Kommenttiketju 2018

Fiumi di parole - sanoita itse euroviisuja
Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12200
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 27 Helmi 2018, 21:42

Tähän perinteiseen ketjuun tällättäköön kaikki kommentit, joita kauden 2018 kilpailujen sanoitukset herättävät. :joojoo: Mikään pakko sanaisten arkkujen avaamiselle ei ole, mutta suotavaa se toki on: antavathan ne sanoittajille enemmän palautetta kuin pelkät pisterivit, ja vastineeksi siitä saa vielä pisteseurannan. :kaunis:

Soulseek Ketjun kurkkiminen ja kommentointi ennen kuin on lähettänyt käynnissä olevan kilpailun pisteet asianosaiselle valvojalle on kiellettyä. Koska joku kuitenkin saattaa eksyä tänne: tulee tähän alle spoileripuskuri.


:megafoni:
I'll wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6402
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 27 Helmi 2018, 22:24

Kiitos ESC93:lle tämän avaamisesta, unohtui ihan. :puna: :heh: Mutta joo, tästä alas päin ei ole menoa, jos ei ole pisteyttänyt ensimmäisessä tyrkkykisassa. :vonkaus:
Linja-autojen ja rakkauden perässä voi juosta tai odottaa seuraavaa.

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 01 Maalis 2018, 02:12

Ykköstyrkyt

01. Nollakäyttöhyödyke
Onkohan tämä teksti satiiria kyseisen kappaleen tyhjyydestä ja keskinkertaisuudesta? Voisi tietysti koskettaa nykyaikaista musiikkiteollisuutta, jossa useat hittibiisit syntyvät ihan muista syistä kuin rakkaudesta musiikkiin. Tai ehkä tämä on tekijän tapa sanoa: "Aika oli kortilla, joten tällaisen sanoituksen tein." :miettii: :heh:

02. Äidin papusoppa
Ja kun puhutaan kortilla olevasta ajasta, niin käyköön se selitykseksi oman kolmikkoni laadulliselle tasolle. :roll: Tässä siis ensimmäinen. Päätin tehdä tähän vastustamattoman lyhyttekstiseen helmeen sanoituksen aiheesta, joka koskettaa meitä jokaista. Kuuluisa sanontahan kuuluu: "Joka pierua pidättää, sillä on muutakin salattavaa " Ja kaikilla meillä varmasti onkin salattavaa. :joojoo:

03. En tahdo kultaa
Ja sitten hieman perinteisen rakkaus/parisuhde-aiheen käsittelyä. Aiheen pyörittely johti tällä kertaa kuvaukseen miehestä, joka ei uneksi punaisesta tuvasta tai perunamaasta. Kohtuullisen vähällä vaivalla tehty tämäkin sanoitus.

04. Kevätjuhlan jälkeen
Oi! Tämähän oli oikein kaunis kuvaus nuoren ja seksuaalisuudestaan hieman epävarman pojan sielunmaisemasta. :uujee: Max sopii kyllä erittäin hyvin laulajaksi tälle tekstille. Huvitti ehkä tuo, että pojat laukovat sokerihumalassa härskejä juttuja. :heh: Tosin oluttölkkikin mainittiin, joten ehkä he siirtyivät muumilimpparista vahvempiin juomiin.

05. Klooni
Oikeastaan hyvinkin freesi näkökulma ihmisen omaa identiteettiä pohtivien sanoitusten sarjassa. Jos henkilö esittää olevansa jotain, hän on silloin vain klooni omasta itsestään. Klooni, joka näyttä sinulta, muttei oikeasti ole sinä. Kaikin puoli oikein mainio sanoitus, joka istui kappaleeseenkin varsin hyvin.

06. Tuk-tuk
Kas, tämä kappale inspiroi näköjään muitakin. Sanoittaja on vähentänyt toistoa toisessa säkeistössä, eli ollut vähemmän laiska kuin minä. :heh: Sanailu on taitavaa ja monipuolista. Myös aihe ihan mielenkiintoinen. Itse en ole tuk-tukilla ajanut, kun ei rahat riitä Aasian matkaan. :niinpa:

07. Painoa
Aidanilla ei ainakaan minun silmissäni näytä kauheasti ylimääräistä painoa olevan. En tiedä olisiko teksti enemmän vai vähemmän hauska, jos esittäjä olisi lihava. Ehkä se menisi vähän nälvimisen puolelle silloin. :miettii: Kun ei itsellänikään ylimääräistä painoa juuri ole, niin en päässyt tähän tekstiin kauheasti samaistumaankaan. Oikeastaan aika neutraalin fiiliksen jätti.

08. Kirjaimen kääntäjä
Luinkin jostain, että Onnenpyörä-formaatti on kaivettu naftaliinista. Melko hataria ovat omat muistikuvani tämän ohjelman Suomi-versiosta, mutta vanhemmat ihmiset nostalgiapärinöissään ovat varmasti innoissaan uutisesta. :heh: Teksti oli oikein mainio, joten en nyt rupea väkisin keksimään mitään valittamisen aihetta.

09. Huuda!
Vastustamattoman lyhyttekstinen helmi osa 2. :heh: Hyvin sekalaista räyhäämistä, valittamista ja kiroilua. Olkaapa hyvät! Parempaan ei granaattiomppu pysty yhdeltä aamuyöstä. :roll:

10. Eldorado
I njëjti qielliä olen pitänyt lähinnä camp-jumputuksena, mutta tämä sanoitus kyllä auttoi minua näkemään kappaleen toisella tavalla. :shock: Tämä on tietysti huomattava ansio. Kaiken kaikkiaan teksti loi kappaleeseen hyvin kiehtovan tunnelman. Valittamisen aiheita ei tästäkään löytynyt.

Onpas nämä taas vaikeita pistää järjestykseen. :draamaa:
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21467
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 07 Maalis 2018, 15:06

Nollakäyttöhyödyke
Jostain syystä tämä oli oikeinkin viihdyttävä päräys. :heh: Nautin ironiasta.

Äidin papusoppa
Olipas se nyt kaunis. :rofl: Ehkei nyt mikään lyriikan helmi, mutta kyllä tälläkin paikkansa tässä maailmassa on.

