UMK18: yleiskeskustelu

Euroviisut 2018 Portugalissa

Suosikkisi kilpailukappaleista?

Monsters
85
63%
Domino
22
16%
Queens
27
20%
 
Ääniä yhteensä: 134

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28874
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 03 Maalis 2018, 22:09

Minusta kaikkia näitä tänään nähtyjä lavaesityksiä vaivasi musikaalimaisuus: Varmaan siinä maailmassa toimivat, osana laajempaa kokonaisuutta (tai vaikka osana popdiivan koko illan konserttia), mutta miten osana viisujen tilkkutäkkiä? Lisäksi lavaesitykset tuntuivat syövän biisien omaa ominaisluonnetta. Pl. ehkä Domino, jota esitys saattoi nostaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28874
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 03 Maalis 2018, 22:13

Sagapo kirjoitti:Saaran laulu oli yllättävän hapuilevaa paikka paikoin, vaikka iltaan mahtui hyviäkin vokaalisuorituksia.
Ihmettelin samaa. (Ja minulla ei ole mitään lähtökohtaisesti Saaraa vastaan.)
Rise, angel, shine, love!

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3991
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja hra47 » 03 Maalis 2018, 22:17

toivo kirjoitti:Ai Siis Kylie Minoque oli tulossa, mutta siis perui tulonsa? Tilalle otettiin CatCat :uujee:
Ja tuokin idea CatCatCatista oli Tähdet, tähdet-ohjelmassa syntynyt tuomareiden keksimä läppä, jonka vitsikkyyttä tuskin kukaan enää tässä vaiheessa muistaa (edit: Kristan ja minun lisäkseni, siis).
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3439
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 03 Maalis 2018, 23:04

Plussat ja miinukset lähetyksestä:

+ ei kaksimielisyyksiä, palautetta viimein kuunneltu
+ biisintekijät esillä
+ pyrkimys satsata

- kuvaus, kuvaus ja kuvaus
- soundi
- puvustus
- väkinäistä ja heikkoa huumoria
- tubettajaöverit (mikä maailmaa vaivaa kun nuorisoa pitää niin nuoleskella)

(Edit: no se Loreen-vitsi oli ihan hauska)
Viimeksi muokannut JuliaS, 04 Maalis 2018, 10:11. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jálomá lommá, jálomá lomma

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3899
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 03 Maalis 2018, 23:36

Olihan esityksien taso hämmentävän surkea ottaen huomioon kaiken etukäteishybetyksen minkä tämän vuoden UMK-pläjäys sai. Hölmönä uskoin siihen, vaikka eiköhän viimeistään stailauksien julkistuksen jälkeen olisi pitänyt ymmärtää mikä suunta tulee olemaan. Kankeaa ja viisuhöttöistä turhake hömppää. Ja esityksiä promottiin vielä vaikuttavimmiksi kuin Saaran vetoja Britannian X-Factorissa. :rofl:

Mel C oli hyvä, siitä plussaa.

Harmittaa, että Saara tiiminsä kanssa näkee Euroovisut enemmän tai vähemmän pelleshowna, jossa on PAKKO vähän överöidä, että on tarpeeksi "viisumainen". Onneksi Euroviisut ovat oikeasti paljon muutakin. Olen alkanut pitämään Saarasta paljon vuosien myötä, mutta tämän vuoden UMK-rupeamasta on puuttunut täysin rohkeus ja ollaan menty kovin matalia aitoja pitkin. Toivoa saattaa, että tämän iltaisesta UMK:sta aiheutunut kritiikki ymmärretään Saaran taholla ja asioita mietitään oikeasti uusiksi Lissabonia varten.

