Levyraati 38: Winners at War

Een speeldoos - foorumin omat levyraadit
Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 30480
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Rousku » 22 Helmi 2020, 06:13

ANOHNIn kappalehan suorastaan pyytää niitä pommeja itselleen.
Rise, angel, shine, love!

Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Nevski » 22 Helmi 2020, 08:02

Minustakin -20p on liian rajua, se on kuin atomipommi. Eli yhdeltä ihmiseltä voit saada max 15p, mutta jopa -20p. Iso työ kerätä pisteitä, niin helppoa tuhota kaikki. En tiedä meneekö hieman överiksi. Ryhdyin jopa harkitsemaan vetäytymistä. Ymmärrän jos olisi käytössä rakkauspommi, jonka arvo olisi +20p. Miksi lietsoa vihaa ja sotaa? En ymmärrä. Jos on pakko, niin joku -5p olisi kohtuullinen pommi.

Ja millä perustein antaa pommi? Huonolle kappaleelle? Pahimmalle vastustajalle? Kostoksi jostain? Hieman raukkamaista, en tiedä kuuluuko moinen levyraatiin. Eräässä raadissa saatiin iso draama siitä, että äänestämättä jättänyt sai -40p. Tässähän raadissa on ainekset suoranaiseen katastrofiin. Olisi ollut myös reilua kertoa twististä heti alussa, nyt on höynäytetty olo.

Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Nevski » 22 Helmi 2020, 08:37

Rautalangasta vielä: Tiina saa kahdeltakymmeneltä ihmiseltä jokaiselta 2p = 40p. Riittää, että kaksi ihmistä pudottaa pommin ja siten kahden ihmisen mielipide painaa enemmän kuin kahdenkymmenen. Reiluako?

Tai sinulla on 100p ja viisi ihmistä saa sinut nollille. :mitvit:

Avatar
Koirankuonolainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2189
Liittynyt: 25 Tammi 2015, 10:04
Paikkakunta: San Marino

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Koirankuonolainen » 22 Helmi 2020, 09:21

Pakko myöntää joskus puolitosissani toivoneeni, että voisin antaa jollekin kappaleelle miinuspisteitä. Mutta en ole ihastunut tähän pommisysteemiin. Toki se sopii sotateemaan, sillä sota ei ole reilua, mutta toisaalta tähän raatiin hyväksyttiin myös sodanvastaiset laulut.

Voisiko halutessaan antaa +20 pisteen jälleenrakennusavustuksen pommin sijasta? Negatiivista pommia en tule käyttämään.
Historiasta opimme, että historiasta ei opita mitään.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26679
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 22 Helmi 2020, 11:28

sziget kirjoitti:
22 Helmi 2020, 01:03
Selvennän vielä: minusta minkään raadin tuloksissa ei voi olla salaisia osia.
Tämä on hyvä pointti kyllä. :peukku: (Mistä palasikin taas mieleeni, että levyraadin 18 videopisteet ovat tainneet pysyä salassa.)
Jufo81 kirjoitti:
22 Helmi 2020, 00:20
Pelottavuus oli varmaan väärä ilmaus, tarkoitin ennemmin jotain sellaista että itseä hirvittää kuinka paljon vahinkoa aiheuttaa, vaikka ei itse olisi vaarassa. Jos pommi olisi -5 pistettä niin sen voi selittää itselleen, että aiheuttaa vain pientä harmia toiselle mutta -20 pisteellä joutuu jo ehkä kamppailemaan omatuntonsa kanssa vähäsen.
Joo, tunnistan tämän kyllä osittain. Pelko ei estä pommittamasta mutta oikeudenmukaisuuden käsitykseni todennäköisesti estää. En kannata elinkautista näpistyksestä. En voi vähentää keneltäkään 20 pistettä siksi, että kappale on lievästi ärsyttävä tai tylsähkö. Rangaistus on suhteeton "rikkeeseen" nähden, varsinkin kun rike ei ole rike. Raateihin saa lähettää musiikkia, josta minä en pidä. Voin luvata tässä ja nyt, että pelkän huonouden takia en pommita ketään.

Pommittamisen syitä voisi olla kappaleen liian laaja tunnettuus tai liian heikko sopivuus raadin teemaan. Varsinaisia megahittejä ei ole kuitenkaan tainnut eksyä mukaan ainakaan tunnetuimpana versionaan (disclaimer: olen kuunnellut vasta osan kappaleista). Teemaan sopivuuden selvittäminen ilman valitsijoiden koottuja selityksiä on työlästä ja riskialtista. Voinko pudottaa pommin antamatta syytetylle mahdollisuutta puolustautua? En kai. Kaduttaisi jälkeenpäin, jos teemanmukaisuudelle löytyykin pätevä perustelu.
Koirankuonolainen kirjoitti:
22 Helmi 2020, 09:21
Voisiko halutessaan antaa +20 pisteen jälleenrakennusavustuksen pommin sijasta? Negatiivista pommia en tule käyttämään.
Tai rakentaa ohjustorjuntajärjestelmän? Voisi vielä määrätä niin, että "ydinkilpi" pitää rakentaa jonkun muun kuin oman kappaleen suojaksi. Vaikka oman suosikin. Tai sellaisen kappaleen, jonka pelkää tulevan aiheettomasti pommitetuksi. Yksi ydinkilpi torjuisi vain yhden pommin.

