Pelisääntöihin tarkennuksia

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Poissa päältä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Pelisääntöihin tarkennuksia

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja hra47 » 11 Syys 2019, 22:00

Joidenkin alueiden etusivulla on sininen palkki, joka sisältää linkin "alueen sääntöihin". Se tulee näkyviin ainoastaan kun hiiren kursorin siirtää linkin päälle. Olen tuosta aikaisemminkin maininnut, mutta sille ei näemmä tehty mitään. En tiedä onko se sitten ainoastaan mun selaimella näkymättömissä.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Rousku » 11 Syys 2019, 21:18

^Voisivatko säännöt myös olla paremmin esillä? Nyt jouduin oikein etsimään niitä. Sitten muistin tämän ketjun, jonka avausviesitstä löytyivät. Esim. tuolla ylälaidassa FAQ-linkin vieressä olisi tilaa.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Timoteus » 11 Syys 2019, 20:38

^ Hyvä huomio. Kyllä säännöt silti koskevat kaikkia alueita. Pitää korjata sanamuoto jossakin vaiheessa.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Rousku » 11 Syys 2019, 17:44

Pelisäääntöjen otsikossa puhutaan vain euroviisukeskustelusta. Voisiko säännöt ulottaa koskemaan kaikkea keskustelua foorumilla? Nyt ei mitään kaikkea keskusteua koskevia sääntöjä taida olla olemassakaan.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja kais(t)a » 15 Joulu 2013, 22:31

Kuppilan pelisääntöjä on tarkennettu nimimerkkien ja sivupersoonien suhteen itsestäänselvyydellä. Tiedoksi siis kaikille uusillekin käyttäjillemme, että sivupersoonat eivät ole sallittuja edes jännittävien äänestystemme takia ja ylläpito reagoi näihin juttuihin kyllä.
- Nimimerkit: Käytä kirjoittaessa vain yhtä nimimerkkiä. Sivupersoonien luominen äänestysten tai minkään muunkaan takia on ehdottomasti kielletty. Ylläpidolla on oikeus bannata rinnakkaiset sivumerkit ja tarvittaessa toimenpiteisiin voidaan ryhtyä myös pääasiallisen nimimerkin suhteen.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja TomppaJr » 03 Joulu 2013, 17:21

Sen takia laitoinkin :hiips: - ja :sekava: -hymiöt, koska koko juttu meni ihan sekaisin siitä mitä aluksi röhkäisin. Ehkä tuota viestiä ei olisi pitänyt lainkaan lähettää, sillä en esimerkiksi nyt pysty kertomaan mitä oikeastaan halusin tuolloin tuolla viestillä sanoa, koska en tehnyt ajatustyötäni loppuun saakka, mutten siltikään jaksanut muokata viestiäni sen suuremmin. Olisi pitänyt ainakin tuota alun sanamuotoa "hieman" lieventää.

Tällä hetkellä en siis jaksa muodostaa tuosta aiheesta mitään sen suurempia ajatuksia, vaan tyydyn sanomaan, että maalaisjärki on hyvä järki, ja ristiriitatilanteissa se tultakoon ratkomaan osallisten kesken asiallisesti. Joskus maalaisjärjen omistaminen ja yksinkertaistenkin viestien tulkitseminen tuntuu olevan joillekin ylivoimaisen vaikeaa. Silloin en tiedä mitä pitäisi tehdä. :sorivaan:

Okei tästä tuli ihan yhtä sekava viesti mitä tuosta edellisestäkin. :rofl:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja skidi » 03 Joulu 2013, 16:33

TomppaJr kirjoitti: Luitko viestiäni lainkaan tuosta eteenpäin?
Luin. Huomaa kuitenkin ristiriita: kaikelle pitää pystyä nauramaan -> ei saa kuitenkaan nauraa jos joku toinen ei halua -> kaikelle ei siis pidä pystyä nauramaan :mitvit:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja TomppaJr » 03 Joulu 2013, 15:46

skidi kirjoitti:
TomppaJr kirjoitti:Minä nyt olen sitä mieltä, että kaikelle pitäisi pystyä nauramaan
Kuitenkin kai loukkaannut, jos naurun kohteena olet sinä :mitvit:
Luitko viestiäni lainkaan tuosta eteenpäin?