Odotan kyllä tulevaa albumia mielenkiinnolla. Jännä nähdä millaisia biisejä jätettiin viisumittelöstä rannalle (eiköhän sieltä joku helmi paljastu :heh: ).
fui eu

Juzu24
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 212
Liittynyt: 20 Tammi 2014, 21:54

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Juzu24 » 04 Maalis 2018, 09:07

Krista juonsi taas todella hyvin koko UMK-shown. Ulkomaanraatien pisteytys-osio oli taas ehkä ohjelman paras ja viihdyttävin osio. Ehkä tänä vuonna liikaa oli tubettajia ja muita julkkiksia, mutta toisaalta oli varmasti vaikeaa kun piti täyttää tuo 8 minuuttia Saaran esitysten välissä. Mieleenkiintoista onkin nähdä, että palaako UMK:n ennalleen ensi vuonna vai mennäänkö taas kutsuartistilla?

Avatar
Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1322
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32
Viesti:

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nevski » 04 Maalis 2018, 09:32

:DD Siis nytkö sijoitus top10:ssä ei olisi enää edes hyvä asia. :surrur: Jos voitettaisiin, niin eiköhän siitäkin joku pahastuisi.

Mitä tulee CatCatiin, niin heidän show oli kokonaisuutena parempi kuin Melanie C:n. Mel ei liity viisuihin tippaakaan, kun taas CatCat on viisulegenda. Ruotsissahan joka vuosi kaivellaan vanhoja viisubiisejä esiin ja tehdään niistä uusia versioita. Mukavaa kunnioitusta vanhoja viisuja kohtaan sellainen. Osoittaa, että viisuartisteja muistetaan myöhemminkin.

Areenalla yleisö oli kovin jäistä osittain, onko aina näin Suomen karsinnoissa? (tämä oli mun eka kerta kun katson Suomen karsintaa paikan päällä). Olisin toivonut enemmän lippuja ja kylttejä ynm rekvisiittaa, näyttäisi paremmalta telkkarissakin. Piti melkein yksin huiskuttaa lippua eilen. :roll:
"When loving, then love like a queen, when losing, then lose a million" - Filipp Kirkorov

Hometown
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 266
Liittynyt: 16 Tammi 2009, 22:47

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hometown » 04 Maalis 2018, 10:00

Eipä taideta torilla tavata, jos ei sitten perunaostoksilla. Jos biisi on keskikertainen ja esitys surkea, ei hyvä laulaja asiaa pelasta.

Minua ei sureta niinkään tuleva sijoitus kuin Suomen viisukarsintojen tulevaisuus. UMK tuotanto onnistui jo suututtamaan suomalaiset musiikintekijät perumalla kilpailun kesken kaiken. Nyt näyttää siltä, ettei tuolla ratkaisulla saavutettu yhtään mitään. Kaikki pilataan taas sähläämisellä, yliyrittämisellä ja ”viisuasenteella”.

Miten tämän jälkeen voi yleensä jatkaa mihinkään suuntaan. Suomalaisia musiikintekijöitä tuskin saadaan enää mukaan reiluihin kilpailuihin ja kaiken osaavat ulkomaiset biisitehtaat ja koreografit myyvät suomalaisille vain sekundaa.

(Illan juontajat olivat aivan omaa luokkaansa. Tuli miltei ikävä Timo T. A. Mikkonen vainajaa.)

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3439
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 04 Maalis 2018, 10:05

Nevski kirjoitti: Mitä tulee CatCatiin, niin heidän show oli kokonaisuutena parempi kuin Melanie C:n. Mel ei liity viisuihin tippaakaan, kun taas CatCat on viisulegenda. Ruotsissahan joka vuosi kaivellaan vanhoja viisubiisejä esiin ja tehdään niistä uusia versioita. Mukavaa kunnioitusta vanhoja viisuja kohtaan sellainen. Osoittaa, että viisuartisteja muistetaan myöhemminkin.
Joo viisumuistelon idea on ihan ymmärrettävä. CatCatin esityksen suurin vika oli varmaan kuvaus, näytti tosi kolholta. Ja lava näytti muutenkin tyhjältä siinä. Ehkä Mel C olisi voinut esiintyä sillä paikalla viimeisenä.

