Reseptivinkit

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
44
47%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
32
34%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
11
12%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
7
7%
 
Ääniä yhteensä: 94

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja riksa[ » 14 Touko 2013, 12:12

Ilman palovammoja en selvinnyt, mutta nyt on uunissa kakku ja illalla maistetaan! :tapu: Toivottavasti se ehtii tekeytyä tarpeeksi. :/
I'm not as think as you drunk I am

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9437
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Weewa » 14 Touko 2013, 12:33

Hmm. Pitäisiköhän minunkin tuota tehdä? :miettii:
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
Naali
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8498
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 18:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Naali » 14 Touko 2013, 12:37

Joku oli ostanut kaikki kaupan Philadelphiat eilen, onneksi tänään löytyi toisesta kaupasta. :draamaa: Mullakin on juustot uunissa. :uujee:
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja riksa[ » 14 Touko 2013, 12:50

Sovelsin vähän ja korvasin yhden Philadelphian vaniljarahkalla, saa nähdä mitä tulee. :heh: ja laitoin vahingossa yhden munan liian vähän. :rofl:

Weewa: pitäisi! :megafoni:
I'm not as think as you drunk I am

Avatar
Jonnuli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1841
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 14:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jonnuli » 19 Touko 2013, 09:46

Juustokakku oli hyvää! :kuolaus: Sitä on vieläkin yli puolet jäljellä. Ehkä syön loput yksin tähän euroviisumasikseen. :mums:
Yllättäviä viisubongauksia:
"Kirkkobändi soitti luojani munia" -akuankka13

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 16 Heinä 2013, 14:56

Kysymys kaikille jauhopeukaloille: Onko kukaan teistä tehnyt pavlovaa valmiilla marenkipohjalla? :kokki: Olen himoinnut marenkipohjaista kakkua jo pitkään, mutta en ole koskaan tehnyt itse sellaista. Jotenkin ne munan valkuaisten erittelyt ja muut ovat tuntuneet ajatuksenkin tasolla hankalilta. Vai teenkö kärpäsestä härkäsen? :mrgreen:

Nimierkki: Haluan mansikkapavlovaa :kuolaus:
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

Avatar
kais(t)a
VIP-emäntä
VIP-emäntä
Viestit: 18230
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 00:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja kais(t)a » 16 Heinä 2013, 15:01

Tee ehdottomasti itse. Valmiit tavallaan läpirapeita kun Pavlovan kuuluu olla sisältä vähän vaahtokarkkimaista. On oikeasti helppoa ja sen arvoista. :joojoo:

Muoks. Mä oon käyttäny ainakin tätä ohjetta onnistuneesti. http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2012/04 ... ivian.html
Послушай - у сердца голос мой.

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 16 Heinä 2013, 15:09

^ Se ihana "vaahtokarkkimaisuus" on kyllä parasta <3 Ehkä voisin siinä tapauksessa uskaltautua kokeilemaan. Kiitos reseptistä! :hali:
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

Avatar
Naali
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8498
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 18:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Naali » 16 Heinä 2013, 18:19

Minäkin aina kuvittelin, että munanvalkuaisen erotteleminen on jotenkin sairaan vaikeaa tai että se pavlova palaisi uunissa karrelle. Mitään tuollaista kamalaa ei ole koskaan tapahtunut.

Munat kannattaa kyllä erotella tarkasti ja olla vaikka kolme kippoa: yksi iso vatkauskulho valkuaisille, yksi kippo keltuaisille ja yksi muki tms. sille senhetkiselle eroteltavalle valkuaiselle. Jos nimittäin sattuu kämmi viimeisen munan kohdalla, ei mene koko erottelu-urakka hukkaan. Suurin ongelma mulla on yleensä se, että meinaan heittää munan eri osaset vääriin kippoihin. Järki ei pelaa. :heihaloo: Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta ei oikeasti ole vaikeaa.

Pavlova. :ihana: Se on muuten sopiva kakku myös gluteenittomille vieraille tai tutuille. :joojoo:
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27561
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku » 16 Heinä 2013, 19:14

Aintsu kirjoitti:teenkö kärpäsestä härkäsen?
Reseptivinkki :mitvit:. Ainakin kuulostaa taloudelliselta!

