Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Euroviisut 2010 Oslossa

Eläkeläiset - Hulluna humpasta

*****
26
15%
****
20
11%
***
20
11%
**
14
8%
*
99
55%
 
Ääniä yhteensä: 179

Avatar
Anna_M
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4716
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Anna_M » 31 Tammi 2010, 10:23

Timoteus kirjoitti:
Anna_M kirjoitti:Oiskohan tuollainen tiukasti rajattu tilanne (mitä saa tehdä ja mitä ei) ollut Eläkeläisille vieras ja vaikea tilanne, kun ovat tottuneet vähän rajumpaan itseilmaisuun?
Periaatteessa mahdollista mutta miksi he sitten yleensä lähtivät kisaan mukaan? Pitihän heidän tietää, että euroviisuinstituutio on muutamista menestyneistäkin friikkiesiintyjistään huolimatta sittenkin melko konservatiivinen eikä päätön sooloilu päivän fiiliksen mukaan ole mahdollista. Jos Eläkeläisten suosio ei perustu mihinkään sellaiseen elementtiin, joka on euroviisusääntöjen puitteissa käytettävissä, miksi lähteä mukaan?
No tätähän on ihmetelty alusta lähtien :heh: Ryhmä sanoi muistaakseni artistien julkistamistilaisuudessa, etteivät juuri miettineet kisaan lähtemistä, vaan vastasivat kutsuun myöntävästi heti, kun sellaisen saivat. Ei siinä mitään syväanalyysiä tehty. Vaikuttavat porukalta, joka tekee kaiken oman mielensä mukaan, ja varmaan olettivat ilman muuta Yleisradionkin taipuvan heidän tahtoonsa. Vaan sitten saivatkin eteensä listan, jossa erikseen lueteltiin, mitä saa tehdä ja mitä ei (onko tällaisia listoja muka nähty näissä kuvioissa aikaisemmin? Tai ainakaan julkisesti niistä puhuttu?) - kyllähän se ilon vie.

Marcon kritiikki oli todella epäviisufanimaista, mutta viihdealan ammattilaiselta ymmärrettävää. Itse tosin ajattelin sen provosoivan Eläkeläisten kannattajia äänestämään kahta kauheammin, mutta ilmeisesti he olivat lauantai-illan vietossaan keksineet jo jotakin mielenkiintoisempaa tekemistä.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13187
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 31 Tammi 2010, 10:34

Olen samaa mieltä siitä, että esitys täytti semiäkin huonommin odotukset. Se oli ainoastaan leikattu irti koko illan keikasta eikä tuollaisena siivuna toimi vaan vaatii ympäristönsä, vuorovaikuteisuutensa ja kokonaisuutensa. Kolmen minuutin ongelmaan olisi pitänyt paneutua paremmin.

Mutta - uskon että kun häviö tuli tällä tavoin höystettynä, Marcon lapsellisin puhein - minusta etenkään viihdealan ammattilaisen ei pitäisi sortua sellaisin ylilyönteihin vaikka muuten ilmaisisi mielipiteensä - ja yleisön osan buuauksin niin tämä saattaa tehdä Eläkeläisille ja uralleen vain hyvää. Se että viisut hyljeksivät on monille musiikkidiggareille osoitus siitä, että kyse on aidosta aktista, jota ei viisupelleilyyn haluttu mukaan.

Viisuille taas tuo voi tuoda ongelmia. Viisuhalveksunta sai lisäpolttoainetta.

Disclaimerina - minusta tämän ei kuulunut eilisiltaisen perusteella, eikä muutenkaan, voittaa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Albatrossi

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Albatrossi » 31 Tammi 2010, 11:39

tonywerner kirjoitti:Hei vaan Eläkeläisfanit! Kiva kun kävitte! :) :hei:
Mun puolesta saatte kyllä jäädäkin, kyllä kuppilassa vielä tilaa riittää. :peukku:

Buuauksista en ole ikinä pitänyt näissä yhteyksissä, vaikka eilen ne meni ohi, kun lapsi juuri hyöri ympärillä ja kyseli yhtä asiaa.

Itse esitykseen vielä, miten olikin noin valjua? Hivenen mietiskelin, mitä tuon kappaleen aikana olisi pitänyt tehdä toisin.

