Eurovision laulukilpailu 1993

Viisuvuosikerrat 1956–2022
romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11053
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja romualdo » 25 Helmi 2019, 20:58

Apu/Aino Mervi-Markku Ulander:


KIITOS KREIKALLE JA ISLANNILLE

Suomen sisukas mutta ah niin alamäkiin ja notkelmiin juuttunut ev-taival jatkuu. Kiitos Kreikan ja Islannin.
Yleensä Suomi nappaa viisupisteensä mantereen toisilta piskuisilta reunavaltioilta, niiltä joita isoisemmat kutsuvat viihteen kehitysmaiksi. Niin nytkin : Maltalta ja Lux:lta kaksi pinnaa, Turkilta kolme, Islannilta viisi ja Kreikalta peräti kahdeksan.
Niillä Suomi ja Suomi-neito Katri Helena kiilasivat sijaluvulle 17. Heinäkuun EBU-kokouksen jälkeen vahvistettiin sääntö että kisan kuusi viimeistä irrotetaan viisuperheestä. Kolme viimeistä nostetaan pakkojäähylle ensi vuodeksi, loput kolme joutuvat karsimaan muiden mahdollisesti halukkaiden joukosta. EBU:ssa on Itä-Euroopan pirstoutumisen jälkeen peräti 46 jäsenmaata. Tämän mukaan putosivat nyt pelistä Belgia kolmella pinnallaan ja kaksinkertainen viisuvoittaja Israel neljällä... Israelin kotivoiton vuonna Suomea edusti kukas muu kuin Katri Helena, kuten nytkin Irlannin tuplatessa voittonsa. Suomi saattaisi tehdä aivan viisaasti jos se nyt rientäisi Irlannin avuksi ja tarjoutuisi vapaaehtoisesti kisaiännäksi ensi vuonna. Se saattaa olla ainoa tapa, jolla Suomi kisat kotitantereelle saa.
Raila Kinnunen.


Katri Helena: "Ettehän kovin kovasti kohtele"
-Pitäisikö minun anoa turvapaikkaoikeutta Irlannista vai voinko palata Suomeen? Etsin jo lammasfarmia täältä ja kävin laulamassa lampaille. Ne hyväksyivät esitykseni, sanoo Katri Helena, joka poimi Suomelle vain 20 pistettä Ev:n lk:sta. -Ettehän kovin kovasti kohtele, hän pyytää. -Pääsin sentään "karanteenirajan" yli ja voin palatakin Irlantiin! Katri onnistui pitämään Suomen A-sarjassa, joten meillä on jatkossakin pääsy mukaan ilman karsintakisaa. Katrin tukena Irlannissa oli hänen tohtorisulhasensa Panu Rajala jolle euroviisuhulina oli kurkistus toisenlaiseen maailmaan. Kohtalon oikusta hän pääsi Katrin siivellä sinne minne Irlannissa halusikin, kirjailijamuseoon James Joycen jalanjäljille. Hän oli aikonut mennä sinne junalla, nyt hän pääsi Katrin kanssa helikopterilla. Siellä tehtiin nimittäin Katrin osuus esittelyvideosta.

Vaikka loppupisteet eivät häikäisseet,niin Katri itse on häikäissyt. Hän valloitti kaikki aitoudellaan ja säteilevällä vetovoimallaan. Suomen lehdistötilaisuudessa oli enemmän väkeä kuin koskaan ennen.
Marimekon Jukka Rintala suunnitteli Katrin esiintymispuvun,joka oli kauniin sinistä silkkisifonkia. Se korosti Katrin hoikkuutta ja vaaleutta ja herätti yleistä ihastusta.
-Siinä esityksessä oli kyllä kaikki, mitä mummosta irtosi. Televisiohaastattelun lopuksi hän sanoi epäkatrimaisesti: -Hengissä ja onnellisena - Luojalle kiitos ja pirulle paukku! Mitäs tämä oikein tarkoitti?
-No se on sellainen vanha sanonta, joka tarkoittaa lähinnä että jokaiselle jotakin. Mitäs tämä paukku oikein voisi olla? Sille voi keksiä ainakin kolme merkistystä, -No vaikka olutta!
Euroviisujen jälkeen Katri ei saa hengähdystaukoa, vaan hänellä on kotimaassa kova viikko edessä. -Sen viikon menen vaikka miten päin. Minulla on niin hyvä olo. Katri ei sure eikä meidänkään kannata.
Jos niin nihkeä ja vanhanaikainen laulu kuin Englannin esitys kipuaa toiselle sijalle, niin kisoissa on jotakin vialla."


