Jalkapallon MM-kisat 2018

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12404
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 11 Loka 2017, 13:25

Ei olisi pitänyt mennä jinxaamaan. :niinpa: Messille hattutemppu, Argentiina kisoihin, Peru jatkokarsintaan ja Chile ulos. :draamaa:
And when I see your face, I wanna swallow your explosion
(Heran kälyn misheard)

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25578
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 11 Loka 2017, 15:37

Positiivinen karsintojen loppupuoli Suomelta. Karsintojen jälkimmäisellä puolella Islanti sai 12 pistettä, Ukraina 9, Suomi 8, Kroatia 7, Turkki 7 ja Kosovo 0. No, karsinta on kymmenen eikä viiden ottelun sarja.

Tosipelit jatkuvat uudessa Kansojen liigassa ensi syksynä. Kansojen liigassa Euroopan 55 maajoukkuetta on jaettu neljään eri sarjatasoon (A-, B-, C- ja D-liiga) ja niiden sisällä ne jaetaan neljään lohkoon per sarjataso. Kussakin lohkossa kohtaa kolme tai neljä maata, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Suomi pelaa C-liigassa.

Voi tulla mielenkiintoiset skabat. Sarjajaon ansiosta ottelujen pitäisi olla lähtökohtaisesti tasaisia. Varmoja voittoja tai mahdottomia vastustajia ei ole. Kilpailullistakin panosta on, koska seuraavan EM-lopputurnauksen 24 paikasta neljä jaetaan kansojen liigan perusteella (yksi paikka per sarjataso). Pääosa paikoista jaetaan kuitenkin perinteisen karsintamallin kautta.
Timoteus kirjoitti:No, puolueellinen tuomarointi ei ole Islannin syytä. Jos kuitenkin käy niin, että Islannin lopputurnaus- tai jatkokarsintapaikka on ensi syksynä pisteestä tai kahdesta kiinni, sympatiani ovat sen joukkueen puolella, joka on pisteensä oikeasti pelaamalla ansainnut.
Niillä lahjapisteillähän Islannin lohkovoitto ainakin laskennallisesti tuli, joten kaikella rakkaudella vihaan Islantia jatkossakin. Ei paljon kiinnosta, kuinka pienestä ja vekkulista maasta on kyse. Lahjamaali on lahjamaali ja tämä nimenomainen oli suomalaisittain poikkeuksellisen karvas. Teille muille ei näemmä jäänyt viime syksyn matsista traumoja. Hyvä teille.

Toinen MM-lopputurnausdebytantti Panama teki CONCACAF:n karsintojen päätöskierroksella vielä kummallisemman maalin, sillä pallo ei käynyt maalissa lainkaan ja lähimmäksi sitä se pääsi kädellä pelattuna. :heh: Haamumaalilla Panama tasoitti ottelun Costa Ricaa vastaan 1–1:een. Kisapaikan tuonut voittomaali syntyi sääntöjen mukaisesti 88. minuutilla. No, haamumaalissa Panaman numero 7:ää (Blas Pérez) estettiin ja tilanteesta olisi hyvin voinut tuomita rankkarin, josta maali olisi todennäköisesti syntynyt. Maali merkittiin virallisissa tilastoissa pelaajalle numero 9 (Gabriel Torres), joka olikin viimeinen sääntöjen sallimalla kehon osalla palloa pelannut panamalainen.

No, sen enempää Panaman kuin Islanninkaan osalta on mahdoton sanoa, mitä olisi tapahtunut, jos höpöhöpömaali olisi jäänyt hyväksymättä. Panamalla oli 40 minuuttia aikaa tehdä maaleja laillisesti, Islannilla kahdeksan ottelua aikaa kerätä pisteitä ansaitusti.