En tahdo kultaa
Oikein toimiva kokonaisuus. :peukku: Kappaleen näköinen sanoitus, jossa köyhään alkuperäislyriikkaan oli saatu syvyyttä hauskalla twistillä.

Kevätjuhlan jälkeen
Laulettavuus ei ollut parasta mahdollista, joten sanoituksen seuraaminen oli hieman haasteellista. Tarinallisesti tykkäsin tästä ehdottomasti eniten toistaiseksi. :joojoo:

Klooni
Muodollisesti pätevä, mutta en jotenkin osannut yhdistää tätä alkuperäiseen kappaleeseen sitten mitenkään. Nyt vähän harmittaa, kun en sanoittanut tätä. :draamaa:

Tuk-tuk
Herttaista, että juuri tähän tehtiin sitten kaksi sanoitusta. :heh: Olihan tämä nyt aivan loistava!

Painoa
Omani. Eipä ollut taas vaihteeksi yhtään inspiraatiota, mutta jotain oli pakko vääntää. :roll: Joskus mietin, että taidan pikkuhiljaa vaatia pientä taukoa sanoittamispuuhista. Lupaan, että tämä oli tämän kauden pohjanoteeraukseni.

Kirjaimen kääntäjä
En kestä. :rofl: Voittaisipa tämä! Ei muuta sanottavaa.

Huuda!
Se oli semmoinen. :heh: Tuntuu jotenkin, että kaikki ovat valinneet mahdollisimman lyhyitä ja helppoja sanoitettavia, kun ei oikein alkukaudesta ole vielä päässyt käyntiin. :hihi:

Eldorado
Ihan perusmiellyttävä sanoitus, joka ei kuitenkaan noussut kovinkaan paljon esille tai aiheuttanut vau-reaktioita.
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12200
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 08 Maalis 2018, 23:14

Nollakäyttöhyödyke
Osuva metasanoitus: biisi on tapettia, jolle on vaikea keksiä todellista käyttöä tv:n taustamusiikin lisäksi. :joojoo:

Äidin papusoppa
Kappa on niin surkea että tällainen pieruhuumori tekee suorastaan kunniaa sille. :heh:

En tahdo kultaa
Apua. :repeilee: Mä näen tässä melkein itseni, ja kerrottakoon anekdoottina sekin että luin nämä sanoitukset ensimmäisen kerran viime viikon torstaiaamupäivällä noin tunti sen jälkeen kun olin tehnyt aiheeseen vahvasti liittyvän suoritteen kivannäköisen nuorenmiehen kanssa. :hiips: Teknisesti ei aiheuttanut erityisiä hurraahuutoja, mutta sisältö kosketti. :mrgreen:

Kevätjuhlan jälkeen
Tuli pakkomielle saada a) toinen sanoitus ja b) sanoitus juuri tähän tehtyä viimeisenä iltana juuri ennen deadlinea, joten tuli turhan kiireessä sumplittua. Ensimmäinen vastaan tullut idea oli poikaporukan illanvietto kesäloman ensimmäisenä päivänä, mutta koska minä olen minä niin siihen tuli melkein luonnostaan mukaan homoaspekti. :hiips: Lopuksi korvani muunsivat Maxin laulannan vaikeroimiseksi, ja siitä sitten tuli tungettua kaikki vastoinkäymiset mukaan.

Klooni
Tämä jäi nyt minulle hieman hahmottomaksi useammankin kerran jälkeen. :sorivaan:

Tuk-tuk
Jaa tämä sitten sai kaksi sanoitusta. :rofl: Syömingeillä aloitetaan tässäkin, mutta ei vedetä överiksi vaan pysytään sympaattisen puolella.

Painoa
Ja taas syödään. :heh: Viihdyttävä teksti, mutta uskottavuutta vie solistin todellinen ruumiinrakenne - ellei tällä sitten naljailla Aidanin kukkakeppiydelle.

Kirjaimen kääntäjä
Saisko tän Onnenpyörän tunnariksi? :uujee: Ja kaikki tv-kliseet mainittu. :hihi:

Huuda!
Viisukauden rokeista ovat puuttuneet munakkaat sanoitukset, joten tämä olisi ollut tervetullut lisä IRL. :joojoo: Kappa toki on (ehkä) turhan vähätekstinen, mutta tarjolla ollut tila on käytetty silti varsin ytimekkäästi.

Eldorado
Päätin vain etsiä jonkun legendan ja pyöritellä siitä pienen tekstin lämmittelyksi.
I'll wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 09 Maalis 2018, 02:09

1. CZE: Nollakäyttöhyödyke
Tee-WC on tärkeä työllistäjä luoville kyvyille. Minimalistisuudessaan hupaisa. Saa tulla pyyhkimään!

2. ALB: Äidin papusoppa
Sinänsä asiallinen päästö. Harmi vain, että vitsi kerrotaan tyhjentävästi jo otsikossa. Ihan hirveä biisi.

3. MLT: En tahdo kultaa
Iivo Niskanen pilasi "Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista" -olympia-allegorian. Luonteva viisusitaatti.

4. FRA: Kevätjuhlan jälkeen
Kokematon uusi vai kiireinen vanha tekijä? Ahaa. Vahva tarina. Ilman teknisiä töyssyjä taistelisi voitosta.

5. SUI: Klooni
Ensin väheksyin. Uudelleen luettuna tuntui, että tekstissä on idea. Optimistinen loppu lievensi vaikutelmaa, että kuittailtaisiin vain biisille kuten sanoituksessa 1.

6. ALB: Tuk-tuk
Kas vain, tuk-tuk ja Mini syntyivät molemmat vuonna 1959. Kertsi vaikutti anakronistiselta. Sanoitus sijoittunee jonnekin menneisyyteen? Taidokas muttei erityisen riemukas. Ihan hirveä biisi.

7. MLT: Painoa
Lukijalle jäi vähän tyhjä olo, kun päähenkilö söi kaiken. Hips don't lie, eikä vaaka.

8. ESP: Kirjaimen kääntäjä
Lähisukulainen kävi Onnenpyörässä Janne Porkan kaudella. Sara Siepin TV-ura on jo niin merkittävä, että oli aika hänenkin saada oma sanoitus. Absurdi rooli, kun kirjaimet kääntyvät itsestään.