Romu: NO niin on, UK:n yliarvostus etenkin v. -92 oli jotain niin huhh.... no niin on. Jännä juttu että tuo piru-sana tuli tuona vuonna esiin englannin biisin tekstissä. Sitähän jotkut viisufaneistammekin ne kaksinaamaisimmat "uskovaiset" paheksuivat samoin kuin esim. v. -06 voittopiisiämme. Ja miksi niin usein lukumäärältämme pieni kansas sekoitetaan valtiomme isoon kokoon määreellä "pieni maa". :jupinaa: vähintään yhtä käsittämättömän ärsyttävää kuin mitä on ruumis-sanan käyttö verevästä kehosta!
Tuli myös mieleen tuosta jutusta Katrin kommentti "Hotellin aamupalasta söin vain pari hedelmää" eli tuo piirre jota Panu muisteli ärsyyntyneenä, miten Katri vain näykki Hämeenkyrön pitopöydissäkin.
Viimeksi muokannut romualdo, 26 Helmi 2019, 12:28. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13237
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja AntSa » 26 Helmi 2019, 11:36

Ihana tuo "Ettehän kovin kovasti kohtele" -tokaisu. :uujee:

Kiitos taas Romualdo vaivannäöstäsi. Ahmin mielenkiinnolla aina nämä nostalgia-artikkelisi. <3
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11053
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja romualdo » 11 Touko 2019, 21:23

jumalauta, tää on -90 luvun paras vuosi, ehkä, ... tai siis... jos ei v. -94 lasketa mukaan eikä - v. 97ää eikä ... -95..ä...!? AÄHHH mikä on sen vaikiammppaa kuin verrata eri viisuvuosikertoja toisiinsa...! :heh: :rakkaus: :roll: :niinpa:
eh, ei jumalauta, nm. Romu se vaan jaksaa näitten kanssa... !
"Suomi valitsi viisun itselleen.


Pohjalainen -lehti (ilmeisesti!?) R.S. Ala-Karvia:

"Yleisradion alueraadit olivat lähes yksimielisiä siitä, että Matti Puurtisen säveltämä ja Jukka Baarisen sanoittama Tule Luo sopii parhaiten Suomen edustajaksi Ev. Irlantiin.
Raadit osuivat oikeaan.

Suomalaisen iskelmän isosisko K-H lauloi suomalaisen iskelmän suomalaisiin sydämiin käyvästi. ...nyt oltiin rohkeasti suomalaisia,... valittiin edustaja, joka ilmeisesti tulee menestymään suomalaisilla myynti- ja radiolistoilla sekä tanssipaikoilla. Kaikki mikä Irlannista tulee kotimaisen menestyksen päälle, on ylimääräistä, lisävoittoa.
Lauantainen viisukarsinta osoitti taas kerran ettei Arja Korisevalle osaa kukaan tehdä hittejä..."

(no johan on p..kele, näitten muka ns. toimittt.. ja kriitikoiden kanssa! ( :astaloa hiova himpun verran vihaisen näköinen viisuhörhöinen jätkä: hymiö. )

"Korisevan linjaa pidetään imagosyistä väkipakolla kultivoituneena. ... Sain lahjaksi laulun oli Hector sanoittanut sellaisella tietokoneohjelmalla..."

siis, Luomalan Artsi eh... siis Romu ei viitsi läheskään kaikkea sitä negatiivisinta ainakaan kirjoitella tänne, se ois aika turhauttavaa...kin!

"Paulan ... " (ei jumalauta, halvensi Esa Niemisen taitoja !!!)

"Jos Katria ei olisi olemassa, Paula Koivuniemi pakkaisi jo kapsäkkiään Irlannin koneeseen...

Marjorie oli tuotu supertähtien vertailukohteeksi. Hyvin hän kisassa lauloikin, kahdesti saman laulun..."

No nyt riittää, nämä rikkiviisaat viisastelijat, tämäkin keski-ikäinen elämäänsä ja työhönsä näköjään leipääntynyt ja tylsistynyt... äijä... vaikene, tai minä vaiennan sinut! NÄIN!