Panaman onnistumisen epäsuora uhri oli USA, joka karsiutui lopputurnauksesta ensimmäisen kerran sitten vuoden 1986. USA:lla oli kyllä kaikki mahdollisuudet omissa käsissään vielä päätöskierroksellakin. Tasapeli lohkojumbo Trinidadin ja Tobagon vieraana olisi riittänyt, mutta turpiin tuli. USA:lla oli muutenkin karsinnoissa yllättävän suuri ero koti- ja vieraspeleissä suoriutumisen välillä. Kahdeksasta kotipelistään USA sai 18 pistettä (kuusi voittoa, kaksi tappiota) mutta kahdeksasta vieraspelistään vain 7 (yksi voitto, neljä tasapeliä, kolme tappiota). Ainoan vierasvoittonsa USA sai Saint Vincentistä ja Grenadiineista.

Islannin ja Panaman lisäksi muita MM-debytantteja ei ole eikä tule. Teoreettinen mahdollisuus on Burkina Fasolla ja Kap Verdellä Afrikan karsintalohkossa D. Jommankumman pitäisi voittaa jäljelläoleva keskinäinen ottelu suurella maalierolla ja sen jälkeen toivoa sopivia tuloksia Senegalin ja Etelä-Afrikan otteluista. Ei lainkaan realistista.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 22454
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 11 Loka 2017, 17:17

Timoteus kirjoitti:Toinen MM-lopputurnausdebytantti Panama teki CONCACAF:n karsintojen päätöskierroksella vielä kummallisemman maalin, sillä pallo ei käynyt maalissa lainkaan ja lähimmäksi sitä se pääsi kädellä pelattuna. :heh:
Häh, miten tämä saatettiin hyväksyä? :rofl:
Voi pullukka!

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 12 Loka 2017, 01:46

Timoteus kirjoitti:
Timoteus kirjoitti:No, puolueellinen tuomarointi ei ole Islannin syytä. Jos kuitenkin käy niin, että Islannin lopputurnaus- tai jatkokarsintapaikka on ensi syksynä pisteestä tai kahdesta kiinni, sympatiani ovat sen joukkueen puolella, joka on pisteensä oikeasti pelaamalla ansainnut.
Niillä lahjapisteillähän Islannin lohkovoitto ainakin laskennallisesti tuli, joten kaikella rakkaudella vihaan Islantia jatkossakin. Ei paljon kiinnosta, kuinka pienestä ja vekkulista maasta on kyse. Lahjamaali on lahjamaali ja tämä nimenomainen oli suomalaisittain poikkeuksellisen karvas. Teille muille ei näemmä jäänyt viime syksyn matsista traumoja. Hyvä teille.
No jaa. Eihän elämässä yleensäkään oikeudenmukaisuus suinkaan aina toteudu. Maailmassa / elämässä tapahtuu erittäin paljon epäoikeudenmukaisuutta, epäoikeudenmukaisia asioita.

Myös urheilussa - vaikkapa jalkapallossa - tapahtuu paljon epäoikeudenmukaisuutta, epäoikeudenmukaisia asioita, ratkaisuja.

Yhtenä suurimmista vääryyksistä, epäoikeudenmukaisuuksista jalkapallon MM-kisojen yhteydessä pidetään Argentiinan pelaajan Diego Maradonan kädellään tekemää maalia Englantia vastaan puolivälierässä vuoden 1986 MM-kisoissa.
Lainaus Wikipediasta: "Ensimmäinen puoliaika jäi maalittomaksi, mutta toista puoliskoa oli ehditty pelata vain kuusi minuuttia, kun Englannin puolustaja Terry Fenwick tavoitteli maalivahti Peter Shiltonia korkealla roikkupallolla. Diego Maradona luki tilanteen ja hyppäsi palloon, iskien sen nyrkillään maaliin. Englantilaiset protestoivat, mutta tunisialaistuomari ei ollut huomannut Maradonan vilppiä, ja hyväksyi maalin. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Diego Maradona vakuutti, ettei käyttänyt ensimmäisessä maalissaan kättä apuna. Myöhemmin hän kuitenkin totesi ”Jumalan käden” avittaneen tilanteessa."

