12p:

10p:

8p:

7p:

6p:

5p:

4p:

3p:


2p:

1p:

En äänestänyt kakkossemissä.
Viisukuppila . Euroviisut-aiheinen uutis- ja keskustelusivusto
Hanhis kirjoitti: ↑04 Maalis 2020, 01:448.Hans Zimmer - The Cistern (Inferno)
Toinen orkesteritöräyttely perään tämän hetken tunnetuimmalta elokuvasäveltäjältä. En tiiä muistanko väärin, mutta joskus Spartan kuningas taisi paljastaa, että pitää Inferno-elokuvasta (jossain ystäväkirjassa). Oisko hänen lähettämä kappale.– –
Pisteytys viisupistein. Deadline sunnuntaina 22.3. klo 23:59. Tuloksia maanantaina.antsa798 kirjoitti: ↑22 Helmi 2020, 15:351.Giorgio Moroder - Chase (Midnight Express)
2.Eir Aoi - Tsubasa (Arslan Senki)
3.Yosh - Barricades (Attack on Titan)
4.Arijit Singh & Shashwat Singh - Haan Main Galat (Love Aaj Kal)
5.Michael Giacchino - Married life (Up)
6.Saimaa - Mäkikotka (Yle Urheilu-Suomi)
7.Shiraz - Bella Ciao بالعربي (Rahapaja)
8.Damien Rice - 9 Crimes (Shrek the Third)
9.Lenna Kuurmaa - Saatus naerdes homse toob (Kuhu põgenevad hinged)
10.Ballady i Romanse - Przyszłam do miasta (Córki dancingu)
11.John Powell & Jonsi - Where No One Goes (How To Train Your Dragon 2)
12.Daft Punk - C.L.U.(TRON: Legacy)
13.Vitriini - Armo (Teit meistä kauniin)
14.Irina - Juulian totuudet (Juulian totuudet)
15.Sufjan Stevens - Mystery of Love (Call Me By Your Name)
16.Zagasan Shireet Tamga - Mongol (Mongol)
17.![]()
![]()
M83 (feat. Susanne Sundfør) - Oblivion (Oblivion)
18.Michio Mamiya - Futari (Tulikärpästen hauta)
19.RADWIMPS - Zenzenzense (Your Name)
20.Sleeping At Last - Light (The Little Death)
21.Mark Mueller - DuckTales (Ankronikka)
22.Тина Кароль - Сдаться ты всегда успеешь («Хозяйка»)
Finaali
Ketkä ovat äänestysvelvollisia
Tähän ei ole ollut mitään vakiintunutta käytäntöä. Joskus putoajat on kerrottu, joskus ei. Se ettei karsiutuneita käyttäjiä kerrota, lisää finaalikappaleiden anonymiteettiä, joten voipi olla jopa parempi, ettei pudonneita käyttäjiä paljasteta järjestäjän toimesta tässä vaiheessa. Jokainen saa itse paljastaa miten kävi, jos niin tahtoo.Jufo81 kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 20:25Edellisessä semifinaalillisessa raadissa (35) karsiutujien nimet kerrottiin tässä kohtaa. Miksi nyt eri käytäntö?
post1407436.html#p1407436
Tää oli se juttu, josta nillitin tänään aiemmin. Jos videon jättää katsomatta ja sen myötä "pointti jää epäselväksi" niin se on vähän aiheeton kritiikki jos sellainen video on kuitenkin tarjottu. Oon edelleen sitä mieltä että leffateeman vuoksi raadissa olis pitänyt edellyttää kaikilta videoiden katsomista.
Itselleni tuli jälleen sijoitus viimeisten joukosta!
jäbältä tullu kautta levyraatie yleensä ne kaikista kovimmat tsipaleet, jote älä helvetissä ala muuttamaan otetta tähä meininkii ja alennu lampaaks muiden tasolle. meikä iski jällee kerra äijälle täydet bongot, harmi ettei yltäny sen suurempaa kansansuosioo!Viisuilija_110 kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 20:57Itselleni tuli jälleen sijoitus viimeisten joukosta!Vois ehkä kohta harkita lähettää jotain muidenkin mielestä hyvää. Mutta 13 Reasons Why on itselleni ehdoton lempisarja, ja Falling Skies on upea biisi joten biisivalintani oli selkeä.
Ihan hyvät jatkoonmenijät saatiin ainoastaan Arja Korisevaa jään kaipaamaan.
![]()
Ei Arja Korisevaa kukaan mennyt pudottamaan.
Katson videot läpi vain silmäilen, ellei raadin teema muuta vaadi. Tällä säästän omaa aikaani ja kohtelen raatikappaleita samalta viivalta. Raatien lähtökohta on arvioida musiikkia, ei videoita. Tästä johtuukin kummasteluni siitä, miksi raateihin eksyy musiikkivideoita, jotka sisältävät paljon muutakin audiosälää itse biisin lisäksi (esim. tässä raadissa Ukrainan kohdalla).
