UMK18: yleiskeskustelu

Euroviisut 2018 Portugalissa

Suosikkisi kilpailukappaleista?

Monsters
85
63%
Domino
22
16%
Queens
27
20%
 
Ääniä yhteensä: 134

Avatar
Tekoripset
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1300
Liittynyt: 26 Helmi 2011, 19:05
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Tekoripset » 09 Marras 2017, 04:44

Anteeksi mutta noi lippujen hinnat kyllä nyt vähän ihmetyttää 39-69e :eiei:
<3

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja mpappa » 09 Marras 2017, 07:40

Tervehdys tännekkin pitkästä aikaa. :uujee: Huomasin tuolla Facessa Viisukuppilan mainoksen ja muistin, että ainiin onhan se Kuppilamaailmakin olemassa ja vaikuttaa ihan järkeväa keskustelua täällä olevan. Toisin kuin tuolla Facen Euroviisusivuilla toisinaan.
Jos kerran säännöt antavat mahdollisuuden ns. sisäiseen valintaan, niin se on ok. Kyllä säveltäjien on pitänyt tämä asia tietää lähettäessään viisua kilpailuun. Ja jos sävellyksissä ei ollut viisuainesta, niin sitten näin kannattaa toimia, Saara on oookoo valinta tässä tilanteessa. En näe tässä mitään paniikkitempoilua tai mikä se sana olikaan, jota käytettiin jossakin aiemmassa kirjoituksessa. Kunhan vain ei aleta haikailla jotakin ummehtunutta karsintaa, jossa vuodesta toiseen artistit pakonomaisesti yrittivät tyrkyttää viisujaan. Se aika toivottavasti on jo kuopattu ja syvälle.
Love shine a light

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1630
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 09 Marras 2017, 09:03

UFOPOLI kirjoitti: Toisaalla jo ehdotin, että tilataan Albaniasta koomikko, Maltalta mainoskatkoja, Kreikasta talk show, ja Ruslana, niin eiköhän aikaa saada kulumaan :mrgreen:
Kyllähän Krista Siegfrieds toki hoitaa tuon kaiken ihan yksinään. :uujee:

Valintamenettelystä sen verran, että onhan tähän jo (muuallakin) työelämässä totuttu. Firma laittaa työpaikan nimellisesti hakuun, vaikka tietävät jo, kenet palkkaavat. Tai jopa julkaistaan työpaikkailmoitus, vaikka ei ole tarkoitus palkata yhtään ketään. Halutaan vain antaa mielikuva, että firmalla menee hyvin. No enhän minä nyt oikeasti tiedä, tapahtuuko näitä kumpaakaan, mutta sen verran paljon on kylillä huhuja pyörinyt, että saattaa niissä jotain totuuspohjaakin olla.

Aallon suoravalinta on mielestäni hieno homma, mutta Yle olisi toki voinut hoitaa homman hieman tyylikkäämmin.
Mä en ole koskaan tullut toimeen fyysisen todellisuuden kanssa. Antti Rönkä: Jalat ilmassa

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27517
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Rousku » 09 Marras 2017, 09:47