Vasta pari vuotta sitten Diego Maradona tunnusti, että hän teki kyseisen maalin kädellään.
http://anakonda.fi/urheilu-jalkapallo/m ... -k%C3%A4si

Eikä Argentiinalla tainnut olla oikein puhtaita jauhoja pussissa silloinkaan, kun maa voitti ensimmäisen maailmanmestaruuden jalkapallossa vuonna 1978.
Lainaus Wikipediasta:"Sarjamuotoinen järjestelmä sai osakseen kritiikkiä, kun isäntämaa Argentiina ratkaisuottelussa voitti Perun 6–0 ja meni loppuotteluun ohi Brasilian, jonka maalisuhde jäi huonommaksi. Sopupelipuheet alkoivat heti suurinumeroisen voiton jälkeen. Suoria todisteita vilpistä ei ole noussut esiin, mutta joka tapauksessa isäntien onnistui mm. lykätä pelin alkua niin että samaan aikaan pelattavaksi tarkoitetun Brasilian ottelun lopputulos oli jo tiedossa.
Kyseistä Argentiina–Peru -ottelua on väitetty sovituksi enemmän kuin mitään muuta MM-ottelua, ja huhut Perun pelaajien uusista autoista ja pankkitileistä alkoivat jo pian kisojen jälkeen. Perun pelaajat ovat myös kertoneet eräiden korkea-arvoisten poliittisten vaikuttajien kuten Argentiinan sotilasjuntan johtajan Jorge Videlan ja vieraansa Henry Kissingerin vierailleen ennen ottelun alkua pukukopissaan.

Argentiinassa juhlittiin mestaruutta viikkoja, ja saavutuksen, kuten koko turnauksen järjestämisenkin, katsottiin tukeneen maata hallinnutta sotilasjunttaa ."


Itse seurasin aikoinaan televisiosta noiden vuoden 1978 MM-kisojen loppuottelua, jossa vastakkain olivat kisojen isäntämaa Argentiina ja Alankomaat. Mieleeni on aina jäänyt loppuottelun viimeiset 15 - 20-minuuttia, jossa johdossa ollut Argentiina pelasi todella räikeästi ja rumasti aikaa. Toisin sanoen argentiinalaiset pelaajat filmasivat ottelun lopulla todella räikeästi ja rumasti tuomarin sen kummemmin puuttumatta asiaan. Ottelun loppujaksoa katsoessa tuli vahvasti mieleen, että Argentiina oli pakko saada kyseisten MM-kisojen voittajaksi.
Viimeksi muokannut Mr Kite, 12 Loka 2017, 01:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27667
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Rousku » 12 Loka 2017, 01:58

ESC93 kirjoitti:Chile ulos.
:aivanmaassa: Tykkäsin heistä viimeksi niin.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25578
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 12 Loka 2017, 18:40

TomppaJr kirjoitti:Häh, miten tämä saatettiin hyväksyä? :rofl:
Erotuomarin ja avustavan kommunikaatiokatkos todennäköisesti. Avustava lähtee maalin merkiksi spurttaamaan keskiviivaa kohti – pallon mentyä tolpan väärälle puolen. Tästä näkyy avustavan tekemiset. Ainoa syy juosta keskiviivaa kohti on maali. Pallon mennessä päätyrajan yli peli jatkuu maali- tai kulmapotkulla, jotka näytetään toisin.

Erotuomari näkee oikein hyvin, että pallo päätyy väärälle puolen tolppaa. Pelaajamuurin takaa hän ei kuitenkaan näe, käykö pallo maalissa sitä ennen. Avustavan liikkeistä hän olettaa, että kävi se. Tarkempi erotuomari olisi käynyt jututtamassa avustavaa ja kysynyt, miten tämä oikeasti näki tilanteen.

Muita selityksiä (puolueellinen tai lahjottu tuomari) vastaan puhuu se, että pallon olisi voinut aivan perustellusti viedä pilkulle, josta maali olisi todennäköisesti syntynyt ilman tuomarivirhettä.