9. CZE: Huuda!
Elviksestä en tiedä, mutta Irwin Goodman selvästikin elää. :rofl:

10. ALB: Eldorado
Hyvä perinteinen sanoitus aihetta myöten. Tällainen kulta aina kelpaa, jos sanoituksen 3 tarkoittama ei.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25041
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 09 Maalis 2018, 12:19

Jäsentelemättömiä ajatuksia ykköskisasta. Ihan jees kauden avaus. Varmaa jälkeä rutinoituneilta osallistujilta (oletan), vaikka mitään ihan vau-elämyksiä ei syntynyt.

Yksi sanoitus erottui joukosta edukseen, yksikään ei tappiokseen (koska en saanut pisteyttää omia sanoituksiani :hihi: ), joten rankkaaminen oli vaikeaa. Päätin painottaa sitä, mikä tuntui biisissään uskottavalta.
Elämänmakuisuuskriteerillä kärkeen nousivat Kevätjuhlan jälkeen ja Huuda!, joista oli helpoin uskoa, että joku, jopa joku kovasti alkuperäisen esittäjän oloinen, voi kokea asioista noin. Ensimmäisen homokäänne paistoi peninkulman päähän mutta tässä itsensäetsimistekstissä se tuntui ihan perustellulta; laulettavuudessa olisi ollut nipotettavaa jos olisi nipotuttanut. Jälkimmäinen ei varmaankaan käsittele sanoittajan omia kokemuksia, mutta muuten ote tuntui pisteliään realistiselta. Himpan verran viistetään parodiankin puolella, mikä kuuluu lajiin.

Kirjaimen kääntäjä oli osoitus siitä, että kaikkien näiden vuosien jälkeenkin aihevalinnoilla voi kisoissa yllättää. En ollut kuullutkaan, että Onnenpyörää on alettu tehdä uudestaan. Ensimmäinen uusi jakso näytettiin sanoitusdeadlinea seuraavana päivänä, joten tekijä on ollut hyvin kärryillä tv-maailmasta. Eniten vaikutuin biisivalinnasta. El remedio on erinomaisen sopiva karnevalistinen hömppä halpisvisailuohjelmaformaatin kylkeen. Teksti itsessäänkin on toki laatutyötä, vaikka pääosan esittäjä ja hänen henkilöhistoriansa oli minulle täysin vieras.

Äidin papusoppa ja Painoa edustivat huumorilinjaa. Molemmat olivat hauskoja. Ensimmäinen oli ehjempi ja biisiin sopivampi. Jälkimmäinen lähti laukalle, ja viimeistään "oon kuolemansairas" -kohdassa eksyttiin biisin fiiliksestä aika kauas.

En tahdo kultaa ja Eldorado muodostavat hauskan vastinparin. Ensimmäisessä otsikon yllättävä merkitys viehätti, samoin se, miten alkutekstin ajatuksia on hyödynnetty ja muunneltu. Kummassakaan tekstissä ei halailla, mutta käännöksestä poiketen alkutekstin puhuja olisi halunnut.

Eldoradosta jäi ulkokohtaisin vaikutelma. Tarusta riittäneisi aihetta useaankin viisuun, mutta kun teksti jää pintaraapaisuksi, en oikein uskonut, että Manjola olisi aiheesta näin innoissaan. Balkanin alueen viisuissa kummallisen usein molemmat A-osat ovat identtiset. Käännöksessä kaava on minusta perusteltua murtaa, koska suomalaisessa kevyessä musiikissa sama on olennaisesti harvinaisempaa. Lisätilasta olisi voinut olla hyötyä.

Omat sanoitukseni olivat rutiinipukelluksia ilman sielua. Tarkoitus ei ollut tehdä kolmea, mutta kun kaksi ensimmäistä syntyi alle tavoiteajan eikä ollut parempaakaan tekemistä, etsin lyhyttekstisimmän viisun minkä löysin ja kirjoitin vielä kolmannen. Biisi oli niin järkyttävän banaali :tajuton:, että metakommentaari kirjoitti itse itsensä. Sanoituskilpailuosallistumisista ei saa rahaa mutta saa sentään osallistumismerkinnän, joilla saa gaalapaikkoja. Odotan minimipisteitä kaikilta.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 15 Maalis 2018, 00:32

Tiedätte jutun juonen. Ensin pisteet meitsille, sitten kommentteja 2.karsintakappelekilpailun sanoituksista. :joojoo:
:mulk:
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
Snude
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 446
Liittynyt: 25 Syys 2016, 11:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja Snude » 18 Maalis 2018, 20:18

Jotain kommentintynkää 2.karsintakappalekilpailusta:

1.Tervetuloa helvettiin
Lyhyt teksti, mutta todella hyvä sanoitus(lukuunottamatta Polttaa-osioita, mutta niistä olisi aika vaikea tehdä mitään syvällistä).

2.Symbiontti
Hyvä sanoitus, mutta vähän kryptinen, kun en tiennyt aluksi, mikä on symbiontti(googletin).

3.Valvon
En pidä tämäntyylisistä sanoituksista. Tarvitseeko ihmetellä sitä, ettei saa unta, kun ei edes yritä sitä.

4.Musta aukko
Nimen perusteella odotin paljon. Sanoitus oli kuitenkin vähän pettymys, kun henkilö halusikin mennä sinne mustaan aukkoon. Jotenkin tulee tästä mieleen Vuoren tietäjä viime karsintakappalekaudelta.

5.Sammakoita
Mitä tämä oikein oli? Joka toinen säkeistö oli hyvää elämän vaikeuden miettimistä, mutta joka toinen... Miten ne sammakot tähän sanoitukseen liittyivät muuten kuin olemalla mainittu.

6.Huoleti
Olipas hyvä ja tunteikas. :uujee: Kertosäkeen sanoitus oli erinomainen.
-Siis kun sä hymyilet, niin se on...
-Kannabis?

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 21 Maalis 2018, 22:46

1. BLR: Tervetuloa helvettiin
Biisi kuulostaakin helvetilliseltä, ei millään pahalla. Suositun asuinkeskittymän mainos muuttoa harkitseville. Lämmityspuoli kunnossa. Taivaita ei tavoitella.

2. DEN: Symbiontti
Sokerinen söpöilysanoitus viehättää luontevuudellaan. Avainsana "myöhään" on erityisen sopiva. Viime vuoden Moldovasta on saatu äiti lainaksi. Pari tiedesanaa mausteena. Jotain X-faktoria ehkä vielä kaipaisin.