ta1ja kirjoitti:Kyllä tilaajalla on aina oikeuksia, eihän siinä olisi mitään järkeä että pitäisi lähteä toteuttamaan jotain sellaista, joka ei tilaajan mielestä täytä hänen asettamiaan vaatimuksia tai vastaa tarvetta.
Minä jotenkin miellän, että valtiollisena laitoksena Yle oikeastaan vain edustaa meitä kansalaisia. Eli oikeasti tilaajia olemme me.
ta1ja kirjoitti:minusta on käynyt erittäin usein ja konkreettisesti ilmi, että meiltä puuttuu pop/viihdetuotannollista osaamista. Jos tällainen biisien tilailu muilta ei jää tavaksi niin tällaisena tämä on hyvä kouluttautumisprojekti. Mukana on suomalaisia osapuolia, toivottavasti ovat tikkana ottamassa oppia kaikesta mahdollisesta.
Lähetetään sitten kisaamaan jotakin muuta kuin viihdettä ja poppia! Ja harjoitetellaan niiden tuottamista muussa yhteydessä, jos yleensä pidetään tarpeellisena. Pakkoko kaikkien on samoja asioita osata.
kalonike kirjoitti:En luota Ylen kykyyn arvioida mikä on hyvä biisi ja esiintyjä, ja millä voisi olla mahdollisuuksia menestyä viisuissa.
En minäkään. En tosin luota omaan kykyynikään (en esim. nähnyt tämän vuoden voittajassa mitään menestyspotentiaalia alkuun). Ja onhan jopa Mello-esiraati erehtynyt (In a Moment Like This). Riittäisi koettaa arvioida mikä on hyvä biisi ja esiintyjä, ja jättää ja-sanan jälkipuoli sikseen.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12979
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 09 Marras 2017, 11:03

Rousku kirjoitti:Lähetetään sitten kisaamaan jotakin muuta kuin viihdettä ja poppia! Ja harjoitetellaan niiden tuottamista muussa yhteydessä, jos yleensä pidetään tarpeellisena. Pakkoko kaikkien on samoja asioita osata.
Joo siis ei ole pakko lähettää viihdettä ja poppia. Minun puolestani voitaisiin keskittyä vaikka ihan kokonaan folkiin, moderniin taidemusiikkiin ja raskaseen- tai taiderokkiin. Mutta kun tässä nyt tilanne on se, että Suomessa minkä taidelajin tai ylipäänsä minkään paitsi raskaan teollisuuden ja puunjalostuksen markkinointi ja tuotteistaminen on huonoa tai olematonta. Taideteollisuus - suomalaiset luovat 1950-70-luvuilla niin upeita tuotteita, että niistä syntyy kansainvälinen ihailtu käsite "finnish design". Mutta myynti on ja tuloutus on minimaalista. Ruotsalaiset tekevät IKEAn ja tilanne toinen. Suomalainen vaatemuotivienti, vähäistä. Musiikkiteollisuuden vienti rahassa mitattuna, ihan hiluja etenkin pohjoismaisiin naapureihin verrattuna. Ja niin edelleen. Osataan lukea ammattieliittien makuja ja arvostuksia, luoda niissä huippuja joita ihaillaan kansainvälisesti, mutta ei osata tehdä niistä rahaa tuottavia kulutustuotteita tai populaareja hittejä. Se tarkoittaa, että ei kansantaloutena saada rahaa, joka hyödyttää kaikkia, taiteilijoiden työllisyytenä ja yleisemmin koulutusmahdollisuuksina ja hyvinvointirakenteiden ylläpitona.

Kyllä minä haluan, että meillä opetellaan tuotteistamista ja markkinointia. Mikä hyvänsä opettelukohde on aina hyväksi. Kopiointi on loistava opettelupaikka silloin kun se tehdään tietoisella ajatuksella, että nyt opetellaan tavat ja rakenteet ja sitten kun on omaksuttu, seuraava askel ja eteenpäin. Sillä tavalla meidän korkeataidemenestyskin on syntynyt. Katsottu maailman huippuja, opeteltu säännöt ja sitten repäisty niiden voimalla irti omiin sfääreihin.

Onhan täällä tietenkin porukkaa, jotka kuvittelevat onnen ja autuuden lähtevän siitä että aletaan olemaan ja näyttämään vaikkapa hiilikopioruotsalaislta, se on väärin, mutta niiden urpojen olemassaolo ei saa tarkoittaa, että ei haeta oppia siitä mistä oppi kannattaa hakea. Ja suoraan sanoen tässähän on pitkä ajanjakso ollut, jossa on keksitty pyörää uudelleen, eikä tehty sitä pyörää ja laitettu rullaamaan niihin suuntiin kuin itse halutaan. Itseasiassa niin jääräpäisesti kieltäydytty, ettei olla edes haluttu keksiä uutta pyörää, vaan yritetty työstää kuutiosta parempaa rullausvälinettä. Tai jotain. Oltu liian hienoja ja yleviä myymishommiin.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
jukkanen
Happy Hour
Happy Hour
Viestit: 458
Liittynyt: 01 Helmi 2010, 09:11

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja jukkanen » 09 Marras 2017, 13:02

Kannattaa muistaa että ei rakas naapurimaamme Ruotsikaan ole välttynyt pettymyksiltä viime vuosienkaan aikana.