Puolessa välissä olisivat voineet heittää takit sivuun ja tulla soittimien eteen. Neljä kaveria olisivat tanssineet humppaa keskenään ja rumpali keskelle laulamaan täysillä. Ennen loppuhuipennusta lavan poikki olisi keinahdellut hehkeä vaalea suomi-neito kansallispuvussaan keskelle, jonka tämä rumpali olisi tempaissut suorille käsille ilmaan(jos olisi voimat riittänyt) tai eukonkantoasentoon olkapäille. Tai sitten jotain muuta vastaava, nyt oli mielikuvitukseton.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja romualdo » 31 Tammi 2010, 11:42

jooh, hyviä ideoita, mutta tulivat kyllä aivan liian myöhäään....

Albatrossi

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Albatrossi » 31 Tammi 2010, 11:48

romualdo kirjoitti:jooh, hyviä ideoita, mutta tulivat kyllä aivan liian myöhäään....
No kun en tullut asiaa ennen ajatelleeksi :puna: . Toiseksi, esitystähän ei kuulemma saanut muuttaa finaaliin mentäessä. Ens kerralla sitten kerron ajoissa. Eläkeläiset ens vuonnakin viisuihin :uujee: . Jospa tekisivät vaikka tuollaisen videon :heh:

Nothing
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 16
Liittynyt: 28 Helmi 2008, 23:36

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Nothing » 31 Tammi 2010, 11:56

Edelleenkään itse biisi ei ollut hyvä, mutta se jaksoi silti hymyilyttää sen kaikki kolme kertaa. Täältä iso miinus kiippareiden naimisesta luopimisesta! Kaappikello oli parasta koko esityksessä. Laulusuoritukset rumpalia lukuun ottamatta huonoja.

Se, mikä antoi tälle sympatiat superfinaalissa, oli Mr. Naminamipusipusi. Se kehyä rytkytti näitä kerrassaan hengettömiä ja surkeita performansseja omaan naiiviin, yltiöpositiiviseen tyyliinsä. Mutta järkytys oli suuri, kun tämä kaiken positiivisuuden peilikuva halusi lytätä yhden ehdokkaan täysin. Jos oli Marcon seellä pinnan nollissa jo ennen eilistä, niin nyt mies jäätyy jo pakkasen puolella. Iljettävä ilmestys koko kaveri.

Avatar
TantePätsi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1538
Liittynyt: 08 Touko 2007, 19:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja TantePätsi » 31 Tammi 2010, 12:08

Herttinen! Täti jäi juuri kiinni rysän päältä keittäessään aamupäiväkahvia. Täti lauloi ääneen, että Hulluna humpasta taas, minä olen hulluna humpasta taas, hulluna...

Kertosäkeessä on siis tarttuvia aineksia, mutta kaikki tarttuva ei ole hyvästä (esim. täit tai sikaflunssa).

Avatar
rewind
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 579
Liittynyt: 26 Touko 2008, 09:35

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja rewind » 31 Tammi 2010, 12:26

Tulipa minullekin mieleen siitä kertosäkeestä, että sen olisi saattanut jopa muu Eurooppa oppia sujuvasti ulkoa, vaikka bändi laulaakin suomeksi :mrgreen:
El Robocop!

Avatar
Metsis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3253
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 14:26
Paikkakunta: Turku

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Metsis » 31 Tammi 2010, 13:28

Mä olin niin varautunut näiden voittoon, että melkein opin nauramaan ja tanssimaan näille. Nyt meni sekin opettelu turhaan. :heh: En silti taputtanut, mutta en buuannutkaan. Marcoa ehkä vähän hurrasin. :heh: Vahingonilo on paras ilo. :heh:

Illan biiseistä tää ei kyllä todellakaan olis ollut noloin. :joojoo:
Katsos, onni on kuin päivänpaiste, mitä kirkkaampi paiste on, sen mustempi varjo vierelläsi. Pilvisellä säällä ei ole varjojakaan.
Hilja Valtonen - Neekerityttö peilaa

Avatar
amaria[25]
Maistelija
Maistelija
Viestit: 27
Liittynyt: 12 Maalis 2008, 19:30
Paikkakunta: Onnen Kukkulat

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja amaria[25] » 31 Tammi 2010, 14:37