Tai jos mää jotain vielä lainaan hänen "kolumnistaan"...:

"...juontaja Ari Korvola oli yhtä hermostunut kuin muutkin suurten suorien lähetysten vetäjät. Parhaimmillaan Korvolan jonto oli ihan lystikästä, vaikka paperista lunttaaminen vei terän sisäpoliittisilta sutkautuksilta..."

huh,huh, tätä härmäläistä erikoisen no melkeinnarsistimaistaochhekumallista lynttäysmentaliteettia, korkeintaan veteraani Raila Kinnusen juttuja jaksan vielä ehkä tään jälkeen ehkä tänne välittää... Romu onniiiiinjokyllästynytttnäihinn......

"tarjoutui jo perjantaina kiusallinen vertailukohde, kanava näet välitti Ruotsin viisukarsinnan. .. kyllä länsinaapurin valmiudet tehtailla viisubiisejä ovat moninkertaiset suomalaisiin nähden..."


NO HUH HUH NYT RIITTÄÄ... ai, tämä on vain tämän ao. henkilön subj. mielipide, no okei... antaa jäädä sen omaan arvottomuuteens... arvoonsa...

"laatulaulajia löytyy niin iso sakki, ettei tarvitse neljästä valita. Abban ja muutamien muiden menestykselle voi tulla jatkoa jo tänä keväänä..."

siis tää hemmo on ihan pimeä!!!! :niinpa: :roll:
Tuo "Baarisen" luki todellakin tuossa jutussa, voitte luottaa nm. Romuun - kaikessa.
jk. Alueraadeissa oli mukana myöskin Klubimme erityisen rakastettu nm. Kujakissa, Oulun ev-raatien järjestäjä. Minun rakas kirjefrendini, ensimmäinen sellainen ESC-harrastuksen alullepanijoista, tai siis ensimmäinen kirjeitse, siis paperia (HUOM, Klubimme teinit, ennen tehtiin ja välitettiin viestejä selluloosan pinnalla, ja kun vuodatukset oli tehty niin postimerkki nuoltiin lettren päälle, ja se vietiin sitten postilaatikkoon, sellaiseen keltaiseen, josta postiauto hakee aina säännöllisesti breivit, rakkaat laskut ym. voittekomitenkäänaavistaateklubimmeteinitteinixitym.mitenihanannostalgistaseolikaanpaaaaljonennensiisvvuosikymmeniäennenkuintulinämähyvätpahatinternetitjatämmösetkuppilat... ennen naputettiin kirjeet välillä hiilipaperia käyttäen että ihtelle jäivät ne kopiot... ...aihhh se Suosikki-lehden juliste- ja sen takana ollut ilmoitukseni, : etsin ev:sta kiinnostunutta ... - jne... :ihana: v,. 1978, oliko se joulukuun numero, Eksu !??

Avatar
Kuolonkurki
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 937
Liittynyt: 23 Huhti 2015, 23:28
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja Kuolonkurki » 02 Huhti 2020, 15:43

5 (5,0 - 4,6)
1. :flag_no: Norja: Silje Vige - Alle mine tankar [4,7]

4 (4,5 - 3,6)
2. :flag_pt: Portugali: Anabela - A cicade (até ser dia) [4,5]
3. :flag_ch: Sveitsi: Annie Cotton - Moi, tout simplement [4,2]
4. :flag_ie: Irlanti: Niamh Kavanagh - In your eyes [4,1]
5. :flag_tr: Turkki: Burak Aydos - Esmer yarim [3,9]
6. :flag_fr: Ranska: Patrick Fiori - Mama Corsica [3,8]
7. :flag_de: Saksa: Münchener Freiheit - Viel zu weit [3,6]

3 (3,5 - 2,6)
8. :flag_gb: Iso-Britannia: Sonia - Better the devil you know [3,5]
9. :flag_cy: Kypros: Zimboulakis & Van Beke - Mi stamatas [3,4]
10. :flag_se: Ruotsi: Arvingarna - Eloise [3,3]
11. :flag_be: Belgia: Barbara Dex - Iemand als jij [3,3]
12. :flag_dk: Tanska: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen [3,2]
13. :flag_it: Italia: Enrico Ruggeri - Sole d'Europa [3,2]
14. :flag_si: Slovenia: 1X Band - Tih deževen dan [3,2]
15. :flag_es: Espanja: Eva Santamaría - Hombres [3,1]
16. :flag_lu: Luxemburg: Modern Times - Donne-moi une chance [3,1]
17. :flag_is: Islanti: Inga - Þá veistu svarið [3,0]
18. :flag_ba: Bosnia & Hertsegovina: Fazla - Sva bol svijeta [3,0]
19. :flag_at: Itävalta: Tony Wegas - Maria Magdalena [3,0]
20. :flag_gr: Kreikka: Katerina Garbi - Ellada, hora tou fotos [2,9]
21. :flag_nl: Alankomaat: Ruth Jacott - Vrede [2,7]
22. :flag_mt: Malta: William Mangion - This time [2,7]

