Kuis kukkii?

La dolce vita - Keskustelu työstä, opiskelusta ja harrastuksista

Valvoja: Timoteus

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 02 Kesä 2012, 14:28

Nyt kyllä melkein itkettää, kun koristeomenapuu sai olla kunnolla kukassa vain pari hassua päivää, ennen kuin tämä myrskytuuli repi terälehdet maahan :'( Ja nekin pari kukintapäivää olivat niin vilpoisia, etten tarjennut kovin pitkään istua ulkona puuta ihailemassa. Kun siinä ei nyt ole ehtinyt kimalaisia pörrätä, niin tuleeko omenoitakaan?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 22 Kesä 2012, 12:59

Nythän on taas se yö, kun voi kerätä tyynyn alle kukkasia ja sitten unessa näkee tulevan heilansa. Suunnittelen tässä kimppua: takiainen, tahmavillakko, tuolla lähellä on komea ruttojuurikasvusto olisikohan siellä kukkiakin, harmio ehkä... ja pihalta särkynytsydän nyt ainakin. Jos ei noilla tärppää niin ei sitten millään! En kyllä muista, pitikö olla seitsemän vai yhdeksän eri lajia.

Mutta kuulemma se meneekin nykyään niin, että jos juhannusyönä vehtaa seitsemän eri kaverinsa kanssa, niin sitten voi unessa nähdä suosikkikukkansa.
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8175
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 19:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 23 Kesä 2012, 09:49

:hah-hahh: ou jeesus... mainio viesti jälleen nimimerkki Rousku Lactarius rufukselta! .... :eh... niimpä, .... :eeeehh: toivottavasti muistit laittaa tyynyliinan väliin myöskin humalan versoa, pystykaihonlehteä, yövilkkaa, törrösaraa, rönsyleinikkiä, osmankäämiä, hapsiluikkaa, juurtokaislaa, kieloa sekä piippoa... ainakin ... mut siis Kotivinkki : nyt kuivatkaa talvea varten noita heiniä, niistä saa halutessasi eri lajeja yhdistelemällä herkän lyyrisen kepeän eteerisiä asetelmia joita on sitten kesä-aikaa ikävöidessä suloista ihastella keskellä talven metrisiä hankia .... vaikkapa sit tietsikan ääreltä kelmeän valokeilan valaistessa jylhän jalosukuisia kasvojen piirteitäsi... ja lempimukissasi höyryävä capuccino- tai kanelikardemumma-kahvi..... ja ESC-radion luodessa hilpeää tunnelmaa asuntoosi....
jk. ai nii, toivottavasti me kaikki single-ihmiset muistimme kes.. tai muistamme tulevina Juhlavina aurinkoisina keskikesän öinä kieriskellä siellä jonkun naapurin säilörehupellon reunamilla missä on jäänyt näkösuojaavaa leikkaamatonta heinää... ja kannattaa (joo, niin varmaankin...) kokeilla myös sitä alastomana (natruligtvis, tää on meidän eksh... ... :äh: siis itsensäpaljastajien sesonkiaikaa!) taaksepäin kävelemistä eli peruuttamista lähimpää halkokasaa kohti perse pitkällä ja mihin kohtaan se takamus sattuu sitten tökkäämään niin ... hetkonen... mites se juhannustaika nyt menikään... muisti reistailee taas..... en muista sitä loppuosaa, jos takamus osui paksua halkoa esim. halkaisematonta haapapöllin pätkää vasten niin..... :auts: no antaa olla! . ..... aamukasteen aikaan tiesi muualle jo käy....

jk. minä mitttää oo palio jaksanut tuohon puutarhapuoleenkaan keskittyä.... koristekurpitsaa kasvamassa, toki, ja sitte mun mun bravuudeista, ns. ikikukista, eternelleistä, dry flowereista, torkade blommereista ikiviuhkoja on vielä vähän koulimatta... auringonkukkaa on kasvihuoneessa muutama kymmenen taimia, ruso- ja herttaikikukkaa, puna- , valko- ja pinkinväristä olkikukkaa..., jumaloimaani zinniaa (entiseltä nimeltään Oppineitten kukka, afrikanlahja meille kukkahulluille) joka on hämmästyttävän kestävä leikkokasvi, kokeilkaa ihmeesä, myöskin te kaupungissa asuvat, ja jos mehiläiskennostoasuntonne on vieläpä etelään tai länteen avautuva ja vieläpä jos on valoisa katettu lämmin parveke, tai/ja terassi niin, ai-jjjaaiiii ....!

