UMK20: yleiskeskustelu

Peruttu Eurovision laulukilpailu 2020

Suosikkisi UMK20-kilpailijoista

Tika – I let my heart break
17
8%
Erika Vikman – Cicciolina
133
59%
Aksel Kankaanranta – Looking back
31
14%
F3M – Bananas
3
1%
Sansa – Lover view
22
10%
Catharina Zühlke – Eternity
20
9%
 
Ääniä yhteensä: 226

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja romualdo » 10 Maalis 2020, 11:08

en katsonut kuin pikku pätkiä finaalista, Erikakin esiintyi jo toisena joten sekin meni ohi, luin silloin jotain ja tämä kanava-poikkoilu oli menossa silloin, hyvin tyypillistä mullekin - vasta siinä pikauusinnassa huomasin että olipas siellä kiva kuusimetsä, karhut ja ..., Erika muistuttaa Armia lähes pelottavan paljon... annoinkin alussa turhan paljon kritiikkiä hänellekin siinä tunteiden valtaisassa kuohunnassa. Aiku tämäkin ottaa tunteella edelleenkin... jotain tälläsii viattomia aikuisten musiikkileikkejä...

Katsoin vain pisteytyksen loppuratkaisut, ulkomaisten raatien tuomioiden jälkeen olin niin harmissani ja maassa että..., ja lopetin katsomisen välittömästi siihen paikkaan kun selvisi kuka sinne puukenkien ja kanaalien tyyssijaan tullaan lähettämään - Maahan jossa talotkin ovat tyyliltään kertakaikkisen värikkäitä ja ihastuttavia. Eikä MF- lähetyksen seuraaminen enää kiinnostanut, ei tietenkään koska sen pystyi katsomaan seuraava aamuna rakkaasta YleFemmasta.
Viimeksi muokannut romualdo, 10 Maalis 2020, 12:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
JuliaS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3443
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 23:28

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja JuliaS » 10 Maalis 2020, 11:13

murka kirjoitti:
10 Maalis 2020, 01:53

Varsinaisia Eerikan vihaajia ei taida Suomessa nyt ihan terveiden parissa kovinkaan montaa olla. Sama koskee Aleksiinkin. Ne vähäiset vihaajat ovat tavallista ihmistä aktiivisempia ja heillä vaikuttaa olevan tavallista enemmän aikaa virtuaalisapen oksentamiselle.
Juuri näin. Nettikommentointia kauhistellaan tyyliin ovatpa ihmiset hirveitä, mutta kuinka moni vaikkapa suomalaisista prosentuaalisesti laittaa vihakommenttia? Veikkaan, että esim. Youtubessa edes ikinä mitään kommentoivia on paljon vähemmän kuin miltä helposti tuntuu. Teoriassa vaikka yksi ihminen voi useilla käyttäjätunnuksilla toimien luoda merkittävän vaikutelman vihaamisesta. Avoimilla alustoilla käy väkisin niin, että katkerat ihmiset, keskenkasvuiset ja suoranaiset trollit ja häiriintyneet saavat tilaa.

Edit: Mitä tulee Cicciolinaan, ei tarvita Erikan vihaamista eikä erityistä konservatiivisuutta, että se on liikaa. Jo pelkkä musiikkityyli on monelle kova pala, ja sanoitukseltaan se olisi kai ollut roisein Suomen ikinä lähettämä? (Korjatkaa joa olen väärässä.) Viisuissakin se olisi ollut varsinkin nykyään poikkeuksellisen, kirjaimellisesti, pornahtava kappale.
Jálomá lommá, jálomá lomma

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja romualdo » 10 Maalis 2020, 11:59

Serduchka kirjoitti:
08 Maalis 2020, 18:45
Joo, eihän Yle sitten millään osaa. :eiei: Kristan, Vikin ja Köpin jutut olivat suurelta osin typeriä, vaikka Köpi komeana olikin ( :vonkaus: ).
odottiko kukaan tältä tietyssä mielessä turhan innokkaalta nimmarilta tämän iloisempaa ja kannustavampaa ja fiksumpaa syvä-analyysiä...?