2 (2,5 - 1,6)
23. :flag_hr: Kroatia: Put - Don't ever cry [2,3]
24. :flag_il: Israel: Lakahat Shiru - Shiru [2,2]
25. :flag_fi: Suomi: Katri Helena - Tule luo [2,0]
bye bye fool

Avatar
Viisuilija_110
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3128
Liittynyt: 29 Loka 2018, 15:24

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja Viisuilija_110 » 07 Touko 2020, 19:44

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
1. 🇩🇰 Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen (4.8)
2. 🇮🇪 Niamh Kavanagh - In Your Eyes (4.6)
:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
3. 🇨🇭 Annie Cotton - Moi, tout simplement (4.4)
4. 🇮🇸 Inga - Þá veistu svarið (4.2)
5. 🇮🇹 Enrico Ruggeri - Sole d'Europa (4.0)
6. 🇫🇮 Katri Helena - Tule luo (4.0)
7. 🇸🇪 Arvingarna - Eloise (3.8)
8. 🇵🇹 Anabela - A cicade (até ser dia) (3.8)
9. 🇳🇴 Silje Vige - Alle mine tankar (3.7)
10. 🇬🇧 Sonia - Better the Devil You Know (3.6)
11. 🇧🇪 Barbara Dex - Iemand als jij (3.5)
:tyhja: :tyhja: :tyhja:
12. 🇬🇷 Katerina Garbi - Ellada, hora tou fotos (3.4)
13. 🇳🇱 Ruth Jacott - Vrede (3.3)
14. 🇧🇦 Fazla - Sva bol svijeta (3.3)
15. 🇦🇹 Tony Wegas - Maria Magdalena (3.2)
16. 🇪🇸 Eva Santamaría - Hombres (3.0)
17. 🇨🇾 Zimboulakis & Van Beke - Mi stamatas (2.8)
18. 🇹🇷 Burak Aydos - Esmer yarim (2.6)
19. 🇭🇷 Put - Don't Ever Cry (2.5)
:tyhja: :tyhja:
20. 🇱🇺 Modern Times - Donne-moi une chance (2.3)
21. 🇫🇷 Patrick Fiori - Mama Corsica (2.1)
22. 🇮🇱 Lakahat Shiru - Shiru (2.0)
23. 🇩🇪 Münchener Freiheit - Viel zu weit (1.8)
24. 🇸🇮 1X Band - Tih deževen dan (1.5)
:tyhja:
25. 🇲🇹 William Mangion - This time (1.0)
Mielenkiintona Piña Colada ja rata

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1805
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja Hapa » 20 Heinä 2020, 02:35

Enrico Ruggeri - Sole d'Europa 10 p.
Turkki: Burak Aydos - Esmer yarim
Saksa: Münchener Freiheit - Viel zu veit
Sveitsi: Annie Cotton - Moi, tout simplement 1 p.
Tanska: Tommy Seebach - Under stjernerne på himlen
Kreikka: Keti Garbi - Ellada, hora tou fotos 7 p.
Belgia: Barbara - Iemand als jij 8 p.
Malta: William Mangion - This time
Islanti: Inga - Þá veistu svarið
Itävalta: Tony Wegas - Maria Magdalena
Portugali: Anabela - A cidade até ser dia
Ranska: Patrick Fiori - Mama Corsica
Ruotsi: Arvingarna - Eloise
Irlanti: Niamh Kavanagh - In your eyes 5 p.
Luxembourg: Modern Times - Donne-moi une chance de te dire
Slovenia: 1 X Band - Tih dezeven dan 6 p.
Suomi: Katri-Helena - Tule luo
Bosnia-Hertsegovina: Fazla - Sva bol svijeta 3 p.
Iso-Britannia: Sonia - Better the devil you know
Alankomaat: Ruth Jacott - Vrede 2 p.
Kroatia: Put - Don't ever cry
Espanja: Eva Santamaria - Hombres 12 p.
Kypros: Zoumboulakis & Van Beke - Mi stamatas
Israel: Lahakat Shiru - Shiru 4 p.
Norja: Silje Vige - Alle mine tankar