Haamumaali ei ollut ottelun ainoa kummallisuus. Kolmen minuutin lisäajasta pallo oli pelissä hädin tuskin puoli minuuttia. Aikaa tuhraantui siihen, kun iäkäs naiskatsoja meni pötkölleen keskelle kenttää. Tästä näkyy, miten hänet kiskotaan pystyyn.
Mr Kite kirjoitti:Itse seurasin aikoinaan televisiosta noiden vuoden 1978 MM-kisojen loppuottelua, jossa vastakkain olivat kisojen isäntämaa Argentiina ja Alankomaat. Mieleeni on aina jäänyt loppuottelun viimeiset 15 - 20-minuuttia, jossa johdossa ollut Argentiina pelasi todella räikeästi ja rumasti aikaa.
Minusta jalkapallon sääntöjen heikoin puoli on se, että tämä on yleensä mahdollista, tai kuten yllä, että katsoja voi kuluttaa aikaa pelikellosta menemällä kentälle makaamaan. Jalkapallossa pitäisi siirtyä tehokkaaseen peliaikaan. Sitä pitäisi olla vähemmän kuin 90 minuuttia, koska tällä hetkelläkään pallo ei ole pelissä edes lähelle 90:ää minuuttia. Valioliigassa pallo on pelissä keskimäärin 55 minuuttia. 60 minuuttia olisi hyvä pyöreä luku pelin kestoksi. No, tuskinpa tähän koskaan mennään.

Sääntöjen toiseksi huonoin puoli on sitten se tässä sivuttu, eli se, että laji elää 1800-lukua. Videotuomarointi poistaisi kaikki räikeät tuomarivirheet aiheuttamatta yhtäkään merkittävää ongelmaa, mutta kun ei käy, niin ei käy. Laji antaa itsestään typerän vaikutelman, kun jokainen katsoja näkee erinomaisista kuvakulmista uusintojen ja hidastuksien kanssa, miten tilanne oikeasti meni. Peli kuitenkin tuomaroidaan sen mukaan, mitä kaksi ihmistä näkee reaaliajassa. Maalinedushäslingeissä välttämättä kummallakaan ei ole tarpeeksi esteetöntä näkymää, jolloin tuomio jaetaan arvalla.

Erotuomarien ammattitaidosta kertoo se, ettei räikeitä tuomarivirheitä tapahdu joka halvatun pelissä, vaikka työ pitääkin tehdä puolisokkona.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4350
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 13 Loka 2017, 11:26

TomppaJr kirjoitti:Häh, miten tämä saatettiin hyväksyä? :rofl:
Näiden karsintojen case Thierry Henryn käsimaali Irlantia vastaan 2009.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9003
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 17 Loka 2017, 22:59

Euroopan jatkokarsintaparit: Pohjois-Irlanti - Sveitsi, Kroatia - Kreikka, Tanska - Irlanti, Ruotsi - Italia. 9.-11.11. pelataan ensimmäiset ja 12.-14.11. toiset osaottelut. Heikoin lohkokakkonen Slovakia karsiutui jatkokarsinnasta. Lohkojumboja vastaan pelatut ottelut eivät vaikuttaneet kakkosten vertailuun.
Timoteus kirjoitti:Jalkapallossa pitäisi siirtyä tehokkaaseen peliaikaan. Sitä pitäisi olla vähemmän kuin 90 minuuttia, koska tällä hetkelläkään pallo ei ole pelissä edes lähelle 90:ää minuuttia.
Muuttaisi liikaa pelin luonnetta. Lisäajasta voisi tehdä läpinäkyvää niin että laskut julkaistaisiin ottelun jälkeen. Tuomarien olisi vaikeampi jättää aiheellista lisäaikaa pois (lääkintätyöt, kentällä makoilevat mummot) tai vetää aiheetonta aikaa hatusta. MM-kisoissa 1994 loukkaantuneet pelaajat kannettiin muistaakseni heti kentältä, kun ei haluttu pitkästyttää jenkkikatsojia. Se oli hyvä idea.
Timoteus kirjoitti:Videotuomarointi poistaisi kaikki räikeät tuomarivirheet aiheuttamatta yhtäkään merkittävää ongelmaa, mutta kun ei käy, niin ei käy.
Videotuomarointi tulee, kunhan ehtii. FIFA:n pomo Gianni Infantino on kai kannattanut sitä näihin MM-kisoihin, päätöstä odotetaan maaliskuussa. Kokemuksia on jo Confederations Cupista, U20 MM-kisoista ja Bundesliigasta. Urheilulajit ovat erilaisia, ja tulevia sääntöjä varmaan hiotaan vielä. Esim. maailman kolmanneksi suurimmassa pallopelissä maahockeyssa erotuomari tai joukkue voi pyytää videotarkistusta tietyissä tilanteissa. Joukkueella on yksi haasto per ottelu. Jos se menee läpi, oikeus säilyy.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12404
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 13 Marras 2017, 23:57

