Radio-ohjelmat

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja romualdo » 23 Tammi 2019, 19:57

vaik en mie mistään mittään tiijä niin ... (Putous Sirpan äänellä) ... paitsi sen että Radio Suomi on nimenä oikea irvikuva... ei ole tullut enää vuosiin seurattua ja jos joku sitä seuraa niin ilmoittautukoon ja perustelkoon sen että miksi tuntee jonkinlaista sympatiaa vielä sitä hirvitystä kohtaan...

Arki-illatkin ovat näköjään rocktoimittajien valtaamia, mm. Jorma H:n sekä Kalevi "v.-72 euroviisut pidettiin Maltalla" Pollari. Musiikista noin 80% ? on popin ja rockin alueelle menevää...
Tai ei jospa koostettais kaikkien aikojen parhaat ohjelmat ao. kanavalta. Ja radion rinnakkaisohjelmista sitten erikseen niin sehän vasta mielenkiintoinen tehtävä olisikin... aiemmin eurooppalaista muutamalla eri kielellä esitettyä musiikkia esitellyt sarja loppui aikoja sitten, Yle 1:llä oli jonkin aikaa samantapainen mutta tylsempi ohjelma. Liekö loppunut. Yle1 päihittää muutenkin asiaohjelmillaan R.S:n.

arkisin tulevat puheohjelmat iltakuuden jälkeen ovat enimmäkseen melko ok. mutta musiikin takia nekin jäävät ja menevät ohi.

// Muutin otsikon selkeäksi.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: RADIO-OHJELMISTA mie haastaisin,

Viesti Kirjoittaja romualdo » 30 Elo 2019, 12:31

Radio Pookista tulee tänä iltana jälleen tuota hauskan pitoa, koomikko Ari Kettuharjun vetämänä. Oulun seudun murre kaksoiskonsonantteineen on hauskan symppiksen ärsyttävää kuuloista... Tuohan käsittää siis kuuntelijoiden jututtamista, toivelevyjä (joista liian iso osa on tietysti niitä tavanomaisimpia, tutuimpia ja ehkä liikaa Souvareita, niin heidän fani kuin olenkin!) vakiosoittajista mainittakoon ainakin Eelis Kalajoelta sekä Seppo Reisjärveltä, Kirunan ukko, Kotalegenda... ja Arskan vetämiä vitsejä ja imitointeja. Ja lauantai-iltana sitten taas tanssipaikkatunnelmia, artistihaastatteluja (jota on joskus perjantai-iltaisinkin, viimeksi Juha-Matti)
Muistakaa käydä myös äänestämässä omaa suosikkiasi Pookin sunnuntai-iltaisessa Lista-ohjelmasa.

Yle Areesta, Radio Puheen Akti-ohjelmista on varsin kattava arkisto. Siellä on monia mielenkiintoisia, vielä kuuntelemattomia jaksoja, mm. nudismista. Ohjelma on arkisin ma-pe klo. 10.00-12.00 tämän päiväinen ohjelma käsitti velan ottoa. Tulevan viikonlopun ohjelmista nostaisin esille vielä Järviradion Top 7 la klo. 13.00 sekä hengellisen musiikin toivekonsertin su. 11.00-13.00. Ja puhumattakaan tauttomasta äänilevykonsertista. Pookin terveiset ja toivelevyt arkisin klo. 11.00-13.00.
Radio Suomen ohjelmista en löydä enää niin mielenkiintoisia ohjelmia että jaksaisin niistä tässä semenempää rutista. Arkisin on 19.00-21.00 asiaohjelmia. Keskiviikkoisin 18.00-21.00 luonto-ohjelmaa mutta nekin ovat menettäneet arvoni silm..korvissani lähes täysin. Tietysti sen takia kun Sieni-ilta jätettiin järjestämättä KOLMENA peräkkäisenä vuonna! Uskomatonta! (esim. Kalaruoka iltana on tullut tällä kautena jo kahdesti, enkä muista että sieniruoka iltaolisi koskaan edes tullut!) Johtunee lähinnä niistä lintu- ja kala -fanaatikoista, pääpiruna lähinnä juha laaksonen. Yksi esimerkki tästä oli viime luontoilta josa juontaja kyseli että mitä lähiaikoina on odotettavissa? muut panelistin jäsenet vastasivat heti että "sieniä - sieniä tässä odotellaan" kun
taas juha alkoi luetella siinä heti muutamien lintujen nimiä! Niille bongareille ei siis riitä mikään, viikon luontoäänet ovat poikkeuksetta lintuja, (kun tulis - joskus edes joskus viikon kasvi, -sieni- nisäkäs, ...! ihan tasapuolisuuden nimissä. Mitä nämä luonto-ohjelmat eivät ole vaikka niin tuolla etusivulla ajattelemattomasti mainostetaan! Ja kaiken huipuksi jopa (tai tietysti) metsäradiossakin on linnuista ohjelmia, ja monista muistakin ilmiöistä, metsäasiat ovat jääneet taka-alalle. Että mielenkiinnolla ja jännityksellä seuraamme mitä on odotettavissa seuraavina 2 viikkoina... täytyy kirjoittaa palautetta sinne, ensimmäistä kertaa. Että hei, kuuntelijan täytyy muistuttaa että sienetkin ovat yhtenä neljästä pääeliöryhmästä !