Pisteet ja järjestys:

*****
1. Espanja 2. Italia 3. Belgia 4. Kreikka

****
5. Slovenia 6. Irlanti 7. Israel 8. Bosnia-H. 9. Alankomaat 10. Sveitsi 11. Malta 12. Iso-Britannia

***
13. Luxemburg 14. Ruotsi 15. Ranska 16. Islanti 17. Norja 18. Saksa 19. Suomi

**
20. Itävalta 21. Kypros 22. Portugali

*
23. Kroatia 24. Tanska 25. Turkki
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Avatar
jiiii
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 894
Liittynyt: 05 Helmi 2019, 21:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja jiiii » 21 Heinä 2020, 14:31

*****:
1. Irlanti: Niamh Kavanagh - In your eyes
2. Sveitsi: Annie Cotton - Moi, tout simplement
3. Kroatia: Put - Don't ever cry


****:
4. Iso-Britannia: Sonia - Better the devil you know
5. Suomi: Katri Helena - Tule luo
6. Islanti: Inga - Þá veistu svarið
7. Italia: Enrico Ruggeri - Sole d'Europa
8. Ruotsi: Arvingarna - Eloise
9. Israel: Lahakat Shiru - Shiru
10. Kreikka: Keti Garbi - Ellada, hora tou fotos
11. Portugali: Anabela - A cidade até ser dia


***:
12. Kypros: Zoumboulakis & Van Beke - Mi stamatas
13. Luxemburg: Modern Times - Donne-moi une chance de te dire
14. Alankomaat: Ruth Jacott - Vrede
15. Belgia: Barbara Dex - Iemand als jij
16. Tanska: Tommy Seebach - Under stjernerne på himlen
17. Espanja: Eva Santamaria - Hombres
18. Saksa: Münchener Freiheit - Viel zu veit
19. Slovenia: 1 X Band - Tih dezeven dan


**:
20. Itävalta: Tony Wegas - Maria Magdalena
21. Ranska: Patrick Fiori - Mama Corsica
22. Norja: Silje Vige - Alle mine tankar
23. Bosnia ja Hertsegovina: Fazla - Sva bol svijeta


*:
24. Malta: William Mangion - This time
25. Turkki: Burak Aydos - Esmer yarim

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4903
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 27 Heinä 2020, 21:31

*****
01. Norja: Silje Vige - Alle mine tankar
02. Bosnia-Hertsegovina: Fazla - Sva bol svijeta
03. Ranska: Patrick Fiori - Mama Corsica
04. Suomi: Katri-Helena - Tule luo
05. Sveitsi: Annie Cotton - Moi, tout simplement

****
06. Kreikka: Keti Garbi - Ellada, hora tou fotos
07. Alankomaat: Ruth Jacott - Vrede
08. Kroatia: Put - Don't ever cry
09. Italia: Enrico Ruggeri - Sole d'Europa
10. Belgia: Barbara - Iemand als jij
11. Itävalta: Tony Wegas - Maria Magdalena
12. Ruotsi: Arvingarna - Eloise
13. Portugali: Anabela - A cidade até ser dia
14. Saksa: Münchener Freiheit - Viel zu veit

***
15. Slovenia: 1 X Band - Tih dezeven dan
16. Islanti: Inga - Þá veistu svarið
17. Israel: Lahakat Shiru - Shiru
18. Tanska: Tommy Seebach - Under stjernerne på himlen
19. Espanja: Eva Santamaria - Hombres
20. Irlanti: Niamh Kavanagh - In your eyes
21. Luxembourg: Modern Times - Donne-moi une chance de te dire
22. Kypros: Zoumboulakis & Van Beke - Mi stamatas

**
23. Turkki: Burak Aydos - Esmer yarim
24. Iso-Britannia: Sonia - Better the devil you know
25. Malta: William Mangion - This time
Ihmiskunnan saavutukset realisoituvat tässä termospullossa, ja siinä mihin se pystyy.
- ESC Addict 98

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 32395
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 27 Heinä 2020, 21:58

^ Jälleen pelkkää hyvää sanottavaa. :mrgreen: Osui varmaan vielä paremmin yksiin kuin se 91. Taaskaan et arvostanut humppaperversiotani (Ruotsi). :rofl:
Kuka haluaa katsoa kuka juoksee puvussa kuin kukkanen
Tai kuulla laulun, joka kuulostaa siltä kuin se olisi tehty autolla
Mutta me kaikki istumme silti ja äänestämme kovasti
Koska Euroviisut on meidän juttumme, vaikka se onkin outoa


