Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Euroviisut 2012 Bakussa

Pernilla Karlsson - När jag blundar

*****
70
35%
****
54
27%
***
42
21%
**
22
11%
*
14
7%
 
Ääniä yhteensä: 202

Avatar
Anna_M
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4716
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Anna_M » 27 Helmi 2012, 12:27

Jousia lisää ja jokin tunnelmaa kohottava väliosa loppupuolelle. Kyllä se siitä sitten taas koko elämä räjähtää :uujee:
Et langeb pilk,
kuu kaob ja kaugel kaigub kell.
Sind keegi öösse kannab valgel hobusel.

Avatar
kais(t)a
VIP-emäntä
VIP-emäntä
Viestit: 18238
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 00:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja kais(t)a » 27 Helmi 2012, 12:36

Mä en varmaan ole ainoa, joiden vahvianta alaa ei ole ruotsi, joten onneksi internetin ihmeellinen maailma auttaa: http://lyricstranslate.com/en/naer-jag- ... maeni.html
Послушай - у сердца голос мой.

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Margot » 27 Helmi 2012, 13:47

^ Tosta saa kyllä hyvin perusidean selville, mutta aika kauhea suomennos. "Translated by a native Finnish speaker who is fluent in both Swedish and English." But apparently not fluent in Finnish. :heh: Samapa tuo tosin silloin, kun tarkoitus on vaan saada kiinni kappaleen ajatuksesta.
What color is your life?

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 27 Helmi 2012, 13:49

Wadde kirjoitti:
MuzaMaza kirjoitti: Osakiitos voitosta kuuluu suomenruotsalaisille.
No varmasti joo, mutta vain osakiitos. Jos Pernilla olisi ollut vain suomenruotsalaisten mieleen, niin tuskin olisi voittanut. Prosenttien perusteella hän oli ylivoimainen.

Aina valitetaan jostain joukosta, joka "pilaa" äänestyksen. On mummomafia ja suomenruotsalaisten mafia ja hullujen fanien mafia (joita pelättiin esimerkiksi Eläkeläisten tapauksessa). Jos joku sellainen kappa voittaa, jonka oletetaan olevan jonkun mafian suosiossa, tulee hirveä itku ja poru ja parku. Mutta eikö se ole turhaa? Mitä sitten, vaikka joku mafia äänestäisikin jotain kappaletta hullun lailla? Se voittaa, jota äänestetään eniten.
No mä väittäisin ihan suoraan, kyllä suomenruotsalaisten osuus Pernillan lopullisesta äänimäärästä on varmaan joku 85%

Suomenruotsalaisten tapa äänestää "vain omiaan" on vahvasti ollut näkyvissä viisukarsinnoissa.
2004, 2005, 2006, 2009, 2010 ja 2011. Ja nyt siis 2012 :joojoo:

Aina ne on sen omansa saaneet sinne kolmen joukkoon. Nyt kun katsojaluvut romahtivat, niin voisi sanoa, että suurin osa muista suomalaisista ei katsellut UMK:ta, eikä näin siis antanut ääntään niille muille artisteille. Kyllä musta on huvittavaa, että juuri sinä vuonna kun katsojaluvut romahtavat, se suomenruotsalainen vaihtoehto nappaa yli 50% äänistä. He kun varmasti uskollisesti katsoivat yhä tätä ohjelmaa. Ei se nyt NIIIIIIIIIIIIN hyvä kappale ollut, että olisi ansainnut yli puolet kaikista äänistä. Ja nyt sitten kun niitä muita suomalaisia ei ohjelmaa katsellut, jyräsivät suomenruotsalaiset omansa voittoon. :joojoo:
Viimeksi muokannut gentedimare, 27 Helmi 2012, 14:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
i wanna be a toy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4000
Liittynyt: 01 Helmi 2006, 15:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja i wanna be a toy » 27 Helmi 2012, 13:57

En jaksa käydä tätä ketjua läpi, mutta olisikohan ruotsalaisuuden suosiota lisännyt se, että heillä syntyi vasta kuninkaallinen :vauva:
Ihan voitais olla ilman niitäkään siel näin.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 27 Helmi 2012, 14:02

Margot kirjoitti:^ Tosta saa kyllä hyvin perusidean selville, mutta aika kauhea suomennos. "Translated by a native Finnish speaker who is fluent in both Swedish and English." But apparently not fluent in Finnish. :heh: Samapa tuo tosin silloin, kun tarkoitus on vaan saada kiinni kappaleen ajatuksesta.
Diggiloosta löytyy myös englanninnos... http://diggiloo.net/?2012fi

...joka on sekin ongelmallinen, kun sekä du että man on käännetty youksi eikä niiden merkitysero ilman ruotsin kielen taitoa luultavasti tule selväksi.

