Taitoluistelu

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 12 Huhti 2015, 02:15

Suomen Marigold Ice Unity sijoittui toiseksi muodostelmaluistelun MM-kisoissa Kanadan Hamiltonissa. Kanadan NEXXICE oli 2012-2014 toinen ja nyt ykkönen. Venäjä sai vihdoinkin ensimmäisen MM-mitalinsa, kun se nousi vapaaohjelmassa pronssille. Suomen kakkosjoukkue Rockettes oli neljäs (2014 pronssia).

Lajin kannalta on mukavaa, ettei Suomi voita joka vuosi ja että saatiin uusi mitalimaa. Suomella on kahdeksan maailmanmestaruutta, Ruotsilla kuusi ja Kanadalla nyt kaksi. USA:lla on neljä pronssia. Kanadassa oli mukana 25 joukkuetta 20 maasta. Yle Areenan kautta näki niitäkin, jotka eivät tv-koosteisiin mahdu.

Juniorien MM-kisat pidettiin toista kertaa maaliskuussa. Suomen Musketeers uusi mestaruutensa ja Team Fintastic hopeansa. Suomalaista muodostelmaluistelua nähtiin myös taitoluistelun MM-kisojen loppugaalassa Shanghaissa. Vuoden 2013 maailmanmestarijoukkue Team Unique esiintyi siellä.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 12 Loka 2015, 01:27

Finlandia Trophyn parhaat suomalaiset olivat Viveca Lindfors ja jäätanssipari Cecilia Törn & Jussiville Partanen. Kilpauransa lopettaneen Kiira Korven paikka ei jää tyhjäksi, lupaavia nuoria on naisten puolella monta. Suomen miesluistelulla menee heikommin. Matthias Versluis oli paras, mutta matkaa Euroopan kärkeen on paljon.

Maailman huippuja oli taas mukana kelpo joukko. Jäätanssin voittivat Kanadan Kaitlyn Weaver ja Andrew Poje. Miesten ykkönen oli kokenut venäläinen Konstantin Menshov ennen Adam Ripponia ja Sergei Voronovia. Naisten kilpailun voitti Japanin Rika Hongo ennen Julia Lipnitskajaa ja Joshi Helgessonia.

Poimintoja kauden 2015-16 ohjelmasta:

23.-25.10. Skate America, Milwaukee, Grand Prix -sarjan avaus
10.-13.12. Grand Prix -sarjan finaali, Barcelona
18.-20.12. Suomen mestaruuskilpailut, Mikkeli
25.-31.1.2016 Euroopan mestaruuskilpailut, Bratislava
28.3.-3.4. Maailmanmestaruuskilpailut, Boston
8.-9.4. Muodostelmaluistelun MM-kisat, Budapest
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 21 Joulu 2015, 00:27

EM-kisaedustajat ratkaistiin SM-kisoissa. Tiukaksi meni, harmi ettei Yle näyttänyt. Roman Galay, 17, oli tehnyt Dortmundissa suomalaisten ennätyspisteet kansainvälisissä kilpailuissa 191,67. Johti lyhytohjelman jälkeen, mutta Valtter Virtanen pani vielä paremmaksi: 193,32. Naisten kisaa johtanut Viveca Lindfors hermoili, ja voiton vei Anni Järvenpää pistein 154,91. Lindforsilla on kuitenkin kauden parhaat pisteet 157,06. EM-kisoihin Virtanen, Lindfors ja jäätanssista Cecilia Törn & Jussiville Partanen.

Muodostelmaluistelu oli ensi kertaa mukana Grand Prix -finaalissa viikko sitten. ISU yrittää tosissaan nostaa lajin näkyvyyttä. Jospa olympiastatus heltiäisi 2022 kisoihin, kun se 2018 jäi haaveeksi. Venäjän Paradise voitti, Suomen Rockettes oli toinen pelkin vapaaohjelmin käydyssä kisassa.

Yuzuru Hanyu luisteli miesten epäviralliset ME-pisteet jo Japanin osakilpailussa ja paransi vielä finaalissa: 219,48. Pariluistelussa Stolbova & Klimov saavuttivat ensimmäisen ison voittonsa. Naisten sarjassa Venäjän uusin tähti on Jevgenia Medvedeva, viimeksi liian nuori senioreihin, nyt voittaja. Jatkoa ehkä seuraa, sillä Polina Tsurskaya voitti juniorien finaalin.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 29 Tammi 2016, 22:11

Viveca Lindfors onnistui vapaaohjelmassa: ennen viimeistä ryhmää kolmas, lopputuloksissa vähintään yhdeksäs. Näin Suomi saa ensi vuoden EM-kisoihin kaksi naisluistelijaa. Lähetys TV2:ssa hetken kuluttua. - Lauantaina ratkaistaan pariluistelun ja jäätanssin mitalit, Törn & Partanen lyhyttanssin jälkeen sijalla 18.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26929
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 30 Tammi 2016, 14:05

Milloinkahan saisin elämäni sille mallille, että taitoluistelu mahtuisi taas ohjelmaan... No, nyt katsoin parit parit, ja ehkä illalla se jäätanssi. Bratislava onkin perinteinen areena tällaiseen, mieleen nousevat jään tuoksu ja Seppo Kannaksen ääni.