–ChatGPT

Avatar
Renaissancefire
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 946
Liittynyt: 13 Maalis 2015, 15:14
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja Renaissancefire » 10 Tammi 2022, 05:06

🌾🌾🌾🌾🌾
🇧🇦 Fazla - Sva bol svijeta
🇮🇪 Niamh Kavanagh - In your eyes
🇬🇷 Keti Garbi - Ellada, hora tou fotos
🇸🇯 Silje Vige - Alle mine tankar

🌾🌾🌾🌾
🇨🇾 Zoumboulakis & Van Beke - Mi stamatas
🇮🇸 Inga - Þá veistu svarið
🇩🇪 Münchener Freiheit - Viel zu veit
🇸🇪 Arvingarna - Eloise
🇮🇹 Enrico Ruggeri - Sole d'Europa
🇫🇷 Patrick Fiori - Mama Corsica
🇪🇸 Eva Santamaria - Hombres
🇮🇱 Lahakat Shiru - Shiru

🌾🌾🌾
🇭🇷 Put - Don't ever cry
🇧🇪 Barbara - Iemand als jij
🇨🇭 Annie Cotton - Moi, tout simplement
🇦🇹 Tony Wegas - Maria Magdalena
🇩🇰 Tommy Seebach - Under stjernerne på himlen
🇫🇮 Katri-Helena - Tule luo
🇸🇮 1 X Band - Tih dezeven dan
🇱🇺 Modern Times - Donne-moi une chance de te dire
🇳🇱 Ruth Jacott - Vrede
🇲🇹 William Mangion - This time
🇵🇹 Anabela - A cidade até ser dia
🇬🇧 Sonia - Better the devil you know

🌾🌾
🇹🇷 Burak Aydos - Esmer yarim

🌾
E guardavo il mondo da una porta mai completamente aperta

Avatar
MuumiAnkka
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 467
Liittynyt: 12 Tammi 2016, 20:13
Paikkakunta: Virrat-Tampere

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja MuumiAnkka » 20 Maalis 2022, 11:02

Parasta ysäriä, paljon kauniita melodioita.

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
1. :tanska: Tommy Seebach - Under stjernerne på himlen
2. :ruotsi: Arvingarna - Eloise
3. :ranska: Patrick Fiori - Mama Corsica

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
4. :saksa: Münchener Freiheit - Viel zu veit
5. :slovenia: 1 X Band - Tih dezeven dan
6. :italia: Enrico Ruggeri - Sole d'Europa
7. :turkki: Burak Aydos - Esmer yarim
8. :malta: William Mangion - This time
9. :itavalta: Tony Wegas - Maria Magdalena

:tyhja: :tyhja: :tyhja:
10. :kypros: Zoumboulakis & Van Beke - Mi stamatas
11. :isobritannia: Sonia - Better the devil you know
12. :portugali: Anabela - A cidade até ser dia
13. :suomi: Katri-Helena - Tule luo
14. :sveitsi: Annie Cotton - Moi, tout simplement
15. :bosnia: Fazla - Sva bol svijeta
16. :luxemburg: Modern Times - Donne-moi une chance de te dire
17. :islanti: Inga - Þá veistu svarið
18. :norja: Silje Vige - Alle mine tankar
19. :kreikka: Garbi - Ellada, hora tou fotos
20. :israel: Lahakat Shiru - Shiru
21. :belgia: Barbara - Iemand als jij
22. :alankomaat: Ruth Jacott - Vrede

:tyhja: :tyhja:
23. :irlanti: Niamh Kavanagh - In your eyes
24. :kroatia: Put - Don't ever cry

:tyhja:
25. :espanja: Eva Santamaria - Hombres
All-time top 3: Era Stupendo 2008, New Tomorrow 2011, Hunter Of Stars 2014

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11053
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja romualdo » 20 Maalis 2022, 21:27

MuumiAnkka on mun eräänlaisia sielunkumppaneita tällä keskusteluareenalla ja Sulla on monesti samoja, hyvinkin samoja suosikkeja kuin mullakin... tälläkin kertaa kiitän Sua lämpimästi mm. Slovenian, Saksan, Ranskan, Italian, Tanskan ja Kyproksen huikean korkeista sijoituksista ... wastapainoksi täytyy olla kait muutamia tosi yllättäwiäkin sijoituksia, siis päin vastaisessa mielessä... Suurimmista suosikeistani Kroatia, Irlanti, Hollanti ja Bo-Hertsg. eivät Sinun listalla nyt jostain syystä, juhli kowin korkeilla pistemäärillä ...

