Kuis kukkii?

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista
romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8653
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 11 Kesä 2017, 17:50

EMPÄ taija juurikaan satsata istutuksiin, jonkun kesäkukan vois kyl terassille laittaa, sentäs... tuomet ihanasti tuoksuvat, hienoin tuoksu kera kielojen jotka nekin vasta paahteisimmilla paikoilla aloittavat kukintaansa.. oletteko nähneet niitä torilla myytävän ja mihin hintaan ? syötävät villiyrtit myös jääneet vähille, maitohorsma, vuohenputki, kuusen kerkät, nokkonen, maahumala, suolaheinä, ketunleipä, ... mitä yrttejä olet syöneet ja kokeilleet?

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 11 Kesä 2017, 19:28

^Vuohenputkea kasvaa pihallani riesaksi asti. Aina saa olla kitkemässä. Olen kyllä maistanut joo, mutta ei jotenkin ollut makuuni se. Kuulemma jotkut koirat pitävät kovasti; mielelläni sellaisen hurtan ottaisin tänne joskus pihatöihin ruokapalkalla. Maahumala on toinen pihani riesa, sitä en syötäväksi tiennytkään. Pitääpä kokeilla. Piharatamo on kolmas ja näistä vaikein kitkettävä. Sillähän on lääkinnällisiä käyttöjä, mutta kokeillut en ole. Jossakin minulla pitäisi täällä muuten olla mummoni perintönä Rautavaaran Mihin kasvimme kelpaavat -opuskin.

Nokkosta syötiin lapsuudessani paljonkin, olen ollut keräämässä ja muhentamassa. Suolaheinää ja ketunleipää toki kanssa maisteltiin. Miksei niitä myydä kaupassa kuin jotain sinappikaalia (nyk. rucola) konsanaan? Eksälleni joskus hommasin synttäriylläriksi hyötyluonnonkasviopastus- ja keruuretken, kyllä me sieltä tuotiin kotiin horsmanjuuria ja keitettiin. Mummoni käytti horsmanlehtiä teeksi, siis käytti kahdessa mielessä: Ensin valmistusprosessiinhan kuuluu käyttö eli käymistilassa pitäminen jonkin aikaa, sitten kuivauksen jälkeen kuivattua tuotetta käytetään teenä.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3286
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja toivo » 12 Kesä 2017, 16:44

Mää tykkäisin ihan hirveesti puutarhasta ja kasveista ja kukista ja kasvimaasta ja kaikesta. Harmikseni asun kerrostalossa, mutta on mulla parveke, joka on aina täynnä kaikkea.

Viime vuonna innostuin oikein kunnolla ja viritin sellaiset langat ja laitoin kanariankrassia kasvamaan useita taimia. Kanariankrassi on tosi voimakaskasvuinen, ja kukkii todella runsaasti keltaisin kukin, upea kasvi. Oli todella upean näköinen parveke, kun se oikein pursuili ulos parvekkeeltani. Näky oli kuin jostain etelä-euroopan maasta.

Harmikseni Elokuussa isännöistsijä soitti, että valtoimenaan kukkivasta upeasta köynöksestä oli joku naapuri valittanut, että häiritsee! :roll: Jouduin repimään upeana kukkivan ja rehevän köynökseni pois juuri kun se oli parhaimillaan. :kurjuus: Muutama naapurinikin, joiden kanssa olen jollain tavalla tekemisissä olivat järkyttyneet, kun koko kerrostalon piristys piti repiä pois! Mutta käsittääkseni kerrostalon järjestyssäännöt ovat Suomessa sellaiset, että parvekkeella saa kasvaa kukkia, mutta ne eivät saa pursuta ulos parvekkeelta, eikä häiritä muita asukkaita. :niinpa:

Nyt minulla on sitten riippapetuniaa parvekkeella, mutta pelkään että sekin häiritsee jotain naapuria, jos se rupeaa liian reheväksi ja rupeaa pursuilemaan ulos parvekkeelta. Riippapetuniasta saa kyllä todella upean ja näyttävän, kun muistaa lannoittaa tarpeeksi, on tarpeeksi isossa astiassa ja muistaa nyppiä pois kaikki kuihtuneet kukat.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 12 Kesä 2017, 20:59

