Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Sanoituskilpailukausi 2011
Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 15 Helmi 2012, 21:05

Hop.

http://tummiweb.com/scorewiz/scoreboard ... gaala-2011

Äänestyksen nopeutta voi säätää. Suosittelen korkeintaan nopeutta 2 tai 3 mutta tietysti jännitystä voi pitkittää äärimmilleen nopeudella 1.

Äänestysjärjestys:
1. Timoteus
2. -Statler-
3. sziget
4. Mattokauppias
5. AnnFredi
6. nkorppi
7. Diggari
8. akuankka13
9. Serduchka

10. Dana123
11. TomppaJr
12. + Viisut +
13. UFOPOLI
14. Haukkanen
15. Huilumies
16. TOMItu
17. ESC93

Spoileripuskuri alkaa.

































































































Spoileripuskuri päättyy.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46115
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 15 Helmi 2012, 21:25

Välttyi Tappavaa sentään jumbosijalta. Jee! :tuuletus: :heh: Kiitos kaikille äänestäneille. Rööperiin 2011 oli niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Olisi saanut minun mielestäni voittaa. :joojoo:
"All you have to do is to be ready for some action now"

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7685
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 15 Helmi 2012, 21:29

Aika pliisusti meni minulla. :heh: Noh mutta päästiinpä sentään top kymppiin. Suurimmat onnitteluni kohdistuvat tällä kertaa Mattokauppiakselle. :joojoo:
Ärsyttää se, että häpypitoiset paikannimet ovat houkuttelevia jopa minunkaltaisilleni viattomille pikkupojille.

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2790
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias » 15 Helmi 2012, 21:37

Yllättävä voittajasanoitus. :eeek:
Näin saatiin oikein hyvä päätös kaudelle. Itse olin lähellä antaa voittajalle itsekin pisteitä. Onnea! :voitto:

Omaan sijoitukseeni olen enemmän kuin tyytyväinen. :shock:
Kauden kuudenneksi paras sanoitus... ei paha. Oma suosikkini Talkoot menestyi myös mukavan hyvin.

Ihmettelen suuresti Iltarytmin alhaista sijoitusta ja koko kisan kakkosta.
"Katsoin, että hän kantoi jalkapalloa, mutta se olikin salaatti." - TomppaJr keskellä Monninkylää.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11895
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 15 Helmi 2012, 22:19

Täydellinen kärkinelikko ja vielä melkein oikeassa järjestyksessäkin :tapu: Onnea ansaituille menestyjille! Edustin tällä kertaa kaikkein keskiarvoisinta mielipidettä.
I will be your bimbo
Take me in your limbo

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12955
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 15 Helmi 2012, 23:35

Onnea voittajalle, vaikka se ei tällä kertaa ollutkaan mieleeni. :tapu: (Jotain vaihtelua tähän olisi pitänyt saada. :heh: ) Se, ettei Juosten, tai mikään muukaan nkorpin teksteistä, sijoittunut mitaleille, on huutava vääryys. :joojoo:

Minkähän takia mun täydet pisteet tuppaa joka vuosi menemään tuloslistan loppupäässä keikkuville? :heh:
"Söpöt pojat vie mun hengen"

Avatar
nkorppi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2728
Liittynyt: 08 Marras 2006, 18:25
Paikkakunta: Derby, Iso-Britannia

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja nkorppi » 16 Helmi 2012, 04:09

Onnea voittajalle! Oma mielipiteeni hänen tekstiensä välisestä paremmuudesta on kuitenkin lähes käänteinen tuloslistan kanssa. Onnittelut myös finaalin suosikilleni Mattokauppiaalle hyvästä sijoituksesta.

No joo, palkintopallin osuminen kohdalle olisi ollut aika pienestä kiinni: esim. Dana123:n pisteet lopulta maksoivat minulle palkintopallisijan -- ja toisaalta hänen pisteensä nostivat minut koko kisan kärkeen siinä vaiheessa äänestystä! Eivät nekään olleet huonoja pisteitä minulle. Aina voi jossitella.