Kaikki putket päättyvät joskus: Italia meni häviämään Ruotsille jatkokarsinnoissa 0-1 ja jäi ulos kisoista ensimmäistä kertaa 60 vuoteen.
And when I see your face, I wanna swallow your explosion
(Heran kälyn misheard)

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 14 Marras 2017, 01:38

Ohhoh!
Ruotsi järjesti jättiyllätyksen ja pudotti nelinkertaisen maailmanmestarin Italian jalkapallon MM-kisoista!
Italia ei ole pudonnut 60 vuoteen jalkapallon MM-kisoista!
Italian joukkue oli yllättävän tehoton, koska se ei saanut tehtyä yhtään maalia kahdessa ottelussa Ruotsia vastaan.

Kaksi eurooppalaista jalkapallon suurmaata putosi sitten jo karsintavaiheessa ensi vuoden MM-kisoista eli Italia ja Alankomaat.

Muuten: Ruotsi ja Alankomaat päätyivät samassa karsintalohkossa tasapisteisiin - mutta Ruotsilla oli parempi maalisuhde ja meni siten jatkokarsintaan. Ruotsi oli siis tavallaan pudottamassa myös Alankomaita kisoista, vaikka hävisikin keskinäiset ottelut Alankomaille yhteismaalin 1-3
https://fi.wikipedia.org/wiki/UEFA:n_ka ... 93_Lohko_A

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4350
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 14 Marras 2017, 13:13

Mr Kite kirjoitti:Ruotsi järjesti jättiyllätyksen ja pudotti nelinkertaisen maailmanmestarin Italian jalkapallon MM-kisoista!
Ensiksi Francesco Gabbanin kymmenen pisteen häviö Robin Bengtssonille viisuissa ja nyt tämä. :shock: Minulla onkin sitten kisoissa ainakin yksi inhokkijoukkue. :hak: Toivottavasti he saavatkin sitten mahdollisimman hankalan lohkon, että putoavat taatusti jatkosta. Ruotsin pelatessa kannustankin sitten aina Ruotsin vastustajaa.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4350
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 14 Marras 2017, 13:59

Edellinen kerta, jolloin saapasmaa oli MM-kisoista ulkona, oli muuten Domenico Modugnon Volaren vuosi 1958.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3591
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja hra47 » 14 Marras 2017, 14:55

En ole mikään Italian fani futiksessa, kaukana siitä, mutta onpa todella oudon tuntuista MM-kisat ilman Italiaa...
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12404
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 14 Marras 2017, 23:57

Tanska teurasti Irlannin Dublinissa 1-5, ja niinpä nyt ensimmäistä kertaa samoissa kisoissa on mukana kolme pohjoismaata. :uujee:
And when I see your face, I wanna swallow your explosion
(Heran kälyn misheard)

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 15 Marras 2017, 05:33

Tanska voitti Irlannin selvästi 5-1 toisessa jatkokarsinta-osaottelussa ja pääsi siten ensi vuoden jalkapallon MM-kisoihin.
Tanskan Christian Eriksen teki komeasti hattutempun ottelussa.
Futiksen MM-kisoihin selviytyi ensimmäistä kertaa kolme pohjoismaata - Islanti, Ruotsi, Tanska.. :peukku:

Toivottavasti ja todennäköisesti tämä osaltaan antaa itseluottamusta myös suomalaisille jalkapalloilijoille. Siis siinä, että suomalaisetkin futispelaajat voivat selviytyä arvokisoihin vielä joskus tulevaisuudessa, kun muutkin pohjoismaat voivat arvokisoihin selviytyä.