"kansainvälisellä tasolla..." (-19)
no yäkkkökkhh, ja hyi hitto, eikös näitten katsausten pitänyt korostaa niitä kansallisia omaleimaisia piirteitä, 1956 ESC - säännöt...
"35 % ottaisi Ruotsilta euroviisumenestyksen..." Yle Puhe/Akti 10.00-12.00

noista vaatteista ei sen enempää, tykkään kyllä väreistä, mutta en sivuhalkioista. Kehuinko jo tarpeeksi tätä finaalia, sen lavalle vedettyä värimaailmaa, ym. Kirosin perkeleesti tietysti tekstityksen puuttumista. Että tälläistä palvelua ja vastinetta YLE-verorahoille... miten ylimielistä älykääpiöilyä! Huh, kehuinko liikaa, sittenkin...Joo, esc-nostalgiaa olisi tietysti kaivannut lisää, ja enemmän ohjelma-aikaa, nyt se koko homma tuntui menneen ärsyttävän nopeasti, (esim. Köpin Zylkkelle esittämä nopeatempoinen esc-tentti!) ja sille hurmaavalle mieskuorollekin olisi ollut tarjolla vaikka meidän wanhoja viisuja, potpuri niistä. Mutta ei, h...etti niin kauan kuin YLE-X:n porukka saa suunnitella nämä niin....
Viimeksi muokannut romualdo, 10 Maalis 2020, 12:15. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1880
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 10 Maalis 2020, 12:06

romualdo kirjoitti:
10 Maalis 2020, 11:59
Kirosin perkeleesti tietysti tekstityksen puuttumista.
Tästä muuten unohdin älähtää täällä. Teksteihin on niin tottunut viisulähetyksissä, että niitä jäi kaipaamaan. Auttaisi myös siihen, kun sohvalta tulee kysymys "mistä se laulaa?". Enkä minä osaa simultaanitulkata päälle, ja se pilaisi esityksen seuraamisen. Tekstitykset ois paree olla seuraavassa UMK:ssa (ja tietty viisuissa). :nuija:
romualdo kirjoitti:
10 Maalis 2020, 11:59
Joo, esc-nostalgiaa olisi tietysti kaivannut lisää, ja enemmän ohjelma-aikaa, nyt se tuntui menneen ärsyttävän nopeasti, sille hurmaavalle mieskuorollekin olisi ollut tarjolla vaikka meidän wanhoja viisuja, potpuri niistä.
Tämäkin olisi muuten voinut toimia!

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7151
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 10 Maalis 2020, 13:44

Tegu- kirjoitti:
10 Maalis 2020, 12:06
Tekstitykset ois paree olla seuraavassa UMK:ssa (ja tietty viisuissa). :nuija:
Suomen karsinnoissa on tainnut olla tekstitykset ainoastaan vuosina 1973 ja 2000 englanninkielisten laulujen kohdalla.


Viimeksi muokannut MIH96, 10 Maalis 2020, 14:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1880
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 10 Maalis 2020, 13:58

^ :eeek: Enpä ole jotenkin aiemmin sitten kiinnittänyt huomiota. Saisi luvan olla myös karsinnoissa.

megusta
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 68
Liittynyt: 24 Tammi 2019, 23:52

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja megusta » 10 Maalis 2020, 15:21

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006434147.html

Siistiä, että UMK:sta kirjoitetaan näin paljon ja hyvin eri lehdissä. :peukku:

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4711
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 10 Maalis 2020, 15:26

Krista Siegfrids
Krista oli hyvä! Positiivinen vire alusta loppuun. Alkulaulu oli biisinä mainio ja Krista esitti sen hyvin. Pieni miinus siitä, että Krista puhui juonnoissaan Eurovision Song Contestista. On sillä suomenkielinenkin nimi.

Mikko Silvennoinen
Mikko kertoi etukäteen, että Akselin esityksessä on visuaalinen kikka, jota hän ei ole koskaan ennen nähnyt. Ilmeisesti Mikko ei ole katsonut viisuja lainkaan muutamana viime vuotena. Kristan tavoin hänkään ei tiennyt, mihin kilpailuun ollaan etsimässä edustajaa: "Eurovisionin laulukilpailu". :jupinaa: Ensi vuodeksi otettakoon joku asiantunteva kommentaattori, jos kommentaattoria ylipäätään tarvitaan.

Viki ja Köpi
Heidän tehtävänsä oli hauskuttaa. Eivät olleet hauskoja.