Juuri tähän ongelmaan kaaduin itsekin, kun yritin tuoreeltaan kääntää tekstiä escnationille. Tekemättä jäi, kun you ei minusta sopinut manin käännösvastineeksi ja one olisi tehnyt tekstistä tolkuttoman kapulakielisen, etenkin pahimmillaan neljä kertaa samalla rivillä toistettuna. Mielessä kävi kääntää man yksikön ensimmäiseen persoonaan mutten iljennyt. Enkä halunnut julkaista huonoa käännöstä siinä pelossa, että se leviää kaikkialle. :heh: Tosin ei se huonompi olisi ollut kuin Diggiloohon päätynyt versio.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6178
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja lharju » 27 Helmi 2012, 14:05

MuzaMaza kirjoitti:Osakiitos voitosta kuuluu suomenruotsalaisille.
Joo, mutta myös varmaankin se, että äänestäjät kuitenkin muistivat, että tässä äänestetään euroviisuedustajaa. Suomalaiset suhtautuvat viisuedustamiseen edelleen tietynlaisella intohimolla, kollektiiviset "kansakunnan häpeän tunteet" (on niihin sitten aihetta tai ei) ovat muistissa ja siksi monilla on vankka käsitys siitä, mitä sinne kilpailuun kannattaa lähettää "meitä" edustamaan. Joten ei mikään ihme, että sovinnaisin kilpailukappale voitti, kun vaihtoehtoina olivat friikinnäköinen hyypiö ja ihme mökäbiisi, joka tuskin avautui kenellekään ensikuulemalta.

Uskoisin, että Stigillä olisi ollut mahdollisuus voittaa, jos tässä olisi vilpittömästi etsitty uutta hyvää suomalaista biisiä, mutta kun kyse oli samalla euroviisukarsinnasta, niin tulos muotoutui tällaiseksi. Josta voidaankin alkaa miettiä, että onko tällaisen UMK:n ja euroviisuedustajan valinnan yhdistämisessä mitään mieltä. :roll:
Viimeksi muokannut lharju, 27 Helmi 2012, 14:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13107
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 27 Helmi 2012, 14:07

gentedimare kirjoitti: No mä väittäisin ihan suoraan, kyllä suomenruotsalaisten osuus Pernillan lopullisesta äänimäärästä on varmaan joku 85%
(...)Ja nyt sitten kun niitä muita suomalaisia ei ohjelmaa katsellut, jyräsivät suomenruotsalaiset omansa voittoon. :joojoo:
Suomenruotsalaiset vaikuttavat iloisilta ja innokkailta viisuilijoilta, oli järjestelmä mikä hyvänsä. Voi olla, että sellainen on yhtä hampaattomasti periaatteetonta oman edun ajamista kuin RKPn poliittinen agenda, toisaalta voi sitä kutsua sopeutuvaksi muuntautumiskykyisyydeksikin, positiiviseksi osallistumiseksi, kai? Pernillan biisissä ei kuitenkaan olla tippaakaan varmaan tingitty siitä, millaiseksi se aiottiin, oli järjestelmä mikä hyvänsä.

Minusta tässä ei voi sanoa kuin että voi voi, suomalaisten kannattaisi valita kanavat, joilla voi vaikuttaa, ja etsiä keinot, jolla äänensä saa kuuluville. Tämä, vaikka itseänikin ärsyttää tilanne silloin, kun kyse on selvästä rakenteellisesta suosimisesta. Tässä sellaisesta ei kuitenkaan liene kyse: suomenruotsalaiset vain äänestävät ja osallistuvat vilkkaammin. Ei siihen voi vastata kuin äänestämällä itse enemmän, joskin tällä kerralla itsellä ääni lensi samaan osoitteeseen, kielipolitiikasta piittaamatta.