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja skidi » 03 Joulu 2013, 07:59

TomppaJr kirjoitti:Minä nyt olen sitä mieltä, että kaikelle pitäisi pystyä nauramaan
Kuitenkin kai loukkaannut, jos naurun kohteena olet sinä :mitvit:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja TomppaJr » 17 Marras 2013, 16:27

Minä nyt olen sitä mieltä, että kaikelle pitäisi pystyä nauramaan, mutta tiedän olevani tämän mielipiteen kanssa vähemmistössä ellen jopa yksin. Elämästä vain tulisi paljon helpompaa enemmällä naurulla, kunhan se ei menisi sellaiseksi pilkalliseksi ivaksi jotain henkilökohtaista kohtaan. Pilkallisen ivan tunnistaminen on sitten jokaisen oma asia: jos joku henkilökohtaisesti sinuun kohdistuva huumori on sinusta pilkallista ivaa, niin sinun pitäisi sanoillasi saada se loppumaan. :sekava: No menipä nyt moniulotteiseksi. :hiips:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Toni » 17 Marras 2013, 14:46

Minusta esimerkiksi ihan terveen järjenkäyttö on kultakin lukijalta sallittua. :heh: Ammattiloukkaantujat ovat sitten toki oma ryhmänsä... :hiips:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja kais(t)a » 17 Marras 2013, 14:24

Makedonia-ketjussa on ollut vähän erimielisyyksiä siitä, mikä on huumoria ja mikä ei. Missä vaiheessa hyvä huumori muuttuu teistä huonoksi huumoriksi ja epäkunnioittavaksi. Voiko esimerkiksi naurahtaa kappaleelle nimeltä "Popeda" vai pitäiskö tosikoitua?

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Toni » 02 Heinä 2013, 07:40

Kappas. Niinpä näkyvätkin. :heh: Aloin itse etsiä niitä sääntöjä tuolta Foorumin etusivulta ja ihmetelin, kun ei missään ole mitään.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja kais(t)a » 02 Heinä 2013, 02:36

Kyllä pitäisi näkyä alueilla vaaleanpunaisissa palkeissa ennen ketjuja "alueen säännöt". Lisäksi 2013- ja 2014-alueilla myös tiedotteina. Säännöt on kuitenkin foorumin alaotsikko eli ihan yläpalkkiin Kuppilan yhden osion sääntöjä ei ehkä kannata linkata eikä sinne juuri nyt yhtään uutta otsikkoa mahtuisikaan. :heh: Mutta kyllä niiden pitäisi olla jokaisen löydettävissä. En nyt kyllä tajua, testasin näkyvyyttämuutalla selaimella ja kirjautuneena sekä kirjautumattomana ja hyvin näkyy. :raaps:

Kuva: http://www.viisukuppila.fi/wp-content/u ... äännöt.png

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Toni » 01 Heinä 2013, 23:20

Ollaanko vaan sokeita? Ollaan nyt kahdella silmäparilla tuijoteltu foorumi läpi ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Onko tosiaan niin, että tämä on ainoa paikka, josta kirjoittaja voi löytää foorumin säännöt? :shock: Säännöt voisi linkata mielestäni vaikka yläpalkkiin. :joojoo:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Juurovissön » 14 Syys 2012, 22:36

^Kohtuudella tietenkin, kiitos tarkennuksestasi TomppaJr, ei tietenkään niin ylitse dramatisoiden kuin omassa esimerkissäni, joka näyttää (ehkä) myös jokseenkin vaikealta lukea. Siinä on liikaa ilmaa. :sorivaan:

Monien kyky lukea ruudulta jaksottamatonta tekstiä on vaikeampaa kuin painotuotteessa, vai olenko vain patalaiska ja harjaantumaton? :shock:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja TomppaJr » 07 Syys 2012, 18:12

^ Varsinkin puhelimella lukiessa pitkiä viestejä tämä yhteen pötköön kirjoittaminen on erittäin vaikealukuista. :joojoo: Joten samaa mieltä. Ei kuitenkaan ihan noin, miten Juuro näytti, vaan kohtuudella. :heh:

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Juurovissön » 07 Syys 2012, 05:26

Saisinko pyytää ihan kaikilta tänne kirjoittavilta:

Kun kirjoitatte, voisitteko jaksottaa ajatuksenne niin, että käyttäisitte enemmän taukoja.

Ruudulta lukeminen on paljon helpompaa, kun pitkät ajatukset jaksotetaan eri kappaleisiin.

Aina kun ajatukseen tulee jokin katko, voisko sen hoitaa jotenkin niin, että lukijan ei tarvitse lukea kymmentä riviä tiukkaa asiaa.

Ajatuksiaan voi myös tiivistää.

Minusta on mukavaa lukea harkittuja ajatuksia, ei laajoja raportteja.

Ystävällisesti,
Juuro

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Kollega » 28 Huhti 2012, 14:54

Kiitos :peukku: . Niin vähän epäilinkin, etten kaikilta osin ole perillä "ilmoitus"-toiminnan systeemeistä jne.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja kais(t)a » 28 Huhti 2012, 09:36

Ilmoita-nappia painamalla tieto välittyy Kuppilan jokaiselle moderaattorille, joilla on myös tekniset mahdollisuuet ja oikeus muokata viestejä. Tuosta kuluneella viikolla velloneesta keskustelusta ei yksikään kuppilalainen painanut ilmoitusta ja se olisi saattanut jäädä näin ollen ylläpidolta huomioimatta kokonaan. Ja jos ilmoitettu viesti vaatii toimenpiteitä, kyllä viestin kirjoittajallekin siitä kerrotaan. Jälkikäteen tilantesiin on joskus turha puuttua, varsinkin jos vahinkoa on tehty puoleen jos toiseen ja viestit ovat jo hautautuneet monien sivujen taakse.

Ja ei, ei kenenkää tule/tarvitse sulkea silmiään tai pitää suutansa supussa. Sitä varten tuo ilmoitus-nappi juuri on, että käyttäjät voivat auttaa ylläpitoa. Ja totta kai asioista saa myös keskustella asiallisesti ja myös asiallisesti neuvoa. Monesti liikutaan kuitenkin rajamailla ja tilanteissa, jolloin yksittäisen käyttäjän näkemys ei ole yleinen tulkinta jolloin hänen neuvonsa voivat aiheuttaa mielipahaa ja sekaannusta sen sijaan, että ne oikeasti auttaisivat. Niinpä tuon ilmoitus-nappulan käyttöä suosittellaan siis senkin takia, että siitä ilmapiiri vasta huonontukiin, jos kaikki vaan kertovat sarkastisella tyylillä toisilleen mitä saa tehä ja mitä ei, ilkkuvat sinun linkkaavan jotain väärään ketjuun tai sanovat kuka saa kirjoittaa ja mihinkin. Mutta missään nimessä ylläpito ei kehota siis ketään sulkemaan silmiään. Missään nimessä ei, mutta Kuppila ei välttämättä toimi yksittäisten käyttäjien näkemyksen pohjalta vaan yleinen linjanveto on usein paikallaan.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Kollega » 28 Huhti 2012, 06:01

Pyydän tarkennusta/asiallista mielipiteiden vaihtoa ylläpidon taholta tulleeseen poliisius-ilmaisuun. Jätin tarkoituksella nimeämättä lainauksieni kirjoittajat, haluten siten ilmaista, etten halua nostaa yksittäistä, kertaalleen loppuunkäsiteltyä asiaa uudelleen pöydälle. Tarkoitukseni on pyytää selvennystä nimenomaan yleensä ottaen tilanteisiin, joissa havaitaan yksittäisen viestin sisältävän sääntöjen vastaisuutta.