By the way: Irlannin lisäksi myös Pohjois-Irlanti, Wales, Skotlanti putosivat MM-kisoista. Jalkapallon emämaa, Englanti, sentään selviytyi kisoihin.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4350
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 15 Marras 2017, 09:10

ESC93 kirjoitti:Tanska teurasti Irlannin Dublinissa 1-5, ja niinpä nyt ensimmäistä kertaa samoissa kisoissa on mukana kolme pohjoismaata. :uujee:
Norja sen sijaan tippui (ja myös Färsaaret, vaikkei se itsenäinen valtio olekaan), joten me suomalaiset emme sentään ainoina joudu seuraamaan kisoja sivusta.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9003
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 15 Marras 2017, 22:52

Australia selviytyi kisoihin voittamalla Hondurasin Sydneyssä 3 - 1. Ensimmäinen osaottelu oli maaliton. Afrikan viimeiset paikat ratkaistiin viikonloppuna. Senegal, Marokko ja Tunisia veivät ne. Nigeria ja Egypti varmistivat paikkansa jo lokakuussa. Yhtä vaille kaikki maat ovat nyt selvillä.

Viimeisen paikan vie joko Peru tai Uusi-Seelanti. Toinen osa Limassa torstaiaamuna Suomen aikaa, ensimmäinen päättyi 0 - 0.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Snude
Vessajonossa
Vessajonossa
Viestit: 601
Liittynyt: 25 Syys 2016, 11:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Snude » 16 Marras 2017, 07:59

^Viimeinen paikka meni Perulle, joka voitti Uuden-Seelannin 2-0.
Ovatko kaikki kuolleet jo esittäytyneet?

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4350
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 01 Joulu 2017, 17:59

Kisojen lohkot on juuri arvottu.

A-lohko: Venäjä, Saudi-Arabia, Egypti, Uruguay
B-lohko: Portugali, Espanja, Marokko, Iran
C-lohko: Ranska, Australia, Peru, Tanska
D-lohko: Argentiina, Islanti, Kroatia, Nigeria
E-lohko: Brasilia, Sveitsi, Costa Rica, Serbia
F-lohko: Saksa, Meksiko, Ruotsi, Etelä-Korea
G-lohko: Belgia, Panama, Tunisia, Englanti
H-lohko: Puola, Senegal, Kolumbia, Japani

Juontajina oli muuten Moskovan 2009 viisujuontajat, Alsou ja Ivan Urgant. Alsou myös lauloi jonkun biisinsä ennen varsinaista arvontaa.

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12404
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 01 Joulu 2017, 18:15

:islanti: :kroatia: Ensin kahdet MM-karsinnat peräkkäin, ja nyt sitten taas yhdessä itse kisoissa. :rofl:

B- ja F-lohkot taitavat kiinnostaa eniten tuon ohella. :joojoo:
And when I see your face, I wanna swallow your explosion
(Heran kälyn misheard)

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16152
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 01 Joulu 2017, 19:37

Nyt kun tiedetään alkulohko-ottelut, voisi alkaa miettimään asiaa, jota olen jo jonkin aikaa hautonut päässäni. Olen nimittäin (ainakin puoli)vakavissani miettinyt, että alkulohkojen aikaan voisi ottaa jonkin Allegrojunan tai päivä Pietarissa -risteilyn, ja käydä kerran elämässä katsomassa yksi jalkapallon MM-ottelu paikan päällä. Pietarissa tullaan siis pelaamaan seuraavat alkulohko-ottelut:

15. kesäkuuta Marokko - Iran
19. kesäkuuta Venäjä - Egypti
22. kesäkuuta Brasilia- Costa Rica
26. kesäkuuta Nigeria -Argentiina