-
Mun mielestä Kristan juonto oli aiempaa epävarmaa, puhui enkkua joukkoon aika paljon. Ja sen madafakingin ois totisesti voinu jättää pois. Onko suomen kielikylvyt jääneet vähemmälle? Roope Salmisen poissaolo oli hyvä asia.
Jálomá lommá, jálomá lomma

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2779
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Edwina » 04 Maalis 2018, 10:21

JuliaS kirjoitti: Roope Salmisen poissaolo oli hyvä asia.
:rofl: Samalla voitaisiin luetella lukuisa joukko muitakin, joiden poissaolo oli hyvä asia. :heh:

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4693
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 04 Maalis 2018, 10:42

Kysymyksiä:

1. Saara Aalto kertoi, että hänen tulevalle levylleen on ollut tyrkyllä Sian ja muiden tunnettujen tekijöiden kappaleita. Miksi UMK:n kappaleista kaksi oli ruotsalaisten viisusäveltäjien käsialaa ja kolmas tuntemattomia brittejä?

2. Kilpailukappaleet valittiin isosta joukosta. Oliko todella niin, että kaikki loput olivat huonompia kuin Domino?

3. Etkot-ohjelmissa Saara antoi ymmärtää, että Monstersin esitystä ei ollut vielä saatu raiteilleen. Lauantai-iltana nähtiin, että ei se ihan kuosiin tullut loppujen lopuksikaan. Dominossakin näkyi lavamies kiinnittämässä pukuun helmaa. Miksei esityksiä ollut hiottu kuntoon?

4. Britannian X Factorissa Saara sai eniten ylistystä herkistä Chandelier- ja The winner takes it all -kappaleista. Miksei UMK-laulujen joukossa ollut yhtään sellaista? Dominokaan ei ole puhdas balladi vaan keskitempoinen Ruotsi-pop.

5. X Factorissa Saaraa kehuttiin myös Björk-esityksestä sekä Enough is enough -diskoilusta. Niissä oli mukana tanssia, mutta päähuomio säilyi silti Saarassa. Sen sijaan japanilaisteemaisen Sound of the Undergroundin todettiin menneen överiksi, ja Saarakin myönsi, että siinä kokeiltiin rajoja, jotka ylitettiin. Miksi Monsters- ja Queens -esitykset olivat sirkusta?

6. Saara tunnetaan varmana laulajana. Monstersissa hän lauloi pitkät nuotit hieman normaalia heikommin, ja Queensin loppuhuuto meni pieleen. Kokonaisuutena laulusuoritus oli toki oikein hyvä, mutta Saaran mittareilla heikko. Miksi Saara haparoi?

Juzu24
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 212
Liittynyt: 20 Tammi 2014, 21:54

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Juzu24 » 04 Maalis 2018, 10:55

Kyllähän Krista puhui välillä englantia, mutta se oli varmasti ihan käsikirjoitettu juttu, niin paljon seuraajia oli Saaran takia juuri ulkomailta ja etenkin UK:sta. Twitterissäkin #umk18 oli puheenaiheena maailmanlaajuisena.

Avatar
ritsu89
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 469
Liittynyt: 16 Marras 2007, 22:19

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja ritsu89 » 04 Maalis 2018, 11:20

UMK jäi tänä vuonna ihan pannukakuksi :lohduton: Koko hommasta tuli mieleen jonkun yli-ikäisen pikkutytön synttärikestit, jossa kaikkien pitää vaan kehua ja katsoa kun Saara esittää prinsessaa. Ei väliä kuinka kömpelöä ja nolostuttavaa esiintyminen olisi. Muita kilpailijoita ei oteta ettei Saaralle tule vaan paha mieli kun jää kakkoseksi. Hyvin kuvastavaa on se, että Saara totesi, että tärkeintä ei ole voitto vaan, että on hauskaa. Veronmaksajana haluaisin jotain vastinetta rahoilleni :niinpa:

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja rosetta » 04 Maalis 2018, 12:25

^ Hyvin ilmaistu :heh:
JuliaS kirjoitti: - väkinäistä ja heikkoa huumoria
- tubettajaöverit (mikä maailmaa vaivaa kun nuorisoa pitää niin nuoleskella)
:peukku: Erittäin hyvin sanottu!
JuliaS kirjoitti: Ja sen madafakingin ois totisesti voinu jättää pois. Onko suomen kielikylvyt jääneet vähemmälle?
Juu, tuo madafaking särähti pahasti korvaan joka kerran (aika monta niitä olinkin)... Osoitti todella huonoa makua.
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3439
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 04 Maalis 2018, 12:32

Juzu24 kirjoitti:Kyllähän Krista puhui välillä englantia, mutta se oli varmasti ihan käsikirjoitettu juttu, niin paljon seuraajia oli Saaran takia juuri ulkomailta ja etenkin UK:sta. Twitterissäkin #umk18 oli puheenaiheena maailmanlaajuisena.
Myös jos yksittäinen sana lauseessa enkuksi?
Edwina kirjoitti:
JuliaS kirjoitti: Roope Salmisen poissaolo oli hyvä asia.
:rofl: Samalla voitaisiin luetella lukuisa joukko muitakin, joiden poissaolo oli hyvä asia. :heh:
Pitää sitä jostain löytää positiivistakin. :heh:
Jálomá lommá, jálomá lomma

Juzu24
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 212
Liittynyt: 20 Tammi 2014, 21:54

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Juzu24 » 04 Maalis 2018, 12:41

Itseä tuo madafaking sanan käyttäminen ei kyllä haitannut. On varmaan jo tottunut, kun Madafakin Darra on soinut sen verran paljon radiossa. Se oli vaan mukana avausnumeron sanoituksessa, joten sitä hyödynnettiin myös käsikirjoituksessa.

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja rosetta » 04 Maalis 2018, 12:44

^ Ei olisi sopinut eikä kuulunut avausnumeroonkaan, puhumattakaan muusta show'sta... (Ja tuo Madafakin Darra oli erittäin epämiellyttävä mielleyhtymä jonka ko. sanan viljely myös toi... :nohyi:)
Todo en la vida es como una canción
Que cantan cuando naces y también en el adios

(Massiel: La la la)

Avatar
helidon
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 365
Liittynyt: 12 Helmi 2013, 08:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja helidon » 04 Maalis 2018, 12:47

rosetta kirjoitti:
JuliaS kirjoitti: Ja sen madafakingin ois totisesti voinu jättää pois. Onko suomen kielikylvyt jääneet vähemmälle?
Juu, tuo madafaking särähti pahasti korvaan joka kerran (aika monta niitä olinkin)... Osoitti todella huonoa makua.
Kotisohvan taviskatsoja, joka puhuu englantia äidinkielenään ja normikiroilee, pyöritteli silmiään ja kysyi:

'Sanoiko se Marryme -girl tosiaan madafaking* hyvää iltaa aluksi?! Ei oo totta. Ja lopuks vielä varmuudeksi *this is your madafaking year*. Eikö hän tajua, miten rivolta se kuulostaa?!'

Hän kysyi myös, 'miksi tuo Marryme -girl juontaa UMK:ta joka vuosi? Eikö niillä ole ketään muita siellä YLE:ssä?!'

Muut em.taviskatsojan kommentit UMK:sta ovat painokelvottomia. Pääasiassa hän ihmetteli, miksi YLE:n tuotantotiimiä ei vaihdeta, lopulta, 'kun ne ovat ihan kuutamolla (farout)'.