^Otan osaa. Miten ihmeessä krassisi on voinut jotakuta häiritä? Minunkin pihaani kyllä joskus leijailee yläkerran kasveista osia, kukkia lähinnä, mutta en ole kokenut sitä häiritsevänä (asun siis kerrostalossa minäkin, mutta näissä alakerran asunnoissa on parvekkeen sijasta piha). Sinun sijassasi jos tietäisin kuka tuo valittanut naapuri on, kävisin pyytämässä anteeksi aiheuttamaani häiriötä ja tiedustelemassa, millaiset kasvit eivät olisi häiriöksi.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1437
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 16 Kesä 2017, 10:48

Se kanariankrassista valittanut naapuri tulisi varmasti hulluksi jos joutuisi asumaan tällaisessa kerrostalossa:
http://www.travelandleisure.com/culture ... pers-china
Tuossa kyllä alkaa jo nousta paloturvallisuuskysymykset aika vahvasti mieleen.

Oli mulla ihan asiantynkääkin: sattuuko kukaan tietämään, miten raparperin kasvua voisi hillitä (muutoin kuin kaivamalla koko kasvin ylös)? Meillä on pihassa kaksi hirviömäistä raparperia, jotka yrittävät tukahduttaa marjapensaan väliinsä, vyöryvät mustikkapensaiden päälle ja ovat alkaneet uhkaavasti kurotella kohti kirsikkapuuta. En ole ikinä missään nähnyt yhtä hillittömän kokoisia raparpereja. Tietämämme konstit on jo kokeiltu, eli on kerätty satoa koko kesän eikä ole napsittu kukkanuppuja pois. Näiden molempien kuulemma pitäisi vähentää kasvin elinvoimaa, mutta nuo tuntuvat siitä vain villiintyneen. Voisi nuo tietty syksyllä jakaa pienemmäksi, mutta epäilen, auttaisiko sekään. Noita ei ole edes hoidettu mitenkään erityisesti vaan ovat saaneet aika lailla tulla toimeen omillaan.

Meillä oikeasti pursuu jo raparperit korvista ulos ja olemme kehottaneet naapureita hakemaan meidän pihasta raparperia niin paljon kuin ikinä haluavat, mutta ne turjakkeet näyttävät tästä huolimatta siltä kuin niistä ei olisi yhtäkään vartta napsaistu poikki. Silloin aikoinaan kun nuo istutettiin, kesti monta vuotta, ennen kuin alkoivat tuottaa kunnolla satoa. Jostain syystä ovat nyt vanhemmalla iällään riehaantuneet ihan tykkänään. Pystyisinpä itse samaan.
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3286
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja toivo » 16 Kesä 2017, 22:05

^ Oletko koskaan ajatellut ruveta myymään runsaskasvuista raparperiasi netissä? Joskus muistan kuulleeni radiosta, miten ihmiset ostavat ihan hulluina raparperia, jostain huuto.netissä tai jossain facebook sivustolla tms. Käsittääkseni raparperia ei myydä tavallisissa ruokakaupoissa, en ole ainakaan itse nähnyt koskaan.

Raparpeiri on kyllä ihanata, siitä saa tehtyä vaikka mitä. Kunhan muistaa syödä maitotuotteita sen kanssa.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8653
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 17 Kesä 2017, 10:51

tuota jakamista ja myyntiä oisin ihtekkin ehottanut, tai anna, jaa muille... vie kirpparille tms. ja siirrä raparit jos mahista ihan varjoon seinustoille, riittävän kauas muista enemmän hellyyttä vaativista kasveista. Kukka varret kannattaa aina katkaista heti aikaisessa vaiheessa ja tukkia se suhteellisen iso varren pää ettei se mätäne sinne menevästä sadevedestä...
Viimeksi muokannut romualdo, 07 Huhti 2018, 22:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1437
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 17 Kesä 2017, 12:40