Makuun liittyvistä syistä johtuen en kuitenkaan toivo, että FST valittaisiin karsintajärjestäjäksi, edelleenkään :heh:
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26401
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 27 Helmi 2012, 14:22

lharju kirjoitti:Joo, mutta myös varmaankin se, että äänestäjät kuitenkin muistivat, että tässä äänestetään euroviisuedustajaa. Suomalaiset suhtautuvat viisuedustamiseen edelleen tietynlaisella intohimolla, kollektiiviset "kansakunnan häpeän tunteet" (on niihin sitten aihetta tai ei) ovat muistissa ja siksi monilla on vankka käsitys siitä, mitä sinne kilpailuun kannattaa lähettää "meitä" edustamaan.
Minustakin tämä on tuloksen suurin yksittäinen selittäjä. Vaikka katsojia olisi ollut kaksi miljoonaa, uskon, että nämä superfinalistit olisivat päätyneet samaan järjestykseen samantyyppisin kannatusprosentein. Normaaleilla katsojaluvuilla en olisi pitänyt muuta voittajaa tästä joukosta edes järkevästi mahdollisena. Pienet katsojaluvut hieman pelottivat, kun ei voinut tietää, ketkä ruutujen ääreen olivat valikoituneet.

Suomalaiset jättävät yleensä kansalliset kuriositeetit maamme rajojen sisäpuolelle, oli se oikein ja järkevää tai ei. Tämä ei edes koske pelkästään Stigin ja Eläkeläisten kaltaisia "juntti"ehdokkaita. Suosikkiesimerkkini on Jippu, joka ei päässyt vuonna 2008 karsintafinaaliin mutta samana vuonna ylsi albumillaan listaykköseksi ja möi kultaa.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja riksa[ » 27 Helmi 2012, 14:43

gentedimare kirjoitti:No mä väittäisin ihan suoraan, kyllä suomenruotsalaisten osuus Pernillan lopullisesta äänimäärästä on varmaan joku 85%
:shock: Ihanko oikeesti väität noin, vaikka kappale oli myös mm. Kuppilan faniäänestyksen (ylivoimainen) suosikki, ja täällä suomenruotsalaiset ovat kyllä erittäin pieni vähemmistö. Mun mielestä toi kuulostaa kyllä täysin absurdilta. :heh: Äitinikin oli äänestänyt Pernillaa, koska kappale oli mielestään kaunis. Ja hän ei ole seurannut UMKia viikoittain. Ehkä tuollaisia ihmisiä löytyy muutama enemmänkin. :heh:

On hassua, että sen, että jos ei itse tykkää, voi joku muu tykätä, ymmärtäminen on todellakin noin vaikeaa.
I'm not as think as you drunk I am

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9440
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Weewa » 27 Helmi 2012, 14:49

Kansa on puhunut ja pulinat pois. :heh: Pernilla oli näköjään oman finaalipuntarini kolmas, joten ei tässä mun mielestä nyt huonosti käynyt. Äänestin tosin tasaisesti Ville Eetvarttia ja Stigiä finaalikierroksella, koska vähiten halusin tämän voittoa. Kiva silti kuulla pitkästä aikaa ruotsin kieltä Euroviisuissa. :peukku: Minä olen sanani sanonut, nyt on aika kääntää kelkka ja alkaa kannustaa Suomea ja kehittää esitystä isoille lavalle. :peukku:
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 27 Helmi 2012, 14:54

riksa[ kirjoitti: :shock: Ihanko oikeesti väität noin, vaikka kappale oli myös mm. Kuppilan faniäänestyksen (ylivoimainen) suosikki, ja täällä suomenruotsalaiset ovat kyllä erittäin pieni vähemmistö. Mun mielestä toi kuulostaa kyllä täysin absurdilta. :heh: Äitinikin oli äänestänyt Pernillaa, koska kappale oli mielestään kaunis. Ja hän ei ole seurannut UMKia viikoittain. Ehkä tuollaisia ihmisiä löytyy muutama enemmänkin. :heh:
Kuppilalaiset ei aina ole samaa mieltä suuren yleisön kanssa. Tai tässä tapauksessa pienen yleisön kanssa.
Ja minunkin äitini mielestä oikea voitti, eikä hän ole suomenruotsalainen :heh:

Mutta tuo on mun mielipide ja en siitä ala vänkäämään sen enempää.
Eri mieltä toki saatte te muut olla. Mutta minä uskon, että suomenruotsalaiset jyräsivät nyt Pernillan voittoon, kun muut suomalaiset eivät äänestäneet niin aktiivisesti. Toi on mun näkemys ja sitä en muuta. :draamaa:
On hassua, että sen, että jos ei itse tykkää, voi joku muu tykätä, ymmärtäminen on todellakin noin vaikeaa.
Tämä näkemyksesi ei liity mitenkään mun näkemykseeni siitä, miksi mielestäni Pernilla voitti.