Eroaa aiemmin esittämästäni vastaiskudoktriinista siis siten, että kenellekään ei tule miinuksia, jos pommi törmää ydinkilpeen. Vastaiskuvaihtoehdossa sekä pommittaja että pommitettava olisivat saaneet -20 pistettä.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Mymmeli
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 688
Liittynyt: 22 Helmi 2019, 13:27

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Mymmeli » 22 Helmi 2020, 11:53

Pommittamisen sijaan voisi käyttää oman pomminsa suojakilveksi yhtä pommia vastaan? Vaikka, kyllä minulle ainakin nykyinenkin järjestely kelpaa. :joojoo:
Kaikki tekee virheitä, joskus jopa minä! :ylppis:

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1901
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Jufo » 22 Helmi 2020, 12:35

On tullut varsin vakuuttavia perusteluja, että pommitussääntöjä voisi vähän muuttaa. Yleensä kai sääntöjen julkistuksen jälkeen niitä ei saisi enää muuttaa, mutta tämä oli niin suuri twist, että tästä olisi varmaan pitänyt käydä keskustelua etukäteen. Luulin miettineeni kaiken valmiiksi etukäteen viimeistä yksityiskohtaa myöten mutta tähän ketjuun tullut palaute sai kyllä miettimään joitakin asioista uudelleen.

Eli: Laitetaan pommitukset viikonlopuksi tauolle ja julkistan lopulliset pommitussäännöt sunnuntai-iltaan klo 19 mennessä. Siihen asti säännöistä voidaan keskustella. Kukaan ei ollut niin trigger-happy että olisi jo pommittanut, joten en näe että tämä haittaisi ketään.

EDIT: Täsmennetty deadlinen ajankohtaa
Viimeksi muokannut Jufo, 22 Helmi 2020, 19:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1901
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Jufo » 22 Helmi 2020, 13:18

sziget kirjoitti:
22 Helmi 2020, 00:24
Jufo81 kirjoitti:
11 Helmi 2020, 18:17
Lisäksi pommien pudottajia ei tulla julkistamaan.
Miksei? Miten salaaminen lisää twistin viihdearvoa? Pommittajat eivät kaipaa suojelua, koska kappaleiden lähettäjiä ei tiedetä eikä järjestäjällä ole pommia käytössään. Ketään osallistujaa ei siis pommiteta. Hauskempaa olisi, jos tieto julkistettaisiin 24 h tulosten jälkeen ja kaikki saisivat vuorokauden aikaa syytellä toisiaan väärästä voittajasta.
sziget kirjoitti:
22 Helmi 2020, 01:03
Selvennän vielä: minusta minkään raadin tuloksissa ei voi olla salaisia osia. Esimerkki: annan -20 pistettä kappaleelle A, mutta se merkitään vahingossa kappaleelle B. Virhettä ei voi huomata ja korjata, jos sekä A että B saavat miinuksia eikä kukaan kerro omia miinuspisteitään. Esimerkki 2: Joku epäilee, ettei kappale ole todella saanut miinuksia viideltä äänestäjältä, kun kukaan ei myönnä. Järjestäjä ei voi kumota epäilyä, koska hänellä on vaitiolovelvollisuus. Jos huijaus olisikin totta, sitä ei voida todistaa, kun järjestäjä vetoaa salaussääntöön. Hauskaa? :apuva:

Onko Selviytyjissä äänestyksiä, joiden tulokset tuotantotiimi salaa hautaan asti? Eikö ohjelman idea ole, että joskus katsoja tietää enemmän kuin kilpailijat, joskus päinvastoin, mutta lopussa kaikki tietävät kaiken.
Anonymiteettisuojaa perustelin siltä kannalta, että pidin mahdollisena että syntyy yhteisymmärrys tai jopa painostus, että kukaan ei pudota pommia. Ja tällöin jäisi kutkuttavaksi spekulaatioksi se, että kuka tai ketkä olivat se joukon petturi. Vähän niin kuin aikoinaan vaaleissa: kekkonen kekkonen... ei taideta tietää vieläkään kuka vaihtoi puolta ja antoi sen viimeisen ratkaisevan kekkosen. Kuvasin tätä pommitussääntöjen viimeisessä kappaleessa.

Mutta keskustelu ei lähtenyt etenemään tähän suuntaan vaan enneminkin every man for himself niin anonymiteetti taitaa jää aika hyödyttömäksi. Silloin siinä olisi ideaa, jos myös kappaleiden lähettäjät olisi julkistettu kuten raadissa 33.

Pidin itsekin ongelmallisena että järjestäjänä tietäisin ainoana pommittajat. Siksi mietin, jos netistä löytyisi jokin suljettu lippuäänestys -systeemi, jota voisi käyttää tässä mutta en äkkiseltään löytänyt mitään suoraan tähän tilanteeseen sopivaa (polleja oli mutta ne eivät toimi tässä). Ja tuloksen oikeellisuuden varmistamiseksi olin valmis ehdottamaan toista, tehtävään valittua, tarkastajaa, joka yksityisviestein vahvistaisi pommittajat lopuksi. Mutta se heikentäisi anonymiteettisuojaa jo kahteen henkilöön, jotka tietävät pommittajat.