Metsis kirjoitti:Mä olin niin varautunut näiden voittoon, että melkein opin nauramaan ja tanssimaan näille. Nyt meni sekin opettelu turhaan. :heh: En silti taputtanut, mutta en buuannutkaan. Marcoa ehkä vähän hurrasin. :heh: Vahingonilo on paras ilo. :heh:

Illan biiseistä tää ei kyllä todellakaan olis ollut noloin. :joojoo:
:mitvit: Siis mikä olisi ollut vielä nolompi. Ei tuu kyllä ihan äkkiä mieleen. Tosin muut biisit olikin aika mitäänsanomattomia korvasta sisäänulosrenkutuksia :heh:
aina suuna ja päänä

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja JeSSSe » 31 Tammi 2010, 14:38

Tota eilistä lähetystä katsoessa tuli NIIIN mieleen ne ihanat muistikuvat vuodesta 2007, kun suuri ennakkosuosikki (YLIarvostettu) LoveX jäikin karsinnassa kolmanneks :heh:
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Nothing
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 16
Liittynyt: 28 Helmi 2008, 23:36

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Nothing » 31 Tammi 2010, 14:48

Edelliseen kirjoitukseen kehkeytyy koko Suomen menestymättömyyden pointti; viisuhistorian ylivoimaisesti tykimmät biisit jäävät tällaisten vastaäänestysprotestien alle ja edustamaan laitetaan joku mitääntekemättömyys sarjasta Finland, no points. Lovexin biisiä parempaa vetoa ei tule IKINÄ Suomen viisuissa enää kuulemaan, omaa tyhmyyttämme ei sillä haettu kärkipaikkoja Euroopasta. Onhan näistä mokailuista toki näyttöä aiemminkin, karkeimpana Nightwishin dumppaaminen. Ei tarvi ihmetellä, miksi maailmalla tunnetut rock- ja metalnimemme ei viitsi näihin pellekisoihin osallistua.

Avatar
amaria[25]
Maistelija
Maistelija
Viestit: 27
Liittynyt: 12 Maalis 2008, 19:30
Paikkakunta: Onnen Kukkulat

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja amaria[25] » 31 Tammi 2010, 14:54

Nothing kirjoitti:Edelliseen kirjoitukseen kehkeytyy koko Suomen menestymättömyyden pointti; viisuhistorian ylivoimaisesti tykimmät biisit jäävät tällaisten vastaäänestysprotestien alle ja edustamaan laitetaan joku mitääntekemättömyys sarjasta Finland, no points. Lovexin biisiä parempaa vetoa ei tule IKINÄ Suomen viisuissa enää kuulemaan, omaa tyhmyyttämme ei sillä haettu kärkipaikkoja Euroopasta. Onhan näistä mokailuista toki näyttöä aiemminkin, karkeimpana Nightwishin dumppaaminen. Ei tarvi ihmetellä, miksi maailmalla tunnetut rock- ja metalnimemme ei viitsi näihin pellekisoihin osallistua.
Nightwish saattaisi menestyäkin, Lovexiin en oikein usko. Maailmalla tunnettujen rock- ja metallinimien ei tarvitse, eikä välttämättä edes kannata osallistua Eroviisuihin. Uskottavuus nääs kärsii :heh:
aina suuna ja päänä

TOTUUDENPUHUJA

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja TOTUUDENPUHUJA » 31 Tammi 2010, 14:56

Tässä porukassa on potentiaalia ja osaamista. Varsinkin rumpalin esitys on hauskan ironinen. Biisi oli tällä kertaa vaan huono.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 31 Tammi 2010, 15:43

ta1ja kirjoitti:Mutta - uskon että kun häviö tuli tällä tavoin höystettynä, Marcon lapsellisin puhein - minusta etenkään viihdealan ammattilaisen ei pitäisi sortua sellaisin ylilyönteihin vaikka muuten ilmaisisi mielipiteensä - ja yleisön osan buuauksin niin tämä saattaa tehdä Eläkeläisille ja uralleen vain hyvää.
Hmmm. Tiedä sitten.....Eläkeläiset ovat tehneet uraa jo hyvin pitkään - muistaakseni 1990-luvun alkupuolelta asti - ja ovat jo saavuttaneet oman vankan uransa ja oman vankan paikkansa omalla urallaan / alallaan. Ja heillä on jo oma vankka kannattajakuntansa. Osallistuminen viisukarsintaan oli heille - heidän omien lausuntojensakin mukaan - vain eräs sivupolku, sivuhyppy. Osallistuminen viisuihin ei todennäköisesti suuriakaan - jos ei juuri mitään ? - vaikuta Eläkeläisten suosioon, eikä heidän uraansa. Ei suuntaan eikä toiseen. Näin arvelen.
ta1ja kirjoitti:Se että viisut hyljeksivät on monille musiikkidiggareille osoitus siitä, että kyse on aidosta aktista, jota ei viisupelleilyyn haluttu mukaan.
Onkohan sitten tosiaankin näin?