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9809
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: RADIO-OHJELMISTA mie haastaisin,

Viesti Kirjoittaja sziget » 30 Elo 2019, 17:04

Kuuntelin heinäkuussa kuunnelmasarjan Paul Temple ja tapaus Conrad, pääosassa komisario Palmu -elokuvista tuttu Joel Rinne. Ennestään tunsin kaksi Paul Temple -sarjaa ja Hyvää iltaa, nimeni on Cox -sarjan, siinäkin nimiosassa Rinne. Nämä 1960-luvun jännityskuunnelmat ovat yhä viehättäviä vaikka joskus vähän hupsuja. Mukana on aina näyttelijöitä, jotka nykyihminenkin voi tuntea (Pentti Siimes, Elina Pohjanpää, Esko Salminen...). Areenasta löytyy otsikon Radiodekkareita alta myös komediaa, esim. Mauri Sariolalle vinoileva Sentillä pieleen, Sisuposki (1965).

Lisätietoa Paul Temple -kuunnelmista: https://www.kirjastot.fi/kysy/yle-on-uu ... m=comments

romualdo kirjoitti:
23 Tammi 2019, 19:57
aiemmin eurooppalaista muutamalla eri kielellä esitettyä musiikkia esitellyt sarja loppui aikoja sitten, Yle 1:llä oli jonkin aikaa samantapainen mutta tylsempi ohjelma.
Tarkoititko Euroopan taivaan alla? Sen nimi on nykyään Euroopan valot, toimittajana yhä Pasi Hiihtola. :surrur:
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: RADIO-OHJELMISTA mie haastaisin,

Viesti Kirjoittaja romualdo » 02 Heinä 2020, 10:43

kauhean suosittu tämäkin ketju, en ehkä kestä tätä menestyksen ja viestimäärien huumaa....


Tuija Pehkosen juontajamasa ohjelmasa juuri nyt meneillään Toni Edelmanin pojan haastattelu...

tämä ohjelma on näköjään nyt huippusuositun Akti- kontaktiohjelman tilalla, sen ollessa siis kesälomalla. Tulisipa juuri tähän ajankohtaan viikottain tai vaikka kolmesti viikossa haastatteluja kiinnostavista taiteilijoista...


ah, haluaisin seuraaviksi vieraiksi :

"ev-karsinnoista... Peggy ..." n. clo. 00:34 muuten.


Eija Ahvo

Harri Saksala

Jukka Kuoppamäki

Katri Helena

Meiju Suvas

Heikki Kinnunen

Katriina Honkanen

Ilkka Lipsanen (Danny)

Pepe Willberg

Eija Vilpas

Marion

Vieno Kekkonen

Pirkka-P ... Petelius

......

...

...


...

...

...

.... voih, meinasin laittaa Tapani Pertun ... mutta ...

ja haastattelija voisi olla Petri Tuunainen, Toni Latva sekä minä, eli euroviisuihin VARMASTI palattaisiin välillä... ohjelman aikana (noin 1 tunti ja 55 minuuttia...) ainakin 2-3 otteeseen .... :surrur:


Oih mikä ohjelmaidea.... !


"Hei Katri, miksi et ollut innoissasi Maailman Pihamaat -biisistä, etkä halunnut sitä oikein keikoillakaan esittää, tai ainakaan konserteissasi... !!?"
(Siis Hävetkää muuten, vai kuunteletteko ihan tosissanne näin vähän radiota... tai ovatko (lähes) kaikki wanhemmat esc-fanit jo kaikonneet täältä ... !!!!!!???????