Osallistujista vaikkapa akuankan pisteet repivät eroja kärkinelikossa sen verran paljon, että nuo yhden äänestäjän pisteet olisivat toisenlaisina voineet kääntää kärjen järjestyksen ihan miksi tahansa, vaikkapa gaalavoitokseni. Tarkoitukseni ei ole tällä spekuloida, paitsi kisan jokavuotisella tiukkuudella: Ei tässä kauhean kaukana oltu, vaikkei oltu viime vuonnakaan. Jokin kuitenkin muuttui: Viime vuonna alle 38% pisteyttäjistä antoi pisteitä nelossijan sanoitukselleni ja 46% pisteyttäjistä antoi pisteitä semivoittajalleni finaalivaiheessa -- tänä vuonna kaksi sanoitustani sai pisteitä äänestäjien enemmistöltä, viime vuonna ei yksikään. Eli materiaalin laajempi noteeraus parani ihan selvästi ja Cup-tulosten mukaisesti. Sijat 4,10, 21, 22 ja 24 vaihtuivat sijoihin 4, 8, 9, 15 ja 19. Tilasto on parantunut joka vuosi. Minulla oli finalisteista eniten sanoituksia kärkikymmenikössä. Ja vasta ensi vuodelle olen asettanut virallisen tavoitteen palkintosijasta gaalassa. :)

Eniten minua jäi harmittamaan Sagapon poissaolo ulppareista... luulen että hänen pisteensä olisivat saattaneet nostaa vaikkapa Yölainaa monta sijaa. Muutoinkin olisi kivempaa jos kaikki semiosallistujat äänestäisivät finaalissa vaikka oma teksti putoaisikin. En tietysti tiedä mikä pois jättäytymisen syy oli, saattaahan syy olla ihan perusteltu.

Nyt on sitten mielenkiintoista katsoa semitulokset ja mm. akuankan sijoitukset niissä finaaliin verrattuna. Näkyy olevan aika tylyt loppulukemat monelle hienolle tekstille. Ehkä kaikki tekstit olivat tasaisen hienoja, eikä sieltä erottunut selkeää muiden yli nousevaa 'kansan suosikkia', kun kaikki laitettiin nyt kerralla samaan kattilaan.

Huomionarvoisia ovat ne neljä käännöstä, jotka rökittivät oman maansa kisavoittajia: 7-21, Talkoot, Lutkamarssi V.I.P. sekä 'Puhtaita henget sinussa'. Kahden ensimmäisen sanoituksen kohdalla kisavoittaja ei selviytynyt edes finaaliin saakka -- ja silti ne saavuttivat sijaluvut 6 ja 9!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 16 Helmi 2012, 06:28

Finaalin ja semifinaalien pistetaulukot: http://timoteus.kapsi.fi/transl/gaala11tulokset.html

Kakkos- ja kolmossemissä mentiin tie-breakiin eikä ykkösseminkään viimeinen jatkoonmenijä ratkennut kuin yhden pisteen erolla. Kolmossemi oli muutenkin keskikastissa varsinainen trilleri: kuudennen ja kuudennentoista sijan eroa oli vain kaksitoista pistettä.

Akuankka13 ei erityisemmin "romahtanut" finaalissa, vaan finaalipaikatkin tulivat robotteja lukuun ottamatta verrattain niukasti. Yksittäinen lisä-äänestäjä joka semissä olisi voinut pudottaa ankalta muut finalistit paitsi robotit ja ipanat.

AnnFredi kohensi asemiaan finaalissa eniten semitulokseen nähden. Lutkamarssi V.I.P. oli hilkulla jäädä semiin mutta finaalissa kolme ykkössemistä puuttunutta lisä-äänestäjää siivitti sanoituksen korkealle. Päinvastainen tuloskehitys nähtiin kaikkien semikakkosten kohdalla: niistä yksikään ei sijoittunut finaalissa kärkikymmenikköön.

---

Jatketaan vielä kootuilla selityksillä äänestäjien "lippumaista".