viisupelleilyyn......?! Tuo vaikuttaa minusta kyllä aika vähättelevältä asenteelta euroviisuja kohtaan, ja vähättelevältä asenteelta viisufaneja / viisuharrastajia ja heidän makuaan kohtaan.....Onko sinusta niin, että kaikki, jotka eivät pärjää viisuissa ja joista ei pidetä viisufanien / viisuharrastajien keskuudessa ovat aina automaattisesti monien musiikkidiggareiden mielestä aitoja, aitoja akteja ?

Olivat esimerkiksi Antti Kleemola, Heli Kajo, Kuunkuiskaajat, Osmo Ikonen, Pentti Hietanen pellejä ja oliko heidän laulunsa ja esityksensä pelleilyä ? Eivätkö heidän esityksenä olleet aitoja, aitoja akteja?

Ainoat pellet minusta olivat Eläkeläiset - ja käsittääkseni he nimenomaan pyrkivätkin pelleilyyn.......pellet (Eläkeläiset) ja viisupelleily...... :mitvit:

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13187
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 31 Tammi 2010, 15:52

Mr Kite kirjoitti:Onko sinusta niin, että kaikki, jotka eivät pärjää viisuissa ja joista ei pidetä viisufanien / viisuharrastajien keskuudessa ovat aina automaattisesti monien musiikkidiggareiden mielestä aitoja, aitoja akteja
No niin, en nyt sitten tällä kertaa jaksanut erikseen kirjoittaa, että kuvaan tuolla lauseella sellaista ajattelutapaa, joka on olemassa ja kuultavissa aika monen musiikkidiggarin ajattelussa. En ole itse tuota mieltä. En myöskään tietenkään ole sitä mieltä että kaikki automaattisesti ovat aitoja akteja, mutat sen sijaan mielestäni on kyllä nähtävissä kuinka joissain musiikkipiireissä kosketus viisuihin vie uskottavuutta. Ja pelkään lisäksi, että tuollainen Marcon avoin vihapuhe ja buuaukset entisestään syventävät juopaa viisuja kohtaan.

Ennen kaikkea ole edelleen todella v*ttuuntunut eilisitä tapahtumista, se laimentaa ilos Kuunkuiskaajien voitosta. Eilinen kun ei ole yksittäistapaus. Minä haluan, että viisut pysyvät mahdollisimman avoimena kaikenlaiselle musiikille ja haluan myös että ilmapiiri on iloinen, ei kerta toisensa jälkeen jonkun yhteisen dissauksen kohteen etsivä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings » 31 Tammi 2010, 16:08

Minusta Marco sanoi oikeutetusti mielipiteensä niinkuin kommentaattorin pitääkin. Hän ei ollut juontaja vaan rooli oli selkeästi arvioida esiintymisen ammattilaisena näitä esityksiä. Allekirjoitan joka sanan hänen arviostaan. Eläkeläisten esitys meni superfinaalissa aivan överiksi, varsinkin se instrumenttien hakkaaminen ja kahden orkesterin jäsenen välinen "urkutappelu" oli vastenmielisen näköistä katseltavaa. Mundstuhl tai Knorkator on jo nähty esim. Saksassa, ei tällaiselle menolla olisi saatu pisteitä Norjassa :eiei:

Avatar
heimohilse
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 348
Liittynyt: 19 Helmi 2007, 15:23
Paikkakunta: pks

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja heimohilse » 31 Tammi 2010, 16:14

Eläkeläiset, Suomen Metallica.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13187
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 31 Tammi 2010, 16:18

GiveMeWings kirjoitti:Minusta Marco sanoi oikeutetusti mielipiteensä niinkuin kommentaattorin pitääkin. Hän ei ollut juontaja vaan rooli oli selkeästi arvioida esiintymisen ammattilaisena näitä esityksiä.
Joo, no eipä Marco sanonutkaan paljon mitään eilisestä esityksestä, vaan viestin pääsisältö oli että Eläkeläisten biisi ei ole musiikkia ja huumorilla ei ole menestysmahdollisuutta ulkomailla. Juuri tästä syystähän se oli pelkästään surullinen ennakkoluulojulistus.

