Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Fiumi di parole - sanoita itse euroviisuja
Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 22 Kesä 2019, 02:03

Sanoituskausi 2019
Ensimmäinen yhteiskilpailu

:espanja: :kroatia: :latvia:
:malta: :makedonia: :tsekki:
:unkari: :valkovenaja: :viro:

Nyt on viimeistään aika pudottaa side silmiltä, sillä sanoituskauden 2019 ensimmäinen yhteiskilpailu tulee tässä. Minulla on unelma runsaslukuisesta osanotosta. Unohtukoot nuo synkät yöt, joina sanoituksia ei näkynyt. :kaunis:

Sanoituskilpailuissa tarkoitus on kirjoittaa valittuun viisuun laulettava suomenkielinen sanoitus. Aiheen saa valita itse. Tunnetko itsesi muuntautumisen mestariksi, kameleontiksi, joka saa tutun viisun näyttämään aivan toisenlaiselta? Vai haluatko seurata ylpeästi alkuperäissanoituksen aihetta? Kumpikin käy! Jos sopivaa aihetta ei millään meinaa löytyä, vinkkejä voi pyytää kavereilta, kavereiden kavereilta, tai vaikka omalta isältään. :korvana:

Konkarien lisäksi sanoituskilpailut kaipaavat myös uutta verta. Vaikka ei olisi koskaan aiemmin sanoittanut, nyt kannattaa kokeilla. Tulette pitämään siitä. :joojoo: En toki väitä tehtävää helpoksi. Monesti sanoittaja joutuu puskemaan läpi tuulen ja tuiskun. Myrsky kuitenkin karaisee, ja lopussa on voittajan fiilis, vaikka sijoitus ei olisikaan ykkönen. :hiphei:

Tässä kilpailussa ovat sanoitettavana seuraavat yhdeksän viisua.
Voit sanoittaa kuinka monta viisua haluat. Yhteen viisuun voit kuitenkin kirjoittaa vain yhden sanoituksen. Lähetä valmiit sanoituksesi minulle yksityisviestillä pe 19.7. klo 20 mennessä.

Voit myös käyttää sanoituspohjana muuta kuin tässä viestissä tarjottua versiota kappaleesta. Jos käytät jotakin muuta versiota, lähetä linkki käyttämääsi versioon sanoituksesi kanssa.

Ennakkoilmoitukset

Uutuutena minulle voi myös ilmoittaa tekeillä olevasta sanoituksesta. Ennakkoilmoitus jätetään yksityisviestitse. Ainoa tarvitsemani tieto on se, mitä viisua tai viisuja olet sanoittamassa.

Mikä on ennakkoilmoituskäytännön tarkoitus?

Valmiit sanoitukset saapuvat yleensä lähellä takarajaa. Pelkkiin valmiisiin sanoituksiin perustuvilla osallistumistilannetiedotteilla on sen vuoksi harvoin muita sanoittajia kirittävää vaikutusta. Ennakkoilmoitusten avulla pyritään tarjoamaan realistisempi kuva osallistumistilanteesta.

Mikä lasketaan tekeillä olevaksi sanoitukseksi? Milloin ennakkoilmoitus kannattaa jättää?

Jokaisen sanoittajan työtavat ovat yksilölliset, joten tyhjentävää vastausta on mahdoton antaa. Nyrkkisääntönä kehotan jättämään ilmoituksen, jos on todennäköisempää, että sanoitus syntyy kuin jää syntymättä. Joskus tämän kynnyksen voi ylittää yksikin tärppisäe, jonka ympärille teksti on rakennettavissa.

Riittääkö pelkkä aikomus sanoittaa jokin viisu, jos yhtäkään säettä ei ole vielä kirjoitettu eikä aihettakaan valittu? En ainakaan suosittele. Viisu, jota on mukava kuunnella, voi osoittautua vaikeaksi sanoittaa. Mieluummin kehotan tunnustelemaan kiinnostavaa viisua; mitä sellaista siitä löytyy, mihin voi tarttua ja mistä saa sanoituksen aikaiseksi. Lähtöpisteen löydyttyä ennakkoilmoituksen jättämisellekin on vankempi peruste.

Onko ennakkoilmoitus pakollinen?

Ei ole. Edelleen on täysin sallittua lähettää valmis sanoitus ilman ennakkoilmoitusta.