Eli ehdotan sääntömuutosta, että pommittajat kerrotaan pommien pudotuksen yhteydessä. Joku saattaa julkisuuden vuoksi jättää pommittamatta mutta tarkoitus ei ollutkaan että kaikki välttämättä osallistuvat pommitukseen.
Viimeksi muokannut Jufo, 22 Helmi 2020, 13:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Nevski » 22 Helmi 2020, 13:18

Tuli jopa mieleen sellainen idea, että voisi antaa viisi miinuspistettä, mutta ne saisi myös hajauttaa. Eli voisi antaa myös viidelle kappaleelle jokaiselle yhden miinuspisteen, vähän niinkuin rypälepommina. :rofl: Mielestäni pienet paukut toisi tiukissa tilanteissa pieniä muutoksia sijoituksiin, mutta parikymppiset pommit toisi aivan liian radikaaleja muutoksia pahimmillaan. Mikä mieli on siinä, jos joku olisi sijoittunut oikeasti kahdeksanneksi, mutta parin pommin takia jää sijalle kaksikymmentä? :eiei:

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1901
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Jufo » 22 Helmi 2020, 13:24

Nevski kirjoitti:
22 Helmi 2020, 13:18
Tuli jopa mieleen sellainen idea, että voisi antaa viisi miinuspistettä, mutta ne saisi myös hajauttaa. Eli voisi antaa myös viidelle kappaleelle jokaiselle yhden miinuspisteen, vähän niinkuin rypälepommina. :rofl: Mielestäni pienet paukut toisi tiukissa tilanteissa pieniä muutoksia sijoituksiin, mutta parikymppiset pommit toisi aivan liian radikaaleja muutoksia pahimmillaan. Mikä mieli on siinä, jos joku olisi sijoittunut oikeasti kahdeksanneksi, mutta parin pommin takia jää sijalle kaksikymmentä? :eiei:
Joo harkitsen vielä hajauttamismahdollisuutta ja käyttämättä jääneen pommitusvoiman käyttämistä oman kappaleen suojaamiseen. :peukku:
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26679
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 22 Helmi 2020, 14:38

Jufo81 kirjoitti:
22 Helmi 2020, 13:18
Pidin itsekin ongelmallisena että järjestäjänä tietäisin ainoana pommittajat. Siksi mietin, jos netistä löytyisi jokin suljettu lippuäänestys -systeemi, jota voisi käyttää tässä mutta en äkkiseltään löytänyt mitään suoraan tähän tilanteeseen sopivaa (polleja oli mutta ne eivät toimi tässä).
Googlasin secret ballot app ja heti ensimmäinen osuma sisältää ainakin periaatteessa kaikki toivotut ominaisuudet. Tarvitset tosin jokaisen osallistujan sähköpostiosoitteen*. Hajautusmahdollisuutta tai suojakilpivaihtoehtoa ei pysty toteuttamaan ainakaan aivan helposti. Jos pommin sijaan voi rakentaa suojakilven, jokaisen kappaleen pitäisi olla listalla kahdesti. Jos sallitaan hajautus mutta halutaan edelleen sallia myös keskitys, jokaisen kappaleen pitäisi olla listalla useita kertoja.

* Tai voihan tuon kiertää niin, että teet itsellesi kertakäyttösähköpostiosoitteita ja jaat niihin saamasi äänestyslinkit yksityisviestitse osallistujille.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 14485
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Hazard » 22 Helmi 2020, 14:47

Jufo81 kirjoitti:
22 Helmi 2020, 13:24
Joo harkitsen vielä käyttämättä jääneen pommitusvoiman käyttämistä oman kappaleen suojaamiseen. :peukku:
Tämä on muuten aika hyvä idea. :joojoo:
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3884
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 22 Helmi 2020, 15:23

Suojakilpi vaihtoehtona on ihan jees idea, mutta minusta olisi parempi, että suojakilvellä ei saisi suojata omaa kappalettaan ja yksi suojakilpi torjuisi vain yhden pommin. Muutenhan tämä menee siihen, että kaikki vain suojaavat omaansa, eikä kukaan ota osumaa. :draamaa:

Toivon myös, ettei pommien painoarvoa ruveta tuosta kauheasti vähentämään, etenkään jos suojakilpimahdollisuus otetaan käyttöön. Wikiraadissa järjestäjä pienensi käytössä olleiden oivalluspisteiden painoarvoa kritiikin vuoksi ja lopultahan noilla oivalluspisteillä ei ollut juuri mitään vaikutusta tuloksiin. :joojoo:
I fucking hate KEiiNO

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1901
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Jufo » 22 Helmi 2020, 15:45

Timoteus kirjoitti:
22 Helmi 2020, 14:38
Googlasin secret ballot app ja heti ensimmäinen osuma sisältää ainakin periaatteessa kaikki toivotut ominaisuudet. Tarvitset tosin jokaisen osallistujan sähköpostiosoitteen*. Hajautusmahdollisuutta tai suojakilpivaihtoehtoa ei pysty toteuttamaan ainakaan aivan helposti. Jos pommin sijaan voi rakentaa suojakilven, jokaisen kappaleen pitäisi olla listalla kahdesti. Jos sallitaan hajautus mutta halutaan edelleen sallia myös keskitys, jokaisen kappaleen pitäisi olla listalla useita kertoja.