Asia olisi eri, jos Marco olisikin keskistynyt, kuten muiden kohdalla, esityksen vahvuuksien ja heikkouksien analysointiin. Niitä heikkouksia kun oli, omasta mielestäni staattisuus oli suurin. Telkkarissa urkujen hajottaminen ei näyttänyt pahalta.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings » 31 Tammi 2010, 16:23

Marco otti kantaa nimenomaan esitkyseen mm. sanomalla että koreografiaa ei ollut. Rohkeutta ei ollut, esityksestä näkyi etteivät nauttineet siitä, ei "iloista hulluutta" yms.

Fanien suhteen on mielestäni kyllä reilua että kaikkia kannustetaan (ainakin sen verran kuin sivistyneesti voi kannustaa tämmöisen kahelin esityksen jälkeen). Kriittisen kommentoijan rooli on aivan eri kuin yleisössä istuvan fanin.

Kommenttien ei tarvitse olla aina mielisteleviä vaan ihan hyvä välillä kuulla kovaa kritiikkiäkin. Ja pitänee myös paikkansa että huumori on vaikea laji :mrgreen:.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13187
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 31 Tammi 2010, 16:32

GiveMeWings kirjoitti:Marco otti kantaa nimenomaan esitkyseen mm. sanomalla että koreografiaa ei ollut. Rohkeutta ei ollut, esityksestä näkyi etteivät nauttineet siitä, ei "iloista hulluutta" yms. .
Kyllä, mutta tuo oli juuri tuossa, sen jälkeen tuli se muu ja se jäi päällimäiseksi.

Kommentaattorin rooli on tietenkin erilainen, mutta kun yhden kohdalla käytetään missionäärinen puheenvuoro se pomppaa kokonaisuudesta esiin. En ollut ainoa joka siitä ärsyyntyi. Vanha isäni, joka inhosi Eläkeläisten biisiä ja esitystä oli tänään, ennen kuin ehdin asiasta hänelle pätkääkään vaahdota, ihmeissään siitä, että kommentoinnin sävy ja asiallisuus sillä lailla muuttui. Hesarin Ilkka Mattila kiinnitti vastustuksen kiihekeyteen myös kolumnissaan huomiota:
Tappiostaan huolimatta Eläkeläiset oli tarpeellinen näissä kisoissa. Se osoitti, että ihan harmittomalla musiikkiesitykselläkin voi vielä herättää pahennusta.

Eläkeläisten huumorin ytimessä on kaiken, myös itse Eläkeläiset-yhtyeen, kyseenalaistaminen. Yhtye on riemastuttanut sillä vuosikausia enimmäkseen rockin parissa elävää yleisöä.

Euroviisufanien buuaus ja kommentaattori Marco Bjurströmin aito närkästys kertoivat selvästi, että tähän tilaisuuteen tällainen huumori ei sovi.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
amaria[25]
Maistelija
Maistelija
Viestit: 27
Liittynyt: 12 Maalis 2008, 19:30
Paikkakunta: Onnen Kukkulat

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja amaria[25] » 31 Tammi 2010, 16:38

ta1ja kirjoitti: Hesarin Ilkka Mattila kiinnitti vastustuksen kiihekeyteen myös kolumnissaan huomiota:
Tappiostaan huolimatta Eläkeläiset oli tarpeellinen näissä kisoissa. Se osoitti, että ihan harmittomalla musiikkiesitykselläkin voi vielä herättää pahennusta.

Eläkeläisten huumorin ytimessä on kaiken, myös itse Eläkeläiset-yhtyeen, kyseenalaistaminen. Yhtye on riemastuttanut sillä vuosikausia enimmäkseen rockin parissa elävää yleisöä.

