittynyt: 15 Tammi 2006, 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Zimba » 17 Touko 2017, 19:10

Zimba kirjoitti:En vain ymmärrä tämän suosiota. En sitten millään. :mitvit: Sekava kappale ja artisti on mitä on. Vahva fiilis siitä että tämä tekisi viime vuoden Ranskat.
Meitsi osasi ennustaa jo maaliskuussa tämän sijoituksen :juhaukki:

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4875
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 22 Touko 2017, 11:39

Francescon uusi albumi Magellan kolahti juuri äsken tämän nimiErkin postiluukusta. :tapu: :rakkaus: Nyt on ainakin kunnollista kuunneltavaa ensi viikonlopun reissulle!
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9263
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja sziget » 23 Touko 2017, 22:59

Foliohattuilu on turhaa. Etukäteen arveltiin, että raadit voisivat leimata vitsiviisuksi, ja tulos vastaa pitkälti sitä. Suurimmat raatisuosikit olivat myös varsin odotuksenmukaisia. Se voi yllättää, ettei yleisökään syttynyt täysillä, kun Venäjä 2016 sentään keräsi yleisöääniä odotetusti. Miksi raatien pitäisi välttämättä tukea sellaista suosikkia, jonka suosiokin on jo hiipumaan päin? Eihän Italiaa raadeissa tyrmätty, se vain jakoi mielipiteitä.
Stargazer kirjoitti:Ogae-äänestyksissä on aina floppaavia fanisuosikkeja (Unkari 2011, San Marino 2013 ja Israel 2014 tulevat ensimmäisenä mieleen), mutta ensimmäistä kertaa ikinä sekä vedonlyönnin että fanien ykkössuosikkina ollut maa suoriutui odotettua heikommin :miettii:
Loppuvaiheessa Portugali kuitenkin saavutti Italian vedonlyönneissä. Ei tulos siis kaikkia yllättänyt, vaikka Italian kannattajille varmaan oli pettymys.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Vendi8
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 675
Liittynyt: 18 Huhti 2012, 13:30
Paikkakunta: Sonkajärvi

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Vendi8 » 27 Touko 2017, 20:05

Kuvittelin, että Italia on lopputuloksissa vähintään kolmen joukossa. Vaikka live ei ollut niin huippu kuin San Remossa, niin mielestäni se oli silti riittävän hyvä. Erityisesti kohta, jossa yleisö huuta "Ale", kuulosti mahtavalta. Ehkä sitten ne maat, jotka sijoittuivat Italian edelle, toimivat livenä paremmin ja koskettivat paremmin yleisöä,

Vaikka odotuksiin nähden tulos oli vähän floppi, niin silti kuuden sijoitus ei ole huono. Ja Francesco on kyllä karismaattinen :).

En nyt muista, oliko joku kirjoittanut tänne jo havainnon tästä kevään aikana, mut esityksestä tulee kyllä mieleen Vaaleanpunainen pantteri :D

AaPursi
Vessajonossa
Vessajonossa
Viestit: 60
Liittynyt: 09 Touko 2017, 21:02

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja AaPursi » 01 Heinä 2017, 18:56

Tänäkin vuonna nähtiin jälleen, miten paljon parempia OGAE-äänestyksen tulokset ovat (paria poikkeusta kuten Moldovan jäämistä pisteittä ja Ruotsin 3. sijaa lukuunottamatta) kuin oikeat tulokset. Occidentalis Karma on yksi historian parhaista viisuista, ellei jopa paras ja sen jääminen kuudenneksi oli täysi vitsi.
TOP 5 2017: Italia, Romania, Valko-Venäjä, Ranska, Itävalta
TOP 5 2018: Tanska, Unkari, Suomi, Kypros, Ranska
TOP 5 2019: Norja, Islanti, San Marino, Espanja, Sveitsi

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3699
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59
Paikkakunta: Liminka

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Viisufani » 06 Elo 2017, 13:00

En missään vaiheessa ole tykännyt Italian tämän vuoden euroviisusta, mutta ajattelin kysyä:

Milloin viimeksi Euroviisujen 1.suosikki on viimeksi menestynyt odotuksiin nähden yhtä heikosti kuin Italia tänä vuonna?

Esimerkiksi Venäjä viime vuonna, oli muistaakseni kansainvälinen 1.suosikki, oli finaalin 3. Ruotsi oli kansainvälinen 1.suosikki 2015 ja voitti Euroviisut. Vuonna 2014 Armenia sijoittui neljänneksi. Vuosina 2012 ja 2013 kansainväliset 1.suosikit voittivat. Vuoden 2011 kansainvälistä 1.suosikkia en muista.
Paremman maailman puolesta.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28198
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Rousku » 06 Elo 2017, 13:21

^Miten se mitataan kuka on ykkössuosikki, vedonlyöntisijoituksellako? Ja missä vaiheessa kautta?

Kuppilassa olivat jotkut vuonna 2011 sitä mieltä, että viisut voi peruuttaa sillä Ranska voittaa. No, ei ihan voittanut. Mutta en tiedä oliko missä mielessä ykkössuosikki noin muuten.

Tänä vuonna taisi vedonlyöntikertoimissa käydä niin, että sekä Portugali että Bulgaria ottivat kovan loppukirin. Oliko Italia ihan viimeisessä vaiheessa enää ykkönen? Edit: vuoden vedonlyönti-ketjusta löysin viestin, jonka mukaan Portugali olisi kalkkiviivoilla painellut vedonlyönnissä Italian ohi.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Snude
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 669
Liittynyt: 25 Syys 2016, 11:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Italia 2017: Francesco Gabbani – Occidentali's karma

Viesti Kirjoittaja Snude » 06 Elo 2017, 19:12

Finaalin esitysten jälkeen Bulgaria ja Portugali olivat melkein tasoissa vedonlöyntikertoimien kärjessä ja Belgiakin oli Italian edellä, joka siis oli pudonnut jo neljänneksi kertoimissa.
Ovatko kaikki kuolleet jo esittäytyneet?

Viestiketju Lukittu