Reija Wäre
Reija on tanssikoreografi, ja se näkyy. Näköjään hän tykkää, että esiintyjät kiemurtavat vartaloaan mutkalle. Viisut eivät ole tanssikisa. Toivottavasti jatkossa koreografiat suunnittelee joku enemmän visuaalisen puolen ja kamerakulmien osaaja.

Catharina Zühlke
Catharinan kappale oli koskettavan ja huvittavan välimaastossa, ja sellaiseksi myös esitys muotoutui. Katsojat saivat jännittää, vilahtaako liikaa ala- vai yläpäästä.

Erika Vikman
Tämä oli juuri sellainen esitys, jollaisen Erika halusi, ja olkoon sitten niin. Se vain saattoi maksaa voiton. En pitänyt siitä, miten konkreettisesti kappale kuvitettiin: "synnyin syntiseksi" = piruasu ja helvetin lieskat, "ristiin jalkojani laittaa" = jalat ristiin, "hyväilen nalleani" = karhun silittämistä. Esikatseluvideo oli parempi, koska siinä Erika näytti ulkoisesti kiltiltä Elovena-neidolta, mutta sisäinen tuhmuus paistoi läpi ulkomaisellekin katsojalle.

Aksel Kankaanranta
Hyvin Aksel lauloi, ja taustat olivat paikoitellen varsin näyttäviä. Esityksen aikana Aksel nuuhkaisi nenällään monta kertaa – flunssaako? Toivottavasti taustaprojisoinnit saadaan myös Rotterdamin lavalle ja ehkä vieläkin näyttävämpinä. Ja saisi Aksel vähän revitellä äänellään laulun lopussa. Lisää lähikuviakin toivon. Haastatteluiden perusteella nuorimies on oikein mukava heppu, joten 100-prosenttinen tuki viisuedustajallemme! :peukku:

F3M
Tämä oli ihan positiivinen yllätys. Pidin visuaalisesta puolesta voimakkaine väreineen. Laulu oli paikoin epävireistä. Tuomariston kakkossijan kanssa naisten oli varmasti mukava palata kotiin.

Sansa
Pisin ura takana, mutta jotenkin epävarma fiilis jäi. Sansa ei vaikuttanut olevan sinut koreografian kanssa. Esitys näytti hyvin paljon musiikkivideolta, mikä oli ihan hienoa.

Tika
Tika lauloi hyvin, kuten ennustinkin. Iso harmin paikka, että kertosäkeen visuaalinen kikka epäonnistui suorassa lähetyksessä. En ole aivan varma, tarvittiinko ihan noin paljon tanssiliikkeitä, mitä tässä nähtiin. Eniten hämmästyttää, että C-osan alkajaisiksi Tika laitettiin selin kameraan, minkä jälkeen sekä hän että kuvaaja pyörivät ympäriinsä. Luulin, että tuossakin tuli moka, mutta harjoitusvideo todisti, että koreografia oli todella suunniteltu noin.

Jännitys
Oli aivan mahtaa, että Uuden Musiikin Kilpailu oli jälleen kilpailu! Pisteidenlasku oli todella jännittävä. Oma suosikkini ei voittanut, mutta jännittävä elämys jää ikuisesti mieleen. Tällaisia suuria tunteita viisuilu on parhaimmillaan.

telelé
Maistelija
Maistelija
Viestit: 22
Liittynyt: 24 Joulu 2019, 20:57

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja telelé » 10 Maalis 2020, 15:57

Sagapo kirjoitti:
10 Maalis 2020, 15:26
Mikko Silvennoinen
Mikko kertoi etukäteen, että Akselin esityksessä on visuaalinen kikka, jota hän ei ole koskaan ennen nähnyt. Ilmeisesti Mikko ei ole katsonut viisuja lainkaan muutamana viime vuotena.
Siis voisitko antaa esimerkin mitä esityksiä tarkoitat? :puna: En mä ainakaan muista missään esityksessä muista käytettävän ennen tällaista läpinäkyvää "verhoa" joka antaa vähän enemmän ulottuvuutta noille grafiikoille

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4711
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 10 Maalis 2020, 16:43

Itse asiassa en esityksestä aivan tarkkaan nähnyt, millainen verho lavalla oli. Ehkä juuri täsmälleen sellaista ei ole ennen ollut, se on totta.

