Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista
Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 29509
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Pete » 15 Helmi 2018, 21:11

Maistelin vasta nyt hunajapomeloa, koska luulin sen olevan todella hapanta, mutta ei se ollutkaan läheskään yhtä pahaa kuin greippi. Saatan ostaa joskus toistekin. :joojoo:
- Mihin tyä määttä?
- Kajjaanniin!
- No jo mäni pölijjään!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 17 Touko 2018, 13:26

Paistoin fenkolia (salaatti-sellaista). Tämähän onkin hyvää :uujee:. Voissa paistoin ja suolalla ja mustapippurilla maustoin viipaleet. Ehkä tilkka sitruunamehuakin olis tehnyt terää, mutt hyvin meni alas ilmankin :joojoo:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 13 Loka 2019, 03:58

En ollut tiennyt, että pensasmustikat ovat sisältä vaaleita :shock:. Sellaisia lantunvärisiä eikä mustikan. Aina on tullut napsittua kokonaisina vain eikä haukattua niin enpä ollut tuotakaan huomannut. Tänään sitten ensin luin mustikkapaketista, että eivät värjää esim. kakun kermavaahtoa, ja mielenkiintoni heräsi ja varovasti veitsenkärjellä ensin raotin kuorta, ja sitten totesin että pensasmustikanhan voi vaikka halkaista (toisin kuin tavallisen), ja sisus on ihan kiinteä ja vaalea. - Varmaan niissä ei ole terveellisia flavonoideja ollenkaan niin paljon kuin tavismustikoissa, kun ovat niin kalvakkaita.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 02 Kesä 2020, 19:39

Palsternacca :kuolaus:. Uusi suosikki-accani, nyt jaa albanialaiset huutajatkin toiseksi! Etenkin chiliöljyssä paistettuna ja sopivalla lämpimänmakealla maustekimaralla höystettynä. Olen varmaan aina vain pilkkonut keittoon, muita kypsennystapoja harkitsematta, niin en ole tullut huomanneeksi kuinka herkullinen juures on kyseessä :ruokaa:
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9398
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja romualdo » 02 Kesä 2020, 21:05

kappas, kun otsikosta ovat unohtuneet sienet. Tässäkin. Heikosti niitä onkin ollut, korva-sellasia, kuivuuden vuoksi. Tänään löytyi kaksi. Kuorikkeelta. Sieltä tapaa huhtasieniäkin varmimmin. Niitä löytyi neljä. Aivan parasta.
samoin useimmat villiyrtit parhaimmillaan.
Viimeksi muokannut romualdo, 09 Kesä 2020, 20:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9398
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja romualdo » 02 Kesä 2020, 21:06

kappas, kun otsikosta ovat unohtuneet sienet. Tässäkin. Heikosti niitä onkin ollut, korva-sellasia, kuivuuden vuoksi. Tänään löytyi kaksi. Kuorikkeelta. Sieltä tapaa huhtasieniäkin varmimmin. Niitä löytyi neljä. Aivan parasta.

pmama
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1057
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja pmama » 09 Kesä 2020, 12:24

Jäi ylimääräistä raparperia. Leikkasin ohuiksi tikuiksi, sirottelin sokeria ja kääräisin pekoniin. Grillissä kypsyivät kivan kirpeiksi puikoiksi. Maistui hyvin muun ruuan lisänä.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 09 Kesä 2020, 13:22

^Apropos raparperi! Nythän sitä saa. Minuakin kiinnostaisi raparperi yhdistettynä johonkin suolaiseen/suolaisen ruoan osana, kuten sitä paikoin käytetään. Hesarissa oli pari vuotta sitten iranilaisen raparperi-jauhelihapadan ohje, se ei minun makuhermojani vielä hivellyt. Mutta millainen borssi siitä tulisi? Borssissa ei liene alun perin käytetty punajuurta, mutta mitä vain sopivia kasveja nyt sattuu olemaan. Happamuus kuitenkin on olennaista. Raparperissa olisi sitä happoa (jonka punajuuria käyttäessäni joudun lisäämään etikkapullosta). Joten miksi ei :miettii:

Tuosta reseptistäsi tulee mieleen kaverin taannoin suosittelema pekoniin kääräistyt luumut. nekin kulkivat grillin kautta. Valitettavasti en muista reseptiä tarkemmin. Hyviä olivat kumminkin.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 29509
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Pete » 27 Syys 2020, 17:36