Olen ihan pudonnut kärryilta tilanteesta, siis vaikka joku Javier Fernandez on minulle täysin tuntematon nimi. No, Aljona Savtshenko sentään vielä on paikallaan! Tai ei ihan päässyt paikalleen kun uusi herra ei jaksanut nostaa sinne. Alkupuoli ohjelmasta näytti upealta kyllä, ja pidin myös urheilullisesta asusta. Venäläiseltä voittajaparilta olisin halunnut nähdä uusintana heiton, jota Anuliisa Uotila hehkutti ihanaksi, sillä sitä se oli minunkin mielestäni.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15645
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja JukkaV » 30 Tammi 2016, 21:38

Suomen toiseksi menestynein jäätanssipari on nyt siis Törn & Partanen. 15. sijaa paremmin ovat luistelleet vain Rahkamo & Kokko. Onnea heille ja myös Viveca Lindforsille! 8. sija debyyttinä on hyvä em-kisoissa, 2000-luvulla suomalaisnaisista parempaan debyytissään ovat yltäneet vain Laura Lepistö (3.), Susanna Pöykiö (6.) ja Elina Kettunen (7.)
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 31 Tammi 2016, 03:13

Tosiaan hieno vapaaohjelma ja nousu suomalaisparilta. Italian hopeaparilla Cappellini & Lanotte on muuten mainio gaalanumero tällä kaudella. Käyvät siinä yöpuulle, on nalle, tyyny ja peitto, josta kinastellaan.
Rousku kirjoitti:Olen ihan pudonnut kärryilta tilanteesta, siis vaikka joku Javier Fernandez on minulle täysin tuntematon nimi.
Oho, olet menettänyt paljon. Suuri koomikko, mutta osaa muitakin rooleja. Miesten kilpailusta tuli outo monien epäonnistuessa. Israel on EM-historian 27. mitalimaa (Espanja oli 26. vuonna 2013), kun Alexei Bychenko nousi hopealle ohi Kovtunin. Syntynyt tosin Kiovassa ja edusti Ukrainaa vuoteen 2010 asti.

Pariluistelussa Savchenkon lisäksi olympiavoittajat Tatjana Volosozhar ja Maxim Trankov palasivat arvokisoihin. He ovat nykyään myös aviopari, ja EM-kulta oli heille neljäs. Turhaan Jere Nurminen haukkui heidän Draculaansa, en puhuisi rutiiinisuorituksesta tuolla tasolla.

Naisluistelussa Venäjä karkaa muulta Euroopalta, mutta hei, Irina Slutskajan seitsemännen mestaruuden jälkeen Venäjä jäi kuudesti peräkkäin ilman mitalia! Vasta 2013 tahti muuttui, ja äskettäin Venäjän mestaruuskisoissa arvokisamitalisteja olympiavoittajasta alkaen jäi sijoille 6-9: Sotnikova, Lipnitskaja, Tuktamysheva, Leonova. Omaperäistä Alena Leonovaa, 25, on jo ikävä. Uusi Euroopan mestari Jevgenia Medvedeva, 16, on loistava mutta näyttää pelottavan pieneltä ja laihalta jopa ikäisiinsä verrattuna, toivottavasti hän syö. :/
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 03 Huhti 2016, 17:37

Bostonin MM-kisoista eurooppalaisille kolme mestaruutta ja Kanadalle yksi. Kolmessa lajissa vuoden 2015 ykköset onnistuivat uusimaan mestaruutensa. Suomalaisista Viveca Lindfors nousi vapaaohjelmassa kolme sijaa ja oli 20:s. Jäätanssissa Törn & Partanen etenivät vapaatanssiin ensimmäisinä suomalaisina sitten Jessica Huotin ja Juha Valkaman 2003, tuloksena 18. sija. Ensi viikonloppuna muodostelmaluistelun MM-kisat. :p

Hienoa että Ashley Wagner onnistui vihdoin myös MM-tasolla, hopea oli hänen ensimmäinen mitalinsa. Jenkeistä hän on ollut koko ajan suosikkini, sähäkkä ja voimakas esiintyjä. Anna Pogorilayan pronssikin ilahdutti, koska häneen on lyöty Venäjän kolmosluistelijan leimaa, kun EM-kisoista on tullut "vain" kaksi pronssia. Jevgenia Medvedeva jätti lyhytohjelmassa oven raolleen muille, vapaaohjelmassa oli omaa luokkaansa. Slovakialais-amerikkalainen Nicole Rajičová hermoili EM-kotikisoissa ja hävisi mm. Lindforsille, nyt hän oli venäläistrion jälkeen neljänneksi paras eurooppalainen ja hyvin iloinen (katsoin kilpailua yöllä Areenasta).