Mutta liikkuvaa animaatiota laulajan takana toki on jo viisukliseeksi asti ollut. Animaatiota laulajan edessä on ollut muun muassa alla olevissa esityksissä - viimeisessä juuri pienellä verholla toteutettuna:

https://www.youtube.com/watch?v=5ymFX91HwM0
https://www.youtube.com/watch?v=nL066Rp7J7k
https://www.youtube.com/watch?v=7G_Jpm1uWGo

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12676
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 10 Maalis 2020, 17:00

^ Maltan esityshän oli viisuissa sitten erilainen. Silloin siinä oli ihan videoseinät.

Ja muistelisin että Australian ja Armenian esitysten visuaaliset efektit eivät näkyneet paikalla olevalle yleisölle, toisin kuin Akselin esityksessä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1880
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 10 Maalis 2020, 17:46

^ Jeps, tuon verhon avulla etualan kuvat näkyvät myös paikan päällä sekä esittäjälle että yleisölle. Tosin kun viisut tehdään muutenkin niin vahvasti kameralle, niin en tiedä, onko se sinällään välttämätöntä. Itse luulin etualan projektioita vain televisiokuvassa näkyväksi jälkikäsittelyksi samaan tapaan kuin noissa parissa ekassa Sagapon linkkaamassa videossa.

Laajakulmakohtauksissa verho muuten näkyy, jos sitä älyää katsoa. Esimerkiksi ihan lopussa se erottuu selkeästi taustaskriinien hohteessa. Ja nyt kun tuijotin sitä tarpeeksi, niin huomaan (tai kuvittelen huomaavani) sen vaikutuksen kontrastiin itse esityksenkin aikana..
kuva

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12676
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 10 Maalis 2020, 18:30

Sagapo kirjoitti:
10 Maalis 2020, 15:26
Hyvin Aksel lauloi, ja taustat olivat paikoitellen varsin näyttäviä. Esityksen aikana Aksel nuuhkaisi nenällään monta kertaa – flunssaako?
Aiemmin Aksel kertoi, että studiotiloissa laulaminen pölyn takia on hieman haastavaa ja myös astman vuoksi. Toki muutakin tukkoisuutta voi olla.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4711
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 10 Maalis 2020, 18:33

Otan sanani takaisin, oli siellä lavalla sitten ihan uudenlainen toteutus. 👌

Toivotaan, että verhokin pääsee Rotterdamiin. :)

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4433
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja hra47 » 10 Maalis 2020, 18:44

Sagapo kirjoitti:
10 Maalis 2020, 18:33
Toivotaan, että verhokin pääsee Rotterdamiin. :)
Jos ei pääse, se ei ole mielestäni niin suuri katastrofi kuin Daruden kuution jääminen pois. Noi hiilituherrushahmot voi esittää hyvin siellä taustaseinälläkin ilman kolmiulotteisuutta, eikä esitys siitä olennaisesti kärsi.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
CottonJoel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3035
Liittynyt: 17 Heinä 2016, 13:13

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja CottonJoel » 10 Maalis 2020, 19:57


Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 30497
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Maalis 2020, 22:23

^Miksi mobiilisovelluksen avasi yli tuplasti se maarä ihmisiä kuin mitä sitten antoi sen kautta äänensä? Pystyiko sillä tekemään muutakin kuin äänestämään?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 25904
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 10 Maalis 2020, 22:25

^ Siellä oli myös chat.
Syön makkaraa, en tunteista puhu

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2163
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja iiiduli » 10 Maalis 2020, 22:39

Onko toi äänimäärä nyt sitten hyvä vai huono? :mitvit:
Kill me with killa kiss
Kill me with tempting lips
Stare at me with candy eyes
Love me with luscious thighs
Angel in disguise

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 30497
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Maalis 2020, 22:44

Laskeskelin, että Erika sai ehkä 35474 ääntä, Aksel 33683, eli eroa vaivaiset 1791 ääntä (pyöristysten takia ei ehkä ihan äänentarkanvarmaa). Tasapisteisiin olisi riittänyt Erikalle 4587 ääntä lisää, ja voittoon 5151 ääntä. En tiedä, onko Ylellä ollut jokin suunnitelma mahdollisen tasatuloksen varalta. En ihmettelisi jos ei.