Naapureille olen jo sanonutkin, että käykää hakemassa, ja olen ajatellut myös ripustaa piha-aitaan kadun puolelle kassillisen raparperinvarsia ja kyltin "saa ottaa", kuten monet tekevät syksyisin omenoiden kanssa. Sitä en tiennytkään, että raparperia kaupitellaan netissäkin :shock: Mutta totta kyllä, ei raparperia kovin usein kaupan hyllyillä näe. Monenlaista herkkuahan siitä voi valmistaa. Meillä on tänäsuvena tehty jo useammansorttista piirakkaa sekä kiisseliä, vispipuuroa ja juomaa. Raparperista saa myös hyvää simaa.

Ja kiitos romualdo tuosta varjoonsiirtämisvinkistä. Tätäpä voisin syksyllä kokeilla, sillä varjoisalta seinustalta vapautui tilaa kun jalohortensia on nyt ilmeisesti lopullisesti kyllästynyt eloonsa. Alussa teki useampana kesänä komeat siniset kukat, sitten lykkäsi pelkkää lehteä muutaman suven ja nyt näyttää siltä, että kaik vaikentus.
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 07 Huhti 2018, 12:27

Vastauksena otsikon kysymyksen sanoisin että epätasaisesti, mitä nyt ihmettelenkin. Kevään innoittama posliinikukka teki kaksi kukintoa, josta toisen kukat muuttuivat samettisen harmaiksi ja putosivat pois ennen kuin ehtivät tuottaa sitä hajuvesimäisen tuoksuvaa mettään. Kuin olisivat homehtuneet? Samassa varressa toinen kukinto näyttää ihan normaalilta. Mikähän sille pudonneelle oikein tuli?
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8653
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 08 Huhti 2018, 14:40

no ei kuule kuki juuri mikkään vielä - koivunoksia olen kerännyt jo muutaman viikon vesiastioihin ikkunoille - hiirenkorvat kelpaavat esim. salaatteihin korkean c-vitamiinipotkuisuutensa vuoksi ja saahan niitä mainioita saunatuoksuja - ihtekkin olen laittanut hyvin nuoria lehtiä eli sellaisia jotka vielä tarttuvat hyvin sormiin - tuollasiin kahvinsuodatinpusseihin ja ne vaan suljetaan niittaajalla - pussin voi laittaa sitte löylyvesiastiaan/kauhaan - antamaan ihanaa alkukesän tuoksua. www.hikihuoneessa-istujille -

ostin yhden sortin pelargonian, punakukkaisen - niiden lehdet tuoksuvat ihan jumalaisen hyvälle - on erikseen oikein sellainenkin kuin tuoksupielikki - mikä hajun hurmaa - pian se kuitenkin tiputti kukkiensa terälehdet mutta ei hätiä mitiä - uusia nuppuja on tulossa... pienistä aihioista. kunhan vaan leikkaa pois kukkineet kukkaversot.

olen ostanut jo muutaman siemenpussin (n. 8 kpl) entisiäkin oli varastoituna ainakin 3 pussia - kesäkukkia - (ainakin mm.kosmoskukkaa...) mitäpä sitä enää entinen puutarhuri - juuri muuta - kasvatin ns. ikikukkia, eternellejä, noin v:sta -92 ja jumalattoman paljonhan niitä oli käsityötä - kylvin kaikki siemenestä alkaen - sitten niiden esikasvatettujen taimien istuttaminen touko- ja kesäkuukausina mustalla muovilla päällystettyihin multapenkkeihin - meni kyl vielä heinäkuunkin puolelle viimeisten istuttaminen

- ja tiejän etten enää lähde moiseen mukaan - täällä Laksojärven rantamilla on kyl maata - jos pyytäis jotakuta eli naapuria vähän kääntämään mullosta niin - mene tiedä - pienimuotoisesti toki voi jotain laittaakin - valmiita taimia kun saa aika hyvin melkein mistä vain hyötykasvistakin. Kesäkurpitsaa ny ainaski vois laittaa ...
Viimeksi muokannut romualdo, 06 Kesä 2018, 10:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27783
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Pete » 09 Touko 2018, 23:02

Tilasin äitilleni tällaisen kimpun äitienpäivälahjaksi.