Alkukaudella ennätyksiä rikkoneen Yuzuru Hanyun 12 pisteen johto suli vapaaohjelmassa. Harjoittelukaveri Javier Fernández onnistui täydellisesti hilpeässä Sinatra-ohjelmassaan ja voitti. Välivuoden jälkeen kilpailuihin palannut Kanadan Patrick Chan jäi nyt viidenneksi.

Jäätanssissa Papadakisin & Cizeronin voittokulku jatkui. Yhdysvaltoihin hopea ja pronssi. Kuka tietää, mitä Italian Cappellini & Lanotte tai Kanadan Weaver & Poje olisivat voineet tehdä paremmin. Venäjää koetteli ykkösparin poissaolo meldoniumjutun takia, Sinitsina & Katsalapov varmistivat kuitenkin Venäjälle kaksi maapaikkaa myös Helsingin MM-kisoihin.

Pariluistelussa Duhamel & Radford loistivat, myös hopeansa uusineet Sui Wenjing & Han Cong tekivät vaikutuksen. Venäjä jäi yllättäen ilman mitalia, sekä Stolbova & Klimov että Volosozhar & Trankov ovat kärsineet erilaisista terveyshuolista. Olen nykyään jopa innostuneempi pariluistelusta kuin jäätanssista, koska maallikon on helpompi seurata sitä ja vahvoilla naisluistelijoilla on siinä isompi rooli. Joidenkin parien epäsuhtaisuuteenkin tottuu. Esim. Aliona Savchenkon (153 cm) uusi pari Bruno Massot (184 cm) näyttää aika isolta. Normaalikokoinen hän on, mutta Robin Szolkowy oli yhdeksän senttiä lyhyempi.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 25 Loka 2016, 21:38

Leena Lehtolainen oli Puoli seitsemän -ohjelmassa. Äskettäin ilmestyi kirja Jään lumo, jota varten haastateltiin 80 lajin huippunimeä. Tekijöinä Lehtolainen, Elina Paasonen ja Kaisa Viitanen. Lehtolainen ja Viitanen ovat aiemmin julkaisseet kirjan Taitoluistelun lumo (2010), joka oli lähinnä lajiesittely, hieno opus kyllä sekin.

Grand Prix -sarjassa nähdään vihdoin myös suomalaisia, kun Cecilia Törn & Jussiville Partanen kutsuttiin Kanadan osakilpailuun 28.-30.10. Vuonna 2012 Kiira Korpi voitti yhden osakilpailun, oli toisessa kolmas ja selviytyi finaaliin, jossa sijoittui neljänneksi. Valitettavasti Yle ei näytä sarjaa kuten vielä viime vuonna.

SM-kisat Tampereella 16.-18.12., niissä selviävät EM-edustajat, nähtävissä suorana netissä. Helsingin MM-kisojen yksittäisliput ovat olleet myynnissä jo jonkin aikaa, ainakin päiväkilpailuihin löytyy vielä hyviä paikkoja.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Tammi 2017, 14:38

EM-kisat Ostravassa. Suomi säilytti molemmat maapaikkansa naisten kilpailussa. Viveca Lindforsillla oli vaikeaa, mutta Emmi Peltosen 11. sija ja molempien pääsy vapaaohjelmaan riittivät.

Sympaattinen Jevgenia Medvedeva rikkoi Korean Yuna Kimin epävirallisen ME-tuloksen vuodelta 2010. Carolina Kostner, 29, onnistui paluussaan ja saapuu toivottavasti myös Helsinkiin. Epäreilu kilpailukielto ei lannistanut häntä, pronssi on uran 16. aikuisten arvokisamitali. Anna Pogorilaja, 18, jatkoi hyviä esityksiä. Keväällä MM-pronssia, nyt jo kolmas EM-mitali.

Pariluistelussa saatiin vaihtelua eli uudet mestarit, Evgenia Tarasova & Vladimir Morozov. Ranskan Vanessa James & Morgan Ciprès venyivät hienosti pronssille. 2018 mukana voi olla suomalaispari, sitä onkin odotettu kauan. Emilia Simonen & Matthew Penasse esiintyivät SM-kisoissa mutta eivät ehtineet vielä antaa kansainvälisiä näyttöjä.

Jäätanssissa Törn & Partanen lähtevät vapaatanssiin kelpo 14. sijalta. Papadakis & Cizeron -parin ylivalta horjuu: lyhyttanssissa vasta kolmansia ja joulukuun GP-finaalissa hopealla, kun paluun tehneet Virtue & Moir voittivat. Miesten kilpailua johtaa tutusti Javier Fernández. Valtter Virtanen oli 22. ja selviytyi mukaan vapaaohjelmaan.