Tykätkää ihan rauhassa. :heh:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
Wadde
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6714
Liittynyt: 20 Touko 2006, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Wadde » 27 Helmi 2012, 15:17

Mitä minä olen jutellut vanhempien ei-viisufanien kanssa, jotka päätyivät tätä finaalia seuraamaan, niin kaikki ovat olleet sitä mieltä, että Pernilla oli ylivoimaisesti paras. Moni on myös tämän kommentin perään lisännyt, että "hyi, onneksi se Stig ei voittanut. Se oli ihan kamala".

Eli Stigin suosio (mikä näytti suurelta pelkkää finaalilähetystä seuraamalla, hirveää hehkutusta koko ajan) oli kupla. Stig saattoi myös lisätä Pernillan äänimäärää, kun ihmiset pelkäsivät Stigin voittavan.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 27 Helmi 2012, 15:41

Anna_M kirjoitti:Ufiksen kanssa samaa mieltä. Ja kun muistetaan, että Nina Lassander ( :mitvit: ) tuli viime vuonna toiseksi, on ihan selvää, että ruotsinkielisten keskuudessa viisukarsinnat herättävät huomattavasti enemmän mielenkiintoa ja intohimoja kuin suomenkielisten. Jostain syystä suomenkielisen television järjestämä viisukarsinta ei ole saavuttanut suomenkielisen katsojakunnan vankkumatonta suosiota, ja tämä uusin uudistus taisi karistaa sitten nekin loput, jotka Tohlopin kaudella mukaan saatiin. Ruotsinkielisen rannikon sana painaa nyt tässä UMK-suossa enemmän kuin Punavuoren.
Darhen kirjoitti:Onneksi Ann-Christine, Monica & Ami Aspelund, Beat eivätkä Paradise Oscar ja monet muut olleet aincaan suomenruotsalaisia Suomen viisuedustajia.
Kielikysymyksestä siis täällä keskustellaan.

Eräs tärkeä pointti, joka on tässä (melkein) unohdettu on se, että Pernilla lauloi nimenomaan ruotsin kielellä.
Suomenruotsalaisten omalla äidinkielellä.

Onhan Suomella ollut suomenruotsalaisia viisuedustajia useampiakin.
Mutta he ovat laulaneet joko suomen kielellä tai englannin kielellä. (Beat-yhtye on ainoa poikkeus.)
Joka minun mielestäni vaikeuttaa......tai pitäisikö sanoa tasoittaa tilannetta, vertailua.

Jos sitten katsoo miten aiemmin Suomen karsinnoissa ovat menestyneet ruotsin kielellä esitetyt ehdokaskappaleet niin sijoitukset näyttävät seuraavilta:

1976: 8.
1982: 2.
1985: 9.
1988: 2.
1989: 2.
1990: 1. 3. 4.
1994: 2. 7.
2012: 1.

Voiko näistä sijoituksista sitten vetää mitään johtopäätöksiä ?
On hyviä sijoituksia - mutta myös huonoja sijoituksia.
Jonkin verran enemmän kuitenkin hyviä sijoituksia. Mutta miten paljon siihen sitten on vaikuttanut esityskieli niin se on vaikea kysymys. Vai ovatko ruotsinkieliset kappaleet vain muuten olleet - useimmiten - hyviä ? En osaa itse vastata tähän.

lharju kirjoitti:
MuzaMaza kirjoitti:Osakiitos voitosta kuuluu suomenruotsalaisille.
Joo, mutta myös varmaankin se, että äänestäjät kuitenkin muistivat, että tässä äänestetään euroviisuedustajaa. Suomalaiset suhtautuvat viisuedustamiseen edelleen tietynlaisella intohimolla, kollektiiviset "kansakunnan häpeän tunteet" (on niihin sitten aihetta tai ei) ovat muistissa ja siksi monilla on vankka käsitys siitä, mitä sinne kilpailuun kannattaa lähettää "meitä" edustamaan.
Iharju on todennäköisesti tuossa oikeilla jäljillä.

