Itse työstän kauden aikana Yhteispistetilaston, tällä kertaa niin, että tulokset ovat vertailukelpoisia sekä kenelle olet antanut pisteitä ja keneltä olet saanut pisteitä -listauksen. Päivittelen niitä tänne silloin tällöin.

Viestit: 11892
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56

Re: Tilastot 2011

Viesti Kirjoittaja sziget »

TomppaJr kirjoitti:Jospa nyt saataisiin myös Varjo-Cupit ja Sijoituspistetilastotkin tähän yhteen ja samaan topiciin. :joojoo:
Mielestäni päivitettävät tilastot kannattaa pitää omissa ketjuissaan. Se helpottaa niiden seuraamista. Jos ja kun tilastoja myös kommentoidaan, homma menee liian sekavaksi yhdessä ketjussa. Yhteinen ketju sopii oikein hyvin tilastoille, jotka julkaistaan vain kerran pari kauden aikana. Se sopii myös Yhteispistetilastollesi, jos se on tämän ketjun ainoa toistuvasti päivitettävä tilasto. Ja yleiselle tilastokeskustelulle, jos sellaista on.

Kaikki tilastot eivät ole niin merkittäviä, että niitä pitäisi päivittää koko ajan. Esim. mitalitilastoa voi vilkaista kauden päättyessä, mutta sen enempää huomiota se tuskin kaipaa.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
TomppaJr
Viesti:

^ Niin no joo. :joojoo: Kyllä se on hyvä näin.

Avatar
sziget

Mitalisteja on nyt 13 - ihan hyvä määrä, sillä koko viime kaudella mitalit jaettiin 15 kääntäjän kesken. Voitot ovat menneet seitsemälle eri kääntäjälle, kun viime vuonna voittajia oli kymmenen. Uusia mitalisteja on kaksi ja uusia voittajia yksi. Lisäksi TomppaJr saavutti Venäjä-kisassa ensimmäisen yksilövoittonsa.

Mitalitilastoa johtaa nkorppi. Hänellä on eniten mitaleja (18) ja eniten kultamitaleja (9). Mitalien määrässä Statler on toisena (12) ja sziget kolmantena (9). Kultatilaston kakkosena on sziget ja kolmosena akuankka13.

Hopeamitaleja on neljä nkorpilla, Statlerilla ja Sagapolla. Pronssitilastoa johtaa Statler (6) ennen nkorppia (5). Tilastossa ovat mukana alkukauden kaksi erikoiskilpailua ja 21 ensimmäistä normaalikilpailua.

Avatar
sziget

Mitalitilasto 2011

43 normaali- ja 2 erikoiskilpailua, 356 + 19 = 375 viisukäännöstä. Mitaleja jaettiin 129 + 6 = 135, niistä neljä yhteiskäännöksille. 36 prosenttia teksteistä mahtui kolmen kärkeen. Mitalisteja oli 14 (yksi vähemmän kuin 2010) ja voittajia 11 (yksi enemmän kuin 2010). Uusia mitalisteja oli kolme: iSani, Mattokauppias ja Serduchka. Uusia voittajia oli kaksi: ESC93 ja Serduchka. Lisäksi TomppaJr saavutti ensimmäisen yksinvoittonsa.

Karsintakappaleiden kisa ja Saksa-täydennyskisa sisältyvät tilastoon. Jälkimmäisessä kärkitrion sziget-nkorppi-UFOPOLI lisäksi myös TOMItua voisi pitää mitalistina, koska jokaisessa täydennöksessä oli samat katkelmat TOMItulta, UFOPOLIlta ja szigetiltä. Syksyllä kokeiltu ei-viisukisa puuttuu tilastosta. Sen mitalistit olivat nkorppi (K + P) ja TomppaJr (H). - Merkitsen yhteiskäännökset y-kirjaimella.

Eniten mitaleja keräsi nkorppi, 35 kappaletta (32 + 3y). Szigetin mitalimäärä on 19 (17 + 2y) ja akuankka13:n 18 (17 + 1y). Seuraavina Statler (17), Timoteus (14), TomppaJr (7) ja ESC93 (6 + 1y). Kultatilaston kärki näyttää seuraavalta:

:voitto: 1. nkorppi 15 (13 + 2y)
2. sziget 13 (11 + 2y)
3. Timoteus 6

Seuraavina akuankka13 (4 + 1y), ESC93 (2) ja Statler (2). Myös hopeamitaleja kertyi eniten nkorpille:

:hopea: 1. nkorppi 10 (9 + 1y)
2. akuankka13 ja Timoteus 6

Neljänneksi eniten hopeaa on Statlerilla ja szigetillä (5). Kuudes on Sagapo (4) ja seitsemäs Mattokauppias (3). Pronssitilaston ykkössijan jakaa kaksi kääntäjää:

:pronssi: 1. nkorppi ja Statler 10
3. akuankka13 7

Seuraavina TomppaJr (6) ja UFOPOLI (3). Kaikenväriset mitalit jakautuivat 11 eri kääntäjän kesken. Kahdeksan kääntäjää keräsi vähintään yhden mitalin jokaista lajia, Diggari täsmälleen yhden jokaista lajia.