Entä jos ennakkoilmoitettu sanoitus ei tulekaan valmiiksi?

Sellaista sattuu. :hali: Ilmoitus ei ole sitova ja sen voi perua milloin tahansa.
Viimeksi muokannut Timoteus, 17 Heinä 2019, 22:45. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Syy: uusi dl
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9264
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja sziget » 24 Kesä 2019, 22:16

Voisiko kolmen sanoituksen ylärajasta luopua? Marraskuun hahmotelmassa sitä ei ollut, mutta sen jälkeen on ollut paljon muita kysymyksiä enkä kai muistanut enää pitää tätä esillä:
sziget kirjoitti:
20 Marras 2018, 21:59
Kausi koostuisi vähintään seitsemästä tapahtumasta: neljä kymmenen viisun yhteiskisaa, kaksi yksinäiskisaa (Suomi ja Viisupuntarin ykkönen?) ja suuri kausifinaali. Kaikissa kilpailuissa saisi sanoittaa niin monta viisua kuin on tarjolla.
Yläraja on ollut tyrkky- ja erikoiskisoissa, kun ei ole tarkoituskaan sanoittaa kaikkia mahdollisia kappaleita. Edustuskappaleita on rajallinen määrä. Jos joku haluaisi urakoida suurimman osan tai kaikki, pitäisin sitä pelkästään myönteisenä.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 25 Kesä 2019, 17:40

Jos mitään rajaa ei ole, äärimmäisissä tapauksissa pisteytyksestä voi tulla aika epätasapainoinen. Otetaan esimerkiksi 11 sanoituksen kilpailu: yhdeltä osallistujalta yhdeksän sanoitusta, kahdelta muulta yksi kummaltakin.

Yhden sanoituksen kilpailijat käyttävät täyttä viisupisteytystä. Yksittäisen sanoituksen odotusarvo on 58 / 10 = 5,8 pistettä.

Yhdeksän sanoituksen kilpailija käyttää vain pistemäärät 12 ja 10. Yksittäisen sanoituksen odotusarvo on 22 / 2 = 11,0 pistettä.

Ero on tietenkin aina olemassa, jos osallistujilla on eri määrä sanoituksia, mutta kolmen sanoituksen maksimilla ero pysyy äärimmäisissäkin tapauksissa maltillisena.

Tästä huolimatta minulle käy rajan nostaminen esimerkiksi viiteen. Rajasta luopuminen kokonaan arveluttaa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9264
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja sziget » 26 Kesä 2019, 01:06

Luultavasti sanoittajat seuraavat toistensa tekemisiä. Kun saapuneiden tekstien määrä päivittyy, kukaan ei joudu tahtomattaan tilanteeseen, joka on omalta kannalta epäsuotuisa. Tiedostin teoreettiset ääritilanteet syksyllä mutta en pitänyt niitä ongelmana monestakaan syystä. Jos esimerkin sanoittajat ovat taidoiltaan tasaväkisiä, ahkeran urakoitsijan vahvin teksti ei ole alakynnessä kilpailijoidensa ainoisiin teksteihin verrattuna.

Kilpailullisuus on hyvin ohutta silloin kun mukana on vain pari sanoittajaa. Vastaavasti se elpyy heti kun henkilöitä on enemmän (sanoittajia tai ulppareita). Kummassakaan tapauksessa aktiivisuuden rajoittaminen ei vaikuta hyödylliseltä.

Vuodesta 2015 alkaen olen osallistunut lukuisiin Mortti vastaan Vertti -kisoihin lähinnä sanoittamisen ilosta ja jatkuvuuden takia. Voittajalla ei ole väliä, mutta minikisoissakin syntyy gaalakelpoisia tuotoksia, jotka jäisivät muuten tekemättä. Vaikken ole koskaan sanoittanut vuoden koko tarjontaa, haluaisin pitää oven auki kuvitellulle uudelle tekijälle, ellen itselleni.

Pahoittelen hidasta reagointia. Loppuvuoden viestini olivat pitkälti monologia. Vastauksien puuttuessa en ollut varma, mitkä asiat olivat yksiselitteisiä ja mistä pitäisi sopia tarkemmin, jos kilpailut jatkuvat 2019.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9264
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Kesä 2019, 02:01

Sääntöjä ei ole tapana muuttaa kesken kilpailun, joten yläraja voisi poistua 2. yhteiskisasta lähtien. Tuskin kukaan aikoikaan nyt sanoittaa yli kolmea viisua. Jos aikoi, ideat voi säästää gaalaan.