Vaatetapahtumia. Pariluistelun lyhytohjelmassa Britannian Christopher Boyadjilta repesi paita kokonaan auki. Paljastelu ei syönyt pisteitä, koska mitään ei pudonnut jäälle. Ranskan Laurine Lecavelierin asu vaihtui eleganttiin pikkumustaan kesken vapaaohjelman. Yleensä euroviisumaisia pukutemppuja on nähty gaaloissa, aika harvoin kilpailuissa. Eikä hän ollut jäällä pelleilemässä vaan sijoittui viidenneksi huippupistein.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 31 Maalis 2017, 11:10

Ensimmäiset MM-mitalit jaettiin pariluistelussa. Huikeaa nähtävää paikan päällä. Venäjän, Italian ja Kanadan liput erottuivat katsomossa. Kaksi kärkiparia luisteli viimeisinä, heille osoitettiin suosiota seisaaltaan. Eivät huligaanit buuaa tai laula natsilauluja saksalaisille niin kuin jalkapallossa.

Kiinan Sui & Han voittivat vihdoin (hopealla 2015 ja 2016). Han Cong oli toipunut isosta leikkauksesta, kilpailuja ei paljon alla, heidän puolestaan kelpasi iloita. Vapaaohjelmasta Saksan Savchenko & Massot keräsivät lähes samat pisteet, hopeaa heille. Euroopan mestarit Tarasova & Morosov ylsivät pronssille. Stolbova & Klimov rämpivät lyhytohjelmassa ja nousivat nyt peräti kahdeksan sijaa viidenneksi, tärkeää olympiapaikkojen kannalta.

Pohjois-Koreasta oli pari ja vieläpä hyvä, kiinnostaisi kuulla taustoja. Suomen Simonen & Penasse luistelivat ehjän lyhytohjelman, lupaava tulokaskausi heiltä. Nyt jäätanssia, illalla naisten vapaaohjelma. Finlandia Trophyn voittaja Kaetlyn Osmond on toisena lyhytohjelman jälkeen, Medvedeva johtaa. http://www.helsinki2017.com/
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27803
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Pete » 31 Maalis 2017, 20:07

Helsinki on täynnä japanilaisia faneja - heitä on tullut kuulemma yli tuhat. :shock:
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1451
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 31 Maalis 2017, 22:16

On tuo Valtter Virtanen kyllä aika sissi. Ensimmäiset MM-kisat 30-vuotiaana, hyppää lyhytohjelmassa neloistulpin (jäähän mätkähti, mutta erinomainen yritys) ja saa kauden parhaat pisteensä. Sijoitus tietty oli häntäpäässä, mutta kaveri on opiskellut luistelun ohella lääkäriksi ja tekee nykyään lääkärin töitä 20 tuntia viikossa. Hatunnoston arvoinen suoritus kaiken kaikkiaan :peukku:
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4246
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 31 Maalis 2017, 23:44

Pete kirjoitti:Helsinki on täynnä japanilaisia faneja - heitä on tullut kuulemma yli tuhat. :shock:
Ja kun Arenassakin on etupäässä japanilaisia mainoksia, niin ensi alkuun joku tietämätön saattaisi kenties luulla kisoja Japanissa pidettäviksi. :heh:

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 02 Huhti 2017, 00:34

^ Eikä ollut hukkareissu, kun miesten kisasta tuli kaksoisvoitto. Japanin naisille kävi huonommin: ykköstähden puuttuessa tulos riitti vain kahteen olympiapaikkaan. Venäjän Anna Pogorilayan romahdus oli karmeaa nähtävää. Jevgenia Medvedevaan se ei onneksi vaikuttanut, uusi ME-tulos heti perään. Edellinen naisten maailmanmestari peräkkäisinä vuosina oli Michelle Kwan 16 vuotta sitten.

Ei olympiapaikkoja Suomelle, mutta syksyllä on vielä karsinnat Oberstdorfissa, Virtasen kotikentällä. Äsken oltiin katsomassa jäätanssia. Virtue & Moir onnistuivat kuten toivoin, vaikka tiukoille meni. Ihmeen moni pari kompuroi tvisseleissä. - Viikon päästä muodostelmaluistelun MM-kisat USA:ssa.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 09 Huhti 2017, 06:45

Marigold IceUnity ylsi hopealle muodostelmaluistelun MM-kisoissa Colorado Springsissä. Ilmeet olivat totisia tuloksen selvittyä, sillä suomalaiset voittivat vapaaohjelman ja eroa kultamitaliin jäi vain 0,12 pistettä. Venäjän Paradise uusi mestaruutensa. Joukkue kärsi yhden naisen vajauksesta loukkaantumisen takia ja kilpaili 15-henkisenä, minkä lajin säännöt sallivat (yleensä on varaluistelijoita). Kanadan Nexxice oli kolmas ja Suomen RCKT (Rockettes) viides.