Kuva

Toki kunnoitusta herättäviä sijoituksia on saavutettu, mutta onpa koko aiheeseen satsattukin moninmoninkertaisesti enemmän, ja myös saatu siltä paljon, sekä kotimaassa että ulkomailla. Nythän Suomessa kyllä kuljetaan täysin päinvastaiseen suuntaan.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3556
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja hra47 » 09 Marras 2017, 13:14

Tekoripset kirjoitti:Anteeksi mutta noi lippujen hinnat kyllä nyt vähän ihmetyttää 39-69e :eiei:
Kovat on hinnat. Jakavat varmaankin loput liput puoli-ilmaiseksi sen jälkeen kun innokkaimmat ovat pulittaneet 70 euroa. Haiskahtaa tyylilleen uskolliselta katastrofilta tämäkin.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6668
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Wadde » 09 Marras 2017, 14:41

sziget kirjoitti:Totta, ratkaisun perustelu UMK-tarjokkaita väheksymällä oli halpamaista. Sen jälkeen kaikki voivat "Ylen luvalla" lällätellä, että mitäs olitte niin surkeita. Olisi vain myönnetty, että Yle halusi nyt juurikin Saara Aallon, sori että vaivasimme turhaan, UMK-haku ei ollut tahallista kiusantekoa, asioita tapahtui.
Juuri näin. :joojoo: Lisäksi mua edelleen epäilyttää tuo aikajana. UMK on tosiaan postannut FB:hen 4. syyskuuta, että nyt aletaan kuunnella biisejä. 15. syyskuuta Saaran edustaminen on kuitenkin ollut jo varmaa. Neuvottelujen on täytynyt alkaa jo ennen tuota 4. syyskuuta.

Jenspa
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 97
Liittynyt: 02 Loka 2017, 16:09
Paikkakunta: Oulu

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Jenspa » 09 Marras 2017, 15:00

Mietin tässä, että miten ihmeessä yli kolmesataa biisiä pystyy kuuntelemaan 11 päivässä? Toisaalta voi olla, että kuuntelu on alkanut jo ennen kuin ilmottautuminen loppui. Mutta eniveis. Mun mielestä tuo aikajana näyttää ookoolta ja mä vähän luulen, että saaralta on kysytty tuon 4. päivän jälkeen, sillä luulempa, että saara on sanonut siihen heti kyllä. Pakko sanoo, että mua vähän pelotti se, että mitäpä jos Saara olisikin mennyt brittejä edustamaan.

Mä niin toivon, että yleisö ja raati (eli raati) ei valitse sitä ruotsalaista kisabiisiä, sillä sen pitää olla puhdas suomalainen biisi.
Be yourself! No one can change that!

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 12979
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 09 Marras 2017, 15:12

Aikajanasta: en nyt ole lukenut kovin tarkkaan enkä etenkään kuunnellut Ylen lausuntoja ja sanomisia asiasta, mutta voihan tässä olla, että huonon menestyksen ja Autioon varmasti kohdistuneen kritiikin jälkeen Ylellä on ollut sisäisesti erilaisia näkemyksiä siitä mitä pitää tehdä. Että on ollut UMK tiimi ja sitten on ollut joku toinen porukka joka on hakenut vaihtoehtoa UMKlle, ja kertonut sitten vasta kun on saanut varmistettua asiat UMK tiimille että nyt on tällainen uusi kuvio tässä.