Euroviisufanien buuaus ja kommentaattori Marco Bjurströmin aito närkästys kertoivat selvästi, että tähän tilaisuuteen tällainen huumori ei sovi.
Musiikki ON vakava asia. Sillä ei sovi pelleillä. :rofl:

Onhan jo aikaa sitten todettu, että musiikki on kaikkein eniten tunteisiin vetoava ja tunteita nostattava taiteenlaji. Tämä piirre vain korostuu kaikenlaisissa kilpailuissa. Itse lähinnä ihmettelen kuinka Suomen kokoisessa maassa yleensä riittää jatkuvasti jengiä kaikenmaailman kilpailuihin. Ehkä se on se 15 min kuuluisuus, joka kiehtoo?
aina suuna ja päänä

Avatar
rewind
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 579
Liittynyt: 26 Touko 2008, 09:35

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja rewind » 31 Tammi 2010, 16:46

ta1ja kirjoitti:Minä haluan, että viisut pysyvät mahdollisimman avoimena kaikenlaiselle musiikille ja haluan myös että ilmapiiri on iloinen, ei kerta toisensa jälkeen jonkun yhteisen dissauksen kohteen etsivä.
Äärettömän viisaasti kirjoitettu :kiitos: Tuo on yksi syy siihen, miksi esimerkiksi Tangomarkkinoiden kanssa tehty yhteistyö arveluttaa tässä kuviossa.
El Robocop!

Avatar
amaria[25]
Maistelija
Maistelija
Viestit: 27
Liittynyt: 12 Maalis 2008, 19:30
Paikkakunta: Onnen Kukkulat

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja amaria[25] » 31 Tammi 2010, 16:54

rewind kirjoitti:
ta1ja kirjoitti:Minä haluan, että viisut pysyvät mahdollisimman avoimena kaikenlaiselle musiikille ja haluan myös että ilmapiiri on iloinen, ei kerta toisensa jälkeen jonkun yhteisen dissauksen kohteen etsivä.
Äärettömän viisaasti kirjoitettu :kiitos: Tuo on yksi syy siihen, miksi esimerkiksi Tangomarkkinoiden kanssa tehty yhteistyö arveluttaa tässä kuviossa.
En ole Amadeusfani ja vielä vähemmän tangomarkkinoiden fani, mutta onhan täällä useiden viisufanien näppäimistöltä kaivattu esim. Anna Abreuta viisuedustajaksi ja täytyy sanoa, että tänä vuonna Annakin olisi pärjännyt jollain sarinhumpalla varsin mukavasti :heh: Eli miksi ei Tangomarkkinat jos kerran Idols?

Tämä saivartelusta, oikeasti olen sitä mieltä että Amadeus kaikessa luonnonlapsen hurmaavuudessaan on aivan liian kokematon. Anna Abreu sen sijaan saattaisi olla jo ensivuoden viisuissa tarpeeksi kokenut esiintyjä, tosin muutama ulkomaankeikka toisi kypsyyttä vielä lisää.
aina suuna ja päänä

Avatar
rewind
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 579
Liittynyt: 26 Touko 2008, 09:35

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja rewind » 31 Tammi 2010, 16:57

Piti vielä kommentoida tuota esitystä. Katsoin nyt tosiaan vielä sitä uusintaa ja on kyllä totta, että semin riehakkuus oli poissa Eläkeläisten esityksestä. Tunnelma oli väsähtänyt. Mutta kuten tässä on jo todettu, Eläkeläisiä ei viisumenestys liikuta puoleen tai toiseen. Heillä tosiaankin on oma, uskollinen kannattajakuntansa - ja saattaapa joukko tietysti tämän myötä vähän kasvaakin.
El Robocop!

Cyrano
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4856
Liittynyt: 22 Marras 2005, 14:55

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Cyrano » 31 Tammi 2010, 17:07

Eläkeläiset-yhtyettä on mainostettu huumorikokoonpanoksi, mutta minä en havainnut huumoria.
Kovin tosikkomaista touhua ja väkinäistä ns huumoria.
Kuka olis ollut vastuussa, jos joku yleisössä olis loukkaantunut bändin riehumisen takia?
Kun rakkaus kerran voittaa, pois ihmisten kateus silloin jää.
Kun päivä tuo kerran koittaa, se kaikki kansat yhdistää.
Voi rakkaus tuskan poistaa, ei ihmiset sotiaan silloin käy.
Vain aurinko lämmin loistaa ja pelkoa ei missään näy.