"Puutarha Maan Päällä" -un jardin sur la terre- Serge Lama, Ranska 1971, 10.sija


ai mitäkö kuuluu mun erityisen rakkaalle ja antoisalle dyykkausharrastukselle...!!? nohhhh, muuten ihan hyvää mut toissailtana eräs politipartio pääsi keskeyttämään hyvin alkaneen muovikasseihin mättäyshetkeni... piruako niitten ny piti tulla siihen roskiksen nurkille just samaan aikaan toissapäivänä... kesäyönä noin klo. 2.55... nuorempi tinatähtinen toki ymmärsi myös koska kauppiaan poikana oli tottunut syömään vanhentuneita tai vanhenevia elintarvikeita.... ja jaksoivat myös naputtaa ja muistuttaa siitäkin että pakettiautoni on yhä katsastamatta... tai että suhaan yhä katsastamattomalla autollani, siis haallooooo, niinqu se ny ois maailman suurimpia rikoksia ja huolia.... ! menkääs ny kiiltävänahkaiset unelmajannuni vaan niitten ratti-vene-juoppojen, halkovarkaitten ym. perään ...!! mut en halua nyt kommentoida tätä tässä sen enempää ... siist uota dyykkailujutskaa... jaaah mut tämä mun pitää vielä mainita, siis kun se nuorempi pollari tiesi lisätä (katsoo varmaankin tv:tä!) että tää dyykkailukulttuuri on paljon pidemmälle ulkomailla ... minä siihen tietysti innostuneena lisäsin että -"joooooo, varsinkin yhdysvalloissa ja kanadassa ...!" .... , sen verran kuitenkin harmitti tuo yllättävä episodi, siitäkin huolimatta että pari samana iltana aiemmin naapurikaupungissa tarkastamaani mestaa tuottivat tai kaksi niistä kolmesta tuottivat ihan oivan saaliin .... mutta näinhän se on kuten sanontakin kuuluu että ahneella on paskai ... .. :öö: siis ei aina kovin valkolehdokin tuoksuinen loppu.... sen sain jälleen kerran kokea....! tyhmäminätyhmätyhmätyhmääääää!! (teiniangstin nasaalilla äänella) ...


ai mitä kasveja olen löytänyt ao. paikoista... ? no aika monenlaistakin, viimeksi yks dyykkaamani laventeli (loput n. 4-7 ruukkua oli ehditty jo kuskata muitten mukana kaatopaikalle ...rrkele, arvatkaa harmittiko kun seuraavan kerran saavuin paikalle...), lähti pehmeästi hyräilevän diisselirouskuruostetäpläsiivekkääni .. eli siis pakuni matkaan.... muutama paikallisen maatalouskaupan roskakärryiltä pelastamani jaloruusu, tuonne kasvihuoneeseen kiikutin ne jo silloin aikoija sitten... eli jätin toki itsellenikin muutaman.... kaverille annoin loput, hän kun jaksaa tehdä ja hoitaa huolella tip-top-puutarhaansa siellä Kannuksen Korvankylällä.... mutta tomaatintaimeni kuolivat, toinen kuivuminen niille oli jo liikaa...ehkä tuo niille laittamani esikasvatusalustakin oli liian hiekkapitoinen .... ! ?

"Kesäaamun aikaan etsin lohdutusta yksin niin aikaisin...." Anki Lindqvist, "toi metsäkankaan tuoksut ja rantojen..." Susanna UMK Vainiola Ratio Suomi klo. 10.00 Kesäisiä sävelmiä, just nu!
Viimeksi muokannut romualdo, 24 Kesä 2012, 09:11. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 23 Kesä 2012, 12:41

romualdo kirjoitti:lempimukissasi höyryävä
Pimukissani? :kisu:

Eipä löytänyt lactarius yöseurakseen tyynyliinansa alle petasites frigidusta. Se taitaa kyllä ollakin enempi pohjoisen versio tästä meidän eteläisemmästä ruttojuuresta. Humalan osalta tyydyin maahumalaan eli konttauskänniin, jota pihalla onkin runsaasti. Vaan eipä hyvistä taioista huolimatta näkynyt ketään :draamaa:

Onko sulla ne dyykkauspaikat niin kaukana, ettei etulavallinen/perävaunullinen polkupyörä olisi vaihtoehto niiden koluamiseen? Sellaistahan ei tarvitsisi katsastaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7514
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja skidi » 23 Kesä 2012, 13:37

Rousku kirjoitti: Vaan eipä hyvistä taioista huolimatta näkynyt ketään :draamaa:
Muistithan kerätä kukat alasti?
Itsekin harkitsin vähän hilpaisevani keskiyöllä alasti takapihan kukkaistutuksille, jotta olisin nähnyt kenties unelmieni poliisisedän/-tädin.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
wulfila
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1670
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 23:46
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja wulfila » 23 Kesä 2012, 14:11

skidi kirjoitti:unelmieni poliisisedän/-tädin.
Mulle semmonen :kuolaus: (Nimenomaan poliisiäti siis, poliisisedätkin on kivoja mutta ei aiheuta kuolausta.)
Na svakom prstu jedan niko me nije vrijedan
Dosta sam ljubila, gubila, sebe ubila

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8175
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 19:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 23 Kesä 2012, 15:59

^^ no voi rakas Rouskusein, juustt tuos moneen kertaan olen jo unelmoinut ja katunut että miksi minä tyhmätyhmätyh..( jne...) en lähtenyt vaikka jonain toisena iltana ja just nimenomaan pyörällä.... lainais vaikka naapurin vanhalta pojalta noita maitokärryjä, sitois ne perään ja sitte... voishan sitä mennä osan matkaa autolla... jos tuntuu tai jos menee vähän myöhemmin.... käymään... ja jos rupiaa jossain vaiheessa väsy käymään käpälään.... "et löydä tietä kotohonnn" Ellipsi/Väsynyt Kulkija) ja sitä paitti, viinaksien juonti on turvallisempaa kun on vaan Helkama tai maastopyörä (kuten allekirjoittajalla) alla... ...tai jos pollari silti saa kiinni vaikka veivais munamankelilla tuhatta ja viittäsataa... niin ja saapastelee haarat levällään sitten puhalluspillialkometri ojossa ja käskee puhaltamaan piliinsä niin sakot ovat sen myötä sitten ehkä hieman pienemmät.....??! tankojuopolle... ???! en tiedä, en tietenkään kehoita ketään ottamaan viinaksia.... siis MUISTAA PITTÄÄ aina että jos ajat et ota... ja varsinkin jos otat ett aja !!! ... (paitsi "syrjäisillä" metsäautoteillä voit joskus siemaista ja väläyttää kiiltäväkylkistä taskumattiasi, esim. hyvän suppilovahverosaaliin kunniaksi.... :buahhaaaaa: tää oli vitsi,minäkö ajoittainen salomaiden rattijuoppo...? eee-eeee ei tee kesää! ) ... joo, kiitti vaan Rousku uskonvahvistuksesta... aion kyl lisätä noita pyöräilykeikkoja.... kaikki voitava on tehtävä, jo heikon taloudellisen tilanteenkin takia, puhumattakaan että fillarointi ko ho tttaa aaa kun toa !
jk. valitettavasti en voi sanoa missä päin dyykkailen koska ... hmm.... järkyttävää että Dyykkaus - foorumikin on lopetettu !!!!!!!!!!????? että näinkin varovaista ja mustasukkaista ja maanalle menevää hommaa voi tämäkin harrastus olla näinkin sairaalloisen holhoavassa ylisteriilissä "pahoinvointihyvinvointilois-kulttuurissamme" ..... tietysti k a t e u s vie marjatk..kalat..eineksetkin vähätuloisilta... hävetkää, Suomi = maailman turhimpien direktiivien ja kieltojen ja sääntöjen mallimaa....
:huoh: että tämäkin jeppe jaksoi taas repiä kommenttia....
Viimeksi muokannut romualdo, 24 Kesä 2012, 09:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 23 Kesä 2012, 16:40