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3439
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 04 Maalis 2018, 13:08

rosetta kirjoitti:
JuliaS kirjoitti: Ja sen madafakingin ois totisesti voinu jättää pois. Onko suomen kielikylvyt jääneet vähemmälle?
Juu, tuo madafaking särähti pahasti korvaan joka kerran (aika monta niitä olinkin)... Osoitti todella huonoa makua.
Huono maku.

Tämä on avaintermi. Huono maku on niin monella tavalla määrittänyt UMK:n viimevuotisia touhuja.
Jálomá lommá, jálomá lomma

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13107
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 04 Maalis 2018, 13:19

Tai ehkä
TYYLITAJUTTOMUUS

- Huono maku vihjaa johokin lähtökohtaiseen, ikäänkuin myötäsyntyiseen. Näinhän ei ole, vaan maku kehittyy kokoajan yhdessä ympäristönsä kanssa. Lisäksi on hyvää huonoa makua, viisukitschiä, kornia rock-estetiikkaa jne. Mutta tyylitajuttomuus kertoo, että kyse on tiedon ja osaamisen puutteesta. Keskeistä on, että on opiskellut ja ottanut haltuun paljon tietoa siitä mitä aikoo tehdä ja siksi osaa näillä haltuunotetuilla työkaluilla koostaa kokonaisuuden niin, että se tulee ymmärretyksi oikein ja lisäksi että se kokonaisuus soi kaikilta osin visuaalisesti ja musiikillisesti oikeissa, so. aiotuissa ja toimivissa, vireissä. Eli osaa toimia vuoden 2018 viisukotekstissa valitsemansa tyylilajin ehdoilla tehokkaasti. Siitä tässä pitäisi olla kyse.
Viimeksi muokannut ta1ja, 04 Maalis 2018, 13:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Bluish
Maistelija
Maistelija
Viestit: 28
Liittynyt: 04 Maalis 2018, 13:12

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Bluish » 04 Maalis 2018, 13:23

Yritin kovasti pitää kaikista eilisistä esityksistä mutta mikään ei oikeasti toiminut. Äänentoisto oli surkea, Saara lauloi Monstersin etenkin paljon huonommin kuin hänelle on tyypillistä. Kaikki se Xfactorissa nähty viimeisen päälle tarkkuus oli poissa. Mielestäni Monstersiin valittu lavatyyli oli ihan hauska idea mutta toteutus halpa ja sekava. Enkä tajua haluaako Saara oikeasti tuhlata näin ison kansainvälisen yleisön ja mahdollisen ponnahduslaudan tyylille joka ei oikeasti ole häntä? Jopa Xfactorissa nähty "Let it go" -kappaleen esitys olisi ollut parempi, katosta vaikka lunta satelemaan.

Minun mielestäni Saaralle paras veto olisi voinut olla Queens biisi sillä tanssilla ja tyylillä mikä videossa nähtiin: housupuku ja yksinkertainen lava mustavalkoissävytteisesti. Koreografia näytti mahtavalta ja koko homma tosi laadukkaalta.

Avatar
andre06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4068
Liittynyt: 02 Maalis 2014, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja andre06 » 04 Maalis 2018, 13:28

Maksoin UMK-lipuista 70€ ja sain vastineeksi CatCatin ja Melanie C:n 18 vuotta vanhan hitin... :rofl: Joten en kokenut saavani rahoille vastinetta.