Olisi siis aina jännittävää ja puolet antoisampaa jos jaksaisitte laittaa, vaikka yhden tahi kahden sanan kuvaamaan laulua ja sen synnyttämää vaikutusta...

esim. näin :

toka vika sijoitus... = Itävalta - no voi jukra ku on tasapaksu laulu... parasta on mieskuoro, eipä juuri muuta. Ei nää wauhtipiisit perkule mene meikäläiseen, poikkeuksia toki on... tietysti...

vika eli viimeinen sijoitus eli sijaluku, 23. tai jotain ... =Islanti - no voi hitto, miten ... sie oot ainoa pohjoismaa jonka laulut jättävät lähes poikkeuksetta aika kylmiks, eikä se ny voi johtua pelkästään pohjoisesta leveyspiiristä jolla Teitin Satujen saari sijaitsee...

---

no, enhän mä ny vaan pysty pelkästään sanalla tahi parilla kuvaamaan biisejä... mä ku oon tälläinen erityisen rakastettu höpöttäjä... Luova, kuten tuolla joku mua luonnehti, edellisessä Superkyselyssä, taisi olla nm. Rousku .... mut tämän takia kai mulla on entien faneja täällä Kuppilassa, tai... noh, kolmen kärjessä olen kuulemma, edelleen ... kiitti, ku jaksatte ihailla ja kannustaa mua ...

Avatar
TomBoi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2103
Liittynyt: 04 Marras 2016, 17:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja TomBoi » 20 Maalis 2022, 22:14

Varsin mainio vuosi, kuten niin moni vuosi ysärillä. Kreikka veti jälleen pisimmän korren ja onkin yksi kolmesta Kreikan vuosiykkösestäni 90-luvulta (1991, 1993, 1995). Ellada, chora tou fotos menee jalan alle, ja sisältää etnisyyttä ja ihania taustakilkutteluja yms. Bosni-Herzegovinan debyytti itsenäisenä maana on myös huikea ja toki historiallisessa kontekstissaan pysäyttävä. Irlannin voitto oli myös varsin ansaittu, onhan se Irlannin paras viisu koskaan! Kunniamaininnat myös muille viiden tähden viisuille, söpölle Portugalille ja voimakkaalle Sveitsille :joojoo:

*****
1. KREIKKA: Keti Garbi - Ellada, chora tou fotos
2. BOSNIA-HERTSEGOVINA: Fazla - Sva bol svijeta
3. IRLANTI: Niamh Kavanagh - In Your Eyes
4. PORTUGALI: Anabela - A cidade (até ser dia)
5. SVEITSI: Annie Cotton - Moi, tout simplement

****
6. SAKSA: Münchener Freiheit - Viel zu weit
7. ALANKOMAAT: Ruth Jacott - Vrede
8. ITÄVALTA: Tony Wegas - Maria Magdalena
9. SLOVENIA: 1 X Band - Tih deževen dan
10. MALTA: William Mangion - This Time
11. ISO-BRITANNIA: Sonia - Better the Devil You Know
12. SUOMI: Katri Helena - Tule luo
13. RUOTSI: Arvingarna - Eloise
14. RANSKA: Patrick Fiori - Mama Corsica

***
15. TANSKA: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen
16. KYPROS: Zoumboulakis & Van Beke - Mi stamatas
17. NORJA: Silje Vige - Alle mine tankar
18. LUXEMBURG: Modern Times - Donne-moi une chance
19. ESPANJA: Eva Santamaria - Hombres
20. TURKKI: Burak Aydos - Esmer yarim

**
21. KROATIA: Put - Don´t Ever Cry
22. ISRAEL: Lahakat Shiru - Shiru
23. ISLANTI: Inga - Þá veistu svarið
24. BELGIA: Barbara - Iemand als jij

*
25. ITALIA: Enrico Ruggeri - Sole d'Europa
MKuvau!