skidi kirjoitti:Muistithan kerätä kukat alasti?
Ai sekö se niksi oli? Joo, ehkä se olis auttanut, jollei muuten niin siten että keruureitillä hankitut hyttysenpistojen paukamat olisivat syyhynneet niin että uni olisi jäänyt kevyemmäksi ja siitä olisi jotain ehkä muistanutkin. Pianhan ne seitsemän sorttia tuosta pihaltani toki alastkikin olisin haalinut, kun olisin päivällä suunnitellut valmiin reitin. (Valkoapila, maahumala, ruohosipuli, joku lemmikki, niittyleinikki, hiirenvirna, puna-ailakki; alle kymmenen metrin pikapyrähdys ja takaisin.)
wulfila kirjoitti:Nimenomaan poliisiäti siis
Satunkin tietämään sieltä päin yhden sopivan, pituusmitta (180 cm) täyttyy, kilpaurheilutaustaakin löytyy. Muista olla tuhmasti!
Rise, angel, shine, love!

Avatar
wulfila
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1670
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 23:46
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja wulfila » 23 Kesä 2012, 18:31

Rousku kirjoitti:
wulfila kirjoitti:Nimenomaan poliisiäti siis
Satunkin tietämään sieltä päin yhden sopivan, pituusmitta (180 cm) täyttyy, kilpaurheilutaustaakin löytyy. Muista olla tuhmasti!
:uujee: Nonni!

Btw, harmittaa etten kerännyt kasveja (alasti) tyynyni alle, näin nimittäin viime yönä unta mm. Kaliopista. Mutta ei kai se nyt sitten tarkoita mitään kun ei ollut niitä rehuja tekemässä taikoja. :niinpa:
Na svakom prstu jedan niko me nije vrijedan
Dosta sam ljubila, gubila, sebe ubila

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 23 Kesä 2012, 20:52

wulfila kirjoitti:Btw, harmittaa etten kerännyt kasveja (alasti) tyynyni alle, näin nimittäin viime yönä unta mm. Kaliopista. Mutta ei kai se nyt sitten tarkoita mitään kun ei ollut niitä rehuja tekemässä taikoja. :niinpa:
:draamaa: Olis kyllä kannattanut kerätä. -Siis eihän missään ole sanottu, että rehuja keräämättä ei saa ketään koko vuonna, mutta jos niitä on kerännyt ja sitten näkee unta jostain sopivasta, se pitäisi kyllä jossain vaiheessa myös onnistua saamaan.
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8175
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 19:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 24 Kesä 2012, 09:25

ai... ihanaa miten tämänkin ketjun keskustelu rönsyilee kuin rönsyleinikki... myös sitä ja niittyleinikkiä kannattaa kerätä kuivattavaksi ja ne kuten kaikki kasvit ihan jo heti siinä kukinnan alussa.... tää on tärkeää! (edit:kauheasti tulee kirjotushäröjä mulla, valitan, yritän korjailla niitä ku kerkiän... edellinenkin viestini korjattu, lisämerkinnöin, tarkennuksin ym. ...)

"Tyynyn alla seitsemän on kukkaa, koivut tuoksuu ja pellavapäisen pojan posket hehkuu haitari soi, aitassa oottaa, polkua katsoo, aitassa ja yksin oottaa. ...." 1976 finnish selection M & P Bergström - P Koivuniemi

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11427
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 01:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja JeSSSe » 17 Syys 2012, 15:17

Orkidea-aaapuuva tarttetaan!

Noin kuukausi sitten ostin Plantagenista perhosorkidean. Plantagenissa oli iso esite eri orkidealajikkeista ja perhosorkidealle parhaimmaksi kasvupaikaksi kotioloissa esitteessä neuvottiin kylpyhuone kosteuden vuoksi ja mainittiin myös, ettei se tarvitsisi sen enempää valoa kuin mitä normaali valaistus kylpyhuoneessa on.

En ole koskaan ennen orkideaa omistanut ja hieman olen netistä yrittänyt hoito-ohjeita lueskella ja niiden mukaan kukkaa hoitaakin. Ensimmäiset kolme viikkoa orkidea oli upea, mutta sitten hiljakseen alkoi tiputella kukintoja. Tällä hetkellä jäljellä on vain kaksi kukkaa, molemmat samassa "varressa". Toinen varsi on kukat jo pudottanut ja latvasta alkaen alkanut kellastumaan.