Granaattiomenan ehdotukseen 2.11. yläraja sisältyi, mutta hän ei perustellut sitä mitenkään:
granaattiomena kirjoitti:
02 Marras 2018, 17:07
Edustuskappaleet voitaisiin jakaa 3-4 kilpailuun ja jokaisessa kilpailussa saisi oman valintansa mukaan sanoittaa enintään kolme. Mahdollisuutta kaikkien edustuskappaleiden sanoittamiseen ei siis olisi, mutta en koe sitä ongelmana, koska tällä hetkellä sellaisia sanoittajia, jotka pyrkisivät sanoittamaan kaikki tai suurimman osan viisuista ei juuri ole.
Ihmettelin rajoitusta. Miksi pitäisi estää tekemästä "liikaa" sanoituksia, kun ongelma on juuri päinvastainen? Kun granis yritti itse sanoittaa kaikki viisut 2018, miksei joku muu saisi tulevaisuudessa pyrkiä samaan? Ehkä malli tuli tyrkky- ja erikoiskisoista, joissa vastaavia ylärajoja oli. Vastasin:
sziget kirjoitti:
04 Marras 2018, 23:36
Poistaisin rajoituksen yhteiskisoista. Sanoituksia ei ole koskaan liikaa. Kolmen maksimilla voi teoriassa estää spämmäyksen tai suojella ylienergistä tekijää väsymiseltä, muuten se on turha.
Koska karsintakappaleita oli paljon, joku voisi iskeä 20 sanoitusta yhteen tyrkkykisaan vain ennätyksen vuoksi. Hatusta vedetty rajoitus oli kaksi sanoitusta kuudessa tai kolme neljässä kilpailussa per naama, mikä luultavasti kelpasi kaikille. Itse pelkäsin ylirasitusta, koska edustusviisujen kisat jatkuivat ennallaan. Nykytilanteessa yläraja tuntuu turhan holhoavalta. Kun kukaan ei kommentoinut, jätin asian 5.11. tähän ja toistin kantani 20.11. jo lainatussa viestissä. Myös UFOPOLIn ja Ankan ehdotuksissa sai sanoittaa niin monta viisua kuin huvittaa.

Tarkoitukseni oli harventaa tahtia viime kaudesta. Jos joku aktiivisempi löytyy, saattaisin kuitenkin "sparrata" häntä ja sanoittaa vähän enemmän kuin aioin.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 28 Kesä 2019, 14:36

sziget kirjoitti:
28 Kesä 2019, 02:01
Sääntöjä ei ole tapana muuttaa kesken kilpailun, joten yläraja voisi poistua 2. yhteiskisasta lähtien. Tuskin kukaan aikoikaan nyt sanoittaa yli kolmea viisua.
Mieluummin mennään samoilla säännöillä kaikki yhteiskisat ja poistetaan raja jo nyt. Perustelut rajan poistolle ovat tällä hetkellä vahvemmat kuin rajan säilyttämiselle. Periaatteellistakaan ongelmaa ei minusta ole. En ole vielä vastaanottanut yhtäkään sanoitusta ja aikaa on useammankin kuin kolmen urakoimiseen, jos joku haluaa ahkeroida.

Tällä tietoa poistan rajan avausviestistä viikonlopun aikana. Jos jollakulla on asiasta mielipide, vielä ehtii ottaa kantaa.

Aion avata viikonloppuna myös ennakkoilmoitusmahdollisuuden, jolle saa vapaasti keksiä nasevamman nimen. :miettii: Ennakkoilmoituksella tarkoitan sitä, että työn alla olevan sanoituksen voi saattaa minulle tiedoksi jo ennen kuin sanoitus on valmis. Muuta tietoa en keskeneräisestä työstä tarvitse kuin sen, mihin viisuun sanoitus on tekeillä. Ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen eikä se ole sitova. Hyödynnän ennakkoilmoituksia tilannetiedotteissa.