Kuva
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Touko 2018, 02:40

^Niin, voisihan sitä mutsille joskus tosiaan kukkasiakin :miettii:

Pihalleni on ilmaantunut valkovuokkoja. Ei niitä ennen ole ollut. Orvokit sen sijaan ovat kadonneet :lohduton: .

Yleensä minulla kasvaa kaikki (liiankin) hyvin, mutta nurmikon kanssa en vain onnistu.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 11 Kesä 2018, 19:54

Kukintatiedote: Ruusukvitteni lopettelee, tarha-alpi sen edessä aloittelee, samoin kuin joku tatar. Täydessä kukassa on joku valkoinen kellomainen systeemi jonka lajia en tunne, ja aidan ulkopuoliset ruusut. Sisäpuolisissa on runsaasti nuppuja kyllä. Lemmikit ovat riehaantuneet rehottamaan, ei niitäkään mielestäni ennen ollut pihallani (jollei kissaa lasketa).
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8653
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 24 Kesä 2018, 01:19

ahh lemmikit ovat minunkin yksi suurimpia suosikkejani, niitten intessssiivinen taivaansininen väri on siis niin uuhh upea - niistä tulee monesti mieleen Irlanti-75 ja niiden poikien takit... :mrgreen: edelleen osa noista pikkukukista helottavat synnyinkotini pihamaalla jolla kävin sitten tänään pitkähköstä aikaa. Keräsin pihalta myös akilelijoja,päivänkakkaroita,rantatädykkeitä sekä juhannusruusuja joita ajattelin viedä edesmenneen tätini haudalle, joka oli samanlainen kasvien harrastaja kuin minäkin...
Veimme sinne autolastillisen koivunoksia niputettuina , noin 20-25 kpl:een ns.turbokimppuihin. Eräs torimyyjä on tilannut niitä multa/meiltä noin 300 kpl. ja hän ne tekee sitten oikeaoppisesti, sitoo silleen lopuksi nuorella pehmitetyllä ja kuoritulla koivunvesalla, … kultsini kanssa keräsimme niitä tänäänkin tuolta lähellä olevan voimanjohtolinjan alta, vaikka satoi... men kun se on nii mukavaa hommaa ja nythän ne ovat näin vielä n. pari viikkoa tästä eteenpäin aromaattisimmillaan. Kuun kiertoa kannattaa seurata, jotta mm. lehdet pysyvät paremmin kiinni - näin nousevan kuun ajalla...

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8653
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 13 Huhti 2019, 12:48

no ei ihan niitä kaikkein suosituimpia ketjuja tämäkään, mutta heitämpä tänne nyt jotakin (taas) ennenkuin tämäkin osio lukitaan jonkun mielivaltaisesti toimivan teinin päähän pistosta... ( :mrgreen: ja kyynisen ihtepintaista kaunaisuuden puhinaa...) Siis, tämä on ensimmäisiä selvästi lämpimämpiä päiviä, varsinkin eilinen perjantai kun tulin stadista linja-autolla (kyllä, siellä oli vain 3 matkustajaa minun lisäkseni, nuoria ja eräs nainen,ehkä vähän mua nuorempi?!), ja majottauduin tänne rakkaaseen tupaten täynnä kaikenlaista tärkijää tavaraa olevaan yksiööni, ...
Huomasin että viimeksi ostamani (noin 5 pv sitten) tumman lila hyasintti oli pudonnut etupuolen ikkunalta (ilta-auringon puoleiselta siis, tärkeä tarkennus), ja oli kauhian paljon venynyt, se kukkavarsi.
Olin jo aiemmin tukenut sitä punaisella muovipillillä, putkella, ja nyt hain äsken tuosta vierestä,joen rannasta pajun varren kappaleen, joka on tarpeeksi kova ja napakka kannattelemaan tuota loppua, noin 42 senttistä vartta ja kukkalatvusta, aivan ihana tuoksu! Kevät-narsissi nimellä noita kaupiteltiin paikallisesa K-Marketissa. Ja minähän tartuin tilaisuuteen oitis kuin sika limppuun.
Tänään vein myös ensimmäisen kasvin sukuhaudallemme, hyvin nupuillaan vielä olevan narsissin. Ompas tuo ikkuna likainen, huomasin vasta äsken, kun näitä naputtelen, pohjoisen puoleisen ikkunan luona... mutta tuskin tulen sitä ainakaan kovin pian pesemään. Minulla on tärkeämpiäkin asioita, kuten esim. ulkoilu, kyläily sekä asunnossani olevien noin 1000:n (? no siis tuo on todella karkea arvio, mutta ovathan sekä sanoma- että aikakausilehdet jokseenkin parasta mitä ihminen voi elämänsä aikana saada ja nauttia, yleensä housut jalassa..., eikö vain nm. Haba !??) kpl:een aikakauslehden kokoelma. No juu, juu sanovat että tähän diagnoosiin mikä minullakin on niin kuuluu tämä yletön keräilyn halu ja saksien heiluttelu ja niistä tärkeimmät sivut ja kohdat talteen.
Viimeksi muokannut romualdo, 13 Huhti 2019, 22:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 13 Huhti 2019, 15:17