Ei sekään nimittäin ole ennenkuulumatonta, että toimitusjohtaja tai julkisella puolella kaupunginjohtaja käyttää veto-oikeuttaan ja heittä uudet kuviot pöytään. Sitäkin tapahtuu silloin tällöin.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6668
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Wadde » 09 Marras 2017, 15:29

ta1ja kirjoitti:Aikajanasta: en nyt ole lukenut kovin tarkkaan enkä etenkään kuunnellut Ylen lausuntoja ja sanomisia asiasta, mutta voihan tässä olla, että huonon menestyksen ja Autioon varmasti kohdistuneen kritiikin jälkeen Ylellä on ollut sisäisesti erilaisia näkemyksiä siitä mitä pitää tehdä. Että on ollut UMK tiimi ja sitten on ollut joku toinen porukka joka on hakenut vaihtoehtoa UMKlle, ja kertonut sitten vasta kun on saanut varmistettua asiat UMK tiimille että nyt on tällainen uusi kuvio tässä.
Todennäköisesti näin eikä siinä ole mitään väärää. Mutta mua silti vähän arvelluttaa, että ei kai siellä ole joku etukäteen päättänyt, että "varmasti on huonoja kaikki" ja sitten lähdetty kuuntelemaan sillä mielellä? Jos Aalto-optio on ollut koko ajan olemassa?

Toivon kyllä, että näitä biisejä tulisi julkisuuteen.

Avatar
Night_Owl
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 774
Liittynyt: 27 Tammi 2016, 01:57

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Night_Owl » 09 Marras 2017, 16:17

Kyllä se on ihan mahdollista, että 300 biisiä on kuunneltu 11 päivässä. Päivässä noin 30 biisiä, riippuen paljon meni kolmensadan yli. Tuskin niiihin kovin
syvällisesti on paneuduttu, mutta ei tuo ole lainakaan
mahdotonta. Totta, että neuvotteluja on käyty varmasti aiemmin, mutta kuten jotkut ovat sanoneet, voi olla, että on haluttu vielä tsekata, oisko täällä sittenkin jotain potentiaalisia ehdokkaita (menestyjiä) ja sitten on todettu, ettei niitä pahemmin löydy.
Viimeksi muokannut Night_Owl, 09 Marras 2017, 16:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Here’s to dreaming big, here’s to music first, always — thank you!" - Duncan Laurence

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25476
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 09 Marras 2017, 16:19

Jenspa kirjoitti:Mietin tässä, että miten ihmeessä yli kolmesataa biisiä pystyy kuuntelemaan 11 päivässä?
Kahden tai korkeintaan kolmen päivän homma. Kolmesataa kolmeminuuttista viisua on viisitoista tuntia musiikkia. Biisejä oli "yli 300", joten niistä syntyy noin kuudentoista tunnin soittolista. Suurinta osaa biiseistä (tai ensimmäisessä vaiheessa välttämättä yhtäkään) ei kuunnella loppuun asti. Moni hylätään jo ensimmäisen minuutin aikana. Ei ole tämän vuoden erikoisuus, että niin tehdään, vaan ihan yleinen käytäntö. Ammattilaisen korvalla kuulee tai pitäisi kuulla nopeasti, onko biisissä potentiaalia vai ei. Jos yksikään tuomari ei pidä sitä jatkoharkinnan arvoisena, kuuntelua ei kannata jatkaa.

Muutama kymmenen potentiaalisinta biisiä otetaan uusintakuunteluun, jonka jälkeen tehdään sitten päätökset jatkoonpääsijöistä – tai tässä tapauksessa siitä, että riittävän kiinnostavaa kattausta ei saada kasaan.

Jos demon lähettää UMK:n sijaan levy-yhtiölle, sitä kuunnellaan keskimäärin vielä vähemmän. Musiikkialalla siipiään kokeilevia on liikaa siihen, että mikään demoja vastaanottava taho voisi ne kaikki alusta loppuun kuunnella.

Ei siis ole epäilyttävää, että biisit on saatu tässä ajassa kuunneltua, mutta diili Saaran kanssa ei ole voinut syntyä samassa ajassa. Saara on ollut ensisijainen vaihtoehto jo kuuntelua aloitettaessa.