.................

Kiinnostavaa olisi ehdokkaiden saamien prosenttiosuuksien lisäksi tietää äänimäärät, joita kukin ehdokas sai.

Jos selvennystä haluaisi tuohon suomenruotsalaisten äänestämiseen niin silloin kai pitäisi saada alueellinen selvitys äänimääristä. Mutta se on mahdotonta.

.................

Voihan olla, että suomenruotsalaiset ovat keskimääräistä enemmän kiinnostuneempia euroviisuista kuin suomensuomalaiset (?) Onko tähän väitteeseen, asiaa olemassa sitten mitään vahvoja faktoja, perusteluja niin en tiedä.
Mutta voihan olla, että kielivähemmistö puolustaa omaa kieltään - ja sen edustajia - vahvemmin kuin enemmistö eli suomensuomalaiset. Koska vähemmistö on tai ainakin kokee olevansa altavastaajan asemassa.

Mutta miten suuressa määrin suomenruotsalaisten osuus / äänten osuus on vaikuttanut Pernillan saamaan äänimäärään niin siihen ei tarkkaa vastausta löydy. Joten tämä asia jää enemmänkin erilaisten oletusten, arvailujen varaan.

Oletukseksi, arvailuksi niille, joita tämä asia sitten sattuukaan kiinnostamaan.

'

Avatar
Vilsku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1534
Liittynyt: 25 Kesä 2010, 21:01

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Vilsku » 27 Helmi 2012, 16:06

Ei Pernillan äänistä 85% ole läheskään voinut tulla suomenruotsalaisilta katsojilta:
Jos ajatellaan, että katsojaluku oli 550 000 n. puolet vähemmän kuin esim. vuoden 2010 karsintafinaalissa.
-> Nyt teen yleistyksen johon koko ideani voi kaatua, mutta älkää heti teilatko :heh:
Vuonna 2010 äänestettiin kappaleita superfinaalissa n. 100 000:n äänen voimin.
Suomenruotsalaisia on Suomessa: n. 6% (5,45% vuoden 2010 tilaston perusteella) eli n. 300 000.

Jos ajatellaan, että tänä vuonna superfinaalissa ääniä annettiin puolet vähemmän (en usko, että se on näin, vaikka katsojamäärä olikin puolet... voi olla, että ääniä on silti tullut vaikkapa jopa enemmän kuin 2010!!!) niin ääniä tuli
50 000. (Tämä luku olisi äärimmäisen pieni äänimäärä ja oikeastaan jopa aika "ehdottoman" minimin paikkeilla, sillä Kuunkuiskaajat saivat pelkästään jo lähes tämän summan 2010, luvun kasvaessa, myös suomenruotsalaisten äänimäärän täytyisi suhteellisen paljon kasvaa...)
-> Pernillan äänet n. 26 000 ääntä
-> Noin Joka 10. suomenruotsalaisen (mukaan lukien kaikki vauvasta vaariin) olisi tullut äänestää Pernillan kappaletta, jotta kaikki äänistä olisivat tulleet suomenruotsalaisilta, 85%:n kohdallakin joka n. 14:sta olisi tullut Pernillaa kerran äänestää.. tämä lienee mahdottomuus.
-> Suomenruotsalaisten äänestysprosentti olisi tällöin 7,3%, kun sama suomenkielisillä olisi 0,76%
-> Kun katsojamääräkin oli koko kansasta 10%:n luokkaa, jos ajatellaan, että samoilla prosentti osuuksilla suomenruotsalaiset olisivat katsoneet - kuin koko kansa keskimäärin, niin silloin yli seitsemän kymmenestä olisi äänestänyt Pernillaa.

Vaikka toki onkin ehdotettu ja olen samaa mieltä - että suomenruotsalaiset ovat todistetusti olleet aktiivisia omiensa äänestäjiään, niin uskon että he eivät ns. "viisufaneja" ole olleet. Myös suomenruotsalaisten kohdalla varmasti UMK järjestelyineen on jäänyt jopa tavallista kansaa etäämmäksi (ei UMK:sta hirveästi ruotsinkielisessä mediassa ole puhuttu - kuten ei suomenkielisessäkään!) Niin en silti usko, että 7.3% suomenruotsalaisista olisi yhden äänen Pernillalle antanut... Jos nyt laskut pitävät paikkansa.