"Ylläpito, kohdistaen jokaiselle":
Ja toivottavaa myös olisi, että kun niitä ylilyöntejä ja sääntöjen vastaisia viestejä tulee, painaisitte sitä ilmoitus-painiketta sen sijaan, että rupeatte toimimaan toinen toistenne poliiseina.
Ymmärsinkö oikein, että poliisiudella tarkoitetaan sitä, että kukin pitää sääntöjen vastaisuutta havaitessaan suunsa supussa ja klikkaa "ilmoita"-painiketta? :miettii:

En itse ymmärrä, mitä poliisiutta tai väärää on siinä, että asiallisesti huomauttaa samantien havaitessaan jonkun kirjoittaneen asiattomasti/sääntöjen vastaisesti. Tässä malliesimerkki:

Yksittäinen kuppilalainen, kohdistaen yksittäiselle kuppilaiselle:
Kenenkään henkilön FB-käyttäytyminen tai siitä raportointi ei kuulu Viisukuppilaan. :)
Sen sijaan, jos asialliseen huomautukseensa oheistaa suoraa tai epäsuoraa kuittailua, niin onko se sitten enää edes poliisiutta toista kuppilalaista kohtaan vaan selkeää asiatonta käytöstä? Minun mielestäni sen pitäisi olla ok, että virhearvioinnin havaitessaan samantien sen hälle ilmaisee ja siten antaa kirjoittajalle mahdollisuuden korjata virheensä pikemmiten. Ja näin tehdessään asia on pois päiväjärjestyksestä sen pitemmittä draamoitta ja mielipahoitta.

En kritisoi tai junnaa vastaan "ilmoita"-toiminnolle. Mietin vaan, että eikö samantien tehty asiallinen huomautus tekstinsä sisällöstä ole kuitenkin nopeampi vaihtoehto saada tapahtunut pois päiväjärjestyksestä kuin klikata "ilmoita" ja odotella, että ylläpito reagoi viestiin? En tosin ole kyseistä toimintoa koskaan käyttänyt, niin en toiminnasta mitään tiedä.

Toisaalta. Ellen väärässä ole, "Ilmoita"-klikkaus ei käsittääkseni näy kuin sen vastaanottavalle modelle.Tällöinhän se jää kohteelle ilmitulematta, että hänen osakseen saamansa kommentoinnin koetaan olevan asiatonta ja tämä johtanee tunteeseen, että kaikki ovat häntä vastaan. Mikä pointti siinä on, että ketjussa lojuu luettavana mielipahaa tuovaa tekstiä ja kukaan ei sano lukemaansa mitään, sen sijaan klikkaa ääneti "ilmoita"? Minun käsittääkseni alla malliesimerkki siitä, miksi se on ihan paikallaan, että nimenomaan "ilmoita"-klikkauksen sijaan tuo julkisesti(asiallisesti!) ketjussa esiin kokiessaan yksittäisen kuppilalaisen olevan aiheettoman kommentoinnin kohteena.

"Yksittäinen kuppilainen, kohdistaen yksittäiselle kuppilaiselle":
Mutta kun sun ansiostasi mä en näissä kummassakaan keskustelussa vaipunut sinne "kukaan ei ole minun puolellani, olen täysin hyödytön ihminen"-tilaan. :hali:
Eli siis, tiivistäen, mitä poliisiuden välttämisellä tarkalleen ottaen tarkoitetaan? Sitäkö, että annetaan asiattomuutta sisältävän viestin lojua ketjussa ja ootellaan vaiti, milloin ylläpito reagoi "ilmoita"-klikkaukseen?

Positiivista viisukauden odotusta meille jokaiselle :ryhmahali: .

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Kollega » 03 Touko 2011, 22:08

:hali: Kiitos :peukku: .