Yle ei muuten ole kai nimitasolla kertonut, ketkä kuuntelivat UMK:n avoimen haun kautta tulleet demot? Koska demot on Ylen mukaan käsitelty normaalisti, säännöissä mainittu asiantuntijaraati on täytynyt nimetä. Ketkä siihen kuuluivat?
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

hanko
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 65
Liittynyt: 22 Helmi 2015, 14:37

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja hanko » 09 Marras 2017, 16:19

Oon tästä uutisesta innoissani ku sika pienenä! :tuuletus: :tuuletus: Fiilis on sellainen, et vihdoinkin täältä Suomesta mennään kisoihin sillä mentaliteetilla, et lähdetään hakemaan koko kisan voittoa, eikä vaan finaalipaikkaa ja siellä "ihan hyvää sijoitusta". Kunpa vaan Saaralle saatais sinne kisoihin joku ihan timanttisen hyvä kappale! :uujee: :uujee:

Avatar
son of the beach
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 59
Liittynyt: 20 Tammi 2006, 23:40

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja son of the beach » 09 Marras 2017, 16:45

hanko kirjoitti:Oon tästä uutisesta innoissani ku sika pienenä! :tuuletus: :tuuletus: Fiilis on sellainen, et vihdoinkin täältä Suomesta mennään kisoihin sillä mentaliteetilla, et lähdetään hakemaan koko kisan voittoa, eikä vaan finaalipaikkaa ja siellä "ihan hyvää sijoitusta". Kunpa vaan Saaralle saatais sinne kisoihin joku ihan timanttisen hyvä kappale! :uujee: :uujee:
Mutta pitääkö sen biisin olla geneeristä listapoppia varustettuna geneerisin euroviisuklisein? Siinä tapauksessa Saara on samalla viivalla lukuisten itäeurooppalaisten kanssa eikä menestyminen ole ollenkaan varmaa. Tällä kertaa olisi tilaisuus kokeilla jotain huomiotaherättävää kun ei ole esiintyjästä kiinni: överiksi vedetty disneyprinsessamusikaalinumero.

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja rosetta » 09 Marras 2017, 17:05

^ Missä on sanottu, että sen olisi oltava geneeristä listapoppia varustettuna geneerisin euroviisuklisein? :mitvit:

Itse toivon että Saaran korkeaa äänialaa käytettäisiin tässä hyväksi (kuten vaikka Blessed With Love'ssa), oli kappale sitten mitä tyyliä tahansa, ja överiksi vedetty musikaalinumerokin käy. :heh:
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4641
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 09 Marras 2017, 17:51

Wadde kirjoitti:Ärsyttää olla näin negatiivinen, mutta ottaa kyllä semisti myös päähän joka tuutissa vastaan tuleva "kerrankin Suomesta lähetetään kansainvälisesti tunnettu artisti, menestys on varma!".

Siis taas mennään tähän samaan ansaan kuin PKN:n aikana. Voisko joku kertoa, mitkä ovat Saaran kansainväliset meriitit? Siis muut kuin Britannian X-Factor.
Saara Aallon vahvuuksia ovat lauluääni, lavakarisma, kontaktit hyviin lauluntekijöihin ja koreografeihin sekä aito halu edustaa Suomea Euroviisuissa. Näiden vuoksi hänen valintansa on mainio juttu.

Kansainvälistä tunnettuutta hänellä ei tosiaan ole. Ei edes Britanniassa, sillä vain 10 prosenttia brittiläisistä katsoo X Factoria.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25476
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 09 Marras 2017, 18:48

Sagapo kirjoitti:Kansainvälistä tunnettuutta hänellä ei tosiaan ole. Ei edes Britanniassa, sillä vain 10 prosenttia brittiläisistä katsoo X Factoria.
Tämä antaa turhan pessimistisen kuvan Saaran tunnettuudesta Britanniassa. X Factorin keskikatsojaluku pyörii noin 10 prosentissa väestöstä. Mutta eihän töllön ääressä ole joka viikko täsmälleen samat katsojat, joten ainakin osan lähetyksistä nähnyt joukko on paljon suurempi. Lisäksi on oletettavaa, että kiinnostus X Factoriin ja kiinnostus viisuihin korreloivat positiivisesti. X Factorin seuraajat katsovat viisuja todennäköisemmin kuin X Factoria seuraamattomat.