3. DEN: Valvon
Snuden mainitsema ristiriita vaivasi minuakin: kärsitäänkö unettomuudesta vai tehdäänkö iloisena kaikkea kivaa? Ilmaisu on silti eloisaa, kissavideot jee. Taas-säkeistöstä pidin ("Taas paljon aikaan saan / Joo, varmaan en").

4. SRB: Musta aukko
Nimi tarkoittaa ehkä jotain tuhmaa. :puna: - Otin sanoituksen kirjaimellisesti scifinä, eikä kohteeseen meneminen vaikuttanut ihan viisaalta idealta. Uteliaisuuden ja itsetuhoisuuden suhde on kiehtova teema.

5. SRB: Sammakoita
Sammakot maistuvat ainakin ranskalaisille, kuoriminen kuulostaa ällöltä. Nikotiinipurkka-säkeistö on mahtava. Kokonaisuus on hämmästyttävän ehjän oloinen, eikä se johdu vain avausrivien toistosta. Halpaa vai arvokasta? Äänneasun mukailua ja hölynpölyä vai ihmiselämän suuria peruskysymyksiä? :miettii:

6. ITA: Huoleti
Kiinnostuin huoleti, ääneti -muodoista. Sain tietää, että -ti on abessiivin murteellinen variantti: rahatta ja syyttä voisivat teoriassa olla rahati ja syyti. Eläviä yleiskieleen istuvia muotoja ei löytynyt monta, joten poimin avuksi adverbit kaiketi ja olleti(kin). Verbien 3. infinitiivin abessiivissa sama -ti elää ainakin kotiseudullani: tekemäti on tekemättä, syömäti on syömättä. - Almeno pensami on Lucio Dallan (1943-2012) postuumi biisi. Pöllin osia uuden tarinan rakennusaineeksi. Nimikohta viittaa Jessen kuuluisiin sanoihin (Matt. 6: 26-27):

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12200
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 28 Maalis 2018, 20:57

Kolmostyrkyt tästä eteenpäin, jos pisteet ovat annettu. :kaunis:
:korvana:
I'll wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 31 Maalis 2018, 20:42

Kolmostyrkyt

1. Pärjäilen
Latvian karsinnan suurin helmi ansaitsi tulla sanoitettavaksi. Sanoitus syntyikin varsin vaivattomasti alkutekstiä mukaillen. Oma suosikkini tämän kertaisesta kolmikostani.

2. Nuoruus
Vuodenaikojen mukaanhan nuoruus on elämän kevät. Simple as that. Enpä oikein keksi muuta sanottavaa tästä teoksestani.

3. Nainen

Oikein kiva, ettei tarvitse pelkästään itseään vastaan kilpailla. :heh: Etäisesti toi mieleen viimevuotisen Armeniani. Tiivis ja simppeli tarina. Eipä näin lyhyeen tekstiin paljon parempaakaan olisi voinut tehdä.

4. En pelkää

Suosikkini Ukrainan karsinnasta (heti Melovinin jälkeen, tietysti) oli pakko myös sanoittaa, vaikkei mitään maata mullistavaa ideaa ollutkaan. Tämmöinen perusteksti tästä sitten tuli ja tajusinkin, että tämänkertainen trioni oli harvinaisen konservatiivinen. Onneksi tuleviin kilpailuihin on myös räiskyvämpiä ideoita valmiina.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 05 Huhti 2018, 01:13

:suomi:

Ensin pisteet, muuten hirviöt sinut perivät. Hirviömäisiä teoksia:

Kaunotar ja hirviö (La Belle et la Bête, kansansatu, julk. Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, 1740)

Dunwichin hirviö (The Dunwich Horror, H. P. Lovecraftin novelli, 1928)

Me hirviöt (The Munsters, television tilannekomediasarja, 1964-1966)

Pepper Laken hirviö (The Pepper Lake Monster, Bernie Wrightsonin sarjakuva Eerie-lehdessä #58, 1974)

Svengaa kun hirviö (Juice Leskinen Slamin biisi, 1981)

Krankensteinin hirviö (sarjakuva Aku Ankka -lehdessä 23/1991)

Hirviö tuli mua vastaan (Sepi Kumpulaisen biisi, 1991)

Hirviöitä ja ihmisiä (Pro urodov i ljudei, Aleksei Balabanovin elokuva, 1998)

Hirviön kutsu (A Monster Calls, Patrick Nessin nuortenromaani, 2011)

Mies vs hirviö (Man v. Monster, dokumenttisarja, National Geographic Channel, 2011-2012)

Rakkautta ja hirviöitä (Love & Monsters, Doctor Who -televisiosarjan jakso, 2012)

Hiekkaan piirretty hirviö (Jarno Mällisen romaani, 2014)

Hirviö (Mikael Gabrielin biisi, 2015)

Yön hirviö (Monstret i natten, Mats Strandbergin & Sofia Falkenhemin lastenkirja, 2017)

A Monster Like Me (Norjan euroviisu, 2015)
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 05 Huhti 2018, 19:12

:suomi:Möröt

1. Autonomia
Kauhuelokuvia olen elämäni aikana nähnyt pajon ja monenlaisia, mutta tappaja-auto Christine olikin minulle ihan uusi tuttavuus. Sanoitus on varsin omaperäinen versio alkuperäisen kappaleen voimaantumistarinasta ja toimii kaikin puolin erinomaisesti. Autonomia saa tämän myötä ihan uuden merkityksen. Pitääkin muistaa jatkossa olla kiltti omalle Citroënilleni. :apuva:

2. Leikin prinsessaa
Otsikon perusteella odotin jotain ilkeää parodiaa kappaleen esittäjästä, mutta sieltä tulikin melko syvällinen kuvaus julkisuuden varjopuolista. Kertosäettä edeltävä kanssa luvan - kohta oli erityisen toimiva eikä tekniikasta tai sanailusta löytynyt muutenkaan moitittavaa.

3. Akateeminen tuska
Luin ensin, että otsikko olisi Akateeminen turska. :rofl: Taitavaa sanailua, vaikkakin hieman mietin, että istuuko tämä teksti kovin hyvin juuri tähän kappaleeseen. :miettii: Saara vaikuttaa ainakin omasta mielestäni olevan kaikkea muuta kuin kyyninen aikuinen eivätkä sanat tylsä ja kliininenkään oikein häntä kuvaa.