Tuo äänimäärätietojen puute takaa sen, että kaikki ylläoleva voi heittää ja paljon!

Sitä paitsi, mitä väliä jos suomenruotsalaiset olisivatkin "jyränneet omansa" voittoon? Onko se jotenkin väärin? Pernilla sai eniten ääniä ja edustaa Suomea - eikai sillä ole väliä, keneltä äänet ovat tulleet?

Avatar
Tekoripset
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1310
Liittynyt: 26 Helmi 2011, 19:05
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Tekoripset » 27 Helmi 2012, 17:10

Vilsku kirjoitti:Sitä paitsi, mitä väliä jos suomenruotsalaiset olisivatkin "jyränneet omansa" voittoon? Onko se jotenkin väärin? Pernilla sai eniten ääniä ja edustaa Suomea - eikai sillä ole väliä, keneltä äänet ovat tulleet?
+Näin ja sain koko päivän kuulla kuinka huono musiikki maku mulla on kun tykkään tästä ja on väärin tykätä Ruotsalaisesta musiikista...
<3

Avatar
Anna_M
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4716
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Anna_M » 27 Helmi 2012, 17:13

Mr Kite kirjoitti: Kielikysymyksestä siis täällä keskustellaan.
Haluaisin vielä korostaa, että mä tarkoitin enemmänkin kulttuurista marginaalia kuin kielimarginaalia. Ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että suomenruotsalaisuus on oleellinen osa suomalaisuutta. Ja että kaikki saavat äänestää ketä haluavat. (Mutta aina kun mukana on vain yksi genrebiisi - oli se sitten heviä, romanimusiikkia, ruotsinkielistä, tai ennen vanhaan jarisillanpäätä :heh: -tapahtuu näitä yllättäviä äänestysaaltoja, kun herätellään uusia äänestäjiä. It´s a name of the game.)
Et langeb pilk,
kuu kaob ja kaugel kaigub kell.
Sind keegi öösse kannab valgel hobusel.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 27 Helmi 2012, 18:09

Wadde kirjoitti:Mitä minä olen jutellut vanhempien ei-viisufanien kanssa, jotka päätyivät tätä finaalia seuraamaan, niin kaikki ovat olleet sitä mieltä, että Pernilla oli ylivoimaisesti paras. Moni on myös tämän kommentin perään lisännyt, että "hyi, onneksi se Stig ei voittanut. Se oli ihan kamala".

Eli Stigin suosio (mikä näytti suurelta pelkkää finaalilähetystä seuraamalla, hirveää hehkutusta koko ajan) oli kupla. Stig saattoi myös lisätä Pernillan äänimäärää, kun ihmiset pelkäsivät Stigin voittavan.
Täsmälleen samat havainnot minulla. Jälkimmäiseen jopa omakohtaista toimintaa eli tuskin olisin antanut kolmea ääntä Pernillalle, jos en olisi niin paljon pelännyt Stigin voittoa. Pernilla oli toki ehdoton suosikkini, mutta ilman tuota Stigin hehkutusta olisin varmaan antanut vain yhden äänen.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13107
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 27 Helmi 2012, 18:21

^ toki tuokin on totta; toisaalta näitä äänestysaaltoja pyritään aina selittämään jollain muulla kuin musiikilla. Voihan se olla, että ihmiset vain tunnistavat hyvän biisin ja esityksen, genrestä täysin riippumatta, oli se sitten heviä, tanssipoppia, perinneiskelmää tai suomenruotsalaisuuteen jotenkin kytkeytyvää. Tätä ei vain aina haluta myöntää ;) vaan keksitään noita muita selityksiä. Ehkkä ne äänestävät massat eivät olekaan sivuseikkojen perusteella toimivia, vaan taviksina genreistä musiikkidiggareita piittaamattomia.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

pekka s
Alaikäinen
Alaikäinen
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Helmi 2012, 18:25

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja pekka s » 27 Helmi 2012, 18:40

Kivan kuuloinen biisi, pisti miettimään missä olen kuullut tämän aiemmin, ja aikani kaivettuani havaitsin jotta kertosäkeen laulumelodia on aika lähellä crazy mama & the sidekicksien Hulttiopoika kappaleen laulumelodiaa eri sävellajissa vaan.
En nyt varsinaiseksi plagiaatiksi sanoisi, mutta sen verran samaa oli että alkoi hämäämään kun ensi kuulemalta tuntui tutulta.
Viimeksi muokannut pekka s, 27 Helmi 2012, 19:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
celestes
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 526
Liittynyt: 11 Huhti 2007, 22:49
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja celestes » 27 Helmi 2012, 18:47

Pernillalta lähtee todella nätti kappale Bakuun.