1. Timoteus: Pohjois-Korea. Aika ilmeinen, oletan.
2. -Statler-: Madagaskar. Makit elävät luonnonvaraisina vain Madagaskarilla.
3. sziget: Tšekki. Harrastuksia (San Marino) mainitsee maamyyrän. Maailman tunnetuin maamyyrä on epäilemättä tšekkiläisen Zdeněk Milerin luoma animaatiohahmo.
4. Mattokauppias: Ranska. Maailman ensimmäinen bussilinja toimi Pariisissa vuonna 1662.
5. AnnFredi: Kanada. Lutkamarssiliike on lähtöisin Torontosta.
6. nkorppi: Venäjä. Anitchka siivoon (ja alkutekstin) päähenkilön oletettu kansallisuus.
7. Diggari: Montenegro. Diggarin finaalisanoituksessa maksetaan euroilla. Serbiaa ja euroa yhdistää (tai ehkä pikemminkin päinvastoin) Kosovo, joka ei ollut lippumaaksi saatavilla. Niinpä valinta osui edelliseen Serbiasta irtautuneeseen euroa käyttävään maahan.
8. akuankka13: Somalia. Mielenosoitusten kootut stereotypiat mainitsi sotapakosomalit.
9. Serduchka: Belize. Pikkukuvassa Belizen lippu ei pääse oikeuksiinsa. Lipussa on kuvattuna kaksi puolipukeista miestä, joilla on käsissään tappamiseenkin soveltuvia työkaluja.

10. Dana123: Israel. Avatar- ja nimimerkkivalinnan inspiroineen artistin kotimaan mukaan.
11. TomppaJr: Kreikka. Gaalasemifinaalisanoituksen mukaan.
12. + Viisut +: Japani. Kääntäjän kauden menestynein sanoitus oli Kuolemanaalto (San Marino), jonka oletin ainakin osittain viimekeväisen Japanin tsunamin inspiroimaksi.
13. UFOPOLI: Etelä-Korea. Feng shui ansaitsi itäaasialaisen lipun ja tekijän kanssa yhteistyössä valitsimme E-Korean, joka varmasti muutenkin on kaikin puolin sopiva. :heh:
14. Haukkanen: Yhdysvallat. Kääntäjän kauden menestyneimmässä sanoituksessa Maili (Unkari) lennettiin toiselle mantereelle ja otsikolla oli kaksoismerkitys (pituusmitta ja e-mail). Kovin paljon maavaihtoehtoja ei jäänyt auki.
15. Huilumies: Belgia. Lippuvalinta aiheutti päänvaivaa, koska Huilumies ei kauden aikana osallistunut käännöskilpailuihin. Hänen puntariykkösensä ja ainoa kilpailu, jossa hän äänesti, oli Portugali, mutta sitä pidin turhan selvänä vihjauksena siitä, minne pisteitä saattaisi olla menossa. Niinpä etsin Huilumiehen viestihistoriasta muita maamainintoja. Presidentinvaaliketjusta löytyivätkin Chile ja Sudan mutta kumpikaan ei ScoreWizissä toiminut, vaan Chilen tilalla näkyi Katalonian ja Sudanin tilalla El Salvadorin lippu. :stupido: Edellinen Huilumiehen perustama ketju (pl. retrokäännösgaala) päätyi lopulta lippumaaksi.
16. TOMItu: Uzbekistan. Lipusta löytyy Uskon avaussäkeen "tähtitaivas ja kuu" ja tietysti myös usko(nno)n symboli itsessään.
17. ESC93: Vatikaani. Taivaan tulien perusteella.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 24398
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 16 Helmi 2012, 07:36

No huhhuijakkaa, olipas kiinnostava tulostenjulkistus. :tapu: Pitääkin kyyläillä noita pistetaulukoita tarkemmin.
”Onkohan tämä rakennus joku vanha sikala?”
”Se on Etu-Töölön lukio...”

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12955
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 16 Helmi 2012, 08:53

No kiva tuon kolmossemin kanssa! :draamaa:
"Söpöt pojat vie mun hengen"

Avatar
Diggari
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 741
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Diggari » 16 Helmi 2012, 12:05

Onnittelut voittajalle ja kutoselle, oikeat tekstit oikeassa laulussa! Kiitos minut yllättäneistä pisteistä, tekstihän oli arkisen kevyt ja vailla selvää julistusta tässä kovassa joukossa. Ihme tyyppi tämä mestarikääntäjä sziget joka on viimeaikaisissa gaaloissa jaellut juuri minun kohdalleni täydet pisteet. Kiitos!