4. Haamut (Hoppee ei oo häppee)
Varsin odotettavaa, että joku tämäntyyppinenkin sanoitus on mukana. :heh: Mukavan konstailematon ja sympaattinen teksti. Laulettavuuden kanssa oli pieniä ongelmia ainakin nuo sanoo "Hoppee ei oo häppee" ja mun juhliin loppuu tää - rivien kohdalla, mutta enimmäkseen ihan toimiva kokonaisuus kumminkin.

5. Hirvet
Tätä sanoitusta ei ole todellakaan tarkoitettu miksikään biologian oppitunniksi. Tajusin vasta tänään, että eihän naarashirville kasva sarvia, eivätkä hirvet taida edes liikkua pahemmin laumoissa. Lentämäänkään ne eivät ainakaan virallisen tiedon mukaan pysty, mutta toisaalta mikäli joulupukin porotkin lentävät, niin eihän sitä koskaan tiedä. Mitään järkevää ideaa ei tosiaan ollut, joten päätin sitten ampua yli. Hirviöt vääntyivät hirviksi varsin helposti.

6. Muistot
Kohtuullisen alkuperäisuskollinen teos. Ahdistuksen näännyttäminen oli ihan mielenkiintoinen ilmaus. Elän elämää oli I ain't scared no moren korvikkeeksi ehkä hieman vaisu eikä tavupituuksienkaan vuoksi ihan täydellisesti istunut siihen. Muutenkin olisin kaivannut kertosäkeeseen vahvempaa voimaantumissanomaa kysymyksien sijaan.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21467
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 06 Huhti 2018, 11:21

Autonomia
Teknisesti pätevä, mutta en ymmärtänyt mistään mitään. :heh: Tai ehkä ymmärsinkin, jos kyseessä oli antimodernistinen ja -koneromanttinen teos nyky-yhteiskunnasta. Ihan mielenkiintoinen!

Leikin prinsessaa
Erittäin kappaleen näköinen sanoitus hyvällä tekniikalla. Ansaitsisi menestyä.

Akateeminen tuska
Omani. Tämä ei liity mitenkään mihinkään, mutta oli pakko päästä erittelemään syitä sille, miksi en ole ollut kovin aktiivinen täällä tämän kauden aikana.

Haamut (Hoppee ei oo häppee)
Arvasin, että tästä aiheesta tehdään sanoitus. :heh: Jäljestä näkyi ei-niin-runsas kokemus, mikä toisaalta teki tästä raikkaan. Muutamia tavupituus- ja jopa -määräongelmia oli, mutta tekemällä ne saa pois.

Hirvet
Harmi, kun tämän kertosäe ei ollut sisällöllisesti täydellinen, koska siten tämä olisi ollut ihan kärkiluokkaa absurdien sanoitusten joukossa. :draamaa: Nautin nytkin, mutta kun tämä olisi voinut olla niin paljon parempi!

Muistot
Selkeästi alkuperäisuskollisin näistä. :peukku: Se jäi mietityttämään, mitä tarkoittaa "Deletoinko itsesäälin toisten tuottamaa"? Oma kielikorvani sanoo, että sen pitäisi olla "toisten tuottaman". Tykkäsin silti, vaikka pieniä tekniikkaviilauksia löytyikin.
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 09 Huhti 2018, 23:58

1. Autonomia
Robottiautot ovat tappaneet jo kaksi ihmistä. Ensin Volvo XC90 -katumaasturi ajoi pyöräilijän päälle Arizonassa. Seuraavaksi Teslan Model X -auto törmäsi moottoritien betoniesteeseen Kaliforniassa. Odotetaan vain, milloin robomobiilit siirtyvät yksittäisistä iskuista yhteistyöhön. Christine on tosiaan John Carpenterin elokuva ja Stephen Kingin romaani (1983).

2. Leikin prinsessaa :kaunis:
Krissen hahmo on ollut hyvin prinsessamainen, mutta ei kai tässä häneen viitata. Saara Aalto leikki ennen Disney-prinsessaa, nyt imagokonsultit rakentavat hänelle kinkympää roolia, jolla menestyä viisuissa. Ehkei tarvitse kaikkia tosi-tv-tähtösiä kelata läpi vaan voidaan ajatella, että sanoma on yleisinhimillinen. Tsemppiä, prinsessat!

3. Akateeminen tuska
Korkeakoulutetumpaa Saaraa. Semanttinen hups: rivillä 3 sankaritar haluaa nuoruutensa takaisin, rivillä 4 hän jo vaihtaisi sen tutkintoon. Aikuisuuden tyypittely on kliseistä. Aiku ne on kyynisiä, kliinisiä ja tylsiä joka sorkka ja nuoret ah niin herkkiä. Tunnetasolla tunnistettavaa angstia, myös sanavarasto ja tekniikka vakuuttivat (vain Maineelleni-riviä en saanut natsaamaan).

4. Haamut (Hoppee ei oo häppee)
Onkohan Saaran hopealle huonommat kertoimet kuin ykkös- tai kolmossijalle? Ansiona pidin hauskan aiheen lisäksi selkeyttä. Pieniä vikoja oli pituuksissa ja painoissa (viel tulee, mun juhliin). Sanojen pätkintää (vaik, viel, toiseks yms.) voisi joku moittia, ehkä enemmän silmän kuin korvan ongelma. Hoppee-rivin tavut näyttivät ensin villeiltä, lopulta olikin vain yksi tavu liikaa. Esim. muodossa "Sanot 'Hoppee ei oo häppee'" en olisi tuskaillut.

5. Hirvet
Riemukas otsikko, jolle ei keksitä kovin riemukasta käyttöä. Tiedän parikin tapausta, joissa lääkkeiden ottamatta jättäminen vei hengen. Ei silti vaivuta tosikoiksi vaan bailataan hirvien mukana. Vähän tyhjä olo jää, musiikista saadaan niukasti irti, herätessä voi olla pää kipeä. Saara pysyköön mieluummin alkutekstissä. Teknisesti selvitään seuraavaan hirvestyskauteen asti.