Mutta muniin mennäkseni, minusta se erottelu on ihan helppoa. Pavlovaa en ole koskaan duunannut.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette » 16 Heinä 2013, 20:43

Mulla on sellainen keltuaisen erottelija, koska rakastan turhia keittiövälineitä. :heh:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 17 Heinä 2013, 09:17

Violette kirjoitti:Mulla on sellainen keltuaisen erottelija, koska rakastan turhia keittiövälineitä. :heh:
Tuollainen olisi kyllä kätevä. :mrgreen: Ehkä yritän ensimmäisen kerran ainakin ilman mitään vempeleitä. Olen vain kerran elämässäni tehnyt marenkia ja sekin oli 13-vuotiaana köksän tunnilla. Men hur svårt kan det va? :surrur:
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 20:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Ate » 17 Heinä 2013, 10:33

Aina voi kokeilla erottelemiseen vesipulloa:

"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 17 Heinä 2013, 10:56

^ OMG, tuotahan pitää testata! :shock: Näyttää varsin toimivalta.
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27561
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku » 17 Heinä 2013, 14:22

^^Tuota pitää kokeilla ihan kokeilemisen ilosta. Haluan nähdä omassa keittiössäni, kuinka keltuainen noin kiltisti hyppää pulloon! (Minusta se näytti koiralta, jolle on opetettu temppu.)
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 28 Elo 2013, 11:38

Kiitos vielä jälkikäteen kais(t)alle hyvästä pavlova-ohjeesta! :hali: Se osoittautui niin toimivaksi, että aion huomenna tehdä sitä uudelleen.

Sen sijaan tuota keltuaisen imaisemista en saanut onnistumaan. :eiei: Ihan käsikopelolla erottelin lopulta valkuaiset.
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

Avatar
kais(t)a
VIP-emäntä
VIP-emäntä
Viestit: 18230
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 00:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja kais(t)a » 28 Elo 2013, 11:55

Ei kestä, kiva että onnistui.

Seuraavaksi testailen ehkä näitä eräiden tamperelaisten viisuneitosten kanssa, koska näyttää juuri liian makealta ja rasvaiselta. :puna: Taikinan aion kyllä tehdä itse.

http://goodshomedesign.com/oreo-peanut- ... nie-cakes/
Послушай - у сердца голос мой.

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 28 Elo 2013, 12:43

^ Mitä ihania kaloripommeja! Noitakin olisi kiva maistaa. Maailmassa on liikaa herkullisia ohjeita. :kuolaus:
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9437
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Weewa » 28 Elo 2013, 13:26

Mä kokeilin kerran pulloa keltuaisen erottelemiseen. Ei ihan onnistunut, ilmeisesti pullon pitää olla tuollaista kevyttä muovia kuten tuossa videossakin. Joten ihan mikään perus cocis-pullo ei toimi! Olkaa tarkkoja sen pullon kanssa. :tosion:
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 28 Elo 2013, 13:56

Kävisiköhän jokin mehupullo? :raaps:
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

Avatar
Piggybank
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2213
Liittynyt: 14 Loka 2009, 18:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Piggybank » 28 Elo 2013, 14:00

Lidlin pienet limsapullot taitavat ainakin olla tommoista pehmoista muovia. Ehkä se toimisi. :miettii:
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16634
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 28 Elo 2013, 14:16

Niin joo! :uujee: Sellainen multa löytyykin!
Euroviisuissa tärkeintä on varmasti se, että säveltäjän työ esitetään mahdollisimman paras.
-Markku Aro-

pmama
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 922
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja pmama » 30 Marras 2014, 10:51

Kerroinkin jo tuolla kausiruokakeskustelusssa nyhtöpossusta. Resepti on tosi yksinkertainen ja helppo ja toimiva. Mulla oli kilo kasleria ja nuoriso varsinkin tykkäsi sikana :rofl:

http://hernemaissi.blogspot.fi/2013/11/ ... possu.html

Kokeilin myös naudan paistista nyhtönautaa, itse pidin enemmän tästä rasvattomasta ja itämaisesta twististä;

http://www.jotainmaukasta.fi/2013/02/28 ... ranpyllya/

Kaikki ainesosia en löytänyt, riitti kun laittoi chiliä ja valkosipulia, inkivääri olisi ollut hyvä lisä, mutta ei ollut silloin kaapissa.