Väitän, että kevyesti ainakin kolmannes Britannian äänestävästä viisuyleisöstä on nähnyt Saaran X Factor -esityksiä. Loppujakin kommentaattori ystävällisesti valistaa siitä, että tässä on melkein-meidän-Saara skabaamassa. (Vai valistaako, kun X Factor on kilpailevan kanavan proggis?) Ei se äänivyöryä takaa, mutta toki se on etu.

Tietenkin Britannian painoarvo äänestyksessä on edelleen vain 1/42, joten kokonaisuuden kannalta tämä on sivuseikka. Kunhan nyt halusin ajatella ääneen.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja rosetta » 09 Marras 2017, 20:08

Niin, tuo kolmannes on minustakin lähempänä totuutta kuin 10%, vaikkei ko. ohjelman kautta tunnettuus nyt aivan "kansainvälistä tähteyttä" tarkoitakaan. Ja Britti-X Factorilla tuntuu olevan kaikuja yllättävänkin kauas, tässä taannoin intialainen ystäväni kertoi tykkäävänsä yhdestä suomalaisesta laulajasta joka on ollut UK:n X Factorissa, sellainen kuin Saara Aalto, että olenko ikinä kuullut ;)
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3279
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Stargazer » 09 Marras 2017, 20:37

Eiköhän tässä vielä ehdi käydä niin, että semijaossa Suomi arpoutuu jälleen kerran semin alkupuoliskolle jonkun Venäjän, Ruotsin, Ukrainan, Azerbaidzanin ja Romanian kanssa ja sitten Iso-Britannia ja Irlanti äänestävät eri semissä... Toivotaan parasta. Ainakin lähtökohdat ovat paremmat kuin monena muuna vuonna.

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4641
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 09 Marras 2017, 22:21

Totta, olin turhan pessimistinen. Lisäisin vielä sen, että X Factorin katsojien lisäksi Saaraan ovat saattaneet törmätä paikallisia iltapäivä- ja juorulehtiä lukevat ihmiset.

Avatar
Shchuka
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 56
Liittynyt: 21 Touko 2013, 11:13

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Shchuka » 09 Marras 2017, 23:06

Ihmettelen kuinka moni netin foorumeilla kuvittelee, että nyt menestys on varma. Kyllä biisi on kuitenkin paljon tärkeämpi kuin laulaja. Kun biisistä ei vielä tiedä, on menestyskin arvoitus.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8963
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 10 Marras 2017, 00:02

[Marcus] kirjoitti:Epäilen että kukaan menestynyt artisti haluaa tulevaisuudessakaan lähteä mukaan UMK'hon edes kutsuttuna. Varsinkaan tän jälkeen kun Saara on saanut edustuspaikan suoraan ilman kilpailua.
Päinvastoin, tähtiä (Ylen mukaan) haettiin ja kun ei saatu, vaihdettiin valintatapaa, vaikka samalla jouduttiin pyllistämään vähemmän menestyneille yrittäjille. Avoimen haun uskottavuus kärsii, mutta nimiartistit tietävät olevansa tervetulleita, jos uskaltautuvat mukaan. Tekijöiden etujärjestön oli pakko reagoida, koska prosessi oli kyseenalainen. Pitää puolustaa myös uusia kykyjä, jotka hakevat UMK:sta näkyvyyttä ja läpimurtoa.