Noista tuohon Marokko - Iran -otteluun voisi kuvitella olevan vähiten tunkua yleisöön, mutta toisaalta 22. kesäkuuta taitaa olla juhannusaatto eli yleinen vapaapäivä Suomessa. Isäntämaan otteluun voi olla aika turha yrittää päästä. :miettii:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25578
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 01 Joulu 2017, 23:35

ESC93 kirjoitti: :islanti: :kroatia: Ensin kahdet MM-karsinnat peräkkäin, ja nyt sitten taas yhdessä itse kisoissa. :rofl:
Tuo on vielä pientä lohkon kahteen muuhun maahan nähden. Argentiina ja Nigeria löytävät toisensa häkellyttävän usein. Tämä on maiden kuudes yhteinen MM-lopputurnausesiintyminen ja jo viides kerta samassa lohkossa. Vain vuoden 1998 kisoissa ne arvottiin eri lohkoihin.

Ranska ja Tanska on toinen hassu pari. Kuudes kerta samassa lohkossa arvoturnauksessa (EM tai MM) yhdeksästä mahdollisesta. Turnaus on Ranskan ja Tanskan yhdestoista yhteinen esiintyminen, mutta kahdesti (MM 2010, EM 2012) ne olivat samassa arvontakorissa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9003
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 17 Maalis 2018, 00:39

sziget kirjoitti:Videotuomarointi tulee, kunhan ehtii. FIFA:n pomo Gianni Infantino on kai kannattanut sitä näihin MM-kisoihin, päätöstä odotetaan maaliskuussa.
Ja päätös saatiin. Videotuomarit ovat mukana. :D
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 12875
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Hazard » 27 Touko 2018, 02:14

Tosiaan, nämäkin karkelot ovat kulman takana. Enpä taida katsoa. Italia ei ole mukana. :roll: Pahuksen makaronit, kun menivät tyrimään kaiken - ja vielä Ruotsille.
If you’ve never seen the dark, then you’ve never seen the stars.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27667
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Rousku » 27 Touko 2018, 17:55

Katsoin eilen harjoituksena Mestarien liigan loppuottelun, ja totesin, että taitaa olla aika uusia tuo telkkari. Areena olisi muuten kiva, mutta se on ruvennut pätkimään eikä salline matsien tallentamista.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6488
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 07 Kesä 2018, 21:12

Jee isot urheilukisat. :surrur: Islannin pelit katson varmaan, ainakin kaksi näyttäisi lineaarisesta televisiosta tulevan nopea silmäyksellä. Joukkueista kannatan vanhaa kunnon Costa Ricaa sekä tietenkin Islantia. HÚ!
Ja haluun kastella sun kukan, sekottaa sun tukan, hukata sun sukat, muistaa omat mukaan - Ja tietty kysyn luvan

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3591
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja hra47 » 09 Kesä 2018, 21:29

Äh, Matti Härkönen näyttää selostavan avausottelun. Lieneekö pahus sentään Ylen ykkösselostaja. Ei jaksais kuunnella hänen naukuvaa laulantaansa. Onni onnettomuudessa kuitenkin se, että futiksessa ei ole intensiivisiä hetkiä niin paljoa kuin lätkässä, jolloin sitä naukumistakaan ei ole niin paljoa.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12404
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 11 Kesä 2018, 00:01

Taas on veikkauksen aika. :joojoo: Viimeksi meni heti avausmatsi nappiin, toivottavasti nyt menisi edes lähelle. :heh:

A
RUS-KSA 1-1
EGY-URU 1-3
RUS-EGY 1-0
URU-KSA 3-0
URU-RUS 3-1
KSA-EGY 0-2
-> jatkoon URU ja RUS

B
MAR-IRN 1-2
POR-ESP 2-1
POR-MAR 4-1
IRN-ESP 0-4
IRN-POR 1-3
ESP-MAR 5-1
-> jatkoon POR ja ESP

C
FRA-AUS 3-1
PER-DEN 2-2
DEN-AUS 2-1
FRA-PER 2-1
DEN-FRA 1-1
AUS-PER 0-1
-> jatkoon FRA ja DEN

D
ARG-ISL 3-2
CRO-NGA 2-2
ARG-CRO 1-1
NGA-ISL 1-2
NGA-ARG 1-3
ISL-CRO 2-2
-> jatkoon ARG ja ISL

E
CRC-SRB 2-1
BRA-SUI 2-2
BRA-CRC 2-1
SRB-SUI 0-2
SRB-BRA 0-4
SUI-CRC 3-1
-> jatkoon BRA ja SUI

F
GER-MEX 3-1
SWE-KOR 1-2
KOR-MEX 1-1
GER-SWE 3-1
KOR-GER 0-5
MEX-SWE 2-0
-> jatkoon GER ja MEX

G
BEL-PAN 3-0
TUN-ENG 1-2
BEL-TUN 4-2
ENG-PAN 2-2
ENG-BEL 1-2
PAN-TUN 4-3
-> jatkoon BEL ja ENG

H
COL-JPN 3-2
POL-SEN 4-1
JPN-SEN 2-0
POL-COL 3-3
JPN-POL 1-2
SEN-COL 0-4
-> jatkoon COL ja POL

1. kierros
URU-ESP 2-1 ja.
FRA-ISL 1-1, 5-6 rp.
BRA-MEX 2-1
BEL-POL 3-1
POR-RUS 6-1
ARG-DEN 3-1
GER-SUI 3-2 ja.
COL-ENG 1-0

Puolivälierät
URU-ISL 2-1
BRA-BEL 2-2, 2-4 rp.
POR-ARG 1-2
GER-COL 3-0

Välierät ja mitalipelit
URU-BEL 0-1 ja.
ARG-GER 1-3 ja.

:pronssi: URU-ARG 1-0
:voitto: GER-BEL 4-1
Viimeksi muokannut ESC93, 29 Kesä 2018, 23:55. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
And when I see your face, I wanna swallow your explosion
(Heran kälyn misheard)

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27667
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja Rousku » 11 Kesä 2018, 19:27

hra47 kirjoitti:
09 Kesä 2018, 21:29
Onni onnettomuudessa kuitenkin se, että futiksessa ei ole intensiivisiä hetkiä niin paljoa kuin lätkässä, jolloin sitä naukumistakaan ei ole niin paljoa.
Suomalaisia urheiluselostajia kuitenkin vaivaa se luulo, että koko ajan on puhuttava jotakin. Minun mielestäni olisi sopivaa olla hiljaa, kun mitään erikoista ei tapahtu. Itse tosin mielelläni kuulen, kenellä pallo kulloinkin on, sillä en hahmota sitä ilman selostusta (ja ihmettelen miten selostajat siihen pystyvät).

Olen miettinyt, voisiko olla joku sellainen selostusportaali, jonka kautta voisi kuka tahansa striimata selostustaan, ja kuluttaja voisi vaihtoehdoista valita mieleisensä. Suosituksi osoittautuva selostaja voisi tietysti ryhtyä myös rahastamaan palvelullaan. Samaa voisi käyttää viisuselostuksessakin :vonkaus:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16152
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 12 Kesä 2018, 17:39

Juuh, nämäkin alkavat ylihuomenna. :uujee: Onneksi pelataan tällä kertaa sen verran lähellä Suomen aikavyöhykkeitäkin, että ottelut tulevat pääosin täysin inhimilliseen aikaan. Kyllä olisi tarkoitus seurata.

Ja mainostetaanpa vielä veikkauksensa tänne jo jättäneelle ESC93:lle ja kaikille muillekin veikkaamisesta kiinnostuneille Ylen Futistietäjä-veikkausta. :peukku: Minä kävin oman veikkaukseni sinne jo jättämässä. Käykää ihmeessä muukin, niin voimme sitten kisojen jälkeen katsoa tuloksemme ja selvittää, kuka on kuppilan futistietäjä. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Vastaa Viestiin