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26002
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 04 Loka 2020, 15:45

Tunnin päästä ensimmäinen Papananaaman K-pop-show YleX:llä. :ihana: En malta odottaa! :uujee: Ilta-ajelua pukkaa. :mrgreen:
And I ain't losing no more sleep
Falling down and begging please
'Cause I've been down that road before
And I don't need to hurt anymore

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1965
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 23 Loka 2020, 20:14

Juuri klo 20 alkoi BBC:n Europe's Biggest Dance Show, jossa pääsee kuulemaan elektronisen tanssimusiikin radio-ohjelmia ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna Suomikin on mukana ensimmäistä kertaa, joten lähetyksen kuulee myös YleX:ltä. Suomelta mukana on DJ Orion ja Yotto.

Suomen oma tunti on Suomen aikaa klo 02–03. Koko aikataulu brittien ajassa (huom. käänteinen aikajärjestys): https://www.bbc.co.uk/programmes/m00094 ... odes/guide

Harmillisesti en juuri tänä viikonloppuna itse oikein voi valvoa tuohon asti. :lohduton: Pitää kuunnella tallenne sitten.

E: Mittaa koko lähetyksellä on siis yhteensä 8 tuntia: 20 -> 04 :mrgreen:

EE: Vielä aikataulu Suomen ajassa:

20–21: Iso-Britannia, BBC Radio 1
21–22: Alankomaat, 3FM
22–23: Ruotsi, P3
23–00: Saksa, 1LIVE ja Radio Fritz
00–01: Belgia, Studio Brussel
01–02: Irlanti, RTÉ 2fm
02–03: Suomi! YleX
03–04: Norja, mP3
Viimeksi muokannut Tegu-, 23 Loka 2020, 23:40. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7059
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 23 Loka 2020, 20:22

^ Oi, kiitos vinkistä! Olen nyt ehkä taas aktivoitumassa radion kuuntelijana, joten kaikki ehdotukset tällaisista spesiaaleista ohjelmista ovat tervetulleita. :surrur:
UMK21 TOP-7: 1. Blind Channel 2. Ilta 3. Teflon Brothers x Pandora 4. Aksel 5. Oskr 6. Danny 7. Laura

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1951
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja Jufo » 23 Loka 2020, 21:07

Oih, pitääpä kuunnella. :peukku: Hyvä jos toi on kuunneltavissa myös jälkikäteen (ihan kun tässä ei olisi muutenkin jo mahdoton määrä kuunneltavaa :sekava: )
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Avatar
Tegu-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1965
Liittynyt: 08 Helmi 2019, 00:44

Re: Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja Tegu- » 12 Marras 2020, 13:16

Kuuntelin muuten sittenkin vahingossa ton Suomen osuuden Europe's Biggest Dance Show -lähetyksestä suorana, minkä jälkeen unet jäivätkin vähäisiksi. zzz Tallenteen kuuntelin kokonaan.

Lisää spesiaalia pukkaa! Taas tosin tylsästi samalta kanavalta, mutta ei voi mitään. YleX:n Naurumaraton meinaan käynnistyi jälleen tuossa kuudelta aamulla, ja jatkuu siitä suorana 42 tuntia huomisiltaan asti. :surrur: He siis keräävät rahaa Nenäpäivä-keräykseen. Äskettäin vieraana kävi peräti Antero Mertaranta.

Vaikka tämä nyt radioketkuun menikin, niin tässä on myös suoraa kuvaa Helsingin keskustan "Nenäkulmasta": https://yle.fi/aihe/ylex/studio

Avatar
DenEurovise
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 344
Liittynyt: 22 Touko 2019, 19:15
Paikkakunta: Joensuu

Re: Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja DenEurovise » 12 Marras 2020, 17:27

^Joo, olen kuunnellut luentoja lukuunottamatta aamusta asti. Taattua Vikiä ja Köpiä. Tykkään. :D Ylen radiokanavien tiimeillä on kyllä joka vuosi hieno panostus Nenäpäivään, ja hyvin saavat rahaa kerättyäkin. Huomenna Areenassa ja Femillä klo 18-23 Yle X3M:n improvisoitu sitcom (Sekin siis on audiovisuaalista sisältöä eikä radio-ohjelma, vaikka radiokanavan tuotanto onkin.) Viime vuonna oli ainakin hassu. Meinasin tänäkin vuonna katsoa. Sitä odoteltaessa. :)
Jag fattar om du inte orkar med mig / Det är helt okej / Inom kort så vet jag att du kommer bli helt matt och irriterad / För jag är komplicerad

Miss Li: Komplicerad

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26002
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Radio-ohjelmat

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 12 Marras 2020, 19:25

Sattumalta avasin radion, kun haastattelivat Sauli Niinistöä. :sekava: Aika huima hetki.
And I ain't losing no more sleep
Falling down and begging please
'Cause I've been down that road before
And I don't need to hurt anymore

Vastaa Viestiin