Uudistuksen tavoite on, että ketjussa olisi totuttua enemmän tiedotettavaa ja että osallistumisaktiivisuutta olisi helpompi arvioida hyvissä ajoin. Parhaassa tapauksessa osallistumisaktiivisuutta nostaa tieto siitä, että joku muukin on sanoittamassa jotakin. :tanssi_02: Valmiit sanoitukset saapuvat usein niin lähellä deadlinea, että niiden lukumäärään perustuvilla tilannetiedotteilla ei tällaista vaikutusta ehdi juuri olla.

PS. Vanha eriyttämissääntö lienee yhä voimassa, jos niin onnellisesti käy, että jokin viisu saa vähintään kuusi sanoitusta? :miettii:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3403
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 28 Kesä 2019, 19:54

Minulla ei oikeastaan ole voimakasta kantaa tähän rajoitusasiaan. Jos joku innostuu sanoittamaan kaikki viisut, niin se on kai ihan hyvä juttu. Itse päätin viime kauden jälkeen että never again. :heh:
Minä: Yhteen baariin mahtuu sata kiloa paskaa!
ratamo1: Me ollaan se
💩
:toilet:

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9264
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Kesä 2019, 23:07

Ennakkoilmoitukset ovat tervetulleita, jos niitä saadaan.
Timoteus kirjoitti:
28 Kesä 2019, 14:36
PS. Vanha eriyttämissääntö lienee yhä voimassa, jos niin onnellisesti käy, että jokin viisu saa vähintään kuusi sanoitusta? :miettii:
:joojoo:
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 29 Kesä 2019, 01:14

Ennakkoilmoitusmahdollisuus on avattu. Laitoin siitä tietoa avausviestiin. Poistin myös kolmen sanoituksen rajan.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 02 Heinä 2019, 20:37

Kaksi viikkoa aikaa. Ensimmäinen ennakkoilmoitus on vastaanotettu. Se on jätetty :belarus: Valko-Venäjästä.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 08 Heinä 2019, 16:20

Kahdeksan päivää aikaa. Ei uutta tiedotettavaa. :sorivaan:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 10 Heinä 2019, 19:41

Kuusi päivää aikaa. Toinen ennakkoilmoitus. :uujee: Kisaan on luvassa myös 🇨🇿 Tšekin sanoitus.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 13 Heinä 2019, 07:13

1 vastaanotettu sanoitus ( :kroatia: ) + 2 ennakkoilmoitusta (samat vanhat).

Joudun jatkamaan ilmoittautumisaikaa kahdella päivällä. Uusi deadline to 18.7. klo 18.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 15 Heinä 2019, 23:12

Sanoitusrintamalta ei mitään uutta. :sorivaan: Vajaat kolme päivää aikaa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 16 Heinä 2019, 22:21

Valko-Venäjän ennakkoilmoitus muuntui sanoitukseksi, Tšekin ennakkoilmoitus vedettiin pois.

Valmiit sanoitukset: :kroatia: :valkovenaja:

Voimassa olevia ennakkoilmoituksia ei ole. Toivottavasti sanoituksia on silti tulossa enemmän. :miettii: Lisäaikaakin on mahdollista myöntää.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 17 Heinä 2019, 22:46

Deadline siirretty pyynnöstä perjantaihin klo 20.

Saapuneet sanoitukset: :kroatia: :latvia: :valkovenaja:
Ennakkoilmoitukset: :malta:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 18 Heinä 2019, 21:08

Ei muutosta eiliseen tilanteeseen. 23 tuntia aikaa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 19 Heinä 2019, 11:15

Saapuneet sanoitukset: :kroatia: :latvia: :malta: :valkovenaja:

Vajaat yhdeksän tuntia aikaa. Tai siis teoriassa sen verran. Tingin yöunistani raativalmistelujen takia, joten saatan mennä tänään nukkumaan johonkin outoon aikaan ja herätä milloin sattuu. Mutta huomenna sitten viimeistään sanoitukset tulevat julki, vaikka nukkuisin deadlinen yli. Jos joku kaipailee lisäaikaa enkä ole linjoilla sitä myöntämässä, ottakaa niin paljon lisäaikaa kuin haluatte. :mrgreen:

Toivon edelleen lisää osallistujia. :pliis:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 25937
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Yhteiskilpailun 1/4 sanoitusvaihe

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 20 Heinä 2019, 00:39

Sanoituksia tuli muutama lisää lopussa. :uujee: Julkaisen ne tunnin sisään.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Vastaa Viestiin