* Tai voihan tuon kiertää niin, että teet itsellesi kertakäyttösähköpostiosoitteita ja jaat niihin saamasi äänestyslinkit yksityisviestitse osallistujille.
Hienoa että tuollainen löytyi :peukku: Itse googlasin "closed ballot app" ja se johti lähinnä virallisiin äänestyksiin. Toteuttaisin tuon kertakäyttösähköposteilla (juuri tällaisiinkin tarkoituksiin on sähköpostipalveluita) ja lähettämällä jokaiselle raatilaiselle YV:llä linkin äänestykseen. Mutta tämä tulee kyseeseen vain alkuperäisillä säännöillä, ei enää hajautuksilla ja suojilla.

Onko ketään, joka erityisesti haluaisi anonymiteetin pommitukseen?
granaattiomena kirjoitti:
22 Helmi 2020, 15:23
Suojakilpi vaihtoehtona on ihan jees idea, mutta minusta olisi parempi, että suojakilvellä ei saisi suojata omaa kappalettaan ja yksi suojakilpi torjuisi vain yhden pommin. Muutenhan tämä menee siihen, että kaikki vain suojaavat omaansa, eikä kukaan ota osumaa. :draamaa:

Toivon myös, ettei pommien painoarvoa ruveta tuosta kauheasti vähentämään, etenkään jos suojakilpimahdollisuus otetaan käyttöön. Wikiraadissa järjestäjä pienensi käytössä olleiden oivalluspisteiden painoarvoa kritiikin vuoksi ja lopultahan noilla oivalluspisteillä ei ollut juuri mitään vaikutusta tuloksiin. :joojoo:
Tässä tulee vastakkaisia mielipiteitä kun Nevski taas oli kauhuissaan pommien suuresta voimasta. Itse kans oon sitä mieltä, että painoarvoa heikennetään liikaa (esim. max -5 pistettä) niin pommit jakautuu suht tasaisesti kaikille eikä mitään kovin dramaattista pääse tapahtumaan.
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Avatar
Elizabeth
Siemailija
Siemailija
Viestit: 132
Liittynyt: 19 Joulu 2018, 13:06

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Elizabeth » 22 Helmi 2020, 16:15

Jufo81 kirjoitti:
22 Helmi 2020, 15:45
Tässä tulee vastakkaisia mielipiteitä kun Nevski taas oli kauhuissaan pommien suuresta voimasta. Itse kans oon sitä mieltä, että painoarvoa heikennetään liikaa (esim. max -5 pistettä) niin pommit jakautuu suht tasaisesti kaikille eikä mitään kovin dramaattista pääse tapahtumaan.
Jokaisella vois olla nyt alustavasti käytössä se 20 "sotapistettä", jotka voi jakaa haluamallaan tavalla joko/tai oman kappaleen suojaamiseen, toisten kappaleiden hyökkäämiseen tai toisten kappaleiden suojaamiseen. Ainoo rajoittava tekijä näissä sotapisteiden jakamisessa vois olla just toi, että yhtä kappaletta kohden saa käyttää max. 5 sotapistettä.

Esimerkkejä:

1. Anna haluaa suojata omaa kappaletta, omaa suosikkia, mutta myös hyökätä kahden inhokkinsa kimppuun, eli hän jakaa sotapisteensä seuraavalla tavalla:

5 sotapistettä oman kappaleen suojaamiseen
5 sotapistettä oman suosikin suojaamiseen
5 sotapistettä 1. inhokin hyökkäämiseen
5 sotapistettä 2. inhokin hyökkäämiseen

2. Pekka ei rauhaa rakasta vaan on sotainen kaveri, hän kuitenkin haluaa suojata myös omaa kappaletta varmuuden vuoksi:

5 sotapistettä oman kappaleen suojaamiseen
3 sotapistettä 1. inhokin hyökkäämiseen
3 sotapistettä 2. inhokin hyökkäämiseen
3 sotapistettä 3. inhokin hyökkäämiseen
3 sotapistettä 4. inhokin hyökkäämiseen
3 sotapistettä 5. inhokin hyökkäämiseen

3. Minna puolestaan rakastaa rauhaa ja haluaa jakaa sotapisteensä vain oman sekä 9 suosikkinsa suojaamiseen:

2 sotapistettä oman kappaleen suojaamiseen
2 sotapistettä 1. suosikin suojaamiseen
2 sotapistettä 2. suosikin suojaamiseen
...
JNE.

Jos tällänen käytäntö otettais tähän raatiin niin juontajalle tulis kyllä enemmän duunia, mutta sotapisteet ois ainakin omasta mielestä reilumpia, kun jokaisella ois myös monipuolisemmat mahdollisuudet vaikuttaa omaan "sotasuunnitelmaan" :peukku:
Viimeksi muokannut Elizabeth, 22 Helmi 2020, 16:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Are you afraid of God?

Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Nevski » 22 Helmi 2020, 16:18

granaattiomena kirjoitti:
22 Helmi 2020, 15:23
Wikiraadissa järjestäjä pienensi käytössä olleiden oivalluspisteiden painoarvoa kritiikin vuoksi ja lopultahan noilla oivalluspisteillä ei ollut juuri mitään vaikutusta tuloksiin. :joojoo:
Sitten herää jo kysymys, että mitä ylipäätään pitää näitä "lisäpistetwistejä" tunkea mukaan? Kyse kai on musiikin arvostelusta lopulta. Mistä kappaleesta pitää ja mistä ei. Tuntuu että on menty väkinäiselle linjalle kun on oivalluspisteitä ja on pommeja jne. Yksinkertaisesta asiasta tehty turhan mutkikasta.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12652
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 22 Helmi 2020, 16:29

Minusta lisätwistit tuovat lisää mielenkiintoa raateihin. :surrur: Kuitenkin ärsyttää, miten aina pyritään ohjaamaan isäntää siihen suuntaan, jonka itse näkee paremmaksi.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Spartan kuningas
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 289
Liittynyt: 15 Marras 2018, 22:55

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Spartan kuningas » 22 Helmi 2020, 16:36

Samiasd kirjoitti:
22 Helmi 2020, 16:29
Minusta lisätwistit tuovat lisää mielenkiintoa raateihin. :surrur: Kuitenkin ärsyttää, miten aina pyritään ohjaamaan isäntää siihen suuntaan, jonka itse näkee paremmaksi.
meitsi komppaa! sitä en kuitenkaan ymmärrä, minkä takia raadin isäntä ei potentiaalisesti tahtois julkistaa pommittajien henkilöllisyyksiä. sehä tekis koko tsydeemistä just täydellisen! :rok:

toivoittavasti annetun raadin herra isoherra toimii siis viisaasti, eikä alistu rahvaan vaatimuksiin haittavaikutuksien ripottelemisesta useempaan osotteeseen saati ite sangen mainioks esitetyn pommin vaikutustason pienentämisestä.

Avatar
TomBoi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1899
Liittynyt: 04 Marras 2016, 17:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja TomBoi » 22 Helmi 2020, 17:19

Samiasd kirjoitti:
22 Helmi 2020, 16:29
Minusta lisätwistit tuovat lisää mielenkiintoa raateihin. :surrur: Kuitenkin ärsyttää, miten aina pyritään ohjaamaan isäntää siihen suuntaan, jonka itse näkee paremmaksi.
Juurikin näin :samaamielta:
MKuvau!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26679
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 22 Helmi 2020, 17:19

Jufo81 kirjoitti:
22 Helmi 2020, 15:45
Timoteus kirjoitti:
22 Helmi 2020, 14:38
Googlasin secret ballot app ja heti ensimmäinen osuma sisältää ainakin periaatteessa kaikki toivotut ominaisuudet.
Hienoa että tuollainen löytyi :peukku: Itse googlasin "closed ballot app" ja se johti lähinnä virallisiin äänestyksiin. Toteuttaisin tuon kertakäyttösähköposteilla (juuri tällaisiinkin tarkoituksiin on sähköpostipalveluita) ja lähettämällä jokaiselle raatilaiselle YV:llä linkin äänestykseen. Mutta tämä tulee kyseeseen vain alkuperäisillä säännöillä, ei enää hajautuksilla ja suojilla.
Testailin ja yksi ongelma adoodle.org:ssa ilmeni. Äänestyslinkkien kautta näkee myös äänestyksen tulokset välittömästi äänestyksen päätyttyä. Äänestyksen päättymisen ja tulosten julkaisun välille ei ole mahdollista asettaa viivettä.

Jos pommitus toteutetaan adoodle.org:n kautta, on siis kolme vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on, että pommitus on käynnissä siinäkin vaiheessa, kun normaalipisteitä luetaan ja kappaleiden lähettäjät ovat julkista tietoa. Tämä menisi luultavasti pelleilyksi. Toinen vaihtoehto on aloittaa tulosten purku pommituspisteistä. Kolmas vaihtoehto on, että pommitus päättyy samaan aikaan kuin normaaliäänestys tai ainakin ennen normaaliäänten paljastusta, mutta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti pommit pudotetaan lopuksi. Ketjussa pitäisi olla tällöin ehdoton spoilerikielto. (Jos joku haluaa spoilata tulokset itseltään ennenaikaisesti, se on hänen valintansa eikä sitä voi estää.)
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 30480
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Rousku » 22 Helmi 2020, 18:02

Se kun nyt tajuaa, millä biisillä olisi pitänyt osallistua :niinpa:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Queen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4154
Liittynyt: 29 Syys 2016, 13:32

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Queen » 22 Helmi 2020, 18:34

Ylistys ja kunnia Jufolle muutosten harkitsemisesta, näin kunnon raadinpitäjä toimii. :peukku: Joskus toisen suusta tulee vain sellaisia ajatuksia mitä itse ei tullut ajatelleeksi ja toimintatapoja on syytä korjata, jos niin parhaaksi näkee. Kehitysideat ovat hyvästä vaikka ärsyttäväisivätkin.