Olin osin poissa koneelta lyhyeltä tuntuneen finaaliäänestyksen aikana, joten lähinnä ehdin syventyä vieraaksi jääneisiin kakkossemin teksteihin. (Sieltähän se suosikkikin löytyi, olikohan mukana uutuudenviehätystä sen lisäksi että Kyproksen kappale on mahtavan kaunis ja upea teksti siihen sitten päälle.) Karsin tekstit nopeasti 15-10-5:n parhaan ryhmiin semipisteiden ja pistokokeiden avulla. Ei näitä kauden parhaimpia tekstejä millään voi ehdottomasti saada järjestykseen, ja hienoa että pisteeni sekoittuivat näin monen muun mielipiteisiin.

Avatar
-Statler-
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 400
Liittynyt: 30 Maalis 2007, 18:45
Paikkakunta: Balcony of the Muppet Theater

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja -Statler- » 16 Helmi 2012, 13:20

ESC93 kirjoitti:No kiva tuon kolmossemin kanssa! :draamaa:
Jonkunhan ne 42 pisteen arpajaiset oli voitettava. :viaton:

Onnittelut gaalamenestyjille ja ylipäänsä finaaliin päässeille. Moni laadukas kääntäjä ja teksti jäi nimittäin kokonaan sen ulkopuolelle. Kiitokset myös jälleen kerran Timoteukselle koko homman järjestämisestä ja uusista tuulahduksista tulosten paljastamisessa.

Toivottavasti jätitte hyviä sanoituksia myös ensi kaudelle. Ei muuta kuin leuka pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. ;)
Waldorf: "Why do we always come here?" ♪
Statler: "I guess we'll never know." ♬
Waldorf: "It's like a kind of torture..." ♪
Both: "... to have to watch the show." ♬

Avatar
nkorppi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2728
Liittynyt: 08 Marras 2006, 18:25
Paikkakunta: Derby, Iso-Britannia

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja nkorppi » 16 Helmi 2012, 13:51

No tulihan sieltä tänäkin vuonna se semivoitto!

Jos Mattokauppias ei olisi finaalissa muuttanut mieltään Talkoot ja Juosten välisestä paremmuudesta, palkintosija olisi helähtänyt, ehkäpä hopeinen. Mutta itsekin muutin mieltä muutamassa kohdassa... se kuuluu asiaan, kun mitataan toistokertojen kestämistä. Minulle esim. 'Kämmenellä' ei kestänyt toistuvaa kuuntelua enää finaaliin asti ja 'Enintään' on myös menettänyt tehoaan tasaisesti kisavoittonsa jälkeen.

Kolmossemin nelisuuntainen tiebreak viimeisestä jatkosijasta on aika hämmentävä.

Mukavaa että TOMItu arvioi Icaruksen semisuosikikseen -- ja samoin Serduchka Lilithin, akuankka13 Iskän, ja +Viisut+ Pastafariaan. Kiitos näistä ylläreistä!

ESC93, Mattokauppias, +Viisut+, Timoteus ja sziget antoivat minulle eniten pisteitä, pikasilmäyksellä tuossa nimenomaisessa järjestyksessä -- vaikka itse olin nuivempi palkitsemaan Timoteusia hänen tämänvuotisista gaalaehdokkaistaan. Mielestäni gaalan ulkopuolinen Lukonojanmäki olisi ollut Timoteusin parasta tältä kaudelta. Akuankka13 oli vuoden mittaan toiseksi eniten pisteitä minulle jakanut, mutta ne pistehanat vähän tyrehtyivät gaalassa, tuota Iskä-sanoituksen semikärkisijoittamista lukuun ottamatta.