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1844
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 04 Maalis 2018, 13:30

Saaran eilinen kommentti että hänelle onkin ihan samantekevää, pärjääkö vai ei, kuulosti hieman huolestuttavalta. Ei kai hän nyt ole luovuttamassa jo etukäteen, se ei olisi ollenkaan hänen tapaistaan? :mitvit: No, ehkä kyseessä oli vain helpotuksen tunne siitä, että UMK-finaali oli ohi. Olihan se hänelle kuitenkin aika rankka rupeama ja hän tuntui jännittävän esiintymisiä yllättävänkin paljon. Uskoisin, että hän kokeneena esiintyjänä itsekin ymmärtää eilisen esityksen puutteet, joten toivottavasti Portugalissa nähdään lavalla aivan erilainen ja parempi kokonaisuus. Jota toivottavasti myös harjoitellaan, harjoitellaan ja vielä kerran harjoitellaan. "Rutiini" on tuntunut välillä olevan kirosana viisuedustajillemme (ei me niinku olla mitään showta harjoteltu kun se niinku vie aitouden meidän esityksestä, mennään niinku ihan fiilispohjalla), mutta sen puute valitettavasti näyttää lavalla aika ikävältä.

Eilisestä ohjelmasta jäi päällimmäiseksi mielikuvaksi hirveä hössötys, häslääminen ja tohotus - enkä tarkoita Saaran esityksiä vaan sitä kaikkea muuta kiekumista. Ylessä ilmeisesti kuvitellaan, että musiikki ei riitä puhumaan puolestaan ja ihmiset pitkästyvät heti, jos ei koko ajan kälätetä jotain tuhatta ja sataa kappaleiden välissä. Tuli suorastaan hengästynyt olo, eikä se tällä kertaa aiheutunut astmasta. En minä tykkää räksyttää, mutta tällä kertaa siihen mielestäni on ihan aihetta.
Mä en ole koskaan tullut toimeen fyysisen todellisuuden kanssa. Antti Rönkä: Jalat ilmassa

Juzu24
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 212
Liittynyt: 20 Tammi 2014, 21:54

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Juzu24 » 04 Maalis 2018, 13:31

Äänentoisto oli tosiaan aika surkea. Se vaikutti kyllä kaikkiin Saaran esityksiin eikä Saaran ääni päässyt missään vedossa oikeuksiinsa. Itse kuitenkin pidin eilisestä UMK-Showsta, vaikka kyllä se perinteinen 10 kappaleen UMK-Finaali on viihdyttävämpi. Saas nähdä tuleeko ensi vuonna normaali karsinta vai ei? Ei ainakaan UMK-haku käynnistynyt heti niin kuin viime vuonna UMK-finaalin jälkeen.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 13773
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hazard » 04 Maalis 2018, 13:32

Koirankuonolainen kirjoitti:Saaran eilinen kommentti että hänelle onkin ihan samantekevää, pärjääkö vai ei, kuulosti hieman huolestuttavalta.
Tuliko kommentti ennen Monstersin voittoa vai sen jälkeen? Jos kommentti tuli jälkeen, ehkä Saara pettyi oman suosikkibiisinsä tappiosta ja lopulta laukoi tälläisen kommentin.
If you’ve never seen the dark, then you’ve never seen the stars.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13107
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 04 Maalis 2018, 13:33

Bluish kirjoitti:Minun mielestäni Saaralle paras veto olisi voinut olla Queens biisi sillä tanssilla ja tyylillä mikä videossa nähtiin: housupuku ja yksinkertainen lava mustavalkoissävytteisesti. Koreografia näytti mahtavalta ja koko homma tosi laadukkaalta.
Minulla on sellainen käsitys, että Saara EI halua olla "tyylikäs", so. hillitysti tyylillä edustaa nk. hyvää makua, vaan hän haluaa olla överi ja kornikin. Tämän hän on sanonut monta kertaa. Siinä ei ole mitään väärää, on paljon hienoja poppareita ja muita, jotka koettelevat nk. hyvän maun tai "tyylikkyyden" rajoja. Ongelma on, että Saara ei selvästikään tunne A. sitä mitä haluaa rikkoa, so. "tyylikkyyttä", hyvää makua riittävän hyvin B. ei siksi omaa tyylitietoista näkemystä rajojen rikkomisesta, ei tiedä mitä rikkoo ja miten, mikä toimii ja mikä ei. Hä ei tiedä mitä tekee, vaa sohii sinne sun tänne.