Avatar
antsa798
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5287
Liittynyt: 17 Helmi 2018, 10:58
Paikkakunta: Pasila

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja antsa798 » 22 Heinä 2022, 22:48

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:

1. 🇫🇮 Suomi: Katri-Helena - Tule luo
2. :flag_ba: Bosnia & Hertsegovina: Fazla - Sva bol svijeta
3. 🇦🇹 Itävalta: Tony Wegas - Maria Magdalena
4. 🇸🇯 Norja: Silje Vige - Alle mine tankar
5. 🇩🇰 Tanska: Tommy Seebach - Under stjernerne på himlen
6. 🇬🇷 Kreikka: Keti Garbi - Ellada, hora tou fotos

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:

7. 🇫🇷 Ranska: Patrick Fiori - Mama Corsica
8. 🇨🇭 Sveitsi: Annie Cotton - Moi, tout simplement
9. 🇮🇹 Italia: Enrico Ruggeri - Sole d'Europa
10. 🇮🇸 Islanti: Inga - Þá veistu svarið
11. 🇸🇮 Slovenia: 1X Band - Tih deževen dan
12. :flag_gb: Iso-Britannia: Sonia - Better the devil you know
13. 🇮🇪 Irlanti: Niamh Kavanagh - In your eyes

:tyhja: :tyhja: :tyhja:

14. 🇪🇸 Espanja: Eva Santamaría - Hombres
15. 🇨🇾 Kypros: Zoumboulakis & Van Beke - Mi stamatas
16. 🇱🇺 Luxemburg: Modern Times - Donne-moi une chance de te dire
17. 🇸🇪 Ruotsi: Arvingarna - Eloise
18. 🇮🇱 Israel: Lahakat Shiru - Shiru
19. :flag_hr: Kroatia: Put - Don't ever cry
20. :flag_nl: Alankomaat: Ruth Jacott - Vrede
21. 🇵🇹 Portugali: Anabela - A cidade até ser dia
22. 🇧🇪 Belgia: Barbara - Iemand als jij

:tyhja: :tyhja:

23. 🇩🇪 Saksa: Münchener Freiheit - Viel zu veit
24. 🇲🇹 Malta: William Mangion - This time

:tyhja:

25. 🇹🇷 Turkki: Burak Aydos - Esmer yarim
We're like fire and gasoline
Come and light it up with me
So high on adrenaline
You're my adrenalina

Avatar
kapineiti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1126
Liittynyt: 02 Helmi 2021, 21:53
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Eurovision laulukilpailu 1993

Viesti Kirjoittaja kapineiti » 07 Joulu 2022, 02:09

Kerrassaan monipuolinen ja ihana vuosi. :ihana: Voittajan kanssa vaan mentiin (taas kerran) metsään, kun tarjolla olisi ollut moninkertaisesti parempaakin.

KuvaKuvaKuvaKuvaKuva
01. BOSNIA JA HERTSEGOVINA: Fazla – Sva bol svijeta
02. KREIKKA: Keti Garbi – Ellada, chora tou fotos

KuvaKuvaKuvaKuva
03. ISO-BRITANNIA: Sonia – Better the devil you know
04. SAKSA: Münchener Freiheit – Viel zu weit
05. RUOTSI: Arvingarna – Eloise
06. ITÄVALTA: Tony Wegas – Maria Magdalena
07. SVEITSI: Annie Cotton – Moi, tout simplement
08. RANSKA: Patrick Fiori – Mama Corsica
09. NORJA: Silje Vige – Alle mine tankar

KuvaKuvaKuva
10. TANSKA: Tommy Seebach Band – Under stjernerne på himlen
11. ITALIA: Enrico Ruggeri – Sole d'Europa
12. KYPROS: Zymboulakis & Van Beke – Mi stamatas
13. SLOVENIA: 1X Band – Tih deževen dan
14. SUOMI: Katri Helena – Tule luo
15. MALTA: William Mangion – This time
16. ALANKOMAAT: Ruth Jacott – Vrede
17. PORTUGALI: Anabela – A cidade até ser dia

KuvaKuva
18. TURKKI: Burak Aydos – Esmer yarim
19. IRLANTI: Niamh Kavanagh – In your eyes
20. ESPANJA: Eva Santamaria – Hombres
21. ISLANTI: Inga – Þá veistu svarið
22. KROATIA: Put – Don't ever cry
23. LUXEMBURG: Modern Times – Donne-moi une chance
24. ISRAEL: Lahakat Shiru – Shiru

Kuva
25. BELGIA: Barbara – Iemand als jij
living the life on the dark side.

Vastaa Viestiin