Spoilaaminen - älä pilaa toisten jännitystä

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
Avatar
admin
Ravintolapäällikkö
Ravintolapäällikkö
Viestit: 546
Liittynyt: 09 Marras 2003, 01:00
Paikkakunta: Berliini

Spoilaaminen - älä pilaa toisten jännitystä

Viesti Kirjoittaja admin » 15 Joulu 2007, 14:25

Monille suosituimmille tv-ohjelmille, elokuville ja kirjoille löytyvät omat ketjut. Koska internet, dvd:t, satelliitit yms. ovat lisänneet ohjelmien nopeaa leviämistä ja eriaikaista katsomista, on syytä ottaa muutama pelisääntö huomioon.

Spoilaaminen on kielletty. Tulevista juonipaljastuksista voi keskustella ainoastaan sille tarkoitetussa ketjussa.

Spoilaamiseksi lasketaan esimerkiksi juonen käänteiden, tulevien tapahtumien, henkilöiden jo esitettyjen kohtaloiden ja tulosten paljastaminen. Tämä koskee myös kaikkia pikkuasioita vaikka ne tuntusivatkin itse kirjoittajasta mitättömiltä eli sellaisia asioita koska jonkun kohtalo ratkeaa tai montako ihmistä missäkin jaksossa puhuu. Näitä ei siis ole syytä paljastaa ennen kuin kyseinen ohjelma ja/tai jakso on esitetty yleisillä kanavilla. Tämä koskee myös musiikkikilpailualueella olevia ulkomaalaisia, Suomessa esitettäviä kykykilpailuja tms.

JOS ON KATSONUT JOTAKIN MUUALTA ETUKÄTEEN JA HALUAA EHDOTTOMASTI KESKUSTELLA ASIASTA, ON SITÄ VARTEN OLEMASSA JUONIPALJASTUKSIA -KETJU.

Sen sijaan yleisesti saatavilla olevia tietoja, kuten esimerkiksi tosi-tv –ohjelmien kuvauskohteista, ei voida laskea spoilereiksi eikä niistä keskustelua voida kieltää. Sen sijaan pienikin vihjaus siitä, kuka putoaa, kuka voittaa, kuka liittoutuu ja niin edelleen, on kielletty. Big Brotherin kaltaisissa ohjelmissa, joissa on ajallisesti kaksi eri mahdollisuutta seurata, kahden eri ketjun käyttö on suotavaa.

Muuten alueella on voimassa samat säännöt kuin muuallakin Kuppilassa.

Viestiketju Lukittu