Erityisesti Nevskiltä tuli läjäpäin hyviä pointteja, kiitos niistä, tuollaista rationaalista ja eettistä ajattelua oli ilo lukea. Myös Jufolta tuli se havahtuminen mikä itselle tässä oli se ongelma. Eli se, ettei näin merkittävästä twististä kerrottu etukäteen muuten kuin epämääräisesti. Tällainen twisti on todella iso osa koko raatia ja täten tuloksia väärentävä. Se sotii sitä perusajatusta vastaan että raadin paras biisi äänestetään voittoon eli = jokaisella oli oikeus tietää siitä. Ajatellaan pohjustuksena vaikkapa perversioraatia jossa Tuksu voitti pelkästään siksi että se oli monien mielestä huono. Mitään ongelmaa ei kuitenkaan sen kanssa ollut koska raadin juju oli tiedossa heti ensikättelyssä, kaikki tiesivät mihin ryhtyivät.

Tässä pommileikissä kärsii ne kaikista näkyvimmät ja parhaimmat biisit ihan vaan sen takia koska taktikointi on sallittua ellei jopa suotavaa. Jos kaikki olisi ollut tiedossa heti biisienlähettämisvaiheessa, niin olisin tykännyt: nyt suositaan sitä joka nyt vaan sattui lähettämään raadin ok-tasoisen näkymättömimmän kappaleen jota kukaan ei koe aiheelliseksi pommittaa. Ihmettelen jos voittajaksi paljastuu millään tavalla erityinen biisi.

Kannatan kaikkea twistin vaikutusta lieventävää. Tällaisena en pommia tule pudottamaan, koska se sotii omaa arvomaailmaani vastaan. Josta tulikin mieleen että nimet ehdottomasti julki nimenomaan szigetin mainitsemista syistä.

---

Happy toi kommenteissaan esiin viisuraadin karsintatulokset ja havahduin tosiaan siihen, etten ole niitä ilmeisesti julkaissut (kertokaa jos löytyy jostain :heh:). Taulukko on vanhalla koneella joten joudun ottamaan ne uudestaan ylös yksityisviestien kautta, mutta kun saan aikaiseksi niin lisään ne karsinta-aiheeseen.
Viimeksi muokannut Queen, 22 Helmi 2020, 19:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
✨👑✨💫✨💫✨👑✨💫✨💫✨👑✨
✨"The concept of Queen is to be regal and majestic.✨
✨ Glamour is part of us, and we want to be dandy!"
✨
✨👑✨💫✨💫✨👑✨💫✨💫✨👑✨

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 25841
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 22 Helmi 2020, 18:38

Minusta pommeissa ei olisi suuremmin ongelmaa jos kokonaispisteet voisivat simppelisti mennä miinukselle. :miettii:
Syön makkaraa, en tunteista puhu

Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Nevski » 22 Helmi 2020, 18:55

Samiasd kirjoitti:
22 Helmi 2020, 16:29
Minusta lisätwistit tuovat lisää mielenkiintoa raateihin. :surrur: Kuitenkin ärsyttää, miten aina pyritään ohjaamaan isäntää siihen suuntaan, jonka itse näkee paremmaksi.
Mutta kun joskus asioissa ei ole välttämättä mitään järkeä tai reilua logiikkaa. Kai siinä vaiheessa saa antaa palautetta. Ei tässä olla pyytämässä esimerkiksi teeman vaihtoa tai muuta suurempaa, kyse on lähinnä pisteyttämisestä. Pisteitä tuskin on vielä edes annettu, miten siis voisimme ohjata oman etumme mukaisesti tätä raatia? Jos pisteet olisi jo annettu ja sen jälkeen alkaisi motkotus, että "hei, korjataanpas vähän näitä sääntöjä, oli tosi epäreilua että mun voitto jäi ohi siksi, koska ......" niin okei, silloin kyseessä olisi "ohjailua siten, miten näkee paremmaksi".

Miten olisi jos tekisin raadin, missä pisteytetään kymmenen parasta kaavalla: 100, 1, 2, 3, 56, 57, 4, 9, 1000000, -100. Voittaja on se, joka saa eniten pisteitä. Lisäilen sitten vähän outoja twistejä päälle. Twistit julkaistaisi vasta kun biisit on julkaistu. Tämä olisi nieltävä ja kukaan ei saisi kommentoida eikä valittaa. Ei voisi esittää parannusideoita tai sanoa suoraan, että "hei, nyt tää ei ehkä oo ihan reilua?". Tämäkö olisi hyvä? No ei olisi.

Toisaalta jos ihan läskiksi nämä raadit halutaan vetää, niin siitä vaan. Jarno-twistit kehiin ja hennakalinaiset takaisin laulelemaan. Ei siinä.

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1901
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Jufo » 22 Helmi 2020, 19:35

Elizabeth kirjoitti:
22 Helmi 2020, 16:15
Jokaisella vois olla nyt alustavasti käytössä se 20 "sotapistettä", jotka voi jakaa haluamallaan tavalla joko/tai oman kappaleen suojaamiseen, toisten kappaleiden hyökkäämiseen tai toisten kappaleiden suojaamiseen. Ainoo rajoittava tekijä näissä sotapisteiden jakamisessa vois olla just toi, että yhtä kappaletta kohden saa käyttää max. 5 sotapistettä.