Nyt tarttenkin ohjeita jatkohoidolle. Annanko tuon kellastuvan varren kellastua loppuun saakka vai leikkaanko keltaisen osan pois vai onko koko orkidea jo kuolemassa vai mitähäh?? :heh:
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 17 Syys 2012, 15:55

^Minä en tiedä orkideoista mitään, mutta pista varmuuden vuoksi hätähuuto myös Marttaliiton keskustelupalstan puutarhanurkkaan. Sekään ei kyllä taida kovin vilkas olla? Orkideayhdistyksen sivulla on linkkejä muille sopiville foorumeille, ja ainakin huonekasvit.netissä ihan viime päivinäkin orkideakeskustelua (se ehkä voisikin olla paras paikka löytää apua).
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2982
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 10:00
Paikkakunta: Turku

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 17 Syys 2012, 20:58

^^Tuo Plantagenin ohje kylpyhuoneesta orkidealle sopivana paikkana on kyllä ihan huuhaata, ellei kylpyhuoneessa ole isoa ikkunaa, josta tulee paljon valoa tai koko päivän valo päällä. Kosteus on toki hyväksi, mutta runsas valo elintärkeää. Suomessa on niin pimeä talvi, että orkideat tarvitsevat silloin kaiken mahdollisen valon, mielellään vaikka loisteputken valaisemaan 8 tuntia päivässä. Kesällä ei kannata ihan paahteisella ikkunalla pitää, mutta muuten valoa, valoa ja valoa! Kastelu kerran viikossa upottamalla muutamaksi tunniksi (lehtiruusuke ei saa kastua!). Helppoa! :peukku: Kellastuva kukkavarsi leikataan pois ensimmäisen vielä vihreänä olevan osan silmukohdan yläpuolelta. Tällä hoidolla olen saanut orkideat kukkimaan uudestaankin, venuksenkenkä on kukkinut nyt niin pitkään yhtämittaa, etten edes muista kuinka kauan. Sadevesi olisi kuulemma parasta kasteluun, mutta ei sitä näin kerrostalossa asuvana jaksa ruveta keräämään. :mrgreen:

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 08 Marras 2012, 15:13

Ovatko terijoensalavat tehneet jotakin pahaa, kun kotilähilössäni on meneillään niiden vastainen projekti? Ihan terveeltäkin vaikuttavia yksilöitä kaadetaan. Pihaltani käytiin myös kaatamassa puu (etukäteen ilmoittamatta :niinpa:), mutta se kyllä olikin huonokuntoinen yksilö, liian pimeään paikkaan kai istutettu.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27333
Liittynyt: 14 Marras 2003, 12:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Pete » 08 Marras 2012, 21:38

^ Lienevätköhän haravoijat valittaneet? :miettii:
Liukuvärjäystä ilman piilomerkityksiä

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Marras 2012, 21:33

^Haravoinniin suorittaa joku huoltoyhtiö koneellisesti (paitsi minun pihaltani), joten en oikein usko. Jos haravointi olisi käsityötä, niin sitten voisin uskoakin, sillä tuo harvinaisen hauras puu (salix fragilis) pudottelee oksiaan pikku tuulessakin. Muuan aiempi pihani olikin ilmeisen laiskojen haravoijien jäljiltä ihan salavanoksamaton peittämä. Ja toisaalta jos valittajia olisivat haravoijat, luulisi vähintään yhtä paljon valitettavan pihlajista (vai pihjaloista), sillä niiden marjatertut vasta vaativa haravoitava ovatkin. Niitä ei silti ole kaadettu kuin yksi. (Asuntoon, johon em. aiempi pihani kuului, kuljettiin pihlajien reunustamaa tietä pitkin, ja koko syksyn olikin sitten eteisen lattia siinä soseessa aina. Ikinä en istuta pihlajaa sisäänkäynnin välittömään läheisyyteen, vaikka olihan tilhiä ihan kiva tarkkailla makuuhuoneen ikkunasta.)
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8175
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 19:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 07 Heinä 2013, 20:39

aivan järkyt-tävän hiljaista tässäki ketjuilussa... ja aivan ihana radio-sarja meneillään tietysti Ratio Suomessa, Mörönperän versot, vielä kuunneltavissa 1 pv. 3 tuntia, siis tuo vanhin jakso... ! hop hop Areenaan! :ihana:

HUOMIO: VOISIKO joku tallentaa vaikka mp3:lle tuon Mökkipuuhat, osa 5. Kuunneltavissa vielä 3 tunnin ajan eli puoleenyöhön asti... ! KIITOS, ilmoita sitten yksärillä mulle!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 06 Touko 2014, 20:12

Bongasin tänään työmatkabussipysäkiltä kukkivia ahomansikoita. Kai se on sitten kesä, vaikka piti tulla takatalvi nietoksineen. Paikkakunta siis Tampere. Paikka on vilkkaasti liikennöidyn tien varrella ,eli pakokaasut lämmittävät, ja lisäksi lounaisrinteessä.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15635
Liittynyt: 23 Marras 2003, 16:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja JukkaV » 12 Kesä 2014, 16:36

Onko täällä muita soilikkihulluja ihmisiä? Itselläni on vain 8, mutta äidilläni moninkertainen määrä. Olen tuonut hänelle soilikkeja Tukholmastakin.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 27 Elo 2014, 14:34

Asun ihanan puistokäytävän varrella, ja nyt siellä on puutarhurit silpomassa lehmuksia :parku:. Alaoksat raa'asti pois melkein puun puoliväliin asti, eli jatkossa maisema on sitten vastapäisen talon harmaa seinä. Ja minä kun niin olen nauttinut vehreydestä täällä, ja riippuvien oksien muodoista!

Muutenkin täällä on tällä kasvukaudella innostuttu hoitamaan viheralueita ihan liiaksi. Levitetty jotain haisevaa katetta pensaiden juurille ym., vaikka kyllähän luonto osaa puskaa järkätä ilman hoitotoimiakin. Ehkä pihatyömäärärahaa jäi talvelta yli, kun ei tarvinnut aurata lumia tai hiekoittaa, ja nyt ne pannaan (kirjaimellisesti) haisemaan?
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 30 Elo 2014, 16:03

Jatkoa: Lähimmät lehmukset kaadetaan kokonaan :vollotus:. En tiedä, ovatko huonokuntoisia, vai muka vain varjostavat liikaa. Oli miten oli, sisäinen Idefixini on lohduton :aivanmaassa:. Onneksi sain eilen kuulla asiasta naapurilta, niin ehdin sentään käydä hyvästelemässä ne :kurjuus: :nyyh:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 22 Huhti 2016, 05:38

Työpaikkani (jossa edelleen olen tunnin - pari viikossa) muutti vuodenvaihteessa, ja pelastin sieltä yhden posliinikukan, joka nyt sitten kukkii - ja haisee. Etenkin näin yöaikaan haju on aika voimakas. Ensin en edes tajunnut, mistä se tulee. Ihmettelin jo, onko minulla aistiharhoja, kun haisee imelästi ikään kuin liimalta tai härmämalikalta, mutta sitten hiffasin todellisen lähteen. Kirjojen mukaan kysymyksessä olisi miellyttävä tuoksu, mutta olen vähän toista mieltä...
Rise, angel, shine, love!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8175
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 19:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja romualdo » 24 Touko 2016, 09:12

joo, aika jänniä nuo posliinikukatkin, kukat näyttävät jokseenkin siltä kuin olisivat jostain huovasta arkarreltuja...
kylvin tuossa noin 4 päivää sitten 2 vrk liossa olleet kesäkukkain siemenet. Noita suosikkejani, Kosmoskukka, krassi, vaaleankeltainen ja punainen, koska siitä voi ne kukatkin syödä, käyttää vaikka salaatin ja leipien koristeena. Maku jännän sinappinen. myös punaisia ja keltaisia siperian unikoita esikasvatan taimiksi tuossa... Nii paljon se kuitenkin jouduttaa kukintaa kun näinkin pohjoisessa asutaan...
Mitä vielä, niin idänkurhon siemeniä löysin lapsuuskodistani, kokeilen, josko ne vielä itäisivät. Yksi suosikeistani ns. ikikukista. Hopeahkon sävyinen noin pienen kahvilautasen kokoinen kukka, upeat kehräkukat. Noh kehäkukkaa voisi vielä hankkia, pienethän nää tilat ovat tässä rivitalossa mutta tuonne takapihalle voisi laittaa ainakin yhden istutuslaatikon. ,ikäli niitä taimia tulee enemmältikin... etupihalle paistaa ilta-aurinko, ehkä kuitenkin sinne. hmm, kotona on ylimääräisiä perunalaatikoita, sellaisen vois tuoda tänne ja laittaa tuohon taakse,, kuiteski vähän piiloon ja kun tuo tilanpuute, se näkyy kaikessa täällä täsä omassa kennossa. Hyötykasveista voisi hankkia vielä jonkun pitkälle ehtineen kurpitsantaimen, mieluummin sen keltaisen, ompi maukkaampi paistettunakin.
Jee, Refrain soi nyt YLE 1:ssä.
Viimeksi muokannut romualdo, 07 Huhti 2017, 14:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 05 Huhti 2017, 15:07