Ehkä olisi reilumpaa, jos olisi äänimääräkatto kuten viisuissakin. Tai sitten niin, että kyseessä olisi hyväksymisäänestys, kuten taisi olla Ukrainassa, eli biisiä kohden sai antaa yhden äänen.
Rise, angel, shine, love!

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7151
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 12 Maalis 2020, 20:04

Kuka olikaan se UMK-artisti, jonka biisi välttyi vuodolta? :mitvit: En muista enkä viitsi nyt tarkistaa.

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1880
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 12 Maalis 2020, 20:14

^ Tika ei ainakaan tainnut vuotaa.. Eikä itse asiassa Akselkaan. Kaikki muut taisivat vuotaa, jos nyt oikein muistelen ja selailin pikaisesti ketjuja. :D

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4433
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja hra47 » 13 Maalis 2020, 21:19

UMK20 näytti olevan Sohvaperunoiden käsittelyssä Yle 2:lla.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7006
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 13 Maalis 2020, 21:39

^ Ahaha, tuo pelasti kyllä päivän. :rofl: Olipas terapeuttista käydä uudelleen läpi omatkin viime lauantain fiilikseni.
ESC2020 TOP-10: 1. Liettua 🔥 2. Venäjä 3. Sveitsi 4. Suomi 5. Kroatia 6. Norja 7. Iso-Britannia 8. Australia 9. Tanska 10. Tšekki

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3590
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja toivo » 13 Maalis 2020, 21:44

Se yks sohvaperuna nainen ei tykännyt yhtään Cicciolinasta. Nauroi silti esitykselle. JArnon fiilikset olivat samat kuin itsellänikin viikko sitten. Erika ja karhut :lohduton:

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7006
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 13 Maalis 2020, 21:45

toivo kirjoitti:
13 Maalis 2020, 21:44
Se yks sohvaperuna nainen ei tykännyt yhtään Cicciolinasta.
Tykkääkö hän nyt koskaan mistään? :hiips:
ESC2020 TOP-10: 1. Liettua 🔥 2. Venäjä 3. Sveitsi 4. Suomi 5. Kroatia 6. Norja 7. Iso-Britannia 8. Australia 9. Tanska 10. Tšekki

Arvid
Siemailija
Siemailija
Viestit: 108
Liittynyt: 04 Maalis 2018, 20:07

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Arvid » 14 Maalis 2020, 19:40

Me katsottiin kans Sohvaperunoita ja jaettiin kyllä viime lauantain järkytys. On tämä surullinen vuosi Suomen kannalta. Ihan hirveetä.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7151
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 14 Maalis 2020, 19:47

^ Höpsistä, ei tämä surullinen vuosi meille ole ollenkaan! :ylppis:

Nevski
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1688
Liittynyt: 14 Maalis 2009, 15:32

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nevski » 14 Maalis 2020, 19:48

Sagapo kirjoitti:
10 Maalis 2020, 16:43
Itse asiassa en esityksestä aivan tarkkaan nähnyt, millainen verho lavalla oli. Ehkä juuri täsmälleen sellaista ei ole ennen ollut, se on totta.

Mutta liikkuvaa animaatiota laulajan takana toki on jo viisukliseeksi asti ollut. Animaatiota laulajan edessä on ollut muun muassa alla olevissa esityksissä - viimeisessä juuri pienellä verholla toteutettuna:

https://www.youtube.com/watch?v=5ymFX91HwM0
https://www.youtube.com/watch?v=nL066Rp7J7k
https://www.youtube.com/watch?v=7G_Jpm1uWGo
Ja tämä:


Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1880
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: UMK20: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 14 Maalis 2020, 19:54

^ Jeps, tuo näyttää käytännössä samalta, mutta vain vähän pienempänä. Eli ei sinällään mikään uusi mullistus. E: Tosin kieltämättä tuolla lavan kokoisella verholla saadaan ihan erilainen vaikutelma luotua, vaikka tekniikka itsessään ei uusi olekaan.

Tämän loppupuolella muuten näkyy, kuinka tuota itikkaverkkoa (sori :hiips: ) nostetaan paikalleen: https://www.youtube.com/watch?v=C3z13vYKcD4
Ja toisessa videossa itse esitys kauempaa: https://www.youtube.com/watch?v=IQrCnh1HXU4
Viimeksi muokannut Tegu-, 14 Maalis 2020, 21:29. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Viestiketju Lukittu