Niin, täytyy yhtyä Statlerin kiitoksiin Timoteusille vaivannäöstä ja kaikkiin yksityiskohtiin perehtymisestä.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46115
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 16 Helmi 2012, 14:57

nkorppi kirjoitti:samoin Serduchka Lilithin
Se on tosi hieno käännös. :surrur: Huutava vääryys, ettei se päässyt gaalafinaaliin. :lohduton:
Timoteus kirjoitti:Finaalin ja semifinaalien pistetaulukot: http://timoteus.kapsi.fi/transl/gaala11tulokset.html
No, olipa se gaalafinaalipaikka Tappavaalla tiukilla. Arvasin, että oli sijoittunut seminsä kahdeksanneksi. :heh:
ESC93 kirjoitti:Minkähän takia mun täydet pisteet tuppaa joka vuosi menemään tuloslistan loppupäässä keikkuville? :heh:
Ne sun pisteet Tappavaalle vaikuttivat kyllä (ehkä) hieman oudoilta. :hihi:
"All you have to do is to be ready for some action now"

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12955
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 16 Helmi 2012, 14:59

Serduchka kirjoitti:
ESC93 kirjoitti:Minkähän takia mun täydet pisteet tuppaa joka vuosi menemään tuloslistan loppupäässä keikkuville? :heh:
Ne sun pisteet Tappavaalle vaikuttivat kyllä (ehkä) hieman oudoilta. :hihi:
No ei todellakaan olleet outoja. :ylppis: Täysin ansaittuja olivat. :joojoo:
"Söpöt pojat vie mun hengen"

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 46115
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 16 Helmi 2012, 15:20

^ Jotkut alkavat kohta epäilemään jonkin sortin korruptiota. :apuva:
"All you have to do is to be ready for some action now"

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2790
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias » 16 Helmi 2012, 18:23

nkorppi kirjoitti:Jos Mattokauppias ei olisi finaalissa muuttanut mieltään Talkoot ja Juosten välisestä paremmuudesta, palkintosija olisi helähtänyt, ehkäpä hopeinen.
Juosten on erittäin onnistunut teksti ja oli ehdottomasti suosikkini omassa semissään, mutta Talkoot vahvensi otettaan finaalissa pyyhkäisten Puola-tekstisi ohi.

Kiitos kaikille, jotka auttoivat minut hyvälle sijoitukselle. Nähdään ensi kaudella! :hali:
"Katsoin, että hän kantoi jalkapalloa, mutta se olikin salaatti." - TomppaJr keskellä Monninkylää.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11895
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 16 Helmi 2012, 19:49

Timoteus kirjoitti:Finaalin ja semifinaalien pistetaulukot:
Tutunnäköisiä värejä ja muutenkin selkeälukuiset taulukot :peukku:
Timoteus kirjoitti:13. UFOPOLI: Etelä-Korea. Feng shui ansaitsi itäaasialaisen lipun ja tekijän kanssa yhteistyössä valitsimme E-Korean, joka varmasti muutenkin on kaikin puolin sopiva. :heh:
Erittäin :uujee:
I will be your bimbo
Take me in your limbo

Avatar
Dana123
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 862
Liittynyt: 23 Touko 2011, 15:13

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Dana123 » 16 Helmi 2012, 22:31

hei jes sain Israelin lipun "lipukseni" :tuuletus: , olioa ihana äänestys, oma suosikki ei voittanut, mutta pärjäsi silti. Onnittelut voittajalle ja muille finaalisteille :tapu:
No, I can't even read the news today
cause everything reminds me of yesterday

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4935
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 17 Helmi 2012, 00:35

JEEEE :portugali: !!! Onnea Sziget!!! :tuuletus: :tapu: :tuuletus:

Mahtava revanssi vähäistä arvostusta keväällä saaneelle biisille! :tapu:

Mutta kyllä tämän pääsyä finaaliin saikin jännittää... Semissään vasta 8. eli viimeinen paljastettu jatkoonmenijä. Repesin silloin riemuun kun näkyi palomiehiä pelastamassa pankkia :mrgreen:

Hyvä Sziget, teit jälleen tekstin reippaalle ja hauskalle biisille, jossa sivuttiin ajankohtaisaihetta :tapu:

On totta, että Portugali oli ainoa kisa jossa äänestin (olisinpa tehnyt niin myös Valko-Venäjän kohdalla, nä'kyi olleen hauska kisa sekin) mutta kyllä tämä omilla ansioillaan sai minulta ne 12p. En ole aikaisemmin muistaakseni antanut vuoden suosikkibiisilleni Gaalan finaalin 12p. Suosikkimaa, suosikkiteksti, ja vielä voittaa Gaalan! Kerta kaikkiaan loistavaa :uujee:

Veikkasin ennen finaalia, että nyt on Nkorpin vuoro... tai ehkä vihdoin vielä kauemmin mukana olleen Diggarin? "Juosten" ja "7-21" näyttivät vakavissaan kilpailevankin voitosta. Kakkoseni "Talkoot" (josta jotenkin arvasin ettei se menesty yhtä hyvin kuin "Juosten") paransi asemiaan äänestyksen loppupuolella. Mutta hämmästyin Timoteuksen hienon kekseliään "Valuvian" huonohkoa menestystä, no nousihan sekin hieman loppupuolella, ulpparien toimesta sekin siis...

Säilytin finaalissa pisteideni "loogisuuden", eli samassa semissä minulta pisteitä saaneet säilyttivät keskinäisen järjestyksensä. Mutta ykkössemi oli selvästi molempia muita tasokkaampi, kaikki minulta siellä pisteitä saaneet tekstit pääsivät finaalin top-10:iini - ja jouduin vielä nostamaan "mustan hevosenkin" mukaan, eli "Juosten", semissä minulla 11. ja finaalissa sai peräti 3 pistettä! Ainakin pisteytyshetkellä olin hyvin sen tekstin kuvaamassa tunnelmassa :roll:

Lisää muista jutuista vielä huomenna :)

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4935
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 18 Helmi 2012, 00:12

Timoteus kirjoitti: Jatketaan vielä kootuilla selityksillä äänestäjien "lippumaista".
...
15. Huilumies: Belgia. Lippuvalinta aiheutti päänvaivaa, koska Huilumies ei kauden aikana osallistunut käännöskilpailuihin. Hänen puntariykkösensä ja ainoa kilpailu, jossa hän äänesti, oli Portugali, mutta sitä pidin turhan selvänä vihjauksena siitä, minne pisteitä saattaisi olla menossa.
Ei kai Portugalia olisi voinut ottaakaan, juuri tämän takia? Sen tekstejähän oli tosiaan kilpailemassa.
Timoteus kirjoitti:Niinpä etsin Huilumiehen viestihistoriasta muita maamainintoja. Presidentinvaaliketjusta löytyivätkin Chile ja Sudan mutta kumpikaan ei ScoreWizissä toiminut, vaan Chilen tilalla näkyi Katalonian ja Sudanin tilalla El Salvadorin lippu. :stupido:
Hassua, että etsit noin kaukaa, kun olisi ollut selvääkin selvempi valinta, aivan looginen kaikin puolin, ja käännöskisoihinkin liittyvä:

:slovakia: Kahdestakin syystä:
- Viisupikkujouluissa olin dueton toisena osapuolena esittämässä Slovakian vuoden 2009 kappaletta Let' tmou
- Edellinen käännösgaalaosallistumiseni (ja itse asiassa edellinen kappalekin, jonka olen ylipäänsä kääntänyt käännöskisoissa) oli Slovakian vuoden 2010 biisi Horehronie.

Pidin aika varmana, että valitset minulle Slovakian, mutta...
Timoteus kirjoitti: Edellinen Huilumiehen perustama ketju (pl. retrokäännösgaala) päätyi lopulta lippumaaksi.
...olihan tämäkin ihan söpö ratkaisu ;) Kiva että :vauva: pääsi vaikuttamaan lipunvalintaan :mrgreen:

Mietin kyllä kauan kun lipun näin, että Belgia?!? Miksi ihmeessä Belgia? Muistaako Timoteus jotain henkilöhistoriastani mutta erehtyy maasta jossa asuin osan lapsuutta? Vai johtuuko se siitä, että minut tiedetään kaksikieliseksi, ja Belgiakin on monikielinen maa? Nämä kaksi syytä keksin.