Kommentoin jo kotikatsomosta Pernillan esityksen jälkeen että tämä tulee voittamaan ja eipä se arvaus mennyt kovin metsään. Esitys oli sopivan hillitty ja tanssi sopi siihen loistavasti. Valehtelisin jos sanoisin ettei Suomen-Ruotsi särähtäisi yhtään korvaan, mutta siihen ehtii vielä tottua sillä Pernillan kappale on todella tunnelmallinen ja kaunis, kuten myös sanoma :)

*jottei tulisi väärinkäsityksiä, sanotaan vielä että isän puolelta sukujuuret tulevat länsinaapurista ja mielestäni kielet ovat rikkaus.

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 27 Helmi 2012, 19:20

Vilsku kirjoitti:Sitä paitsi, mitä väliä jos suomenruotsalaiset olisivatkin "jyränneet omansa" voittoon? Onko se jotenkin väärin? Pernilla sai eniten ääniä ja edustaa Suomea - eikai sillä ole väliä, keneltä äänet ovat tulleet?
Ei mitään väliä....... Ei vuosina 2004, 2009 eikä 2011.
Mutta vuonna 2012 sillä on äärimmäisen paljon väliä, koska kappale oli huono :heh:

Sen lisäksi sillä on väliä sen takia, että minusta on tyhmää, että suomenruotsalaiset äänestävät vain omiaan. Ihan sama onko kappale hyvä vai huono, pääasia, että sen esittää suomenruotsalainen. Sillä on väliä....... ainakin minulle. En minäkään äänestä suomalaista vain sen takia, että se on suomalainen. Jos musta suomenruotsalaisen kappale niin sitten äänestäisin sitä.
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
Vilsku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1534
Liittynyt: 25 Kesä 2010, 21:01

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Vilsku » 27 Helmi 2012, 19:30

Ahaa eli siis sinusta suomenruotsalaiset eivät ole suomalaisia, sillä viittasit itseesi ja suomenkieliseen väestöön suomalaisina? :heh:
Eivät suomenruotsalaiset äänestä VAIN omiaan, mutta enimmäkseen. Ehkä siksi, että he kokevat asemansa olevan uhattuna tms. sillä niin paljon vihaa näitä "ruotsalaisia" kohtaan on olemassa. Mene ja tiedä...

En ymmärrä miten joku voi kommentoida tätä vain pelkästään sanalla "huono" - pelkästään jo kappaleen sanoituksen tulisi herättää jotain muita tunteita ihmisessä.. :joojoo:

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25752
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 27 Helmi 2012, 19:48

VAIKKA, tämä soi mulla korvamatona päässä, se ei tarkoita sitä, että pitäisin siitä. Päinvastoin, haluaisin sen pois päästäni. Minusta tämä on yksinkertaisesti kolmeminuuttinen, jossa ei tapahdu yhtään mitään. Masentava, pitkästyttävä ja koukuton. Ja koska tekstistä en ymmärrä yhtään mitään, ei tunkeudu pienen sieluni sisälle oikein millään tavalla. :lohduton:

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 27 Helmi 2012, 19:59

Vilsku kirjoitti:Ahaa eli siis sinusta suomenruotsalaiset eivät ole suomalaisia, sillä viittasit itseesi ja suomenkieliseen väestöön suomalaisina? :heh:
Ihan turha ja säälittävä yritys kääntää tämä näin, kun en missään niin sanonut.
Olenhan jo aiemmissa viesteissäni sanonut "muut suomalaiset"..........

Säälittävä yritys siis sinulta, kun et halua ymmärtää pointtiani.