Saara Aalto ymmärsi varmasti arvonnousunsa ja älysi kieltäytyä, jos häntä pyydettiin jälleen mukaan karsintaan. Sisäinen valintakin on riski, ja vähemmän viisumyönteinen artisti olisi voinut jättää kilpailut jo taakseen. Mutta karsimaan hänenkään ei kannattanut enää lähteä, se on selvä. Sitä emme tiedä, herättiinkö Ylessä myöhään vai harkittiinko poikkeusratkaisua jo kauan sitten. Ehkä asia vaati sulattelua molemmin puolin. Useinhan sisäisiä artistivalintoja tehdään, kun ei ole rahaa tai kiinnostusta muuhun. Ylellä ei ollut sitä ongelmaa.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6172
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja lharju » 10 Marras 2017, 00:11

Timoteus kirjoitti:(Vai valistaako, kun X Factor on kilpailevan kanavan proggis?)
Kyllä Graham Norton ainakin 2014 muisti useamman kerran mainita X Factor -kytköksen Ruth Lorenzon kohdalla. :joojoo:
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11516
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 10 Marras 2017, 08:20

Jenspa kirjoitti:Mietin tässä, että miten ihmeessä yli kolmesataa biisiä pystyy kuuntelemaan 11 päivässä?
Niitä pystyy myös kuuntelemaan sitä mukaa kun niitä tulee. Itse esimerkiksi lähetin kappani jo joskus helmikuussa ensimmäisen haun aikana.
I will be your bimbo
Take me in your limbo

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja rosetta » 10 Marras 2017, 11:38

Shchuka kirjoitti:Ihmettelen kuinka moni netin foorumeilla kuvittelee, että nyt menestys on varma. Kyllä biisi on kuitenkin paljon tärkeämpi kuin laulaja. Kun biisistä ei vielä tiedä, on menestyskin arvoitus.
Millähän foorumeilla :mitvit: , ei täällä ainakaan...
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Avatar
werro
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1062
Liittynyt: 22 Tammi 2006, 12:28

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja werro » 10 Marras 2017, 12:11

Woohoo lippu ostettu Saaran iltaan :) Oli jo ekat rivit varattuna mystisesti... Kelle lie.. Ei ainakaan ennakkomyyntiä varten. Pakko myöntää että kalliit on liput, samoja hintoja ku Mellofinaalin liput.... :roll: Kai sitten UMK:ssa nähdään muitakin esiintyjiä alku/väliaikanumerona tai ehkä biisivalinnan jälkeen on vielä oma Saaran konsertti?
SAARA AALTO 3.3.2018

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2588
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Edwina » 10 Marras 2017, 12:55

werro kirjoitti:Woohoo lippu ostettu Saaran iltaan :) Oli jo ekat rivit varattuna mystisesti... Kelle lie.. Ei ainakaan ennakkomyyntiä varten. Pakko myöntää että kalliit on liput, samoja hintoja ku Mellofinaalin liput.... :roll: Kai sitten UMK:ssa nähdään muitakin esiintyjiä alku/väliaikanumerona tai ehkä biisivalinnan jälkeen on vielä oma Saaran konsertti?
Minullekin tuli mieleen, että jos siellä on niin kova esiintyjäkaarti, että lippujen hinnat ovat siksi korkealla. Ja tuskinpa ihan halpaa on kustantaa jokaiseen esitykseen lavashow, mikäli niistä tosiaan on tarkoitus tehdä näyttäviä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 22286
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 10 Marras 2017, 13:01

Minäkin ostin heti OGAE:n kautta. ;) Riviltä kuusi sain.
Voi pullukka!

Jenspa
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 97
Liittynyt: 02 Loka 2017, 16:09
Paikkakunta: Oulu

Re: UMK 2018

Viesti Kirjoittaja Jenspa » 10 Marras 2017, 13:10

Mietin, että mennäkkö vai eikö mennä... Liput on kyllä aika korkeet opiskelijanbudjetille ja ei tuo saara aalto niin houkuta. Taidanpa seurata ihan kotisohvalta.
Be yourself! No one can change that!

Viestiketju Lukittu