(Johdantoviestissä mainittu Juicen biisi perustuu muuten oman aikansa hokemaan "Svengaa kuin hirvi", jota hän kuulemma piti hölmönä. Miten niin hirvi muka svengaa? Juice vaihtoi sen hirviöön, joka edustaa byrokraatteja, poliitikkoja yms., ja tulos olikin erittäin svengaava.)

6. Muistot
Alkaa lupaavasti sanoituksen 2 hengessä. Kertsissä on ensinnäkin koulumaa, jonka koen väkinäiseksi kielikuvaksi, sitten epäkielisen oloinen Deletoinko-rivi, jota en tällaisenaan tajua. Paremmalta kuulostaa pirun siivenpäiden katkominen, Googlesta en moista löytänyt, joten se lienee sanoittajan oma keksintö. Luovaa on myös ahdistuksen nälkään näännytys.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 19 Huhti 2018, 22:33

Älä kelaa alaspäin, ellet ole pisteyttänyt nelostyrkkykisan sanoituksia.Soulseek
Nelostyrkyt

1. Sellaisena kun olet
Ihan pikkasen repeilin tälle. :rofl: Tuo erittäin vahvasti mieleen sarjakuvan, jossa Roope Ankka saapuu "tule sellaisena kuin olet " -juhliin kylpyammeessa. Teknisesti ihan ok ja rivin 10 kirjoitusvirheestä huolimatta oikein mainio teksti.

2. Domino
Liian ilmeinen vitsi osa yksi. Saaran UMK-tyrkystä Queens oli oma suosikkini ja siitä syystä ehkä loogisempi valinta sanoitettavaksi, mutta en oikein keksinyt siihen mitään kunnon ideaa, joten tekaisin sitten tämmäinen helpon väännöksen Dominoon. :roll:

3. Ari
Liian ilmeinen vitsi osa kaksi. Jo ensikuulemalta tiesin, että tulisin sanoittamaan tämän kappaleen. Alkuperäinen ideani oli kirjoittaa tähän sanoitus, jossa Tamar on rakastunut suomalaiseen mieheen, mutta sitten Islannista tupsahti edustajaksi Ari Ólafsson ja ajattelin, että tämähän sattui mainiosti. :heh:

4. Jälkeen jäänyt
Hetken pohtimisen jälkeen pääsin jotenkin kärryille siitä mistä tämä kertoo. En kylläkään osaa laittaa sitä sanoiksi. Sanailunsa ja tekniikkansa puolesta moitteeton kokonaisuus kumminkin.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 23 Huhti 2018, 21:57

1. EST: Sellaisena kuin olet
Puhuiko joku julkaisurimasta? :puna: - Esityksessä artisti istuskeli tyhjässä ammeessa vaatteet päällä, tässä simaan pukeutuneena, vrt. Lady Gagan kuuluisa liha-asu. En tiedä, miksi sima. Ehkä ajattelin, että viisun ja esityksen tekijöiden on täytynyt olla hiukan simassa.
granaattiomena kirjoitti:Tuo erittäin vahvasti mieleen sarjakuvan, jossa Roope Ankka saapuu "tule sellaisena kuin olet " -juhliin kylpyammeessa.
Hyvin ovat ankat hallussa. :shock: - Aihe on juurikin siitä Barksin yksisivuisesta vitsisarjasta, jossa Roope istuu kutsun saadessaan kolikkokylvyssä ja sitten palvelija työntää hänet juhliin ammeineen päivineen.

2. FIN: Domino
Minttu on hyvä. Voisin vannoa, että joskus oli myös sitruunaversio, mutta en löydä Googlesta pakkauksen kuvaa. Fazerin Domino-suklaalevyä en ole testannut. Hienosti taittuu G:sonin renkutus mainosbiisiksi. Helppo, kevyt ja väsymättä nimeään toistava. Vain reipas mässäilyn korostaminen etäännyttää nykyaikaisesta mainoskontekstista. Minkä sille voi, että ovat niin maistuvia.

3. ARM: Ari
En tuntenut tätä, joten Islanti-yhteys huvitti, varsinkin kun vastaus kysymykseen "Miksi muut sen lyttäsi?" on niin ilmeinen: siksi, että Arilla on surkea biisi. Menee vähän överiksi orgasmit ja muut, jos kyseessä on ensimmäinen yhteydenotto. Kaipasin ehkä lisää realismia. Tamar voisi lentää Islantiin lohduttamaan Aria tämän karsiuduttua finaalista. Ensi vuonna voitetaan duetolla, kun viisut ovat Tbilisissä! :D

4. ROU: Jälkeen jäänyt
Suomalaismepit yrittivät taivutella muita EU-maita luopumaan kellojen siirtelystä. Herkille se on ongelma, jopa terveysriski. Itse kannatan valoisia kesäiltoja, ja yksi pitkä yö syksyisin on niin mukava, ettei kevään lyhennetty yö haittaa. Aihe ei ole kappaleen videosta, vaikka siinäkin henkilöt näyttävät joutuneen eri todellisuuksiin. Toinen on kieltäytynyt siirtämästä kelloa kesäaikaan?
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 23 Huhti 2018, 23:48

sziget kirjoitti:Aihe on juurikin siitä Barksin yksisivuisesta vitsisarjasta, jossa Roope istuu kutsun saadessaan kolikkokylvyssä ja sitten palvelija työntää hänet juhliin ammeineen päivineen.
Oo. Osuin kerrankin oikeaan :uujee: :heh:
sziget kirjoitti:vrt. Lady Gagan kuuluisa liha-asu
Tulen lihassa
Pekonisessa

:laulaa:
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 02 Touko 2018, 22:26

Jahka 1.yhteiskilpailun teokset tulevat kohta esille, voi niitä kommentoida alapuolella. Ensin tulee kumminkin muistaa lähettää pisteensä meikäläiselle. :joojoo:


.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21467
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 08 Touko 2018, 14:23

Näyttökuva 2018-5-8 kello 12.22.22.png
Näyttökuva 2018-5-8 kello 12.22.22.png (124.01 KiB) Katsottu 483 kertaa
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21467
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 08 Touko 2018, 14:24

Näyttökuva 2018-5-8 kello 12.22.34.png
Näyttökuva 2018-5-8 kello 12.22.34.png (83.97 KiB) Katsottu 482 kertaa
Minulla oli jotain ongelmia näiden kommenttien kirjoittamisen kanssa, eikä Kuppila suostunut lähettämään kopioituja kommentteja. :sorivaan:
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 09 Touko 2018, 23:01

:malta: :puola: :tanska:

Pakinatyylinen #Me Too oli hupaisa aloitus. Paatunut sanoituskisaaja lukee tällaiset aina ironian kautta. Tahto miekan taltuttaa mukailee alkutekstiä, hyviä loppusointuja. Kertsin sanapainoja vähän mietin. "Ummetuksesta kärsivä Bruce Willis yrittää vääntää torttua" ei tässäkään ole ainoa mahdollinen lukuilme.