Apropos, kukkiipa hyvinkin! Nimittäin äsken pihamaallani piipahtaessani bongasin sieltä oikein nätin sinivioletti-keltakirjavan orvokin paikasta, jossa ei ennen orvokkeja ole ollutkaan.
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8653
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 23 Huhti 2019, 11:26

Ahh, bongasin ensimmäisen voikukan noin 3 pv. sitten ostoskierroksellamme Kiuruveden kylän (kaupungin?) keskustassa erään liikkeen kivijalan juuresta, sieltä betonin keskeltä pukkautuivat, oih mikä kasvuvoima!
Myös ensimmäiset leskenlehdet löysin Kiuruveden ja Iisalmen suunnilleen puolivälissä olevan Kylpylä Runnin pihamaalta. Tapani mukaan laitoin ainakin kahteen otteeseen ao. kukan puolisoni hiuksiin korvalehden taakse. Sopii hänen tummien hiuksiensa juureen... :Kevätauer: :ihana:
Tänään aion mennä synnyinkotiini Käläviän sivukylälle... odotan näkeväni ensimmäiset sinivuokot jotka olivat jo värittäneet vielä kiinni olleet nuppunsa, autotallin luiskassa olevien kivien välissä, se on siis todella lämmin ja suojaisa paikka! Myös Näsiän toivon jo puhjenneen kukkaan... vaikka en ihan vielä usko siihen... !? Joskus myöhemmin on sitten pihapiiriini aikoinaan siirtämieni kelta- ja valkovuokkojen aika...
No oli joo selvästi enemmän lunta siellä Pohjois Savossa kuin mitä esim. täällä meidän rakkaalla Keskipohojammaalla... täällä on enää vain ihan nimeksi... siellä taas olisi voinut viillettää suksilla pitkin peltoja siis tietysti silloin kun on kovat ns. teräshanget, yön aikana kovettuneet lumikentät...


"Luonto rakensi ihmisen
ja tytöistä sen näkee.
Tytöt ovat kuin kukkaset
ja tiedän, kevät tulee!"

Ritva Oksanen, säv. Esa Helasvuo, san. Marja Rankkala, oli ehdolla v. -72 euroviisukarsintoihin. Kts. kappale Tuli mies, Syksyn Sävel, ovat meinaan tietysti aika lailla toisiaan muistuttavia... lähinnä sovitukseltaan. Luonnollisesti.
Viimeksi muokannut romualdo, 01 Touko 2019, 09:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1437
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 27 Huhti 2019, 10:45

Kiurunkannukset lopettelevat jo kukintaansa marjapensaan juurella. Mukulat toin vuosia sitten rajan takaa entisestä Sakkolan pitäjästä isäni kotipaikalta (Karjala takaisin vaikka pieni pala kerrallaan...). Kiurunkannus on kaunis herkkä kukka. Kukkii niin aikaisin ja niin vähän aikaa, että jää helposti huomaamatta.
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 27 Huhti 2019, 15:56

^Ai nuo tuollaiset ovat kiurunkannuksia? Piti ihan googlata. Niitä kasvaa täällä lähimailla ilmeisesti istutuksista villiintyneenä siellä täällä.