Avatar
amaria[25]
Maistelija
Maistelija
Viestit: 27
Liittynyt: 12 Maalis 2008, 19:30
Paikkakunta: Onnen Kukkulat

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja amaria[25] » 31 Tammi 2010, 17:22

Cyrano kirjoitti:Eläkeläiset-yhtyettä on mainostettu huumorikokoonpanoksi, mutta minä en havainnut huumoria.
Kovin tosikkomaista touhua ja väkinäistä ns huumoria.
Kuka olis ollut vastuussa, jos joku yleisössä olis loukkaantunut bändin riehumisen takia?
Niinpä! Nyt loukkaantui "vain" kilpasiskoista toinen, Johanna Kuunkuiskaaja. Jos esiintymisjärjestys olisi ollut toisinpäin, Eläkeläisiä olisi voinut syyttää kilpailijan sabotoinnista! :draamaa:
aina suuna ja päänä

Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings » 31 Tammi 2010, 17:56

Hyvä että isompia haavereita ei sattunut. YLE olisi voinut kyllä neuvoa semin jälkeen (jo pelkästä turvallisuusnäkökulmasta) kyseistä poppoota että maksaneen yleisön päälle ei saa heittää kiinteätä lavarekvisiittaa. Kyllä palikan heittäjä on vastuussa jos aiheuttaa toiselle ihmiselle fyysistä vahinkoa tai ruumiinvamman. Yleisössä istuvan ei pitäisi joutua esityksen aikana fyysisen pahoinpitelyn kohteeksi. :joojoo:

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 31 Tammi 2010, 18:26

ta1ja kirjoitti:Joo, no eipä Marco sanonutkaan paljon mitään eilisestä esityksestä, vaan viestin pääsisältö oli että Eläkeläisten biisi ei ole musiikkia ja huumorilla ei ole menestysmahdollisuutta ulkomailla. Juuri tästä syystähän se oli pelkästään surullinen ennakkoluulojulistus.

Asia olisi eri, jos Marco olisikin keskittynyt, kuten muiden kohdalla, esityksen vahvuuksien ja heikkouksien analysointiin. Niitä heikkouksia kun oli, omasta mielestäni staattisuus oli suurin. Telkkarissa urkujen hajottaminen ei näyttänyt pahalta.
ta1ja kirjoitti:Ennen kaikkea olen edelleen todella v*ttuuntunut eilisistä tapahtumista, se laimentaa iloa Kuunkuiskaajien voitosta.........
Eilen tapahtui muutakin kuin Marcon sanomiset. .........esimerkiksi toinen Kuunkuiskaajien laulajista loukkasi jalkansa Eläkeläisten urkujen hajottamisesta aiheutuneisiin sirpaleisiin. Eikö sinua yhtään v*tuta tällainen tapahtuma ?

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 31 Tammi 2010, 18:36

ta1ja kirjoitti:Hesarin Ilkka Mattila kiinnitti vastustuksen kiihekeyteen myös kolumnissaan huomiota:
Tappiostaan huolimatta Eläkeläiset oli tarpeellinen näissä kisoissa. Se osoitti, että ihan harmittomalla musiikkiesitykselläkin voi vielä herättää pahennusta.

Eläkeläisten huumorin ytimessä on kaiken, myös itse Eläkeläiset-yhtyeen, kyseenalaistaminen.
Vai että sellaisia kirjoitteli Ilkka Mattila.

......ihan harmittomalla musiikkiesityksellä.......?! No, ei se aivan harmiton ollut, kun toinen Kuunkuiskaajien laulajista loukkasi jalkansa Eläkeläisten esityksen johdosta aiheutuneisiin sirpaleisiin.

En tiedä onko tämä minulta jonkin sortin huumoria - koska huumori on vaikea laji - mutta mitä tulee tuohon kyseenalaistamiseen ja Eläkeläisten itsensä kyseenalaistamiseen niin eilen taisi käydä niin, että Eläkeläiset kyseenalaistivat itsensä liikaa ja kyseenalaistivat itsensä pois viisukarsinnan voitosta :heh:

Viestiketju Lukittu