Esimerkkejä:

1. Anna haluaa suojata omaa kappaletta, omaa suosikkia, mutta myös hyökätä kahden inhokkinsa kimppuun, eli hän jakaa sotapisteensä seuraavalla tavalla:

5 sotapistettä oman kappaleen suojaamiseen
5 sotapistettä oman suosikin suojaamiseen
5 sotapistettä 1. inhokin hyökkäämiseen
5 sotapistettä 2. inhokin hyökkäämiseen

[...]
Joo, tämän suuntaista kehittelin mielessäni itsekin. Tämänhetkinen alustava luonnos on jotakuinkin seuraava:

- Anonymiteetista luovutaan. Se sopii parhaiten sellaiseen foorumiyhteisöön, jossa jokin auktoriteettihahamo sanelee, miten jokaisen tulisi toimia (olen sellaisissakin ollut). Täällä sellaista auktoriteettia ei ole näkynyt niin anonymiteetti jää aika turhaksi. Ja sitä varten joutuis generoimaan 38 e-mail osoitetta. Ja draamaakin on vähemmän.
- Käytössä on edelleen samat 20 pommituspistettä, mutta ne voi nyt myös jakaa useammalle kappaleelle haluamassaan suhteessa (todennäköisesti maksimissaan neljälle) TAI osan pisteistä voi käyttää myös oman kappaleen suojaukseen kuitenkin niin että suojaaminen maksaa x2, eli 10 pisteen kulutus antaa vain 5p edestä suojaa. Jos käyttää kaiken suojaamiseen, eikä pommita mitään, saa 10 suojauspistettä minkä saavat automaattisesti myös kaikki he, jotka eivät ilmoita pommittavansa (myös järjestäjä by default). Ajatuksena on, että tuhoaminen on halvempaa kuin rakentaminen.
- Suojausta voi myös allokoida jollekin toiselle kappaleelle vähentäen oman kappaleen suojauksen määrää (kuitenkin vain yhdelle toiselle kappaleelle).
- Oman kappaleen suojauksesta ei tarvitse ilmoittaa erikseen vaan kaikki käyttämättömät pommituspisteet hyvitetään automaattisesti nimimerkin oman kappaleen suojaukseksi. Silloin kuitenkin tulee ilmoittaa jos haluaa allokoida suojauspisteet jollekin toiselle.
- Kappaleen pisteet voivat myös mennä miinukselle. (Entä nollaan?)

Lyön lukkoon twistin lopulliset säännöt sunnuntai-iltana klo 19, ja siitä ne eivät enää muutu. Lopulliset säännöt ovat yhdistelmä alkuperäisiä sääntöjä ja tämän ketjun ehdotuksia siten, että mahdollisimman monen toiveet otetaan huomioon mutta myös niin että alkuperäinen idea säilyisi eikä twist täysin vesittyisi. Tätä twistiä voi joku muu sitten jatkokehitellä jossain tulevassa raadissa joskus.

Eli jos tästä on vielä voimakkaita mielipiteitä niin älähtäkää ennen huomisiltaa, jolloin vielä käyn läpi viestit ennen lopullisten sääntöjen kirjoittamista. :peukku:
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Avatar
Elizabeth
Siemailija
Siemailija
Viestit: 132
Liittynyt: 19 Joulu 2018, 13:06

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Elizabeth » 22 Helmi 2020, 20:25

^ Kuulostaa hyvältä! Onki varmaa parempi että suojaamine maksaa enemmän pisteitä, nii pommittus on "kannatavampaa" ja ne myös vaikuttaa täten enemmän lopputuloksiin, mikä oliki twistin idea. Tuntuu että täällä on kovasti toivottu ja odotettu, että joku biisi saavuttaa lopputuloksissa sen kuuluisat nolla pistettä (mikä oiskin tällä kertaa helpompaa), mut en tiiä onko tarpeellista, että mentäis kuitenkaa pakkasen puolelle :mrgreen:
Are you afraid of God?

Avatar
viisujänö
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 295
Liittynyt: 19 Marras 2019, 09:18

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja viisujänö » 22 Helmi 2020, 20:27

Minä olisin ollut ihan tyytyväinen tuohon alkuperäiseenkin ideaan, mutta jos lähdetään tuohon tuhoamis ja suojaus peliin, niin toi on kyllä hyvä idea, että suojaus maksaa enemmän kuin pommittaminen :joojoo:
Måns 2015. Duncan 2019. Paul Rey 2020, 2021.