Suosittelen kumpaakin vaikka pikkujoulutarjottavaksi:)

Avatar
Axell
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2395
Liittynyt: 13 Kesä 2013, 09:55
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Axell » 01 Helmi 2015, 00:23

Tein tänään UMK-esikatseluille pulledporkwrappeja ja ne oli aivan taivaallisen hyviä :kuolaus: :kuolaus: :ihana: <3

pmama
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 922
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja pmama » 12 Maalis 2016, 18:11

Tein siemennäkkileipää. Innostuin, kun maistelimme erilaisia siemennäkkäreitä. (Suomi voitti Norjan!)
Halusin itse kokeilla ja menin ostamaan kaupasta siemeniä lisää. Huomasin samalla hyllyllä valmiin pussin, lisää vain öljy ja vesi. Oli helppo tehdä, maistuu hyvältä tuorejuuston kanssa. Toinen pelti kärähti, ja se maistuu pop cornilta. Toinen pelti oli ok. Näitä sitten popsitaan Melodifestivalenin finaalissa!

RiseLikeAPhoenix
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 201
Liittynyt: 06 Helmi 2016, 15:37

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja RiseLikeAPhoenix » 13 Maalis 2016, 00:17

Oi, tällainen ruokaketju löytyi. <3 Mä rakastan hyvää ruokaa ja ruoanlaittoa... mutta olen kuitenkin aika mielikuvitukseton kokki, ja siksi tykkään lukea muiden kokkailuista, koska silloin voi saada vinkkejä omaankin keittiöön. sen lisäksi että pelkästään selailisi reseptejä kirjoista ja netistä, on kiva lukea ihmisten kokemuksista, hyväksihavaituista jutuista. :kokki:

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27561
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku » 26 Touko 2016, 15:59

Ei nyt ehkä varsinainen vinkki, mutta näin unta, jossa valmistin ja nautin rosollismoothieta. Siis rosollin ainekset, joskin perunaa paljon tavallista vähemmän ja maitotuotetta enemmän. Hyvää oli, pitäisiköhän kokeilla oikeastikin?
Rise, angel, shine, love!

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 02 Joulu 2017, 00:54

Tässä olisi mainio resepti euroviisufaneille / euroviisuharrastajille.
Kyseessä on resepti, miten valmistetaan Hard rock hallelujah-tryffeleitä.
Siitä vaan valmistamaan tryffeleitä ja nautiskelemaan.. :peukku:
https://www.yhteishyva.fi/reseptit/hard ... it/0423010

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27926
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Pete » 27 Joulu 2017, 21:34

Valiolta löytyy mainio resepti täytettyihin munakoisoihin. Suosittelen lämpimästi! :peukku:

https://www.valio.fi/reseptit/taytetyt-munakoisot/
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 27561
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku » 30 Touko 2018, 23:34

^Onnistuin lukemaan "esitäytetyt munakoisot". Liikaa lomakkeita tänään ilmeisesti.

Mutta munakoisosta toiseen, nyt kun ne eivät enää ole järkyttävän tyyriitä niin kokeilkaa ihmeessä tätä: Ratatuuli, eli simppeli ratatouille. Melkein kaikkea on yksi:

munakoiso
kesäkurpitsa
(puna)sipuli
paprika
porkkana
purkki tomaattimurskaa
rkl kuivattua basilikaa (vähintään)
tl suolaa (pistän puolitoista)
kylmäpuristettua oliiviöljyä PALJON. Ei ehkä desiä, mutta ruokalusikallinen on liian vähän.

Pilko kasvikset, lorota kattilaan öljyä reilusti ja heitä kaikki muu päälle, keitä miedolla lämmöllä kypsäksi.

On hyvää kuumana, haaleana ja kylmänä. Annoksesta saa noin kolmen päivän vähimmäissuosituskasvikset, tosin minulla se ei riitä kolmeksi päivää. Sipulirajoitteisena käytän sitä vähemmän (ehkä neljänneslohkon), ja voi se olla vaikka salottisipulikin. Porkkana kandee viilapoida, koska se kypsyy muita hitaammin. Jos tulee vastaan ylikypsiä tomaatteja pilkkahintaan niin niitä voi mainiosti käyttää murskan sijaan. Ja mausteita tietysti säätää miten miellyttää, lisätä jotakin ym.
Rise, angel, shine, love!

Vastaa Viestiin