Överihän voi olla monella tavalla alkaen Bowiemaisesta pettämättömästä uusien tyylisääntöjen luomisesta makaaberii ja roisiin, vastenmieliseenkin ilmaisuun. Mutta pitää tietää mitä tekee ja pitää olla osaamista ihan samaan tapaan kuin kaikessa taiteellisessa tekemisessä pitää pitää fokus kirkkaana ja ampua täsillä kohden tiedossa olevaa maalia.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
helidon
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 365
Liittynyt: 12 Helmi 2013, 08:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja helidon » 04 Maalis 2018, 13:52

ta1ja kirjoitti:Tai ehkä
TYYLITAJUTTOMUUS

- ... tyylitajuttomuus kertoo, että kyse on tiedon ja osaamisen puutteesta. Keskeistä on, että on opiskellut ja ottanut haltuun paljon tietoa siitä mitä aikoo tehdä ja siksi osaa näillä haltuunotetuilla työkaluilla koostaa kokonaisuuden niin, että se tulee ymmärretyksi oikein ja lisäksi että se kokonaisuus soi kaikilta osin visuaalisesti ja musiikillisesti oikeissa, so. aiotuissa ja toimivissa, vireissä. Eli osaa toimia vuoden 2018 viisukotekstissa valitsemansa tyylilajin ehdoilla tehokkaasti. Siitä tässä pitäisi olla kyse.
Hyvin sanottu! :peukku:

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2779
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Edwina » 04 Maalis 2018, 14:29

andre06 kirjoitti:Maksoin UMK-lipuista 70€ ja sain vastineeksi CatCatin ja Melanie C:n 18 vuotta vanhan hitin... :rofl: Joten en kokenut saavani rahoille vastinetta.
No enpä olisi minäkään kokenut.

Avatar
Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1322
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32
Viesti:

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nevski » 04 Maalis 2018, 14:37

Juzu24 kirjoitti:Saas nähdä tuleeko ensi vuonna normaali karsinta vai ei? Ei ainakaan UMK-haku käynnistynyt heti niin kuin viime vuonna UMK-finaalin jälkeen.
Luulen, että kesään/alkusyksyyn saakka YLE kosiskelee ensi vuodelle isoa nimeä mukaan kutsuartistiksi. Jos ei onnistu, niin hieman ennen syyskuuta avaavat avoimen kisan. Epäilen että näin mennään.

Itse kyllä koen että sain 70 eurolleni arvoisen vastineen, näinhän sentään Saaran ja koko paketin livenä. :tapu:
"When loving, then love like a queen, when losing, then lose a million" - Filipp Kirkorov

suomalainen
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 549
Liittynyt: 04 Helmi 2016, 20:17
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK18: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja suomalainen » 04 Maalis 2018, 15:01

Aika paljon kritiikkiä on twitterissäkin eiliseen liittyen jopa ihan taviskatsojiltakin. Tuntuu että yle yrittää tehdä umk:sta jotkut karnevaalihömppäbileet ja se ei iske suurimpaan osaan suomalaisista. Toiseksi yrittävät selvästi ottaa nuoria mukaan (madafaking sanan viljely, tietävätkö mitä toi sana edes tarkoittaa??), mutta se, että aikuiset yrittävät olla nuorekkaita tai jopa teinejä aiheuttaa vaan suurta myötähäpeää. Varsinkin juuri teinien/nuorten keskuudessa.

Ottaisivat vaikka mallia Virosta. Eesti laulukin oli viihdyttävämpi ja ammattimaisempi.
Ja nyt jos käy niin että ei tälläkään mennä jatkoon (jos esitystä ei paranneta ollenkaan) niin voidaan pitää välivuosi viisuista ja aidosti miettiä mikä on vialla sekä vaihtaa umk:n tuotantotiimi. Ehkä tekisi ihan hyvää.

Viestiketju Lukittu