Mukana oli 24 joukkuetta 19 maasta. Vaikka mitalimaita on yhä vain viisi, jo keskitason joukkueilla on varsin hyviä ohjelmia. Palkintoja oli jakamassa myös miesluistelun tähti Jason Browne, Helsingin MM-kisojen seitsemäs.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 20 Tammi 2018, 23:01

EM-kisat Moskovassa. Emmi Peltoselle olympiapaikka ja hyvä sijoitus, Viveca Lindfors ei pystynyt flunssaisena venymään. Suomi säilytti molemmat EM-paikkansa. Valtter Virtaselta uran parhaat arvokisat ja 19. sija. Myös jäätanssijat Törn & Partanen onnistuivat, 15. sija oli pettymysten jälkeen askel eteenpäin.

Naisten kisasta tuli jännittävä, vaikka venäläisten ainoa haastaja on yhä Carolina Kostner, nyt kolmas. Jevgenia Medvedevan tappioton putki katkesi, kun 15-vuotias Alina Zagitova voitti. GP-finaalin kakkonen Maria Sotskova oli neljäs. Pyeongchangissa vastusta tarjoaa mm. Kaetlyn Osmond, Helsingin MM-kakkonen.

Javier Fernández piti pintansa. Olympiamitali vielä puuttuu, toivotaan parasta. Hopealle pöllähti Dmitri Aliev, juniorien MM-kakkonen 2017. - Pariluistelussa Vanessa James & Morgan Ciprès, puolustavat kolmoset, hävisivät pronssin 0,01 pisteellä. Natalia Zabiiako & Alexander Enbert saivat vuorostaan ensimmäisen mitalinsa. Jevgenia Tarasova & Vladimir Morozov uusivat mestaruutensa, hyvä vapaaohjelma.

Sisaruksista Michal Březina - Eliška Březinová (CZE) ja Jorik Hendrickx - Loena Hendrickx (BEL) parhaiten onnistui Loena. Hän oli "seuraavaksi paras" eli viides naisten kilpailussa. Myös Eliškalle uran paras sijoitus.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 08 Loka 2018, 19:56

Suomi järjestää ensi kertaa Grand Prix -sarjan osakilpailun 2.-4. marraskuuta Helsingissä. Tilaisuus tuli, koska Kiina on tauolla. Suomessa pidetään muodostelmaluistelun MM-kisat 12.-13. huhtikuuta. Marigold IceUnity on puolustava maailmanmestari.

Eilen Viveca Lindfors nousi puhtaalla vapaaohjelmalla kolmanneksi Finlandia Trophyssa. Vastaavaa ei ole juuri nähty sitten Laura Lepistön. Emmi Peltonen oli kisan viides. Suomessa usein käynyt Elizaveta Tuktamisheva voitti, yksi harvoista naisista, jotka ovat hypänneet kilpailuissa kolmoisaxelia. Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kohensivat piste-ennätystään. Valtter Virtanen jatkaa, tervehtynyt Roman Galay teki paluun. - Kauden 2018-2019 ohjelma
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26929
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 24 Tammi 2019, 22:47

Huomasin että tulee taitoluistelua ja sain katsottua. EM-kisojen parien vapaaohjelman mitalistiparit erottuivat edukseen niistä muista, osasivat ilmentää musiikkia ihan eri tasolla. Etenkin pronssipari Boikova - Kozlovskista tässä suhteessa pidin. Tuomaristo näki toisin; heidän mielestään täpärästi neljänneksi jääneet Della Monica - Guarise olivat tulkintapuolella parempia. Minussa eivät luistelullaan herättäneet mitään tunnetta. Sillä kyllä ehkä, että olisin heille sen pronssin pitkän uran kruunuksi voinut suoda, vaikkeivät muuten suosikkejani olleen.

Kaikki mitalistiparit kompuroivat hyppy-yhdistelmässään, enkä tiedä, miksei James - Ciprésiä siitä sakotettu yhtä ankarasti kuin muita. Tuomariston mielipiteet näyttävät juuri siinä kohti hajonneen reippaasti. Suon kyllä heille vaihteeksi voiton; uusia tilaisuuksia tuskin enää kovin paljon tulee. Tarasova - Morozov näyttivät selkeän pettyneiltä hopeaan. - Wikipedian mukaan Vanessa James on aloittanut luistelun vasta 11-vuotiaana. Mainittakoon sekin, että Morgan Ciprés on aika komea :surrur:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26929
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 25 Tammi 2019, 21:33