Luurangot menettävät yksityisyytensä ja joutuvat riepottelun kohteeksi, eikö kukaan puolusta niiden oikeuksia? Koin sanoituksen epämääräiseksi, mutta Saaralta lainattu hirviö sopi kuvaan. Sähköä syntyy, kun hangataan kahta partiolaista vastakkain. Sanoitus oli terävä, aiheessa pysyvä ja väljästi alkutekstiä hyödyntävä suhdesoppa.

"Min en mee uimaan, kalat on vetteen pissanneet", lauloi Mikko Alatalo joskus - entä ihmiset? Aamu-uimarin yökötys tarjoaa lisää julkisuutta sarjakakkaajalle, joka varmaan hykertelee tekstiä lukiessaan. Kunnes kongi soi oli myös lupaava otsikko. Sopii mainiosti Tanskan viisuun, sisältö ehkä kaipaisi Luurankojen tavoin tarkempaa rajausta.

Seuraa johtajaa oli söpö vaikkei aivan yhtä sähköinen kuin toinen Puola-sanoitus. Kertsin illatiivit ehkä täydentyvät ajatuksen voimalla. Armeijan naisista en saanut otetta, tarkoitan sen satiirista. Mihin liittyi, onko taas jäänyt jotain tärkeää lukematta? Ainakin vastapainoa lällylle alkutekstille.

Refleksio antaa toivoa kaikille, joita sisäisen kauneuden vaatimukset ahdistavat. Kaboom laajeni nimisanastaan sarjakuvan efekteihin, joita en ollut ennen käyttänyt ainakaan näin. Italian viisusta mallia, kun video sitä suorastaan kerjäsi.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12200
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 23 Touko 2018, 21:10

Viitostyrkkyjen kommentit tänne, jahka pisteytys on ensin suoritettu. :kaunis:
:megafoni: :korvana:
I'll wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21467
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 27 Touko 2018, 12:34

Kuinkas sitten kävikään?
Tämä olisi ollut todella koskettava ja hieno, ellei kakkossäkeistö olisi ollut tuommoinen tunnelmaa muuttava. Siitä en pitänyt lainkaan, mikä laski tämän miellyttävyyttä silmissäni. Harmi.

Flossaa
Omani. Mikä tuskin yllätti ketään. :heh: Eihän sitä tänäkään vuonna voinut jättää Mellojen pakollista höpsöilyä sanoittamatta.

Kukoistus
Olipas hieno. Tunnelma muistutti suurkaupungin laitamilla olevasta puistosta, jossa yöaikaan ei ole ketään ja jossa voi vain istua omien ajatustensa kanssa. Nautin suuresti.

Äippä
Ihan älyttömän hauska vuoropuheluidea, joka oli vieläpä toteutettu erinomaisesti. :uujee:

Papana
Omani. Oli tähän kisaan nyt pakko toinenkin sanoitus vääntää, ja tämmöinen siitä sitten tuli. :rofl: En tiedä, tykkäänkö tästä ihan hirveästi vai myötähäpeänkö vain itseäni.

Mikstuura
Olipas tuo kertsi erikoinen. Vasta tyyliin viimeisessä kertosäkeessä sain laulettua nämä sanat siihen. :sekava: Ihan mielenkiintoinen sanoitus, mutta en täydellisesti vakuuttunut.

Haavemaa
Jokseensakin tällainen maisema itselläni kappaleesta tulee mieleen, joten sanoitus kai onnistui tehtävässään. Aluksi ajattelin tämän olevan liian naiivi, mutta sitten tajusin sen olleen tarkoitettua. Jee lastenlaulu!

Ctrl+Z
Ihan hysteerisen hauska. :rofl: En kestä!
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 29 Touko 2018, 23:05

1. SWE: Kuinkas sitten kävikään?
Lystikäs viisun ja aiheen törmäytys. Varsinkin loppunousu on hysteerinen. Tarina on niin paksua satiiria, että kovin todesta sitä on vaikea ottaa, ellei mukana ole piiloviitteitä, jotka missasin.

2. SWE: Flossaa
Tompan Samir & Viktor -trilogian toinen osa? :p - En tiedä, mitä minun täsmälleen käsketään tehdä ja mikä on last seasonia. Jätin Googlen sikseen ja tyydyin siihen, että sanoitus toimii. Mummoista ja vaareista tuli mieleen se Specsavers-mainos, jossa seniorit saavat vetävämpää treeniä kuin pitikään.

3. POR: Kukoistus
Hieno biisi ja luullakseni pätevä sanoitus. Koin tämän enemmän älyileväksi kuin runolliseksi ja tuskastuin varsinkin toisessa säkeistössä. Abstraktioähky uhkasi ja vaati lunnaita.

4. ISL: Äippä
Brosa ei tietääkseni tarkoita broidia, mutta sain päähäni, että nämä kaksi voisivat olla sisaruksia, minkä jälkeen idea olikin selvä. Äippä huomioidaan totta kai myös Suuri ällösanakirja -hakuteoksessa samoin kuin äippis, äityli ja äitykkä. :joojoo:

5. SWE: Papana
Mainio hassuttelu ja tilaisuuden hyödyntäminen. En tunne kyseistä tubepersoonaa kylliksi voidakseni arvoida karikatyyrin osuvuutta. Jos hän on puoliksikaan yhtä ärsyttävä kuin Margaretin biisi tai päinvastoin, niin onneksi olkoon molemmille.

6. LTU: Mikstuura
Viisulan My Słowianie -ketjussa sarkofagistaan herätetty diasporakiista innosti minut vertaamaan teoriaa ihmemikstuuraan, joka parantaa kaikki sairaudet, saat rahat takaisin jos kuolet. Liettuan tyrkky ei ollut niin toivoton kuin muistin, vain kliseinen.