^ Voit tehdä näin mutta silloin sinulla ei ole oikeutta kritisoida kappaletta siitä että et ymmärrä kappaleen pointtia, jos se pointti löytyy videosta.Hanhis kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 21:33Katson videot läpi vain silmäilen, ellei raadin teema muuta vaadi. Tällä säästän omaa aikaani ja kohtelen raatikappaleita samalta viivalta. Raatien lähtökohta on arvioida musiikkia, ei videoita. Tästä johtuukin kummasteluni siitä, miksi raateihin eksyy musiikkivideoita, jotka sisältävät paljon muutakin audiosälää itse biisin lisäksi (esim. tässä raadissa Ukrainan kohdalla).![]()
Ja voin paljastaa, ettei Terminator olisi pisteilleni yltänyt, vaikka raadissa olisi ollut velvoite katsoa myös videot.![]()
ite en snadisti taasen voi ymmärtää, miks joku ei ottais arvostelussaan huomioon ite annetun musiikin ohella kappaleelle usein varta vasten luotua musiikkivideota, joka kuitenki esittää sangen tärkeetä roolia teoksen eri rakennusaineista muodostuvassa kokonaisuudessa. taideteos on onnistuneimmillaan silloin, kun se onnistuu palvelemaan useita eri aisteja useilla varsin erilaisilla ja menestyksekkäillä tavoilla. mainittakoon, että just tän takii en esimerkiks ymmärtäny äijjän musavideokiellon (jota toki chillisti rikoinki) missään määrin ilmenevää mielekkyyttä.Hanhis kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 21:33Katson videot läpi vain silmäilen, ellei raadin teema muuta vaadi. Tällä säästän omaa aikaani ja kohtelen raatikappaleita samalta viivalta. Raatien lähtökohta on arvioida musiikkia, ei videoita. Tästä johtuukin kummasteluni siitä, miksi raateihin eksyy musiikkivideoita, jotka sisältävät paljon muutakin audiosälää itse biisin lisäksi (esim. tässä raadissa Ukrainan kohdalla).![]()
Ja voin paljastaa, ettei Terminator olisi pisteilleni yltänyt, vaikka raadissa olisi ollut velvoite katsoa myös videot.![]()
Mun mielestä suurin osa kappaleista toimi hyvin ilman videota. Sinun kappaleesi lisäksi erityisesti ensimmäisen semifinaalin Monty Pythonin musikaalibiisi olisi saanut selvästi lisäarvoa videon kautta. Monen kappaleen videossa ei ollut myöskään yhteyttä elokuvaan/sarjaan, jossa se on esiintynyt. Täten kappaleen toimivuutta sarjan/elokuvan kontekstissa ei olisi voinut arvioida.Jufo81 kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 21:52Tässä raadissa teema nimenomaan vaati siitä, koska moni kappale ei toiminut itsenäisenä teoksena vaan ne pitää katsoa leffan/sarjan kontekstissa.
Jos videot eivät saisi vaikuttaa pisteytykseen, ne pitäisi kieltää kokonaan. Ongelma on nyt, että toisilla videot vaikuttavat arvioon ja toisilla ei. Videoiden vaikutuksesta pisteytykseen pitäisi tehdä yhteinen linjaus eikä niin, että se että osallistujien itse harkittavaksi.
Olenkin saanut sinulta pisteitä jokaikisestä raadista tähän asti, joihin olen osallistunut (7 kpl) joten nyt tämä putki päättyi.Kuten kerroin tämä oli minulle vähän väliinputoajaraati ja kappalekin ehkä sen mukainen.
Koska suurimmasta osasta maailman kappaleista ei ole tehty musiikkivideota. Jos arvioisin musiikkivideoita levyraadeissa, tällöin musiikkivideottomat kappaleet menettäisivät yhden väylän vaikuttaa minuun.Spartan kuningas kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 21:58ite en snadisti taasen voi ymmärtää, miks joku ei ottais arvostelussaan huomioon ite annetun musiikin ohella kappaleelle usein varta vasten luotua musiikkivideota, joka kuitenki esittää sangen tärkeetä roolia teoksen eri rakennusaineista muodostuvassa kokonaisuudessa. taideteos on onnistuneimmillaan silloin, kun se onnistuu palvelemaan useita eri aisteja useilla varsin erilaisilla ja menestyksekkäillä tavoilla. mainittakoon, että just tän takii en esimerkiks ymmärtäny äijjän musavideokiellon (jota toki chillisti rikoinki) missään määrin ilmenevää mielekkyyttä.