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Timoteus » 03 Touko 2011, 07:46

Netistä löytyy useitakin sivuja, joilta voi kopioida kansallislippuja vapaasti ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Googlettamalla free flags niitä löytää. Suosikkini tällä saralla on Mooney's MiniFlags, jota tosin ei ole pariin vuoteen päivitetty mutta eipä viisumaiden lipuissakaan ole mitään tällä välin tapahtunut.

Re: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Kollega » 01 Touko 2011, 11:16

Ajattelin kyhätä Facebookiin viisuteemaisen kuva-albumin, johon linkittäisin ensin kunkin viisumaan lipun kuvan ja sitten sen alaisuudessa kommenttejani ja pari esimerkilistä Youtube-linkkiä maan ykkössuosikistani tms. Vaan sitten tajusin, etten tiedä, onko netissä sellaista sivustoa, josta voisi vapaasti ja ilmaiseksi kopsata kuvan maan lipusta...?

Saako Viisukuppilan sydänsisältöisiä lippu-kuvia käyttää muualla kuin täällä foorumissa?

Vs: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Cyrano » 15 Joulu 2007, 20:02

Hienoa, että välillä muistutetaan näistäkin asioista.

Netissä ei voi aina tietää mitä muut tarkoittaa.
Minulla kesti kauan oppia tuntemaan kirjoittajien tyylit, milloin joku on tosissaan ja milloin vain laski leikkiä. Joidenkin nimimerkkien kohdalla piti nähdä heidät todellisessa maailmassa voidakseen tehdä johtopäätöksen siitä millainen hän on oikeasti.

Joulurauhaa ihmisille!

Vs: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Hazel » 15 Joulu 2007, 19:47

Hyvä että tämä spoilaaminen nyt tarkennettiin tässä, eli tulevista juonipaljastuksista puhuminen on spoilausta ja se on kielletty, näinhän sen pitää olla.

Samoin tuo trollaaminen, sillä sitä on taas esiintynyt palstalla ja se on todella ikävää.

Kiitos siis asiallisesta palautteesta adminille  :).

Vs: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Kollega » 15 Joulu 2007, 19:37

Sagapo kirjoitti: Juuri tuo asiahan on mainittu Adminin viestin ensimmäisessä ranskalaisessa viivassa, siis ennen spoilausta.
Juu.. Mutta tarkoitinkin sitä, että spoilaaminen on nähtävästi niin vakavasti otettava rike, että siitä on syytä mainita sekä tässä ketjussa että vielä Pulinan puolella erillisellä admin-viestillä. Itse koen, että voisi olla aiheellisempaa muistuttaa itse kutakin siitä, millaisilla viesteillä toisiamme kohtelemme. Makuasioitahan nämä on ja tokihan spoilaaminenkin on spoilaantuneelle pahaa mieltä aiheuttavaa, mutta silti... ääh, olkoon  :hiips:

Vs: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Margot » 15 Joulu 2007, 19:28

Mun mielestä on erittäin hyvä, että spoilaaminen kielletään virallisesti. Tiedän toisen foorumin modekokemuksesta, että spoilereita pakkomielteisesti oksentavia ei saa mitenkään muuten kuriin. Se kun ei riitä, että muut suuttuu. :roll:

Vs: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Sagapo » 15 Joulu 2007, 19:14

Juuri tuo asiahan on mainittu Adminin viestin ensimmäisessä ranskalaisessa viivassa, siis ennen spoilausta.

Vs: Pelisääntöihin tarkennuksia

Kirjoittaja Kollega » 15 Joulu 2007, 18:39

No, jos toi nyt sitten tosiaan on tarpeellista niin, käyhän se näinkin  :roll: mutta en silti oikein ymmärrä tuota, että spoilaaminen on niin vakava asia, että siitä on syytä mainita kahden erillisen admin-viestin yhteydessä. Itse olisin huolestuneempi esim. ajoittain ilmestyvistä, suorista tai epäsuorista sättimisviesteistä toista kuppilalaista kohtaan (joihin olen kuppilajäsenyyteni aikana itsekin syylistynyt).   

Ylös