Mutta eipä siinä mitään, kuten sanoin, olihan tämä :belgia: kin perusteltu valinta :peukku:

Muiden lipuista:
Timoteus kirjoitti: 13. UFOPOLI: Etelä-Korea. Feng shui ansaitsi itäaasialaisen lipun ja tekijän kanssa yhteistyössä valitsimme E-Korean, joka varmasti muutenkin on kaikin puolin sopiva. :heh:
Eikös Feng shui ole pikemminkin Kiinasta kotoisin? Mutta voin arvata, että UFOPOLI lobbasi Etelä-Koreaa lipukseen ;) (ja vilkaisitteko Retro-Käännösgaalojen pisteidenlaskua...)
Timoteus kirjoitti: 14. Haukkanen: Yhdysvallat. Kääntäjän kauden menestyneimmässä sanoituksessa Maili (Unkari) lennettiin toiselle mantereelle ja otsikolla oli kaksoismerkitys (pituusmitta ja e-mail). Kovin paljon maavaihtoehtoja ei jäänyt auki.
Eikös yksinkertaisin selitys olisi se, että... ai hitsi! Eihän äänestäjä ole Kotkanen vaan Haukkanen! Unohtakaa. Mutta melkein: Uncle Samhan on kotka...
Timoteus kirjoitti:16. TOMItu: Uzbekistan. Lipusta löytyy Uskon avaussäkeen "tähtitaivas ja kuu" ja tietysti myös usko(nno)n symboli itsessään.
Vai Uzbekistan! Hyvin näkyi lipun värit... Mietinkin, että miksi TOMItulla on Argentiina :heh: Pähkäilin minäkin tuota tähtitaivasta ja kuuta, ja aavikkoa, ja kun TOMItun toinen gaalateksti oli Espanjan niin ajattelin että oliko Argentiina harvoja espanjankielisiä maita joissa on aavikkoakin... ei ole koska ainakin Chilessä on, Atacaman aavikko...
Timoteus kirjoitti:17. ESC93: Vatikaani. Taivaan tulien perusteella.
Se oli hieno teksti. Kakkossemin voittajani. Sääli ettei päässyt finaaliin! Hauskaa sekoittaa paavi ja kardinaalit tuollaiseen kappaleeseen, sopi mainiosti ;)

Niinikään hämmästyin suuresti, ettei Thomas Malthus päässyt finaaliin, sentään suosittu Suomen oma biisi ja hyvä samanhenkinen käännös :(

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9497
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kauden 2011 päätösgaala: Finaalin tulokset

Viesti Kirjoittaja sziget » 18 Helmi 2012, 01:19

Suuret kiitokset. :uujee: - Olin vaaka-asennossa flunssan takia ja toivuin vasta perjantaina katsomaan tuloksia. Ulpparit lisäsivät jännitystä merkittävästi, toivottavasti heitä nähdään kauden 2012 finaalissa myös kääntäjinä. Odotin uusia tekijöitä mitalisijoille, ja nkorppi pääsikin lähelle. En arvannut, että Portugali olisi minun ja Valko-Venäjä Timoteuksen suosituin käännös, mutta yllätys ei ole epämieluisa. Omat suosikkini omista teksteistäni olivat muuten Rööperiin 2011 ja Piilopaikka. Edellisen sijoitus olikin erityinen ilonaihe.

Viisi päätösgaalaa ja kuusi mitalia - olen onnenmyyrä. En muista, ajattelinko Zdeněk Milerin Myyrää kääntäessäni San Marinoa. Lapsena jäivät Myyrä-filmit näkemättä, mutta hauskaa että sain näin epäsuorasti mainostaa Tšekin melkein-kansalliseläintä. Osuvia muutkin lippuvalinnat. :rofl:

Semifinaaleissa kaksi suosikkiani karsiutui: Taivaan tulet ja Hän on bussipysäkki. ESC93:n työssä vanhahtava musiikkityyli ja epäsovinnainen paavi törmäilivät niin levottomasti, että käännös olisi ilman muuta kuulunut finaaliin. Myös Keltainen toteemi oli hauska joskin teknisesti hiukan vajaa. Mattokauppiaan Bussipysäkin rankkasin Kyproksen edelle ehkä tunnelman takia: teksti tuntui ihmeen sopivalta Unkarin viisuun. Jatkoon meni kuitenkin Puhtaita henget sinussa, joka jäi finaalilistani sijalle 11. Molemmat tekstit ovat vahvoja, eivät pelkkää sanahelinää, eikä niiden tyyli jäljittele kenenkään muun kääntäjän tyyliä.