Jee mitali jee! Venäläiskatsomossa heilutettiin kylttiä jossa luki "5 best", mikä kai voisi olla mahdollista jos kaikki parhaat venäläisnaiset mahtuisivat kisaamaan, mutta nyt tulikin joku tšuhna pilaamaan kolmoisvoiton :tapu:

Sekä Lindfors että Peltonen luistelua oli estetiikan ja tulkinnan puolesta ilo seurata, Lindforsilla meni sitten tekninen suorittaminenkin nappiin. Peltosenkin mokat sillä saralla olivat vain hyppyjen helpotuksia, ei pyllähdyksiä. Mukavaa että tuomaristo tällä kertaa arvosti estetiikkaa enemmän kuin silkkoja hyppykoneita, ja myös Peltonen sai sijoitustaan parannettua lyhytohjelmaisesta. - Sitä en ymmärrä miksi Paganini sai vapaaohjelmastaan niin huonot pisteet.

Samodurovan luistelu näytti alkuun lattealta, juuri sillä tavoin teknisesti valmiilta mutta taiteellisesti epäkypsältä kuin nuorilla luistelijoilla voi olla. Ehdin jo ajatella että tähänkö on tyydyttävä, Zagitovan kompuroitua. Mutta loppua kohdenhan ohjelma vasta pääsi vauhtiin. Tiedä sitten auttoiko musiikin vaihdos vai rupesiko suoritus vapautumaan kun alun hyppyosuudet olivat sujuneet. Lopulta minäkin nautin menosta.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1451
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 25 Tammi 2019, 23:42

Olipa hienoa katsottavaa tuo naisten vapaaohjelma - pitkästä aikaa saatiin keittää taitoluistelumitalikahvit. Ja Lindfors meni voittamaan Zagitovan vapaaohjelmassa :shock: Myös jäätanssiparimme suoriutui mallikkaasti EM-debyytistään.
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26929
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 26 Tammi 2019, 03:09

Rousku kirjoitti:
25 Tammi 2019, 21:33
Peltosenkin mokat sillä saralla olivat vain hyppyjen helpotuksia, ei pyllähdyksiä. Mukavaa että tuomaristo tällä kertaa arvosti estetiikkaa enemmän kuin silkkoja hyppykoneita, ja myös Peltonen sai sijoitustaan parannettua lyhytohjelmaisesta. - Sitä en ymmärrä miksi Paganini sai vapaaohjelmastaan niin huonot pisteet.
Katselin noita pisteitä tarkemmin niin eihän Peltosen luistelussa sittenkään mitään estetiikkaa ole arvostettu, vaan - hyppyjä. Ne pari helpotettua hyppyä kyllä pistivät silmään, mutta onneksi helpotukset eivät osuneet hyppy-yhdistelmiin, jotka Peltonen veti läpi ihan mallikkaasti ja sai niistä kelpo pisteetkin. Jos kaikki hypyt olisivat menneet kohdalleen, sijoitus olisi ollut ehkä sijan verran parempi, tuskin sen enempää. Paganinilla taas ei ollut järin vaativia hyppy-yhdistelmiä, mikä vaikutti kokonaispisteisiin.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 26 Tammi 2019, 17:22

Hip hei! Lindfors onnistui jo syksyllä Espoossa niin hyvin, että EM-mitali "joskus tulevaisuudessa" alkoi näyttää mahdolliselta. Kun Konstantinova haparoi lyhytohjelmassa, pronssi oli muiden ulottuvilla. Elizaveta Tuktamisheva puuttui joukosta, koska sairasti keuhkokuumeen eikä päässyt Venäjän mestaruuskisoihin, harmi. Laura Lepistön Euroopan mestaruudesta on kymmenen ja MM-pronssista yhdeksän vuotta. Tulevissa MM-kisoissa japanilaiset ovat kovia.
Rousku kirjoitti:
26 Tammi 2019, 03:09
Katselin noita pisteitä tarkemmin niin eihän Peltosen luistelussa sittenkään mitään estetiikkaa ole arvostettu, vaan - hyppyjä.
No jaa, Peltonen teki eroa Brezinovaan juuri osa-aluepisteillä, elementeissä hän hävisi pari pistettä. Myös Peltosen edellä pysynyt Meite sai vähemmän osa-alueista mutta selvästi enemmän elementeistä. "Estetiikalla" on siis väliä, vaikka hyppyjen helpotukset maksavat paljon pisteitä.
Paganinilla taas ei ollut järin vaativia hyppy-yhdistelmiä, mikä vaikutti kokonaispisteisiin.
Totta, kahden kolmoishypyn yhdistelmä jäi häneltä tekemättä. Lindfors sai jo lutz-tulpista yli 11 pistettä. Alkukauden perusteella Paganini ylsi kuitenkin aika lailla omalle tasolleen, viides sija jäi ihan hilkulle (2018 seitsemäs). - La la landista on tullut kestohitti taitoluisteluun, sen ymmärtää. Elokuvaa en ole vieläkään nähnyt. En tosin Les Misérablesiakaan.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26929
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 26 Tammi 2019, 19:10

