Vuoden 2009 väärinkuultu viisu - ehdotuksia!

Sanoituskilpailukausi 2009
Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5165
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Vuoden 2009 väärinkuultu viisu - ehdotuksia!

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 29 Joulu 2009, 10:45

Hei käännöskisaajat! Pyytäisin erikseen teitä, jotka ehkä olette herkimpiä huomaamaan tällaisia, tekemään omia ehdotuksianne vuoden 2009 mieleenpainuvimmasta väärinkuullusta viisusta! Yksäriviestillä, kiitos, tänään ennen klo 22! Lukekaa sitä ennen:

http://www.viisukuppila.fi/phpBB3/viisu ... c6029.html

Yrittäkääpä keksiä niitä, jotta kisassa olisi enemmän kuin 2 ehdokasta. Kiitos!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10869
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vuoden 2009 väärinkuultu viisu - ehdotuksia!

Viesti Kirjoittaja sziget » 23 Tammi 2010, 23:32

En ehtinyt osallistua tuohon, vaikka aihe on periaatteessa kiinnostava. Väärin voi siis kuulla sekä laulun todellisella kielellä (jos sitä osaa) että "väärällä" kielellä (yleensä oma äidinkieli). Sanat voi todella kuulla väärin (vaikka kukaan tuskin todella uskoi Makedonian viisun olevan osittain suomea), tai ne voi olla kuulevinaan väärin vain vitsin vuoksi (Niilin hanhet -tyyppi). Jos väärin kuulemisen tahallisuus on liian ilmeistä, vitsi lakkaa pian naurattamasta. Villejä rubiineja ja Minä suojelen sinua taiteelta olivat kyllä hauskoja kirjoja.

Väärin kuulemisen vastapari on väärin laulaminen tai väärin sanominen. Edustava esimerkki on Mervi Marttilan kokoama teos Parantunut hoidosta huolimatta, johon on koottu lääkärien saneluvirheitä. Sen jatko-osa on nimeltään Sydänäänet kuuluneet lapsesta saakka.

Viime vuonna muistan todella kuulleeni väärin kaksi laulua. Molemmat olivat mukana OGAE Song Contestissa. Tanskaa edusti Sanne Salomonsen kappaleella Taxa, jossa hän varoittaa selvällä suomella: "Älä kompastu!" Toisen, minulle oudon biisin kuulin kerran ohimennen radiosta, ja mieleen jäi vain yksi fraasi, jolla myös löysin sen netistä: "Roman Catholic choirs are singing". Virallisestihan Coldplayn Viva la vida menee: "Roman cavalry choirs are singing". Näköjään en ollut ensimmäinen huonokuuloinen.
Pormestari Buckman: Poikaseni, minulla oli kerran vahva luottamus pieruun. Tuli paskat housuun. (2001 Maniacs)

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5165
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Vuoden 2009 väärinkuultu viisu - ehdotuksia!

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 24 Tammi 2010, 19:24

sziget kirjoitti: mieleen jäi vain yksi fraasi, jolla myös löysin sen netistä: "Roman Catholic choirs are singing". Virallisestihan Coldplayn Viva la vida menee: "Roman cavalry choirs are singing".
Oho! Minähän tein täsmälleen saman erehdyksen :heh: josta kerroin kai OGAESC-ketjussa (kappalehan oli viime vuoden OGAESC-voittaja) ... tai jos en, pitäisi kipin kapin kertoa...

Viestiketju Lukittu