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7992
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Happy » 23 Helmi 2020, 00:43

Hienoo että Jufo muutti tätä twistii järkevämmäksi <3

Olisin todennäköisesti jättänyt -20pommin käyttämättä mut nyt kun tuota pääsee jakamaan niin hmmm.. ehkä mun kohdalla hyökkäys onkin paras puolustus :heh:


/Tokan kuuntelukerran jälkeen sain muodostettua lopullisen top12:n ku jyvät erottu akanoista :ihana:
Toisaalta osa biiseistä kuullosti tokan kuuntelukerran jälkeen ihan sietämättömält... joten drobbin la bomb :kaunis:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9785
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja sziget » 23 Helmi 2020, 04:03

Onpa täällä ehditty. Sääntöjen hyväksyttäminen kannattaisi tehdä lähetysvaiheessa. Silloin raadista voi helposti jättäytyä poiskin. Yllättävien twistien pitäisi olla niin valmiita, että ne kestävät kritiikin. Olisin hyväksynyt alkuperäisen -20 p. siksi, että se on niin ilmiselvästi kohtuuton. Saataisiin luultavasti kaksi ykköstä, suosituin kappale ja raadin virallinen voittaja. Tulos olisi karnevaali ja vastakohta totiselle kilpailulle, jossa vain voittajalla on väliä. Jos se on liikaa, miksei luovuta koko twististä?
Happy kirjoitti:
22 Helmi 2020, 01:15
Mä aion ainakin noudattaa twistiä ja pommittaa tässä raadissa kostaen samalla kaikki aijemmat raativääryyteni :draamaa: :heh:
Näin kai se alkuperäisen idean mukaan menee, mutta onhan sotakin kauheaa. Pehmennetty versio on sodan sievistelyä. Voitte pommittaa, raiskata, silpoa ja polttaa elävältä kohtuullisesti. Lukekaa Amnestyn laatima reilun tappamisen opas!
Jufo81 kirjoitti:
22 Helmi 2020, 13:18
Eli ehdotan sääntömuutosta, että pommittajat kerrotaan pommien pudotuksen yhteydessä. Joku saattaa julkisuuden vuoksi jättää pommittamatta mutta tarkoitus ei ollutkaan että kaikki välttämättä osallistuvat pommitukseen.
Tämän ja -20 p. hyväksyisin mukisematta. Kun peli on ohi, jokainen näyttää korttinsa ja seisoo omien valintojensa takana. Jos Timoteuksen googlaama nimettömyysohjelma ja miinuspisteet jossain raadissa yhdistetään, en osallistu.
Queen kirjoitti:
22 Helmi 2020, 18:34
Jos kaikki olisi ollut tiedossa heti biisienlähettämisvaiheessa, niin olisin tykännyt: nyt suositaan sitä joka nyt vaan sattui lähettämään raadin ok-tasoisen näkymättömimmän kappaleen jota kukaan ei koe aiheelliseksi pommittaa.
Totta, tieto olisi luultavasti vaikuttanut biisivalintoihin. Tässä vaiheessa joko-tai-linja saattaisi olla paras. Joko mennään aiotuilla pommituksilla eikä oteta tulosta niin vakavasti (mutta "pommittajat" kerrotaan ja voittaja on voittaja). Tai hylätään twisti.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26679
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 38: Winners at War

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 23 Helmi 2020, 12:04

Ellen olisi ilmoittanut Trenodiaa Hiroshiman uhreille kaupunkiraatiin, olisin saattanut käyttää sen tässä. Siinä tapauksessa tällainen ilmoittautumistakarajan jälkeen ilmenevä tuloksiin merkittävästi vaikuttava sääntö olisi kyllä harmittanut, vaikka osallistumismotiivini ei olekaan voiton tavoittelu. Miinuksia kerjäävällä biisillä kilpaillessa mietityttäisi myös, jääkö osa kappaleen ansaitsemista pluspisteistä saamatta. Kannattaako äänestää kappaletta, joka kuitenkin pommitetaan miinuksille?

Ehkä yleisten sääntöjen ketjussa pitäisi käydä keskustelua siitä, millaisia twistejä voi missäkin vaiheessa ilmoittaa. Asiassa on sekin periaatteellinen ongelma, että järjestäjä tietää ainoana twistinsä ennalta ja voi valita kappaleensa sen mukaisesti. Entä jos järjestäjä voittaa oman raatinsa ilmoittautumistakarajan jälkeen ilmoitetun säännön ansiosta?
sziget kirjoitti:
23 Helmi 2020, 04:03
Olisin hyväksynyt alkuperäisen -20 p. siksi, että se on niin ilmiselvästi kohtuuton. Saataisiin luultavasti kaksi ykköstä, suosituin kappale ja raadin virallinen voittaja.
Muunnellussakin versiossa saamme tietoomme pommittomat tulokset.

Jos twist olisi säilynyt alkuperäisessä muodossaan, olisin saattanut säädellä pommini tehoa antamalla pommittamalleni kappaleelle myös normaalipisteitä. Muunnelma poistaa tämän tarpeen ja säästää normaalipisteet oikeaan käyttötarkoitukseensa.
sziget kirjoitti:
23 Helmi 2020, 04:03
Pehmennetty versio on sodan sievistelyä. Voitte pommittaa, raiskata, silpoa ja polttaa elävältä kohtuullisesti. Lukekaa Amnestyn laatima reilun tappamisen opas!
Geneven sopimuksista voi aloittaa. Sodassa on säännöt, ja niiden rikkomisesta voidaan rangaista.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Vastaa Viestiin