7. SWE: Haavemaa
Terävää sarkasmia. Söpömpi kuin Espanja, Irlanti ja Liettua 2018 yhteensä. Koska lintu laulaa Maamme-laulua, kyseessä lienee puolustusministeri Jussi Niinistön haavemaa. Pian hän hyppää pusikosta ja antaa sinulle märän pusun suoraan suulle. Onneksi sanoitus ja koko painajainen ehtivät loppua ennen sitä. :nohyi:

8. LTU: Ctrl + Z
Kaikille tuttu kokemus, siis kaikille joilla on itsekritiikki. Leipäjuttua en tainnut tajuta mutta syytän siitä itseäni eikä sanoitusta ja poistan nämä nolot kommentit tai ainakin muokkaan niitä vielä 20 kertaa Lähetä-painalluksen jälkeen.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 07 Kesä 2018, 22:51

:itavalta: :kroatia: :tsekki:

Yhteiskilpailun 2/13 kommentit tänne olettaen että pisteet on annettu.

Ei kukaan, hullu ja valehtelua:

:romania: 2009: Elena - The Balkan girls

The Balkan girls, they like to party / Like nobody, like nobody

:isobritannia: 1995: Love City Groove - Love city groove

Baby, baby, baby, you got me goin' crazy / I'm feelin' kinda high, my mind is gettin' hazy

:espanja: 1999: Lydia - No quiero escuchar

Sé cual es la verdad / Quise confiar y me has mentido (Tiedän mikä on totuus / Luotin sinuun ja valehtelit minulle)
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2896
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 10 Kesä 2018, 20:49

1. Törkeää
Juliet Jonesin Sydän pohti aikoinaan, miksi naiset rakastuvat aina renttuihin. Ehkä renttuudessa ja roisiudessa on sittenkin jotain puoleensa vetävää. :miettii: Varsin ristiriitaiset tunteet tämänkin tekstin päähenkilöllä, kun tuntee samaan aikaan sekä inhoa että jonkilaista vetoa roisia miestä kohtaan. Alkuperäisessä tekstissä puhutaan rakkaudesta ja hulluudesta, johon tämä sanoitus sopii varsin hyväksi jatkajaksi.

2. Elävä pää
Jotkut viisufanit kommentoivat alkuperäistä teosta sanomalla kappaleen olevan aika kesy siihen nähden, että sen nimi on Crazy. Itse yritin vältää turhan kesyä vaikutelmaa antamalla Frankalle moottorisahan, jolla hän voi laittaa sydämensä särkeneen miehen palasiksi. Elävän pään roolin saa kukin tulkita niin kuin tahtoo.

3. Usko
Uskonnollinen sanoitus gospel-vaikutteiseen kappaleeseen lienee aika ilmiselvä aihevalinta, etenkin kun alkuperäisessä kappaleessa vielä mainitaan sanat Lord ja bible. Ei kerro millään muotoa omasta elämästäni. Itse uskon siniseen spagettihirviöön. :pappi:

4. Lääkärit
Omaperäinen ja yllättävä aihevalinta, joka on kumminkin saatu sovitettua Mikolaksen suuhun sopivaksi. Alkuperäiseen kappaleeseen Mikolas oli saanut inspiraation hänen ja ex-tyttöystävänsä erosta. Eroon johtaneista systä hän ei ole sen enempää puhunut, mutta eihän sitä tiedä, jos eron taustalla on ollut valehtelun lisäksi joitain tässä sanoituksessa mainittuja asioita. :heh: Varsin terävää huumoria alusta loppuun. "Homppeli horo hula hump-pap-paa" - kohta viimeistään pudotti tuolilta. :rofl:

5. Kesälaitumille
Repusta muodostui kevään aikana Mikolaksen tavaramerkki. Koulunsa päättävän koululaisen rooli oli Mikille siis enemmän kuin sopiva. Puntariykkösen sanoittaminen on tuskaista, koska haluan tehdä kunniaa suosikilleni. Ehkä olen tähän lopputulokseen ihan semisti tyytyväinen.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6402
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 13 Kesä 2018, 21:09

(Aina unohtuu tämä kommenttiketjun olemassa olo :hiips: )

Tästä alaspäin ei ole menoa, jos ei ole pisteyttänyt Ranskan kisassa. :pannu:
Linja-autojen ja rakkauden perässä voi juosta tai odottaa seuraavaa.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8713
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 14 Kesä 2018, 00:22

:itavalta: :kroatia: :tsekki:

1. CRO: Törkeää
Menestyksen salaisuus. "Sutenööri" tuli Louis Theroux'n oivallisen Amerikka-dokumenttisarjan jaksosta, joka kuvasi Houstonin prostituoituja, joita parittajat "suojelevat".

2. CRO: Elävä pää
Kauhusanoituksista ei ole nykyään ylitarjontaa, sitä paitsi kerronta on herkullista. Ihmislihan herkullisuutta en osaa arvioida. Jos sitä vuodeksi riittää, sankaritar lienee paloitellut useita. :shock:

3. AUT: Usko
Siisti tämäkin, gospelia viimeisen päälle. Olisin toivonut jotain yllättävää ideaa (vrt. Timoteuksen Kiitoshymni, MLT 16) tai tunteisiin vetoavaa konkretiaa. Nyt jää ylimalkaiseksi eikä täysin herää eloon.

4. CZE: Lääkärit
Hei me diagnosoidaan! Jokunen vuosi sitten oli oikein narsistibuumi, kun etenkin naiset hoksasivat, mikä kumppanissa mättää. Höpsöttelevä viisu oli odotetun inspiroiva sanoitettava.

5. CZE: Kesälaitumille
Ei yhtä kreisi kuin alkuteos, silti varsin onnistunut vetelehtivän teinin potretti. Laitumella on hyvä katsoa eteensä, ettei käy niin kuin Pedro's Heavy Gentlemenin biisissä Juhannusaatto eli terveisiä William-sedälle (1985):

:laulaa: Renki muuttui kostajaksi, tunki taskuun Coltin
Lehmänpaskaan liukastui ja heitti kuolonvoltin
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Vastaa Viestiin