Sanoinko jo, että kommenttisi oli säälittävä? :roll:

En ymmärrä miten joku voi kommentoida tätä vain pelkästään sanalla "huono" - pelkästään jo kappaleen sanoituksen tulisi herättää jotain muita tunteita ihmisessä.. :joojoo:
Se on sun ongelmasi jos et ymmärrä, ei minun.
Kas kun et yrittänyt väittää, että kaikkien, jotka tätä kappaletta eivät pidä hyvänä, täytyy varmaan vihata omia äitejään. :roll:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
Fabrizio
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10137
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 09:22
Paikkakunta: Vaasa

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Fabrizio » 27 Helmi 2012, 20:10

Vähän ikävä Pernillan lähteä keväällä Bakuun, jos suomalaisten ESC-lähtijöiden
asenne on noin negatiivinen ja ei se ainakaan kannusta hyvään suoritukseen.
Kyllä sen ilmapiirin aistii kisapaikalla, jos pinnan alla kuohuu...

Minusta suomalaisten pitäisi edes muodollisesti kannustaa omaa edustajaa ja
toivoa hänelle tsemppiä + kaikkea hyvää...
ja tää koskee niin kisapaikalla kuin kotikatsomoissa olevia.
"Because I... I´m just a dreamer,
with no intention to change, UNTIL I FIND YOU.
Don´t ask me why, I´m just a singer,
singing my worries away, UNTIL I FIND YOU."

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25752
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 27 Helmi 2012, 20:13

Katsoin jonkin lauantai-iltaisista vedoista juutuubista. Solisti ei katso kertaakaan esityksen aikana tv-kameraan. Siinä missä esimerkiksi Paradise Oskar oli valloittava läsnäolollaan, Pernilla tuntuu välttelevän kamerakontaktia ja ruudun takana olevia katsojia viimeiseen nuottiin. Ei noin. Missä ne paljon puhutut koutsaajat olivat? Opettakaa tyttö esiintymään myös kameroille! :draamaa:

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12479
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 27 Helmi 2012, 20:19

gentedimare kirjoitti:Sen lisäksi sillä on väliä sen takia, että minusta on tyhmää, että suomenruotsalaiset äänestävät vain omiaan. Ihan sama onko kappale hyvä vai huono, pääasia, että sen esittää suomenruotsalainen. Sillä on väliä....... ainakin minulle.
Oletko jäljittänyt kaikki suomenruotsalaisten äänet ja saanut tämän selville? Mistä ihmeestä voit tietää, että kaikki suomenruotsalaiset äänestäjät ovat äänestäneet Pernillaa? Luuletko, että se on joku suurin osa äänestäjistä ja näin ollen kun Pernilla sai eniten ääniä, on suomenruotsalaistenkin tietenkin pitänyt kaikkien äänestää häntä.

En tajua sua!! Siis ihan varmasti joku suomenruotsalainen on pitänyt parempana Iconcrashin kappaletta, kun taas toinen on pitänyt enemmän Ville Eetvartista.
Hidden deep in that beat
There’s
a calling for that leap
Got
no control but I know
There’s a fire in my soul

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5620
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja itikka » 27 Helmi 2012, 20:22

MuzaMaza kirjoitti:Katsoin jonkin lauantai-iltaisista vedoista juutuubista. Solisti ei katso kertaakaan esityksen aikana tv-kameraan. Siinä missä esimerkiksi Paradise Oskar oli valloittava läsnäolollaan, Pernilla tuntuu välttelevän kamerakontaktia ja ruudun takana olevia katsojia viimeiseen nuottiin. Ei noin. Missä ne paljon puhutut koutsaajat olivat? Opettakaa tyttö esiintymään myös kameroille! :draamaa:
Ei Suomessa ole ollut tapana. Laske vaikka Ville Eetvartin katsekontaktit, niitä on tasan yksi.
Paradise Oskar onneksi oppi kv-kisassa treeneissä katsekontaktin oton, kyllä se Pernillakin oppii. :joojoo:
Молодцы
Україна – це круто? Круто!
А Україна – це кльово? Кльово!
Kuva Танцює майдан Kuva

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25752
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 2012: Pernilla - När jag blundar

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 27 Helmi 2012, 20:28

Joo. Villeltäkin ne puuttuivat. Ihmettelin sitäkin kun tyypillä on kuitenkin karismaa ja näköä. Parit silmäiskut kotikatsmoihin, niin tiedä miten olisi käynyt. :heh:

Viestiketju Lukittu