Jäätanssista ei muuta kuin että tykkäsin Guignard - Fabbrin luistelusta ja mukavaa että vanhoilla päivillä tuli lopulta mitali, mitä Charlene niin söpösti itkeskeli :joojoo:. Kisasivujen mukaan hän on ammatiltaan "police agent".
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1451
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 27 Tammi 2019, 23:06

Tällä kertaa en seurannut kisoja kovinkaan tiiviisti, mutta siitä huolimatta osui kohdalle pari kolme Carmenia. Eikö tuon musiikin käyttöä voisi mitenkään jo kieltää taitoluistelijoilta? :roll: Carmen-villitys taisi alkaa 80-luvulla, kun ensin jäätanssipari Bestemianova-Bukin tanssi Carmenin tahtiin ja sitten Katarina Witt ja Debi Thomas valitsivat kumpikin Carmenin musiikikseen samalle kaudelle.
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26929
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 28 Tammi 2019, 13:11

^La la Land taitaisi joutaa kiellettävien listoille myös, vaikka on niin uusi, ja olisiko Pähkinänsärkijääkin aika usein? Muistan tuon taistelevat Carmenit -vuoden itsekin. Wittillä oli kyllä pätevämpi näkemys teemasta.
Rise, angel, shine, love!

poika90
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1312
Liittynyt: 03 Helmi 2016, 13:24
Paikkakunta: OULU

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja poika90 » 29 Tammi 2019, 00:01

Rousku kirjoitti:
25 Tammi 2019, 21:33
Jee mitali jee! Venäläiskatsomossa heilutettiin kylttiä jossa luki "5 best", mikä kai voisi olla mahdollista jos kaikki parhaat venäläisnaiset mahtuisivat kisaamaan, mutta nyt tulikin joku tšuhna pilaamaan kolmoisvoiton :tapu:

Sekä Lindfors että Peltonen luistelua oli estetiikan ja tulkinnan puolesta ilo seurata, Lindforsilla meni sitten tekninen suorittaminenkin nappiin. Peltosenkin mokat sillä saralla olivat vain hyppyjen helpotuksia, ei pyllähdyksiä. Mukavaa että tuomaristo tällä kertaa arvosti estetiikkaa enemmän kuin silkkoja hyppykoneita, ja myös Peltonen sai sijoitustaan parannettua lyhytohjelmaisesta. - Sitä en ymmärrä miksi Paganini sai vapaaohjelmastaan niin huonot pisteet.

Samodurovan luistelu näytti alkuun lattealta, juuri sillä tavoin teknisesti valmiilta mutta taiteellisesti epäkypsältä kuin nuorilla luistelijoilla voi olla. Ehdin jo ajatella että tähänkö on tyydyttävä, Zagitovan kompuroitua. Mutta loppua kohdenhan ohjelma vasta pääsi vauhtiin. Tiedä sitten auttoiko musiikin vaihdos vai rupesiko suoritus vapautumaan kun alun hyppyosuudet olivat sujuneet. Lopulta minäkin nautin menosta.

Pakko sanoa, että olen Lindforsin puolesta onnellinen sillä hän sai minulta sympatiat puolelleen, kun hänelle tuli turhaa lokaa niskaan siitä selkänahka kommentista ja muutenkin tuntui, että tytöstä yritettiin tehdä jotain hirviötä joka kiusaa Peltosta. Alina Zagitova eilinen loppu esitys oli todella upea.

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1451
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 29 Tammi 2019, 09:48

^Näinpä. Koko "kärhämä" on alusta alkaen haissut vahvasti median sepitelmältä. Kun ei sopivaa skandaalia muuten löydy niin se keksitään.
Rousku kirjoitti:
28 Tammi 2019, 13:11
^La la Land taitaisi joutaa kiellettävien listoille myös, vaikka on niin uusi, ja olisiko Pähkinänsärkijääkin aika usein? Muistan tuon taistelevat Carmenit -vuoden itsekin. Wittillä oli kyllä pätevämpi näkemys teemasta.
Joo, Pähkinänsärkijä ja Joutsenlampi (ei ihan yhtä usein) on paljon käytettyjä myös, mutta jostain syystä ne eivät ärsytä yhtä pahasti. Ehkä se johtuu vahvasti itään päin viettävästä verenperinnöstäni. - Debi Thomas muistaakseni oli aika pahasti hukassa Carmeninsa kanssa eikä luistelukaan tainnut sujua ihan odotetusti.
Töihin, töihin, mutta ei joka päivä eikä kaikkiin töihin.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26929
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 29 Tammi 2019, 11:44