Tulosvideoshown jännittävin hetki oli se kun Diggarin 7-21 eteni jatkoon viimeisen trion viimeisenä ehdokkaana. Se oli listani ykkönen myös finaalissa. Tarina on erinomaisen uskottava, kuin pieni novelli. Voi vain kysyä, miksei alkuteksti kerro ruokakaupan kassan työpäivästä, kun Nina on roolissa näin hyvä! Serbian Agnes Pihlava? En edes ajatellut rahayksikköä, ennen kuin Timoteus nosti sen esiin yllä. Miljoonasateen Ostarin helmi kalpenee tämän rinnalla. Siinä kassahenkilö onkin vain objekti eikä laulun kertoja.

En usko absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen, ja siksi arvioni finaalissa voi poiketa hitusen semeistä. Tällä kertaa Pohjois-Koreaan! ja Uljaat ipanat vaihtoivat paikkoja. Pidin Ipanoita mitaliehdokkaana enkä halunnut estää sitä menestymästä, kun taas Timoteuksen vahvimman kortin piti olla loistava Fuckbuddy. Ipanat ei istu Viron biisin luomiin fiiliksiin kitkatta, mutta tiesin aliarvioineeni sen aiemmin. Nyt sen ironia tuntui ovelalta ja koko teksti monitasoiselta. Pohjois-Koreaan! oli enemmänkin ”helppo” ja ”kevyt” samoin kuin oma Portugalini.

Siinä osuin oikeaan, että nkorpin Juosten kilpailee voitosta. Ja että Yölaina on myös korkealla - käännös, jonka arvon huomasin vasta nyt gaalassa. Islanti-kilpailussa ohitin sen vähällä huomiolla ja annoin täydet pisteet Sagapon tekstille (hyvä sekin). Annoin nkorpin, Diggarin ja akuankka13:n käännöksille enemmän pisteitä nyt kuin viime finaalissa. Ja tietysti Statlerin ja AnnFredin, jotka eivät olleet silloin mukana. Timoteuksella oli nyt kapeampi finaaliedustus kuin viimeksi. Mitali ei yllättänyt. Se yllätti, että mitalikäännös ei ollut Fuckbuddy.

:portugali: Portugali-kilpailussa tuli palautetta pankki-sanan tiheästä toistosta. Kyllä se tahallista oli. Talouseliitti on lakien yläpuolella ja toimii sen mukaisesti. Esim. Goldman Sachs -pankki, joka auttoi ensin Kreikkaa salaamaan velkansa ja löi sitten vetoa Kreikan romahduksen puolesta. Tämä ajoi saksalaiset ja ranskalaiset pankit hirveään kriisiin, josta meidän täytyy pelastaa ne, ettei taivas putoaisi niskaan. Liikuttavaa, että nyt jo osa Euroopan oikeistostakin ajaa varainsiirtoveroa, joka rajoittaisi rosvojen oikeutta rosvota niin paljon kuin ehtivät. Haiskahtaa kommunismilta tuollainen rajoittaminen. :shock:
Huilumies kirjoitti:Mahtava revanssi vähäistä arvostusta keväällä saaneelle biisille! :tapu:
Liian vähäistä. Perinteeksi on muodostunut, että Kuppilan inhotuin viisu on yksi omista suosikeistani. Veikkaan muuten, että tekstini olisi tulkittu EBUssa poliittiseksi ja suljettu ulos viisuista. Vaikka pankkiiri on poliitikon yläpuolella eikä itse poliitikko, pankkitoiminta nauttii viisuissa samanlaista suojelua kuin ihmisten poliittiset vakaumukset. Käännös puki sanoiksi sen, minkä Homens da Luta joutui kätkemään rivien väliin. :shh:
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Viestiketju Lukittu