Tuo kappale mihin itse viittasin oli Michael Giacchino - Married life (Up). En oikein näe, että tuo sävelmä toimisi ilman tuota koskettavaa videota, jossa mies jää leskeksi. Itse vasta videon nähdessäni tunnistin, että ai niin tää oli tää kappale.Hanhis kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 22:28Mun mielestä suurin osa kappaleista toimi hyvin ilman videota. Sinun kappaleesi lisäksi erityisesti ensimmäisen semifinaalin Monty Pythonin musikaalibiisi olisi saanut selvästi lisäarvoa videon kautta. Monen kappaleen videossa ei ollut myöskään yhteyttä elokuvaan/sarjaan, jossa se on esiintynyt. Täten kappaleen toimivuutta sarjan/elokuvan kontekstissa ei olisi voinut arvioida.
Joo, kieltämättä tuo olisi sopinut hyvin minun lähettämäkseni ja sai luonnollisesti minultakin pisteitä
Videon koskettava tarina, jota kappale tukee, on kuitenkin enemmän videon kuin kappaleen ansio. Levyraadeissa arvioidaan kappaleita, jolloin on musta ihan perusteltua erottaa video ja musiikki toisistaan.
Populaarimusiikissa joo mutta entä elokuvamusiikissa jota tämäkin raati käsittelee? Elokuvamusiikissa musiikki sävelletään sopimaan kuvattuun videomateriaaliin / käsikirjoitukseen kun populaarimusiikissa se on päinvastoin. En tiedä voiko elokuvamusiikin edes odottaa seisovan omilla jaloillaan ilman sitä kontekstia jota varten se on sävelletty, ja onko sen tarkoituskaan. Väittäisin, että tällainen musiikki voi olla silti hyvää mutta ei absoluuttisesti mitattuna vaan kohteensa kontekstissa. Hyvyys voi näkyä vaikka siten, että musiikki huomattavasti syventää kuvallista kerrontaa.Hanhis kirjoitti: ↑16 Maalis 2020, 23:29Videon koskettava tarina, jota kappale tukee, on kuitenkin enemmän videon kuin kappaleen ansio. Levyraadeissa arvioidaan kappaleita, jolloin on musta ihan perusteltua erottaa video ja musiikki toisistaan.
En lähettäisi raatiin kappaletta, jonka toimivuus on sidottu videoon. Populaarimusiikissa harvoin tällaista ongelmaa ilmenee. Hyvä kappale on hyvä kappale riippumatta siitä onko sille videota vai ei, ja millaista mahdollisen videon sisältö on (, joka voi myös joskus latistaa itse biisiä). Jos videon tuki on välttämätön biisille, voi kysyä onko itse musiikki silloin kovin hyvää?![]()
Laajentaisin vähän. Konteksti on olennainen missä tahansa raadissa. Haen usein Wikipediasta nimiä, joista kiinnostun. Nyt käytin lisäksi IMDB:tä leffojen ja sarjojen hakuun. Videot katson aina. Zimmerin musiikki sopi Infernon kuviin, Dan Brownia epäilin, oikein arvattu, voisi katsoa leffankin. Terminator 2 ei oikein sytyttänyt (sic), ei biisi eikä klippi.
Muistuttelen tästä itseäni aina kun mukana on monta hyvää videollista biisiä. En usko syrjineeni videottomia. Videoton oli myös unkarilainen jalkapallojoukkue. Valitettavasti se vaihtoi vuonna 2018 nimeään.
Elokuvamusiikkia on hyvin monenlaista. Tähän raatiin kelpasi lähes kaikki elokuvissa/sarjoissa käytetty musiikki eikä vaadittu, että kappale on sävelletty elokuvaa/sarjaa varten (ja puhdasta elokuvamusiikkia tarjonnassa olikin harmillisen vähän).Jufo81 kirjoitti: ↑17 Maalis 2020, 00:12Populaarimusiikissa joo mutta entä elokuvamusiikissa jota tämäkin raati käsittelee? Elokuvamusiikissa musiikki sävelletään sopimaan kuvattuun videomateriaaliin / käsikirjoitukseen kun populaarimusiikissa se on päinvastoin. En tiedä voiko elokuvamusiikin edes odottaa seisovan omilla jaloillaan ilman sitä kontekstia jota varten se on sävelletty, ja onko sen tarkoituskaan. Väittäisin, että tällainen musiikki voi olla silti hyvää mutta ei absoluuttisesti mitattuna vaan kohteensa kontekstissa. Hyvyys voi näkyä vaikka siten, että musiikki huomattavasti syventää kuvallista kerrontaa.
Missään ei kai ole eksplisiittisesti määrätty, että vain itse musiikin saa arvioida vaan on jätetty jokaisen raatilaisen omaan harkintaan missä määrin mahdollinen kuvamateriaali vaikuttaa arviointiin. Sinä edustat aika puristista linjaa tässä mutta arvelisin että suuri osa raatilaisista on myötämielisempiä videon roolille. Omissa pisteytyksissäni veikkaisin, että videottomat kappaleet ovat pärjänneet suunnilleen yhtä hyvin kuin videolliset - siitäkin huolimatta että en ole mitenkään yrittänyt eliminoida videoiden vaikutusta. Ja omista raatikappaleistanikaan yli puolessa ei ole ollut videota.