Minulla on piha sinisenä scillaa ja sinuvuokkoa. Valkovuokotkin siinä välissä yrittää.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Touko 2019, 04:54

Bongasin kävelyreissullani kevätlinnunsilmiä noita alkukesän vaatimattomia vihertävänkeltaisia pikku sulostuttajia, ja kyllä nyt ollaan nimestä huolimatta ihan kasvitieteen puolella:

Kuva

Ko. naatti on tuttu entuudestaan, mutta tuli tutustuttua nyt kirjallisistakin lähteistä. Opin, että sillä ei ole terälehtiä ensinkään, vaan verholehdet muuttuvat tuollaisiksi kellertäviksi ja siis esittävät kukkaa, samaan tapaan kuin joulutähden punaiset lehdet. Siitä siis johtuu jo aiemmin ihmettelemäni asia, että kukan ja ei-kukan rajaa on niin vaikea hahmottaa ja väri tuntuu muuttuvan vähitellen.

Kuulemma käytetään puutarhakasvinakin, mutta vaatii todella kostean kasvupaikan.

Bongasin myös kevätlintuja, mutta se olisi toisen kokouksen aihe se.
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8653
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 11 Touko 2019, 22:08

ai ihanaa... mä taas kohtasin ekaa kertaa (!!?) elämässäni (n. 58 v.) Kokkolassa, talsiessani murhemielessäni (no n. 50/50%) (jälleen vapaana miehenä !=)(==?)... kohti Kokkolan erästä kaupunginosaa, huomasin ilokseni, että heihei, heh-heh, onkos noi käenrieskoja, pienen pieniä keltaisia teräväterälehtisiä kaunottaria, oijoi, saa glad jeg skal bli... ja muutamia metrejä talsiessani valkoisilla miehekkäillä Sievin rei´tetyillä jalkineilla... (työ- mutta myös mainiot kävelykengät, 20.00 e vain/ulosheittohintaan, edesmenneestä Lohtajan suoramyynnistä joka tosin avautuu jälleen kesäkuun loppupuolella remontin jälkeen, ullatuuus, mainosta! tervetulua tänne hienoon maakuntaamme! :sydän:) huomasin jälleen kadun metsänpuoleisella kaistaleella, mukulaleinikkejä, oih... (jugoslavia esc-67, Kaikki Maailman Kukat) miten viehättävä, aika paljon leinikinkukkaa muistuttavia keltaisia (kyllä, yksi suosikkiväreistäni, lemmikinsinisen ja vaaleamman vihreän ohella!) - sulostuttajia, aika matalahan se on, joten jätin senkin pois leikkokukkakimpusta, jonka jätin sitten (ex-heilani) oven taakse, sala-vaih-vihkaa... kera kortin. Äideistä parhain. Niin varmaan. Soi muuten taustalla Jari Huhtasalon esittämänä. Järviradiosta. Tietenkin. Kohta tulee sieltä kai minun toiveeni. Kieloaiheinen biisi...

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26833
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 18 Touko 2019, 18:43

Kukkien mielenliikkeet ovat ihmeellisiä. Asun tässä viidettä kesää enkä ole istuttanut pihaani muuta kuin jotain nurmikkoseosta epätoivoisesti aina yritän vaikka se ei pärjää, mutta siis en mitään kukkakasveja. Ja nyt, miksi vasta nyt, puskee yhdestä kukkapenkista tulppaani! Ei täällä koskaan ennen sellaista ole ollut. Onko se siellä maan uumenissa makaillut ja asiaa miettinyt, tulppaaninmukula, ja lopulta vuosia jahkattuaan tullut siihen tulokseen että nyt olisi otollinen kesä kukkimiseen? Vai onko yläkerran naapurin parvekkeelta pudonnut sipuli pihalleni?
Rise, angel, shine, love!

Vastaa Viestiin