Koirankuonolainen kirjoitti:
29 Tammi 2019, 09:48
Debi Thomas muistaakseni oli aika pahasti hukassa Carmeninsa kanssa eikä luistelukaan tainnut sujua ihan odotetusti.
Näin oli. Thomas paitsi kompuroi hypyissään, ei oikein saanut musaa elämään. Wittillä toimi kumpikin puoli paremmin. Mutta nyt kun tsekkasin tulokset, palautin samalla mieleeni että sehän oli tämä kisa jossa Elizabeth Manley teki elämänsä luistelun ja otti yllätyshopean häikäisevällä vapaaohjelmallaan. Vieläkin, 31 vuoden jälkeen, muistin siitä yksityiskohtaisesti yhden nimenomaisen liikkeen. Musansa oli sellaista renkutusta josta en tykkää ollenkaan, mutta se sopi hänelle ja taisin suunnilleen itkeä ja täristä ohjelman jälkeen. Voitti vapaaohjelman oikeutetusti ja oli siinä hilkulla ettei voittanut olympiakultaa. Oli saanut rauhassa keskittyä suoritukseensa kun kaikki puhuivat vain Carmenien taistelusta, eikä kotiyleisökään saanut kipsiin vaan taisi antaa puhtia. Tässä vielä mitalistien suoritukset, ensin ne Carmenit...(on se pääkin siellä jossain)
... ja sokerina pohjalla ylistämäni Manley:


(Nuo videot näköjään eivät sallikaan suoraa upotusta, mutta kuvassa linkki.)

Thomasilla ei sitten mennyt ihan kaikki muukaan hyvin tuon jälkeen. Hän kyllä opiskeli lääkäriksi ja erikoistui ortopediaan, mutta ei oikein osannut bisneksiä eikä kai tullut kollegoiden kanssa toimeen, teki konkurssin ja taisi lopulta muuttaa asuntovaunuun asumaan. Tässä muuan lehtiartikkeli.

Muuten sanoisin että Manley olisi saanut voittaa kun kerran Witt oli jo kertaalleen niin tehnyt, ja kerännyt MM-voittojakin useamman. Viidenneksi näköjään sijoittui Midori Ito, josta itse pidin kovasti, mutta ei mitään muistikuvaa miten tuolla luisteli (jaa, näköjään illan parhaat tekniset pisteet; pistetään sen kunniaksi linkki hänenkin (Carmen-vapaaseen) ohjelmaansa). Helsingin jäähallissa joskus näin häne livenä, siitä kyllä muistan. (Saattoi siellä olla joku Wittkin, mutta jos oli niin ei kiinnostanut.) Ja lopuksi vielä että kyllä on luistelu noista päivistä kehittynyt. Ei noilla Carmeneilla olisi nyt edes EM-kisojen vapaaohjelman kärkisijoille päästy. - Tässä vielä Carmenien taistelu -dokumentti. Näkee kuinka hermostunut Thomas oli koko kilpailun ajan vuoroaan odottaessaan.

Sitä kyllä ihmettelen, missä olen nuo kisat katsonut. Eihän minulla ollut telkkaria silloin, ja tuskin opiskelija kesken lukukautta olisin äidillenikään lähtenyt. Mutta katsonut olen. HOASin kerhohuoneessako?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8795
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget » 13 Huhti 2019, 23:30

Suomalaisjoukkueille hopeaa ja pronssia muodostelmaluistelun MM-kisoissa Helsingissä. Venäjän ykkösjoukkue Paradise voitti kolmannen MM-kultansa. Marigold IceUnityn ja Rockettesin väliin jäi vain 0,09 pistettä. Marigoldille se oli voitettu hopea, vaikka puolustava maailmanmestari olikin. SM-kisoissa se jäi toiseksi ja varmisti edustuspaikkansa niukasti parhailla pisteillä.

Ruotsi puuttui, kun maan molemmat seniorijoukkueet yllättäen lopettivat syksyllä. Siksi uudella maalla oli tilaisuus hankkia toinen paikka ensi vuoden MM-kisoihin. Sen nappasi Saksan nenän edestä Italia, jos maasta vain toinen joukkue löytyy. Mukana oli nyt 24 joukkuetta 20 maasta. Kiina osallistui ensi kertaa, Sveitsi palasi vuoden tauon jälkeen. Puolan debyyttiä odotetaan.

Kuuluu myös kateellista purnausta siitä, että venäläiset ovat nykyään "ammattilaisia". Tätä virttä viritteli Urheiluruudun toimittaja. Voittajien haastattelussakin kysyttiin, oliko teillä erityisiä paineita siksi kun tehän olette ammattilaisia, mikä oli jo melko törkeää. Lajillehan pitäisi olla vain hyväksi, jos harjoitusolot ovat jollain joukkueella kunnossa ja taso nousee.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Vastaa Viestiin