Scillat jo nostavat päätään esiin turpeesta, siis ihan kukatkin eikä vain lehdet... Ja yksi humalanverso ehtinyt ottaa 30-senttisen spurtin ja kerryttää tänään varttaan vielä varmaan kymmenen senttiä lisää.

Olen vähän myöhässä, eilen vasta poistin pihalta viime kesän humalat ja talventörröttäjät. Ja taas kerran mietin, leikatako aronia-aidanne polvenkorkuiseksi, jotta se tuuhenisi. Sääli vain tehdä sitä nyt, kun lehdet ovat jo puskemassa esiin.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 19 Huhti 2017, 14:17

Jaaha muut ei sitten kasveja näköjään harrasta... no, jatkan itsekseni puhumista :heh:

Leikkasin eilen aronian alas ja nyt tuntuu kamalalta.

Ja sikäli kanssa kukkii vähän huonosti, että en löydä mistään nurmikkomultaa. Aikaisemmin sellainen tuote on ollut useammankin maaperävalmistajan valikoimassa, mutta nyt kun tarvitsisin niin kukaan ei enää myy. On se kumma kun kuluttajan rahat ei kelpaa!

Kaikki multahan ei käy kaikkeen, en siis halua ostaa mitään esim. puutarha- tai ulkomullan nimellä myytyä tuotetta, joka on suunniteltu jollekin pensaille eikä nurtsille. Enkä mitään turvemultaa nyt ainakaan. Vaan sellaista kivennäispitoista hyvin kalkittua tavaraa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27333
Liittynyt: 14 Marras 2003, 12:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Pete » 19 Huhti 2017, 23:24

Minulle annettiin orkidea, ja on tuo ihme kyllä elossa pysynyt. :shock:
Liukuvärjäystä ilman piilomerkityksiä

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7514
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja skidi » 20 Huhti 2017, 16:12

Pete kirjoitti:Minulle annettiin orkidea, ja on tuo ihme kyllä elossa pysynyt. :shock:
Meillä on niitä muutama. Tapetaan aina yksi tasaisin väliajoin ja ostetaan vähin äänin uusi tilalle. Meidän asunnolla on kuulemma huono kaiku niiden keskuudessa.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Karistoteles
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 393
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Karistoteles » 21 Huhti 2017, 18:43

^Itse sain kuusi vuotta sitten lahjaksi orkidean, joka on kukkinut ainakin neljästi.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23947
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 23:57

Re: Kuis kukkii?

Viesti Kirjoittaja Rousku » 10 Kesä 2017, 09:57

Ja vielä kysytään että kuis kukkii, no nyt kukkii ruusukvitteni pihallani ihan järkyttävän upeasti! Tuntuu että siinä on enemmän oranssinpunaista kukkaa kuin lehtiä. Täytyy tänään pitää pihalla istuntoa sitä tapittaen kuin japanilainen kirsikankukkia konsanaan!

Heikommin kukkivalta puolelta mainittakoon, että pihaani on ilmestynyt n. 30-senttinen tammentaimi. Koivut ja lehmukset hävitän säälimättömästi jos yrittävät, mutta eihän tuollaista jalopuuta oikein voi?

Pistänpä vielä ruusukvittenistä kuvan, ei ole omastani vaan netistä kaivettu. Ko. naatti ei taida olla mikään linssilude, sillä enimmät löytämäni kuvat ovat tosi suttuisia, ei ollenkaan niin upeita kuin kasvi livenä. Enkä minäkään onnistu hyviä kuvia ottamaan. Mutta siis jotain tällaisia oksia puskamuodossa saan taas ihastella:

Kuva
Rise, angel, shine, love!

Vastaa Viestiin