Serduchkan voittoprosentti on 100, koska hän voitti ainoan kilpailunsa yhteissanoituksella szigetin kanssa. Useammin osallistuneista sziget oli tehokkain:

1. Serduchka 1/1 = 100 %
2. sziget 13/19 = 68,4 %
3. nkorppi 15/42 = 35,7 %

Neljäs on Timoteus (6/17 = 35,3 %). Seuraavina Diggari ja UFOPOLI (1/7 = 14,3 %), Sagapo (1/9 = 11,1 %) ja akuankka13 (5/46 = 10,9 %). Kolmen kääntäjän mitaliprosentti on 100. Heistä vain sziget osallistui toistuvasti. Vaikka nkorppi on vasta viides, hänen tuloksensa on erittäin kova suhteessa osallistumistiheyteen. :joojoo:

1. sziget (19/19), iSani (1/1) ja Serduchka (1/1) 100 %
4. UFOPOLI 6/7 = 85,7 %
5. nkorppi 35/42 = 83,3 %

Kuudes on Timoteus (14/17 = 82,4 %), seitsemäs Sagapo (5/9 = 55,6 %) ja kahdeksas Diggari (3/7 = 42,9 %).

Pisin voittoketju kilpailuissa, joihin osallistui, on szigetin 6. Timoteuksella ja nkorpilla on kolmen voiton ketju. Kolme voittoa peräkkäisissä kilpailuissa on vain nkorpilla. Lisäksi hän voitti kaksi peräkkäistä kilpailua kahdesti. Tähän pystyi kerran myös sziget.

Pisin mitaliketju kilpailuissa, joihin osallistui, on szigetin 19. Nkorpilla on 9, Timoteuksella 6, Statlerilla ja UFOPOLIlla 5 ja Sagapolla 4 peräkkäistä mitalisijoitusta. Koska nkorpin ketjussa ei ole taukoviikkoja, hänellä on eniten mitaleja peräkkäisissä kilpailuissa, siis 9. Statlerilla niitä on 5 ja Timoteuksella 4.

Voitto ratkaistiin tie-break-säännöllä viisi kertaa (FIN, ESP, GEO, RUS, IRL) ja pronssi neljä kertaa (TUR, BIH, SWE, LAT) mutta hopeaa ei kertaakaan. Kärkikolmikko mahtui yhden pisteen sisään Espanja- (33-33-32) ja Venäjä-kisoissa (37-37-36), mutta kokonaispistemääriin suhteutettuna tasaisin kärkikolmikko oli Tanskassa (91-90-89). Tasaisin kärkinelikko oli Turkki-kilpailussa: ykkösen ja nelosen ero kolme pistettä (55-54-52-52). Korkein voittajan pistemäärä oli 100 (BLR ja SWE), alin 29 (LTU). Korkein pronssisijan pistemäärä oli 89 (DEN) ja alin 20 (ISR). Suurin voittomarginaali oli Kroatia-kilpailun 26 pistettä.

Niukimmin vaille voittoa kaudella 2011 jäi iSani, joka hävisi tie-breakin Irlanti-kisan voitosta akuankka13:lle. Niukimmin vaille mitalia jäi AnnFredi, Viro-kilpailun nelonen. Parempaa onnea ensi kaudelle. :D

Avatar
Huilumies
Viestit: 5343
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

Voisi olla kätevää koota vaikkapa kauden jokaisen kisan kaikki tulokset samaan ketjuun? Miten olisi tämä?

Muuten niitä joutuu hakemaan kisa kerrallaan. Mutta veikkaan, että varmaan Timoteuksella jotain tämän näköistä on jo valmiinakin, koska on joutunut hahmottamaan yleistilannetta Gaalaa suunnitellessaan? Ehkä jossain uudessa linkissä?

Vai onko tällainen lista jossain, onko se vaan mennyt minulta ohi?