Mummolani lähettyvillä kohtasin taas lillukoita. Ne ovat jänniä marjoja, koska niistä ei kuule juuri koskaan puhuttavan. Ihan hyviä ovat. :peukku:
- Mihin tyä määttä?
- Kajjaanniin!
- No jo mäni pölijjään!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 06 Touko 2021, 20:30

Testasin endiivin, joka kyllä saattoi oikealta nimeltaan olla salaattisikuri. En ole varma. Mutta sellaisia suippoja reilusti kämmenenmittaisia pötkylöitä kumminkin. Olen hyvin voinut aiemminkin syödä jossain, mutta en tietoisesti, ja nyt eka kertaa ostin.

Rakenne on kuin minkä tahansa "keräkasvin", sellainen löyhän sipulimainen siis. Maku on raakana oikein raikas, miedon salaattimainen eikä ollenkaan niin kitkerä kuin otaksuin, ja tuntuma mehevä ja rapea.

Päätin kuitenkin myös kypsentää osan (kattilaan voita ja oliiviöljyä, sitten ne endiivit tms. halkaistuina, päälle suolaa ja pippuria, ja kun vähän ovat saaneet väriä niin lisäsin pikku tilkan vettä ja sitruunamehua ja annoin hautua viisi minuuttia). Kypsentäminen on aika turhaa. Kitkeryys tuli nyt selvemmin esiin; tosin osasyy saattoi olla pippurin avokätinen annostelu. Koostumus muuttui säikeisemmäksi. Aika terävä veitsi sai olla, jotta lehtiä sai sahattua. Ei se silti minun suussani pahaa ollut, kaek mänj!

Ostan varmasti endiivejä toisenkin kerran!
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1330
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu » 03 Kesä 2021, 10:23

Ostin pari päivää sitten juuripersiljaa, osin vahingossa luullen sitä pienikokoiseksi ja todella vaaleaksi palsternakaksi. Oikein hyvä vikaostos kyllä. :joojoo: Raakana maku on mukavan voimakas, makea ja ehkä vähän kitkeräkin. Suuhun jäi mukavan raikas tuntuma, vähän samanlainen kuin minttua mutustellessa. Voisin kokeilla ehkä dippijuureksena porkkanan rinnalla, porkkana yksinään on etenkin voimakkaanmakuisen dipin kanssa liian valju maultaan eikä silloin maista kuin dipin.
Kypsennettynä maku heikkenee paljon, mutta pysyy tunnistettavan makeana.
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 03 Kesä 2021, 13:41

^ Käytän sitä nimenomaan kypsennettynä. Sehän kuuluu olennaisena osana mm. borssiin, jota mielelläni syön aika usein, ja muihinkin itäeurooppalaisiin keittoruokiin. Tutustuinkin ko. naattiin ensin kirjallisesti V. V. Pohlebkinin mainiosta teoksesta Neuvostoliiton kansalliset keittiöt, jonka perin isovanhemmiltani. - YouTubesta löytyy myös (tekstitetty) video, jossa Go_A:n Kateryna haastattelun ohessa valmistaa linssikeittoa ja maustaa sen juuripersiljalla ja toteaa, että sitä pitää olla kaikissa alkuruoissa! Siinä se tosin on pussissa myytävää kuivattua jauhettua versiota, jollaista en ole Suomessa nähnytkään.

Omaan suuhuni juuripersilja maistuu makealta, mutta yksilöiden ja tuotantoerien välillä lienee eroja (kuten muillakin kasviksilla).
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 15 Kesä 2021, 00:55

Korkkasin mansikkakauden ahomansikoilla (jo nyt). Niitä näyttää tulevan runsaasti.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 32805
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Rousku » 16 Kesä 2021, 22:11

^^ Harmi kun sitä juuripersiljaa ei saa mistään lähikaupastani. :niinpa: Pitää lähteä keskustaan asti sitä hakemaan.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 29509
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)

Viesti Kirjoittaja Pete » 23 Kesä 2021, 17:30

Ostin (ja ehkä jopa näin) ensimmäistä kertaa mulperimarjoja. Ovat hassunnäköisiä, mutta makeita. Taidan ostaa uudestaankin, kun hinta oli kohtuullinen. :peukku:

kuva
- Mihin tyä määttä?
- Kajjaanniin!
- No jo mäni pölijjään!

Vastaa Viestiin